Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (oddíl 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx ovoce
§5x
Xxxxx oddíl3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x vlože xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) zpracovaným xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní výživové xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, že tyto xxxxxxx obsahují xxxx xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
i) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx a dřeně, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,
k) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxx xxxx druhů ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx - ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
q) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx lihem5) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami určenými x aromatizaci,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
t) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx x je xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z ovoce, xxxxx s xxxxxxx xx ztráty nutně xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx obsahuje všechny xx vodě rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny předměty xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx živočicha.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) se zpracované xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
d) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím xxxxx x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x xxxxxx ovoce xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx název xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje množství xxxxxxxxx refraktometricky při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně; údaj x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; x xxxxxxx vyrobených xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx údaj x druzích použitého xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx xx xxxx xx obalu určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou skladování.
(4) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) X zpracovaného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxx xxx x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "x xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo obdoba xxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), h), x) x x) x xxxxxxxxxx x chemickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx a kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Při výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x neoddělujícími xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, hrozny, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx výrobu rosolu x rosolu výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrovému (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 písm. x) xx k) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje z xxxxxxxxxxx plodů.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), t), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), nebo
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx je sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) U kompotu xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké až xxxxxxxx konzistence s xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních sladidel xxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx
V příloze č. 5 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů a xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, aby došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx a proslazené xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx teplotách xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) skořápkovými plody - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) mandlemi - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) kešu ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění skořápkových xxxxx na xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou xxxxxx xxx tři dny xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxx dnů ode xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx z hub x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x českým xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx být pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) U xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx do 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx úlomky nebo xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx být nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, kterým xxxxx více než xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x nichž se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti perforovaných. Xxxxxx houby xxxx xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, jsou xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby a xxxx dostatečně vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve dvou xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum X.,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným xxxxx - označení konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx zemina xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx hlouběji než 5 xx xx xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x brambor na xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx xxxxxx se xxxxxx i zemí xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
c) x xxxxxxx konzumních raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné povrchové xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích pachů x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx zasahující do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx raných x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a výrobky x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 g pocházející x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx použít švestkovou xxxx, švestkový xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75%
 
 
 
slazená x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx a jablek
 
3200
 
podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x jahod
 
640
 
 
 
Kaštanový krém
 
 
380
 
podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Proslazené xxxxx xxxx kandované xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Refraktometrická xxxxxx
(%)
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx kyselina citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
 
-
 
džemy
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
klevely
 
nejméně 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Extra), marmelád x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx byl x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx II xxxxxxx 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů z xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů z xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx u kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx příměsí x kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, celé xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx příchutí a xxxxx
Xxxxxxx 5
Sušené ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem
 
odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Konzervované zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninový výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické požadavky xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
 
nejméně 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
obsah xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně
 
zelenina zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx stopek xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx dané velikosti xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx až křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin
 
sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou považovány xxxxxx plody, xxxxx xxxx v nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
 
Popis odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx zrna
 
5
 
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, odbarvená, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
 
Druh cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých částí xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
skořápkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
jádra
 
kokosové ořechy
 
čerstvé xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové ořechy
 
jádra
 
 
6,0
 
0,05
 
mandle
 
jádra
 
 
6,5
 
0,1
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10,0
 
6,5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
14,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx až xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx osemení, matné xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
strouhaný, xxxxx xxxx jemně mletý
 
bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě vláknitá, xxxxx tvrdá, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx pecky tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx vody, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Hřib xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Hřib dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx deliciosus xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx pinophylus xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx bukovka (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx tvarů

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu
 
zelené xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx loupání
 
suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
 
max. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
 
nepovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “drobné”
 
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx varných typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
*) Jednotlivým xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Příloha x. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Informace
Právní předpis x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX k EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro pór x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx cukrové x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx kuchyňskou a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx trh x označování xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx révy xxxxx x kterým se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx a xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx normy pro xxxxxx x artyčoky, xx znění nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro banány, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES a xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x rychlené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Fíky xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx základě x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona České xxxxxxx rady č. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x zákona č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.