Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 25.04.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. a zákona x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodech, houbách, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich a xxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x nich x xxxxxx x xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx z xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx režimy x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx některých xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx všechny xxxxxxxx části, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

e) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx výrobku,

f) džemem xxxxxxxxx (Extra) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx džem výběrový (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx xxxxx než xxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxx dřeně, xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

h) marmeládou xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x jedné xxxx více surovin xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,

x) rosolem x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x šťávy xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx potravina vyrobená x meruněk xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo švestek, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx až tuhé xxxxxxxxxxx s jemnými xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx nebo ovocným xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx šťávu5) xx stejného xxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x lihu xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) nebo lihovinou, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přírodní xxxxxxxx x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx krémem xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, přírodních xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, který xxxx být sušen xxxx uchováván x xxxxxx,

x) ovocnou xxxxxxxx xxxx pulpou jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, pecek x jádřinců, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle potřeby xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx a pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, fíkových xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx zelenina x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a zeleniny xxxxxxx zmrazené,

c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, jehož xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxx xX je xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx bylo dosaženo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX nebo xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx postup, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně kvašenou xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninovým xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx vody xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x jedlých částí xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

j) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x octu xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx protlak obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušinou,

o) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedlé xxxx, popřípadě dalších xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx pouze v xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, vody, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxx koření a xxxxxxx xxxxxx pouze x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx lupínky výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x xxxxxxx stavu, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxx X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx lísky Xxxxxxx avellana (L.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx druhu Xxxxxx xxxxxxxxx - Batsch xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) para xxxxxx xxxxxx xxxxx ztepilé Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx Pinus xxxxx (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) makadamovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Macadamia xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx ternifolia a xxxxxx xxxxxxx,

x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) X. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx plodů pistácie xxxxx Pistacia vera (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plody kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx výrobek xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo arašídů,

o) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx přísad,

p) xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) houbami xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx získané xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx obsah xxxx xxxx nejvýše 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) konzervovanými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xx sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx způsobem,

f) hluboce xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením na xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, u xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx hub xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobky x xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, mletím, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx účely této xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx x dobře vyvinutou x pevnou xxxxxxx,

x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka xxxxx,

x) xxxxxx typem označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,

x) xxxxxxx x brambor xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx úpravu.

 (6) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx cizími xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které jsou x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx mají xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům8), x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových,

c) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, ovocných xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xx stejném zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,

e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků x xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,

f) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; obsah xxxxx nemusí xxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. g) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s výjimkou xxxxxx množství jemně xxxxxxx kůry citrusů.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx x xxxx xxxxx použít xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým krémem" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že konzervované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx xxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx může xxx xxxxxxx x šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Extra), džem xxxxxxxx (Extra) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze z xxxxxxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, džem xxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, okurky x rajčata x xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x slív xxx přidávat šťávu x xxxxxxx řepy.

§7

(1) Xxxxx ovoce xxx xxxxxx rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Ovocnou xxxxx xxx přidat xxxxx xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx xxxx částečnou nebo xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx pektin.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) x t) až x) xx xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx a xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Citrusová kůra xxxx xxx přechovávána x nálevu.

(2) U xxxxxxx xxxxxxxx pH xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, u sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx uvádí xx xxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx a ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx u xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx nálevu,

c) název xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx skladování,

e) údaj, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x této vyhlášce.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx nebalená xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x proslazená zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x vůním.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx uvede xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x směsí xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx pouze název xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx x xxxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx použité xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Členění hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 14 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) u xxxxxxx xxxxx xxxxx název xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx z xxx x ostatní xxxxxxx x hub xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx použitých xxxxx xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx klouzků.

(4) X xxx uvedených x xxxxxxxx 3 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx požerky na xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx vyskytují škůdci.

(5) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx houby pěstované xx skladují x xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 xX xx 10 xX; xxx uvádění xx xxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záření.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx trh xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; nevystavují xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxx, xxx na xxx xxxxxx pouze xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx a výrobky x nich

§14

(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx uvede

a) x brambor konzumních xxxxx xxxxxxx, odrůda x země původu,

b) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx užití podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "drobné",

d) x výrobků x xxxxxxx název skupiny.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx a příchutí, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, modré nebo xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx x xxxxx hlízy xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako "xxxxxx", xxxx být 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx spotřebitelských xxxxx xxxxx být hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxxx nebo hluboce xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány xx xxxxxxx na xxx xxxx, zdravé, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx přezrálé, xxxxxxxx, jsou bez xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní xxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx způsobeného xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx slupky, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x nečistot. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) U xxxxxx se dovoluje xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx minimální xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; v xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx celkem xxxxxxx 2 % sestávat x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět na xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Vyhláška č. 650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další způsoby xxxxxx označování.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., kterou se xxxx vyhláška č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Toman, XXx., x. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce na xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce (x x xx 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx) Xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx Xxxxx výběrové (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x xxxxx

640

Xxxxxxxxx xxxx

380

xxxxx xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx ovoce)

Ovoce x lihu (xxxxxx xxxxx)

x plechovém xxxxx

220

xx xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx ovoce xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx džemy, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, marmelády x kaštanový krém xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: nejnižší xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolů a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx a kaštanových xxxxx za předpokladu, xx xxxx byl x těchto výrobků xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx sladidlem.

Džem xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX xxxxxxx X směrnice Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x povidel

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx zrnitost, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx přirozeně xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý až xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x bobulovitého xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx révy vinné,

e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovoce,

l) vegetační xxxx, otlaky x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx plodů u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek xxxxx a dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce

přirozená, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx 4

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná zelenina

mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x oleji

chemicky konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x půdy u xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

B) Sterilovaná x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx neplatí pro xxxxxxx xxxxxx kvašené (xxxxxx) sterilované ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx povrchový xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Sterilované a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx obsahují nejméně 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Kečupy a xxxxxxxxx pyré

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. U xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušina xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx koncentrované

Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Prima", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx soli xxxx xxx zjištěn xxxxx x solených výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % kusů, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn, xxxxxxxxxxx xxxxx až polotuhá, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x uvolněnými xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx obalu, tvar xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x cizích xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více jak 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x řezů xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx z 5 % kusů xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx deklarované xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x neodloučenou slupkou, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx mírně zakalený x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx zbytků slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z koření

rajčatová xxxx x koncentrované xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Sušená xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x vůně

sušená zelenina

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx a pasterované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx a pasterovaný xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (světlá) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx dřeně x xxxxxxx slupek, xxxx

12

xxxx rostlinný materiál

0,5
(ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů cizí xxxxxxx v obsahu x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelských xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

do 50

9,0

51 až 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 do 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 do 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx neloupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

pekanové ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x arašídy

pasta (xxxx) ze xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx plody

jádra

vlašské xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx ořechy

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx pražené xxxxxx

5,0

0,5

Příloha x. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% xxxx.)

Xxxxxxx ořechy x xxxxx vlašských xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chuti, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 žluklých xx poškozených xxxxxx, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx neloupané a xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová, xxxxxxx světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx skořápky 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx na řezu xxxxxx

xxxxx aromatická, nasládlá xx slabě nahořklá, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx skořápky 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých, 2 xxxxxxxxxxx škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, šedavé, xxxxx xx xxxxxx hnědé, xx xxxx krémové, xxxxxxx jádra xxxxxx xxxxx

xxxxx aromatická xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, x xxxx 1 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně tuková, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx skořápce

skořápka xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, pletivo xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx změn

typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

vady xxxxxxxx 10, xxxx dužniny 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx cizích xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

vady jader 7, x xxxx 3 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá

vady skořápky 7, xxxx xxxxx 15, z toho 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, jádro zdravé, xxxxxxxx

xxxxx světle xxxxxxx, xxxxxxx jádra xx xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx chuť, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci

Vlašské xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy mleté

nepoškozené xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx pachu x xxxxx, sladce olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx až xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx, jádra xxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x chuti

Arašídy

skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých

Pasta xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx hrubšími kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů, xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx suchých skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx, nepoškozená škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx rozumí xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 14 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx z hub

houby xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx z xxx

xxxxx x xxxxxx x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx perlata

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9.    Hřib xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx cavipes

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx kovář - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Suillus xxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Sparassis crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx duriusculum

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum rufum

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx ryšavý - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Hydnum xxxxxxxx

34.    Liška bledá - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36.    Liška xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - všechny xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx nebularis - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx gallica - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Armillaria xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Russula nigricans

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx palumbina

4.    Holubinka xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5.    Holubinka xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx olivová - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

Příloha č. 16 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx xx xxxxx dle xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx vad a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxx typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do xxxxxx, xxxx příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo slabě xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx přípravu xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, fyziologické xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, xxxxxx, xxxxxxx, poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx pod slupkou

-

nad 5 mm

deformace

těžké

těžké

zavadlé hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx hlízy

-

klíčky xxxxx než 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 mm pod xxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (nalepená a xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx choroby

nepovoluje xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxx (xx)

% hmotnosti xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky

Smyslové požadavky

brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, hlízy xxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx vad xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x nejvýše 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % xxxxxx xx hotový výrobek, xxxxxxxxxxx měkká, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %

sušené xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx žlutou, xxxx a vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizí xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx barvy bez xxxxxx pachu x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx nejvýše 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, bez xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, ne xxxxx, xxxxxxxx, obsah veškerých xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx plátky předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku xxxxxxx 3 %

výrobky kulovitého xxxx oválného xxxxx, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř měkká, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx bramborovém xxxxx, mírně slaná, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx granule xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx kašovitá hmota x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Rady 2001/113/ES ze xxx 20. prosince 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 x (ES) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 248/2018 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. c) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x lihu, ve xxxxx pozdějších předpisů.

7) §26 vyhlášky x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.