Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 15.09.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx konzervované ovoce x konzervovanou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich a xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., zákona x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x konzervovaném xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodech, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx konzervovaného xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx z xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxx xxxxx konzervovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx a xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx pojmů

(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx všechny xxxxxxxx části, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zralosti, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, konzervované xxxxxxxxx,

x) džemem výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že tento xxxxxxx je xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx uvedeno x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně cukru xxx xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx cukru než xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým obsahem xxxxx,

x) džemem xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxx xxxxx, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x jedné xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z citrusových xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,

x) rosolem x xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x meruněk xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) klevelou xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx šťávu5) xx xxxxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě a xxxxxxxx,

x) sušeným ovocem xxxxx konzervované xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x lihu xxxx xxxxxxx bowlí potravina x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx dužninou xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, která xx tvořena ovocem xxxxx, xxxxx nakrájeným xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx podle potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxx odrůd xxxx xxxxxxxxx xxxx Musa xxx., s výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, fíkových xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, jehož xX xx nižší xxxx xxxxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem mikroorganismů x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninovým xxxxxxxxx potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx; přidání xxxx xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx přípustné,

g) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x jedlých částí xxxxxxxx bez xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx zeleniny lze xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

j) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x octu xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx rajčatovým xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx a jedlé xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx, xxxxxxxxxx sladidel, kvasného xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx přísad xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx a množství,

q) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx ořešáku vlašského Xxxxxxx regia L. x xxxx odrůd,

c) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Corylus maxima (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx dulcis (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx juvie xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx semena borovice xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx wallichiana, Xxxxx gerardiana x Xxxxx pumila,

i) makadamovými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) X. Xxxx,

x) pistáciemi xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx Pistacia xxxx (X.),

x) xxxxxxx kaštany xxxxx xxxxx kaštanovníku xxxxxx Xxxxxxxx sativa Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx krémem xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými skořápkovými xxxxx xxxx arašídy xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xx xxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx mletý xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) houbami jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, x xxxxx obsah vody xxxx nejvýše 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) konzervovanými xxxxxxx xxxxx upravené, x to sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx houbami houby xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx jednotlivé xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) bramborami konzumními xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx brambory xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,

d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx příměsmi xxxxxx všechny nežádoucí xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx mají xxx xxxx xxxxxxxx.

Konzervované a upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), v xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx ovoce xxxxx

x) x xxxxx použitý xxxx nebo xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxx v xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx objemových,

c) xxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x gramech, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,

x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx xxxx o xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx nemusí xxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) U xxxxxxx xxxxx odstavce 2 xxxx. g) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce", xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxx x jeho xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx definicím xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 písm. x) xx i) x x) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 x této xxxxxxxx.

(2) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xx uveden x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx v xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nejméně 18 % refraktometrické sušiny.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx potraviny je xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem cukru, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx může xxx xxxxxxx x xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x džem výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx může tvořit xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x džem x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na proužky xxxx na xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, okurky x rajčata x xxxxx ovocem.

(5) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x džemu výběrového (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru z xxxxx, xxxxx, malin, xxxxxxxx, červeného rybízu, xxxx x rebarbory xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x červené xxxx.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx výrobu rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx podle §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x r) xxx xxxxxxxx lihoviny, xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, jedlé tuky x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) x x) až x) se xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx výběrového (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx dosahuje xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním procesem.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx trh při xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Konzervovaná x upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně kvašené xxxxx použitelnosti a xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované zeleniny xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tabulky 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Proslazená zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a vůním.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

§11

Skořápkové plody x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx uvede xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u kokosových xxxxxx x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx ze xxxxxxx skořápkových plodů x arašídů x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx všechny použité xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Průměrným xxxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 k této xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx český xxxxx xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) u xxxxxxx xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxx použitých xxxxx xxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být rozděleny xxxxxxx xxxxxx řezem, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx s xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx klouzků.

(4) X hub xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx plodnic xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx může být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx čtvrtina xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx vyskytují xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.

§13

(1) Čerstvé houby xxxxx rostoucí x xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 xX xx 10 oC; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx baleny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx rostoucích hub, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx z brambor xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x potravinách spotřebitelům, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx uvede

a) x brambor konzumních xxxxx skupiny, xxxxxx x země xxxxxx,

x) x brambor konzumních xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných typů, xxxxxxxxxx lze pouze xxxxxxxxx xxxxx typy,

c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x výrobků x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx zeleného vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x prosté xxxxxx xxxxx a příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm.

(3) Brambory xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x xxxxx xxxxx xxx xxxxx přípustných xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx označeny jako "xxxxxx", xxxx být 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx hlíz xxxxxxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx spotřebitelských xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx loupané brambory, xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány xx xxxxxxx xx trh xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx konzistence, xxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx je xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plísní xxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxxx teplotami, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx prasklin slupky, xxx poškození škůdci, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx dovoluje xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesplňujících minimální xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 1; v xxxxx xxxx odchylky xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % sestávat x produktů postižených xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Technický předpis

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxx vyrábět, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., ve znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

§20

Zrušovací ustanovení

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

3. Vyhláška č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 153/2013 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x další způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x na 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Extra) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x šípků

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx meruňkovou xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou dřeň, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x meruněk

730

z jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx různé xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx džemy, džemy xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Extra) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx krém xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx množství.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

džemy xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

nejméně 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy X směrnice Xxxx 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v xxxxxx o hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce

Tabulka 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, u xxxxxxx x loupaného x děleného xxxxx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x brusinek x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

Přípustný xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx soli kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,

e) xxxxxxxx popraskání slupky x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx z peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u kompotu x jeřabin a xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) přípustný výskyt xxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x malin

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů cizí xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepané

přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem

odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky

zelenina x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx konzervované xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx uvedeno xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Obsah xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilované x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina

1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % těkavých xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx použit xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.

X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx zelenina

1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx obecně

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx protlaky

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx a xxxxxxxxx pyré

1. Rajčatová xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Speciál xxxx xxxxxxx 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx koncentrované

Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina

nejméně 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

nejméně 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Nejvýše 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx xxxx musí xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx jakost konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

sterilovaná zelenina xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, bez semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma koření, xxxxxx slupek, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 xx, bílé xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí jednotlivé xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx konzervování, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x více xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop červivosti x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
pasterované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v nejširším xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx zelenina

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx výskytem cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx danému xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a chutí

Tabulka 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, silně xxxxxxxx, odbarvená, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx rostlinný xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx příměsi x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx a přípustné xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny

Hmotnostní xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx odchylka (%)

xx 3,0 do 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 do + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pražená

jádra mletá

mandle

ve xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx loupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

para ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x arašídy

pasta (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Hmotnostní rozsah (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

do 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve skořápce xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové ořechy

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané nepražené

10,0

9

0,5

neloupané xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx pražené xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx dobře xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady jader 15, x toho 2 žluklých či xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx a chuti, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx a xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, z xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx neloupané x xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx pražená xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, nasládlá xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx, 2 poškozených xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx hnědé, xx řezu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx po pražení

vady xxxxxxxx 7, vady xxxxx 12, z xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, z xxxx 2 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx patrnými "oky" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, jemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxx skořápky 10, xxxx dužniny 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý

bílá xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx jader 7, x toho 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle až xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx skořápky 7, xxxx jader 15, x xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

světle xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá

oříšková, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová xxx cizího pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx rozmělněná, s xxxxxxxxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx druhu skořápkových xxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, nepoškozená škůdci, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha č. 14 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx z xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx z xxx

xxxxx x prášek z xxx

xxxxxxx extrakty

houbové xxxxxxxxxxx

Příloha x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx portentosum

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Calocybe xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dutonohý - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Imleria xxxxx

12.    Hřib xxxxxxx - Suillellus luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx kovář - Xxxxxxxxxx luridiformis

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomellus xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Suillus xxxxxxxx - jen xxxxx plodnice

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus grevillei

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Xxxxxxxxx xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx mladé plodnice

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28.    Krásnopórka xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29.    Krásnopórka xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - jen xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Lactarius xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx deterrimus

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Cortinarius caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mlženka - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx hlíznatá - Armillaria xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx určených xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.    Holubinka xxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx palumbina

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Příloha č. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x brambor

brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

bramborová xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) připouští se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx podle xxxxxxx typů, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx brambor

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx brambor xxxxx xxxxxxx typů

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x konzumních brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 mm

čerstvé xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 mm

deformace

těžké

těžké

zavadlé hlízy

jakékoliv

jakékoliv

rzivost, xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx než 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx povrchová

nad 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více xxx 1/8 povrchu xxxx 5 xx xxx xxxxxxx x 1 % hlíz x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance

max. 1 % x rámci 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (nalepená a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx se

nepovoluje xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx odchylky xx velikost hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (mm)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

3

x toho xxxxx xxx 22

0

xxxx "drobné"

menší xxx 17 nebo xxxxx než 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného řezu xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx čisté, xxxxxxxxxx vyrovnané, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx po žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx barvy bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x hladkým xx vlnitým řezem, x jednom xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina olejová) x xxxx nejvýše 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

výrobky xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx povrchu xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx bramborovém xxxxx, xxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x příchutí

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších shluků

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém krému xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxx postupy xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x platném xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx označování xxxxxxxx.

5) §2 písm. x) vyhlášky x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx ocet x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 písm. x) xxx 2 zákona x. 61/1997 Xx., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.