Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2013.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§6
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) zpracovaným xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upravena konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) kompotem - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx; výživové tvrzení xxxx xxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx než džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x šťávy, nebo xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) povidly - xxxxxxxxx vyrobená z xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x jemnými až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx sušeného ovoce xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (ovocnou xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce, zalitého xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého celého xxxx xxxxxxxx ovoce x případným přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních sladidel x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
u) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se zpracované xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
b) u xxxxx x lihu (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
d) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x obsahu ovoce xx xxxx nacházet xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx uveden jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx protlaků xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x gramech obsažených xx 100 g xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx poli jako xxxxx výrobku x xxxx xxx uveden xxxxx viditelnými písmeny,
x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x kaštanového xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx více xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx hroznů révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx se xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx kůry xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "s džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 písm. f), x), h), i) x x) a xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, hrozny, xxxx, okurky a xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra), džemu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x šípků, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, rebarbory xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx rybízu, xxxx xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f) xx k) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x tekutý pektin.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx plodů.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), nebo
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkého mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravuje xxxxxxxx od xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) zeleninou - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří zelenina x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx v octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx zeleniny podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x zeleniny mléčně xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx nebo kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx a proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx i), x xxxxxxx stavu xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - semena plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx ořechy - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx nesmí obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx nejsou xxxxxx xxx tři dny xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x českým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx příměsí a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx více než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, mají xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a zabalené x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx konzumními - hlízy xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx průměrná xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x hlízami xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních pozdních, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx na povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá zemina xx slupce xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a u xxxxxxxxxx brambor pozdních xxxxxxxx hlouběji než 5 xx do xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx konzumních raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez hniloby, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x příchutí, bez xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy brambor xxxxxxxxxx pozdních musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx hlíz jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
|
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z kešu-jablka
|
230
|
|||
|
z xxxxx mučenky (maracuja)
|
80
|
|||
|
Džemy
|
všeobecně
|
350
|
||
|
z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin
|
250
|
|
|
ze zázvoru
|
150
|
|||
|
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; | ||
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx použít švestkovou xxxx, švestkový lektvar x xxxx ze xxxxxxxx švestek
|
|
slazená ze xxxxxxx a jablek
|
2200
|
podíl xxxxxx sušiny xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
||
|
slazená x jablek
|
3000
|
|||
|
slazená x xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
|
||
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1500
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
| &xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Refraktometrická sušina
(%)
|
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
|
| &xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
-
|
|
džemy
|
nejméně 60
|
-
|
|
rosoly x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
-
|
|
klevely
|
nejméně 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
|
povidla
|
nejméně 60
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
| &xxxx;
xxxxxx protlaky
|
nejvýše 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx xx
|
Xxxx.: Xxxxxxxx obsah refraktometrické xxxxxx nemusí být xxxxxxx u džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád x kaštanových krémů xx xxxxxxxxxxx, že xxxx byl u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladký a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx příměsi
|
Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
|
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
|
kompot
|
ovoce bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů díly xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu, x kompotů x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx z maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx svraštělá slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx přítomných barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx cizích x nežádoucích xxxxxxx x kompotu z xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
&xxxx;
xxx 1000
|
|
| &xxxx;
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Barva
|
Chuť x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx jádřinců, x xxxxxxx nebo xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušené, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vývoje, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx prachem
|
odpovídající xxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
|
|
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
|
|
|
protlaky
|
|
|
sušená xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina v xxxxx
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx s refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
|
obsah xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx jde-li o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, bez zvadlých x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx nálev x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná
|
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, které xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
|
Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (v kusech)
|
|
okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
|
Popis odchylky
|
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
|
|
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, zlomky xxxxx a volných xxxxxx, drtě
|
12
|
|
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
|
5
|
5
|
10
|
|
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušená, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx škůdců v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez znečištění xxxxxxx či xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx sušené zeleniny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
|
Hmotnostní rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
|
Složky (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
|
|
od 5,0 xx 10,0
|
od - 4,0 do + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
|
jádra
|
||
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
|
do 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 x výše
|
- 1
|
Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, jádro xxx osemení, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx vody, xx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx nasládlá
|
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Liška xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Hřib xxxxx (Boletus erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx deliciosus xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Žampion xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus silvaticus) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx pouze x sušení xxx xxxxx průmyslové zpracování x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx sklepní (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)
Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
|
||
|
výrobky x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
|
ostatní výroby x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a xxxxxx x hub
|
||
|
houbové extrakty
|
||
|
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x brambor
|
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxx předsmažené*
|
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx vařená
|
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx
Příloha x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx celkem nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx v rámci 4 % tolerance
|
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx loupání
|
|
suchá xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
nepovoluje xx
|
Xxxxxxx 2
Přípustné odchylky xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)
|
% hmotnosti xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
| &xxxx;
xxxx “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
|
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, brambory a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx plody, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x hrušky x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o rozměrech, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje nařízení x. 83/78/EHS.
Nařízení Komise č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx zeleninovou, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve znění xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx znění nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy a xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Citrusové xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx plody xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, jehož obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.