Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§6
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, obsahující xxxxxxx základní xxxxx, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx s xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx - potravina splňující xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx jsou se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkým - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx pulpy, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedená do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx sušeného ovoce - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ovocem v xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx přírodními sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
t) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxx, přírodních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která nebyla xxxxxxxxxx xx dřeň,
x) ovocnou xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x ohledem xx xxxxxx nutně xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx dále označí
x) použitým druhem xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
b) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
c) názvem xxxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku; údaj x xxxxxx xxxxx xx xxxx nacházet xx stejném zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x gramech obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx však xxxx být xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se vždy xx obalu určeném xxx spotřebitele xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx pekařských výrobků xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být v xxxx xxxxx použito xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. f), x), x), x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx) xxxx obsahovat nejméně 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat nejméně 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkého, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx než citrusových xxxx xxx přidána xxxxx a kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Při xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, okurky a xxxxxxx x jiným xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x rosolu výběrového (Xxxxx) při použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 písm. f) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující pěnění x tekutý pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx definované x §6 xxxx. x), t), u) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), nebo
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními procesy, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X kompotu xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx nutno potravinu xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx uvádí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zeleninou - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx a zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem použitého xxxxx zeleniny xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx druhem xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx podílů jednotlivých xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; s výjimkou xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) skořápkovými xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx či solené,
x) vlašskými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx skořápkových xxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování potravin9) xx označí
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub názvem xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, klobouk však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 xX xxxxxx x zabalené x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx hlízy alespoň xxxxxxxxxxx větší, xxx xx průměrná xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá zemina xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních brambor x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx do xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxx označování potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx i zemí xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) výrobky x xxxxxxx označí názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x prašné strupovitosti, xxxxxxx a rzivosti xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních musí xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx slupku, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx zasahující do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 mm. Xxxxxxxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx raných x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), h), x), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Příloha č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a minimální xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 kg xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
230
|
||
|
z xxxxx xxxxxxx (maracuja)
|
80
|
|||
|
Džemy
|
všeobecně
|
350
|
||
|
z xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
150
|
|
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, švestkový xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx švestek
|
|
slazená ze xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx x jablek
|
3200
|
podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30%
|
|
Klevely
|
všeobecně
|
1500
|
||
|
z xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx kaštanovým krémem
|
|
Ovocný xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx kandované xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
|
v xxxxxxxxx obalu
|
220
|
|
|
ve xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx kyselina citrónová)
(%)
|
|
kompoty
|
nejvýše 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
|
džemy xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
-
|
|
džemy
|
nejméně 60
|
-
|
|
rosoly x xxxxxx výběrové (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
marmelády
|
nejméně 60
|
-
|
|
kaštanový xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
klevely
|
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
neurčuje xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx předpokladu, xx xxxx xxx x xxxxxx výrobků zcela xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x souladu x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx a xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o ploše xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá až xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev čirý xx opalizující, bez xxxxxx a sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu všech xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx cizích x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx neloupané, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdci včetně xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x jakémkoliv stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích pachů x chutí
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx protlaky nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
|
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
nejvýše 3,5
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
|
Zelenina xxxxxx, x vegetačními změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, u feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx výskyt semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx velikosti, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu obalu
|
|
kečupy xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z koření
|
|
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna
|
5
|
|
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích organických xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
od 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx ořechy
|
čerstvé xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x výše
|
- 1
|
Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
|
3,0
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (semena)
|
|
6,0
|
nedovoluje xx
|
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, vejčité
|
žlutá xx xxxxxx xxxxx, na xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx mastné na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx pachutí
|
|
kokosový xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá
|
Příloha x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx mladé plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx vysoká (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum decastes)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity pouze x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
|
houby xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
|
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*) xxxxxxxxx xx název xxx dalších xxxxx
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, pořezání, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
|
zhojené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší xxx 3 mm
|
|
hnědé xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v rámci 4 % tolerance
|
nad 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx po oloupání x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
|
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx než 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx všeho druhu, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných xxxx. Xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Příloha x. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Sb.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx x nich, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxx x které zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. září 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x hrušky x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro meruňky x které zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro stolní xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx hrachové lusky, xx znění nařízení x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x pro xxxxxxx, xx znění nařízení x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2002/843/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x rychlené xxxx čekanky salátové, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, nařízení x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx základě x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx pozdějších předpisů, (xxxxx x lihu), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro lískové xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46 3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.