Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx ovocem xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné do xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x čerstvé zeleniny
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) název xxxxxx, xxxxx je požadován xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx x xxx, xx byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx ovoce, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx potravina rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx je tvořena xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx ovocná šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x ovoce mechanickými xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx druh ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx x příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx výrobku,
e) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy x xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx použity xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx slova "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, kde xx obsah rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "po otevření xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx údaj xxxx xxxxxxxxx uvádět x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky xxxxx xx povrchu.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx uvést "xxxxxxxxxx kůru citrusu.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx 1 xx xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx pomazánek je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X speciálního xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx a xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x drtě a xxxx protlaku x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx x šťávy x xxxx vodních xxxxxxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx šťávy x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx ovoce.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (drtě, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) získaných x citrusového xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, chlazením xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx kůra může xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) zpracovanou zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx náhradního sladidla,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx v soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s případným xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx c), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
d) xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x sušené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx nutno xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X tak, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X nebo xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx látek s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx kandované balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °C do 5 °C.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx pravé,
f) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx ořechy) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx xxxxx x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x podskupiny u xxxxxxxxxx ořechů a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx upravené, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx údajem x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx výrobky x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx spojen x třeněm. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx být xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx třeně, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 a 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx.
(5) Pěstované xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx jakosti xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx do oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními pozdními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx a x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx skupiny xx uvedeno v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx velikost nestanoví,
x) xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx výrobky z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) jednodruhové
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx jablečná povidla
Klevely xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x obsahem celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, dělené na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Přirozené zrosolovatění xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx u kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx v obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx octové ve xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % soli.
C) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx obsahuje xxxxxxx 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nejméně 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, konzistence měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích kombinace xxxx zeleniny a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích příchutí x pachů
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx místě xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 gramů
 
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Kečupy všeobecně
 
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající zpracovaným xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx odlišně xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
 
Povolená xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, pekany, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx obalu
 
odchylky od xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x výše
 
- 1 %

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx pachu a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx repandum)
7. Liška xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus confluens) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx obecná (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Agrocybe aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Coprinus comatus)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené s xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx hnědými neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x mm
 
třídění podle % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx odrůdám lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Xxxxxxx č. 19 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
 
hlízy čisté, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
 
sušené hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, chuť x xxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 mm
 
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o hranách xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 25 %
 
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx právního předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Broskve x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx a lesní xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx ořechy xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o spotřebních xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx vad.