Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, homogenní bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,
3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x speciálním xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx rosolu xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
5. povidly xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx konzistence s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx.
1. ovocnou xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx příslušné xxxxx,
2. koncentrovanou ovocnou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,
3. sušenou xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ukazatel | xxxxxxxx xxxxxxxx rané | brambory xxxxxxxx xxxx "drobné" | xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx x xx | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x g | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx se |
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
|
|
|
klevely
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx naložené x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x lihu
|
|
|
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
|
Výrobek
|
Podíl xxxxx x x nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X toho xxx. 75 g pocházející x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
|
|
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx deklarovaná xx xxxxx v xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 až 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
|
Písek x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (sterilované)
džemy, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
|
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
|
Barva
|
Vůně x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx lesklá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, xxxxx, s kousky xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxxxx silic
|
|
Džem
|
rosolovitá xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx lehce opalizující, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx výrobku matný, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek v xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx polovina xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, odpovídajcí xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x celých xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně zrosolovatělý
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx půlky, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu ovoce x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx xx dílky xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx jednotlivým druhům xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx stop červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) jednodruhové
směsi
b) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx v xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
nejméně 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
|
Obsah xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x tvarovými a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x vegetačními změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % obsahu xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx závadu, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 mm, bez xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx skládané, xx směsích kombinace xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x fazolek xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx jedné xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx okurky xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x vypadlými semeny xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech
|
|
Okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx nepravidelného tvaru
|
2
|
|
Vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
Zbytky xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
|
Dutiny
|
1
|
|
Celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 gramů
|
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx až xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx x výrobků xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx slaná xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivým xxxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 do 10,0
|
od -4,0 do +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 do +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Suché xxxxxxxxxx plody
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
|
nepražená
|
|
pražená
|
||
|
pražená xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 x
|
&xxxx;
- 5 %
|
|
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x a výše
|
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
6.5
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx solená
|
|
3.0
|
0,3
|
|
arašídy nebo xxxxxx oříšky
|
neloupané nepražené
|
10.0
|
6.5
|
0,5
|
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
14.0
|
|
nedovolují xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
VLAŠSKÉ XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx až xxxxxxxxx pokryté světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce olejnatá
|
|
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX SLADKÝCH MANDLÍ
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx hnědá, xx xxxx bílá až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
|
jádro na xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, rohlíčkovitého xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý
|
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX OŘÍŠKŮ
|
jádra dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
|
|
PEKANOVÉ XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx hnědá
|
ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
|
|
Ostatní xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx x xxxxxx x hub
houbové extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
|
Parametry
|
Výběr
|
I. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pevně xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx jednotný
|
|||
|
velikostní skupina
|
výška xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
30 až 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxx, z toho xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z brambor
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované
|
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx nejvýše % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx zelené
|
1
|
-
|
|
brambory konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx podle % hmotnosti xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx než 15
|
z xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx se
|
3
|
|
z toho xxxxx než 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
brambory konzumní xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx hlízy xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx výskyt xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x deklarované hmotnosti xxxxxxx 62 %
|
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez cizí xxxxx, při nálevu xxxx mírně slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
|
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
|
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
sušina xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, bez cizího xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
|
|
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 mm
|
výrobky xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx stejným příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx nejméně 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx předsmažených x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx KOH x 1 x xxxx x bodem xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||