Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx chutnající xxxxx xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména sacharózy, xxxxxxxx, fruktózy, laktózy,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k aromatizaci xxxx kořením,
c) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx výrobky xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx a invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, cukr xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (nektar) nebo xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx převážně ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx ze snůšky xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx do čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx za použití xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx xxx plodu.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
b) plástečkový xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Toto xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, pokud xx xxxxx x živočišný xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny. X xxxx květového xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem získávání. X xxxxxxx, že xx jedná x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx se xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx xx tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x plástečky se xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx původu, x xx i x xxxxxxx xxxxx tuzemského x dovezeného xxxx.
(7) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx jakost
(1) Xx medu nesmí xxx přidány žádné xxxxx, xxxxx by xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx jeho přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx změněnou kyselost.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tvoří přírodní xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx xxxx žvýkavé, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx konzistence s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze směsi xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx z lékořice,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, různě xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx obrazce z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) furé cukrovinky x kandytové hmoty, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx a škrobu.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx slupek a xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx nebo klíčků x xxxxxxx popela 10 % xxxxxxxxxxxx x přepočtu xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx xxxxxx pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 tabulce 2,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx kakaových xxxx, x nichž xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx s xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx kakaových bobů xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx do formy xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, jako zejména xxxxxx, lískové ořechy, xxxxxx xxxxx,
c) x čokoládových polev xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xx 25 oC.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxx xxxxx bílý
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
|
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek
|
||
|
tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
|
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxx
|
||
|
xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxxxx z cukru
|
tekutý xxxx
xxxxxx invertní cukr
sirup x invertního xxxxx
xxxxxxx
|
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
|
skupina
|
sacharóza polarimetricky % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx IU xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx extra bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
| &xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
|
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
|
cukr x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
X skupin xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
|||||
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - body xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx v roztoku
c) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) přírodní cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx až světlehnědá xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx směs velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx až xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxx krystal
|
podíl % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
| &xxxx;
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx a xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
| &xxxx;
xxxxx než 50 do 250
|
&xxxx;
- 4
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx refraktometricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z xxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) nejvýše
|
pH
|
|
fruktóza
|
0,5
|
0,1
|
30
|
4,5 - 7,0
|
c) Glukózový xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
| &xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx čistá xx s nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v % nejméně
|
65,0
|
60,0
|
60,0
|
|
sacharóza zdánlivá x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
| &xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
|
hmotnostní xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx kávové xxxxx druhu vložky (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
|
|
|
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
|
dropsy
|
||
|
roksy
|
||
|
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxx med
|
8.0
|
2.0 4)
|
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
|
pěnové
|
25.0
|
2.5 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
| &xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
|
dropsy a xxxx 2% xxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
|
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
| &xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
|
od xxxx xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
| &xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Kakaový prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
|
|
|
Směs kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx kakaové máslo
|
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
|
Rafinované xxxxxxx máslo*)
|
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) xxxxxxxx tuků xx slupek x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Kakaový prášek
|
obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx kakaa x xxxxxx
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx kakaový prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
|
slazená kakaová xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 80,0**)
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
|
slazený odtučněný xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Čokoláda
|
neslazená (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
|
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx, vločky xxxx xxxxx tvary
|
podle xxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tmavá
|
|
|
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx mléka
|
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
|
|
|
Čokoládové cukrovinky
|
polevy
|
cukrářská, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx tvarech x čokoládových polev x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými x xxxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhy vloček (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a čokoládových xxxxx x hmotnostních % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového másla
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxxx tuku
|
Obsah tukuprosté xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. cukrů
|
|
Neslazená čokoláda
|
=
> 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxx hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
&xxxx; | &xxxx; | |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
=
< 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxx čokoláda
|
=
> 18
|
=
< 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
> 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
|
|
Hořká xxxxxxxxxx poleva
|
=
< 31
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Velmi světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx kávy nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní čokolády x přísadami, xxxx xxxx. mandlemi, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx složek xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
|
nugáty
|
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx xx považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
|
větší xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
|
- 2 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
|
čokoládové xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
| &xxxx;
xxxxx xxx 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
|
větší xxx 150 xx 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
| &xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
| &xxxx;
xxx 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx