Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody a xxxxxx stromů, xxxx xxxx bylin uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx určité xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx nebo xx xxxxxx době skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) název xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, že byly xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeny konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

ZPRACOVANÉ OVOCE
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx alkoholických x nealkoholických xxxxxx x zmrazeného ovoce,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných prostředků, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx potravina rosolovité xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. citrusovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx citrusu,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx cukru,
i) xxxxxx naloženým v xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx s přidanými xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx poškození) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx části xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. kešu-jablka x plody xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ovoce, očištěná, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx část xxxxx, xxxxx potřeby xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) ovocnou xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx celého xxxx loupaného xxxxx, xxx oddělení xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, s barvou, xxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v kterémkoliv xxxxxx vývoje nebo xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
x) xxxxxxx xxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx procentech x xxxxx x xxxx,
c) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx x) i xxxxxxx b), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx v gramech xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) sušiny xxxxx xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x výrobků, xxxxx byly konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx spotřebitelském xxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx plnění xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X speciálního xxxxx xx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, nebo
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, okurek x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x šípkového xxxxxxxx nebo z xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx xxxxxxxx z
x) jednoho druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a šťávy x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a rajčat.
(6) X marmelády xx do vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné šťávy x
a) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx druhů ovoce.
(7) X citrusové xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, vodních xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Meruňky xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X do 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z jedlých xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidaným xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou proslazenou xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) botanický xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx se jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) u sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx se xxxxx x hrášek, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum použitelnosti,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje se x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx sušené xxxxxxxx xxxxx vyskytovat.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) U sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx a proslazené xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °C.
ODDÍL 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x) x surovém nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx lísky,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx ztepilé,
i) xxxxxxxxxx ořechy plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx pinie,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx požadavky na xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx názvem skupiny x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx smyslových požadavků xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx obsah vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx x extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 15.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx o druhu xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx sucho očištěné, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, plesnivé, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx xxxxxx x třeněm. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky na xxxx místech.
(4) X pěstovaných žampionů xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, odpadlá zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx strupovitostí pokrývající xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx užití xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx xxxxxx barva dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx označí xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané "drobné"

xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x g

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx výrobků x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx čerstvého xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení,s xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvé xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
sušené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) dvoudruhové
z toho x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx deklarovaná xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku matný, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x hrubšími částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx nečistot
 
červenohnědá až xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X hotovém xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti
 
 
do 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
 
nevybarvený xxxx poškozený povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx všeobecně
 
Ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xx po dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx z brusinek a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev xxxx xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým druhům xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x kompotů x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh odchylky
 
Počet xxxx odchylek x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu.
i) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu.

Tabulka 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. U xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % musí xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická sušina x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, drť nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, nálev čirý xx mírně opalizující xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované papriky xxxx až xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx nálev x vypadlými semeny xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x obalu xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
*) Za xxxxxxxxxx fazolové lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 gramů
 
Cizí rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi ostrý", xxx xxxxxx příchutí x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx při zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
 
od 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 do +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx kešu ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx solená
 
 
3.0
 
0,3
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů xxxx jejich jader xx směsi xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
 
typická, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx cornucopioides)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx hnědý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Suillus variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Suillus xxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) carpini)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč osikový (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius pinicola)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx být xxxxxxx pouze x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Penízovka xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Houby
 
Čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx hnědá
 
Druh
 
v xxxxx jednotný
 
 
velikostní skupina
 
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx nejvýše v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx třeně nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru klobouku
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované
 
brambory xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších tvarů

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Xxxxxxxx jednotnost x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory konzumní
 
třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx x mm
 
třídění podle % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z toho xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 nebo xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx odrůdám lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou pouze xxxxxxxxx varné typy.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
xxxxx xxxxx x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, barva dle xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
 
jemné xxxxxx, xxxxx od bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
 
hmota xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx obalu xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx po xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
 
sušina nejméně 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx používá xxx xxxx olej x xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx a bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 92/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), j) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce čerstvé. Xxxxxxx ovoce.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
XXX 46 3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x mirabelky.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx hrozny révy xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx plody a xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3068 Xxxx.
ČSN 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Košťálová zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46 3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx a sušené xxxxx a xxxxxxxx xxx.