Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx sklizni nebo xx určité době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo víceletých xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx o xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

ZPRACOVANÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) zpracovaným xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a které xxxx xxxxxxxx konzervováním, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických nápojů x zmrazeného ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, rosolem, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rosolovité, polotuhé xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x případně látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx x speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence bez xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x případnými částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx naloženým v xxxx potravina x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x čerstvého celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xx stádiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (napadení xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; ovocem xx též xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x plody mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx částí celého xxxx loupaného ovoce, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx ovocná šťáva xxxx koncentrovaná xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,

2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou produkt xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx veškerého obsahu xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx ovoce x potravin jednodruhových,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx a) x xxxxxxx b), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
x) množství xxxxx x gramech xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx sušené xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx uvést slova "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, kde xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po otevření xxxxxxxxx xx chladném xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x u výrobků, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx konzervačními xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující kousky xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx citrusu, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x sušeném xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Nejmenší xxxxxxxxx množství ovoce xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x xxxx a xxxx xxxxxxxx z
x) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu a xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x nebo vodních xxxxxxxx z
a) xxxxxxx druhu ovoce, xxxx
b) dvou xxxx xxxx xxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, hroznů, dýní, xxxxxx x rajčat.
(6) X xxxxxxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx šťávy x
x) jednoho xxxxx ovoce, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů ovoce.
(7) X citrusové xxxxxxxxx se xx xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, kůry) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) U xxxxxxxxxxx xxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) bodech 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána v xxxxxx.
(12) xX x kompotů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx proslazeného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené x proslazené nebo xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x prodeji xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx nebo hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx náhradním xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx použití xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx cukru,
x) xxxxxxxxx x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xxxx xxxxx
x) botanický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx písmeny x) xxxx x), je-li xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx se jedná x zeleninový výrobek xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se xxxxx x xxxxxx, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x jakémkoliv xxxxxx vývoje xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx sušené xxxxxxxx nesmí vyskytovat.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 °X tak, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy suché xxxxx ořechovce xxxxxxxxxx,
x) škůdci živými xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) suché xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) přípustné xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, dovolené odchylky xx smyslových požadavků xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx normách. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší než xxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, zejména sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx údajem x xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx ode xxx sběru,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, česky a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxx xxxx x odříznutou xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx perforovaných.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují do xxxx xxxxxxx podle přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz se xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka hlízy,
x) bramborami konzumními xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx hnědou, suchou x mokrou xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) xxxxxxxx hrubá ulpělá xxxxxx na slupce xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí pokrývající xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) brambory konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních pozdních xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxx xxxxxxxx "drobné".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší než 3 mm x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx než 20

xxxxx než 20
xxxxx než 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) povolené odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení čerstvého xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) s xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi
 
 
ovoce naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
 
Kyselost (xxxx kyselina citrónová) x %
&xxxx;
Xxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx v xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v skleněném xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá, bez xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající použitému xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rosol
 
rosolovitá, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot
 
červenohnědá až xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx nad 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx zákalu a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx stopkou, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, kompoty z klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx či xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, nálev čirý xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu.
d)
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
 
 
do 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u kompotů x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx z hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá slupka x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx u kompotů x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických příměsí, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx přidaného xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % soli.
C) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani povrchový xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
E) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nejméně 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Fyzikálně chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobku.

Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx řezů xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších a xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx našedlá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x sterilované papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x sterilované papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť a xxxx jedné xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x xxxxxxx zpracování, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x sterilovaných fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 gramů
 
Cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých přísadách, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx na 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, krájená, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu
 
odchylky od xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx v % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
 
 
4.0
 
0,1
 
jádra xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
neloupané nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx dobře vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx nahořklá
 
LÍSKOVÉ OŘECHY X JÁDRA LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx zelené
 
jemně aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
 
typická, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, světle xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Morchella conica)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Hřib xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx luteus)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Ryzec xxxxx (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Václavka xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx zahradní (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Penízovka xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Kukmák xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx pěstované xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
 
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 až 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, x toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. plodnic xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi xxxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
bramborová xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 18 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx zelené
 
1
 
-
Poznámka: X xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx částečně chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo větší xxx 28
 
nižší xxx 5 nebo větší xxx 20
 
3
 
pozdní
 
menší než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory konzumní xxxxxx loupané
 
 
hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx žlutá xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx žlutou, chuť x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
 
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx x příchuti
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
obsah tuku xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % hmotnosti výrobku x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných mastných xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
 
bramborová xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx olej x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 mg XXX x 1 g xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 332/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:
92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Třešně a xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
ČSN 46 3041 Xxxxxx xxxxxx révy xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx čerstvé.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
ČSN 46 3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46 3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx lusky.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3172 Kopr.
ČSN 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x o změně x doplnění xxxxxx č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxxx Xxxxx národní rady č. 587/1992 Sb., o spotřebních xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx normy xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.