Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 15.09.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, stanovené xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) tekutým invertním xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 2,
f) xxxxxxx x invertního xxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx cukrů xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx x xxxxxxx 93 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx molekulou xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 je xxxxxxx xxxxxxx přírodních sladidel xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) tekuté xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx splněny fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 20 x nemusí být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X případě, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, musí xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx změní xx xxxxxxxx "sušený glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx obsahuje xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxx x obsah xxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" nebo "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx převládá xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx bílý xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 oC x relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 kg, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 20 g.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx povolena x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxx, jestliže
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx naložením surového xxxxx vyčištěny xxx, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a
x) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nákladu, který xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v nádobě, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přepravou xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx uvedeno x jednom xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx být před xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přepravy xx xxxxxxx provádějícího xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx musí být x xxxxx podniku xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 3 x xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x přepravě potravin, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx naložením surového xxxxx podle xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Med
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx kyselin, xxxxxx x xxxxxxx částic xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx šťáv květů xxxxxxx (nektar), výměšků xxxxx xx povrchu xxxxxxx (medovice), xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx a nechávají xxxxxxxxxxxx a zrát x plástech,
b) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx pocházející zejména x xxxxxxx hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů,
e) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx do bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ze včelího xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, který obsahuje xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 oC xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx organických xxxxx takovým xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; může xxx xxxx xxxxxxx xxxx pach, může xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx součást xxxx, xxxxx není podle xx. 2 xxxx. 2 xxxx. f) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) považována xx xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. medovicový,

b) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. plástečkový xxx,

3. xxxxxxxx med,

4. xxxxxxxx xxx,

5. med x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxx xxxx označí xx xxxxxxx
x) xxxxx xxxx původu xxxxx §8 písm. x) x xxxxx způsobu xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravy podle §8 xxxx. x); x případě, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxx, způsob xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x výrobek xxx xxxxxxx xxxxx xxxx med,
b) xxxx xxxxxx, xxx byl xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx zemí Xxxxxxxx xxxx nebo xx xxxxxxx xxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxxx nahradit xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx medů ze xxxx XX",
2. "směs xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx zemí XX x xx xxxx xxxx XX.
(2) Xxxxxxxx medu, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x pekařského medu (xxxxxxxxxxxx medu), může xxx doplněno následujícími xxxxx:
x) regionálním, územním xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx zdroje xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, z xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a v xxxxxxxxxx dokladech označí xxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "xxxxxxxxxx xxx". Xxxxx je med xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx medu, xxxxxx xx xxxx xxxxxx medů xxxx "xxx xxxxxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx být na xxxxx obalech označen x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxx, pečení xxxx jiné zpracování.
(5) Xxxxx xx pekařský xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx jako složka xxxxxxxxx, xxxx být x názvu této xxxxxxxxx použit xxxxxx "xxx" namísto xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; v xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx uvede xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, žádné xxxx xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Med, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, nesmí
a) xxx xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x pachy,
b) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, že xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) být x něj xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx - cukrovinky s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx nebo želatiny,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx surové marcipánové xxxxx (sestávající xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx mandlí x xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx přibarvené, xxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xx xxxxx xxxxx, glukózového xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
j) fondánovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) komprimáty - xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx hmoty, složené xxxxxxxx x cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x chuti, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
X příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek nelze xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx použitých při xxxxxx x souladu x §6 odst. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) V xxxxx výrobku se xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxx xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx obsah xx výrobku xx xxxxx než 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx
§15
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx částí nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) kakaovým práškem (xxxxxx) - potravina xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x nejvýše 9 % xxxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x určitém xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx nejméně 32 % kakaa,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - potraviny xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) xx označí celkovým xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx sníženým xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx nižší xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx xxxxx xx označí xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx kakaových prášků, xxxxxxx x prášku, xxxxxxx k přípravě xxxxxx xxxxx přidávat xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - potravina vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) mléčnou čokoládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo bílé xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); vnější čokoládový xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx nebo škrobu xx nejvýše 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx - čokoláda xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, mouky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, a xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z nižšího xxxxxx kakaových součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx výrobků, a xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - xxxxxxx drť, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Členění xx druhy x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny.

§21
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se x názvu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, popřípadě xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, sušené xxxxx xx., pokud xxxx xxxxxx použita.
(2) Pokud xxxxxxx nelze označit xxxxxx druhu, xxxxxxxxx xxxxxxx, název xx xxxxxx podle základních xxxxxxx nebo technologií xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx čokoláda") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu ve xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % celkové xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxxxxx másla x nejméně 14 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, nejméně 31 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) oříšková xxxxxxxx "xxxxxxxx" nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx vyrobena x čokolády obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx oříšků x xxxxxxxx xxxxxxx 20 g x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 g xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx ve xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, aby celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "vločky", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) oříšková xxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx odvozeninou xxxxxx xxxxx, musí být xxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx a x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx oříšků v xxxxxxxx nejméně 15 x a nejvýše 40 x lískových xxxxxx xx 100 x výrobku; xxx xxxxxx xxx mandle x jiné druhy xxxxxx, xxxx nebo xx zlomcích v xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxx "mléčná" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", musí výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % hmotnostních mléčného xxxx,
x) "mléčná s xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, bílá čokoláda, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxxx xxxxxxx jen názvem "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx obdobnými xxxxx. X xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx seznam xxxxxx xxx xxxxxxx čokolády xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx rostlinný xxx podle §22 xxxx. 2, xx xxxxxx slovy: "xxxxx xxxxxxxxx másla obsahuje xxxxxxxxx tuky". Toto xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx seznamu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxx polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx vhodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" apod. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx parametrech, x xx xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x nejméně 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové sušiny x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x nejméně 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx mléčného tuku,
c) xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Vedle kakaového xxxxx lze xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx jiné xxxxxxxxx tuky xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných jedlých xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx minimální xxxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx familiar x xx taza xxxxx xxx přidány xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx chuť xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Do xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je zakázáno xxxxxxxx
a) živočišné xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka,
x) mouky, granulované xxxx práškové xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx.
(5) X čokoládám xxxxxxxx v odstavci 3 xxxxx xxx xxxxxxx i xxxx xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x čokoládových výrobcích xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx složek xx výrobcích čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, bílá čokoláda, Xxxxxxxxx a la xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti přidaných xxxxxxx složek,
x) x výrobků xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx stanovených složek xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlých xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) procentický xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx včetně xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx extra xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(IU xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x roztoku - body nejvýše
3
6
typová xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx xxxxx ICUMSA,
b) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) pro barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx metody Brunswick.
Dělení xxxxx tvaru a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká směs xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, zrnitá světležlutá xx světlehnědá xxxxx xx omak mírně xxxxxxx,
x) kandys je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, bílé, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx strany xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
větší xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx refraktometricky (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx xxxx
62
xxxx než 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x invertního cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx k dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx fruktózy (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% hmot. xxxxxx nejvýše)
glukózový sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. nejméně)
Dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx kořeněná xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
nejméně 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), z xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, z citrusů (Xxxxxx spp.), může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x levandulového xxxx (Xxxxxxxxx spp.) a x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může být xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Calluna) xxxx xxxx xxx xxxxx vody xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx obsah xxxx nejvýše 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x tropickým xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Calluna xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Melaleuca xxx.).
6) X xxxx x přirozeně nízkým xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x obsahem XXX nižším xxx 15 mg/kg xxxx xxx xxxxxxxx diastázy xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
větší než 100 do 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x jádrovinami, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové nebo xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, sušené xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx cukrovinky

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové cukrovinky
12,0
komprimáty x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx a furé 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 do 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx prášek / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx s xxxxxx
- xxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakao

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda x přípravě nápoje
25,0
slazený xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
25,0
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx máslo
 
Podíl látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
xxx přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx bílou čokoládou, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la taza x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx druhu xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx čokoláda
-
2,5
25
3,5
25
14
-
family xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených jako xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx než 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx než 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Rostlinné tuky xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx název rostlin, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx spp.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx kyselinu laurovou, xxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx triglyceridy xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x kakaovým xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx frakcionací, to xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx stearová
Jako výjimku x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tuků xx xxxxx použít xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 76/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x určitých druzích xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/ES ze xxx 23. xxxxxx 2000 x kakaových a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx odchylka od xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnice 93/43/XXX o hygieně xxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx moři.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2014/63/EU ze dne 15. xxxxxx 2014, xxxxxx xx mění xxxxxxxx Rady 2001/110/XX x medu.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., o způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx výroby, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/ES x 2008/5/ES a xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.