Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "zákon") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou ovocného xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
c) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x nezahuštěné pulpy xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxx xxxxxxx jsou se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx xxx uvedeno x xxxxx výrobku,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - potravina vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx získané z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, vodné extrakty x xxxx,
x) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
m) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx dužniny xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx druhy xxxxxxxx ovoce, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
u) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx dření - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx použitého xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
b) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx a ovocných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku; xxxx x obsahu xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx musí xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x názvu výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se vždy xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (ovocná xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x jiných druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x citrusových plodů.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx nebo nezahuštěný xxxxxxx může tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Při xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a džemu xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx džemu x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů z xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) speciálnímu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f) xx k) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, desertní (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx je sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx pH dosahovat xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (kandované xxxxx) nebalené se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx konzistence s xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) zeleninou x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) upravenou chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x ochucujících přísad, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx zeleniny podle §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. datem použitelnosti,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 oC nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina se xxxxx xx xxxxx xxx teplotách od 0 xX xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny b) xx i), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx suchých plodů xxxxx,
x) mandlemi - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) para xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx xxxxxx starší xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx pět xxx xxx dne sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - houby upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
a) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx podle přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, kterým xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby mají xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby se xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx světle xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé dužniny,
x) varným typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na povrchu xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, zejména xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, odpadlé xxxxxx, xxx, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx do xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny xxx 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v x x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x šípků
|
250
|
|
|
ze xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x endokarpu
|
|
Povidla
|
slazená ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx a jablek
|
2200
|
podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x jablek
|
3000
|
|
|
slazená z xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30%
|
||
|
Klevely
|
všeobecně
|
1500
|
||
|
z xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x jahod
|
640
|
|
|
Kaštanový xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx kaštanovým xxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
|
|
||
|
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
v xxxxxxxxx obalu
|
220
|
||
|
ve skleněném xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Refraktometrická sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
|
|
kompoty
|
nejvýše 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
-
|
|
džemy
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx x rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
0,6 - 2,6
|
|
ovocné protlaky
|
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, džemů, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx předpokladu, xx xxxx byl x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx II xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx a kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x xxxxxx x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé nad 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
|
kompot
|
ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu u xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx plodů a xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx čerstvé xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx ovoce
|
dostatečně vysušené, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx vývoje, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx cizích pachů x chutí
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
|
|
|
protlaky
|
|
|
sušená xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx konzervována
|
|
|
upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina v xxxxx
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické požadavky xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
|
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
|
sterilovaná zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou na xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx semen x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxx velikosti, průměr xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
|
|
sterilované xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
|
*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného tvaru
|
2
|
|
vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
|
zbytek xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek
|
Popis xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna
|
5
|
|
tvrdá, svraštělá, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, drtě
|
12
|
|
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců v xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx zeleniny xxx známek poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
od 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
|
|
neloupané pražené
|
||
|
loupané xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
čerstvé xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ve skořápce
|
47
|
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
|
Skupina nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx vyplňující xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx osemení, matné xx mastné na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý
|
bílá xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx pecky xxxxx xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx vody, xx xxxxxxxx a xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá
|
Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx prodeji xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
41. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Špička xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx smažené
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Příloha x. 16 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor
|
Ukazatel
|
Brambory konzumní xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % hmotnosti
|
|
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx než 3 mm
|
|
hnědé xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
|
nepovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (mm)
|
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných typů*)
|
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, brambory x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x další způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x nektarinky x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx se stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx znění nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx salátové, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody tropů x subtropů (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (karambola, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové bonbony.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x doplnění zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.