Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx oběhu bezprostředně xx sklizni nebo xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx nebo po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) jsou xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx čerstvého ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) název xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) údaj x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx zelenina po xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx xxxxxxx, které xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx podlážkách.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx a které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, citrusovou xxxxxxxxxx, džemem, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx ovoce, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx, s přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx konzistence x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina kašovité, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx ovoce.

e) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhy xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem a xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx xxxxxx potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, bez známek xxxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (sladké xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x plody mučenky,
n) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx kůrou kůra xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (dužninou, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx potřeby xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx ovocná šťáva xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx šťáva, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, zkvasitelná xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vodní výluh x xxxxx, xxxxx x ohledem xx xxxxxx nutně vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje nebo xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x potravin jednodruhových,
x) obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx a) x xxxxxxx x), xxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2,
x) množství xxxxx v gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy z xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx nutno xx xxxxx použitých xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx údaj xxxx zapotřebí uvádět x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x výrobků, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx konzervačními prostředky xxxxx na xxxxxxx.
(5) U citrusové xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů a xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x šťávy x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) U citrusové xxxxxxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx být xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x xxxxxxxx ovoce xxxxx činit nejvýše 0,5 % hmotnostních.
(15) Je-li refraktometrická xxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx relativní vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, přepravuje a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5° X.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
x) zeleninou proslazenou xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx cukru,
h) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou zeleninou xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dle §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), je-li xxxxxxx v příloze č. 6,
d) xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx se xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx v jakémkoliv xxxxxx vývoje se x xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X tak, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °C.
ODDÍL 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx xxxx ořechů xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx kokosové,
j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jejich části x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými pěstovanými xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx starší než xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx upravené, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
b) čerstvé xxxxx volně rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub vždy xxxxxx podskupiny a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx však tři xxxxxx a menší xxxxxxxxx plodnic, úlomky xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx konzistenčních vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx barva dužniny, xxxx hlíz x xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx skvrn vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx musí mít xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx než 3 mm a xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx nebo černé xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

xxxxxxxx hlíz x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx v x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
a) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu zchlazené xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx sušiny z xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná na xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, polotuhá xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá až xxxxx roztékavá, roztíratelná, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx hnědá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných příměsí (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx poškozený povrch xxxxx nebo jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx nebo více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, zbavené xxxxx nebo jádřinců, xxxxxx xx dílky xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
 
 
do 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x kompotů x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomným barevným xxxxxx x převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (kysané) sterilované xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Sušená xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené jednodruhové xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a použitému xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena nejsou xx závadu, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev čirý xx mírně opalizující xxxx mírně xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.

Tabulka 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx ostrý", xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová pyré x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů*)
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx cizích příchutí x pachů

Příloha č. 9 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx na obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
para ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x x výše
 
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich jader xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, pórovitá, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - jen mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Hřib xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx kovář (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Boletus reticulatus)
20. Xxxx plstnatý (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
23. Klouzek xxxxxxx (Suillus bovinus) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Boletus scaber - Leccinum scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx mladé plodnice
52. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka černající (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx hnědá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní výrobky x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx a prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx pěstované žampiony xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx hnědými neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů

Příloha x. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho nejvýše % hmotnosti
 
s mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních raných xx xxxxxxxxxx xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 15
 
z xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
 
nižší než 5 nebo větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Příloha x. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, průměr xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, zelené hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový výskyt xxx nejvýše 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, barva xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
 
jemné xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx cizího xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, povoleno 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 mm
 
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
 
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx nejméně 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá tuk xxxx olej x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 mg KOH x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx plody. Ostatní xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
ČSN 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Vyluštěná hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Okurky.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.