Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx se zřetelnými xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. rosolem x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce opalizující, x ananasového a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx šťáva xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. sušenou xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého xxxxxx xxxx,
1. datum xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ukazatel | brambory xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x mm | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx v g | xxxxx než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx se |
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) jednodruhové
smíšené x xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
klevely
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
ovoce naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
Výrobek
|
Podíl xxxxx x g xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
Rosoly xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Výrobek
|
Refraktometrická xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
v skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
&xxxx;
x plechovém obalu
|
13
|
22
|
18
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
20
|
ovoce x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
|
Marmeláda xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx jeho xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
|
Kompoty x celých xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý až xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
Kompoty xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Druh xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
|
||
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem přidaného xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
Obsah xxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx a tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx řezů pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, u xxxxxxxx ve směsi xxxxxx zbytků xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, bez xxxx xxxxxxx a xxxx širších x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, konzistence xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
Popis xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx v xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
Sterilované xxxxxxxx lusky
|
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
Cizí rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
|
Barva
|
Vůně x chuť
|
Kečupy všeobecně
|
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
|
světle červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
od 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
od -7,0 do +7,0
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
loupané xxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx nepražený
|
kokos xxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
&xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
101 - 250 g
|
- 3 %
|
&xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
&xxxx;
501 x x výše
|
- 1 %
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
6.5
|
0,1
|
jádra pražená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx solená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
|
neloupané xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
&xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx nahořklá
|
LÍSKOVÉ XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx
|
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý
|
bílá xx slabě smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx xxxxxx pachutí
|
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
|
jádro bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
|
PEKANOVÉ XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
Ostatní xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
|
15 xx 35
|
30 až 55
|
&xxxx;
45 x více
|
|
Délka xxxxx nejvýše x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
|
brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
bramborová xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
&xxxx;
x toho xxxxxxx % hmotnosti
|
s mokrou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx celkem
|
se xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
|
|
0
|
&xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
brambory konzumní xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx řezu od 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx cizí xxxxx, při nálevu xxxx mírně xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek a xxxx, barva xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, xxxx x vůně xx xxxxxxxx bramborách, bez xxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x tmavými skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s hladkým xx vlnitým xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
|