Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx vody,
3. sušenou xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx v g | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
džemy
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
ovoce xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
|
Poznámka
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
|
Džemy výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx rybízu, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
Džemy všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
|
Písek v %
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
v xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
neurčuje xx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
|
Džem
|
rosolovitá xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
|
červenohnědá xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, typická, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx pecky (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
|
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx zákalu x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
|
Kompoty x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x borůvkového kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x hmotnosti
|
||
do 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
|
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx
|
Kečupy
|
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
Obsah xxxx v %
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v kusech
|
Okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
Dutiny
|
1
|
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
|
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx červená až xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů*)
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
|
nepražená
|
pražená
|
||
pražená xxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
&xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
&xxxx;
501 x a xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
ve skořápce xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená
|
|
4.0
|
0,1
|
jádra xxxxxxx solená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
|
neloupané nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
strouhaný kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader*)
|
|
8.0
|
nedovolují xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
SKUPINY
|
Vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
|
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
&xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
|
JÁDRA XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
Ostatní xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
|
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 a xxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx schopných
|
|
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
bramborová mouka
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x g
|
hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
|
z xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 5 xxxx větší xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako příloha
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx příloha
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % hmotnosti
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
jemné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina nejméně 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx vyrovnaná, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
|
výrobky xxxxx s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx nejvýše 10 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá tuk xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
|