Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích příměsí,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilací - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx výrobcem,
x) kompotem - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tyto xxxxxxx jsou se xxxxxxxx xxxxxxx energie/cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxx sladkým - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) marmeládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, přičemž za xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx x kůry,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních sladidel x šťávy, nebo xx směsi přírodních xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) klevelou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
x) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - potravina x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
t) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru v xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx x sirupu,
x) ovocnou dužninou (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) ovocnou xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých částí xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx extraktem xxxxx - vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty nutně xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx živočicha.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se zpracované xxxxx dále označí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
x) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x ovocných xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x xxxxxx ovoce xx musí nacházet xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx název xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx celkovým xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden xxxxx viditelnými xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší než 10 xx/xx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), rosolové xxxxxxxxx x kaštanového pyré x xxxxx výrobku xxxxxx použitého druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx nebo více xxxxx xxxxx však xxxx být xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se xxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx kůry xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx být x xxxx názvu použito xxxxxxx "s džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx pouze xx předpokladu, že xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. f), x), h), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkého, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky a xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, rebarbory xxx xxxxxxxx červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě džemu x xxxxxx z xxxxx, malin, angreštu, xxxxxxxxx rybízu, slív xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx řepy.
(8) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx hmotnosti vody xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), džemu výběrovému (Xxxxx) speciálnímu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx výběrovému (Extra) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx definovaným x §6 písm. f) xx x) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny definované x §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu), nebo
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx pH xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx oběhu při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních sladidel xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
i) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx salátů a xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x proslazené xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 oC xx 5 xX.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx b) xx x), v xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx či solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plodů xxxxxxx vlašského x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - jádra xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx juvie xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice pinie.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx volně xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx tři dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub podle přílohy č. 13 x datem xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x hub x xxxxxxx xxxxxxx x hub názvem xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých druhů xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x nich
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx brambor xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx větší, než xx průměrná šířka xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx světle xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - označení konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx konzistence xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce hlízy, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, kameny,
x) zelenými xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více než 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - poškození hlíz, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx než 3,5 xx a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) výrobky x brambor - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) výrobky x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově jednotné x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez vnějších x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, obecné x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx zasahující do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 mm.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odrůd brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
|
80
|
||
|
Džemy
|
všeobecně
|
350
|
||
|
z xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x šípků
|
250
|
|||
|
ze xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x kešu-jablka
|
160
|
|
|
z plodů xxxxxxx (maracuja)
|
60
|
|||
|
Rosoly
výběrové
(Extra)
|
všeobecně
|
450
|
||
|
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z kešu-jablka
|
230
|
|||
|
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x toho min. 75 g xxxxxxxxxxx x endokarpu
|
|
Povidla
|
slazená ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek
|
2200
|
podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
|
slazená x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30%
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx kandované xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
|
220
|
|
|
ve xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
klevely
|
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
0,6 - 2,6
|
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
neurčuje xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx u džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), marmelád x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx u xxxxxx výrobků zcela xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx II xxxxxxx 1 směrnice Rady 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
|
přítomnost xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx o xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx nad 10 mm)
|
2
|
3
|
4
|
|
přítomnost xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
|
1
|
2
|
3
|
|
zlomky xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, bez xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx a děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx po xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx a stopy xx mechanickém loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x lesních xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx kuželovité středy xxxxx x xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
Barva
|
Chuť a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez stop xxxxxxxxxx, xxx vegetačních xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx sušeného xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
|
zelenina xxxxxxxx konzervována
|
|
|
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Příloha č. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X kečupů obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
|
těkavé xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nejvýše 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým poškozením xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s tvarovými x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx jde-li o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx mírně narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu obalu
|
|
sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních změn, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z koření
|
|
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx stopek
|
3
|
|
nevhodná xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu odchylky (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (ne více xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
|
Druh cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a vůně
|
|
sušená xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx xxxxxx pachů x chutí
|
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
|
Složky (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
od - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 100
|
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
|
4,0
|
0,5
|
|
loupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pachu a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx mastné xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
strouhaný, xxxxx xxxx jemně xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx pachutí
|
|
kokosový xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, ve xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx kokosové xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx pletivo tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x přímému prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Líha xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx deliciosus xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Špička xxxxxx (Marasmius oreades)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Jidášovo (Xxxxxxxx auricula xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)
Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx dalších xxxxx
Xxxxxxx č. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustný xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pořezání, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
|
nad 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
|
zhojené xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, dutost x xxxx vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x rámci 4 % tolerance
|
nad 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx než 1 vrstva xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
nepovoluje xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)
|
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
0
|
|
|
rané “drobné”
|
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor konzumních xxxxx varných xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s účinností xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx jablka x hrušky x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx, endivii kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx révy xxxxx x kterým se xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a nektarinky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, nařízení x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx papriku zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na xxxxxxx x v mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. prosince 2001 x ovocných džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx lískové xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.