Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.11.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. a), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx") x x souladu x právem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) pro přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx vyhláškou,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, v xxxx nepřevažuje podíl xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x možnou xxxxxxxxxxxx), která byla xxxxxxxx invertována hydrolýzou, xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x výživě xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx xxxxxxx, nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx x xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo dextróza xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (monohydrát) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny.
§3
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) tekuté xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x sušině.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x tekutý invertní xxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx splněny fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) U xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxx být xx xxxxx uvedena xxxxx hmotnost xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, xx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, musí xxx jeho název xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "sušený glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x případě, xx xxxxx fruktózy převládá xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx označit xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 oC.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x cukr xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x výjimkou jednoporcového xxxxxx x xxxxxxxxx 20 x.
§6a
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava surového xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, jestliže
x) nádoby, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx vyčištěny xxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx předchozího xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx po moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo cisterně, x způsobu a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx před přepravou xxxxxxxx cukru, x xxxx dokumentaci xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxx být x tomto podniku xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 3 x její xxxxx musí xxx xx požádání xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Xxxxxx cukr xxxxxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx považovat xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx potravinu nebo xxxx složku xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, byl-li xxxxxxxx úplné x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxx odstavce 1 xxxx. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Oddíl 2
Xxx
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx částic xxxxxxxxxxx při sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx včelami (Xxxx xxxxxxxxx), které sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx x zrát x plástech,
b) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x nektaru xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx zejména x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence a xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) plástečkovým xxxxx - xxx xxxxxxx a zavíčkovaný xxxxxxx do bezplodových xxxxxx čerstvě xxxxxxxxxxx xx mezistěnách vyrobených xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx nebo xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
h) medem x plástečky - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx plástečkového medu,
i) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx lisováním xxxxxxxxxxxx plástů xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 45 oC xxxx xxx použití xxxxx,
x) filtrovaným medem - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx xxxxx (průmyslovým xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx cizí příchuť xxxx pach, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mohl xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx podle xx. 2 odst. 2 písm. x) xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) považována xx xxxxxx medu.

§8
Xxxxxxx medu
Med xx xxxxx:
x) podle xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) podle xxxxxxx získávání xxxx xxxxxxxx úpravy

1. xxxxxxxx xxx,

2. plástečkový xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. med s xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx med,

8. pekařský xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxx dále xxxxxx xx etiketě
a) podle xxxx původu xxxxx §8 písm. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx úpravy xxxxx §8 xxxx. b); x xxxxxxx, že xx jedná o xxxxxxxx xxx, lisovaný xxx nebo xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxx, způsob xxxxxxxxx x obchodní úpravy xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx med,
b) zemí xxxxxx, xxx byl xxx xxxxxx; pokud xx xxxxx x xxxx xxxx pocházejících x více zemí Xxxxxxxx xxxx nebo xx xxxxxxx xxxx, xxx názvy xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx medů xx xxxx XX",
2. "xxxx xxxx xx zemí xxxx XX",
3. "xxxx xxxx ze xxxx XX x ze xxxx mimo XX.
(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx filtrovaného medu x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx medu [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx pochází xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx předpisu5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x x xxxxxxxxxx dokladech xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "průmyslový med" x "filtrovaný xxx". Xxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxx med xxxxxxxxxx přidaný do xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx xx směs xxxxxx xxxx jako "xxx pekařský" nebo "xxx filtrovaný".
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, xx med xx určen xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx jiné zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, může být x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx termín "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; v xxxxxxx xxxxxx xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Požadavky na xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx jiného xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx včetně přídatných xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx medu, x xxxxxxxx případů, xxx tomu při xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anorganických x xxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x pachy,
b) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) být x xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx složky, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxx, x nábalem xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících látek, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx želatiny,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx mandlí a xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx přibarvené, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) rahatem - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx medem - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky ze xxxxx cukru, xxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z cukerné xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
k) komprimáty - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) žvýkačkou - xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx tažné xxxxxxxxxxx x různými příchutěmi,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx z cukrů x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
n) xxxxx - cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, které xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx kandytových hmot,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
p) pěnovými xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x jemnými částicemi xxxxx práškového xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 4 xx uvedeno xxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny. Xxxxx xxxxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, název xx odvodí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 odst. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při výrobě x xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx prášek a xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx máslem - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, upravených do xxxxx prášku, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx a nejvýše 9 % vody,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) čokoládou x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % kakaa,
g) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx kakaovým xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů obsahující xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) se xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazený kakaový xxxxxx (slazené xxxxx) xx označí celkovým xxxxxxx kakaové xxxxxx x procentech hmotnostních xxxxx: "kakao xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx xx označí slovy "xx sníženým obsahem xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Na obale xx xxxxxx údaje x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx kakaových prášků, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády nebo xxxxxxxx xxxx.
Oddíl 5
Xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 9,
c) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, mléka nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a která xxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mražených krémů (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx musí činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx nejvýše 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
f) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mouky xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) čokoládovým xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx plněné čokolády) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx - xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx výlisky, xxxxxxx xxx.
§20
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx označit xxxxxx druhu, xxxxxxxxx xxxxxxx, název xx xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobě x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx název "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", musí xxx xxxxxxx uváděn xx oběhu xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) oříšková xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto slova, xxxx být vyrobena x čokolády xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny x z xxxxx xxxxxxx lískových xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx oříšků ve 100 x xxxxxxx. Xxx přidat xxxx xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx sušiny x xxxxxxxx výrobku činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle a xxxx xxxxx ořechů, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx zrn xxxx xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx odvozeninou xxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x x xxxxx mletých xxxxxxxxx oříšků v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x nejvýše 40 x lískových xxxxxx ve 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx množství, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Pokud xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxx výrobky xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), mléčná xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx bonbony prodávány xxxxxxxx x jednom xxxxxx, lze xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx plněné xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx názvy. X xxxxx případě xxxx xxx xxxxxx xxxxx seznam složek xxx všechny xxxxxxxx xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx xx označí xx obalu xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx podle §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx se na xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx polevy x těchto čokolád xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx xxxxxx" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x to xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 18 % mléčné xxxxxx x nejméně 4,5 % mléčného xxxx x mléčné xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, polotučného nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx xxx do xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných jedlých xxxxxx a xxxxx xxx snížen xxxxxxxxx xxxxx kakaového xxxxx xxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx mohou xxx přidány jen xxxxxx látky určené x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 mohou xxx xxxxxxx x jiné xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx složek x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx tímto xxxxxxxx:
a) procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x la xxxx, Chocolate familiar x xx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x čokoládové xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a hmotnosti xxxxxx,
x) procentický xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx včetně xxxxxx.
Oddíl 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x uvedené xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, homole)

cukr s xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté výrobky x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx cukr
sirup z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
Invertní xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx při 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X skupin cukr xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr polobílý xxxxx nerozpustných látek xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx xxxx nejvýše
8
22
z xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx odpovídá:
a) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod ICUMSA,
b) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká směs xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, zrnitá světležlutá xx světlehnědá xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx krystalů x srostlic, bílé, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx kontrolního xxxx (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
větší než 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx xxxx
62
xxxx než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
xxxxx x invertního cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah glukózy (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. nejvýše)
Barva xxxxxxx xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
tmavohnědá x nádechem do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (průmyslový)
součet xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
nejméně 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů podle Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx sativa), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, z Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23 %; u xxxxxxxxxx xxxx x xxxxx (Xxxxxxx vulgaris) xxxx být obsah xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x tropickým xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx výlučně xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), xxxxxxxx (Erica), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), vřes xxxxxx (Calluna xxxxxxxx), xxxxxx neboli xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), kajeput (Xxxxxxxxx xxx.).
6) U xxxx x přirozeně xxxxxx xxxxxxx enzymů (xxxxxxxxx xxxx) a obsahem XXX xxxxxx než 15 mg/kg xxxx xxx xxxxxxxx diastázy xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, podle druhu xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
komprimáty

žvýkačky
balónkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové cukrovinky
12,0
komprimáty x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše:
- xxxxxx x furé 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx s xxxxxx
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
kakaový xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx než 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x prášku
32,0
slazený kakaový xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem tuku
25,0
čokoláda x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) v případě xxxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx - xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina olejová (% xxxx. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x různými náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), nebo xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx bílou xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Chocolate x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x la xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx tukuprosté kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx taza
18
14
35
-
-
-
nejvýše 8
Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx tuku = xxxxxx xxxxxx kakaového xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx než 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx do čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx název xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx kterých mohou xxx uvedené xxxx xxxxxxx
1. Illipe, bornejský xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx robusta
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej x xxxxx manga
Mangifera indica
Poznámka: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx triglyceridy xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx x jakémkoli xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx enzymatickou změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx stearová
Jako výjimku x xxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx též xxxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxx, použitých při xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 76/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s cukrem, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/111/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx druzích xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/36/ES ze xxx 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx moři.
Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2014/63/EU ze dne 15. xxxxxx 2014, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES x xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.