Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) přírodními xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx výrobky x xxxxx výrobky xx xxxx xxxxxxx roztoků xxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxx a podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx tohoto xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x cukr polobílý xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx xxxxxxxxx společenstvím xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) nebo xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) a které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x plástech,
x) xxxxx květovým xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx květů,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx nebo na xxxxxx částech xxxxxxx xx vyskytujících,
x) xxxxx smíšeným xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxxxxxx a uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx medem med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx skupiny
x) xxxxxxx,
x) medovicový,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
c) xxxxxxxx xxx,
d) xxxxxxxx xxx.
§9
Označování
(1) Med musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x živočišný xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Med se xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx se xxxx xxxx xxxxx x název xxxxxxxxxxxx xxxx směsný.
(3) Xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X xxxxxxx, že xx xxxxx o xxx vytočený, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence x xxxxx je xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Jako xxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx jeden nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx x v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx medu.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx z xxx xxxxx xxx odňata.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát xx takové xxxx, xx jeho přirozené xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx xxxxxxxx v xxxxxxx prostorách při xxxxxxx nejvýše xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) nečokoládovými xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "cukrovinky") xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx želírujících xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx tvaru tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
g) rahatem xxxxxxxx xxxx různých xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x kandytové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) roksy xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx pražené xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nejvýše 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracovaná xx xxxxxx pastu xxx snížení xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx pro kakaové xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
f) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
g) xxxxx kakaa s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx smísením xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová xxxxx xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx nejméně 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx 9 % hmotnostních xxxx,
x) kakaovými výlisky xx sníženým xxxxxxx xxxx výlisky xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x přepočtu xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx od hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx činí xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X xxxxxxx xx v názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx i xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
x) x čokoládových xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek se x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx při teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, čokolády x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek
|
||
tvarovaný xxxx (xxxxxx, bridž, xxxxxx)
|
||
xxxx x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
|
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. nejvýše
|
popel xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx při 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,01
|
&xxxx;
22,5
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
U xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
|
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx bílý
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx nejvýše
|
6
|
-
|
barva x xxxxxxx - body xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x velikosti částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx volně sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a srostlic, xxxx, xxxxx xx xxxxx barvy.
Třídění xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx cukr xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx moučka
|
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
nejvýše 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx cukr x xxxxxxx přírodní xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
větší xxx 500 do 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % xx.
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
|
0,1
|
45
|
tekutý xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxx xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 300
|
&xxxx;
- 5
|
větší než 300 do 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx přírodní sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny nejméně
|
sušina % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx nejvýše
|
dextróza monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
dextróza xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
x) Glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. sušiny
|
sulfátový xxxxx % xxxx. sušiny
|
glukózový xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
x) Sušený glukózový xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. sušiny
|
sušený xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx krystalitká
|
výrazně sladká xx xxxxxxxxx žlutá xx zlatavě
|
vodově čistá xx s nazelenalým nádechem, xxxxx žlutá
|
medovicový
|
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
|
tmavohnědá x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
|
smíšený
|
mírně xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalická
|
sladká
|
jantarová až xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx xx rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx cukr x % nejméně
|
65,0
|
60,0
|
60,0
|
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
20,0
|
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
hmotnostní xxxxxxxx v x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší xxx 100 xx 250
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
nad 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
|
želé
|
||
gumovité
|
||
rahat
chalva
turecký xxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
|
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
skupina
|
vlhkost xxxxxxx
x % hmotnosti
|
obsah xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
rahat, xxxxxx
|
&xxxx;
20.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
25.0
|
&xxxx;
2.5 5)
|
fondánové
|
12.0
|
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
|
7.0
3.0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx balonkové
dražované
plátkové
|
při 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx pasty
|
2,0
|
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
|
do 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 g
|
- 8%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 g
|
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
od více xxx 500 - 1000 g
|
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Příloha č. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx směs x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx obsahem xxxx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nejvýše
|
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx kakaové xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxxx v xxxxx kakaovém bobu
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
obsah xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
obsah xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejvýše 80,0
|
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) v xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Čokoláda
|
neslazená (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x přísadami
|
hořká
|
||
na xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
mléčná xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, vločky xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx mléka
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
|
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx světlá
|
formované
|
formované x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx), xxxxxx čokoládovými xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
|
s přísadami xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx výrobky
|
z xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx čokoládové xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx lískooříškové, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové sušiny
|
Obsah xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
|
Obsah xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
Čokoláda hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Hořká xxxxxxxx se sníženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
=
> 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové vločky
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
=
< 66
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoládová xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
> 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Mléčná xxxxxxxxxx poleva x xxxxxxxxxxx mlékem
|
=
> 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
=
> 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
=
> 15
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
Čokoládová poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
|||||
Mléčná čokoládová xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
Poznámka:
1) Kávová xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x přísadami, xxxx xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx poleva nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
3,0
|
čokoládové xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
nugáty
|
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxxx:
Xx čokoládové xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x kombinované xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
|
hmotnostní xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 g
|
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx než 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 334/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx v xxxxxx
6) x xxxxxxx směsí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx