Právní předpis byl sestaven k datu 22.12.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 22.12.2004 do 29.11.2010.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx - jedlé xxxxx x semena xxxxxx, xxxx nebo xxxxx uváděné do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné do xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x syrovém xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze x. 1 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím právním xxxxxxxx1) xx čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx xxxxxxx,
x) názvem xxxxxx, xxxxx tak stanoví xxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x normách xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx ošetřeno konzervačními xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx jakosti, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx2) xxxx technickou xxxxxx.3)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x řízenou xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, čerstvé, zdravé, xxx známek hniloby x xxxxxx, obsahující xxxxxxx základní části, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx nálevu, v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx,4) xxxx a nezahuštěné xxxxx xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do vhodné xxxxxxxxxx konzistence,
g) džemem - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence, přičemž xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, šťávy, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
i) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx polotuhé až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx konzervované sušením xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx pitnou xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx nebo děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx získaného x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, který xx dovoleno sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí ovoce xxxxx xxxxxxx zbaveného xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx předpisu1) xx xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x potravin xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x), i) x x) a xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen slovy "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx ovoce,
b) u xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, množstvím xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x hotového xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) u xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nálevu xx 18 % xxxxx "s xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx xx 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xxx 22 % xxxxx "s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené ovoce xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxx "rosolová marmeláda" xxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx smí xxx x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x rosolem", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), h), x) a r) x fyzikálním a xxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx podle xxxxxxx 1 x příloze x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 a 4.
(3) Xxxxx x lihu (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické sušiny.
(4) X sušeném ovoci xx xxxxx vyskytovat xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx ovoce xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, červeného xxxxxx xxx vyrábět xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx na proužky xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, dýně, xxxxxx x rajčata x xxxxx ovocem.
(6) Xxx xxxxxx džemu x xxxxx výběrového (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Při xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx lze xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů xx celkové hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X potravinám xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) a x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, jedlé tuky x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx pektin.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za mrazeného xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx být xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek nejméně 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx u xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx ovoce) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx teplotách xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - výrobky, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx oliv x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina konzervovaná xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina x čerstvé celé xxxx dělené xxxxxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného ovoce x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) botanickým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, zda xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, okurky xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxx xx xxxxx o xxxxxxxx velikostně xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze x. 8 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx a směsích xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xx skladuje a xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu určeném xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx skořápkové xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx b) xx x), x xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx, ve skořápce xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - suché xxxxx xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (burskými oříšky) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody palmy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - semena xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - suché xxxxx xxxxxxxxx pekanového.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 9 xx xxxxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx; x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12 xxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Suché xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx uvedené v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx volně xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou starší xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle xxxxxxx x. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx tří xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) pěstované xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxxxx podskupiny x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných žampionů, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) Pěstované xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisem Evropského xxxxxxxxxxxx o xxxxx xxx pěstované houby.8)
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx však xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.
(4) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 10 xX, pouze v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 oC xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené houby xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Solanum xxxxxxxxx L.,
b) bramborami xxxxxxxxxx ranými - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) odrůdou x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními žlutomasými - brambory x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
g) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x mokrou xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) příměsmi - hrubá ulpělá xxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou; xxx dovozu xx xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
c) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx skupiny.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, čisté, xxxxx, xxxxxx nepopraskané x xxxxxxxxxxxxx, bez nadměrné xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx zhoršujících celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x prosté xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx neodpovídajících xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx na velikost xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | Brambory xxxxxxxx xxxx "drobné" | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xx) | xxxxx xxx 28 | menší xxx 28 větší xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx (x) | xxxxx xxx 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | xxxxxxxxx xx |
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost nestanoví.
(6) Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx republiky k Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podstupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
čerstvé xxxxx | xxxxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx | ||
xxxxx xxxxx x xxxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx | |
kořenová | ||
listová | ||
lusková | ||
plodová | ||
cibulová | ||
natě | ||
klasy | ||
výhonky |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (do xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx | 350 | |||
xx zázvoru | 250 | |||
z kešu-jablka | 230 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx a xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx | 250 | |||
xx zázvoru | 150 | |||
z xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx ze švestek | 1700 | k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xx švestek x xxxxxx | 2200 | xxxxx ovocné xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x hrušek x xxxxxx | 3200 | xxxxx ovocné xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Xxxxxxx | xxxxxxxxx | 1500 | ||
x xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx xxxxx xxxx xxx vnesen xxxxxxxxxx krémem | ||
Ovocný xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) | v xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve xxxxxxxxx xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Příloha x. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%) | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
džemy xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x xxxxxx x xxxxxxx
Xxxx xxxx příměsi | Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
Potravina | Konzistence x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, bez xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) vegetační vady, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx příměsí x kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx:
Xxxx xxxx příměsi | Počet xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g) | ||
do 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxxxx x stopky x kompotů x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce | ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx |
Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
zelenina v xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
zelenina xxxxxxxx konzervována
|
|
upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
zelenina v xxxxx
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat ani xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená cibule xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx nejméně 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx” | Xxxxxxxxx pyré | Rajčatové protlaky xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%) | xxxxxxx 2,2 | nejvýše 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
xxxxx xxxx (%) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0*) | xxxxxxx 10,0*) |
těkavé xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%) | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | nejvýše 0,2 |
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina
Potravina | Konzistence x vzhled |
sterilovaná zelenina xxxx všeobecně | Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, konzistence měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx semen x xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx nejsou na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu obalu |
sterilovaný xxxxxx | xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx | xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná |
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx) | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v kusech) |
okurky xxxxxxxxx | 3 |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx | 2 |
xxxxxxxxx xxxx | 3 |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
xxxxxx xxxxxx | 3 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
xxxxxxxx xxxxx | 1 |
xxxxxx | 1 |
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek
Popis xxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu odchylky (% xxxx.) |
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) zrna | 2 |
poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx | 5 |
xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna | 1 |
úlomky, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx | 12 |
xxxx rostlinný xxxxxxxx | 0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx) |
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
Druh xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky | 10 | 15 | 25 |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
|
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh | Skupina | Podskupina |
suché xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx |
xxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx nepražené | |
ve xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxx nepražená | ||
jádra pražená xxxxxx | ||
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxx solené | ||
para ořechy | ve xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx | ||
xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx dalších složek | |
piniové xxxxxx | xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx) | xx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
&xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
&xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.) | Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.) | |
xxxx xxxxx | xxxxx | |||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 12,0 | 8,0 | 0,4 |
xxxxx | 5,0 | 0,1 | ||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 12,0 | 7,0 | 0,25 |
xxxxx | 6,0 | 0,05 | ||
xxxxxx mandle | ve xxxxxxxx | 9,0 | 0,4 | |
xxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx | 6,5 | 0,2 | |
xx xxxxxxxx pražené | 4,0 | 0,2 | ||
ve xxxxxxxx xxxxxxx solené | 4,0 | 0,2 | ||
jádra xxxxxxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx | 4,0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxx | 4,0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx | 7,0 | 0,3 | |
xxxxxxx | 3,0 | 0,3 | ||
xxxxxxx xxxxxx | 3,0 | 0,3 | ||
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 10,0 | 6,5 | 0,5 |
xxxxxxxxx xxxxxxx | 4,0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx | 5,0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 5,0 | 0,5 | ||
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 14,0 | xxxxxxxxxx se | |
jádra | 10,0 | 0,5 | ||
kokosové xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx nepražený | 3,0 | nedovolují xx | |
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | 3,0 | xxxxxxxxxx xx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*) | 8,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxx oříšky | jádra | 6,0 | 0,3 | |
pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1 |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Skupiny | Vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx vlašských xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx nažloutlé, xxxxxxx xxxxxx hnědou xx xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ořechů | Skořápka xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro vyvinuté xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx až nažloutlá, xxxxx xx lomu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx a xxxxx, xxxxxx olejnatá |
Sladké xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx | Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx lomu xxxx až xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x chuti |
Pistáciové xxxxxx x jádra xxxxxxxx | Xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx skvrn, xx xxx xxxxx, jádro xxxxxx | Xxxxx xx řezu xxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx |
Xxxxx xxxx oříšků | Jádra xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx | Xxxxx xx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě nahořklá |
Arašídy (xxxxxx oříšky) xxxxxxxxx x xxxxxxx | Xxxxxxxx čistá. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx xx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx hořké xxxxx |
Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně mletý | Bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx oříšků | Jádra dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx smetanové | Typická, nasládlá |
Pekanové xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž špičatý (Xxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx žlutá (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Liška xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Hřib xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé plodnice
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Klouzek sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma equestre)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
41. Xxxx nahloučená (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus brunescens) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
57. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička topolová (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula xxxxx)
Xxxxxxx č. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
houby xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx |
xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené | |
bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx |
*) připouští xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní |
přítomnost xxxxxx odrůd xxxxxxx (% xxxxxxxxx) | 2 | 2 |
xxxxxxx nejvýše (% xxxxxxxxx) | 1 | 2 (xxx. xxxx 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx) |
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní | |
celkem nejvýše (% xxxxxxxxx) | 4 | 6 | |
x xxxx xxxxxxx (% hmotnosti) | s xxxxxx xxxxxxxx | xx 1 % v rámci 4% tolerance | do 1 % x rámci 6% tolerance |
se suchou xxxxxxxx | xx 1 % x rámci 4% xxxxxxxxx | xx 1 % x xxxxx 6% xxxxxxxxx | |
xxxxx xxxxxx | xxxx xxx 1/8 xxxxxxx a/nebo xx xxxxxxxx u 1 % xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx 4 % | xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (xx) | Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (x) | % xxxxxxxxx xxxx nejvýše |
rané | nejméně 28 | - | 3 |
jiné xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx žádná hlíza xxx 22 xx | xxxxxxxxx xx, ale xxxxx xxxxx pod 10 x | - | |
xxxx “drobné” | 17 - 28 | - | 3 |
xxxxxx | xxxxxxx 35 | - | 3 |
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
Varný xxx | Xxxxxxxxxxx | Xxxxx |
X | xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx | xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx |
X | xxxxxxxxx, polomoučná, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx |
X | xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx |
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Kombinovat xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x další xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro jablka x hrušky a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx vinné x kterým se xxxx nařízení č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. listopadu 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. února 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx salátové, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, nařízení x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Cukety.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Je xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.