Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, laktózy,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, popřípadě doplněná xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx kořením,
c) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx výrobky xx xxxx vodných xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštní xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx a podskupinou, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx jiný xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, fruktóza, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 °C.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx potravina přírodního xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (nektar) xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx sbírají, přetvářejí, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx květovým med xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx jednoho druhu,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uložený xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx dílech takových xxxxxx,
g) lisovaným xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx použití xxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx.
§8
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) plástečkový xxx,
x) lisovaný xxx,
d) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Med musí xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, pokud se xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx.
(2) Med xx xxxxxxxx názvem xxxxx x skupiny. U xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx uvést x xxxxx jednodruhový xxxx směsný.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx. X případě, xx xx jedná x xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx získávání xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Med x dovozu xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x tuzemsku xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx původu, x xx x x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x dovezeného xxxx.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 tabulce X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx xxxxxxx žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x jeho xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
x) xxx xxxxxx xx takové míry, xx xxxx přirozené xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Xxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 25 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumějí
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) nečokoládovým dražé xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx gumovitého xxxxxxxxxx xxxxxxx tvarů a xxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxx šlehaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x lékořice,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx cukrovinky vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve tvaru xxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
n) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx převážně z xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx obrazce z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx tekuté xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, s xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxx kakaové xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx slupek x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % zbytků xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx kakaová xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
d) xxxxxxxx tukem xxx xxxxxxx z kakaových xxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx kakaové xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx tuk xxxxxxx x kakaových xxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx jen "xxxxxx") xxxxxxxxx získaná x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
g) xxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx kakaového prášku x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx kakaových xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních tuku x přepočtu xx xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx formy xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % hmotnostních vody,
x) kakaovými výlisky xx sníženým obsahem xxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx kakaového xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Kakao se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 tabulce 3.
§20
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxxxxxxx nebo náhradních xxxxxxxx, xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, přídatných látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x kterých podíl xxxxxxxxx součástí xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx na xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx máslo, kakaový xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) polevou xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx nebo xxxxx záměně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx vždy
x) druh x xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx, lískové ořechy, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx cukrovinek se x názvu xxxxxxx xxxxx druh x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 25 xX.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze podle §6 xxxxxx.
§28
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, krupice, xxxxxx

xxxx xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx látek

tvarovaný cukr (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x další

dextróza monohydrát
dextróza xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % xx. nejméně
 
invertní xxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % xx. nejvýše
 
barva x xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr xxxxxx x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx bodů xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x toho:
 
 
 
popel - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx v xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr xxxxxxx xx volně sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) cukr krupice xx xxxxx xxxxx xxxx menších xxxx xxxxxxxxxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxx, žluté až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % hmotnostní xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxxxxxx 5
&xxxx;
xxx 0,40
 
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
- xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v g
 
hmotnostní xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
&xxxx;
xxxxx xxx 50 xx 250
 
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
 
- 3
 
větší xxx 500 xx 1000
&xxxx;
- 2
 
nad 1000
&xxxx;
- 1
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
 
pH
 
popel konduk-
tometricky x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
&xxxx;
&xxxx;
0,1
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx xxx 3
xxxxxxx 50
 
 
0,4
 
-
 
sirup z xxxxxxxxxx cukru
 
62
 
více xxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
 
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z cukru
 
deklarovaná xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 300 do 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
 
- 3
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta xxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx konduktometricky % nejvýše
 
barva roztoku xxx 420 xx (X U) nejvýše
 
pH
 
fruktóza
 
0,5
 
0,1
 
30
 
4,5 - 7,0
x) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx v % xxxx. sušiny
 
sulfátový xxxxx % hmot. sušiny
 
glukózový xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Sušený xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
nejméně 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x vzhled
 
chuť
 
barva
 
květový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx s nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá
 
medovicový
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalická
 
sladká
 
jantarová až xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx je rozhodující xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxx x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza zdánlivá x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x mg/kg xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
&xxxx;
xxxxxxx 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
 
hmotnostní xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250
 
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
 
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxx příchutí mléčné, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, jádroviny, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
 
želé
 
 
gumovité
 
 
rahat
chalva
turecký xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
 
 
dropsy
 
 
 
roksy
 
 
 
furé
 
s xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
 
skupina
 
vlhkost xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
 
-
 
2.5 4)
 
želé
 
22.0
 
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
 
gumovité xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, chalva
 
20.0
 
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
 
lékořicové xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7.0
3.0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x lisované kandyty
protahované
 
5.0
6.0
 
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx drobné xxxxxx nejvýše
 
dropsy x xxxx 2% xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
 
do 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx xxxx xxx 105 - 150 x
&xxxx;
- 8%
&xxxx;
xx xxxx jak 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx více jak 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
 
- 2%
 
nad 1000 g (x xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx kakao
 
kakaový xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakaová xxxx
xxxxxxx xxxx x kakaovou xxxxx
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem tuku
čokoláda x přípravě xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
 
0,50 %
 
1,75 %
*) množství tuků xx xxxxxx x xxxxxx nesmí přesáhnout xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx xxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxx x %
 
obsah xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (kakao)
 
nejméně 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx prášek xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah kakaového xxxxxx*) x sušině x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
 
slazená xxxx s kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejméně 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx odtučněný xxx. prášek
 
nejméně 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejméně 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx směsí odtučněného xxxxxxxxx prášku s xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx druhy, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (xxx xxxxx)
&xxxx;
xxx přísad, xxxxxx, xxxx s přísadami
 
 
hořká
 
 
 
na xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem
 
 
 
smetanová
 
 
 
bílá
 
 
 
hořká xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x vysokým
 
 
 
obsahem xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx velmi světlá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxx světlá
 
 
formované
 
formované x xxxxxxx tvarech x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, fondan, vylehčené xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx dražé
 
podle xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké čokolády
 
 
čokoládové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx másla
 
Obsah xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx sušiny
 
Obsah celkového xxxx
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
 
 
 
 
 
 
Čokoláda hořká
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
 
 
 
 
 
Hořkomléčná čokoláda
 
 
=
> 10
&xxxx;
=
&xx; 40
 
 
=
> 7
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
 
Mléčná xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
 
=
> 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
 
=
> 3 &xx; 14
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx čokoláda
 
=
> 18
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda xx sníženým obsahem xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rýže, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxx, xxxxxx čokoládové vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
> 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná čokoládová xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
 
 
=
> 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
 
=
> 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová poleva xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
2) Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, jako xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, xxxxxxx obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x dalších složek xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X plněné čokolády xxxxx xxxxxx nejméně 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na čokoládové xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx výrobku
 
obsah xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
 
3,0
 
čokoládové xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
 
3,0
 
nugáty
 
7 - 25
 
3,0
Poznámka:
Za xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se považují x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, složené z xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx je xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 g
 
- 10 %
 
větší xxx 50 xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 do 250 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
-1 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 a 24, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 334/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx nejvýše 0,50 % ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx x původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x xxxxxx
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx