Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx ovocem xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) údaj x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx podlážkách.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upraveny konzervováním, xxxxx ovocných alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, citrusovou xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, polotuhé xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se rozumí:

1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody xxxxx xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxxx x xxxxx čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna na xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx ovocná xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, s xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné šťávy xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně vzniklé xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo mrtvými xxxxxxxxxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx jednodruhových,
x) obsah xxxxxxxx x objemových procentech x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx a) i xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx vinné lze xxxxxxxxx pouze názvem "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, je nutno xx xxxxx použitých xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X citrusové xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx marmeláda xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx citrusu.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů a xxxx x šípkového xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx a xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více druhů xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné šťávy x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U kaštanového xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) bodech 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, chlazením xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx stavu),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra může xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx ovoce xxxxx xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx k prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv a xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití cukru xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx v soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou zeleninou xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina zalitá xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) této xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, okurek, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x sušené xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 °X tak, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °C nebo xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách od 0 °X xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pinie,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými živočichové xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x podskupiny u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx houbami houby, xxxxx xxxxxx starší xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx použitelnosti do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx vždy xxxxxx podskupiny x xxxxxx x druhu xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx musí být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx hlíz s xxxxx vyvinutou x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx konzistenčních vlastností xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm a x konzumních brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx delší xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx nebo černé xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx nad 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

ukazatel

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
a) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného xxxxx x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x nich xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
 
ovocné bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx ovoce x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) dvoudruhové
z toho x) vícedruhové
marmeládová směs
za xxxxxxx jablek
jako základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s jablky
Slazená xxxxxxxx povidla s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx pomazánky, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx roztékavá, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, v xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx u kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
g) Oddělení xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % povrchu všech xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z půdy x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (kysané) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina nesmí xxxxxxxxx ani povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. pH chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Sušená xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté nebo xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx nerozpustných minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x %
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn pouze x xxxxxxxx výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx příchutí a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina dělená x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx xx 5 mm, bez xxxx xxxxxxx a xxxx širších x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí barva xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) cizího xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x pachů
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, mírně xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
Pozn.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí:
 
Složky x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 do 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jejich xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx poškozené
 
světle hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx chřapáčová (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Hřib smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx plstnatý (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Leccinum scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Lepista xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Xxxx Jidášovo (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 15
 
z xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší než 5 xxxx xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx typy.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, barva xxx xxxxxx, bez cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx mírně xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti nejméně 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od bílé xx žlutou, chuť x xxxx po xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx KOH x 1 x xxxx a bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
ČSN 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx ovoce čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny vodní.
XXX 46 3155 Okurky.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
ČSN 46 3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
ČSN 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., o spotřebních xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.