Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx oběhu bezprostředně xx sklizni nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, že byly xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými chemickými xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx podlážkách.

ODDÍL 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) kompotem ovoce x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, klevelou) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x speciálním xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá pitnou xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x čerstvého celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré potravina xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) zázvorem jedlý xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x odstraněným nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx část ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx a jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx nakrájeným nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx vody,

3. sušenou xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx vodní xxxxx x ovoce, který x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx druh ovoce x potravin xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), xxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, že k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Hrozinky".
(3) Jsou-li pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx nutno xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento údaj xxxx xxxxxxxxx uvádět x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx vývoje xx x sušeném xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě a xxxx protlaku x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx více xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou nebo xxxx druhů ovoce.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxxxxx nebo xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx výrobu potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu),
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx džemu specifikovaného x §10 xxxx. 3 této vyhlášky xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x kompotů dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce nižší xxx 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx ovoce nebalené xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x prodeji xxx xxxxxxxxx od 0 °X do 5° X.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx oliv x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) sušenou zeleninou xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx cukru xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx dobu uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitý xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx sušené xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je nutno xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem mikroorganismů.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, jejichž xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx v obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
b) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mandloně obecné,
x) xxxxxxxxxxxx ořechy xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) arašídy (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx ztepilé,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx pinie,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) xxxxxx živými xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx vody xxxx nejvýše 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky z xxx xxxxx upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx hub podle přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx podskupiny a xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx sucho xxxxxxxx, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx žampiony xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X do 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a zabalené x přímému prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx brambory konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
j) zelenými xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 mm xx dužniny,
x) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx označí xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a rzivosti xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat šedé, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

velikost xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx v g

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx x nich xxxxxxxx v období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
jednodruhové
směsi

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx rybízu, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
 
Písek v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
 
červenohnědá xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, typická, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx pecky (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx zákalu x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x borůvkového kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z hroznů xxxx vinné.
f) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Vegetační vady, xxxxxx x stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx v %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx musí xxx zjištěn pouze x soleného xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve vzorku 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx červená až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů*)
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib smrkový (Xxxxxxx edulis)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx plstnatý (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum scabrum)
29. Xxxxx habrový (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx pochvatý (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
 
Plodnice xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Přípustné odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
 
z xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Příloha x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
 
jemné xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
sušina nejméně 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx vyrovnaná, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
 
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá tuk xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx ořechy xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46 3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx národní rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.