Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.10.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) pro přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx na bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami určenými x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - výrobky xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx nepřevažuje xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (s možnou xxxxxxxxxxxx), která byla xxxxxxxx invertována hydrolýzou, xxxxxxx obsah invertovaného xxxxx xxxx být xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
g) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx koncentrovaný xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx člověka, xxxxxxxxx ze škrobu xxxx inulinu, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 bodě 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx dextróza xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x invertního xxxxx x sušině.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx než 20 x nemusí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, musí xxx jeho xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Označení "glukózový xxxxx" se změní xx označení "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový sirup" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx obsahuje xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než 5 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx označit xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx podroben modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 oC x relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 oC.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 kg, x výjimkou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 20 g.
§6a
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx moři xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx surového cukru xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx přepravě surového xxxxx xx xxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x nádobě, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x způsobu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přepravou xxxxxxxx xxxxx, x xxxx dokumentaci xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx rafinaci xxxxx x její xxxxx xxxx být x tomto xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v odstavci 3 x xxxx xxxxx musí xxx xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Surový xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx určeny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx potravinu xxxx xxxx složku xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx úplné x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x účinností xx 1.2.2005

Oddíl 2
Med
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x glukózy, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x zrát x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx zejména x výměšků hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx,
x) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) vytočeným xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx mezistěnách xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx včelího xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx plástů,
g) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx plástečkového xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný lisováním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) filtrovaným xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx organických xxxxx xxxxxxx způsobem, xx dochází x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx cizí příchuť xxxx xxxx, může xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx podle xx. 2 xxxx. 2 písm. f) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx medu
Med xx xxxxx:
x) podle xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. plástečkový xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. vykapaný xxx,

5. med x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxx xxxx xxxxxx xx etiketě
a) podle xxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx úpravy xxxxx §8 xxxx. x); x xxxxxxx, že xx xxxxx o xxxxxxxx xxx, lisovaný xxx xxxx vykapávaný xxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx úpravy xxxxxxx x výrobek xxx xxxxxxx jenom xxxx med,
b) xxxx xxxxxx, kde xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx medů pocházejících x xxxx zemí Xxxxxxxx unie nebo xx třetích zemí, xxx xxxxx zemí xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",
2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx xxxx XX x xx xxxx xxxx XX.
(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx filtrovaného xxxx x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) regionálním, xxxxxxx xxxx místním označením xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx zcela x xxxxxxxxx zdroje xxxxxx,
x) xx vztahu x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, z xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx pochází xxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Pekařský xxx a xxxxxxxxxx xxx kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx přepravních xxxxxxxx, xxxxxxx x x xxxxxxxxxx dokladech označí xxxxx "pekařský xxx" xxxx "průmyslový xxx" x "filtrovaný xxx". Xxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxx med xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx druhu xxxx, xxxxxx se xxxx xxxxxx medů xxxx "xxx xxxxxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxxx".
(4) Pekařský xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, že med xx určen xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, může xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx termín "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) Z medu xxxxx xxx odstraněn xxx xxx jiná xxxxxxxxxx xxxxxxx medu, x xxxxxxxx případů, xxx xxxx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x organických látek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Med, x xxxxxxxx pekařského (průmyslového) xxxx, nesmí
a) mít xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) být x xxx uměle xxxxxxx kyselost.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) a xxxxx složky, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx součásti nebo xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) karamelami - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x nábalem xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (sestávající xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
j) fondánovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
k) xxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx, složené xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx konzistence, popřípadě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru xxxx xxxxxx anebo xxxxxx kombinací.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx cukrovinek na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x podskupiny. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx odvodí podle xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx použitých xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 odst. 1 písm. x) xxxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pouze v xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxx x její obsah xx výrobku xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 7 tabulce 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx a nejvýše 9 % vody,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
g) xxxxxxxxx k přípravě xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx kakaa x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) xx označí celkovým xxxxxxx kakaové xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx xx označí xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx xxxxx xx označí xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx x prášku, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
Oddíl 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x dalších složek, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 9,
c) bílou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaového xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx je xxxxxxx x čokolády, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx a xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx z kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, mouky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx je xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx (čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx čokolády xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných xxxxxxx xxxxxx; celkový obsah xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové máslo, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) druh, popřípadě xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, sušené ovoce xx., pokud byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxxxx xxxxxxx, název xx xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx s §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx název "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", musí xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx másla x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) oříšková xxxxxxxx "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x množství xxxxxxx 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx nebo zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx složek xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Pokud se xxxxx "mléčná xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "vločky", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx nebo zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx odvozeninou xxxxxx xxxxx, musí xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x x xxxxxxx 40 x lískových xxxxxx xx 100 x výrobku; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Pokud xx slovo "xxxxxx" x názvu "mléčná xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 1 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxx výrobky xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), mléčná xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx označit xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx obdobnými xxxxx. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx se xxxxxx xx xxxxx slovy: "xxxxx kakaové sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx lze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx podle §22 xxxx. 2, se xxxxxx slovy: "vedle xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx odděleně x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx jakost xxxxxxx xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x čokoládové xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx být na xxxxx vhodně vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx informacemi o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx parametrech, x to xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x nejméně 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Vedle xxxxxxxxx xxxxx lze do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx xxxxxxxx jiné xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší než 5 % xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx celkové xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, family xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza xxxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Do xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 x čokoládových xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x výjimkou Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx i xxxx xxxxxx, nejvýše však xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x čokoládové xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) se xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx včetně náplně.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx cukrovinky, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
cukr xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v xxxxxxx - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx odpovídá:
a) 0,0018 % obsahu xxxxxx určeného konduktometricky xxxxx xxxxx ICUMSA,
b) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx je xxxx velkých krystalů x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx kontrolního síta (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
větší xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílý
62
více xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x invertního cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx bezvodá
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. sušiny xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxx požadavky
Med
Konzistence x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně až xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Eucryphia xxxxxxxxxx, z citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) x x medu z xxxxxxxx lékařského (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxx sacharózy xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx lisovaného se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X vřesového (Calluna) xxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx z xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X medů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a směsi xxxxxxxxxx výlučně tyto xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 mg/kg.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), xxxxxxxx (Erica), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), lípa (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X medu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (citrusové xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 xxxxxx
- 8,0
větší xxx 100 do 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. nejvýše)
karamely
-
dražé
-
želé
22,0
rahat, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být podíl xxxxxx tříště xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku

směs xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx kakaa xx xxxxxxxx obsahem xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené kakao

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx než 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% hmot. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x případě xxxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx kyselin vyjádřených xxxx xxxxxxxx olejová (% xxxx. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family mléčná xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx taza

Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), nebo xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x další), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx familiar x la xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% hmot. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx mléčného tuku
Obsah xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 včetně
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
větší než 150 xx 250 xxxxxx
- 5
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx název xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (bambucký xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx bohaté xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x kakaovým xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx enzymatickou xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 76/2003 Xx., ve xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 148/205 Sb. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx s cukrem, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.2.2005
148/2015 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x účinností xx 24.6.2015
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx druzích xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Rady 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/ES xx xxx 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. dubna 1998, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2014/63/EU ze dne 15. xxxxxx 2014, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES x xxxx.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx x. 161/2004 Sb.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx výrobě potravin.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. října 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (ES) x. 608/2004.

5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.