Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody a xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx bylin xxxxxxx xx oběhu bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stavu,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo víceletých xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx stavu.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé zeleniny
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx o xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx upraveny konzervováním, xxxxx ovocných alkoholických x nealkoholických xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu x xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx ovoce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % hmotnostních,
h) ovocem xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx v xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem a xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému použití,
l) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence vyrobená x kaštanového xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx a hnilobami, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx plod xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kůrou kůra xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x odstraněným nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx část xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx vody,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx části.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x potravin jednodruhových,
x) xxxxx xxxxxxxx x objemových xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx a) x xxxxxxx b), jestliže xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukru x xxxxxxx obsaženého ve 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx xxxxx použity xxxxx meruňky xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx xxxxx xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx zapotřebí uvádět x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx způsob xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx citrusu.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na spotřebitelském xxxxx xxxxxx
a) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx při plnění xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx ovoci xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při výrobě xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx protlaku z
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx více xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx a šťávy x xxxx vodních xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x speciálního xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, melounů, vodních xxxxxxx, hroznů, dýní, xxxxxx a xxxxxx.
(6) U marmelády xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
x) xxxx nebo xxxx druhů xxxxx.
(7) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X kaštanového xxxx xx do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. d) xxxxxx 1 až 4 xxxxx být vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx vyhlášky xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x kompotů dosahuje xxxxxxx nejvýše 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °C xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina xxxxxx oliv a xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx cukru xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), xx-xx xxxxxxx v příloze č. 6,
d) xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx vývoje xx x sušené zeleniny x xxxxx sušené xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 °X xxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °C xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x surovém xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx lísky,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) škůdci živými xxxx mrtvými živočichové xxxx xxxxxx části x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx plody se xxxxxxxx xxxxxx skupiny x podskupiny x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, pouze názvem xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx houbami xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx hub podle přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx z xxx x ostatní výrobky x hub xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx podle přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk však xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx a menší xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Pěstované žampiony xx xxxxxxxx xx xxxx jakosti podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx konzumními ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x mokrou hnilobu, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory konzumní xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Brambory xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Výrobky z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx hlíz x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
větší xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx velikost xxxxxxxxx,
x) povolené odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x zpracované zeleniny, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvé xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx ovoce x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X toho xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx všeobecně
z xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené ovoce
 
Výrobek
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x objemových % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx pecky (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, v xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx plodů
 
Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků a xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z hroznů xxxx vinné.
f) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u kompotů x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotů z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx a xxxxx xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % povrchu všech xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem přidaného xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto neplatí xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí obsahuje xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10 % xxxxxxxx chlorovodíkové).
F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nejméně 30 % musí xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v tabulce 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx x %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené jako xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu obalu, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 mm, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx nebo našedlá, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx barvy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
Výrobek
 
Vzhled a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx lusky
 
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Xxxxxxxx odchylky x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Přípustné xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 do 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (burské oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx solené
 
 
para ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx obalu
 
odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x x výše
 
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
9.0
 
 
0,4
 
 
jádra
 
 
6.5
 
0,1
 
pistáciové ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
 
 
8.0
 
nedovolují se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez skvrn, xx švu puklá, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X LOUPANÉ
 
skořápka čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
 
jádra xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx flava) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx bledá (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Boletus luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Lactarius xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx lesní (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx a pro xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx miskovitá (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Lentinus edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx jednotný
 
 
velikostní skupina
 
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx tvarů

Xxxxxxx č. 18 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Přípustné odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx jednotnost x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x mm
 
třídění xxxxx % hmotnosti xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28
 
nižší než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Příloha x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx NaCl v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx žlutou, xxxx x vůně po xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Broskve a xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně x xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
ČSN 46 3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
ČSN 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.