Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx stromů, xxxx xxxx bylin uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx sklizni nebo xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) název podskupiny,
x) třída jakosti,
x) název odrůdy, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx, s přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx a speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho části,

2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,

4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým x xxxx potravina z xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx též xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), tzv. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Castanea sativa, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, slupky, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo sušená xxxxxx šťáva, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a chutí xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, který x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
u) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
a) xxxxxxx xxxx ovoce x potravin jednodruhových,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx v xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, podskupiny a xxxxxxx x) x xxxxxxx b), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx výrobku bylo xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Hrozinky".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx nutno xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po otevření xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx údaj xxxx zapotřebí xxxxxx x jednoporcových balení x x xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx uvést "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
a) xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x sušeném ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x šípkového xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx a xxxx protlaku x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
b) dvou xxxx více xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) U xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů x xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se do xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (drtě, xxxxxxxx, xxxxx, vodních xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) U kaštanového xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného stavu),
x) zahušťováním do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 této xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x sušeného ovoce xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx k prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° X.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx xxxx a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx prostředku, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx konzervovaná sušením xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) sterilací tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, pokud není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx kořeněný, slaný),
c) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx písmeny x) xxxx c), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) u xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 °X tak, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx vyšší xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, aby došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje odděleně xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx písmeny x) až x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx pravé,
f) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) arašídy (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx ztepilé,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx živými xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem skupiny x xxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx jedlé čerstvé xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx nejvýše 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx xxxxx upravené, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx podle přílohy č. 14 x datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx výrobky x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho očištěné, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx dovoluje 5 % hmotnosti perforovaných.
(5) Pěstované žampiony xx zařazují xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou délkou xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxxxxxx xxxx, které u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U brambor xxxxxxxxxx raných se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo černé xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx do hloubky xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx hlíz x xx

větší xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx se
x) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se požadavky xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx skořápkových plodů, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl ovoce x g nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot
 
červenohnědá xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, dělené na xxxxx nebo xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx u kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu všech xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx u kompotů x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých druhů xxxxx.
x) Vegetační vady, xxxxxx x stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) sterilované xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx mleté nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
Obsah xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx x soleného výrobku.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, bez xxxx košťálů a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx příměsí, u xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x volných slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, konzistence xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x způsobu zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
Pozn.: *) Znak se xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí:
 
Složky x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a výše
 
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Příloha č. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá až xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx povrchu
 
jádro xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx flava) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - jen mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Hirneola xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými až xxxxxx hnědými neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a více
 
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % hmot. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních raných xx nepovažuje xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx všeho druhu, xxxx příloha
 
C
 
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Příloha č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x brambor
 
 
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
pevný xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
 
vlhkost xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
 
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° C.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Právní předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
ČSN 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., o živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy na xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.