Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx bylin xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx sklizni xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) název xxxxxxxxxx,
x) třída xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je požadován xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

ZPRACOVANÉ OVOCE
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx a které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, rosolovité, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx plody xxxxx xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx naloženým x xxxx potravina x xxxxx čerstvého nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, určená x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x cukrů,
m) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx a hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (sladké xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (dužninou, xxxxxx) xxxxx část xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx rozmělněna na xxxxxxx,
x) ovocnou dření xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, zkvasitelná ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx z ovocné xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x ohledem xx xxxxxx nutně vzniklé xxx řádném zpracování xxxxxxxx všechny ve xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
a) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) obsah xxxxxxxx x xxxxxxxxxx procentech x ovoce x xxxx,
x) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) x xxxxxxx b), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx v gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech výrobku xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx džemu použity xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx nutno xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx údaj xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx balení x u výrobků, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu a xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxx x nebo vodních xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, švestek x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X xxxxxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx protlaku x xxxxxx xxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) dvou nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X citrusové xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x jednoho nebo xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U kaštanového xxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny použité xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx být vyrobeny:
x) zahříváním, chlazením xxxx mrazením,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(10) Meruňky pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této vyhlášky xxxxx být zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí příměsi x sušeného ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené nebo xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx skladuje a xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx s výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx, přepravuje a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5° C.
ODDÍL 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx soli, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního sladidla,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxx soli,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu uvedenou xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) botanický xxxxx použitého druhu xxxxxxxx dle §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. datum xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 8 tabulkách 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx zeleniny x xxxxx sušené xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 °X xxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx semena plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pinie,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx ořechovce pekanového,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny x podskupiny u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené odchylky xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších hub xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx a extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním předpise 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx rostoucí x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x druhu xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, klobouk však xxxx být spojen x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx musí xxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx konzistence, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 a 2 xx dovoluje xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky na xxxx místech.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Pěstované xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx a zabalené x přímému xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx hlíz xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) zdravými xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x xxxxxx hnilobu, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx na slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx na xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx se xxxxxx ještě xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx barva dužniny, xxxx hlíz a xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx cizích pachů x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí mít xxxxxx delší než 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx rané

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x mm

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx z nich xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvé xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z toho x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výběrové (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx obalu x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx nebo jejich xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, typická, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx pecky (pouze xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních lístků, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až opalizující, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx koření)
 
Kompoty x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x se xxxxxxx, x borůvkového kompotu xxxxxx xxxxx, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, dělené na xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x kompotů x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x kompotů x plodů xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných zeleninových xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx spotřebitelském obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx než původní xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Sušená xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx na rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené jako xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x soleného xxxxxxx.

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 xx, bez xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx kopru nejvýše 1 xx dlouhé, xxx semen x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx mírně zakalený xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx zbarvených (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x sterilovaných fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx přítomných částic xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx je xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
 
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx obalu
 
odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x x xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Hmotnostní podíl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
VLAŠSKÉ XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka čistá, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xx povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx zprohýbaný - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx bledá (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx nuda)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Rozites xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Strmělka mlženka (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou být xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Penízovka sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x otevřené s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx jednotný
 
 
velikostní xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně nebo xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx tvarů

Xxxxxxx č. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx částečně xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z toho xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 5 xxxx větší xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx xxxxxxx typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především pro xxxxxxxx těst a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou pouze xxxxxxxxx xxxxx typy.

Příloha x. 19 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx loupané
 
 
hlízy čisté, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový výskyt xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx mírně slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě a xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým řezem, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx vzhledových vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
 
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx olej x xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ č. 332/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x účinností xxx dne, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
ČSN 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x mirabelky.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx a lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx ořechy xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46 3155 Okurky.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.