Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX OVOCE A XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx stromů, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) název podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, že byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, v xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx ovoce, konzervovaná xxxxxxxx obsahu vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného ovoce xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx x xxxxx čerstvého nebo xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) sterilací tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx čerstvé nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx podílů (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx rebarbory, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx plod kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx sativa, 2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí celého xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx ovocná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, s barvou, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
a) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) i xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze názvem "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx použity xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X výrobků, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx xxxx citrusu.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
a) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx vývoje se x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, melounů, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z šípkového xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx se do xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx směs cukrů x drtě x xxxx xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx vodních xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími se xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U xxxxxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x jednoho xxxx xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) U kaštanového xxxx se do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx stavu),
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Sušina sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx x výraznými xxxxx a vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X do 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny sterilované, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx a ochucujících xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) botanický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušené zeleniny x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X xxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X do 5 °C.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx ořechů xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx ztepilé,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky semena xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem skupiny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx obsah vody xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx označí
x) čerstvé houby xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o druhu xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 a 2 xx dovoluje xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx x menší xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní sklízené xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx hlíz se xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté dužniny,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x mokrou hnilobu, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx dovozu se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx skvrn vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí mít xxxxxx xxxxx než 3 xx a xxxxx vykazovat šedé, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

Příloha č. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) jednodruhové
smíšené x pod.
 
 
marmelády
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
 
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl ovoce x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Extra)
všeobecně
z xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx protlakem

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x kousky xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, x xxxxxxx celých xxxxx nebo jejich xxxxx, bez cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující, x ananasového a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx použití odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Kompoty
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, pecek, semen, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x celých xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty z hrušek x se xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx zrnitost, nálev x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, u xxxxxxx z brusinek a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Oddělení xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx vegetačních deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,1.
E) Xxxxxx zelenina
1. Sušená xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % vody.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Zeleninové xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % musí xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné jsou xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
 
nejméně 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
Obsah xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx a použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx nejvýše 1 cm dlouhé, xxx semen x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxx výskyt xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx z 5 % kusů obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx x sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx lusky
 
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, z xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x konzistence
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x gramech
 
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů nebo xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx skořápky, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, suchá, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx smetanové
 
typická, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx edulis)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Klouzek slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx aurantiacum)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové zpracování x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx hnědá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Penízovka xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx jednotný
 
 
velikostní skupina
 
výška xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx jednotnost x obsah příměsí:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx částečně chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx než 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx xxxxxxx typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho druhu, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x brambor
 
 
fyzikální, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx od 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx mírně xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
 
jemné vločky, xxxxx xx bílé xx žlutou, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
obsah xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x smažených výrobků xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem č. 92/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x mirabelky.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx ořechy čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná hrachová xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny vodní.
XXX 46 3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3163 Xxx.
ČSN 46&xxxx;3170 Chřest.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Fenykl sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx a xxxxxxxx xxx.