Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx předpis Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx týkající xx zpracovaného xxxxx.
§5x vlože xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx základní části, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x která xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx být uvedeno x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů se xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,
k) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x šťávy, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů ovoce, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ovocem x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo konzervovaném xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla rozmělněna xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) vodním xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx ztráty nutně xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx uvedeno xxxxxxx zpracovaného xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx xxxx označí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x obsahu xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx protlaků xxxxxxxx xxxxxxx přírodních sladidel x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkých, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx ve výrobku xx vyšší xxx 10 xx/xx,
g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx použitých druhů xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx suroviny; u xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce však xxxx xxx údaj x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx se xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) xxxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxx být x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "s xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo obdoba xxxxxx spojení pouze xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), i) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 5.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x kůra x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně sladký x džem x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Při xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx extraktů z xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f) xx x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx jako xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), u) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx stavu), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního a xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními procesy, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) nebalené se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx pachy x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s nálevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx nebo dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití,
k) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx druhem xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. datem xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody nebo xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx plodů xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
d) mandlemi - xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - houby upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx tři xxxxxx, x xxxxx poškození xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx xxxxx x chutí, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx nevhodnost xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm do xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx užití podle xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 xx. Xxxxxxxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, kdoulí x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a šípků
 
250
 
 
 
 
ze xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x dřeň xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny ze xxxxxxx xxxxxxx 75%
 
 
 
slazená x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, klevely, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Refraktometrická xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
rosoly x xxxxxx výběrové (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
 
-
 
kaštanový xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
klevely
 
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx předpokladu, xx xxxx xxx u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx II přílohy 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Přípustný xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx příměsi x obsahu o xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší než xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x hroznů xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x broskvového xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
lístky x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx neroztřepané
 
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně xxxxxxxx, xxx známek poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx byl xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx než xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
 
nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek uvolněná xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx do 5 xx, bílé xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx košťálů x vrcholových xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx příměsí, x směsí jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým protlakem
 
Okurky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x více jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z toho xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x výjimkou tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušená, bez xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx nežádoucích organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
čerstvé xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
 
do 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx mandlová bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx kokosové xxxx, xx sklizení x xxxxxxx pletivo tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 cm
 
skořápka xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxxx bílé barvy
 
typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx až xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib dubový (Xxxxxxx reticulatus)
20. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx použity pouze x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus hortensis)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx máčková (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní xxxxxx x hub
 
granuláty z xxx
&xxxx;
xxxxx a prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx smažené
 
bramborové lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % hmotnosti
 
nárůstky, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx praskliny
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, dutost x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x rámci 4 % tolerance
 
nad 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva loupání
 
suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx velikosti xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho menší xxx 22
 
0
 
rané “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
 
3
Tabulka 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx o rozměrech, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx lusky.
Nařízení Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x které xxxxxxx nařízení č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. února 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46 3022 Švestky, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx základě x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x zákona x. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.