Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx ovoce
§5a
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - technologický proces, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilací - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx s xxxxxxx xxxx bez nálevu, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x názvu xxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) xxxx sladkým - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Extra) s xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
i) xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
k) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
m) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx zřetelnými hrubými xxxxxx dužniny ovoce,
x) xxxxxxx protlakem - potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé druhy xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx vodou, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) zázvorem - xxxxx kořen xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který je xxxxxxxx sušit nebo xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na dřeň,
x) xxxxxxx dření - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých částí xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu zpracování,
x) xxxxxx extraktem xxxxx - vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) škůdcem - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
b) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
d) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku; údaj x obsahu xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx přírodních sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu přírodních xxxxxxxx se musí xxxxxxxx ve stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, klevel, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx ve xxxxxxx xx vyšší než 10 mg/kg,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx však xxxx xxx xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s kaštanovým xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. x), x), h), i) x r) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxx xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx nebo nezahuštěný xxxxxxx může xxxxxx xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladký x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx z xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Při výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) nelze xxxxx jablka, hrušky, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x džemu výběrového (Xxxxx) méně xxxxxxxx x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě xxxxx x xxxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 písm. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx plodů.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), t), x) x v) mohou xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx oběhu při xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s nálevem x neprodyšně uzavřeném xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) údajem, xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx použitelnosti,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx nebo rovno 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxx do oběhu xxx teplotách xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx či solené,
x) vlašskými ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
d) mandlemi - xxxxx suchých xxxxx mandloně obecné,
x) kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) xxxx xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby získané xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx starší xxx pět xxx xxx dne sběru,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx označí
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů ode xxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami se xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, jsou xxx cizích xxxxx x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx či zapaření.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx tuberosum X.,
x) bramborami konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až světle xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx u konzumních xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji než 5 mm do xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x odrůdou; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
c) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) výrobky z xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, obecné x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro hlízy xxxxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx v příloze č. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Příloha č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx a šípků
 
250
 
 
 
 
ze xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
 
 
Povidla
 
slazená ze xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek
 
2200
 
podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx kaštanovým krémem
 
 
Ovocný xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Proslazené xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
 
povidla
 
nejméně 60
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových krémů xx předpokladu, xx xxxx xxx u xxxxxx výrobků xxxxx xxxx zčásti nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx sladký a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu s xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx určených x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x ploše xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x kompotu x xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu u xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu z xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x stopky x xxxxxxx z lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx sušeného ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx jiný než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
 
nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx být zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým poškozením xxxxxxx x 20 % kusů, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx jde-li x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů košťálů x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx výskyt xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď promíchané xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx mít deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, konzistence pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x škůdci) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, semen x xxxxxx částí rajčat, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, bez xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
 
Popis odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) zrna
 
2
 
poškozená, mírně xxxxxxxx zrna
 
5
 
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v obsahu x hmotnosti (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
 
10
 
15
 
25
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené zeleniny, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
jádra
 
kokosové ořechy
 
čerstvé xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
 
celé xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
 
3,0
 
nedovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
 
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvrdá, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - klíčními xxxx, ve xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx pecky tvoří xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé barvy
 
typicky xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus badius)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva máčková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx aegerita)
11. Houževnatec xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
 
brambory xxxxxxxx syrové loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx brambor
 
Ukazatel
 
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % hmotnosti
 
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
 
-
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, dutost x jiné vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx x rámci 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxx (mm)
 
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Příloha x. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx nařízení x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro jablka x hrušky x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. května 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx vodní, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, špenát x pro švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
ČSN 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Je xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Rady 2001/113/ES ze dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx pozdějších předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x zákona x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx lískové xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.