Právní předpis byl sestaven k datu 30.11.2010.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.11.2010 do 30.11.2010.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x která byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného alkoholického x nealkoholického nápoje x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, který xxxx x zachování požadované xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx výrobcem,
e) xxxxxxxx - ovoce x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů ovoce, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence,
g) xxxxxx - potravina vyrobená xx směsi přírodních xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité konzistence,
h) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedné nebo xxxx surovin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx suroviny xxxxxxx x citrusových xxxxx xx považují xxxxx, xxxxx, šťávy, vodné xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x přídavkem xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v lihu (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvém nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx uchovávat v xxxxxx,
x) ovocnou dužninou (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, která xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, jader x xxxxx, která xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx určená x xxxxxxx zpracování,
v) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce - xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, které xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx mrtvý živočich xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým druhem xxxx druhy ovoce x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f), x), x), x) x x) a vyrobených xx xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxx xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem skupiny,
d) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx do 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nálevu xxx 22 % xxxxx "x vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx marmeláda" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx nebo cukrářských xxxxxxx xxx xxx x jeho xxxxx xxxxxxx spojení "x xxxxxx", "x marmeládou", "x rosolem", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx podmínkám xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x), x) a x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx podle tabulky 1 v příloze x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) xxxx obsahovat nejméně 13 % objemových xxxxxxxx etanolu a xxxx vykazovat nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze x. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Džem výběrový (Xxxxx) z šípků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, červeného xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx hmotnosti ovoce.
(4) Xxxx výběrový (Xxxxx) x džem x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx na plátky.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, melouny vodní, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx a xxxxx výběrového (Xxxxx) x šípků, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce se xxxxxxxx odečtením xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), g), x), i) x x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, jedlé xxxx x oleje xxxx xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat éterické xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx být zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za mrazeného xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
i) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) upravenou chlazenou xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx nebo dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny sterilované x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) u upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx než 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC nebo xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; s výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx zelenina xx xxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody nebo xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně obecné,
x) kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx podzemnice olejné,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) čerstvými xxxxxxx volně rostoucími - houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou makroskopicky xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 a xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů ode xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx názvem xxxxxxxxxx x českým xxxxxx použitých druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx být pevné xxxxxxxxxxx, dobře na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx do 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených hub xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti perforovaných. Xxxxxx houby mají xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x chutí, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 xX xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, kameny,
x) zelenými hlízami - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx a u xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující do xxxxxxx dužniny xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx hlíz jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 xx 28 mm. Velikost xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro hlízy xxxxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx ovoce | Džemy xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x kešu-jablka | 230 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx xx xxxxxxx | 1700 | x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx ze švestek x jablek | 2200 | podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75% | ||
slazená x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx | 3200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Xxxxxxx | xxxxxxxxx | 1500 | ||
x xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx krém | 380 | podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) | x xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve skleněném xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
kompoty | nejvýše 48 | 0,3 - 2,5 |
džemy xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x klevel a xxxxxxx
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx o ploše xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně zakalený, x kompotů x xxxxxxxx a klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx |
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x stopek x kompotu z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu u xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového kompotu,
g) xxxxx svraštělá slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
Xxxx cizí příměsi | Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx plodů | 5 | 7 | 10 |
uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce | ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx nejméně 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
|
obsah xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx stanovené jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená a xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, u feferonů xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx mírně narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x směsí různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx deklarovanou xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky nejmenší x více xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
|
kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
|
Popis odchylky
|
Maximální xxxxx výskytu xxxxxxxx (% hmot.)
|
|
odlišně zbarvená (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx zrna
|
5
|
|
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 cm2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx lusky
|
10
|
15
|
25
|
Tabulka 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené zeleniny, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 do + 2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
od - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
|
|
neloupané pražené
|
||
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené solené
|
||
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
|
|
kokos xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové ořechy
|
jádra
|
|
6,0
|
0,05
|
|
mandle
|
jádra
|
|
6,5
|
0,1
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (semena)
|
|
6,0
|
nedovoluje xx
|
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
|
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé až xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx osemení, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně mletý
|
bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx čerstvý ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě xxxxxxxx, xxxxx tvrdá, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Hřib koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx slizký (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum decastes)
41. Xxxx klubčitá (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka svraskalá (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus brunescens) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity pouze x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Pholiota xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
|
houby xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
|
ostatní výroby x hub
|
granuláty x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x prášek x hub
|
||
|
houbové xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x brambor
|
brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx brambor
|
Ukazatel
|
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
|
zhojené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší než 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx do 1 % v xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 povrchu
|
|
zelené xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
|
nepovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle velkosti xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx menší xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
*) Jednotlivým odrůdám xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. s účinností xx 1.7.2013
Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx i další xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxx x hrušky a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, kterým se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/ES.
Nařízení Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx č. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve znění xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro zelí xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, kapustu růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky salátové, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx papriku zeleninovou.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, papája).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x ovocných džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx pozdějších předpisů, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.