Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx mírně roztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, s barvou, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. sušenou xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním odstraněním xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
1. datum xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ukazatel | brambory xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
hmotnost xxxx v x | xxxxx než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického xxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x pod.
|
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
|
Výrobek
|
Podíl ovoce x g nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) dvoudruhové
z toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
350
250
150
160
60
|
|
|
Slazená povidla
slazená xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx v xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce
|
nejméně 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
|
Výrobek
|
Obsah xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
|
v skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, na xxxxxxx lesklá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx čirý xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x borůvek musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty x xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty z xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů
|
5
|
7
|
10
|
|
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
|
|
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
|
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
|
Rajčatová xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
|
|
Refraktometrická xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
|
nejvýše 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x směsi xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx semen a xxxxxxxxxxxxxx řezů nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx odchylky *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých a xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
|
|
Výrobek
|
Vzhled a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
|
fazolové lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x způsobu zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
|
Cizí rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx všeobecně
|
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x pachů
|
|
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, loupaná nebo xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
|
Hmotnost xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
od -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
jádra
|
||
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, pumy)
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu
|
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
501 x a xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
6.5
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx solená
|
|
3.0
|
0,3
|
|
arašídy nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
5.0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
|
|
8.0
|
nedovolují xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
LÍSKOVÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, na xxxx bílá až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx osemení světle xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX OŘECHY
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
|
typická, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, xxxxxx xx tmavě xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
|
Výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx schopných
|
|
|
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně nebo xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
|
brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z toho xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
|
varný xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
hlízy xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
sušené hlízy xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx příchutě x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, nažloutlé xxxxx, xxx cizího xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x tmavými skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích pachů x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx nejvýše
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
sušina xxxxxxx 25 %
|
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti nejvýše 2 mg XXX x 1 x xxxx a bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
|
||