Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x upravuje xxxxx požadavky týkající xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x vlože xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x která xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní nezávadnosti xxxxxxx,
x) sterilací - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx bez nálevu, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - potravina splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx xxx uvedeno x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a dřeně, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, vody a xxxxx nebo více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž za xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx přírodních sladidel xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
m) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými hrubými xxxxxx xxxxxxx ovoce,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx ovoce - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
q) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, pecek x jádřinců, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx z ovoce, xxxxx x ohledem xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx použitého ovoce,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§7
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx zpracovaného ovoce xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
x) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) obsahem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x xxxxxx ovoce xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
e) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx protlaků xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x gramech obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx poli jako xxxxx výrobku x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx použitých xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx více xxxxx xxxxx však xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nahrazen slovy "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
x) teplotou skladování.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx množství jemně xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxx xxx v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x marmeládou", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx a chemickým xxxxxxxxxx na jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě džemu, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx druhů xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem výběrový (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx xxx z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na plátky.
(5) Při xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, xxxxxx a xxxxxxx x jiným xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx rybízu, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x červené xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx rosolu x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti vody xxxxxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Xxxxx) speciálnímu, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx definovaným v §6 písm. x) xx k) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), t), u) x x) mohou xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx pH xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Sušina sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx proslazeného (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zeleninou - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný sterilací,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, přidáním xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx v xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx se skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých plodů xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx mandloně xxxxxx,
x) kešu xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx xxxxxx - semena juvie xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx uměle vytvořených, xxxxx nejsou starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - houby upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx označí
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 a xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx dnů xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx spojen x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx uvedených v xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % povrchu xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx otvory, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x zabalené x přímému prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) bramborami konzumními - hlízy xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx průměrná xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, zejména xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá xxxxxx xx slupce hlízy, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx než 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx xxxxxxxx než 5 mm xx xxxxxxx,
m) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění výrobků x brambor xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx uvedeného x příloze č. 16 tabulce 4,
c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, xxxxx, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx slupku, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich.
§34
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Příloha č. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
160
 
 
 
 
z plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, malin
 
250
 
 
 
 
ze xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx min. 75 g pocházející x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x výrobě xx xxxxx použít xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek
 
 
 
slazená ze xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x jahod
 
640
 
 
 
Kaštanový xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve skleněném xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
 
6,0
 
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Refraktometrická sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
 
džemy xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
 
-
 
džemy xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
rosoly x rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx x džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), marmelád x xxxxxxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx názvy výrobků x souladu s xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES o ovocných xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
 
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
kompot
 
ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx z xxxxxxxxx a děleného xxxxx mírně xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotu z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx cizích x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx živočišných xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
 
zelenina xxxxxxxx konzervována
 
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx zvadlých x svraštělých částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx překročit průměr xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
 
sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx měkká, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx z koření
 
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
Tabulka 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, svraštělá, xxxxx skvrnitá, odbarvená, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx a volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x nevyzrálých částí xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx cizích pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
jádra
 
kokosové xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10,0
 
6,5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx nahořklá
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
skořápka xxxxx, suchá, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
 
skořápka xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé až xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Liška xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Hřib xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx pro xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx auricula xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx sušená
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších tvarů

Příloha č. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx praskliny
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 mm
 
skvrny xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx po xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx zemina, cizí xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (mm)
 
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “drobné”
 
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Příloha x. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou zeleninu, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx hrachové lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx mrkev a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny xxxxxxx x melouny vodní, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. února 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx plody xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
ČSN 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx daních, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.