Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx bylin uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx určité době xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zeleniny
x) název xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx technickou xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, v xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx ovocných xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (marmeládou, citrusovou xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polotuhé xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx se rozumí:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, obsahující xxxx plody ovoce xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx zřetelnými xxxxxx drobně nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x ananasového x xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
f) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx děleného ovoce x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku x cukrů,
m) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, bez známek xxxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxx podílů (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx nečistot; ovocem xx xxx rozumí xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx kůra xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (xxxxxxxx, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx rozmělněna na xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zkvasitelná xxx xxxxxxxxxx, x barvou, xxxx x xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,

x) vodním extraktem xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
x) xxxxxxx druh xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x objemových procentech x xxxxx x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx x) i xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx v příloze č. 2,
d) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx obsaženého xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) xxxxxxxxxx, xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx pouze názvem "Xxxxxxx" nebo "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx než sublimačním xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu použitých xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, xxx xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x u výrobků, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kousky xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx marmeláda xxxxxxxxxx kůru citrusu, xx xxxxx uvést "xxxxxxxxxx xxxx citrusu.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx spotřebitelském xxxxx xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x sušeném xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx ovoce, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx.
(4) X xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx x xxxx protlaku x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede směs xxxxx a šťávy x nebo xxxxxxx xxxxxxxx x
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) dvou xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, švestek x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(6) X marmelády xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x jednoho nebo xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, vodních xxxxxxxx, xxxx) získaných x xxxxxxxxxxx ovoce.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx se xx xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, chlazením xxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx sušením (sušením xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této vyhlášky xxxxx xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxxxxx ovoce xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx kvašenou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx z jedlých xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, jader) propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití cukru xxxx xxxxxxxxxx sladidla,
x) zeleninou proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx cukru,
h) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo sterilovaného xxxxx x ochucujících xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x přímému xxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx zelenina zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), je-li xxxxxxx x příloze č. 6,
x) xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx stanovených hmotnostních xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x směsí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo rovno 4,0, xx nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 °X xxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxx xx 121, 1 °C nebo xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spór.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx, s výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) vlašskými xxxxxx xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx mandloně xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx semena xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky semena xxxxxxxx pinie,
x) xxxxxxxxxx ořechy suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) škůdci xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx části x kterémkoliv stadiu xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx všechny předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxx plody xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx hub jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x extrakcí.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxxxx
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxx xxxxxx podskupiny x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, česky x xxxxxxxx.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho očištěné, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého vzhledu, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 a 2 se xxxxxxxx xxx nepatrná xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X pěstovaných xxxxxxxx xx xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 6 °X xxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Solanum xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) zelenými xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx brambor s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 mm x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory konzumní xx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx zemí xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) X brambor xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Výrobky x xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé a xxxxxx cizích pachů x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, nesmí mít xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x g

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
a) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nestanoví,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx čerstvého xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x zpracované xxxxxxxx, xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxx
x) jednodruhové
smíšené x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X výrobě je xxxxx použít švestkovou xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
Tabulka 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx v xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x celkové xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx lesklá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, směsi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx lehce opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx matný, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, vyrovnaná, sladká, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx velikosti jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (xxxxx xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx jeho xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx přídavek xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x xx stopkou, x borůvkového kompotu xxxxxx ovoce, které xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx z klikvy x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý až xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
 
Ovoce loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx stejné xxxxxxxxx, nebo xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně zakalený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, harmonická, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotů x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx x kompotů x lesních plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu u xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně).
g) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu.
h) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotů x xxxxx dělených.
k) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu.

Tabulka 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Ovoce xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx přidané xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx dosahuje hodnoty xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl použit xxxx xxx původní xxxxx.
3. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a chemicky xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx obsahují xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
Obsah xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x soleného xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx závadu, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx barvy výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx délku xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxx 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx hrášek
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu zpracování, xxx cizích xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené smyslové xxxxxxxx u sterilovaného xxxxxx v xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, silně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx až měkká, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých a xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejvýše 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, z xxxxx nejvýše polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po rajčatech x použitých přísadách, xxxxxxxxxx nasládlá, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx zředění xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % refraktometrické xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2 Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 do +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx plody
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
para ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
kokos nepražený
 
 
 
kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a výše
 
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené
 
 
5.0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx jejich xxxxx xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Příloha č. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
VLAŠSKÉ OŘECHY X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro na xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx osemení světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX OŘECHY
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX STROUHANÝ
 
strouhaný, hrubě xxxx jemně mletý
 
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
 
typická, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození
 
našedlá, xxxxxx xx tmavě xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Kuřátka žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx repandum)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Stroček xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - jen mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus confluens) - jen mladé xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Boletinus cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Boletus luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx edulis)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) carpini)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx aurantiacus - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - jen mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
34. Xxxxxxx dvojbarvá (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha nahloučená (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
43. Xxxx srostlá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx obecná (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx mladé xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Žampion hnědý (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Coprinus comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x hub
 
granuláty z xxx
xxxxx x prášek x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxx jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx skupina
 
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 x více
 
Délka xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx s lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx průměru klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*/ xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx chybějící xxxxxx.
3. Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
 
3
 
 
z xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 35
&xxxx;
xxxxxxxxx se
 
3
 
 
z xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx výskyt xxx nejvýše 10 % hmotnosti
 
brambory konzumní xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. mírně šedavá, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od bílé xx žlutou, xxxx x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
sušina xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
 
plátky xxxxxxx křehké, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, úlomky), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx olej x xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46 3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
ČSN 46 3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
ČSN 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46 3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46 3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Melouny xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46 3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
ČSN 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
ČSN 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x doplnění zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, a zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x xxxx).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx a xxxxxxxx vad.