Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (oddíl 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Xx.
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx bez nálevu, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) vody x nezahuštěné pulpy xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx jsou se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx xxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, že tyto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a dřeně, xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, vodné extrakty x xxxx,
k) xxxxxxx a rosolem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx ovoce (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x případným přidáním xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného ovoce xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
s) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - potravina x čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxx, přírodních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx sušit nebo xxxxxxxxx v sirupu,
x) ovocnou dužninou (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) vodním extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s ohledem xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími příměsmi - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) škůdcem - xxxx nebo mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí
x) použitým druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) u xxxxx v xxxx (xxxxxxxx bowlí) obsahem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x obsahu xxxxx xx xxxx nacházet xx xxxxxxx zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx poli xxxx xxxxx výrobku a xxxx být xxxxxx xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, povidel, klevel, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx více xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx být x xxxx názvu použito xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. f), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (ovocná bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx etanolu x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x jiných druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx být přidána xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Extra), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého x šípků, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, malin, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx vonné (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x) xx x) x x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé tuky x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx oleje z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx stavu), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx uvádí xx oběhu xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zeleninou - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle §3 xxxx. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx zeleniny u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo rovno 4,0, se musí xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx se skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx plody - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny b) xx i), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - plody xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Členění xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx skořápkových xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx dne xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - houby xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby nesmějí xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, klobouk však xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx poškození xxxxxxx úlomky nebo xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx cizích pachů x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx při teplotách xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 xX x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor konzumních xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující nevhodnost xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx konzistence dužniny,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx zemina xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx hlíz, xxxxx x konzumních xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji než 5 mm xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx
a) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
x) u xxxxxxx konzumních raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré nebo xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 mm. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Příloha č. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (v x x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx x šípků
|
250
|
|
|
ze xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x výrobě je xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx x jablek
|
2200
|
podíl xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x jablek
|
3000
|
|
|
slazená z xxxxxx x jablek
|
3200
|
podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30%
|
||
|
Klevely
|
všeobecně
|
1500
|
||
|
z xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx krém
|
380
|
podíl xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem
|
|
|
Ovocný xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx ovoce
|
|
||
|
Proslazené xxxxx xxxx kandované xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
v xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xx skleněném xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
neurčuje xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx u xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx zcela xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx II přílohy 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx cizích příměsí x xxxxxx a xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
|
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé nad 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx se po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) oddělení xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx cizích x nežádoucích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx cizí příměsi
|
Počet xxxx xxxx příměsi x obsahu o xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x stopky u xxxxxxx z lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x xxxxxxx organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx ovoce, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx ovoce
|
dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx nebo anorganických xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx ovoce xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 5 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
|
mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
|
Zelenina zdravá, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, barevně xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků vláknitých, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
|
|
kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí rajčat, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného tvaru
|
2
|
|
vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
zbytek stopek
|
3
|
|
nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) zrna
|
2
|
|
poškozená, xxxxx xxxxxxxx zrna
|
5
|
|
tvrdá, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, zlomky xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
|
Druh cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
|
10
|
15
|
25
|
Tabulka 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušená, bez xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
|
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na řezu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, xxxxx xxx osemení, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě xxxxxxxx, xxxxx tvrdá, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení a xxxxxxx pletivo tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Volvariella xxxxxxxx)
14. Ucho Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus brasiliensis)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
|
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších tvarů
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad u xxxxxxxxxx brambor
|
Ukazatel
|
Brambory xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pořezání, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná strupovitost xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva loupání
|
|
suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx zemina, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx hlíz
|
Brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxx (mm)
|
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x toho menší xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, jako příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Sb. byl xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx plody, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx nařízení x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o rozměrech, xxxxxxx na trh x označování daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 91/1108/EHS x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx rajčata a xxxxx zrušuje nařízení x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx nařízení č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxx a artyčoky, xx znění nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. listopadu 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x melouny vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx normy xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES a xxxxxxxx č. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, xxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Je xxxxxx na xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x zákona Xxxxx xxxxxxx rady x. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx daních, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.