Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, v xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

ZPRACOVANÉ OVOCE
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických nápojů x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x nálevem nebo xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxx a speciálním xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně roztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx drobně nakrájené xxxx citrusu,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce.

e) ovocným xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % hmotnostních,
h) ovocem xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx podílů (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Castanea sativa, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, ale která xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx ovocná šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, s xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx pro příslušné xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vodní xxxxx x ovoce, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx druh xxxxx x xxxxxxxx jednodruhových,
x) obsah xxxxxxxx x objemových procentech x ovoce x xxxx,
c) název xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx a) x xxxxxxx x), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx v gramech xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx vinné lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx meruňky sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést slova "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, kde xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx na chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) U citrusové xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx citrusu se xxxxxxx způsob krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx xxxxx uvést "xxxxxxxxxx kůru citrusu.
(7) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v jakémkoliv xxxxxx vývoje se x sušeném xxxxx xxxxx vyskytovat.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 kg xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, nebo
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x šípkového xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxxx x xxxx vodních xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx více xxxxx xxxxx, u speciálního xxxxxx s výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X marmelády xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxx nebo protlaku x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X citrusové xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x jednoho xxxx xxxx produktů (drtě, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x citrusového ovoce.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx výrobu potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) bodech 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 xxxx vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx ovoce nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx oliv x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní nezávadnosti xxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx z jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx, xxxxxxxx soli, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx a ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) botanický xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) této xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx v názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, okurek, xxx xx xxxxx x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X tak, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx xx 121, 1 °X nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby došlo x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 5 °C.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
b) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx ořechy suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi suché xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx ořechy xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx ořechů xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para ořechy (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
k) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx části x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
m) cizími xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
a) suché xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx nejsou starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx podle přílohy č. 14 x datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, klobouk však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 a 2 xx dovoluje xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Pěstované xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx a zabalené x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) bramborami konzumními xxxxxxxxxxx brambory s xxxxxxx žluté až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce xxxxx, odpadlá zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 mm xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) brambory konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x odrůdou. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx a rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx nebo černé xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

velikost xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
a) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx výrobky x xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx x nich xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní podíl xxxxx x 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl xxxxx x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, protlaky x proslazené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
 
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx x objemových % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % nejméně
 
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, bez xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, bez cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až opalizující, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx nebo více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené zrosolovatění xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx u xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Vykrystalizované xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotů x xxxxxxx a dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx.
x) U kompotů xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx x stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % vody.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
Obsah xxxx v %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
 
zelenina xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % okurek v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých a xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) cizího rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx považovány xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx xxxxx až xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům jednotlivým xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Přípustné odchylky xx stanovených hmotnostních xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx pachu a xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx bez xxxxx, xx švu puklá, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxx)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx mladé plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Hnojník xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx pěstované xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx pevně xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx jednotný
 
 
velikostní xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 až 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx větší xxx 28
 
nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
 
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, barva žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, chuť x vůně po xxxxxxxx bramborách, bez xxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez cizího xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
obsah tuku xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, vůně x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
 
v xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° C.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Bobulové xxxxx a xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Košťálová zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Zelenina xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.