Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 26.07.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

x požadavcích xx xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich a xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 písm. x), x), g) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., zákona x. 316/2004 Sb., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Sb., (xxxx jen "zákon"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x konzervovaném xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodech, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor a xxxxxxx z nich x banánů x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, brambor x xxxxxxx z nich x xxxxxx požadavky xx xxxxxx vztahující xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich x xxxxxx

1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při uchovávání,

2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx hniloby a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx ovoce,

c) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

e) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx je se xxxxxxxx obsahem cukru x splňuje xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx4); xxxxxxxx tvrzení xx xxxxxxx x xxxxx výrobku,

f) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) x xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx cukru xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx nebo dřeně, xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx z citrusových xxxxx xx považují xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) rosolem x xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních sladidel x šťávy nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,

j) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx ovoce,

k) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx ovoce,

l) ovocným xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel; xxxx xxxx ovocnou xxxxx5) xx stejného xxxxx xxxxx lze xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxxx konzervované xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo kandovaným xxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx bowlí xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx lihovinou, xxxxx může obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx krémem xxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, který xxxx xxx sušen xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,

u) ovocnou xxxxx xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx z xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí

a) zeleninou xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx bez známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) pasterovanou xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX xx nižší xxxx xxxxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx než 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxx xxxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x jejich xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; přidání xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxx xx kašovité konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx x jader xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx zeleninovou xxxxx xx stejného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,

j) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx celé nebo xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,

k) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny vnesené xxxxxxxxxx sušinou,

o) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx nezbytném případě x xxxxxxxx,

x) kečupem xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé soli, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx xxxxx plody xxxx jejich xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x surovém stavu, xxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxx X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Prunus xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx dulcis (Xxxx.) xxxxxx loupaných xxxxxx,

x) xxxx ořechy xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Anacardium xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx kokosové Xxxxx xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx Pinus pinea (X.), Pinus koraiensis, Xxxxx sibirica, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx wallichiana, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxx Macadamia xxxxxxxxxxxx, Macadamia xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) K. Xxxx,

x) pistáciemi xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) jedlými kaštany xxxxx plody kaštanovníku xxxxxx Castanea sativa Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Arachis xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx X. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx arašídů,

o) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídy xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx, čokoládě, xxxxxxxx, xxxxx, koření xxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich výskytu,

c) xxxxxxx pěstovanými xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx sušením, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) konzervovanými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx způsobem,

f) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 xX xxxx nižší, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x dobře xxxxxxxxx x pevnou xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx délkou xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,

e) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,

f) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x to xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx cizími příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou x potravině xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx uvede

a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x lihu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) název xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, klevel, ovocných xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; tento xxxx xx uvede xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a jasně xxxxxxxxxxx písmeny,

e) u xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx výrobku jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx určeném xxx spotřebitele datum xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx xxxxx odstavce 2 xxxx. x) xx xxxx o obsahu xxxxxxxxxx sladidel xxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. g) xxxxxxxxxx xx 3 xxxx xxxx druhů xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx", podobnou xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx druhů ovoce.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx citrusů.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx x jeho xxxxx použít xxxxxxx "x džemem", "s xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdobu těchto xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Průměrným množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel x xxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu a xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx druhů xxxxx xxx citrusových xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na plátky.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, okurky x rajčata s xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx a rebarbory xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx džemu x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a slív xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pouze xx xxxxx.

(3) K xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) xx x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé tuky x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx éterické xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx suroviny xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. a) x t) xx x) se xxxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx pH xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 70 %, u sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním procesem.

(5) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx ovoce a xxxxx proslazené nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx trh při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

Konzervovaná a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx x podskupiny,

d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx použitelnosti a xxxxxxx skladování,

e) xxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Průměrným xxxxxxxxx stanovených hmotnostních xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 65 %.

(3) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a vůním.

(4) Xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů uvede xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx xxxxx název xxxxxxxxxx, x xxxxx x mouky ze xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx x názvu xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce.

(4) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost skořápkových xxxxx a arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Členění hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí být xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx řezem, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx dovoleno x xxxxxxxx klouzků.

(4) X xxx uvedených x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx požerky xx xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx rozumí xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxx xx vyskytují škůdci.

(5) X sušených hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx houby, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx zapaření.

§13

(1) Čerstvé houby xxxxx rostoucí a xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 oC; xxx uvádění na xxx se nevystavují xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx se uvádějí xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny x xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxx fólii.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxx uvádět xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx a výrobky x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 16 k této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxx skupiny, xxxxxx x země xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx; jednotlivým odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x prosté xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx poškození zapříčiněných xxxxxx x postihujících xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx slupku, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx dužniny nad 5 mm.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x vadné xxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx raných, které xxxx označeny xxxx "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx hlízy podlouhlých xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx uvádějí xx xxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Xxxxxx se xxxxxxx na xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx konzistence, xxxxxxx xxxx x chuti, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou xxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx prasklin xxxxxx, xxx poškození škůdci, xxx cizích příměsí x nečistot. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdravých xxxxx, se xxxxxxxxxx xx vadu.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx minimální xxxxxxxxx uvedené v xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo plísní.

§18

Xxxxxxxxx předpis

Tato vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx na xxx xxxxx vyhlášky č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx xxxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx ustanovení

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Toman, XXx., v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx xxxxx a xxxxxxx x minimální hmotnostní xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g xx 1 kg xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx výběrové (Extra) Xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx Džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek x jablek

2200

podíl ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x meruněk

730

z jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx xxxxx smíchány, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx různé xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x kaštanový xxxx xxxxxx xxxxxx použitému xxxxxxxxxxxxxx množství.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx

xxxxxxx 41

-

rosoly a xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Poznámka: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx cukr xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx II přílohy X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx příměsi v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček listů x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx pecek (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez zákalu x sedimentu, u xxxxxxx z loupaného x xxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kompotu:

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nálevu,

b) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx popraskání slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, mirabelky, xxxxx),

x) xxxxxxxx slupky x xxxxxxxxx poloviny povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) mírně xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx rozpadlé x xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx plodů v xxxxx,

x) přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx x xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx u kompotu x lesních plodů x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x vůně

upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepané

přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušené xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx výskytem cizích xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) zelenina

zelenina x xxxx

xxxxxxxx v soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové výrobky xxxxxx

1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx znečišťujících xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

X) Sterilovaná x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované zelenině, xx xxxxxxx 2 %.

2. Sterilovaný x xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % těkavých xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx zelenin xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Zeleninové xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx obsahují xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx jak 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.

2. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx pyré

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina

nejméně 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx kyseliny stanovené xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

*) Xxxxx soli musí xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx a velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, očištěná, xxx černých x xxxxxxx skvrn, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x jejich xxxxx, xxx zdřevnatělých x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx mírně zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
pasterovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx listů, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx x xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx slupkou, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx škrobů a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
pasterované xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), nezakřivené, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu obalu

kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z koření

rajčatová xxxx x koncentrované xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx rostlin, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální počet xxxxxxx odchylky (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, svraštělá, silně xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, zlomky dřeně x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx materiál

0,5
(ne xxxx než 12 xx2 plochy)

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 do 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx (xxxx) ze skořápkových xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Příloha č. 11 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

xx 100

- 5

101 až 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů

Skupina

Podskupina

Obsah xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx nejvýše (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

10

2

jádra

2,0

0,25

pistácie xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx pražené

4,0

0,2

ve skořápce xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx ořechy

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Skupina

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x jádra vlašských xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx až xxxxx, xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku, xxxxxxxxxxx škůdci, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx jader 15, z toho 2 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx poškozené

světle hnědá xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx xx lomu xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, jádro špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx jader 15, x toho 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých, 2 xxxxxxxxxxx škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx světle hnědé, xx xxxx krémové, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá xxxxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, z xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených škůdci

Kokosový xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx zralosti xx xx vnitřní straně xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), po xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx změn

typicky kokosová, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, xxxx dužniny 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

vady xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 žluklých či xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 15, z xxxx 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádra na xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá

oříšková, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá až xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová, bez xxxxxx pachu, xxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxx po xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx cizího pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, xxxxxx, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku

typická xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx x chuti

Upravené xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx použitého xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

typická dle xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx dle použitého xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

Poznámka: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky x xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x prášek x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Seznam volně xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxx nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Calocybe xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Pleurotus xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dubový - Xxxxxxx reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Suillellus xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx sličný - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23.    Klouzek xxxxxx - Suillus xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx scabrum - xxx xxxxx plodnice

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx pseudoscabrum - xxx mladé xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39.    Slizák xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxx - Cortinarius xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx gallica - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx kloboučky bez xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub určených xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Russula xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx namodralá - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8.    Holubinka xxxxxxx - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění konzumních xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*)

bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

*) xxxxxxxxx se xxxxx dle xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx typů, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx brambor

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů

Varný typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, omrzliny, otlaky, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx praskliny

-

nad 5 xx

xxxxxx xxx slupkou

-

nad 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx a jiné xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx skvrny způsobené xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx xxxxxxx u 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx pod xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z toho xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Přípustné odchylky xx xxxxxxxx hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (xx)

% hmotnosti xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "drobné"

menší xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Příloha x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx nejvýše 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx vad xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx chuti, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, plátků, xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx 10 mm, xxx slupek x xxxx, barva žlutá, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, bez xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx bílé xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx bramborách, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %

xxxxxx brambor xxxxxx, xxxxxxx, bez xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s hladkým xx vlnitým xxxxx, x jednom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx nejvýše 10 %

xxxxxxxxxx krokety předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx měkká, xxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 25 %

xx zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké granule xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. ledna 2002, kterým xx xxxxxxx obecné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxxx x zdravotních tvrzeních xxx označování xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 odst. 1 písm. c) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.