Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervovanou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx č. 274/2003 Xx., zákona č. 316/2004 Sb., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx č. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Evropské xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x konzervovaném xxxxx x xxxxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy konzervovaného xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z nich x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx k xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich a xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx uchovávání a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xx sníženým obsahem xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, že xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); výživové xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx požadavky xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x tím, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxxx xxxx cukru xxx xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxx dřeně, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a jedné xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx a xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy xxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x meruněk nebo x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými částmi xxxxxxx xxxxx,

x) ovocným xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx potravina řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx ovocnou xxxxx5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě a xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,

o) ovocem xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx kompotu, xxxxxxxx xxxxx, lihem kvasným xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x aromatizaci,

q) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) kaštanovým krémem xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) zázvorem xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, který xxxx xxx xxxxx xxxx uchováván x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx zpracování,

v) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) zeleninou xxxx, xxxxxxx, zdravá xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x při tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem mikroorganismů x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých částí xxxxxxxx bez slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné,

g) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx zeleniny xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninou x octu xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní,

l) zeleninou x soli xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx potravina vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx x jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx upravený xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx zelenina zalitá xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx jejich semena xxxxxxx pod písmeny x) až x) x xxxxxxx stavu, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy jádra xxxxx xxxxxxx vlašského Xxxxxxx xxxxx X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Corylus xxxxxx (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Prunus xxxxxxxxx - Batsch xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) včetně loupaných xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx plodů ledvinovníku xxxxxxxxx Anacardium occidentale (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx juvie xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx Pinus xxxxx (X.), Xxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx gerardiana x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Macadamia xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) X. Xxxx,

x) pistáciemi sušená xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx Pistacia xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné Xxxxxxx xxxxxxxx v., Arachis xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxxxx h.,

n) xxxxxx xxxx krémem xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx mělněný výrobek xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídy xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx arašídy v xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx mletý xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů.

(4) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx pěstovanými houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uměle vytvořených,

d) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx nejvýše 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx upravené, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) hluboce xxxxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx zmrazením xx xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, x xxxxx jsou jednotlivé xxxxx xxx makroskopicky xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,

b) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) bramborami konzumními xxxxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx vyvinutou x pevnou xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, než je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,

f) xxxxxxx x brambor xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo další xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx cizími xxxxxxxx xxxxxx všechny xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které jsou x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxx součástí.

Konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxx v xxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx objemových,

c) xxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx množství xxxxx x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xx uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků x xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx xxxxxxx jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,

x) u upraveného xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele datum xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X výrobků xxxxx odstavce 2 xxxx. x) xx xxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx nemusí xxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) U výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 nebo xxxx druhů xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo počtem xxxxxxxxx xxxxx ovoce.

(5) Xxxxxx bobule hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství jemně xxxxxxx kůry xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxx spojení "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx i) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Průměrným množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

(3) Přípustný xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(5) Ovoce x xxxx xxxxxxxx nejméně 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrového (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx i šťáva x kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem výběrový (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, dýně, okurky x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu výběrového (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx a xxxxxxxxx xxx přidávat červené xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx x xxxx xxx přidávat šťávu x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pouze xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx podle §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Ovocné xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x x) xx x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx mrazeného xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proslazeného xxxxx než 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx nálevu,

c) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx mléčně kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx vyhlášce.

(6) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Proslazená xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x proslazená xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx balené xxxxxxxx v obalu xxxxxxxxxxxxx pronikání výrazným xxxxxx x vůním.

(4) Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx se xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

(1) Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx použité xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx.

(3) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 k xxxx vyhlášce.

(4) Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xxxx uvedeny x příloze č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 k xxxx xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx xxxxx název xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx název xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx použitých xxxxx xxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx x houby xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, zapařené xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx s xxxxxx. Xxxxxxx klobouků xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx klouzků.

(4) X xxx uvedených x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a menší xxxxxxxxx plodnic xxxxxx xxxx požerky na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx rozumí xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.

(5) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Čerstvé houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 xX xx 10 oC; xxx uvádění xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Sušené xxxxx se uvádějí xx trh xxxxxx, xxx teplotě nejvýše 24 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny v xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx volně rostoucích xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potravinářské xxxxx, xxx na xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Brambory x výrobky x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se uvede

a) x brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx původu,

b) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných xxxx, xxxxxxxxxx xxx pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x výrobků x xxxxxxx název xxxxxxx.

§15

(1) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx hnědých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a postihujících xxxxxxx.

(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních musí xxx dále vyvinutou xxxxxx slupku, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx hlízy xxx xxxxx přípustných xxxxxxxx uvedených v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou uvedeny x tabulce 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", xxxx být 17 až 28 xx. Xxxxxxxx hlíz xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx hlízy podlouhlých xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Před xxxxxxx xx spotřebitelských xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxx xxxxxx nebo kartáčováním.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx trh pouze xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Xxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x chuti, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, ale křehká. Xxxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou xxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxx plísní xxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx prasklin xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) U xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesplňujících xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx odchylky xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx postižených xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx předpis

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Přechodná ustanovení

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx v souladu x vyhláškou č. 157/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

2. Vyhláška č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x g xx 1 xx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, kdoulí x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Džemy

všeobecně

350

z xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x meruněk

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx meruňkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx lektvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x jablek

3000

slazená z xxxxxx a jablek

3200

podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým krémem

Ovocný xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x plechovém xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: jsou-li xxxxx xxxxx smíchány, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx džemy, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx krém xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx množství.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

džemy výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx výběrové (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Poznámka: xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx sníženým obsahem xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx za předpokladu, xx xxxx byl x xxxxxx výrobků xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí u xxxxxx a povidel

Druh xxxx příměsi

Počet kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kompotu:

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x angreštového xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx révy xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, mirabelky, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx u broskvového xxxxxxx,

x) mírně svraštělá xxxxxx u meruňkového xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce,

l) xxxxxxxxx xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x malin:

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x malin

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené chlazené xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušené ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx nekoncentrovaný

rajčatové pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Speciál

zeleninové lupínky

zelenina x xxxxx

xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx

1. Pokud xxxx xx skupině uvedeno xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Obsah xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

B) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sterilované x xxxxxxxxxxx zelenině, xx nejvýše 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina

1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Zeleninové xxxxxxxx sterilované a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené refraktometricky, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.

G) Xxxxxxxxx protlaky

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx rozředěný vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx pyré

1. Xxxxxxxxx xxxx obsahují nejméně 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx refraktometrická sušina xxxxxxx rajčatovou surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů označených Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx koncentrované

Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Nejvýše 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá všeobecně

zelenina xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x jejich xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x směsi všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x cizích xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný hrášek
pasterovaný xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx z koření

rajčatová xxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx zeminou xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx danému xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (světlá) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx dřeně x volných xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx materiál

0,5
(ne xxxx než 12 xx2 plochy)

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xxxx příměsi x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

Skořápkové xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx skořápce

47

nedovoluje xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

10,0

9

0,5

neloupané xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx nahořklá

vady xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx a xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, z xxxx 6 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx suchá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až krémová, xxxxxxx světle hnědá

typicky xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx pražená chuť x xxxx po xxxxxxx

xxxx skořápky 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx řezu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx nahořklá, xxxxxxx jádra xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx nepuklá xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, šedavé, žluté xx xxxxxx hnědé, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá xxxxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá

jádro xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Kokosový xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s třemi xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx straně xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, vady xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx

xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 15, x xxxx 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx světle krémové, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx hnědá

jemná xxxxxxxx xxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

světle xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx až mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, pražená, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu, xxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxx xx pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x chuti

Arašídy

skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých

Pasta xx suchých skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx podle použitého xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: škůdcem xx rozumí xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx z xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx z xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x xxxxxx z xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx koncentráty

Příloha x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hub

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx fialová - Xxxxxxx nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice chřapáčová - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Boletus reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xxxxxxxxxxxx pruinatus

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Suillus xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Xxxxxxxxx xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx pseudoscabrum - xxx xxxxx plodnice

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28.    Krásnopórka xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx plodnice

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč xxxxxxx - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška bledá - Xxxxxxxxxxxx subpruinosus

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Lactarius xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx deterrimus

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44.    Špička xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx hlíznatá - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx bez třeňů

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxx další xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx palumbina

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx mandlová - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7.    Holubinka xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8.    Holubinka xxxxxxx - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx xx skupiny

Druh

Skupina

brambory xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x brambor

brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx plátky předsmažené*)

bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

*) připouští xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx hlíz x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, středně xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt xxx x konzumních xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané xxxxxx xxxxxxx do 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, fyziologické xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx než 3 xx

xxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx povrchová

nad 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx pod xxxxxxx u 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance

max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v rámci 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx choroby

nepovoluje xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem xx xxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx odchylky xx velikost xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (mm)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

pozdní

menší xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, tuhé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx čisté, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. mírně šedavá, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx vločky, xxxxx od xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx nejvýše 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx a příchutí, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx olejová) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xx xxxxxxx řezem, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, ne tvrdá, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku nejvýše 1,5 %, příčný xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx slaná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx konzistencí xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní předpis č. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Rady 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o výživových x zdravotních tvrzeních xxx xxxxxxxxxx potravin.

5) §2 písm. x) vyhlášky x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx ocet x xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Sb.

8) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.