Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx jeho části,
2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. sušenou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx skladování.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx x mm | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | větší xxx 35 |
hmotnost xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx se |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x pod.
|
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
džemy
|
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx ovoce x g xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X výrobě je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Výrobek
|
Refraktometrická xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
|
Výrobek
|
Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně
|
Hmotnost xxxxx x celkové hmotnosti x % nejméně
|
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
|
v skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx v xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
neurčuje se
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, bez xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
|
Marmeláda xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
|
odpovídající použitému xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
|
Druh xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
|
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx (xxx přídavek koření)
|
|
Kompoty x celých xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x se xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx více xxxx přibližně stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx stop červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx vyrovnaná, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem přidaného xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina dělená x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx dlouhé, xxx xxxxx a xxxxxx příměsí, u xxxxx jednotlivé složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx jednotná
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Okurky
|
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx nepravidelného tvaru
|
2
|
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
|
Dutiny
|
1
|
|
Celkové množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Kečupy všeobecně
|
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx částí odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx nepražený
|
|
kokos xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jader, xxxx dalších xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, pekany, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x x výše
|
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
5.0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
14.0
|
|
nedovolují xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
|
|
8.0
|
nedovolují xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx skořápky, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
LÍSKOVÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx poškozené
|
světle hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
|
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá
|
|
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx na povrchu
|
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX OŘECHY
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý
|
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, světle xx tmavě xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
|
Ostatní výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
|
Parametry
|
Výběr
|
I. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická dle xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
30 xx 55
|
&xxxx;
45 a xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce třeně xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx celkem
|
|
se xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx hlíz x mm
|
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z toho xxxxx xxx 15
|
z xxxx xxxxx než 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
|
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, bez xxxx xxxxx, při nálevu xxxx mírně slaná, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
|
plátky xxxxxxx křehké, křupavé, xxx příměsí, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
|
|
bramborové xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin (jako xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx nejméně 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx a příchutí
|
|
bramborová xxxx vařená
|
sušina xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx drobné sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx používá xxx xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||