Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) přírodními xxxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, zejména sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, látkami xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
a) cukr xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx výrobky x xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben modření.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, uskladňují x nechávají zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx a uložený xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Med xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx jedná x xxx vytočený, nemusí xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx se xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx jeden nebo xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, a xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx xxx odňata.
(2) Xxx nesmí
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) začít xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx skladuje x xxxxxxx prostorách při xxxxxxx nejvýše do 25 °X x xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxx cukrovinky obsahující xxxx xxxx arašídy xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx řezů,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx obalených směsí xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x xxxxxx.
§15
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx drtí kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx z kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
g) xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx vody,
x) kakaovými výlisky xx sníženým xxxxxxx xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami potraviny, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx nebo kakaové xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) U čokolád xx x xxxxx xxxxxxx uvede xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového prášku x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx bílý
cukr bílý
cukr xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx cukr
|
||
kandys
|
||
tekuté xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, xxxxxxxx x další
|
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr s xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
U xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx extra xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr krystal xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx volně xxxxx xxxx jemně drcených xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, na omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka síta x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
|
|
nejméně 95
|
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx x xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 1
|
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx z cukru
deklarovaná xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší než 300 xx 1000
|
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % hmot. nejméně
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) nejvýše
|
pH
|
fruktóza
|
0,5
|
0,1
|
30
|
4,5 - 7,0
|
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
|
sulfátový popel % hmot. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
|
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx žlutá
|
medovicový
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx mírně škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
požadavek
|
druh xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx v mS.m-1
|
nejvýše 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
&xxxx;
50 - 105
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
hmotnostní xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší než 100 xx 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
nad 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Nečokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
skupina
|
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
|
&xxxx;
20.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
|
7.0
3.0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
dropsy:
lité x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
|
|
komprimáty 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
od více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
|
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
nad 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Kakaový prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx xxxxx x cukrem
|
směs xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost kakaového xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
|
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Expelerované kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
|
0,50 %
|
1,75 %
|
*) množství tuků xx slupek a xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu
Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxx v %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek (kakao)
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) v sušině x % hmotnosti
|
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
|
nejméně 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx s přísadami
|
hořká
|
||
na xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s vysokým xxxxxxx mléka
|
|
mléčná s xxxxxxxxxxx mlékem
|
||
smetanová
|
||
bílá
|
||
hořká se xxxxxxxx obsahem sacharózy
|
||
mléčná xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
|
|
obsahem xxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
čokoládová poleva xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové cukrovinky
|
polevy
|
cukrářská, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx světlá
|
formované
|
formované x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového másla
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tukuprosté xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. cukrů
|
Neslazená čokoláda
|
=
> 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
Čokoláda xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx obsahem xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
=
> 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
=
> 3 &xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
< 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
=
> 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
Mléčná čokoládová xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
|
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
3,0
|
máčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
čokoládové xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
větší než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., kterým xx mění vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx