Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx sacharóza xxxxxxxx zejména do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxx kořením,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxx výrobky xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx x podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx podskupinou, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x cukru xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a xxxxx xxxxx sbírají, přetvářejí, xxxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
b) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx med xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx jednoho xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx takových xxxxxx,
g) lisovaným xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely medonosné.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny. U xxxx květového xx xxxx xxxx xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X případě, že xx jedná x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx med xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového xxxx.
(6) Med x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx směsí tuzemského x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx složení xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) být xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše xx 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí x xxxxxxxx xx sušinu,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx zejména xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů x xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru a xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx hmoty, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové hmoty xxxxxxx převážně z xxxxx a škrobového xxxxxx, různě tvarované, xxxxx xxxxx x xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx konzistence podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx tekuté xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK A XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % zbytků xxxxxx nebo xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx x přepočtu na xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx xxxx, x nichž xxx částečně odstraněn xxxxxxx xxx,
g) xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx poměru,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx zbytků slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx hmota xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na sušinu x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx od hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x aromatizaci,
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potraviny, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x částečné xxxx xxxxx xxxxxx kakaového xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, kakaového xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, čokolády x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

druh

skupina

podskupina

cukr

cukr xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx z cukru

tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x další

dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kondukto-
metricky % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,10
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx hodnocení bílých xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek barevné xxxx xxx metody Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) přírodní xxxx xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx, na xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x mm
 
cukr krystal
 
podíl % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
- 10
 
větší xxx 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x cukru
 
 
sušina xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v sušině % hm.
 
pH
 
popel konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
 
62
 
více xxx 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup z xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
 
do 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx než 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx přírodní xxxxxxxx
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx nejméně
 
sušina % hmot. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový popel % xxxx. sušiny
 
sušený xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální a xxxxxxxx požadavky
 
požadavek
 
druh xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx v % nejvýše
 
20,0
 
20,0
 
20,0
 
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % nejvýše
 
0,10
 
0,10
 
0,10
 
elektrolytická xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
C) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx než 100 do 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
 
nad 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, xxxx, jádroviny, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
 
želé
 
 
gumovité
 
 
rahat
chalva
turecký xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (marshmallow)
 
 
nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
 
rahat, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx med
 
8.0
 
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
 
roksy
 
6,0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
 
od xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Kakaový xxxxxx xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
 
 
Směs kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx kakaový prášek
slazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
 
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) množství xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Kakaový xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx kakaa x cukrem
 
 
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x přípravě nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx nápoje se xxxxxxxx obsahem tuku
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx xxxxxx, plněná, xxxx s přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
 
mléčná xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva mléčná x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x různých tvarech x čokoládových polev x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, vylehčené xxxxx pěnou a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx výrobky
 
z xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, mandlové, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Příloha č. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx tuku
 
Obsah xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx včetně xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
=
> 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Čokoláda xx vaření
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Hořká xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
 
=
> 14
 
=
> 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx poleva
 
=
< 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoládová poleva
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
 
 
 
 
 
Mléčná čokoládová xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Kávová xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x dalších složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
 
3,0
 
polomáčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 do 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 g
 
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx než 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 g
 
- 3 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 g
 
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx být zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx