Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) přírodními sladidly xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx výrobky na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx tekutých xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se skladuje xxx teplotě xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx živých xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých částí xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx jednoho druhu,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
g) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx bez plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
a) vytočený xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
x) lisovaný xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, pokud se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx může xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X případě, že xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx med se xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Jako med x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x dovozu balený xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x tuzemsku xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, a xx i x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx jakost
(1) Xx medu nesmí xxx přidány xxxxx xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx být xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) xxx jakékoliv xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx xxxxxx xxxx, xx xxxx přirozené xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Xxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxx nejvýše xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumějí
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx dražé xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx zejména pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) gumovitými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx různých xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx cukrosirupový xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx nebo tablet,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutěmi,
x) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXX S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx X.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx pražené xxxx xxxxxxxxx po vyčištění, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, obsahující nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x přepočtu xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx pastu xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
g) xxxxx xxxxx s xxxxxx potravina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zbytků slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x nejvýše 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx sníženým xxxxxxx xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx na xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, přídatných látek xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
c) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, kde xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
c) x čokoládových polev xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x názvu výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 oC.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx bílý
cukr bílý
cukr xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x přísadami

přírodní xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx sladidla

dextróza, xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % xx. nejvýše
 
barva x roztoku xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx extra xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx extra bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dle metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx sypká, zrnitá xxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx lepkavá,
e) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx krystal
 
podíl % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx výrobky x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx x sušině % hm.
 
pH
 
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx cukr
 
62
 
nejvýše 3
 
 
0,1
 
45
 
tekutý xxxxxxxx cukr
 
62
 
více než 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup x xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (X-xxxxxxx) % xxxx. sušiny nejméně
 
sušina % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 nm (X U) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % hmot. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně sladká xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
 
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
 
smíšený
 
mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx až xxxxx hnědá
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx zdánlivá x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody v % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x jádrovinami x xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
 
skupina
 
vlhkost nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
 
rahat, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
 
fondánové
 
12.0
 
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx s xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
 
furé
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X výrobků balených xx sáčků xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
 
od xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
 
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
*) xxxxxxxx tuků xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, než xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla v xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
 
nejméně 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x přípravě nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx s xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
 
mléčná s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tmavá
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx velmi xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x dalšími)
 
 
máčené xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx čokolády
 
 
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová xxxxxx se níženým xxxxxxx sacharózy
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy z xxxxxxx hmotnosti výrobku.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
 
3,0
 
máčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx výrobku
 
hmotnostní interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 2 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
 
čokoládové xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
 
větší xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
 
větší než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx