Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx oddíl3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx požadavky týkající xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx stadiu technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx výrobcem,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x názvu xxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkým - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Extra) s xxx, xx xxxx xxxxxxx obsahují méně xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx a xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - potravina vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxx, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx přírodních sladidel xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do polotuhé xx tuhé xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) klevelou - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
x) xxxxxxx xxxxxx - ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx přírodními sladidly, xxxxxxxxx látkami určenými x aromatizaci,
s) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, uzavřená xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) zázvorem - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo konzervovaném xxxxx, který je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) ovocnou xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých částí xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) cizími příměsmi - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
x) u xxxxx v lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
d) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x obsahu ovoce xx musí xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; údaj x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx se musí xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce však xxxx xxx xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx použít xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X zpracovaného xxxxx určeného xxx xxxxxx pekařských výrobků xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "s kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), h), x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx v xxxx (ovocná xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladký x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx pouze z xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x džem výběrový (Xxxxx) méně xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, hrozny, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s jiným xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx výrobě xxxxx x xxxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, slív xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálnímu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx definovaným x §6 xxxx. f) xx x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou nebo xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx lze přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny definované x §6 xxxx. x), x), x) x x) mohou xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním do xxxx technicky možné.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které byly xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx částí zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx octové činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx označí
a) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx druhem nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx se xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) u upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů jednotlivých xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně na 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě nejvýše 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx teplotách od 0 oC xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) para ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx dále označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři dny xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxx o xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx pěstovaných žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % povrchu xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxx, kterým xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených hub xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx dostatečně vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum L.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xx dosažení úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx - hlízy konzumních xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více xxx 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) u xxxxxxx konzumních raných xxxxxx barva dužniny, xxxx hlíz x xxxxxxxxx označení "drobné",
x) výrobky x xxxxxxx označí názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 mm. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "drobných" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas v. x.
Příloha x. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
160
 
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
250
 
 
 
z kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
 
 
Povidla
 
slazená xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
 
 
 
slazená x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem
 
 
Ovocný xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skleněném xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, džemy, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
neurčuje xx
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx u džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x klikvy x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx a děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotu x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně vysušené, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx známek poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušeného xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx přídavkem soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx protlaky zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx být xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými špičkami x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx celé
 
Popis odchylky (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx barva
 
1
 
dutiny
 
1
 
celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% hmot.)
 
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
 
Druh xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx rostlinný materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx anorganických příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu zeleniny xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x zeleninových salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
jádra
 
kokosové ořechy
 
čerstvé xx skořápce
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
 
celé xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
lískové ořechy
 
jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě xxxxxxxx, xxxxx tvrdá, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx kokosové xxxx, xx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx barvy
 
typicky xxxxxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Sluka svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez třeňů
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx pinophylus xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Příloha č. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustný xxxxxx vad x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
 
-
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
 
-
 
delší než 3 mm
 
hnědé skvrny xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx po oloupání x 1 % xxxx x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx více xxx 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
nepovoluje xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx menší xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, jako příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s účinností xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z nich, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich, jakož x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, endivii kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým se xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. listopadu 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví normy xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxxxx a xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky salátové, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES a xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, lilek x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x subtropů (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Cukety.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx a sušené xxxxx x definice xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších předpisů.