Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx vede k xxxxxxxxx požadované jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx s nálevem xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) méně sladkým - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx obsahují méně xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a dřeně, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx více xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx pulpy, dřeně, xxxxx, vodné xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx druhů ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, přivedená do xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) ovocem x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx jedlého (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který je xxxxxxxx sušit nebo xxxxxxxxx v sirupu,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která nebyla xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx a pecek, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu zpracování,
x) xxxxxx extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx x ovoce, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
x) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
d) u xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a ovocných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x obsahu xxxxx xx musí xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx výrobku s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkých, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
g) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx více xxxxx xxxxx však xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X zpracovaného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), h), i) x r) a xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě džemu, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladký x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx může tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra), džemu xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx výrobě džemu x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x rosolu výběrového (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f) xx k) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x oleje xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními procesy, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X kompotu xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) zeleninou - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez známek xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx a zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx zeleniny sterilované x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se jedná x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x zeleniny mléčně xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx a proslazené xxxx kandované balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 oC.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx nebo xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx či solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění skořápkových xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx označí
a) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx názvem xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace do 10 % povrchu xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku nebo x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 10 xX, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - označení konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx konzumních brambor x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx i zemí xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 tabulce 4,
x) u xxxxxxx konzumních raných xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx označení "drobné",
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově jednotné x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, bez xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas v. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
160
|
|
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
150
|
|
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
|
|
Povidla
|
slazená xx xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
|
slazená x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xx skleněném xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
|
|
kompoty
|
nejvýše 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
marmelády
|
nejméně 60
|
-
|
|
kaštanový xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
klevely
|
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
|
povidla
|
nejméně 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Extra) xxxx sladký x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx II xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
|
1
|
2
|
3
|
|
zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
|
kompot
|
ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů z xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx u kompotu x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) oddělení xxxxxx z maximálně xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx a převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami nebo xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jakémkoliv stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx výskytem nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez znečištění xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxx známek poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušeného xxxxx, xxx cizích pachů x chutí
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx konzervována
|
|
|
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx
|
Příloha x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobcích, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. podíl xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nejvýše 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
|
Zelenina zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, řezy kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez semen x cizích xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď promíchané xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx zvadlých x svraštělých částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx nejmenší x více jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx dané velikosti xxxxx překročit průměr xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx být nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
|
kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
|
|
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
zbytek xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, zlomky xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
|
Druh xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu zeleniny xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxx zeleniny, xxx xxxxxx xxxxx x chutí
|
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
|
Hmotnostní xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
od 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové ořechy
|
čerstvé xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
| &xxxx;
501 x výše
|
- 1
|
Příloha č. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10,0
|
6,5
|
0,5
|
|
neloupané pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Příloha x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
|
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
|
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
|
|
kokosový xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx tvrdá, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib dubový (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx vysoká (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez třeňů
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Příloha x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x hub
|
houby konzervované
|
|
|
houby xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
|
ostatní xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z brambor
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších tvarů
Příloha x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor
|
Ukazatel
|
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % hmotnosti
|
|
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, požerky
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx praskliny
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
|
zhojené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, dutost x xxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx hlízy
|
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx loupání
|
|
suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v rámci 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
0
|
|
|
rané “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
|
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o přistoupení XX k EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
a xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxx x hrušky x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx xx xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/EHS.
Nařízení Komise č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro banány, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x rychlené xxxx čekanky xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. května 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx a marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x zákona č. 22/2000 Sb.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro lískové xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx a definice xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.