Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx a speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx mírně roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, čirá xxxx lehce opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx potravina kašovité, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. datum xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx |
velikost xxxx x xx | větší xxx 28 | xxxxx xxx 28 větší xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx v x | xxxxx než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
|
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
|
džemy
|
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx ovoce x g nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z kešu-jablka
z xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
350
250
150
160
60
|
|
|
Slazená povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x objemových % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
20
|
|
ovoce x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
|
červenohnědá xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, nezabarvený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx díly, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
Kečupy
|
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
|
|
|
Refraktometrická sušina x %
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
|
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 cm dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx až mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx odchylky *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
Zbytky stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x vůní
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu obalu
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx všeobecně
|
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx přítomných částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "velmi xxxxx", xxx cizích příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
|
|
Výrobek
|
Vzhled x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
od -7,0 do +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Suché xxxxxxxxxx plody
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
jádra
|
||
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx solené
|
||
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx obalu
|
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x x výše
|
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve skořápce
|
12.0
|
7.0
|
0,25
|
|
jádra
|
|
6.0
|
0,05
|
|
|
sladké xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
|
|
8.0
|
nedovolují se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
|
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx osemení světle xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX OŘECHY
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
|
typická, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx jednotný
|
|||
|
velikostní xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
|
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x více
|
|
|
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
|
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 15
|
z xxxx nižší xxx 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
nižší než 5 nebo xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
|
varný xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx výskyt xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
|
|
|
brambory konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx cizího xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
|
|
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
|
výrobky xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx nejvýše
8 %
|
|
bramborové xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová) v xxxx nejvýše 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx tuk xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||