Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX ZELENINA
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx bylin uváděné xx xxxxx bezprostředně xx sklizni nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx zeleninou xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx skladování xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x čerstvé xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) xxxxx odrůdy, xxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxxxx normou, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Čerstvé xxxxx a čerstvá xxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx xxxxxxx, které xxxx stanoveny xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx x na xxxxxxxxx podlážkách.

ODDÍL 2

XXXXXXXXXX OVOCE
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesy, xxxxx vedou k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, klevelou) xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, s přidáním xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x případně xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx:

1. xxxxxx a speciálním xxxxxx xxxxxxxxx rosolovité xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody ovoce xxxx jeho xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx ovocné xxxxx,

3. xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence bez xxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx drobně nakrájené xxxx citrusu,

4. rosolem x xxxxxxxxxx rosolem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu matná, x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. xxxxxxx xxxxxxxxx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

6. xxxxxxxx xxxxxxxxx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx způsobů,
f) sušeným xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé druhy xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx s přidanými xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx děleného ovoce x xxxxxxxxx přidáním xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyrobená x kaštanového protlaku x cukrů,
m) ovocem xxxxx xxxxxxx, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xx stádiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, jedlé xxxxx xxxxx rebarbory, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx mučenky,
n) xxxxxxxx xxxx kaštanu xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru,
p) xxxxxxxxxx xxxxx kůra xxxxxxxxxxx ovoce, očištěná, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx (dužninou, xxxxxx) xxxxx xxxx ovoce, xxxxx potřeby bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx celým, xxxx xxxxx nakrájeným nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx dření xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxxx xxxx loupaného ovoce, xxx oddělení šťávy,
s) xxxxxx xxxxxx šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx ovocná xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, přičemž xx xxxxxx:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx x ohledem xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny ve xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxx xxxx xxxxx x potravin jednodruhových,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ovoce x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx x) x xxxxxxx x), jestliže xx xxxxxxx v příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx obsaženého xx 100 gramech xxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxx, že x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx šťávy z xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx meruňky sušené xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xx výčtu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, kde xx xxxxx rozpustné (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx xxxxx xxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx na chladném xxxxx". Xxxxx údaj xxxx zapotřebí xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx konzervačními prostředky xxxxx na xxxxxxx.
(5) X citrusové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxxx způsob krájení xxxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx "xxxxxxxxxx kůru xxxxxxx.
(7) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xx x sušeném ovoci xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx množství ovoce xx 1 xx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) X speciálního xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x drtě x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, nebo
b) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx jablek, hrušek, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx melounů, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx džemu xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlaku a xxxxx.
(4) X xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx více xxxxx ovoce.
(5) X xxxxxx x xxxxxxxxxxx rosolu xx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, hroznů, xxxx, xxxxxx x rajčat.
(6) X xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x
x) jednoho xxxxx ovoce, nebo
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx se do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x citrusového xxxxx.
(8) X kaštanového xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx potravin xxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx vyrobeny:
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 této xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx může xxx přechovávána x xxxxxx.
(12) pH x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx příměsi x sušeného ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnostních.
(15) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx výrobek xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Sušené x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx a xxxxxx.
(3) Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° C.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx byly upraveny xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx technologické xxxxxxx, xxxxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
d) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx použitých surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou proslazenou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) sterilací xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx ve výrobku xx dobu xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx nebo sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.

§14
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx uvede
a) xxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. x) xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) použitý druh xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kořeněný, xxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx b) xxxx x), xx-xx xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx xx jedná x xxxxxx, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx xxxx xxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx x xxxxxx zeleniny x směsí sušené xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH je xxxxx nebo xxxxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 °X xxx, xxx xxxxx k usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, je xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121, 1 °X xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx, s výjimkou xxxxxx x proslazené xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 °X xx 5 °X.
XXXXX 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx suché plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx oříšky) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy (xxxxxxxxxxx ořechy) semena xxxxx xxxxxxx,
i) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxx oříšky xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
k) xxxxxxxxxx ořechy suché xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) xxxxxx živými xxxx mrtvými xxxxxxxxxxx xxxx jejich části x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) suché xxxxxxxxxx plody se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxx názvem xxxxxxxxxx,
b) přípustné xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13, xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Xxxxxx živí xxxx mrtví v xxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx jedlé čerstvé xxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxx v příloze č. 14,
x) xxxxxxxxx volně xxxxxxxxxx houbami houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx houby, xxxxx xxxxxx xxxxxx než xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx předpise 1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 14 x datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní výrobky x xxx vždy xxxxxx podskupiny a xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, xxxxx a xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx.
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx 1 a 2 xx dovoluje xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky xx xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Pěstované žampiony xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub se xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 10 °X, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx loupání,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady způsobující xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx hrubá ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 17.
§29
Označování
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx dovozu xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxx varného typu xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(3) U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx hlíz a xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Výrobky x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné hlízy, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx nebo černé xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

ukazatel

brambory xxxxxxxx rané

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

velikost xxxx x xx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
a) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) povolené xxxxxxxx xx velikost nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx zchlazené xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx podle §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx tropů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle technické xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx technické xxxxx 2) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
Zpracované xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x xxxxxxx
xxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x pod.
 
 
marmelády
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
rosoly
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem cukru
bez xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx x lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
jednodruhové
směsi

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx ovoce x g nejméně
 
Poznámka
 
Marmelády
všeobecně
z xxxx x) xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxxxxxxx
- citrusová
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z toho x) dvoudruhové
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X toho xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx výběrové (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx, šípků,
kdoulí, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx
xx zázvoru
z xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx rybízu,
šípků, xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x kešu-jablka
z xxxxx mučenky
 
350
250
150
160
60
 
 
Slazená povidla
slazená xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx švestková xxxxxxx s jablky
Slazená xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek.
Podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %
Xxxxx ovoce vnesen xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx obalu v %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0

Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
&xxxx;
Xxxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx povidla
rosoly
nízkoenergetické (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
nejméně 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
nejvýše 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
nejvýše 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce
 
nejméně 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x lihu
 
Výrobek
 
Obsah xxxxxxx v objemových % nejméně
 
Hmotnost xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x plechovém obalu
 
13
 
22
 
18
 
koktejlové xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
20
 
ovoce x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx se
 
neurčuje se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Ovocné xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Vůně x chuť
 
Marmeláda
 
rosolovitá, polotuhá xx tuhá, bez xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů
 
Marmeláda xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx kyselá, xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, roztíratelná, x obsahem xxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobku matný, xxxxxxxx s částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, xxxxxxxxxx kyselá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hnědá
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, typická, xxxxxx, navinulá, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxxxxxx odchylky:
 
Druh xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx pecek (menší xxx polovina xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx povrch xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxx xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx neloupané, x&xxxx;xxxxxxxxxxx nebo ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po dotyku xxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x borůvek xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev x kompotů z loupaného xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx a xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx zpracování
 
Kompoty x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx x xxxxxxx zpracování
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo neloupané, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx jádřinců, xxxxxx na xxxxx xx tvaru xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, nebo na xxxxxx, řezy xx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x/xxxx xxxxxx, xxxxxx velikostně vyrovnané, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce.
c) Xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx a xxxxxx u kompotů x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x kompotů x xxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx mírné zabarvení xxxxxx přítomným barevným xxxxxx a převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Výrobek
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx nebo bez xxxxx, loupané nebo xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (xxxxx, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená zelenina
zelenina x xxxx
xxxxxxxx x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx v oleji
 
jednodruhové
smíšené
jednodruhové xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Kyselost xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx octové xx xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Sterilovaný hrášek xxxxxxxx nejvýše 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX mléčně xxxxxx xxxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx kyselin x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (kysané) sterilované xx spotřebitelském obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.
3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky konzervovaná xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mleté xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx soli nesmí xxxxxxxxx 28 %, x česnekového protlaku 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx rozředěný xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx protlak xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
 
 
Kečupy
 
Kečupy "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
 
nejméně 25,0
 
nejméně 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx x %
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x soleného výrobku.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx všeobecně
 
Výrobek
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, konzistence měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx semen a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina dělená x směsi xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, mechanicky xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaný, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx závadu, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx xx 5 xx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx širších a xxxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxx papriky x xxxxxxxx semen a xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx kopru nejvýše 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx skládané, xx xxxxxxx kombinace xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, konzistence xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx mírně opalizující xxxx mírně xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vybarvených částí xxxxxxx 5 %, x sterilované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, x hrášku x fazolek xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobu xxxxxxxxxx, bez cizích xxxxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx je xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx ze xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a vzhled
 
Barva
 
Chuť x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx stejné velikosti, xxxxxx řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, křehká, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
Vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ve vzorku 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx až křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu hrášku x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx smyslové xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v hmotnostních %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxx) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx, odbarvených, xxxxxxxxx xxx
4) 12 % xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne více xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx rostlinného xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx vyrovnaná, xxx tmavých x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 gramů
 
501 - 1000 gramů
 
nad 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části nebo xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Vůně x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx všeobecně
 
řídce xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xx hnědočervená, xxxxx přítomných částic xxxxxxx vlivem xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, výrazná xx xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, nakyslá, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "xxxxx" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
 
světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx až xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů*)
Pozn.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx vodou xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x konzistence
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, svěží, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x gramech
 
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Přípustné odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí:
 
Složky x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx -2,0 xx +2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
sladké xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
 
 
jádra
 
 
pistáciové xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx ořechů
 
nepražená
 
 
 
pražená
 
 
 
pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)
&xxxx;
xx xxxxxxxx

Příloha č. 11 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxx xx obalu
 
odchylky xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 g
 
- 5 %
 
101 - 250 g
 
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x a výše
 
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx nejvýše x % hmotnosti
 
 
 
plody
 
jádra
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx nepražené
 
 
6.5
 
0,2
 
 
ve xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx nepražená
 
 
6.5
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10.0
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14.0
 
 
nedovolují xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
7,0
&xxxx;
&xxxx;
0,1
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxxxx podíl xxxxxxx skořápkových plodů xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 332/1997 Sb.
Smyslové požadavky
 
SKUPINY
 
Vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXX XXXXXX XXXXXXXXX X XXXXX SLADKÝCH XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, pórovitá, jádro xxxxxxx, vejčité
 
žlutá xx xxxxxx hnědá, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx švu puklá, xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx na xxxx zelené
 
jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, suchá, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX (XXXXXX OŘÍŠKY) XXXXXXXXX X LOUPANÉ
 
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx na povrchu
 
jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx světle xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, nasládlá
 
PEKANOVÉ XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému prodeji xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Smrž obecný (Xxxxxxxxx esculenta)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx kadeřavý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Cantharellus cibarius)
8. Xxxxx bledá (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Albatrellus ovinus) - jen mladé xxxxxxxx, pouze xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Polyporus squamosus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Hřib sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx kovář (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx zrnitý (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx aeruginascens)
28. Xxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Macrolepiota xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx procera) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx zelánka (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Ryzec pravý (Xxxxxxxx deliciosus)
45. Xxxxx xxxxxx (Lactarius xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Rozites caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx kloboučky xxx xxxxx
51. Strmělka xxxxxxx (Xxxxxxxxx nebularis) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx pochvatý (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx průmyslové xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
Holubinky, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Pleurotus xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Agrocybe xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx jedlý - Xxxx-xx-xx (Lentinus xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx č. 332/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
 
Výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx extrakty
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Třídy jakosti
V xxxxxxxxxxxx xxxxxxx jakosti xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx požadavkům:
 
Parametry
 
Výběr
 
I. xxxxxx
&xxxx;
XX. xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx uzavřené
 
Plodnice xxxx vyvinutého xx xxxxxxxxxx tvaru uzavřené
 
plodnice x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx neuvolňujícími xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx nebo hnědá
 
Druh
 
v xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než průměr xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx v mm
 
15 xx 35
 
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx odchylky
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x lehce xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic s xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xxxxx poškozených xxxx xxxx dobře vyvinutého xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxx xxxxxxxxxxx nebo x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx neodpovídajících délkou xxxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 0,5 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. příměsi zeminy

Příloha x. 17 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*/ xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné odchylky xxxx
1. Xxxxxxxx jednotnost x xxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
2
2. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x toho nejvýše % hmotnosti
 
s mokrou xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: U xxxxxxx konzumních xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx velikosti xxxx x xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx % hmotnosti xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx xxx 17 nebo xxxxx xxx 28
&xxxx;
xxxxx xxx 5 xxxx větší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 28
 
 
0
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx xxxxxxx xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx od 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx vady xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti
 
brambory konzumní xxxxxxx konzervované x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx v xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
pevný podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
&xxxx;
xxxxx xxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx na hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, xxxxx xxxxx xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 95 %
xxxxx tuku xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx křehké, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx soli xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, povoleno 5 % hmotnosti xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm
 
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx vlnitým xxxxx, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nejvýše 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxx. olejová) v xxxx xxxxxxx 1,5,%
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx nejvýše 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x chuť po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
 
bramborová xxxx vařená
 
sušina xxxxxxx 25 %
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx kašovitá xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 a 29, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 332/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxx předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 157/2003 Xx. s účinností xxx xxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) ČSN 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Třešně a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx a lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx plody a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
ČSN 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46 3110 Zelenina xxxxxxx. Košťálová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46 3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Kořenová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
ČSN 46 3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3150 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3153 Xxxxxxx cukrové.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx vodní.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Xxxxxxx xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
XXX 46&xxxx;3170 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3171 Artyčoky.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x změně x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu).
4) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx vad.