Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou marmeládou xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx rosolu matná, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx potravina kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | brambory xxxxxxxx rané "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx než 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx nebo ve xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
džemy
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx neslazená
|
|
|
klevely
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené neslazené
|
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
|
ovocné bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
Výrobek
|
Podíl xxxxx x g xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu,
šípků, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx švestek.
Podíl ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx v gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
|
Písek x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
|
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % nejméně
|
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x obsahem celých xxxxx nebo jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx až tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx odchylky
|
Počet xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
|
|
Kompoty x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami nebo xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx dělené na xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx dílkovaných xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty z xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx jednotlivým druhům xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx organických a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
|
|
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
|
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx
|
|
Kečupy
|
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
|
nejméně 25,0
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
|
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx jedné xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
|
Barva
|
Chuť x vůně
|
|
Okurky
|
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
|
Popis odchylky *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
|
Dutiny
|
1
|
|
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
|
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
|
Cizí rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
3,0
|
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
od -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Suché xxxxxxxxxx plody
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
ve skořápce xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx obalu
|
odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x a výše
|
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
| &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu a xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez skvrn, xx xxx puklá, xxxxx zdravé
|
jádro na xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX KEŠU OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X LOUPANÉ
|
skořápka čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx cizích pachutí
|
|
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
|
jádro bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, xxxxxx xx xxxxx hnědá
|
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
|
Ostatní xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx x xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
Parametry
|
Výběr
|
I. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
|
|||
|
Druh
|
v xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
|
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové lupínky xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
|
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x mm
|
třídění xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx než 15
|
&xxxx;
x xxxx nižší než 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z toho xxxxx xxx 28
|
|
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx podíl x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx bobtnavosti nejméně 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx žlutou, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx soli nejvýše 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx, povoleno 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
|
|
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx obalu xx stejným příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx bez přílišných xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
|
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx nejvýše 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
|
||