Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky
334/97 Sb.
ODDÍL 1. Přírodní sladidla §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
ODDÍL 2. Med §7
Členění na skupiny §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Nečokoládové cukrovinky §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
ODDÍL 4. Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §17
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §18
Označování §19
ODDÍL 5. Čokoláda a čokoládové cukrovinky §22
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Přechodné ustanovení §27
Účinnost §28
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 3: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 4: Členění nečokoládových cukrovinek na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 6: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Členění čokolád a čokoládových cukrovinek na druhy, skupiny a podskupiny
č. 94/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx sacharózy, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx,
x) cukrem xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, moučky, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx látkami, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx kořením,
x) xxxxxxxx výrobky z xxxxx výrobky xx xxxx vodných roztoků xxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx tekutých xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a invertního xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx přírodní xxxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx xxx sacharózu xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx).
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 °X.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5 xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx.
ODDÍL 2
XXX
§7
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx potravina přírodního xxxxxxxxxxxxx charakteru, která xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xx sesbíraných xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar) nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin nebo xx živých xxxxxxx xxxxxxx xx vyskytujících (xxxxxxxx) a které xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se svými xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx živých částí xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xx vyskytujících,
x) xxxxx xxxxxxxx med xxxxxxxxxxx ze snůšky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx výrazné xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxx získaný xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) lisovaným xxxxx med získaný xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xx použití xxxxxxx tepla,
x) xxxxxxxxx medem med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx plodu.
§8
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) smíšený.
(2) Xxxxxxxxx xxx způsobu xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxx,
x) vykapaný xxx.
§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxx xxx xxxxxxx živočišným xxxxxx včely. Xxxx xxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx, pokud xx xxxxx o živočišný xxxx včely medonosné.
(2) Xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny. U xxxx květového xx xxxx xxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Xxx se xxxx xxxxxxxx způsobem získávání. X případě, xx xx xxxxx o xxx xxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxx xxx, který xxx po xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx je tvořen xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx med x xxxxxxxxx xx xxxxxx med, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxx x xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů x tuzemsku xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx původu, x xx x x xxxxxxx směsí tuzemského x dovezeného xxxx.
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx X.
§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx xxx xxxxxx.
(2) Med xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být zahřát xx xxxxxx xxxx, xx jeho xxxxxxxxx xxxxxx jsou zničeny xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§11
Uvádění xx oběhu
Med xx skladuje v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 25 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 70 %.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXXXX CUKROVINKY
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxx") xxxxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxx náhradní sladidla x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, s xxxxxxx xxxxx,
d) xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxx xxxxxxx pektinu, xxxxx, škrobu nebo xxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obsahující xxxx nebo xxxxxxx xx tvaru xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx směsí xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx,
x) xxxxxxx šlehaná xxxxxxxxx hmota s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx hmoty xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx a škrobového xxxxxx, xxxxx tvarované, xxxxx barvy x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) roksy cukrovinky xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx cukrovinky x xxxxxxxxx hmoty, xx xxxxxxx matné, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř minimálně 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lehčené xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, žvýkavé xxxxxxxxxxx, x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a škrobu.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 94/2000 Xx.
XXXXX 4
XXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXX X XXXXXX
§17
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx fermentovaná x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx ( Theobroma xxxxx L.),
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x nejvýše popela 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx sušinu,
x) xxxxxxxx hmotou xxxxxxx xxx mechanicky xxxxxxxxxx xx jemnou xxxxx xxx snížení obsahu xxxxxxxxxxx tuku,
x) xxxxxxxx tukem tuk xxxxxxx z kakaových xxxx xxxx jejich xxxxx nevyhovující požadavkům xxxxxxxxxx pro kakaové xxxxx,
e) kakaovým xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 6 xxxxxxx 2,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxx") xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x nichž xxx částečně xxxxxxxxx xxxxxxx xxx,
g) xxxxx kakaa x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx drobné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zbytků xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tuku x přepočtu xx xxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxxx kakaová xxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxx.
§18
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 xxxxxxx 1.
§19
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 3.
§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 a 2.
§21
§21 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 94/2000 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, mléčných xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami xxxxxxxxx, x xxxxxxx podíl xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % x xxxxxxxx xx xxxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx kakaový tuk, xxxxxxx xxxxx, kakaový xxxxx xxxx kakaové xxxxxxx,
x) polevou xxxxxxxxx, xxx xxxxx x částečné nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx rostlinným xxxxx.
§23
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 8.
§24
Xxxxxxxxxx
(1) X čokolád xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx
x) xxxx x xxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx zejména xxxxxx, lískové ořechy, xxxxxx ovoce,
c) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxx cukrovinek xx x názvu výrobku xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx skupina x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 3.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxxxx 2 x 3.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 25 xX.
§27
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, medu, nečokoládových xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, čokolády x čokoládových cukrovinek xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze podle §6 zákona.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxx xxxxx xxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
|
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
cukr x xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxx z cukru
|
tekutý xxxx
xxxxxx invertní xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
|
|
ostatní xxxxxxxx sladidla
|
dextróza, xxxxxxxx x další
|
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Cukr
skupina
|
sacharóza polarimetricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx sušením % xx. nejvýše
|
popel kondukto-
metricky % hm. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx xxx 420 nm IU xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx extra bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,1
|
0,01
|
22,5
|
cukr xxxx
|
&xxxx;
99,7
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxx polobílý
|
99,5
|
0,10
|
0,1
|
0,10
|
150
|
cukr moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nejvýše 3 %
|
&xxxx;
96,7
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx;
0,04
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx cukr
|
99,5
|
0,10
|
0,25
|
0,04
|
150
|
cukr x xxxxxxxx
|
&xxxx;
85,0
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
1,2
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx cukr
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
0,8
|
-
|
kandys
|
98,5
|
-
|
1,0
|
0,45
|
-
|
U xxxxxx xxxx extra bílý, xxxx bílý, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx.
|
Xxxxxx hodnocení xxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
8
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
x xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
12
|
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx XXXXXX
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx dle xxxxxx Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) cukr krystal xx xxxxx xxxxx xxxx krystalů xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx velkých xxxxxxxx x srostlic, xxxx, žluté xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxx síta x xx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx % xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
2,00 - 0,40
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
|
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků
deklarovaná xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
- 10
|
větší xxx 50 do 250
|
- 4
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
- 3
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 1
|
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx x xxxxxx % hm.
|
pH
|
popel xxxxxx-
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx % xx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx roztoku při 420 xx XX xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
62
|
&xxxx;
xxxxxxx 3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx cukr
|
62
|
více xxx 3
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více xxx 50
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
73
|
&xxxx;
xxxxxxx 50
|
&xxxx;
4 - 6
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
-
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 300
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
xxxxx xxx 300 xx 1000
|
&xxxx;
- 4
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
- 3
|
3. Xxxxxxx xxxxxxxx sladidla
a) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx (D-glukóza) % xxxx. sušiny xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx % xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx % xxxx. xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
90,0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
99,5
|
&xxxx;
98,0
|
&xxxx;
0,25
|
x) Xxxxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % nejvýše
|
popel xxxxxxxxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (X X) xxxxxxx
|
&xxxx;
xX
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
30
|
&xxxx;
4,5 - 7,0
|
c) Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % xxxx.
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx v % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
nejvýše 1,0
|
x) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx % hmot.
|
dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx x % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx popel % xxxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
nejméně 93
|
&xxxx;
xxxxxxx 20
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx krystalitká
|
výrazně xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx zlatavě
|
vodově xxxxx xx s nazelenalým nádechem, xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx silně viskózní, xxxxxx, částečně xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxx hnědá
|
Poznámka:
Pro určení xxxxxxx x xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zastoupení xxxxxxxx zrn, medovicových xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
X) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky
požadavek
|
druh xxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,6
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
1,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
65,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
60,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
5,0 2)
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
xxxxx xxxx v % nejvýše
|
20,0
|
20,0
|
20,0
|
kyselost (xxxx/xx) xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx v xx/xx xxxxxxx
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
40,0
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek 3) x % xxxxxxx
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
0,10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xX.x-1
|
&xxxx;
xxxxxxx 55
|
&xxxx;
90 - 130
|
50 - 105
|
X) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx x g
|
hmotnostní xxxxxxxx v %
|
do 100
|
&xxxx;
- 8
|
větší xxx 100 xx 250
|
- 5
|
&xxxx;
xxxxx než 250 xx 500
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
xxx 500
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx nečokoládových xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx cukroviny
|
karamely
|
tukové x jádrovinami x xxxxxxx příchutí xxxxxx, xxxxxxx nebo kávové xxxxx xxxxx vložky (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
|
|
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx pomazánky
|
zejména xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost
skupina
|
vlhkost xxxxxxx
x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx
x % hmotnosti
|
karamely
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dražé
|
-
|
2.5 4)
|
želé
|
22.0
|
2,0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx pochoutky
|
-
|
3.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
22.0
|
&xxxx;
2.0 5)
|
rahat, chalva
|
20.0
|
2.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
19.0
|
&xxxx;
4.0 5)
|
pěnové
|
25.0
|
2.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
1.5 5)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7.0
3.0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx:
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 105 °X
7.5
7.5
7.5
|
&xxxx;
xxx 900 °X
10.0 5)
7.0 5)
7.0 5)
|
&xxxx;
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
5.0
6.0
|
&xxxx;
2.0 5)
2.0 5)
|
roksy
|
6,0
|
2.0 5)
|
furé
|
-
|
2.0 4)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
2,0
|
&xxxx;
3.0 5)
|
&xxxx;
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx podíl drobné xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx a xxxx 2% xxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx 5% hmot.
|
Tabulka 2
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx odchylky
|
do 105 x
|
&xxxx;
- 10%
|
&xxxx;
xx více xxx 105 - 150 x
|
&xxxx;
- 8%
|
od xxxx jak 150 - 250 x
|
&xxxx;
- 5%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 250 - 500 x
|
&xxxx;
- 3%
|
&xxxx;
xx xxxx xxx 500 - 1000 g
|
- 2%
|
&xxxx;
xxx 1000 x (x xxxxxxxxxxx)
|
&xxxx;
- 1%
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Kakaový xxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx prášek
odtučněný xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxx xxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxxxx x cukrem
|
slazený xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx směs
slazená xxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx prášek
slazená xxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx chutí xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx 2
Chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx látek nezmýdelnitelných xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin vyjádřených xxxx kyselina xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx máslo
|
0,35 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Expelerované xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
Rafinované xxxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
0,50 %
|
&xxxx;
1,75 %
|
*) xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxxx přesáhnout xxxxx vyšší, xxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx (kakao)
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx odtučněný
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
9,0
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx*) x xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx kakaový xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
slazená xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx s kakaovou xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx xxx. xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 32,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 68,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku
|
nejméně 20,0
|
nejvýše 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0**)
|
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
*) x xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x sušině
**) přičemž xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jinými xxxxxxxx
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 334/1997 Sb.
Členění čokolád x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx (bez xxxxx)
|
&xxxx;
xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mléka
|
|
mléčná x xxxxxxxxxxx mlékem
|
||
smetanová
|
||
bílá
|
||
hořká xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx skupiny xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx poleva xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx mléčná x xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sníženým xxxxxxx sacharózy
|
|
čokoládová xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
||
Čokoládové xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx hořká, xxxxxx nebo xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx polev x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vloček (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx), máčené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx dezertní xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
x mléčné xxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 334/1997 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx a čokoládových xxxxx x xxxxxxxxxxxx % vztažených xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx celkového xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx sacharózy xxxxxx xxxx. xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 50
|
&xxxx;
=
&xx; 58
|
|||||
Čokoláda hořká
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 30
|
||||
Hořkomléčná xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 40
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
=
< 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx čokoláda
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 7
|
&xxxx;
=
&xx; 3 &xx; 14
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
=
< 0.5
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 3
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
=
&xx; 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
=
> 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx, čokoládové xxxxxx
|
&xxxx;
=
≥ 12
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 32
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 55
|
Mléčná xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
=
> 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 12
|
&xxxx;
=
&xx; 66
|
Hořká xxxxxxxxxx poleva
|
=
< 31
|
&xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 10
|
&xxxx;
=
&xx; 35
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 4
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx poleva
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
Mléčná xxxxxxxxxx poleva s xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 0.5
|
=
> 14
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 1
|
&xxxx;
=
&xx; 20
|
&xxxx;
=
&xx; 5
|
&xxxx;
=
&xx; 15
|
&xxxx;
=
&xx; 31
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poleva xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
=
&xx; 0.5
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy
|
=
> 2.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 3.5
|
&xxxx;
=
&xx; 10.5
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx;
=
&xx; 55
|
|
&xxxx;
Xxxxx čokoládová xxxxxx xx níženým xxxxxxx sacharózy
|
=
> 18
|
&xxxx;
=
&xx; 14
|
&xxxx;
=
&xx; 25
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 1,5 % mleté xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rozpustné xxxx.
2) Xxxxxxx čokolády x xxxxxxxxx, xxxx xxxx. xxxxxxxx, oříšky, xxxxxxx, kokosem xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxx.
3) Čokoláda x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx, jádrovin x xxxxxxx složek xxxxxxxx nejméně 60% xxxxxxxxxx polevy x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
4) X xxxxxx xxxxxxxx xxxxx poleva xxxxxxx 25% hmotnosti výrobku.
Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx polevy x % z xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx popela x % nejvýše
|
formované xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
35 - 65
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
20 - 75
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
15 - 50
|
3,0
|
polomáčené xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
7 - 25
|
3,0
|
Poznámka:
Za čokoládové xxxxxxxxxx se xxxxxxxx x kombinované dezertní xxxxx x sezonní xxxxxxx, složené z xxxxxxxxxxxx x nečokoládových xxxxxxxxxx, xxx podíl xxxxxxxxxx polevy xx xxxxxxx 7% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 50 x
|
&xxxx;
- 10 %
|
&xxxx;
xxxxx xxx 50 do 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
větší xxx 100 xx 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 g
|
- 2 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 1 %
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 105 g
|
- 10 %
|
větší xxx 105 xx 150 x
|
&xxxx;
- 8 %
|
|
větší xxx 150 xx 250 g
|
- 5 %
|
|
&xxxx;
xxxxx xxx 250 xx 500 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
|
větší xxx 500 xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
nad 1000 g
|
-1 %
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 94/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 334/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 9, 14, 19 x 24, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 334/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx
x účinností od 1.9.2000
Právní xxxxxxx č. 334/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 76/2003 Sb. x xxxxxxxxx ode xxx, kdy xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) U xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Robinia xxxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %.
3) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
4) xxxxx xxxxxx v původním xxxxxx
5) xxxxx xxxxxx v xxxxxx
6) v xxxxxxx xxxxx odtučněného xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx prášku x sušině