Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx stromů, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxxxxxx xx sklizni nebo xx xxxxxx době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx podskupiny,
x) třída jakosti,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx xx požadován xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) údaj x xxx, xx byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upraveny konzervováním, xxxxx ovocných alkoholických x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x nálevem nebo xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, citrusovou xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx ovoce, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho části,

2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx přidáním konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx naloženým x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným rafinovaným xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x čerstvého celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx čerstvé nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx rebarbory, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou kůra xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vodní xxxxx x ovoce, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x potravin xxxxxxxxxxxxxx,
x) obsah alkoholu x objemových xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx uvedeno x příloze č. 2,
d) množství xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 oC x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, že k xxxxxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxx šťávy x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx použity xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx uvést xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx marmeláda xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, xx xxxxx uvést "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx a xxxx xxxxxxxx x
x) jednoho xxxxx xxxxx, nebo
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x nebo xxxxxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx a xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, vodních xxxxxxxx, xxxx) získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx technicky xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být zpracovány xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Upravené chlazené xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina xxxxxx xxxx a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo hrubšími xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidaným xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx konzervovaná sušením xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) sterilací tepelná xxxxxx potlačující působení xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (např. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx písmeny x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
d) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x směsí sušené xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx nebo xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 °X xxx, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °C.
XXXXX 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx pravé,
f) xxxxx kešu ořechů xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx živočichové xxxx xxxxxx části x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx plody se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx údajem x xxxxx hub podle přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x druhu xxxxxxxxx hub xxxxx přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx konzistence, čisté, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx plodnic, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Pěstované xxxxxxxx xx zařazují xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx x zabalené x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými nebo xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx z brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx konzumní xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx se xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, bez vnějších x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí mít xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

ukazatel

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

velikost hlíz x mm

větší xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx v x

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx podle §6 zákona.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) dvoudruhové
z xxxx x) vícedruhové
marmeládová směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
Z toho xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx jablečná xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z čtvrcených xxxx xxxxxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx a/nebo dělené, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx a stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu u xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotů x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx povrchu všech xxxxx v obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotů z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Sterilovaný hrášek xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. xX chemicky xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx, xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x okurkových řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx cizích příchutí x vůní
Poznámka:
Povolené smyslové xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx místě xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % hmotnostních fazolových xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
Pozn.: *) Xxxx se xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 do +2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich jader xx směsi xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Příloha x. 13 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné až xxxxxx xx povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha č. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx flava) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Choroš xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Boletinus xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx mladé plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx nuda)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Václavka obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka černající (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx miskovitá (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Lentinus edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
houby xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
 
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % xxxx. plodnic xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx xx název xxx dalších tvarů

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x g
 
hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
 
z xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou pouze xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx č. 19 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu od 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 mm
 
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm
 
výrobky xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. olejová) v xxxx nejvýše 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť po xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg KOH x 1 g xxxx a bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis č. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxx.
ČSN 46 3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a zákona Xxxxx národní xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx vad.