Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx látky xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx zejména xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx tekutých xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a invertního xxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny v příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx xxxx x cukr xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx charakteru, která xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx xxxxxxx, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
b) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx květů,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx med xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx částí xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx vyskytujících,
d) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx ze snůšky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx plástů,
x) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových plástů x prodávaný x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
a) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
b) plástečkový xxx,
x) lisovaný xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Označování
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx x živočišný xxxx xxxxx medonosné.
(2) Med xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx se dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X případě, xx xx jedná x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx po získání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx je xxxxxx xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx jeden nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx původu, x xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) xxx jakékoliv xxxx příchutě a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry žvýkavé, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx cukru,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx želírujících látek, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx řezů,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
h) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze směsi xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x přídavkem xxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
l) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx konzistence s xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x škrobového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx tekuté xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx gumovité, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK A XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, obsahující nejvýše 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x nejvýše popela 10 % xxxxxxxxxxxx x přepočtu na xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx jejich xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx bobů xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x pražených kakaových xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
x) xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x cukrem x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
i) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx drť xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x částečné nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx uvádějí do xxxxx xxx teplotě xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý
cukr bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, moučka

cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx polarimetricky % xx. nejméně
 
invertní xxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
 
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
 
99,5
 
0,10
 
0,25
 
0,04
 
150
 
cukr x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
 
97,5
 
0,09
 
1,4
 
0,8
 
-
 
kandys
 
98,5
 
-
 
1,0
 
0,45
 
-
 
U skupin xxxx extra bílý, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx menších nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx moučka xx volně sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx lepkavá,
e) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka síta x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % hmotnostní xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
 
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx xxxxxxxx výrobků
 
deklarovaná xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
 
do 50
&xxxx;
- 10
 
větší xxx 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
 
62
 
více než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší než 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % hmot. nejméně
 
sulfátový xxxxx % hmot. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % nejvýše
 
barva xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
c) Glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový popel % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx silně viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx čistá xx s nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx určení xxxxxxx a xxxxxx xxxx je rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza zdánlivá x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (mekv/kg) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
 
50 - 105
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx než 100 do 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
 
 
lékořicové xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost
 
skupina
 
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
 
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
 
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx podíl drobné xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% hmot.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od více xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s cukrem
 
slazený xxxxxxxxx kakaový prášek
slazená xxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
 
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bobu

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs kakaového xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx tvary
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová poleva xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx % vztažených na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxxx tuku
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. cukrů
 
Neslazená čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Čokoláda xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx čokoláda
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx rýže, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
=
> 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná čokoládová xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
 
=
> 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
 
3,0
 
máčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
větší xxx 100 xx 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
 
větší xxx 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x sušině