Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Xxxxx 1
§1
§1 (oddíl 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a upravuje xxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx známek hniloby x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx a která xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx obsahem energie/cukru x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x názvu výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkým - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx a xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, vodné xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x jemnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného ovoce - různé druhy xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) ovocem v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx lihem5) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, uzavřená xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v sirupu,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla rozmělněna xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu zpracování,
x) vodním xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, které xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx nebo mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovoce xx skupiny.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
b) x xxxxx v xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a ovocných xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x gramech, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x xxxxxx ovoce xx xxxx nacházet xx stejném xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx a musí xxx uveden jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; údaj x xxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx než 10 xx/xx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx pyré x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; u xxxxxxx vyrobených ze xxx nebo více xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx hroznů révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx čerstvé chlazené xxxxx xx vždy xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx pekařských výrobků xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být v xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx x chemickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx je xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxx být přidána xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem výběrový (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, rebarbory xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x červené xxxx.
(8) Podíl ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx vypočítá xxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálnímu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xx k) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx a xxx4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny definované x §6 xxxx. x), t), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Extra) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx vyrobená z xxxxxxx částí zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx proslazenou nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x ochucujících přísad, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx zeleniny xxxxx §3 písm. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx zelenina se xxxxx do oběhu xxx teplotách xx 0 xX do 5 oC.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) skořápkovými xxxxx - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), v xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) mandlemi - xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně obecné,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - houby xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx názvem xxxxxxxxxx x českým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace do 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených hub xxxx xxx nejvýše 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, mají xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx - hlízy xxxxxxx xxxxx a kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx - označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, změny barvy xxxx konzistence xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx zemina xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, odpadlé xxxxxx, nať, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx více xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx do xxxxxxx,
m) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou spotřebu xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx konzumních pozdních xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx konzumních raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) výrobky z xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx pachů x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx dužninu.
(3) Hlízy brambor xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 mm. Xxxxxxxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 mm.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x výrobě xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx švestek
 
 
 
slazená xx xxxxxxx x jablek
 
2200
 
podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x jablek
 
3000
 
 
 
 
slazená z xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skleněném xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
 
-
 
džemy
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
 
povidla
 
nejméně 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx nemusí být xxxxxxx u džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 směrnice Rady 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)
 
2
 
3
 
4
 
přítomnost pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (menší xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
kompot
 
ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x kompotů x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí zachovat xxxxxxxx, xxxxx čirý xx opalizující, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx kyseliny vinné x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
 
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
 
lístky x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx čerstvé ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx neloupané, celé xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané
 
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx xxxxxxx živočišných xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, musí činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx stopek xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 mm, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
Okurky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx měkká, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z toho xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic s xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx barva
 
1
 
dutiny
 
1
 
celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
 
Popis xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu odchylky (% hmot.)
 
odlišně zbarvená (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, zlomky xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, drtě
 
12
 
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
 
Druh xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
 
10
 
15
 
25
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně nepřítomnosti xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx anorganických xxxxxxx x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené zeleniny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
neloupané pražené
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
 
3,0
 
nedovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx oříšky
 
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx pecky tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx kokosové vody, xx xxxxxxxx x xxxxxxx pletivo tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib dutonohý (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx sametový (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Hřib koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) versipelle)
31. Xxxxxxxx osikový (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Čirůvka xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus silvaticus) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec ježatý (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx se název xxx dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % tolerance
 
nad 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva loupání
 
suchá xxxxxxx a měkká xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
 
rané
 
menší než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, jako příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx těst x xxxx
*) Jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx x nich, xxxxx i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
a xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pór x které zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, a které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx na trh x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým se xxxxxxx obchodní norma xxx rajčata a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x kterým se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky, xx znění nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx melouny cukrové x xxxxxxx vodní, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, ve znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x jahody, xx znění xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx salátové, xx znění nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, kterým se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o lihu x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x živnostenském podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.