Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx vede k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Extra) s xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, přivedené xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, přivedené xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx xxxxx přírodních xxxxxxxx a vodných xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) povidly - xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxx více xxxxx ovoce (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx bez přídavku, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx xxxx konzistence x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x jednoho nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx - ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxx sušeného xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxx x xxxx (ovocnou xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx lihem5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
u) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, která xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx dřeň,
x) ovocnou xxxxx - surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je určená x dalšímu zpracování,
x) vodním xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx nutně xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo jeho xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
b) x xxxxx v xxxx (xxxxxxxx bowlí) obsahem xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím xxxxx x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; údaj x xxxxxx ovoce xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx poli xxxx xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve výrobku xx vyšší xxx 10 xx/xx,
g) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx výrobku xxxxxx použitého xxxxx xxxx použitých druhů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx vyrobených xx xxx nebo více xxxxx xxxxx xxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vždy xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx marmelády, pokud xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), h), i) x x) a xxxxxxxxxx x chemickým xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx x xxxx x citrusových plodů.
(3) Džem výběrový (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx jen x xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív xxx xxxxxxxx xxxxx x červené xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx výrobu rosolu x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx extraktů z xxxxx se vypočítá xxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Extra) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), u) x x) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (sušením za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého xxxxx xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx musí činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí zeleniny (xxx slupek, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) zeleninou v xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx druhem xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx nebo xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx b) xx x), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx suchých plodů xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) sušenými houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx podle přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx být xxxxxx x třenem. Loupání xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx uvedených x xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x chutí, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx houby a xxxx dostatečně vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - brambory x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx konzistence dužniny,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x konzumních xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm xx xxxxxxx,
x) výrobky x brambor - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxx užití podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
c) u xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) výrobky x xxxxxxx označí názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, bez xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy brambor xxxxxxxxxx pozdních musí xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx nad 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "drobných" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru je xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx nebo zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (v x x 1 kg xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a šípků
|
250
|
|
|
ze xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30%
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx krém
|
380
|
podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem
|
|
|
Ovocný xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx ovoce
|
|
||
|
Proslazené ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
|
|||
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Refraktometrická sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
-
|
|
džemy
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx výběrové (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
klevely
|
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx u džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx u xxxxxx xxxxxxx zcela xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx určených x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x klevel x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
|
1
|
2
|
3
|
|
zlomky xxxxx (menší než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z maximálně xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
|
lístky x stopky u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx u kompotů x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané
|
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx známek poškození xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx živočišných xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušeného ovoce, xxx xxxxxx pachů x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxxx
|
Příloha x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx jiný než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx nesmí překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx nejméně 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
|
veškeré kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx být zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou na xxxxxx, u feferonů xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx použitým protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky bez xxxxx, xxx zvadlých x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu
|
|
sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
|
sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
|
kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
|
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Povolené xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx stopek
|
3
|
|
nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx výskytu odchylky (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
|
Druh xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců v xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických příměsí x nevyzrálých částí xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení
|
Hmotnostní xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
|
|
neloupané pražené
|
||
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
|
|
kokos xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x výše
|
- 1
|
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% hmot.)
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ve skořápce
|
47
|
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, bez xxxxxx pachu a xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské oříšky
|
skořápka xxxxx, suchá, xxxxx xxx osemení, matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé až xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
|
|
kokosový xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvrdá, s xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx na vnitřní xxxxxx pecky xxxxx xxxxx pletivo (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx a xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Suillus placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé plodnice
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Špička xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx dalších tvarů
Xxxxxxx č. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x jiné vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx než 3 mm
|
|
hnědé skvrny xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 povrchu
|
|
zelené xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx více než 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx a měkká xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
nepovoluje xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle velkosti xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx menší xxx 22
|
0
|
|
|
rané “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx těst a xxxx
|
*) Jednotlivým odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx znění vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro pór x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a které xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxx x hrušky a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, kterým se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, kterým se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x melouny xxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx č. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. února 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx normy xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a rychlené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx xxxxxxx x v mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x zákona České xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x zákona x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.