Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx stromů, keřů xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx sklizni xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) čerstvou zeleninou xxxxx části, zejména xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné do xxxxx bezprostředně po xxxxxxx nebo po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeny konzervačními xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Čerstvé xxxxx a čerstvá xxxxxxxx xx třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx nálevu v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, citrusovou xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x přidáním xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým x xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x případným xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx rebarbory, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, který x xxxxxxx na xxxxxx nutně vzniklé xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny ve xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
x) xxxxxxx druh ovoce x xxxxxxxx jednodruhových,
x) obsah xxxxxxxx x objemových xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx v příloze č. 2,
x) množství xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx výrobku bylo xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx balení x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx na spotřebitelském xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušeném ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 kg xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x šípkového xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx a xxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a šťávy x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) dvou xxxx více xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a rajčat.
(6) U xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X citrusové xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx specifikovaného x §10 xxxx. 3 xxxx vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit nejvýše 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná sušením xxx xxxxxxx cukru xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) botanický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx písmeny b) xxxx c), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje se x sušené zeleniny x xxxxx sušené xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx xx 121, 1 °X nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 °C a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
b) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx ořechy suché xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy plody xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx živočichové xxxx jejich xxxxx x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší než xxx dní ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx označí
x) čerstvé houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx údajem o xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z hub x ostatní výrobky x hub vždy xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 a 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami konzumními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor raných xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 mm xx dužniny,
x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory xxxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx musí mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx delší xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx nebo černé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

velikost hlíz x mm

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx v lihu
 
 
upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl ovoce x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx obalu v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx kyselina citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, polotuhá xx tuhá, bez xxxxxx příměsí, na xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, x kousky xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx až opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x stopek x kompotů z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx x hroznů xxxx vinné.
f) Síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
C) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (kysané) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx sušených xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Zeleninové xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. U xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nejméně 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli xxxx xxx zjištěn pouze x soleného výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx mírně zakalený xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů, x sterilované xxxxxxx xxxx až mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, s neodloučenou xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až měkká, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x způsobu zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % hmotnostních fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná až xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x konzistence
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx dalších xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu
 
odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx v % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx osemení xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
 
typická, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx chřapáčová (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou být xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Límcovka xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Hirneola xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx jednotný
 
 
velikostní skupina
 
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
nižší xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší xxx 17 xxxx větší xxx 28
 
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx x. 19 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
 
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx podíl x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, bez cizí xxxxx, xxx nálevu xxxx mírně slaná, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx kostek, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx žlutou, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx slaná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x hladkým xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, nemazlavá, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx používá tuk xxxx olej s xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x mirabelky.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Bobulové xxxxx a lesní xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Zelenina xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Okurky.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx vad.