Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. ovocnou xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ukazatel | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
velikost hlíz x mm | větší xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx v x | xxxxx než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx xx |
druh
|
skupina
|
podskupina
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
džemy
|
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx neslazené
|
|
ovocné protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z xxxx x) vícedruhové
marmeládová směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx min. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
Džemy všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
350
250
150
160
60
|
|
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Výrobek
|
Refraktometrická xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x plechovém xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
neurčuje xx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
|
Marmeláda xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
|
Ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
|
Ovoce xxxx a/nebo dělené, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, nezabarvený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
nejméně 25,0
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech
|
Okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
Výrobek
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích příchutí x vůní
|
Výrobek
|
Vzhled x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
od -4,0 xx +4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
jádra
|
||
sladké xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
jádra
|
||
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
&xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
&xxxx;
501 x a xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
pistáciové ořechy
|
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
6.5
|
0,1
|
jádra xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
5.0
|
0,5
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
&xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá
|
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
|
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné až xxxxxx xx povrchu
|
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
|
PEKANOVÉ XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
|
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
Ostatní xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. jakost
|
|
Vzhled
|
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
|
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
|
|||
Druh
|
v xxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
|
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
|
|
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
bramborová xxxx sušená
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
|
hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
z xxxx xxxxx xxx 15
|
z xxxx nižší xxx 10
|
&xxxx;
0
|
|
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, jako xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst a xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu od 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený
|
brambory konzumní xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
plátky xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 mm
|
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
|
výrobky xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. olejová) v xxxx nejvýše 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť po xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
sušina xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx výrobu předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 g xxxx a bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
|