Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
332/97 Sb.
1. xxxxxx a speciálním xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho části,
2. xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx kousků ovocné xxxxx,
3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx citrusu,
4. xxxxxxx x speciálním rosolem xxxxxxxxx rosolovité, neroztékavé, xxxxxxxxxxxx konzistence, čirá xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,
5. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx.
1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx mechanickými xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx a chutí xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt získaný x xxxxxx šťávy xxxxxxxxxx odstraněním specifického xxxxxx vody,
3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx produkt xxxxxxx z xxxxxx xxxxx fyzikálním xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,
1. datum použitelnosti,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx.
xxxxxxxx | brambory xxxxxxxx rané | brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx" | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx hlíz x xx | větší xxx 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx x x | xxxxx než 20 | xxxxx než 20 xxxxx než 5 | xxxxxxxxx se |
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
|
|
čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx botanického xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhové
smíšené
b) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) jednodruhová
smíšená
b) xxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazené
|
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) slazené neslazené
|
|
|
sušené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
jednodruhové
směsi
|
|
|
ovoce xxxxxxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx v xxxx
|
| &xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
|
Výrobek
|
Podíl ovoce x g nejméně
|
Poznámka
|
|
Marmelády
všeobecně
z xxxx a) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- citrusová
- xxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx
x toho x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) vícedruhové
marmeládová xxxx
xx xxxxxxx jablek
jako základní xxxxxxxx
|
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
|
&xxxx;
X xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
|
|
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
|
450
350
250
230
80
|
|
|
Džemy všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, šípků, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
450
350
250
230
80
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
350
250
150
160
60
|
&xxxx; |
| &xxxx;
Xxxxxxx povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
|
&xxxx;
X xxxxxx je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
|
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti deklarované xx xxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová) x %
|
&xxxx;
Xxxxx x %
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z toho xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a rosoly
klevely
|
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
nejvýše 40
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
|
|
ovocné xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
|
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx hmotnosti x % xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x % xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx bowle
|
13
|
45
|
18
|
|
v xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
45
|
&xxxx;
18
|
| &xxxx;
x plechovém obalu
|
13
|
22
|
18
|
|
koktejlové xxxxx
|
&xxxx;
13
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
20
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxxx příměsí, xx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x pachů
|
|
Marmeláda xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
|
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, mírně xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx celých xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, mírně xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx, vzhled xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce
|
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx nečistot
|
červenohnědá xx xxxxx, hrušková nebo xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx části rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx měkká, x xxxxx vyrovnaná, nálev xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx z loupaného xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
|
|
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx neloupané, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx dělené na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek xxxx xxxxxxxx, dělené na xxxxx nebo xxxx xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx plodů
|
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx lehce roztřepené xxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx smíšené
|
Ovoce xxxx x/xxxx dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti
|
||
|
do 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx středů xxxxx u kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
|
Výrobek
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, s xxxxxxx xxxx bez xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce
|
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx v xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
|
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% zeleninovým xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx "Prima", Xxxxx", "Xxxxxxx"
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
|
|
Refraktometrická xxxxxx x %
|
nejméně 25,0
|
nejméně 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
Xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
|
Obsah xxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
přirozená, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx, přípustná xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x řezů okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx zbytků xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, bez xxxx košťálů a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx příměsí, u xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx zakalený xxxx mírně zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx barvy výskyt xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx mírně xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxx ze xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % kusů obsahu xxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx barva
|
1
|
|
Dutiny
|
1
|
|
Celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx xxxxx hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx příchutí x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx dělené, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx neroztřepaný, konzistence xxxxx až xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracovanému druhu x způsobu zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn
|
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xx 500 xxxxx
|
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, harmonická, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx u výrobků xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "velmi xxxxx", xxx cizích příchutí x xxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx rajčatové xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx červená xx xxxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxx xx rajčatech x xxxxxxxxx přísadách, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů*)
|
|
Výrobek
|
Vzhled x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek v xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx zpracovaným xxxxxx zeleniny x xxxxxxx úpravy, svěží, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než xx xxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům jednotlivým xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
|
|
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na obalu x xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx deklarované na xxxxx v %
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
|
Složky x % hmotnosti
|
Povolená xxxxxxxx x %
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
od -4,0 xx +4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0
|
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve skořápce
|
|
jádra
|
||
|
sladké xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx nepražené
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
jádra xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
kokos nepražený
|
|
kokos xxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení deklarovaná xx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
|
| &xxxx;
xx 100 g
|
- 5 %
|
| &xxxx;
101 - 250 g
|
- 3 %
|
| &xxxx;
251 - 500 x
|
&xxxx;
- 2 %
|
| &xxxx;
501 x a výše
|
- 1 %
|
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % hmotnosti
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
0,4
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
12.0
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,25
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6.0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
9.0
|
|
0,4
|
|
jádra
|
|
6.5
|
0,1
|
|
|
pistáciové xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx nepražené
|
|
6.5
|
0,2
|
|
ve xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx skořápce pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,2
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx nepražená
|
|
6.5
|
0,1
|
|
jádra xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
6.5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené
|
|
5.0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5.0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14.0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10.0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
strouhaný xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
strouhaný xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
|
| &xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů
|
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
8.0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
XXXXXXX
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
VLAŠSKÉ OŘECHY X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX A XXXXX XXXXXXXX MANDLÍ
|
skořápka xxxxx, pórovitá, xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá až xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
|
skořápka rovnoměrně xxxxxxxxx bez xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx zdravé
|
jádro na xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx lomu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx xxxxx nahořklá
|
|
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx čistá, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xx povrchu
|
jádro xxxxxx krémové xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
XXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez hořké xxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
|
|
PEKANOVÉ XXXXXX
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá
|
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x hub
|
granuláty z xxx
xxxxx x xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
Parametry
|
Výběr
|
I. xxxxxx
|
&xxxx;
XX. xxxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx vyvinutého xxxxx xxxxx uzavřené
|
Plodnice xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx tvaru xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými až xxxxxx hnědými neuvolňujícími xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx - bílá, xxxxxxx nebo hnědá
|
|||
|
Druh
|
v xxxxx xxxxxxxx
|
|||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
Xxxxxx klobouku v mm
|
15 xx 35
|
&xxxx;
30 xx 55
|
&xxxx;
45 a více
|
|
|
Délka xxxxx xxxxxxx v xx
|
&xxxx;
20
|
&xxxx;
25
|
&xxxx;
30
|
|
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx mírně xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s povrchovými xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx průměru xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx 0,5 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
nejvýše 1 % hmot. příměsi xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx zeminy
|
||
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
|
|
|
brambory xxxxxxxx sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové lupínky xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx *
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % hmotnosti
|
1
|
2
|
|
ukazatel
|
brambory xxxxxxxx rané
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
6
|
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti hlíz x mm
|
třídění xxxxx % xxxxxxxxx hlíz x x
|
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 20
|
3
|
|
z xxxx xxxxx xxx 15
|
&xxxx;
x xxxx xxxxx než 10
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx "xxxxxx"
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20
|
3
|
|
pozdní
|
menší xxx 35
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
|
varný xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx všeho druhu, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
|
fyzikální, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx vlastnosti
|
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, průměr xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
nejvýše 1,4 %
pevný xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. nakrájené, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %
|
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx xxxx. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
|
&xxxx;
xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx, xxx cizího xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
sušina xxxxxxx 95 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
|
|
bramborové hranolky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (jako xxx. xxxxxxx) v tuku xxxxxxx 1,5, %
xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx vlnitým řezem, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx
8 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
|
vlhkost xxxxxxx 76 %
obsah xxxxxxx xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
|
plátky xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené
|
sušina xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, xxxxx na xxxxxxx zlatobéžová, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx těstu, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
|
|
bramborová xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 25 %
|
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx;
Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx používá xxx xxxx xxxx x xxxxxx kyselosti nejvýše 2 xx KOH x 1 x xxxx x xxxxx xxxxxxxxx nejméně 170 ° C.
|
||