Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (oddíl 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - xxxxxxxxxxxxx proces, xxxxx vede k xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) sterilací - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují podmínky xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx být uvedeno x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkým - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx obsahují xxxx xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
i) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx plodů se xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx více xxxxx ovoce (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi dužniny xxxxx,
x) klevelou - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - potravina řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) sušeným ovocem - ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
q) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - potravina z xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx lihem5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx celého xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
t) kaštanovým xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxx, přírodních sladidel x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) zázvorem - xxxxx kořen xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx na xxxx,
x) ovocnou xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) vodním xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími příměsmi - xxxxxxx předměty xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx nebo mrtvý xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
b) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x obsahu xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako název xxxxxxx a musí xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC u xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx musí xxxxxxxx xx stejném xxxxxx poli xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx výběrových (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx výrobku xxxxxx použitého druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx být v xxxx názvu použito xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx v xxxx (ovocná xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 kg xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x kůra x xxxxxxxxxxx plodů.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x džem xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě džemu x rosolu z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), džemu výběrovému (Xxxxx) speciálnímu, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x kdoulí se xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 písm. x) xx x) x x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx plodů.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené pro xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx dehydratačními procesy, xxx je xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx pH xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od stanovených xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; s výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro spotřebitele.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 oC do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx b) xx x), v xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xx solené,
x) vlašskými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
d) mandlemi - xxxxx suchých xxxxx mandloně xxxxxx,
x) kešu xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - plody xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx skořápkových xxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) čerstvými xxxxxxx volně rostoucími - houby získané xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx dne sběru,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx uměle vytvořených, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dní xxx dne sběru,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx upravené xxxxxxx, x nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx pěstované českým xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) čerstvé xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx otvory, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx houbami se xxxxxx houby, kterým xxxxx xxxx než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x relativní vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx do oběhu xxxxxx nebo zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) bramborami konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
c) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx s průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx - označení konzistenčních xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - poškození hlíz, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx brambor pozdních xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx dužninu.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx kulovitého nebo xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx výrobky z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x přistoupení Xxxxx republiky k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x černého xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
150
|
|
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x výrobě je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek
|
|
slazená ze xxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
||
|
slazená x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x jablek
|
3200
|
podíl xxxxxx sušiny z xxxxxx xxxxxxx 30%
|
|
Klevely
|
všeobecně
|
1500
|
||
|
z xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
v xxxxxxxxx obalu
|
220
|
|
|
ve skleněném xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, marmelády, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Refraktometrická sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx)
(%)
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
neurčuje xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx byl u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký x xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, nálev čirý xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u kompotu x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx všech xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x anorganických mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci včetně xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx známek poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
|
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (kysaná) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
|
těkavé xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx jde-li o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx částicemi dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi výskyt xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 xx, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů košťálů x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
|
2
|
|
vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
|
|
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
|
2
|
|
poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, odbarvená, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, drtě
|
12
|
|
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
|
Druh xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx nebo xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx druhu zeleniny xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxx zeleniny, xxx xxxxxx pachů x xxxxx
|
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
skořápkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
|
mandle
|
jádra
|
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 a xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% hmot.)
|
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
6,0
|
0,05
|
|
mandle
|
jádra
|
|
6,5
|
0,1
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10,0
|
6,5
|
0,5
|
|
neloupané pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
47
|
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje se
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
|
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx skořápky, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
|
oříšková, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx kokosové xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxxx xxxx barvy
|
typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Aqaricus bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx pro xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx edodes)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx citronová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)
Příloha x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
|
ostatní výroby x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx smažené
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustný xxxxxx vad x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, pořezání, xxxxxxxx, otlaky, požerky
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx praskliny
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 mm
|
|
skvrny xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% hmotnosti xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
0
|
|
|
rané “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící varné xxxx.
Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx nabytí účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx z nich, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení č. 2002/453/XX, a které xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy vinné x xxxxxx xx xxxx nařízení č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x nektarinky x které zrušuje xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx melouny xxxxxxx x melouny xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx jakosti xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. března 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx znění nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a rychlené xxxx čekanky xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a višně.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na xxxxxxx x v mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x živnostenském podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů, (xxxxx x xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx a definice xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.