Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) přírodními sladidly xx vodě rozpustné xxxxxx chutnající látky xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, fruktózy, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx x cukr xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x nechávají xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx med xxxxxxx převážně ze xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx smíšeným med xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx získaný odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx čerstvě xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx skupiny
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx
x) vytočený xxx,
b) xxxxxxxxxxx xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Označování
(1) Med musí xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Med se xxxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se dále xxxxxxxx způsobem získávání. X xxxxxxx, že xx xxxxx x xxx vytočený, nemusí xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, který xxx po získání xxxxxxxxxxxxx upraven do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx musí xxx označen vždy xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x jeho základních xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx kyselost.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx skladuje x xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumějí
x) nečokoládovými cukrovinkami (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx cukru,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx řezů,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
g) rahatem xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) tureckým xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) chalvou šlehaná xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, bonbonářského sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx hmoty, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx strukturou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx cukrovinky xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx převážně z xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé konzistence,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, které mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx směsi práškového xxxxx x xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x nejvýše xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx jemnou pastu xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx na sušinu x xxxxxxx 9 % hmotnostních xxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového másla x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Kakao xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuk, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx záměně xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X čokolád xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) xxxx i xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxx druh x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
Čokoláda x xxxxxxxxxx cukrovinky xx uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx bílý
cukr xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx látek
|
||
tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
cukr x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
|
|
ostatní xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, xxxxxxxx x další
|
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. nejvýše
|
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
97,5
|
&xxxx;
0,09
|
&xxxx;
1,4
|
&xxxx;
0,8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
98,5
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
0,45
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
X xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx počet xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x toho:
|
|
|
popel - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - body xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx nejvýše
|
4
|
12
|
Jeden xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx v xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxx krystal
|
podíl % hmotnostní xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx moučka
|
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx cukr a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
větší xxx 500 do 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 1
|
2. Tekuté výrobky x cukru
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x sušině % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 xx XX xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx cukr
|
62
|
nejvýše 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
|
62
|
více než 3
xxxxxxx 50
|
|
0,4
|
-
|
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší xxx 300 do 1000
|
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % hmot. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx sušením % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X U) nejvýše
|
pH
|
fruktóza
|
0,5
|
0,1
|
30
|
4,5 - 7,0
|
x) Glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx v % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
nejméně 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. sušiny
|
sušený xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
nejméně 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
A) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
|
chuť
|
barva
|
květový
|
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
|
vodově xxxxx xx s nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá
|
medovicový
|
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, tekutá, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická
|
sladká
|
jantarová až xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx je rozhodující xxxxxxxxxxxxx obraz zastoupení xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx medu
|
||
květový
|
medovicový
|
smíšený
|
|
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % nejméně
|
65,0
|
60,0
|
60,0
|
sacharóza zdánlivá x % nejvýše
|
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx x % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (mekv/kg) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
|
0,10
|
0,10
|
0,10
|
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x mS.m-1
|
nejvýše 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 100
|
&xxxx;
- 8
|
&xxxx;
xxxxx než 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx druhu vložky (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
|
želé
|
||
gumovité
|
||
rahat
chalva
turecký med
|
||
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami plněné
|
komprimáty
|
||
žvýkačky
|
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx kokosové
|
Příloha č. 5 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.5 4)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
lékořicové xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
dropsy:
lité x lisované xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše
|
dropsy x xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 g
|
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx jak 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx více xxx 500 - 1000 x
|
&xxxx;
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakaová směs
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
čokoláda x xxxxxxxx nápoje xx sníženým obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
*) xxxxxxxx tuků xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xx vyskytuje v xxxxx xxxxxxxx bobu
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Kakaový xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxx v %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
slazený xxxxxxxxx xxx. prášek
|
nejméně 32,0
|
nejvýše 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx s vysokým xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
|
|
čokoládová poleva xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x dalšími)
|
máčené xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
|
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxx xxxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. cukrů
|
Neslazená xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
=
> 7
|
&xxxx; | &xxxx; | ||
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
||||
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
< 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Mléčná xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx mlékem
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Velmi xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. mandlemi, xxxxxx, xxxxxxx, kokosem obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x dalších xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné čokolády xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čokoládové xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
3,0
|
čokoládové xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
nugáty
|
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se považují x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx a sezonní xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
větší xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx než 105 do 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
větší xxx 150 xx 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx nejvýše 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) obsah xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx