Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x vlože právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx proces, xxxxx vede k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx - tepelná úprava xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) kompotem - xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Extra) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; výživové tvrzení xxxx být xxxxxxx x názvu výrobku,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx obsahují méně xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo více xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx x kůry,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x šťávy, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) povidly - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx tuhé konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) klevelou - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - potravina řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného ovoce - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx kořen xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x sirupu,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,
x) xxxxxxx dření - surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a pecek, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx příměsmi - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) škůdcem - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx zpracovaného xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým druhem xxxx xxxxx ovoce x sestupném pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
d) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx a ovocných xxxxxxxx množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x obsahu xxxxx xx xxxx nacházet xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; xxxx x obsahu přírodních xxxxxxxx xx musí xxxxxxxx xx stejném xxxxxx poli xxxx xxxxx výrobku a xxxx xxx xxxxxx xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
g) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx pyré x názvu výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx vyrobených xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx však xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx se xxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx kůry xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo obdoba xxxxxx xxxxxxx pouze xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. f), x), x), x) x r) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx obsahovat xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkého, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx a kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně sladký x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x neoddělujícími xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky x xxxxxxx s jiným xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x červené řepy.
(8) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, rosolu x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx vonné (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xx x) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, desertní (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), nebo
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v nálevu.
(15) U kompotu xxxx pH dosahovat xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx oběhu při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, jader) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, přidáním xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
i) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x octu - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx označí
a) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) u upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 oC.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedené xxx písmeny b) xx x), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) vlašskými ořechy - xxxxx plodů xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx suchých plodů xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx skořápkových xxxxx xx xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené v příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou starší xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z hub x ostatní xxxxxxx x hub názvem xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxx, kterým xxxxx více než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby mají xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x chutí, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x přímému prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
c) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx dosažení úplné xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx zemina xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, kameny,
x) zelenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx x obecnou strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými hlízami - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a u xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx xxxxxx se xxxxxx i zemí xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx konzumních raných xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxxxxx dužninu.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 mm x nesmí xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odrůd brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (v x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí a xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 g pocházející x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x jablek
 
3000
 
 
 
 
slazená x xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx krém
 
 
380
 
podíl xxxxx xxxx být xxxxxx kaštanovým xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx kandované ovoce
 
 
 
 
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
 
-
 
džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
kaštanový xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
klevely
 
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx u xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxx byl u xxxxxx xxxxxxx zcela xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Přípustný xxxxxx cizích xxxxxxx x klevel a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx nad 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx lístků, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx plodů díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx a děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x broskvového xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, listů x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx živočišných xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vývoje, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená cibule xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
obsah xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
 
těkavé xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx částicemi dužniny
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 mm, bílé xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x nerovnoměrných řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx příměsí, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % lusků vláknitých, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých složek x obalu xxxxxxxxx
*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxxxxxx hrášek
 
Popis xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x hmotnosti (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
 
od 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
lískové ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
 
celé xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx nahořklá
 
lískové ořechy
 
jádro xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx, xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx xxxxxx oříšky
 
skořápka xxxxx, xxxxx, jádro xxx osemení, matné xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez hořké xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx dobře patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx pletivo (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx pletivo tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus erythropus)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus pinicola) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx citronová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx brambor
 
Ukazatel
 
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, požerky
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 mm
 
skvrny xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % v xxxxx 4 % tolerance
 
nad 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx v rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx x měkká xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
 
mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
 
nepovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxxx xx velikosti xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)
 
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
 
rané
 
menší než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
3
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící varné xxxx.
Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx x nich, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x eskariol x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx vinné x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky, xx znění nařízení x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx č. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. února 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx papriku zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx a xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody tropů x subtropů (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x v mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x živnostenském podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx daních, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x zákona x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.