Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.04.2004.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

332/97 Sb.

ODDÍL 1. Čerstvé ovoce a čerstvá zelenina §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Skladování §5
ODDÍL 2. Zpracované ovoce §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
ODDÍL 3. Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny a podskupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
ODDÍL 4. Suché skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
ODDÍL 5. Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
ODDÍL 6. Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
PŘÍLOHA 1: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 3: Hmotnostní podíl ovoce v 1 kg výrobku
PŘÍLOHA 4: Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 6: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 8: Smyslové požadavky na jakost
Tabulka 1 Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Tabulka 2 Přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí
PŘÍLOHA 10: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 11: Přípustné záporné hmotnostní odchylky
PŘÍLOHA 12: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 13: Smyslové požadavky
PŘÍLOHA 14: Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
PŘÍLOHA 15: Členění na skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 16: Třídy jakosti
PŘÍLOHA 17: Členění výrobků z brambor na skupiny
Přípustné odchylky hlíz
Užití brambor konzumních pozdních dle varných typů
PŘÍLOHA 19: Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost výrobků z brambor
č. 92/2000 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXXXX OVOCE X XXXXXXX XXXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) čerstvým ovocem xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxxxxxx xx sklizni nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx syrovém stavu,
x) čerstvou xxxxxxxxx xxxxx části, zejména xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 1) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxx jakosti,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, 2)
x) xxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx jakosti, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 2)
§5
Skladování
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

ODDÍL 2

ZPRACOVANÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápojů x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx technologické procesy, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx sterilací,
d) xxxxxxx xxxxxxxxxx (marmeládou, citrusovou xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) potravina xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody xxxx sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx prostředků, x případně xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxxx se xxxxxx:

1. xxxxxx a speciálním xxxxxx potravina xxxxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx plody xxxxx xxxx xxxx xxxxx,

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx,

3. xxxxxxxxxx marmeládou xxxxxxxxx rosolovité, polotuhé, xxxxxxxxxxxx konzistence xxx xxxx se zřetelnými xxxxxx xxxxxx nakrájené xxxx xxxxxxx,

4. xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx rosolovité, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx konzistence, xxxx xxxx xxxxx opalizující, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, x případnými xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx pletiva,

5. povidly xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

6. xxxxxxxx potravina xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce.

e) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx přidáním xxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, případně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
h) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem cukru,
i) xxxxxx naloženým x xxxx potravina z xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, zalitá pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 3) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem x xxxxxxxx x přidanými xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx tepelná xxxxxx potlačující xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x případným přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
l) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx čerstvé, 2) xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxx xx též xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx, mrkve, xxxxxxxxx jedlá (xxxxxx xxxxxxxx), xxx. xxxx-xxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea sativa, 2)
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, očištěná, x odstraněným xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx (dužninou, pulpou) xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx potřeby xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, ale která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx oddělení šťávy,
s) xxxxxx ovocná šťáva xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx sušená xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx rozumí:

1. xxxxxxx xxxxxx xxxxx získaná x ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx ale xxxxxxxxxx, s barvou, xxxx x chutí xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx,

2. koncentrovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x ovocné xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx specifického xxxxxx xxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) vodním xxxxxxxxx xxxxx vodní xxxxx x ovoce, který x ohledem na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxx xxxxxx části.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 2.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
a) xxxxxxx druh xxxxx x xxxxxxxx jednodruhových,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxx,
c) xxxxx xxxxxxx, podskupiny x xxxxxxx a) x xxxxxxx b), jestliže xx uvedeno x příloze č. 2,
x) xxxxxxxx xxxxx v gramech xxxxxxxxxx ve 100 xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 xxxxxxx výrobku xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
x) xxxxxxxxxx, že k xxxxxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxx řepy.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxx-xx xxx xxxxxx džemu xxxxxxx xxxxx meruňky sušené xxxxx xxx sublimačním xxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxx použitých xxxxxxx xxxxx xxxxx "xxxxxx xxxxxxx".
(4) X xxxxxxx, kde xx obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxx nižší xxx 63 %, xx nutno xxxxx xxxxx "po otevření xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx". Xxxxx xxxx xxxx zapotřebí uvádět x jednoporcových balení x u xxxxxxx, xxxxx xxxx konzervovány xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačními prostředky xxxxx xx povrchu.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxx citrusu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry.
(6) Xxxxx citrusová xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kůru citrusu, xx nutno uvést "xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxxxx 3, 4 x 5.
(3) Xxxxxx živí nebo xxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx se x xxxxxxx xxxxx xxxxx vyskytovat.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
(2) U speciálního xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx směs cukrů x drtě z
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx
b) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melounů, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxx šípkového xxxxx xx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.
(4) X xxxxx xx do xxxxxx rosolovité konzistence xxxxxxx směs xxxxx x xxxx a xxxx xxxxxxxx z
x) xxxxxxx druhu xxxxx, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx.
(5) X rosolu x xxxxxxxxxxx xxxxxx se xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx vodních xxxxxxxx x
x) xxxxxxx xxxxx ovoce, xxxx
x) xxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx, hrušek, xxxxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, vodních xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a rajčat.
(6) X marmelády xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přivede xxxx cukrů x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx x ovocné xxxxx x
a) jednoho xxxxx xxxxx, xxxx
x) xxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx.
(7) X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxx nebo xxxx produktů (xxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(8) X xxxxxxxxxxx xxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx suroviny xxxxxxx xxx výrobu potravin xxxxxxxxx v §6 xxxx. d) xxxxxx 1 xx 4 xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) zahříváním, xxxxxxxxx xxxx mrazením,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu),
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(10) Xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x §10 xxxx. 3 xxxx xxxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(12) xX x xxxxxxx dosahuje xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(13) Sušina xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(14) Xxxx xxxxxxx x sušeného ovoce xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(15) Je-li refraktometrická xxxxxx proslazeného nebo xxxxxxxxxxx ovoce xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx k prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5° X.
XXXXX 3
XXXXXXXXXX ZELENINA
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx upraveny xxxxxxxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx sladidlem,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx náhradního xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx dobu uvedenou xxxxxxxx,
k) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z čerstvé xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 6.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx §3 xxxx. c) této xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, slaný),
c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx písmeny b) xxxx x), je-li xxxxxxx v příloze č. 6,
x) xxx se xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx nebo silně xxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tříděné x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx zda se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

1. datum použitelnosti,

2. xxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1 xx 7.
(3) Xxxxxx živí xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se x xxxxxx zeleniny x xxxxx sušené xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx nebo xxxxx 4,0, je nutno xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 °X xxx, xxx xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xX je vyšší xxx 4,0, xx xxxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxx na 121, 1 °C xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 20 °X x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx x přepravuje xxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 5 °C.
ODDÍL 4
XXXXX SKOŘÁPKOVÉ XXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) až x) x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx stavu ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
b) vlašskými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx suché xxxxx mandloně xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx xxxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx pravé,
x) xxxxx kešu xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) arašídy (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx pinie,
k) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx mrtvými živočichové xxxx jejich xxxxx x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx,
x) cizími xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 10.
§20
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním předpise 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
a) suché xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxxxx x podskupiny x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx suchých skořápkových xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 4)
(3) Škůdci xxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXX
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx v příloze č. 14,
x) čerstvými xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx vody xxxx nejvýše 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, mletím, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 15.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx podle přílohy č. 14 a xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx z xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx hub podle přílohy č. 14, xxxxx x xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx částí xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, čisté, xxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxx.
(3) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx 1 x 2 xx dovoluje xxx nepatrná perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a menší xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx požerky na xxxx místech.
(4) X xxxxxxxxxxx žampionů xx dovoluje 5 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují do xxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 16.
(6) U xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 °X do 10 °X, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 6 °X xxxxxx a xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 °C x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 6
XXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx brambory x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
j) zelenými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 xx x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 17.
§29
Xxxxxxxxxx
(1) Brambory xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx. Xxx xxxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx v příloze č. 18.
(3) U brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxx označení "xxxxxx".
(4) Xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx skupiny.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 18.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně neodpovídajících xxxx xxxxxxx v příloze č. 18.
(4) Požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx:

xxxxxxxx

brambory xxxxxxxx xxxx

brambory xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx x xx

větší xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

hmotnost xxxx x x

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
x) xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 18.
(5) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 19.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, zpracovaného ovoce x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor a xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 zákona.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx,x xxxxxxxx §3, 8, 14, 20, 24 x 29, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu
 
čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx 2) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
x) x nálevem
bez xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxx.
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x přídavkem xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
džemy
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) x xxxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxxxx cukru
 
 
povidla
 
a) xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
x) xxxxxxx neslazená
 
 
klevely
 
a) jednodruhové
smíšené
b) xxxxxxx neslazené
 
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
x) xxxxxxxxxxxx
xxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
koktejlové xxxxx
xxxxx v lihu
 
 
upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Hmotnostní xxxxx xxxxx v 1 xx výrobku
 
Výrobek
 
Podíl xxxxx x x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
x xxxx a) jednodruhové
- xxxxxxxx, ostružinová,
jeřabinová
- xxxxxxxxx
- xxxxxxxx, jablečná,
meruňková
z xxxx x) xxxxxxxxxxx
x xxxx x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xx xxxxxxx xxxxxx
xxxx základní xxxxxxxx
&xxxx;
500
400
200
700
500
1000
&xxxx;
X xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
X xxxx xxx. 75 % xxxxxxxx sušiny
 
Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
xxxxxxxxx
x xxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx,
xxxxxx, xxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx mučenky
 
450
350
250
230
80
 
 
Džemy všeobecně
z xxxx x černého xxxxxx,
xxxxx, xxxxx, xxxxxx
xx xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)
všeobecně
z xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, kdoulí
ze xxxxxxx
x xxxx-xxxxxx
x plodů xxxxxxx
&xxxx;
450
350
250
230
80
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxx z xxxxxxx xxxxxx,
xxxxx, xxxxxx, xxxxx
xx zázvoru
z kešu-jablka
z xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
350
250
150
160
60
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jablky
Slazená xxxxxxxx povidla x xxxxxx
Xxxxxxx jablečná povidla
Klevely xxxxxxxxx
x xxxx meruňková
jahodová
Kaštanové xxxx
&xxxx;
1700
2200
3200
3000
1500
730
640
380
&xxxx;
X xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %
Xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %
Xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx deklarované xx xxxxx x %
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 Kompoty, xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x proslazené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) x %
 
Písek v %
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
 
0,3 - 2,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
x toho xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
x xxxx xxxxxxxx
xxxxx sterilované
z xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxx, xxxxxxxxx x rosoly
klevely
 
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 50
xxxxxxx 50
nejméně 60
xxxxxxx 60
xxxxxxx 40
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
xxxxxxx 0,04
xxxxxxx 0,01
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
7 - 15
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
0,6 - 2,5
 
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxxxx 2 Xxxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx v % xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx bowle
 
13
 
45
 
18
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
45
&xxxx;
18
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
22
&xxxx;
18
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
13
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxx x xxxx
&xxxx;
20
&xxxx;
xxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxx se
Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3 Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, polotuhá xx tuhá, xxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, sladká, harmonicky xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx roztékavá, xxxxxxxxxxxx, xxxxx, x xxxxxx xxxx citrusů
 
odpovídající xxxxxxxxx xxxxx citrusu
 
odpovídající použitému xxxxx xxxxxxx, sladká, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, sladká, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x částmi xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx ovoce, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xx tuhá x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, nezcukernatělá, xxx xxxxxx pecek a xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx hnědá
 
odpovídající použitému xxxxx ovoce, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, roztékavá, xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10

Xxxxxxx 4 Kompoty
 
Výrobek
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídajcí xxxxxxxxx druhu xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx (xxx přídavek koření)
 
Kompoty x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxx ponechaným xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x se xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx kompotu xxxxxx ovoce, které xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x kompotů z loupaného xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x způsobu xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx dílkovaných xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx pecek nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxx více xxxx přibližně xxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxx plodů
 
Ovoce xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx krychle xxxx kvádru xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxx, xxxx xx xxxxxxxx, x dýňového xxxxxxx xxxxx roztřepené xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx a/nebo dělené, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx jednotlivým xxxxxx xxxxxxxxx ovoce
 
přirozená, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx:
x) Xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
x) Xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x)
&xxxx;
Xxxx odchylky
 
Počet xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lístků x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů
 
5
 
7
 
10
 
Výskyt xxxxxxxxxx kuželovitých xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
x) Vykrystalizované xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx.
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx).
x) Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) Xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) Xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx dělených.
k) Xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx.
x) U xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx a převládající xxxx xx některém x použitých xxxxx xxxxx.
x) Vegetační vady, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx.

Xxxxxxx 5 Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx (směsi, xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx zelenina
proslazená xxxxxxxx
xxxxxxxx x soli
zelenina x xxxx
xxxxxxxx chemicky
konzervovaná
 
jednodruhová
směsi
a) jednodruhové
směsi
b) xx 100% xxxxxxxxxxx xxxxxxx
x podílem xxxxxxxxx xxxxx
x xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená
čerstvá xxxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 332/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx jako xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % kyseliny xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Sterilované xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx nejvýše 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10 % xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového protlaku 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. U kečupů xxxxxxxxxxxx nejméně 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx musí nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Speciál x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxxx 30 % xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx pyré a xxxxxxxxx protlak obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx "Xxxxx", Xxxxx", "Xxxxxxx"
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné
 
Refraktometrická xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
Xxxxx xxxx v %
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 10,0 *)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0 *)
 
Těkavé xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Pozn.: *) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobku.

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Tabulka 1 Xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx zelenina celá xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zpracování, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, přípustná je xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx jedné ze xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, drť xxxxxxx 5 % hmotnostních, x řezů okurek xxxxxxxx semena xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx do 5 xx, bez xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm dlouhé, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx promíchané nebo xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích kombinace xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně zakalený xxxx xxxxx zakalený xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxx barva xxxx až mírně xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx a pachů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxx xx xxxxx xxxxxxx, u feferonů xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 2 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
Okurky
 
viz xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx musí mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx délku, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx o více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxx xxx stejné velikosti, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx *)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx x kusech
 
Okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
Xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
Zbytky stopek
 
3
 
Nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
*) Xxxx.: Počet xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20xx xxxxxx.

Xxxxxxx 4 Xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx, xxx černých x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxx:
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx %
1) 2 % xxxxxxx xxxxxxxxxx (světlých) xxx
2) 5 % xxxxxxxxxxx, mírně xxxxxxxxxx xxx
3) 1 % xxxxxxx, svraštělých, xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, červivých xxx
4) 12 % xxxxxx, zlomků xxxxx x xxxxxxx slupek, xxxx
5) 0,5 % (xxx ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 5 Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
Sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx,*) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx velikostně xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x způsobu zpracování, x xxxxx vyrovnaná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrn
 
přirozená, odpovídající xxxxxxxxx xxxxx fazolky x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
*) Xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky xxxx xxxxxxxxxx takové xxxxx, xxxxx mají x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxxx:
1) Povolené xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xxxxx
&xxxx;
501 - 1000 xxxxx
&xxxx;
xxx 1000 gramů
 
Cizí rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx části xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
2) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx lusků xxxxxxxxxx
3) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx poškozených, z xxxxx xxxxxxx polovinu xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci.

Tabulka 6 Xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx kašovitá, xxxxxxxxx, jemná, případně x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx, xxxxx přítomných částic xxxxxxx xxxxxx použité xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx a použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx, nasládlá, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx jako "ostrý" x "xxxxx xxxxx", xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů
 
Rajčatová xxxx x zahuštěné rajčatové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx), bez xxxxxx slupek, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx červená, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxx po xxxxxxxxx x použitých xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx*)
Xxxx.: *) Znak xx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx 8,0 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 7 Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
 
odpovídající xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx částí xxxxxxx xxxxxxxxxxx než je xxxxxxxxx barva zpracované xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx druhům xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx úpravy, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx 1 Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnost xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x %
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od -2,0 xx +2,0
 
od 5,0 do 10,0
&xxxx;
xx -4,0 xx +4,0
 
od 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx -7,0 xx +7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx -10,0 xx +10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx (xxxxxx oříšky)
 
neloupané xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)
 
ve xxxxxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaná xx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx
&xxxx;
xx 100 x
&xxxx;
- 5 %
&xxxx;
101 - 250 x
&xxxx;
- 3 %
&xxxx;
251 - 500 x
&xxxx;
- 2 %
 
501 x a výše
 
- 1 %

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx x % xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
8.0
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
12.0
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,25
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
9.0
&xxxx;
&xxxx;
0,4
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxxxxx ořechy
 
ve xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx skořápce xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,2
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6.5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx pražená
 
 
4.0
 
0,1
 
 
jádra xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10.0
 
6.5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14.0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10.0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
 
strouhaný xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů
 
směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
8.0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
7,0
 
 
0,1
Poznámka: *) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich jader xx xxxxx činí xxxxxxx 60% xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
SLADKÉ XXXXXX NELOUPANÉ A XXXXX SLADKÝCH MANDLÍ
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
XXXXXXXXXX XXXXXX A XXXXX PISTÁCIÍ
 
skořápka xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx zdravé
 
jádro xx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na lomu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
ARAŠÍDY (XXXXXX OŘÍŠKY) NELOUPANÉ X XXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx matné až xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx osemení xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx bez hořké xxxxx
&xxxx;
XXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
XXXXX XXXXXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxx xxxxxx pachutí
 
JÁDRA XXXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená
 
jádro xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
XXXXXXXX XXXXXX
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá
 
ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 332/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx chřapáčová (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx kadeřavý (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx cornucopioides)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Albatrellus xxxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx, pouze pro xxxxxxxxxx zpracování
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - jen xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Suillus bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Leccinum xxxxxxx)
29. Xxxxx habrový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Macrolepiota rhacodes) - jen xxxxx xxxxxxxx
33. Bedla vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Čirůvka májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
42. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx smrkový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx viscidus)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx obecná (Marasmius xxxxxxx)
50. Václavka obecná (Xxxxxxxxxx mellea) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Strmělka mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx průmyslové zpracování
Holubinky, xxxxx mohou xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx x pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx velutipes)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx měnlivá (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx volvacea)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxx zmrazené
 
 
Ostatní xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
xxxxx a xxxxxx x xxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxx xxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx třídách xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx žampiony xxxxxxxxx těmto xxxxxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X. xxxxxx
&xxxx;
XX. jakost
 
Vzhled
 
Plodnice xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx vyvinutého až xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx růžovými až xxxxxx hnědými xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx dle xxxxx - xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xx
&xxxx;
15 xx 35
&xxxx;
30 xx 55
&xxxx;
45 a xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxx x xx
&xxxx;
20
&xxxx;
25
&xxxx;
30
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx kloboukem
 
nejvýše 25 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, z xxxx xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ale xxxxxxxx schopných
 
nejvýše 5 % hmot. xxxxxxx xxxxx poškozených nebo xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic mírně xxxxxxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20 % xxxx. plodnic poškozených xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. plodnic xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx klobouku
 
nejvýše 10 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx délce xxxxx xxxx průměru xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 0,5 % hmot. xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % hmot. příměsi xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1 % xxxx. xxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 17 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx plátky předsmažené *
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx *
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*/ xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx x. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
1. Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah xxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx cizích xxxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
2
 
2
 
příměsi xxxxxxx % hmotnosti
 
1
 
2
2. Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx:
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejvýše % xxxxxxxxx
&xxxx;
4
&xxxx;
6
&xxxx;
x xxxx xxxxxxx % hmotnosti
 
s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx celkem
 
 
se xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
1
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
-
Xxxxxxxx: X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx nepovažuje xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
3. Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz:
 
brambory xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x mm
 
třídění xxxxx % hmotnosti xxxx x x
&xxxx;
xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
nižší xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 15
&xxxx;
x xxxx nižší xxx 10
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx "xxxxxx"
&xxxx;
xxxxx než 17 nebo větší xxx 28
&xxxx;
xxxxx než 5 xxxx xxxxx xxx 20
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 35
&xxxx;
xxxxxxxxx xx
&xxxx;
3
&xxxx;
&xxxx;
x toho xxxxx než 28
&xxxx;
&xxxx;
0
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxx varných xxxx:
&xxxx;
xxxxx xxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx i kombinace xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.

Xxxxxxx x. 19 x xxxxxxxx č. 332/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost výrobků x xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx čisté, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxx XxXx x xxxxxx
xxxxxxx 0,8 %
xxxxxxx 1,4 %
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
 
hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, konzistence xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, bez xxxx xxxxx, při xxxxxx xxxx mírně xxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 87 %
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %
 
sušené xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší skvrny, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
&xxxx;
xxxxx xxxxxx, xxxxx od xxxx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 87 %
 
hmota xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx, xxx cizího xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
sušina nejméně 95 %
obsah tuku xxxxxxx 42 %
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx okraje, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx výrobku x tmavými xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx 76 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx kys. xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5, %
příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx x hladkým xx xxxxxxx řezem, x xxxxxx obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše
8 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené
 
vlhkost xxxxxxx 76 %
xxxxx volných xxxxxxxx kyselin (xxxx xxx. xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5,%
 
plátky xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx 45 %
xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nejméně 25 %
&xxxx;
x zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx žlutobílé barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 2 mg XXX x 1 g xxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 ° X.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 92/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 332/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 14, 20, 24 x 29, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx MZ x. 332/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Právní předpis x. 332/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 157/2003 Xx. x xxxxxxxxx xxx xxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Znění xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3020 Xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3021 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, slívy, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Třešně a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3031 Xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3041 Xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
ČSN 46 3061 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3062 Xxxxxxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
ČSN 46&xxxx;3066 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3067 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3068 Xxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3140 Fazolové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3141 Xxxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Vyluštěná xxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx čerstvá. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3153 Xxxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3154 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3155 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3156 Paprika xxxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3157 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3161 Xxxxxx xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3162 Česnek.
XXX 46&xxxx;3163 Xxx.
ČSN 46&xxxx;3170 Chřest.
XXX 46&xxxx;3171 Xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx sladký.
3) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x o změně x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (zákon x lihu).
4) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.