Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody xxxxx xxxx jeho části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence bez xxxx se zřetelnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x ovoce mechanickými xxxxxxx, zkvasitelná xxx xxxxxxxxxx, s xxxxxx, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. sušenou xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. datum použitelnosti,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ukazatel | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | větší xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x g | xxxxx než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
|
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
povidla
|
a) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
|
ovocné bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x lihu
|
|
|
upravené xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
|
Písek v %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené ovoce
|
nejméně 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
|
v skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
20
|
|
ovoce x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, polotuhá xx xxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx silic
|
|
Džem
|
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
|
|
Kompoty x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
|
Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx mírně zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
|
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina dělená x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, bez xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny a xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx až mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, x hrášku x fazolek jednotná
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx až mírně xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více jak 50 %, konzistence xxxxx, křehká, křupavá, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
|
Popis xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
|
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx*)
|
|
Výrobek
|
Vzhled x konzistence
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
|
od 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra pražená xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
|
101 - 250 g
|
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx nejvýše x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx oříšky
|
neloupané xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
|
směsi suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, vejčité
|
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX KEŠU OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, jádro bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX OŘECHY
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Houby
|
Čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
|
Výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 až 55
|
&xxxx;
45 x více
|
|
|
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
|
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x brambor
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
|
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx než 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší než 17 nebo xxxxx xxx 28
|
nižší než 5 nebo xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx než 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
|
varný xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
|
brambory konzumní xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků do 20 mm
|
|
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných mastných xxxxxxx (jako kys. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o hranách xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
plátky xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, barva na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
sušina nejméně 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||