Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx oběhu bezprostředně xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, že byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx plody ovoce xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,

4. xxxxxxx x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x případným přidáním xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx sativa, 2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, nebo xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a chutí xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
u) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx jednodruhových,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx procentech x xxxxx x xxxx,
c) název xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx v příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx použity xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než sublimačním xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx nutno uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx u výrobků xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x sušeném xxxxx xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 kg xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů a xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx a xxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x šťávy x xxxx vodních xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více druhů xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) X xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) U citrusové xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, vodních xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se do xxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (sušením xx xxxxxxxxx stavu),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina sušeného xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí příměsi x sušeného xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C do 5° X.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů, x přidaným xxxxxx xxxx náhradním xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx cukru xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) sterilací tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) této xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), xx-xx xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením velikostní xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx vyšší xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx kandované balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X do 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxx vlašského x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy suché xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) xxxxxx živými xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny předměty xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx ořechů a xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx ode xxx sběru,
d) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
e) xxxxxxxxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx údajem x xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx vždy xxxxxx podskupiny x xxxxxx o druhu xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Pěstované žampiony xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka hlízy,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x uchovatelné hlízy, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 mm x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
a) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost nestanoví,
x) povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná povidla
Klevely xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x objemových % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, na xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající použitému xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx čirý xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů x xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx zákalu x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, s peckami nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce loupané xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x lesních plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx kyseliny vinné x xxxxxx x xxxxxxx z hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x kompotů x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx z xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx byl použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
 
nejméně 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx kyselina octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x soleného výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina dělená x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým poškozením xxxxxxx u 20 % obsahu obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, xxx xxxx košťálů x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % okurek v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx řezu dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x volných slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) cizího xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, konzistence xxxxx až měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi ostrý", xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů*)
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x konzistence
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx v %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 do 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 do 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx dalších složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx jejich xxxxx xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx švu xxxxx, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, suchá, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx na povrchu
 
jádro xxxxxx krémové až xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Příloha č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx prodeji xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Kuřátka xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx plstnatý (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx zrnitý (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Boletus scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx a pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Kukmák sklepní (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % hmot. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů

Příloha č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší než 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 nebo větší xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx než 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx příloha
 
C
 
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx i kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx varné xxxx.

Příloha č. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x brambor
 
 
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, průměr xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx nejvýše 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx mírně xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti nejméně 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx žlutou, chuť x xxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez cizího xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx výrobku x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
 
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx nejvýše 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), obsah veškerých xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx nejméně 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx a xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, která nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), j) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx dne, kdy xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
ČSN 46 3060 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.