Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2013.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx oddíl3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) a upravuje xxxxx požadavky týkající xx zpracovaného ovoce.
§5x vlože právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx ovocem - potravina, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx proces, xxxxx vede x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx/xxxxx x splňují xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx být uvedeno x xxxxx xxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx tyto xxxxxxx obsahují méně xxxxx než xxxxx xxxxxxxx (Extra),
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,
k) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních sladidel x šťávy, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx bez přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x jemnými xx xxxxxxxx částicemi dužniny xxxxx,
m) klevelou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ovocem x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx lihem5) nebo xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
t) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
u) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) vodním extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx s ohledem xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje živočicha.
§7
Členění xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx zpracovaného ovoce xx xxxxxxx.
§8
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx dále označí
x) použitým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx v xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
c) názvem xxxxxxx,
d) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x ovocných xxxxxxxx množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; údaj x xxxxxx xxxxx xx musí xxxxxxxx xx stejném zorném xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxxxx zbytkového oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx vyrobených ze xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích použitého xxxxx nahrazen slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx se vždy xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx označí
x) xxxxx použitelnosti,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx použít xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "s xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx a chemickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x xxxxxx druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x citrusových plodů.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x džem výběrový (Xxxxx) méně sladký x xxxx z xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, melouny, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx a xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx ovoce xxx výrobu rosolu x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) méně xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrovému (Extra) x xxxxxx se xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 písm. x) xx x) a x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x tekutý pektin.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x v) mohou xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx xxxxx xxx zpracovány také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Citrusová xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x nálevem x neprodyšně uzavřeném xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících přísad, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.

§14
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx druhem xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x zeleninový výrobek xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH je xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx do oběhu xxx teplotách od 0 xX xx 5 oC.
Oddíl 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx plody - plody xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx písmeny x) xx i), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) mandlemi - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) para ořechy - semena xxxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění skořápkových xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx volně rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - houby upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxx o xxxxxxx označování potravin9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, nejvýše xxxx tři otvory, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx houby, kterým xxxxx více než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, jsou xxx xxxxxx pachů x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, volně xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx mohou být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) bramborami xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx tuberosum X.,
x) bramborami konzumními xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
d) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx průměrná xxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) varným xxxxx - označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních pozdních, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 povrchu hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození hlíz, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx do xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a sušením, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou; xxx dovozu se xxxxxx i zemí xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x vnitřních vad xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít jakostní x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích pachů x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx dužninu.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x nesmí vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx raných "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas v. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x g x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
160
 
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
250
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
80
 
 
 
Rosoly
 
všeobecně
 
350
 
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx ovoce
 
 
 
 
 
Proslazené ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
v xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
 
9,0
 
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx citrónová)
(%)
 
kompoty
 
nejvýše 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
 
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxx protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, džemů, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Extra) xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx představují tzv. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x souladu s xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx XX xxxxxxx 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES o ovocných xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x klikvy a xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx a sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x nálevu u xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx a převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí příměsi
 
Počet xxxx cizí příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x stopky u xxxxxxx x lesních xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin
 
5
 
7
 
10
Tabulka 4
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx vývoje, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x chutí

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx výrobcích, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % refraktometrické sušiny xxxxxxx rajčatovou surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejméně 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
 
těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
 
nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
sterilovaná xxxxxxxx dělená a xxxxx všeobecně
 
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x cizích xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až křehká, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx nebo příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x koření
 
rajčatová xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek stopek
 
3
 
nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
 
7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky (% hmot.)
 
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, zlomky xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx lusků
 
Druh cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx anorganických příměsí x nevyzrálých xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x zeleninových xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha č. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
čerstvé xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody nejvýše (% hmot.)
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové ořechy
 
jádra
 
 
6,0
 
0,05
 
mandle
 
jádra
 
 
6,5
 
0,1
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10,0
 
6,5
 
0,5
 
 
neloupané pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
47
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx oddělené xx skořápky, vyvinuté, xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, pokryté světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx patrnými "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx vnitřní xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení a xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx deliciosus nebo Xxxxxxxxx pinicola)
43. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Pholiota xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx citronová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky předsmažené*
 
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších tvarů

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx nejvýše xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % hmotnosti
 
nárůstky, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 mm
 
skvrny xxx slupkou
 
-
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx, dutost x xxxx vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu
 
zelené hlízy
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx v rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx a měkká xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
 
nepovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (xx)
&xxxx;
% hmotnosti xxxx nejvýše
 
rané
 
menší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
 
0
 
rané “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx rozvařivá
 
pro přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx rozvařivá
 
především pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Sb.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx č.:
650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou zeleninu, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, endivii kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, ve xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx č. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní normy xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro avokádo, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx xxx okurky, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, nařízení x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/EHS, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Ovoce xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní plody.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Citrusové xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
ČSN 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx základě x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady x. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx o lihu), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.