Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 14.12.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015 do 13.06.2026.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
VYHLÁŠKA
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx xxxx xxxxxxxxx sladce xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sacharóza upravená xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, kostek, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx určenými x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) tekutým xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx - výrobky xx bázi vodných xxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx uvedené v příloze č. 2 bodě 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy částečně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
f) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - vodný xxxxxx xxxxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx xxxxxxx, nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx s nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 bodě 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 4.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) přírodní xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního cukru x sušině.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x chemické požadavky xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) U balených xxxxxxx s hmotností xxxxx než 20 x xxxxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobku.
(4) X xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx cukru, xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" xx xxxxx xx označení "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový sirup" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x obsah glukózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxxxx na xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový xxxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté výrobky x xxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 oC.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx x cukr polobílý xx uvádí xx xxxxx ve spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 kg, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx x hmotnosti 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx po moři xx povolena x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, jestliže
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx vyčištěny xxx, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx jiných xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx x podrobný xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x nádobě, xxxxxxxxxx xxxx cisterně, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také zřetelně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jazycích Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Tento xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku během xxxx přepravy do xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx xxxx být x xxxxx podniku xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x odstavci 3 x xxxx xxxxx musí být xx xxxxxxxx orgánu xxxxxx (§14 zákona) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx za xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxx složku xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx být proveden xxx, xxx vzhledem x povaze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx rafinovaný xxxx.
§6x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. s účinností xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Med
§7
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx převážně x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx kyselin, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx pocházející zejména x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - med, xxxxx byl xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů,
e) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) plástečkovým xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx čerstvě postavených xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx a xxxxxxxxx x uzavřených xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x plástečky - xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx za xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx medem - xxx, xxxxx xxx po získání xxxxxxx odstraněním xxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx výhradně xxx xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx příchuť xxxx xxxx, může xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) pylem - xxxxxxxxx součást xxxx, xxxxx není xxxxx xx. 2 xxxx. 2 písm. f) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx medu
Med xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx získávání xxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. plástečkový xxx,

3. xxxxxxxx med,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. pekařský xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx označí xx xxxxxxx
x) podle xxxx původu xxxxx §8 xxxx. a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx podle §8 xxxx. b); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, lisovaný xxx xxxx vykapávaný xxx, xxxxxx být xxxxx, způsob xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx med,
b) xxxx xxxxxx, xxx byl xxx xxxxxx; xxxxx xx jedná x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x více zemí Xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx názvy xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x následujících xxxxxxxx:
1. "xxxx xxxx ze xxxx EU",
2. "směs xxxx ze zemí xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx xxxx XX a xx xxxx xxxx XX.
(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx medu), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx označením xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] názvem "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, z xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx druhu a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx přepravních xxxxxxxx, xxxxxxx a v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "xxxxxxxxxx xxx". Xxxxx xx med xxxxxxxx xxxx med xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx medu, xxxxxx xx směs xxxxxx xxxx jako "xxx pekařský" nebo "xxx filtrovaný".
(4) Pekařský xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx označen x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, že xxx xx xxxxx xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx jako xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit termín "xxx" xxxxxxx termínu "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x xxxxxxx složek xx xxxx xxxx uvede xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu nesmí xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx cizorodých xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, s xxxxxxxx pekařského (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx zahřát do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxx x něj xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx složky, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx tvrdé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx mandlí a xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 dílu cukrové xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) rahatem - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xx xxxxx xxxxx, glukózového xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x cukerné xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - cukrovinky vyráběné xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxxxxxx hmoty, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x glukózového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
n) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, sklovité, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x jemnými částicemi xxxxx práškového cukru xxxx xxxxxx anebo xxxxxx kombinací.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx x xxxxxxx x §6 odst. 1 písm. b) xxxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa s xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla v xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) směsí kakaa x cukrem - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) čokoládou v xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % kakaa,
x) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - potraviny xxxxxxxx xx směsi xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 je xxxxxxx xxxxxxx kakaového xxxxxx x směsí xxxxx x cukrem na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, slazený kakaový xxxxxx (slazené xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x směsi xxxxx x cukrem xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" v případě, xx xxxxx kakaového xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx. Na xxxxx xx označí xxxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx nelze přidávat xxxxx určené k xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
Oddíl 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx čokoládou) - xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel3) xxxx xxxxxx kombinací (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx složek, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) mléčnou čokoládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) bílou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z kakaového xxxxx, mléka xxxx xxxxxxxx výrobků, sladidel, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 9,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family mléčné xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx musí činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx - čokoláda xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, rýžového xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) čokoládovým bonbonem - potravina x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; celkový xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
V příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se x názvu čokolád x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Pokud xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "vločky", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté kakaové xxxxxx,
x) "xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx x x jemně xxxxxxx lískových xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 g x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx oříšků ve 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx oběhu xx xxxxx xxx nebo xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx výrobek obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) oříšková xxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx odvozeninou tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, másla xxxx xxxxxxxx tuku x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx též xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah včetně xxxxxxxxx xxxxxx nepřesahoval 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,
x) "xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 1 % hmotnostní xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx jen xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx čokolády xx xxxxx.
(7) Čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx rostlinný xxx podle §22 xxxx. 2, se xxxxxx slovy: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx na xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx odděleně x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx mléčného xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx xxxxxxxx jiné xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx však xxxxx xxx vyšší xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx x nesmí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Chocolate x xx taza a Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx látky určené x aromatizaci, které xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx všech xxxxx čokolád podle přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) mouky, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la taza.
(5) K xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 mohou xxx xxxxxxx i jiné xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx procentických xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx x čokoládových výrobcích xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx taza xx vypočte po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x výrobků čokoláda xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx xxxxxxxxxxx složek xxxxxxx po odečtení xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx x hmotnosti xxxxxx,
x) procentický xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Oddíl 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx cukrovinky, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky.
§24
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza polarimetricky
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx v xxxxxxx xxx 420 xx
(IU nejvýše)
cukr xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod ICUMSA,
b) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx světlehnědá hmota xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
nad 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- pro přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx než 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx než 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx bezvodá
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Barva xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. sušiny xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx nejvýše)
glukózový xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxx požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx vody (% xxxx. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), z xxxxxxx (Banksia menziesii), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, z Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx spp.), může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
3) X vřesového (Calluna) xxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s tropickým xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx spp.), vřes xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X medu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (citrusové xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx než 15 xx/xx xxxx xxx aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 xxxxxx
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, podle xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx do sáčků xxxx být podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 včetně
- 5,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000 (x rozvažování)
- 1,0

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem tuku

směs xxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. nejvýše)
kakaový prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
xxxx než 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx s xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
25,0
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
*) x případě xxxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s cukrem - obsah xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx, x různými náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx xxx.), nebo bez xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: uvedené hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx než 250 do 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Rostlinné xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx rostlin, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Illipe, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea robusta
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx z xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx manga
Mangifera indica
Poznámka: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx POP, XXXx x StOSt1;
b) xxxx xxxxxxxxx v jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, rychlost tání, xxxxxxxxxx temperování);
c) xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx výjimku x použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx též xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xx. II

Přechodná ustanovení

1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx právním předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).

Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:

43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx s cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

x účinností od 1.2.2005

148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

x účinností xx 24.6.2015

Právní xxxxxxx x. 76/2003 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 490/2025 Sb. s xxxxxxxxx od 14.6.2026.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx předpisu.

1) Směrnice Xxxx 2001/111/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx druzích xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/ES ze xxx 23. června 2000 x kakaových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx odchylka xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX x hygieně xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxxx volně xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2014/63/EU ze xxx 15. května 2014, xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES x xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2a) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx č. 161/2004 Sb.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx potravin.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.