Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

334/97 Sb.

ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15 §16
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20 §21
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx přírodních xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahující jiný xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. dextróza, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 xx, 3 xx, 4 kg, 5 xx.
XXXXX 2
XXX
§7
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xx vytvořena xxxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx šťáv xxxxx xxxxxxx (nektar) xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) x xxxxx xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, uskladňují x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx převážně xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xx snůšky xxxxxxxxxxx x medovicového xxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) vytočeným xxxxx xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx plástech xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx med xxxxxxx xxxxxxxxx odvíčkovaných xxxxxx bez plodu.
§8
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxx xx člení xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx musí xxx označen xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxx medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx jednodruhový xxxx směsný.
(3) Xxx xx dále xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxx vytočený, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Jako xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence x xxxxx je xxxxxx xxxxx jemných xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxx x xxxxxxxxx se xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx jeden xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x dovozu xxxxxx xx spotřebitelských xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx označen xxxx xxxx xxxxxx, x xx x x xxxxxxx xxxxx tuzemského x xxxxxxxxxx medu.
(7) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx nesmí xxx přidány žádné xxxxx, které xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, a xxxxx x xxxx základních xxxxxx x něj xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx pěnit,
x) být zahřát xx takové míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) mít xxxxx změněnou xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx prostorách xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 %.
XXXXX 3
XXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§12
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxxx tvoří přírodní xxxx náhradní sladidla x které obsahují xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx součástí v xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx žvýkavé, x xxxxxx příchutí,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx vložkami, x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx gelu vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx charakteru xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx s přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) chalvou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx látkou pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxxxxxxxx sirupu x mouky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) fondánovými cukrovinkami xxxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx hmoty, popřípadě x xxxxxxxxx dalších xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx strukturou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx neplněné x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx převážně z xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx barvy a xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) furé cukrovinky x kandytové xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx náplně,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pěnovité, xxxxx gumovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§14
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX PRÁŠEK X XXXXX KAKAA S XXXXXX
§17
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx boby xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx ( Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx klíčků x xxxxxxx popela 10 % hmotnostních x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x kakaových xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx jejich částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 tabulce 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (dále xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx kakaových xxxx, z xxxxx xxx xxxxxxxx odstraněn xxxxxxx xxx,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx potravina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx mechanickém xxxxxxxx xxxxxx slupek, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x přepočtu xx xxxxxx,
x) kakaovými xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxx kakaová hmota xxxxxxxxxx do formy xxxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx výlisky xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx názvem podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 x 2.
§21
§21 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 94/2000 Sb.
XXXXX 5
XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx potravina vyrobená x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x přepočtu xx xxxxxx,
x) kakaovou xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx hmota, kakaový xxxxxx kakaový xxx, xxxxxxx máslo, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx jiným xxxxxxxxxx xxxxx.
§23
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 8.
§24
Označování
(1) X čokolád xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx
x) druh x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx x podskupina.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Požadavky xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Uvádění xx oběhu
Čokoláda x čokoládové xxxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokolády x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 zákona.
§28
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxx

xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxx, moučka

cukr xxxxxx s obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx z xxxxx

xxxxxx xxxx
xxxxxx invertní cukr
sirup x xxxxxxxxxx cukru
karamel

ostatní xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, fruktóza x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx % hm. nejméně
 
invertní xxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx-
xxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x roztoku při 420 xx XX xxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,01
&xxxx;
22,5
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
99,7
&xxxx;
0,04
&xxxx;
0,1
&xxxx;
0,04
&xxxx;
45
&xxxx;
xxxx polobílý
 
99,5
 
0,10
 
0,1
 
0,10
 
150
 
cukr moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
96,7
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,2
&xxxx;
0,04
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,04
&xxxx;
150
&xxxx;
xxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
85,0
&xxxx;
-
&xxxx;
1,2
&xxxx;
-
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
97,5
&xxxx;
0,09
&xxxx;
1,4
&xxxx;
0,8
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
98,5
&xxxx;
-
&xxxx;
1,0
&xxxx;
0,45
&xxxx;
-
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx bílý, cukr xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx extra bílý
 
cukr xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
8
&xxxx;
-
&xxxx;
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
6
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx v xxxxxxx - body xxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx řada - xxxx xxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
12
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx popela xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx metody XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (IU) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx podle tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) cukr krystal xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx moučka xx volně xxxxx xxxx jemně drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx sypká, xxxxxx xxxxxxxxxxx až světlehnědá xxxxx, na xxxx xxxxx lepkavá,
e) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx a srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx barvy.
Třídění dle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx moučka
 
2,00 - 0,40
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 70
nejvýše 5
 
nejvýše 5
&xxxx;
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
- 10
 
větší než 50 do 250
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxxxx xxx 500 do 1000
&xxxx;
- 2
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 1
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx v xxxxxx % xx.
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxx xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % hm. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx při 420 xx IU xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxxxxx 3
 
 
0,1
 
45
 
tekutý xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 3
xxxxxxx 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
62
&xxxx;
xxxx než 50
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
73
&xxxx;
xxxxxxx 50
&xxxx;
4 - 6
&xxxx;
-
&xxxx;
-
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 300
&xxxx;
- 5
 
větší než 300 xx 1000
&xxxx;
- 4
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
- 3
3. Xxxxxxx přírodní sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx nejvýše
 
dextróza xxxxxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
90,0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
99,5
&xxxx;
98,0
&xxxx;
0,25
x) Fruktóza
 
 
ztráta xxxxxxx % nejvýše
 
popel konduktometricky % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
&xxxx;
xX
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
0,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
30
&xxxx;
4,5 - 7,0
x) Glukózový xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % hmot.
 
dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % hmot. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx % xxxx.
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 93
&xxxx;
xxxxxxx 20
&xxxx;
xxxxxxx 1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx krystalitká
 
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
 
vodově xxxxx xx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá
 
medovicový
 
mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až plně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx červenohněda
 
smíšený
 
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx:
Xxx xxxxxx xxxxxxx x původu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, xxxxxxxxxxxx xxxxx a elektrolytická xxxxxxxxxxxx.
X) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
0,6
&xxxx;
1,0
&xxxx;
1,0
&xxxx;
xxxxxxxxx redukující xxxx xxxxxxxx xxxx x % nejméně
 
65,0
 
60,0
 
60,0
 
sacharóza xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
5,0 2)
&xxxx;
10,0
&xxxx;
10,0
&xxxx;
xxxxx xxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
20,0
&xxxx;
xxxxxxxx (xxxx/xx) xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x xx/xx xxxxxxx
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
40,0
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx 3) x % xxxxxxx
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
0,10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x mS.m-1
 
nejvýše 55
&xxxx;
90 - 130
&xxxx;
50 - 105
X) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v x
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 8
&xxxx;
xxxxx než 100 xx 250
&xxxx;
- 5
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500
&xxxx;
- 3
&xxxx;
xxx 500
&xxxx;
- 1

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
 
karamely
 
tukové x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
x přísadami plněné
 
 
komprimáty
 
 
 
žvýkačky
 
balonkové (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
 
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, arašídové xxxx kokosové

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
 
skupina
 
vlhkost nejvýše
v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx popela xxxxxxx
x % hmotnosti
 
karamely
 
-
 
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.5 4)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2,0 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
22.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx
&xxxx;
20.0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
8.0
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
19.0
&xxxx;
4.0 5)
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
25.0
&xxxx;
2.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
1.5 5)
&xxxx;
xxxxxxxxxx x glukózou
ostatní
 
7.0
3.0
 
3.0 5)
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
 
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
5.0
6.0
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
6,0
&xxxx;
2.0 5)
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
2.0 4)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
2,0
&xxxx;
3.0 5)
&xxxx;
X xxxxxxx balených xx xxxxx může xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% hmot
 
 
komprimáty 5% xxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xx 105 x
&xxxx;
- 10%
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 g
 
- 8%
&xxxx;
xx xxxx xxx 150 - 250 x
&xxxx;
- 5%
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
&xxxx;
- 3%
 
od více xxx 500 - 1000 x
&xxxx;
- 2%
&xxxx;
xxx 1000 x (k xxxxxxxxxxx)
&xxxx;
- 1%

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx prášek xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx k přípravě xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx prášku xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx obsahem tuku
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,35 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxx máslo*)
 
0,50 %
&xxxx;
1,75 %
*) xxxxxxxx xxxx xx slupek x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx prášek (xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
9,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
 
obsah kakaového xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx kakaová xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
 
slazená xxxx x kakaovou xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
 
čokoláda x přípravě xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
nejvýše 80,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
nejvýše 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - obsah xxxxxxxxxxx kakaového prášku x sušině
**) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx nahrazena xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Čokoláda
 
neslazená (bez xxxxx)
&xxxx;
xxx přísad, plněná, xxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx hořká xxxx tmavá
 
 
 
čokoládová poleva xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná s xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx bílá
 
 
 
čokoládová xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx nebo hořká, xxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, fondan, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní směsi
 
 
nugáty
 
podle xxxxx xxxxxxx uvádějící xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx pochoutky
 
s xxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
x hořké xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové sušiny
 
Obsah xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku
 
Obsah tukuprosté xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 50
&xxxx;
=
&xx; 58
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 35
 
 
 
 
 
Čokoláda xx xxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 30
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
&xxxx;
=
&xx; 40
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 7
 
 
 
Mléčná xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx čokoláda x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x odstředěným xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
 
 
=
> 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 7
 
=
> 3 &xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
 
=
< 0.5
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 3
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
 
=
> 18
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
&xxxx;
=
&xx; 25
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
=
≥ 12
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 32
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vločky
 
 
=
> 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 12
&xxxx;
=
&xx; 66
 
Hořká xxxxxxxxxx poleva
 
=
< 31
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 35
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 10
 
=
> 35
 
 
=
> 4
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
 
=
> 10.5
&xxxx;
=
&xx; 31
 
=
< 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 0.5
 
=
> 14
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
&xxxx;
=
&xx; 15
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Velmi světlá xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 1
&xxxx;
=
&xx; 20
&xxxx;
=
&xx; 5
 
=
> 15
&xxxx;
=
&xx; 31
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Čokoládová xxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 0.5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
=
&xx; 2.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 3.5
&xxxx;
=
&xx; 10.5
 
=
> 25
&xxxx;
=
&xx; 55
 
Hořká xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
=
&xx; 18
&xxxx;
=
&xx; 14
&xxxx;
=
&xx; 25
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx.
2) Ostatní xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 25% xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x % x xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx x % nejvýše
 
formované xxxxxxxxxx
&xxxx;
35 - 65
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
20 - 75
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
15 - 50
 
3,0
 
polomáčené xxxxxxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
7 - 25
&xxxx;
3,0
Xxxxxxxx:
Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx dezertní xxxxx a sezonní xxxxxxx, složené z xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kde xxxxx xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xx 50 x
&xxxx;
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 100 xx 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxxxx než 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 1 %
 
čokoládové xxxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
&xxxx;
xx 105 g
 
- 10 %
&xxxx;
xxxxx xxx 105 xx 150 x
&xxxx;
- 8 %
&xxxx;
xxxxx xxx 150 xx 250 g
 
- 5 %
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
 
- 3 %
 
větší xxx 500 xx 1000 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
xxx 1000 g
 
-1 %
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 334/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
94/2000 Xx., kterým xx mění vyhláška XX x. 334/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx xxx zdánlivá xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) U xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
4) xxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx x sušině
6) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině