Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx stromů, keřů xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo víceletých xxxxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) třída jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x čerstvá xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x které xxxx upraveny konzervováním, xxxxx xxxxxxxx alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní nezávadnosti xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx nebo xxx nálevu x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx sterilací nebo xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se rozumí:

1. xxxxxx x speciálním xxxxxx potravina rosolovité xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. povidly xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná zvýšením xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, zalitá xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem potravina x xxxxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré potravina xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x cukrů,
m) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), tzv. kešu-jablka x plody mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx je tvořena xxxxxx celým, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx ovocná xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vodní xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) obsah alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) množství xxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" nebo "Hrozinky".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X výrobků, xxx xx obsah rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x výrobků, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky xxxxx na xxxxxxx.
(5) X citrusové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství ovoce xx 1 kg xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
(2) U speciálního xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového džemu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxx z šípkového xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku x xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x xxxx protlaku z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x nebo vodních xxxxxxxx z
a) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x speciálního xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, nebo
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx technicky možné.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 odst. 3 této xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra může xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazené xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx použití xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx dle §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (např. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx se xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxx x xxxxxxxx velikostní xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x sušené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 5 °C.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx pod xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx lísky,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mandloně obecné,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) para ořechy (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx živými xxxx mrtvými živočichové xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx plody se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými pěstovanými xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) čerstvé houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx údajem x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx použitelnosti do xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx použitelnosti do xxxx xxx ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx vždy xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x druhu xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx uvedených v xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 10 °X, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx konzumní sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) varným xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady způsobující xxxxxxxxxx jejich použití, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx hlízy konzumních xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx na xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x odrůdou. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxx označení "drobné".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx než 3 xx a xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
a) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx ovoce x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
 
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x celkové hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, bez xxxxxx příměsí, na xxxxxxx lesklá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx silic
 
Džem
 
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx dílky xx tvaru krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty smíšené
 
Ovoce xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u kompotů x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x broskvového kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotů x xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx dělených.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným barevným xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x podílem xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx ani povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx soli nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
 
Rajčatová pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx zelenina všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, bez xxxxxxx x tmavých xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx u 20 % xxxxxx obalu, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající způsobu xxxxxxxxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované papriky xxxx xx mírně xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu nejmenšího x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, x řezů nálev x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x sterilovaných fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, nakyslá, xxxxx xxxxx až xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak se xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx vodou na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, loupaná nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi činí xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ OŘECHY X JÁDRA LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx hnědá, na xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx, suchá, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka čistá, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx matné až xxxxxx na povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxx)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Bedla xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx k xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx hnědá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha č. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx výrobky x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx x prášek x hub
houbové extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx jednotný
 
 
velikostní skupina
 
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx podle % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez cizí xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
 
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
obsah xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
 
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené
 
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, nemazlavá, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx XXX x 1 g xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 332/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x) x x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky čerstvé.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx plody. Ostatní xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Košťálová zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46 3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx čerstvá. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.