Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x speciálním xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody xxxxx xxxx jeho xxxxx,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx rosolovité, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx ovoce.
1. ovocnou xxxxxx šťáva získaná x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx fyzikálním odstraněním xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. datum xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx rané "drobné" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | větší xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | větší xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx než 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) s nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
b) jednodruhové
smíšené x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
|
|
|
džemy
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx protlaky
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
|
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v lihu
|
|
|
upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, šípků, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
|
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxx x % nejméně
|
Refraktometrická xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x skleněném xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxx, bez xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, harmonicky xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
|
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
|
přirozená, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty z hrušek x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené na xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u kompotů x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, velikost xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Speciál"
|
Rajčatová xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
|
Obsah xxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 mm, xxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx nejvýše 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx kopru nejvýše 1 xx dlouhé, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxxx vybarvených xxxxx xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x xxxxxxx jednotná
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx až xxxxx xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x okurkových xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx v xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
Zbytky stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu obalu
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 gramů
|
|
Cizí rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
|
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, krájená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny a xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
|
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxx x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od -2,0 do +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
od -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (burské xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx dalších xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)
|
ve xxxxxxxx
|
|
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
|
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx v % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
12.0
|
7.0
|
0,25
|
|
jádra
|
|
6.0
|
0,05
|
|
|
sladké xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
5.0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, sladce olejnatá
|
|
SLADKÉ XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez skvrn, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx až slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx osemení xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
|
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
|
typická, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx s xxxxxx růžovými xx xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx jednotný
|
|||
|
velikostní skupina
|
výška xxxxxxxx xxxxx být xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx loupané konzervované
|
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové lupínky xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
s mokrou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x mm
|
třídění podle % xxxxxxxxx xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z xxxx xxxxx než 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 do 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx nejvýše 10 % hmotnosti
|
|
brambory konzumní xxxxxxx konzervované v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx NaCl x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx mírně slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, barva xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx skvrny, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx výrobku x tmavými skvrnami x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 mm
|
výrobky xxxxx s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx stejným xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x příchutí, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého nebo xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, barva na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxx bez větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx výrobu předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
|
||