Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx oddíl3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx - ovoce xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - potravina, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
c) konzervací - technologický proces, xxxxx xxxx k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) kompotem - xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - potravina splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx obsahem energie/cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Extra) s xxx, že tyto xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a xxxxx nebo xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
k) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,
m) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce,
x) ovocným xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxx xxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % hmotnostních,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxx x xxxx (ovocnou xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx vodou, kvasným xxxxxxxxxxx lihem5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x aromatizaci,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k přímému xxxxxxx,
t) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
u) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, která xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) ovocnou xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
d) u xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx uveden xxxxx viditelnými písmeny,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x kaštanového pyré x xxxxx xxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx vyrobených ze xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx čerstvé chlazené xxxxx xx vždy xx obalu xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Označení "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx kůry citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx názvu použito xxxxxxx "s džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx obsahovat nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého, xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx a xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx a džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx výrobě xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx rybízu, slív xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx extraktů z xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx definovaným v §6 písm. x) xx x) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x tekutý pektin.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx definované x §6 písm. x), t), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (kandované xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří zelenina x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxx xxxxxxx octem tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se zpracovaná xxxxxxxx dále označí
a) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx i), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) vlašskými xxxxxx - jádra plodů xxxxxxx vlašského x xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx,
x) mandlemi - jádra suchých xxxxx mandloně obecné,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění skořápkových xxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx skupiny x podskupiny.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx dovoluje 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích xxxxx x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx dostatečně vysušené, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí do xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x výrobky x nich
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx světle xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x dužnině xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx zemina, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky delší xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx x. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
80
 
 
 
Džemy
 
všeobecně
 
350
 
 
 
 
z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lektvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
 
 
 
slazená x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x jablek
 
3200
 
podíl xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x jahod
 
640
 
 
 
Kaštanový krém
 
 
380
 
podíl xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem
 
 
Ovocný xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x souladu s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a kaštanovém xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx cizí xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé nad 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x klikvy a xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a sedimentu, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu všech xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné zabarvení xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí příměsi
 
Počet xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
lístky x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x peckami xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (křís) xxx jiný než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejméně 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
 
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
 
nejvýše 3,5
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
těkavé xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % kusů, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx okurek uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x síle xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
Okurky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr nejdelší xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x více xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx nejmenšího o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, s neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu obalu
 
kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
 
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
 
2
 
poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
 
10
 
15
 
25
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušená, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu zeleniny xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxx zeleniny, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
6,0
 
0,05
 
mandle
 
jádra
 
 
6,5
 
0,1
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
 
3,0
 
nedovoluje se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
 
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx až nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádro xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx vody, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
 
skořápka hnědá xx tmavě hnědá, xxxxxxx xxxx barvy
 
typicky xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus subtomentosus)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Boletus pinicola) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x sušení xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva máčková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Pholiota xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
*) xxxxxxxxx xx název xxx dalších tvarů

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor
 
Ukazatel
 
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
 
nad 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 mm
 
skvrny xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
 
-
 
delší xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx více než 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
 
0
 
rané “drobné”
 
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Sb.
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. září 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro jablka x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. července 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve znění xxxxxxxx č. 1992/305/EHS x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x rychlené xxxx xxxxxxx salátové, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x subtropů (tomel).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx zapracovat příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Rady 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou se xxxxxxx požadavky pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx a definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.