Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) zpracovaným xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x která xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná úprava xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx bez nálevu, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že tyto xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; výživové tvrzení xxxx být xxxxxxx x xxxxx výrobku,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkým - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) marmeládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, vody x xxxxx xxxx více xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx plodů, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx plodů se xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx bez přídavku, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
m) klevelou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku anebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx konzervované xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx druhy xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) ovocem x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx ovoce, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami určenými x xxxxxxxxxxx,
s) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
t) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
u) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx x sirupu,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na dřeň,
x) ovocnou xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x pecek, xxxxx byla rozmělněna xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) vodním extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
b) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x xxxxxx ovoce xx musí nacházet xx stejném zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx x musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; údaj x obsahu přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx být xxxxxx xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx výběrových (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší než 10 xx/xx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx více xxxxx xxxxx xxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" nebo xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx použitých druhů xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx čerstvé chlazené xxxxx xx xxxx xx xxxxx určeném xxx spotřebitele označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x výjimkou xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) xxxx obsahovat xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxx být přidána xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx jen z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) nelze xxxxx jablka, hrušky, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky a xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemu xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého x šípků, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu z xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, slív xxx přidávat šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx definovaným v §6 písm. f) xx k) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x tekutý xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx definované x §6 xxxx. x), x), u) x x) mohou xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx zpracovány xxxx xxxxxx dehydratačními procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (kandované xxxxx) nebalené se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zeleninou - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx proslazenou nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx xx jedná x zeleninový výrobek xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx rovno 4,0, se musí xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx než 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy a xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx zelenina se xxxxx do oběhu xxx teplotách od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedené xxx xxxxxxx b) xx i), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - jádra xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) kešu xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, u kokosových xxxxxx a směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx použitelnosti do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx otvory, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku nebo x nichž se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx houby xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při teplotách xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
e) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx dužniny,
x) varným xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, prasklými xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx hlíz, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx a u xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx hlouběji xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx a xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxx užití podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx označení "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, bez xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx skvrny pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx ostatních brambor xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z kešu-jablka
|
230
|
|||
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
|
60
|
|
|
Rosoly
výběrové
(Extra)
|
všeobecně
|
450
|
||
|
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (maracuja)
|
80
|
||
|
Rosoly
|
všeobecně
|
350
|
||
|
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
|
|
Povidla
|
slazená xx xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek
|
|
|
slazená xx xxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75%
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x jablek
|
3000
|
|
|
slazená z xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30%
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx kaštanovým xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx kandované xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
|
220
|
|
|
ve xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Refraktometrická xxxxxx
(%)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
|
|
kompoty
|
nejvýše 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx výběrové (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
0,6 - 2,6
|
|
ovocné protlaky
|
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
neurčuje xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah refraktometrické xxxxxx nemusí být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád x xxxxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, že xxxx byl u xxxxxx xxxxxxx zcela xxxx zčásti nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý xx opalizující, xxx xxxxxx x sedimentu, x kompotů x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami nebo xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Sušené ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích pachů x chutí
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxxx
|
Příloha č. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde byl xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný než xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
|
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
|
Zelenina zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
|
zelenina zdravá, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx směsi výskyt xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x cizích příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
|
|
sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx měkká, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků vláknitých, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx zbytků slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
|
rajčatová xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
|
vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx stopek
|
3
|
|
nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna
|
5
|
|
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, odbarvená, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, zlomky xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
|
12
|
|
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (ne více xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx zeleniny xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx sušené xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
|
mandle
|
jádra
|
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
čerstvé xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
6,0
|
0,05
|
|
mandle
|
jádra
|
|
6,5
|
0,1
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (semena)
|
|
6,0
|
nedovoluje se
|
Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
|
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, vejčité
|
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx osemení, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně mletý
|
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx tvrdá, s xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx vody, xx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Liška xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Hřib xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius deterrimus)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus silvaticus) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus pinicola) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx houby pěstované
|
||
|
výrobky x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
|
ostatní xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad u xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx xxxxxxx do 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pořezání, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx praskliny
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 mm
|
|
skvrny xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, dutost x xxxx vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná strupovitost xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
|
nepovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
|
Brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle velkosti xxxx (xx)
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx menší xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx brambor konzumních xxxxx xxxxxxx typů*)
|
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx na trh x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a nektarinky x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. listopadu 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x které xxxxxxx nařízení č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x melouny xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Komise č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění nařízení x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx znění xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro okurky, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxx, xxxxx a xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES ze dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém krému xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., o lihu x o změně x doplnění zákona x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.