Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (oddíl 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x vlože právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) zpracovaným xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
c) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní nezávadnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx uvedenou výrobcem,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx jsou xx xxxxxxxx xxxxxxx energie/cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx; výživové tvrzení xxxx být xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Extra),
i) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx a dřeně, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, vodné xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) klevelou - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx zřetelnými hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) ovocem v xxxx (ovocnou bowlí) - potravina x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného ovoce x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, uzavřená xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v sirupu,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx dření - surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx zpracování,
x) xxxxxx extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx použitého xxxxx,
x) cizími příměsmi - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k potravině,
x) škůdcem - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je uvedeno xxxxxxx zpracovaného xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti použité xxxxxxxx,
x) x xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x obsahu ovoce xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx přírodních sladidel x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx uveden xxxxx viditelnými písmeny,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, jestliže jeho xxxxx ve výrobku xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx více xxxxx xxxxx xxxx xxxx být xxxx x druzích použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. f), x), x), x) x r) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) méně sladkého, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, borůvek, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx tvořit xxxx vsádkové hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx vodní, hrozny, xxxx, okurky a xxxxxxx s jiným xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx výrobě xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx extraktů z xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx vonné (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 písm. x) xx k) x x) lze přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li refraktometrická xxxxxx ovoce proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, xxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx označí
a) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH je xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx plody - plody nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx stavu nebo xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx mandloně obecné,
x) xxxx xxxxxx - semena plodů xxxxxxxxxxxx západního,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx pět dní xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - houby upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - houby xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx uvedeno xxxxxxx xxx na skupiny x podskupiny.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 a xxxxx xxxxx,
b) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých druhů xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx do 10 % povrchu xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx houbami se xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx než xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx pachů x chutí, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx při teplotách xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až světle xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) příměsmi - xxxxx ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, kameny,
x) zelenými hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u konzumních xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx a u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x odrůdou; xxx xxxxxx xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x prašné strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx x. 1 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (v x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
80
 
 
 
Rosoly
 
všeobecně
 
350
 
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
 
 
 
slazená x jablek
 
3000
 
 
 
 
slazená x xxxxxx x jablek
 
3200
 
podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Proslazené xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
v xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, protlaky a xxxxxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Refraktometrická xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
 
džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx výběrové (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
kaštanový xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
klevely
 
nejméně 38
 
0,6 - 2,6
 
povidla
 
nejméně 60
 
0,6 - 2,6
 
ovocné protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
neurčuje xx
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx u xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových krémů xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx výrobků zcela xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx II xxxxxxx 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
 
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx a děleného xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotu z xxxxxxx a dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx vady, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, listů x dalších organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně xxxxxxxx, xxx známek poškození xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem
 
odpovídající xxxxxx druhu ovoce xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z půdy x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové protlaky xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
 
nejvýše 3,5
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx příměsí, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
Okurky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky nejmenší x více jak 50 %, x xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, které xxxx x nejširším xxxxx průměr nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% hmot.)
 
odlišně zbarvená (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx rostlinný materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx nebo lusky
 
10
 
15
 
25
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 do + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nebo burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje se
 
 
jádra
 
 
10,0
 
0,5
 
kokosové xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
 
3,0
 
nedovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce olejnatá
 
mandle
 
jádro xxxxxxx, vejčité
 
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx na řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, xxxxx xxx osemení, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx hub určených x xxxxxxx prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Discina perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Liška xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx bez třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity pouze x xxxxxx xxx xxxxx průmyslové zpracování x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Pholiota xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Grifola xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
bramborové lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx praskliny
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx skvrny xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % v xxxxx 4 % tolerance
 
nad 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
nepovoluje xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (mm)
 
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho menší xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “drobné”
 
menší xxx 17 - xxxx větší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
3
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především pro xxxxxxxx těst x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Informace
Právní předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx od 1.7.2013
a xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxx cukrové x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na trh x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a které xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx avokádo, xx znění nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx č. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, lilek a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x lesní plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx x ananas.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx tropů x subtropů (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx na základě x v xxxxxx xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x čokoládové bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x doplnění zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.