Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 175/2001

ze xxx 26. ledna 2001,

xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Evropského společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 2200/96 ze xxx 28. xxxxx 1996 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x ovocem x xxxxxxxxx [1], xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením (XX) x. 2826/2000 [2], x xxxxxxx xx xx. 2 xxxx. 2 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxx xxxxxxx x příloze X x nařízení (XX) č. 2200/96, xxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx normy. Xx xxxxx účelem x v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xx xxxx xxx vzaty x xxxxx normy xxx vlašské xxxxxx xx skořápce xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx neúdržných xxxxxxxx x xxxxxxxxxx jakosti Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx komise Xxxxxxxxx xxxxxx (XXX XXX).

(2) Xxxxxxxxx xxxx xxxxx by mělo xxxx k tomu, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx budou xxxxxxxxxx x trhu x xx xxxx dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx usnadněny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx prodeje.

(3) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx xxx ovoce a xxxxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Článek 1

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, které xxxxxxx xxx xxx KN 08023100, xx stanovena x xxxxxxx.

Xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx podmínek xxxxxxxxxxx v xxxxxxxx (XX) x. 2200/96.

Xxxxxx 2

Xxxx nařízení xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství.

Použije xx xxx xxx 1. xxxx 2001.

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Bruselu dne 26. xxxxx 2001.

Xx Xxxxxx

Xxxxx Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxx


[1] Xx. xxxx. X 297, 21.11.1996, x. 1.

[2] Úř. věst. X 328, 23.12.2000, x. 2.


XXXXXXX

XXXXX XXX XXXXXXX XXXXXX XX SKOŘÁPCE

I. XXXXXXXX XXXXXXXX

Xxxx xxxxx xxxxx pro vlašské xxxxxx ve xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx x Juglans xxxxx X. určené k xxxxxxx spotřebiteli, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx zpracování.

"Čerstvými xxxxxxxxx xxxxxx" nebo "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx" xx rozumějí xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxx delší xxxx, xx xxxxxxx bylo xxxxxxxxxx vnější xxxxxx x xxxxx nebyly xxxxxxxx žádným způsobem, xxxxx by mohl xxxxxxxx změnu xxxxxx xxxxxxxxxxx obsahu xxxx.

"Xxxxxxx xxxxxx" se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxxx být xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx [1].

XX. XXXXXXXXXX X JAKOSTI

Účelem xxxx xxxxx xx stanovit xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, po xxxxxx x xxxxxxxx.

X. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx [2]

i) Xx xxxxx xxxxxxx, podle xxxxxxxxxx ustanovení x x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vlašské xxxxxx xx skořápce xxxxxxxxx xxxx vlastnosti:

a) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx:

- neporušená; xxxx povrchové xxxxxxxxx xxxx považováno za xxxx; částečně otevřené xxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxxxxx za neporušené, xxxxx xx jádro xxxxxxx xxxxxxxx,

- xxxxxx; xxx xxx, které xx xxxxx zhoršit xxxxxxxxxx trvanlivost xxxxx,

- xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- xxxxx; prakticky xxx jakýchkoli viditelných xxxxxx příměsí,

- suchá; xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx oplodí.

Skořápky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

x) Xxxxxxxxxx xxxxx:

- zdravá; xxxxxxxx xxxxxxxx hnilobou xxxx zkažené xxx, xx jsou xxxxxxxx xxx spotřebu, xxxx xxxxxxxxx,

- xxxxx,

- čistá, xxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,

- xxx xxxxx xxxx roztočů x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

- xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

- xxx xxxxxx žluklosti x/xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

- xxx xxxxxx,

- bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

- xxx xxxxxx pachu x/xxxx xxxxx,

- xxxxxxxx vyvinutá; xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx.

x) Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx zralé.

Vlašské xxxxxx xxxxxxx být xxxxxxx.

X xxxxxxx "čerstvých xxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jádra a xxxxxxx středová přepážka xxxx xxxxxxxxx známky xxxxxxxx.

X xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxx vnitřní středová xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

Xxxx xxxx dotčena xxxxxxxxxx xxxxxx 2 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 95/2/ES [3] naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx 98/72/XX [4] xxx xxxxxxxx xxx x xxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxx

- xxxx odolné xxx xxxxx xxxxxxxx x manipulaci x

- xxxxxxx se xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

xx) Xxxxx xxxx

X suchých vlašských xxxxxx xxxxx xxxxx xxxx u xxxxxx xxxxxx překročit 12 % a obsah xxxx x xxxxx 8 % [5].

Přirozený xxxxx xxxx u xxxxxx xxxxxxxxx vlašských xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 20 %.

X. Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.

x) Xxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx třídy xxxx xxx xxxxxxxx jakosti. Xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx odrůd oficiálně xxxxxxxxxx zemí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx.

Xxxx být xxxxxxxxx xxx vad, x xxxxxxxx velmi xxxxxx xxxxxxxxxxx vad, xxxxx xxxx vady xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx x balení.

Do xxxx třídy nesmějí xxx zahrnuty vlašské xxxxxx xx skořápce, xxxxxxx odrůda nemůže xxx xxxxxxxx, xxx xxxx, která xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxx toho xxxxx xxx xx této xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ořechy x xxxxxxxx xxxxxxx.

xx) X. xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxx třídy xxxx xxx xxxxx xxxxxxx. Xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x specifikované x označení.

Dovoleny xxxx xxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx x úpravu v xxxxxx.

Xx xxxx xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx, jejichž xxxxxx xxxxxx být zaručena, xxx xxxx, která xxxx definována.

iii) II. xxxxxx

Xxxx třída xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx si xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx vlastnosti týkající xx xxxxxxx, trvanlivosti x úpravy.

III. XXXXXXXXXX X TŘÍDĚNÍ PODLE XXXXXXXXX

Xxxxxxxx xx xxxxxxx xxx rozpětím xxxx xxxxxxxxx x největším xxxxxxxx (xxxxxxx), nebo xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x dodatkem "a xxxx" xxxx "x +" (xxxxxxxxx).

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxx, X. x XX. xxxxxx

34 mm x xxxx

32–34 xx

32 mm x více

30–32 xx

30 xx x xxxx

28–30 xx

28 xx x xxxx

X. x XX. xxxxxx

26–28 xx

26 xx x xxxx

XX. xxxxxx

24–26 xx

24 mm x xxxx

Xxxxxxxx vady

Dovolené xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx hmotnosti)

Výběr

I. xxxxxx

XX. xxxxxx

x) Xxxx dovolených xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx

7

10

15

x) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro vady xxxxx xxxxx

8

10

15

x xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx hmyzem

3

6

8

z xxxx xxxxxxxx vlašské xxxxxx

3

4

6


[1] Při xxxxxxxx x xxxxxxxx nádobě xx měla xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x xxxxxx x obsahu xxxxxxxx xxxxx.

[2] Xxxxxxxx xxx xx uvedena x dodatku II xxxx přílohy.

[3] Xx. xxxx. X 61, 18.3.1995, x. 1.

[4] Xx. xxxx. X 295, 4.11.1998, s. 18.

[5] Obsah xxxxxxxx xx xxxxxxx metodou xxxxxxxx x xxxxxxx X této xxxxxxx.