Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx podlážkách.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných prostředků, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx plody ovoce xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým v xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, zalitá pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) sterilací tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx stádiu technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxx podílů (xxxxxxxx xxxxxx a hnilobami, xxxxxxxxxx poškození) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx sativa, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (dužninou, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx celého xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx ovocná xxxxx xxxx koncentrovaná ovocná xxxxx nebo sušená xxxxxx šťáva, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx šťáva získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním odstraněním xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vodní výluh x xxxxx, který x ohledem xx xxxxxx nutně xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx rozpustné složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje nebo xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
a) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) obsah alkoholu x objemových procentech x ovoce x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx v příloze č. 2,
d) množství xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy z xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx vinné lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Hrozinky".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, xx nutno xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) U citrusové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
a) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v jakémkoliv xxxxxx vývoje se x sušeném xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx a xxxx protlaku z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) U marmelády xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné šťávy x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou nebo xxxx xxxxx ovoce.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxxx produktů (drtě, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx xxx zpracovány xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x sušeného ovoce xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X do 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx náhradním sladidlem,
x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
h) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
x) xxxxxxxx konzervovanou zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) sterilací tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo sterilovaného xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx c), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx se jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx velikostně tříděné x xxxxxxxx velikostní xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X tak, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X nebo xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) škůdci živými xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx části x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
m) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx pěstovanými xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby upravené, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) čerstvé houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx plodnic, xxxxxx xxxx požerky na xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °C x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
i) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxx, odpadlá zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory konzumní xx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx barva dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší než 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do hloubky xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

velikost xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

hmotnost xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků z xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x lihu
 
ovocné bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho min. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu,
šípků, kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x proslazené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % nejméně
 
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, polotuhá xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx lesklá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce opalizující, x ananasového a xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
 
červenohnědá xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx použití odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů polotuhá xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, xxx zákalu x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx dílkovaných xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotů x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků a xxxxxx u kompotů x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x nálevu x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx po některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninové výrobky
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx než homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 % musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
 
Rajčatová xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
 
nejméně 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
Obsah xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm, xxx xxxx košťálů x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u hrášku x fazolek jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx délku nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až křehká, x obalu konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, celé nebo xxxxxx dělené, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše polovinu xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x pachů
 
Rajčatová xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx při zředění xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA VLAŠSKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě hnědá xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx švu xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové až xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, hrubě xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx cizích pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Kuřátka žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx plstnatý (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Lepista xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Strmělka mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx jednotný
 
 
velikostní xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx jednotnost x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx jakostně neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho xxxxxxx % hmotnosti
 
s mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx nepovažuje xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "drobné"
 
menší než 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Příloha x. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva xxx xxxxxx, bez cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx žlutou, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
sušina xxxxxxx 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
 
sušina xxxxxxx 45 %
obsah xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 332/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
ČSN 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46 3050 Xxxxxxxxxx ovoce čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o lihu x o změně x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx národní rady č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.