Právní předpis byl sestaven k datu 30.11.2010.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.11.2010 do 30.11.2010.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx cizích příměsí,
b) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
f) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence,
g) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,
h) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
i) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo sterilovaného xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo lihovinou, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx vody, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx dovoleno sušit xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx k xxxxxxx zpracování,
v) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx příměsmi - xxxxxxx předměty xxxx látky, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx jeho část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx
x) použitým xxxxxx xxxx druhy xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) a x) a vyrobených xx xxx nebo xxxx druhů xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x lihu (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) názvem skupiny,
d) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx protlaků, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x kompotů s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx cukru",
h) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx do 22 % slovem "xxxxxxx",
x) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx vždy na xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
a) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo cukrářských xxxxxxx smí xxx x xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx zpracované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. x), g), h), x) x r) x fyzikálním x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 v xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx ovoce xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx na proužky xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, dýně, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx výběrového (Xxxxx) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx džemu x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx lze xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx řepy.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx vodných extraktů x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), rosolu x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f), g), x), x) x x) lze přidávat xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x citrusových xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, než xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx uvádí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, konzervovaný sterilací,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx nebo dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) u upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny mléčně xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně na 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) skořápkovými xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx b) xx i), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
d) mandlemi - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,
x) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para ořechy - semena juvie xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nejsou starší xxx tři dny xxx xxx sběru,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou starší xxx pět xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % povrchu xxxxxx řezu, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x nichž xx xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby mají xxxx typickou xxx xxxxxx houby, jsou xxx cizích xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx teplotách xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) bramborami xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx a kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx konzumní sklízené xx dosažení úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx průměrná xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá zemina xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, kameny,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx hlíz, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm do xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx označování potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí a xxxxx | 350 | |||
xx zázvoru | 250 | |||
z kešu-jablka | 230 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx a xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (maracuja) | 80 | |||
Rosoly | všeobecně | 350 | ||
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x kešu-jablka | 160 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx min. 75 x pocházející x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx xx xxxxxxx | 1700 | x xxxxxx je možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx ze švestek x xxxxxx | 2200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx | 3200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx x jablek xxxxxxx 30% | ||
Xxxxxxx | xxxxxxxxx | 1500 | ||
x xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx krémem | ||
Ovocný protlak | ||||
Sušené xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce | ||||
Ovoce x xxxx (ovocná xxxxx) | x xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve xxxxxxxxx xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxx všeobecně | nejméně 60 | |
marmelády | nejméně 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx protlaky | nejvýše 29 | 0,6 - 2,5 |
proslazené xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 mm) | 2 | 3 | 4 |
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx) | 1 | 2 | 3 |
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky) | 2 | 3 | 4 |
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty
Potravina | Konzistence x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x broskvového kompotu,
g) xxxxx svraštělá slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
Xxxx cizí xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxx a xxxxxx x kompotů z xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx plodů x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx a vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z půdy x konzervovaných zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx kysané zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx protlaky nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Extra”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
|
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
|
obsah xxxx (%)
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
|
těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové výrobky xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, konzistence měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx stopek xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle do 5 mm, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, bez xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx stopek
|
3
|
|
nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
|
|
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
|
2
|
|
poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů cizí xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx lusky
|
10
|
15
|
25
|
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s ojedinělým xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x nevyzrálých xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx zeleniny xxx známek poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí
|
Složky (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
skořápkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
|
mandle
|
jádra
|
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
|
|
neloupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové ořechy
|
čerstvé xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x výše
|
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx vyplňující skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx kokosové xxxx, xx sklizení x xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, mírně nasládlá, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá
|
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx placidus) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx ústřičná (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx deliciosus xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Marasmius oreades)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení xxx xxxxx průmyslové zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x hub
|
houby konzervované
|
|
|
houby xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a prášek x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxx předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor
|
Ukazatel
|
Brambory konzumní xxxx xxxxxx nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx praskliny
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 mm
|
|
skvrny xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná strupovitost xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 povrchu
|
|
zelené xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx po oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 vrstva loupání
|
|
suchá xxxxxxx x měkká xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, xxx je xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
|
nepovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
|
Brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (xx)
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Příloha č. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, zpracované ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich označování, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro jablka x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx x eskariol x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. května 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. listopadu 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro banány, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES a xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
ČSN 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46 3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx tropů a xxxxxxxx (karambola, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46 3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém krému xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x čokoládové xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.