Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX XXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) čerstvým ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx oběhu xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx syrovém stavu,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx stavu.
§2
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx zeleniny
x) xxxxx podskupiny,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeny konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se třídí xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx jakosti, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

XXXXX 2

XXXXXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholických nápojů x zmrazeného ovoce,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx vedou x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) kompotem xxxxx x xxxxxxx nebo xxx nálevu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx, rosolotvorných xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx části,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx drobně nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. rosolem x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x ananasového x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx.

x) ovocným xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx přídavkem cukru,
i) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx s přidanými xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxx xx dobu uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem potravina x čerstvého xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx obalu, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x kaštanového xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xx stádiu technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxx podílů (napadení xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx nečistot; xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxx, jedlé části xxxxx rebarbory, mrkve, xxxxxxxxx jedlá (sladké xxxxxxxx), tzv. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) zázvorem jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx kůra xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx endokarpem,
q) xxxxxxx xxxx (xxxxxxxx, pulpou) xxxxx část xxxxx, xxxxx potřeby bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného xxxxx, xxx xxxxxxxx šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx šťáva, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. sušenou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně vzniklé xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 2.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
x) název xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx a) i xxxxxxx x), xxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 2,
d) množství xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx, xx k xxxxxxxxxx xxxxxxx bylo xxxxxxx xxxxx z xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Jsou-li xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx uvést xxxxx "xxxxxx meruňky".
(4) X xxxxxxx, kde xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxx". Tento xxxx xxxx zapotřebí xxxxxx x jednoporcových xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředky xxxxx xx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx krájení xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, xx nutno xxxxx "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx spotřebitelském xxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx pomazánek xx xxxxxxx v příloze č. 3.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx melounů, hroznů, xxxx, xxxxxx a xxxxxx.
(3) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx.
(4) U xxxxx xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs xxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx a xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx vodních xxxxxxxx x
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, dýní, xxxxxx x xxxxxx.
(6) U marmelády xx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence přivede xxxx cukrů a xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx šťávy x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se do xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, šťávy, vodních xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx do xxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xxxxxx 1 až 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx mrazeného xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx specifikovaného x §10 xxxx. 3 xxxx vyhlášky xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nežli je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Cizí příměsi x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx refraktometrická xxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxxxxx xxxxx nižší xxx 70 %, xx nutno výrobek xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazené xxxx kandované xxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx ovoce nebalené xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X do 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX XXXXXXXX
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxxxx, xxxxxxxxx omáček a xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx vedou k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidaným cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s případným xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx druh xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x) xxxx x), xx-xx xxxxxxx x příloze č. 6,
d) xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx xx xxxxx x xxxxxx, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx se xxxxx o zeleninu xxxxxxxxxx netříděnou,
f) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné odchylky xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx sušené xxxxxxxx xxxxx vyskytovat.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 °X tak, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx vyšší xxx 4,0, xx xxxxx dosáhnout prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °C nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx, s výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 5 °X.
ODDÍL 4
XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nebo jako xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx lísky,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky semena xxxxxxxx xxxxx,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx ořechů a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx mrtví x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nepovolují.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx xxxxxxx 12 % a jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a extrakcí.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx hub xxxxx přílohy č. 14 a datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů ode xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx výrobky x xxx vždy xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho očištěné, xxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub není xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx x odříznutou xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx xxxxxxxx 5 % hmotnosti perforovaných.
(5) Pěstované xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) X xxxxxxxx hub se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °C xxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx nejvýše ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 °C x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními ranými xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x průměrnou délkou xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx bílé dužniny,
x) varným typem xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) zdravými xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady způsobující xxxxxxxxxx jejich použití, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxx hrubá xxxxxx xxxxxx na slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
l) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx dužniny,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xx xxxxxx ještě zemí xxxxxx.
(2) X xxxxxxx konzumních pozdních xx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx x xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

větší xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
x) xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx z xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
 
druh
 
skupina
 
podskupina
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
b) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x lihu
 
ovocné xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x g nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x xxxx x) dvoudruhové
z toho x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx směs
za xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Rosoly xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx povidla
Slazená švestková xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lekvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx pomazánky, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
 
Písek x %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx všeobecně
z xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
nejvýše 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
 
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx v objemových % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx v xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, xxxxxxxx xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, na xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, s xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x obsahem xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx až xxxxx, hrušková xxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů
Poznámka:
V xxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce včetně xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx poškozený xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx druhu ovoce x xxxxxxx zpracování (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x kompotů x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, dělené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce a xxxxxxx zpracování
 
Kompoty z xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx kvádru stejné xxxxxxxxx, xxxx na xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx smíšené
 
Ovoce xxxx a/nebo xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx jednotlivým druhům xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Nejvýše 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých středů xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
e) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx vinné.
f) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotů z xxxxxxx x dřínků.
j) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) X kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx díly, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) nezahuštěné
zahuštěné
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
jednodruhová
směsi
 
 
upravená chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Toto xxxxxxx xxx výrobky mléčně xxxxxxx (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx než homogenní xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Sterilované xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky konzervovaná xxxxxxxx
1. pH chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx sušená xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx jednodruhové xxxxxxxx mleté nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný vodou xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx surovinou.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 % xxxx xxxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěné xxxx xxxxxxx x tabulce 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx kyselina xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
Obsah xxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx pouze x soleného xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, jde-li o xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
přirozená, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí x xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx chuť x xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým poškozením xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, xxx xxxx košťálů x xxxx širších x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx papriky s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx řezů nejvýše 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx nebo skládané, xx směsích kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x fazolek jednotná
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Sterilované xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr okurky xxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx v kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx barva
 
1
 
Dutiny
 
1
 
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20xx okurek.

Tabulka 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x vůní
Poznámka:
Povolené xxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, xxxxx skvrnitých xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, silně xxxxxxxxxx, odbarvených, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) cizího xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
 
fazolové xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx dělené, x xxxxx velikostně vyrovnané, xxx neroztřepaný, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené odchylky x xxxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 gramů
 
Cizí rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx fazolových xxxxx poškozených, z xxxxx nejvýše xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx.

Xxxxxxx 6 Rajčatové výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x chuť
 
Kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných částic xxxxxxx vlivem použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "xxxxx" x "xxxxx ostrý", xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími částicemi xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx*)
Xxxx.: *) Xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx stop xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Tabulka 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx x %
 
od 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od -4,0 do +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
 
od -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
 
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky
 
hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
 
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
&xxxx;
501 x a xxxx
&xxxx;
- 1 %

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
 
Cizí xxxxxx nejvýše x % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
12.0
 
7.0
 
0,25
 
 
jádra
 
 
6.0
 
0,05
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx oříšky
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx kokos xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxx xxxxxx jader xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60% hmotnosti.

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX VLAŠSKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx skořápky, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX OŘECHY X XXXXX LÍSKOVÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX XXXXXX) XXXXXXXXX X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx matné až xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx smetanové
 
typická, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Kuřátka žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx zpracování
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx bílý (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - jen xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
39. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
47. Slizák mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx polní (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
56. Xxxxxxx hnědý (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx zahradní (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Hlíva xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
4. Xxxxx miskovitá (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Penízovka sametonohá (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Hnojník xxxxxx (Coprinus xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x hub
houbové xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Třídy xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx pevně uzavřené
 
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx xxxxx uzavřené
 
plodnice x otevřené s xxxxxx xxxxxxxx až xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx klobouku x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 x xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx nejvýše x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx třeně xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
 
nejvýše 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová mouka
 
bramborová xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající:
 
ukazatel
 
brambory xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
x mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx konzumních xxxxxx xx nepovažuje za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní
 
třídění xxxxx velikosti xxxx x mm
 
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
 
z xxxx xxxxx než 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx varných typů:
 
varný xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Xxxxxxx č. 19 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x brambor
 
 
fyzikální, chemické xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
 
hlízy čisté, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované v xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
&xxxx;
xxxxxx hlízy xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx mouka
 
sušina nejméně 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xxxxxx, xxxx x vůně xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků do 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx stejným příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx. olejová) x xxxx nejvýše 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
 
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx XXX x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° C.
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Právní xxxxxxx x. 332/97 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
ČSN 46 3030 Xxxxx čerstvé. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3041 Xxxxxx hrozny xxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx plody x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx tropů a xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46 3068 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3140 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3151 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3152 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46 3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx kuchyňská.
XXX 46&xxxx;3162 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3163 Pór.
XXX 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x x změně x xxxxxxxx xxxxxx č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx vad.