Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx") x x souladu x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) přírodními sladidly - xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx do krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami určenými x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x invertního xxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
g) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx vodný xxxxxx cukrů xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx x xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx molekulou xxxxxxxxxx xxxx (monohydrát) nebo xxxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 je xxxxxxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x chemické požadavky xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s hmotností xxxxx xxx 20 x xxxxxx být xx xxxxx uvedena xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx sirup x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, xxxx xxx xxxx název xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Označení "xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x označení "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx změní na xxxxxxxx "sušený xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx obsahuje xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x případě, že xxxxx fruktózy převládá xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr nesmí xxx podroben xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 oC.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx uvádí xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 kg, x výjimkou jednoporcového xxxxxx x xxxxxxxxx 20 x.
§6x
Velkoobjemová xxxxxxxx surového cukru xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zbytky jiných xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x podrobný xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterně, x způsobu a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x nesmazatelně xxxxxxx x jednom xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx musí xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x xxxxxxxx 3 i její xxxxx xxxx být xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Surový cukr xxxxxxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, které xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx považovat za xxxxxx k xxxxxxx xxxx potravinu xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby vzhledem x povaze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nevzniklo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Med
§7
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, složená převážně x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x pevných částic xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar), výměšků xxxxx na povrchu xxxxxxx (xxxxxxxx), nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx včelami (Apis xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxx x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx pocházející xxxxxxx x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx zejména x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx byl xx xxxxxxx upraven do xxxxxxxxx konzistence x xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx postavených xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx a xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx plástů,
g) vykapaným xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
h) xxxxx x plástečky - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) filtrovaným medem - med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx odstraněním xxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx takovým xxxxxxxx, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx xxxxx (průmyslovým xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx složka xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, může xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) pylem - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx není xxxxx xx. 2 odst. 2 písm. x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) považována xx xxxxxx xxxx.

§8
Členění xxxx
Xxx se xxxxx:
x) xxxxx původu

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravy

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. med x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx med,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxx xxxx označí xx etiketě
a) xxxxx xxxx původu xxxxx §8 písm. a) x podle způsobu xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravy xxxxx §8 písm. x); x xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxx med, xxxxxxxx xxx nebo vykapávaný xxx, nemusí být xxxxx, xxxxxx získávání x xxxxxxxx úpravy xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx med,
b) xxxx xxxxxx, xxx byl xxx xxxxxx; xxxxx xx jedná o xxxx medů pocházejících x xxxx zemí Xxxxxxxx xxxx nebo xx třetích xxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx xxxx ze xxxx EU",
2. "xxxx xxxx xx zemí xxxx XX",
3. "směs xxxx ze xxxx XX x xx xxxx mimo XX.
(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx filtrovaného xxxx x pekařského xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx doplněno následujícími xxxxx:
x) regionálním, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx pochází zcela xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx a filtrovaný xxx kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu5) xx xx xxxxxxxxxxx nádobách, xxxxxxx a x xxxxxxxxxx dokladech označí xxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx med" x "filtrovaný med". Xxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxx medu, xxxxxx xx směs xxxxxx medů xxxx "xxx xxxxxxxx" xxxx "xxx filtrovaný".
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx označen x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, xx xxx xx xxxxx pouze xx vaření, xxxxxx xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx med) xxxxxx xxxx složka xxxxxxxxx, může xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit termín "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "průmyslový med".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx u spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Požadavky na jakost
(1) Xx medu nesmí xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx jiného xxxxx xxxx, žádné xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx být odstraněn xxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx medu, x výjimkou případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, nesmí
a) xxx xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, že xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx zničeny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxx x něj uměle xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx čokolády x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx sladidla xxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) želé - cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xxxxxxx tvarů xxxxxxxx x nejméně 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx 50 % xxxxx) a nejvýše 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - škrobové želé xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx medem - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx hmota s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, glukózového xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx látek x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých směsí, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné xxxxxxxxxxx x různými příchutěmi,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x glukózového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
n) xxxxx - cukrovinky xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx škrobu xxxxx xxxxxx kombinací.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx podskupiny, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 odst. 1 písm. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx xx xxx použít xxxxx "x čokoládou" xxxx xxxx obdobné xxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxx xxxx složka xxxx xxxxxxx při xxxxxx x její obsah xx výrobku xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) xxxxxxxx práškem (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx z pražených xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x přípravě xxxxxx, slazeným kakaem, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - potraviny xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x směsí kakaa x xxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao) xx označí celkovým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx obsahem xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx kakaového xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx z celkové xxxxxx. Xx obale xx označí xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx v prášku, xxxxxxx x přípravě xxxxxx nelze přidávat xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
§19
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (xxxxxx čokoládou) - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx jejich xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, x xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
c) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x která xxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xx složena x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx xxxx bílé xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) Chocolate x xx taza - xxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxx součástí, sladidel, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx xxxxxx je xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) family mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx x vyššího xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (čokolády, mléčné xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx čokolády xxxx plněné xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se x názvu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx x souladu s §6 odst. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx se název "xxxxxxxx" ("xxxxx čokoláda") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek uváděn xx oběhu ve xxxxx xxx nebo xxxxxx x musí xxxxxxxxx nejméně 32 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % kakaového xxxxx a xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx lískových xxxxxx x množství xxxxxxx 20 g x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 g xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx těchto xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "mléčná xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx nebo xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, x musí xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx tuk),
c) xxxxxxxx xxxxxx čokoláda "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, musí xxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, másla nebo xxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx nejméně 15 x x nejvýše 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x výrobku; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Pokud xxxx výrobky čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prodávány xxxxxxxx x jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx čokolády" xxxx "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx obdobnými xxxxx. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx všechny xxxxxxxx xx směsi.
(7) Čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx se xxxxxx xx xxxxx slovy: "xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sušiny kakaových xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Čokolády, xx kterých lze xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx másla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx na xxxxx uvede v xxxxxxxxx seznamu xxxxxx, xxxxx zřetelně xxxxxxxx x minimálně xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Vyšší jakost xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx x čokoládové polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x doplněna xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx čokoláda obsahuje xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x nejméně 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxx xxxx x mléčné xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx smetany, másla xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx přidávat xxxx xxxxxxxxx tuky xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx xxxx nesmí xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nesmí xxx xxxxxx minimální xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx určené x aromatizaci, které xxxxxxxxxxxx chuť čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Do všech xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 x čokoládových xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, které nepocházejí xxxxxxxx x xxxxx,
x) mouky, granulované xxxx práškové škroby, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx.
(5) X čokoládám xxxxxxxx x odstavci 3 xxxxx být xxxxxxx x xxxx xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx tímto xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a čokoládové xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) procentický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) se xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx včetně xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 334/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x uvedené do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx sladidla
cukr extra xxxx
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx polobílý
cukr xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx monohydrát
fruktóza
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx určeného konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx typy xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx xxxxx xxxxx směs xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bílé, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx přírodní xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
větší než 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (IU xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx glukózy (% hmot. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent vyjádřený xxxx D-glukóza (% xxxx. sušiny nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% hmot. xxxxxx nejvýše)
glukózový sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% xxxx. nejméně)
Dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový popel
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx viskózní, tekutý, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% hmot. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx vodivost (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx nejméně)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx), x tolice vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, x Eucryphia xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx spp.) x x medu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (Calluna xxxxxxxx) xxxx xxx obsah xxxx xxxxxxx 25 %.
4) U xxxx xxxxxxxxxxxxx původu z xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 mg/kg.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx camadulensis), lípa (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X medu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx enzymů (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Xxxxxxx 3 - Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou příchutí, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx v prášku
- xxxx kakaa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x sušině (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxxx *) (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx x prášku
32,0
slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
25,0
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxx - xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x la taza

Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx

xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx bez xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx mléčnou čokoládou xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Chocolate x la xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza
čokoládové xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx sušinu)
Druh
Obsah kakaového xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx mléčného xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx tuku = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 včetně
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
větší než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
větší než 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx uvedené xxxx xxxxxxx
1. Illipe, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx tuky musí xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx bohaté xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx POP, POSt x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x teplota xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx temperování);
c) xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx stearová
Jako xxxxxxx x xxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých při xxxxxx mražených xxxxx (xxxxxxx).

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Rady 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/ES xx dne 23. června 2000 x kakaových x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx ustanovení směrnice 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx moři.
Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2014/63/EU xx xxx 15. xxxxxx 2014, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX x xxxx.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx č. 161/2004 Sb.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., kterou xx xxxxxxx druhy a xxxxxxxx použití přídatných x xxxxxxxxx xxxxx xxx výrobě potravin.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.