Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami xxxxxxxx k aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx podskupinou, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x sušině,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující jiný xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx bílý x cukr polobílý xx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, která xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx květů,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
d) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným medem xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx medem xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný v xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med získaný xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) plástečkový xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud se xxxxx o xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X případě, xx xx xxxxx o xxx vytočený, xxxxxx xxx způsob získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Jako med x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx kusů xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, x xx i v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx medu.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x žádná x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx příchutě a xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, do xxxxxx míry xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kandytové hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx konzistence xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s jemnými xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x přepočtu na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx tuk získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx kakaová xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx máslo, kakaový xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně kakaového xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ořechy, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný xxxx (xxxxxx, bridž, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté xxxxxxx z xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní cukr
sirup x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx bílý
 
99,7
 
0,04
 
0,1
 
0,01
 
22,5
 
cukr xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx krystalů stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx až světlehnědá xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx směs velkých xxxxxxxx a srostlic, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x mm
 
cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx cukr a xxxxxxx přírodní sladidla xxxxx xxxxxxxx výrobků
 
deklarovaná xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx v sušině % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 300
&xxxx;
- 5
 
větší xxx 300 xx 1000
 
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny nejméně
 
sušina % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta sušením % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva roztoku xxx 420 xx (X U) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
 
nejvýše 1,0
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
 
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx hnědá
Poznámka:
Pro určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx zdánlivá x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
 
0,10
 
0,10
 
0,10
 
elektrolytická xxxxxxxxxxxx v mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
 
 
nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, arašídové xxxx kokosové

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °C
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
 
furé
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od více xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx kakao
 
kakaový prášek
odtučněný xxxxxxx prášek
 
 
Směs xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x cukrem
 
slazený xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx s kakaovou xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky xx jakost kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx slupek x xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx kakaovém xxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Kakaový prášek
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x přípravě nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. prášek
 
nejméně 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná s xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x dalšími)
 
 
máčené xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx druhy vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, mandlové, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. cukrů
 
Neslazená xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná čokoláda xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. mandlemi, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% hmotnosti xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
 
3,0
 
polomáčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x sezonní xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
 
větší xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
větší xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 xx 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx mění vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x přistoupení ČR x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx