Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.12.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 22.12.2004 do 29.11.2010.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Čerstvé ovoce x čerstvá xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - jedlé xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné do xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx po xxxxxx době xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx skladování x syrovém stavu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 1 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx druhy ovoce xxxx xxxxxxxx,2) nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxx xxxxxxx technická xxxxx,3)
x) xxxxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeno konzervačními xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx2) nebo xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx předpis Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx požadavky týkající xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x vlože právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s účinností xx 22.12.2004
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x zachování požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx nebo xxxx druhů ovoce, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
g) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
h) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, přičemž xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx sušeného xxxxx, xxx podíl xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x čerstvém nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx uchovávat v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí ovoce xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, jader x pecek, která xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx druhy xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti použité xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), g), x), i) x x) a xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx xxxxx,
x) u xxxxx v xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu 100 x xxxxxxxx výrobku,
e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, celkovým xxxxxxx přírodních sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 mg/kg,
g) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xxx 18 % xx xx 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x kompotů s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx na xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx označí
a) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou malého xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx citrusů.
(5) U xxxxxxxxxxxx ovoce určeného xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x jeho názvu xxxxxxx spojení "s xxxxxx", "s marmeládou", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), h), x) x x) x fyzikálním x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx tabulky 1 v xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx v příloze x. 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx nesmí vyskytovat xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx může být xxxxxxx šťáva a xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, červeného xxxxxx xxx vyrábět xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx výběrového (Extra) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, dýně, okurky x rajčata s xxxxx ovocem.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx výběrového (Extra) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx džemu x xxxxxx x jahod, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx vodných extraktů x ovoce se xxxxxxxx odečtením hmotnosti xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), g), x), i) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, desertní (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat éterické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), nebo
c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(14) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx nejméně 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x ovoce xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx ovoce) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx teplotách xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, očištěná, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina x xxxxxxx celé xxxx dělené xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx činila xxxxxxx 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx zeleniny xx xxxxxxx.
Účinnost od 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitým xxxxxx xxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) xxxxxx, zda xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx pálivý,
e) x xxxxxxxxxxxxx hrášku, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx třídy xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx velikostně xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx mléčně xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx jsou xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxx vyskytovat škůdci.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo rovno 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x výjimkou sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody - plody nebo xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plody xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx - suché xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) jádry xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (brazilskými xxxxxx) - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) pekanovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze x. 9 xx xxxxxxx xxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx a podskupiny.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx skořápkové xxxxx xxxx označí názvem xxxxxxx a podskupiny; x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx v xxxxxxxx Evropských společenství x obchodních normách xxx ořechy xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx odchylky xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx normách.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx houbami - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx tří dnů xxx dne sběru,
c) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) pěstované xxxxxxxx i třídou xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx a ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx podskupiny x xxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxx č. 13.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.8)
(3) X hub uvedených x xxxxxxxx 1 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx rozumí xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx čtvrtina xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx hub xx dovoluje 10 % hmotnosti perforovaných.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x přepravují při xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 6 xX balené x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou vrstvách; xxxxxxxx, xxxxx ložené xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Sušené houby xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou být xxxxxx xxxx zabaleny xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx uváděny xx oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - brambory s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x mokrou xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx na slupce xxxxx, odpadlá xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) strupovitými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x konzumních brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory konzumní xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(2) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx být xxxxxx, xxxx, čisté, xxxxx, xxxxxx nepopraskané x xxxxxxxxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti, bez xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, dutosti x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x prosté cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 xx a xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 16.
(4) Xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních:

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx rané

Brambory xxxxxxxx xxxx "drobné"

Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx hlíz (xx)

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx než 35

xxxxxxxx xxxx (g)

větší xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

nestanoví se
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nestanoví.
(6) Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx normy3) nebo xxxxxxx botanického xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (v x x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ovoce

Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx

350


xx zázvoru

250


z xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80


Džemy

všeobecně

350


z xxxxxxx rybízu, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxxx

xxxxxxxxx

350


x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar a xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%

slazená x xxxxxx

3000


xxxxxxx z hrušek x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500


x meruněk

730


z xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx




Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


marmelády

nejméně 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx se
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx o ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)

2

3

4

přítomnost xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek x kališních xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx a děleného xxxxx mírně zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, se zbytky xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x použitých druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx v obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, velikost jednotlivých xxxxxx v obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx z půdy x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů obsahující xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx jsou uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

nejméně 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

nejvýše 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxx (%)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxx xxxxx stanovené jako xxxxxxxx octová (%)

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, s tvarovými x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

sterilovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx okurek uvolněná xxxxxx nejsou na xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx do 5 mm, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x vrcholových xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx výskyt xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr nejdelší xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího o xxxx jak 50 %, konzistence pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx semeny nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x bílkovin

sterilované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx xxxxx polovina xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx rajčat, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu vyrovnaná
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek

Popis xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) zrna

2

poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, svraštělá, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

jádra

sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx xxxxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx oříšky)

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)

ve xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
 
do 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx xxxxxxxx pražené


4,0

0,2


ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7,0

0,3


pražená


3,0

0,3


pražená xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

6,5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx pražené xxxxxx


5,0

0,5

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

14,0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10,0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx kokos xxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx se

piniové oříšky

jádra


6,0

0,3

pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi xxxx nejméně 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx vlašských xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx polotvrdá xx tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku

Osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle hnědou xx nahnědlou xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, slupka xxxxx až nažloutlá, xxxxx xx lomu xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a chuti, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová

Typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, jádro xxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxx

Xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx oříšků

Jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx

Xxxxx na xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) neloupané x xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx xx povrchu

Jádro xxxxxx krémové až xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxx ořechy

Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxxx strouhaný

Strouhaný, hrubě xxxx xxxxx mletý

Bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě xxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Destice xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Klouzek sličný (Xxxxxxx elegans)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarium deterrinus)
47. Xxxxxx mazlavý (Gomphidius xxxxxxxx)
48. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez třenů
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
57. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx pinophylus xxxx Xxxxxxx pinicola) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx průmyslové zpracování x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx bukovka (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx comatus)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x brambor

brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované

brambory xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx mouka

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*

bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx vařená
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx tvarů
Účinnost xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx příměsí

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše (% hmotnosti)

2

2

příměsi nejvýše (% hmotnosti)

1

2 (xxx. xxxx 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní

celkem nejvýše (% xxxxxxxxx)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxxxxxxx)

x xxxxxx xxxxxxxx

xx 1 % v xxxxx 4% tolerance

do 1 % x xxxxx 6% xxxxxxxxx

xx xxxxxx xxxxxxxx

xx 1 % x xxxxx 4% xxxxxxxxx

xx 1 % x rámci 6% xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx povoleného xxxxxxx xx 4 %

xxxx než 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxx xx velikosti xxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx konzumní

Třídění xxxxx velkosti xxxx (xx)

Xxxxxxx podle hmotnosti xxxx (g)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

nejméně 28

-

3

jiné xxx dohodnuté velikosti, xxx xxxxx xxxxx xxx 22 mm

nestanoví xx, xxx žádná xxxxx xxx 10 x

-

xxxx “drobné”

17 - 28

-

3

xxxxxx

xxxxxxx 35

-

3
Tabulka 4
Užití xxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx typů*)

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo slabě xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx typů. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx o opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, a které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx kuchyňskou a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx xxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění nařízení x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/ES, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES a xxxxxxxx č. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx salátové, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na základě x v mezích xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, čokoládu x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Například:
Nařízení Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx pozdějších předpisů.