Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx potravina rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx kousků xxxxxx xxxxx,
3. citrusovou marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxx se zřetelnými xxxxxx drobně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx lehce xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny ovoce,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx.
1. ovocnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx odstraněním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxx šťávou xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx,
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | brambory xxxxxxxx rané | xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | větší xxx 28 | xxxxx xxx 28 větší xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx xxx 20 | xxxxx než 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx cukru
|
|
|
rosoly
|
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
|
ovoce xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x lihu
|
|
|
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x endokarpu
Z xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x toho x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
350
250
150
160
60
|
|
|
Slazená xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná na xxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti xxxxxxxxxxx xx obalu v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx v %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
|
|
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
22
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x chuť
|
|
Marmeláda
|
rosolovitá, polotuhá xx xxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
|
Marmeláda xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, roztíratelná, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled čirý xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx až tuhá x xxxxxxxx částicemi xxxxxxx, nezcukernatělá, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hnědá
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx odchylek x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 gramů
|
nad 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx polovina pecky)
|
2
|
3
|
4
|
|
nevybarvený xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx měkká, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx koření)
|
|
Kompoty x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s peckami xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx z hrušek x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zrnitost, xxxxx x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx čirý až xxxxx zakalený, x xxxxxxx z brusinek x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx jádřinců, xxxxx dělené na xxxxxxxxx stejné xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx na xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx stejné xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx či jinak xxxxxxxx plodů
|
Ovoce loupané xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx nebo jádřinců, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, u dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, nálev čirý xx mírně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx odchylky
|
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
Ovoce xxx xxxx červivosti, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Zpracovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
jednodruhová
vícedruhová (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x podílem přidané xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
Kečupy
|
Kečupy "Prima", Xxxxx", "Speciál"
|
Rajčatová xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x neodloučenou xxxxxxx, xxxx xxxxx nejvýše 1 xx dlouhé, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx opalizující xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx jednotná
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx mírně xxxxxxx, x feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, okurky xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % hmotnostních xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů nálev x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x kusech
|
|
Okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx stopek
|
3
|
|
Nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
|
Dutiny
|
1
|
|
Celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, celé xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx o xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
|
Barva
|
Vůně x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných xxxxxx xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "ostrý" x "velmi xxxxx", xxx cizích příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx pyré x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx s výjimkou xxxxxxx částic pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx slaná xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
|
|
Výrobek
|
Vzhled x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
|
Složky x % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx -4,0 do +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
od -7,0 do +7,0
|
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
|
neloupané xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
|
101 - 250 x
|
&xxxx;
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x x xxxx
|
&xxxx;
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
|
|
plody
|
jádra
|
|||
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
9.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
|
ve skořápce xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx solená
|
|
4.0
|
0,1
|
|
jádra kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
strouhaný xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
|
směsi suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx jader*)
|
|
8.0
|
nedovolují xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
7,0
|
|
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx až tvrdá, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx poškozené
|
světle hnědá xx tmavě xxxxx xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX SLADKÝCH MANDLÍ
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX OŘECHY X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
|
jádro xx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX KEŠU XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá
|
|
ARAŠÍDY (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové až xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
|
typická, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx tmavě hnědá
|
ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. jakost
|
|
|
Vzhled
|
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
|
plodnice x otevřené s xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo xxxxx
|
|||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx průměr xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
|
&xxxx;
15 xx 35
|
30 xx 55
|
&xxxx;
45 x xxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 25 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx x xxxxxxxxx kloboukem
|
nejvýše 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, ale xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx x povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx třeně xxxx xxxxxxx klobouku
|
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx klobouku
|
||
|
nejvýše 0,5 % hmot. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
|
|
|
bramborová xxxx sušená
|
|
|
bramborové lupínky xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
2
|
2
|
|
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx rané
|
brambory konzumní xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x toho xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx suchou xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní
|
třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz x xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
nižší xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 10
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxx "drobné"
|
menší xxx 17 nebo větší xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
| &xxxx;
xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
|
|
fyzikální, chemické xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
hlízy čisté, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx nedoloupané xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný xxxxx x deklarované xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na xxxxxx xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx mírně xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
|
sušené xxxxx xxxxx kostek, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
jemné vločky, xxxxx od bílé xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx nejvýše 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx nejméně 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 25 %
|
v zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx s xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx a xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° X.
|
||