Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence bez xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx rané | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | větší xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx než 20 | xxxxx než 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx xx |
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracované xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
|
|
|
marmelády
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
povidla
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
|
ovoce naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
|
|
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
Kyselost (xxxx kyselina citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
|
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené ovoce
|
nejméně 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně
|
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
|
v skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx v xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
neurčuje se
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá, bez xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá
|
odpovídající použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
|
Rosol
|
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot
|
červenohnědá až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
|
|
Druh odchylky
|
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
Druh xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u kompotů x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
|
|
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
|
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx jedné xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Okurky
|
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx odchylky *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
Zbytky stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
|
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x xxxxxxx zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 gramů
|
|
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých přísadách, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
|
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané pražené
|
||
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu
|
odchylky od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x a xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx v % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
|
neloupané nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
|
SKUPINY
|
Vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx nahořklá
|
|
LÍSKOVÉ OŘECHY X JÁDRA LÍSKOVÝCH XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx pachu x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
|
jemně aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
|
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
|
typická, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
|
našedlá, světle xx tmavě xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
|
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
|
|||
|
Druh
|
v xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
|
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 až 55
|
&xxxx;
45 x více
|
|
|
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, x toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. plodnic xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
|
brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
nižší xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx nižší než 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo větší xxx 28
|
nižší xxx 5 nebo větší xxx 20
|
3
|
|
pozdní
|
menší než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
brambory konzumní xxxxxx loupané
|
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
|
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx žlutou, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx x příchuti
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
obsah tuku xxxxxxx 42 %
|
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % hmotnosti výrobku x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
|
|
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných mastných xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
plátky xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
bramborová xxxx vařená
|
sušina xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 mg XXX x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||