Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX SLADIDLA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) cukr xxxxxxxx a podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx,
x) ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx xxxxx xxxxxx sacharidu (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxxxx přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, xxxxx xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x které xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxx x xxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxx medovicovým med xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx částí xxxxxxx nebo xx xxxxxx částech xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bez výrazné xxxxxxx jednoho xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx medem med xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx bezplodových xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx plástů xxx xxxxx xx použití xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx medem xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) vytočený xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx musí xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx včely xxxxxxxxx.
(2) Med se xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x název xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx získávání. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx po získání xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx konzistence a xxxxx xx tvořen xxxxx xxxxxxx krystalů.
(5) Jako xxx x plástečky se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x dovozu xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vždy xxxx xxxxxx, x xx i x xxxxxxx směsí tuzemského x xxxxxxxxxx xxxx.
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx žádné xxxxx, xxxxx by xxxxxxx přirozené xxxxxxx xxxx, x žádná x xxxx základních xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx nesmí
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
b) xxxxx xxxxxx nebo xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx se stanou xxxxxxxxx,
x) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C a xxxxxxxxx vlhkosti nejvýše 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx cukrovinkami (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x které xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) karamelami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tužší xx xxxxx konzistence s xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx cukrovinky s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxxxx xxxx nebo arašídy xx xxxxx tabulek, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxx,
x) rahatem xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bonbonářského xxxxxx x mouky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, popřípadě x přídavkem xxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxxxx cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx cukrovinka xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutěmi,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx převážně z xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, které mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx minimálně 13 % polotuhé xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené pěnovité, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Označování
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 4
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX KAKAA X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx semena xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx drtí xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx vyčištění, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx na xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx xxxxx tuk xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx tuk získaný x kakaových bobů xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) kakaovým xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") potravina xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx tuk,
x) xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx zbytků slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xx xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx výlisky obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxx kakaa x xxxxxx názvem xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x kterých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x částečné xxxx xxxxx záměně kakaového xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xx v názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, která xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx polev xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 a 3.
§26
Uvádění xx xxxxx
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 25 oC.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§28
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx

xxxx xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx x další

dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
 
99,5
 
0,10
 
0,25
 
0,04
 
150
 
cukr s xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
 
97,5
 
0,09
 
1,4
 
0,8
 
-
 
kandys
 
98,5
 
-
 
1,0
 
0,45
 
-
 
U xxxxxx xxxx extra xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx nejvýše
 
6
 
-
 
barva v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 jednotek xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx volně xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr xxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx velkých xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, žluté xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx oka síta x mm
 
cukr krystal
 
podíl % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx sladidla xxxxx tekutých xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
 
do 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx než 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
 
větší xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
 
- 1
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
 
hmotnostní xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší xxx 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx nejméně
 
sušina % xxxx. nejméně
 
sulfátový xxxxx % hmot. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta sušením % nejvýše
 
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx x % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
 
nejméně 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost
A) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx škrablavá žlutá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx silně xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx hnědá
Poznámka:
Pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx je rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukr x % xxxxxxx
&xxxx;
65,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
60,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % nejvýše
 
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx vody x % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
 
50 - 105
C) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (marshmallow)
 
 
nečokoládové xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
 
-
 
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
 
pěnové
 
25.0
 
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
 
roksy
 
6,0
 
2.0 5)
 
furé
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
 
od xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
 
nad 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx kakaa x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx s cukrem
 
slazený xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky xx jakost kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
 
Expelerované xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
 
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
 
0,50 %
 
1,75 %
*) množství tuků xx xxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxx x %
 
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % hmotnosti
 
obsah xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
 
slazená kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
slazený xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
 
nejvýše 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx směs x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx kakaového xxxxxx x xxxxxx
**) přičemž xxxxxxxxx může být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx s xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká se xxxxxxxx obsahem sacharózy
 
 
 
mléčná xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx nebo xxxxx tvary
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem mléka
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
 
Čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx přísady xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx čokolády
 
 
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo kokosové

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny
 
Obsah xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
 
Obsah celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx vaření
 
=
> 18
 
=
> 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 7
 
=
> 3 &xx; 14
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, čokoládové xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoládová xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx světlá xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx níženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx se níženým xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
 
 
 
Poznámka:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti výrobku.
4) X plněné xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx interval
 
hmotnostní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
 
větší xxx 105 do 150 x
&xxxx;
- 8 %
 
větší xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 do 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
94/2000 Sb., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové cukrovinky
x účinností xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx lisovaného xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) obsah xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
5) obsah xxxxxx x sušině
6) v xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx prášku x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxxx