Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx bylin uváděné xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) název odrůdy, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce nebo xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

ZPRACOVANÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx vedou k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x případně xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se rozumí:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx xxxx části,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. citrusovou marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx potravina x xxxxx čerstvého nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx s přidanými xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému použití,
l) xxxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xx stádiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx sativa, 2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) ovocnou xxxx (dužninou, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx xxxx sušená xxxxxx šťáva, přičemž xx xxxxxx:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx fyzikálním odstraněním xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné složky xxxxxxxxx ovoce,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x potravin xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx alkoholu x objemových xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) název xxxxxxx, podskupiny a xxxxxxx x) x xxxxxxx b), xxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li pro xxxxxx džemu použity xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx xxxxx použitých xxxxxxx uvést slova "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, kde xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí uvádět x jednoporcových xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními prostředky xxxxx na xxxxxxx.
(5) U citrusové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx kůru citrusu.
(7) Upravené čerstvé xxxxxxxx ovoce se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X speciálního xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů x xxxx x šípkového xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě a xxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxx x nebo vodních xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
b) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, švestek x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) U marmelády xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené nebo xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx skladuje a xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x prodeji xxx teplotách xx 0 °X do 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, dresinků, xxxxxxxxx omáček a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) sterilovanou xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx z jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx náhradním sladidlem,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x čerstvé xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx skupiny a xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx c), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx jedná x zeleninový xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně tříděné x xxxxxxxx velikostní xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx zeleniny x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 °X xxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, s výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C do 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx ořechy xxxxxxx semena plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx kešu ořechů xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx kokosové,
j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými živočichové xxxx jejich xxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx k xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx smyslových požadavků xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři dny xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx dní ode xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx nejvýše 12 % a jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx a extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) se označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx údajem o xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxxx dnů xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z hub x ostatní xxxxxxx x hub vždy xxxxxx podskupiny a xxxxxx x druhu xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx musí xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx žampiony xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x průměrnou délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních, který xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x mokrou hnilobu, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx dužniny,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků z xxxxxxx na skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se označí xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí mít xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx hlíz x mm

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

hmotnost xxxx x g

xxxxx než 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl ovoce x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x celkové xxxxxxxxx x % nejméně
 
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku matný, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
 
červenohnědá až xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx hnědá
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
Poznámka:
V hotovém xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x se stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx po dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo jádřinců, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx dílkovaných xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
g) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x broskvového kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx vyrovnaná, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx nejvýše 1,5 % soli.
C) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx byl xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně sušených xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Zeleninové xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, přičemž xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx x %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx a použitému xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx příměsí, u xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx nebo skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne více xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu vyrovnaná, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Rajčatové výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi ostrý", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Přípustné odchylky xx stanovených hmotnostních xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx a směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jader, xxxx dalších složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu
 
odchylky od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x výše
 
- 1 %

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx podíl xxxxxxx skořápkových plodů xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně mletý
 
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx flava) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus confluens) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib sametový (Xxxxxxx fragilipes)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby pěstované
 
 
Výrobky x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru uzavřené
 
plodnice x otevřené x xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Příloha č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x xxxxx příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší než 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx typy.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový výskyt xxx nejvýše 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků do 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx předsmažených x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx a xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Fenykl sladký.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.