Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním odstraněním xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx skladování.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | brambory xxxxxxxx rané "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
hmotnost xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx se |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
|
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
povidla
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
|
klevely
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
|
ovoce naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx ovoce x x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx výběrové (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
|
Písek v %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
20
|
|
ovoce x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
neurčuje xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx odchylky
|
Počet xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx nebo neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů z loupaného xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx mírně zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
|
přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Druh odchylky
|
Počet xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé nebo xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) jednodruhové
směsi
b) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
Kečupy
|
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
nejméně 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
|
Obsah xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x použitému xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích kombinace xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech
|
|
Okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
|
Výrobek
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x vůní
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
|
fazolové lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
|
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, pekany, pumy)
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu
|
odchylky xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
14.0
|
|
nedovolují xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX OŘECHY
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně mletý
|
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx cizích pachutí
|
|
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, xxxxxx xx xxxxx hnědá
|
ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými xx xxxxxx hnědými neuvolňujícími xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
|
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx schopných
|
|
|
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx celkem
|
|
se xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
|
brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx podle % hmotnosti xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 15
|
z xxxx nižší než 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
nižší než 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
|
|
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
|
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný xxxxx x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
sušené hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, xxxx x vůně po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx příchutě x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, povoleno 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) x xxxx nejvýše 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx KOH x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
|
||