Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x výjimkou ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
c) konzervací - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou výrobcem,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx jsou se xxxxxxxx xxxxxxx energie/cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x názvu výrobku,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - potravina splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx a xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a dřeně, xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo více xxxxxxx získaných z xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx plodů se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x šťávy, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, švestek), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými až xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxx xxxxxxxx ovoce - xxxxx druhy xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - potravina x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x aromatizaci,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - potravina x čerstvého celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx nebo konzervovaném xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x xxxxxxx zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx použitého xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§8
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým druhem xxxx druhy ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) u xxxxx v lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx a musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu přírodních xxxxxxxx se musí xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx vyrobených ze xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx xx vždy xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx množství jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X zpracovaného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx být x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx spojení xxxxx xx předpokladu, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. f), x), x), x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce v xxxx (xxxxxx bowle) xxxx obsahovat nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než citrusových xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x citrusových plodů.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx pouze z xxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Extra) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě džemu x rosolu x xxxxx, malin, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu rosolu x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx extraktů x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), džemu výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx definovaným x §6 xxxx. x) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx x med4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), u) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, určená k xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx v octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx než 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, aby došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 0 oC xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) skořápkovými plody - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedené xxx písmeny x) xx i), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx suchých plodů xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) kešu xxxxxx - xxxxxx plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx skořápkových xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx dále označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx xxxxxx
a) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx ode xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x českým xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % povrchu xxxxxx řezu, nejvýše xxxx tři xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx hub xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx či zapaření.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor konzumních xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x dužnině xxxx xxxxxxxxxxx nevhodnost xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými hlízami - poškození hlíz, xxxxx x konzumních xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji než 5 xx xx xxxxxxx,
m) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx dužniny nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 mm. Velikost xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx x. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx právním předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v g x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x červeného rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z kešu-jablka
|
230
|
|||
|
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 g pocházející x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x jablek
|
3000
|
|
|
slazená x xxxxxx x jablek
|
3200
|
podíl xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30%
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem
|
|
Ovocný xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
|
||
|
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová)
(%)
|
|
kompoty
|
nejvýše 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
0,6 - 2,6
|
|
povidla
|
nejméně 60
|
0,6 - 2,6
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx u xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
|
přítomnost xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
|
1
|
2
|
3
|
|
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
|
kompot
|
ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy a xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a stopek x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny vinné x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) oddělení xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x broskvového kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x stopky x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x kompotů x malin
|
5
|
7
|
10
|
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané
|
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vývoje, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
|
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina v xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobcích, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde byl xxxxxx jiný než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx jiný než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové výrobky xxxxxxxxx a upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým poškozením xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, bílé xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x cizích příměsí, x směsí jednotlivé xxxxxx xxx promíchané xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti nebo xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
|
sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky (xxxxx odchylek hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
zbytek xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx barva
|
1
|
|
dutiny
|
1
|
|
celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx odchylky
|
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
|
12
|
|
cizí rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (ne více xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
|
|
kokos xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
|
Skupina nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Leccinum) versipelle)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity pouze x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Pleurotus cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula judae)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Příloha č. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
|
granuláty x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x hub
|
||
|
houbové xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustný xxxxxx vad u xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx praskliny
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
|
zhojené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, dutost x xxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší xxx 3 mm
|
|
hnědé skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx hlízy
|
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
|
|
mechanické xxxxxxx (nalepená a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxxx xx velikosti xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “drobné”
|
menší xxx 17 - xxxx větší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných typů*)
|
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx varných typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Sb.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx označování, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx normami a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx a nektarinky x které zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx nařízení č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx švestky, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx cukrové x melouny vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x rychlené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy a xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová zrna.
XXX 46 3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46 3173 Fenykl xxxxxx.
3a) Je xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx, jehož obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Rady 2001/113/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x marmeládách x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x zákona Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.