Právní předpis byl sestaven k datu 22.12.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 22.12.2004 do 29.11.2010.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich:
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx stavu,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx stavu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
V xxxxxxx x. 1 je xxxxxxx členění xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx xxxxxxx,
x) názvem xxxxxx, xxxxx tak xxxxxxx xxxxxxx Evropských společenství x xxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx stanoví xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina po xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx2) xxxx technickou xxxxxx.3)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, v xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx uvedenou výrobcem,
e) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx přírodních xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedené do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx xxxx surovin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx kašovité, roztékavé xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi dužniny xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx podíl xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s přidanými xxxxxxxxxx sladidly, popřípadě xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx sterilované, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým krémem - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx získaného x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími příměsmi - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) použitým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f), g), x), i) x x) x vyrobených xx tří xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx ovoce,
b) x xxxxx v lihu (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx v gramech, xxxxx xxxx použito xxx výrobu 100 x xxxxxxxx výrobku,
e) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x gramech xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx xx 22 % slovem "xxxxxxx",
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x xxxxxxx xxxxxxx cukru".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vždy na xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x výjimkou malého xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx podmínkám vyplývajícím x §6 xxxx. x), x), x), x) a r) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxx 1 v příloze x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze x. 4 tabulkách 3 a 4.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu výběrového (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx šťáva x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxx, xxxxx, ostružin, černého xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit část xxxxxxxx hmotnosti ovoce.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Extra) a xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, slív xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx řepy.
(8) Podíl xxxxx pro xxxxxx xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x ovoce se xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx extraktu.
(9) K xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx výběrovému (Extra) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) a x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Meruňky x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx u xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat dalším xxxxxxxxxxxx procesem.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx ovoce) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách od 0 oC xx 5 xX.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) zpracovanou xxxxxxxxx - výrobky, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zeleninou mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x případnými xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo náhradními xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
h) xxxxxxxxx x soli - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx soli,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxx sterilovaného xxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) botanickým názvem xxxxxxxxx druhu zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), pokud xxxx xxxxxxx v názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx druhem xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, zda se xxxxx x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, popřípadě xxx xx jedná x xxxxxxxx velikostně xxxxxxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 tabulce 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx a směsích xxxxxx zeleniny se xxxxx vyskytovat škůdci.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx na 121,1 oC nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx balené zeleniny x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny b) xx x), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, ve skořápce xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx a jeho xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - suché xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy - suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze x. 9 je xxxxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny; x kokosových ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 xxxx x xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx normách xxx ořechy xx xxxxxxxx;6) přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx normách.7)
(3) Suché xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx škůdce.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené v příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - houby xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx hub xxxxx xxxxxxx x. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx tří dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x třídou xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovat požadavky xxxxxxxxx předpisem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx houby.8)
(3) X hub xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx může být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 6 oC xxxxxx x zabalené x xxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx xxxx vrstvách; xxxxxxxx, volně ložené xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx skladují xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - brambory s xxxxxxx xxxx dužniny,
g) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx nebo x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, suchou x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) strupovitými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x odrůdou; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle varného xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
d) xxxxxxx z brambor xxxxxx názvem xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí obsahovat xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze x. 16.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx deklarované odrůdě, xxxx xxx zdravé, xxxx, čisté, xxxxx, xxxxxx nepopraskané a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx i vnitřních xxx zhoršujících xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, být bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, mechanických xxxxxxxx nebo pohmožděnin, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxx | Brambory xxxxxxxx rané | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné" | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xx) | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
hmotnost xxxx (x) | xxxxx než 20 | xxxxx než 20 xxxxx xxx 5 | nestanoví xx |
(5) Xxx hlízy podlouhlých xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
§31
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxx balením do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxx | ||
xxxxx xxxxx a subtropů | ||
čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx | ||
xxxxxxx | ||
xxxxxxx | ||
xxxxxxx | ||
xxxxxxxx | ||
xxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxx |
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (do xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, malin | 350 | |||
ze xxxxxxx | 250 | |||
x kešu-jablka | 230 | |||
z plodů xxxxxxx (maracuja) | 80 | |||
Rosoly | všeobecně | 350 | ||
z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx ze švestek | 1700 | k xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx | 2200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75% | ||
slazená z xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x xxxxxx x jablek | 3200 | podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Xxxxxxx | xxxxxxxxx | 1500 | ||
x xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) | x xxxxxxxxx xxxxx | 220 | ||
xx xxxxxxxxx xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
xxxxx všeobecně | nejméně 60 | |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
proslazené xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
Xxxx cizí xxxxxxx | Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g) | ||
do 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky) | 2 | 3 | 4 |
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx svraštělá slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
Xxxx xxxx příměsi | Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané | přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce | přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx obsahovat ani xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné rajčatové xxxx a rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
Xxxxxx | Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx” | Xxxxxxxxx pyré | Rajčatové protlaky xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%) | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
xxxxx xxxx (%) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0*) | nejvýše 10,0*) |
těkavé xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%) | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | nejvýše 0,2 |
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx u soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled |
sterilovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně | Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně | zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx okurek uvolněná xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky nejmenší x více jak 50 %, x xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx v mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin |
sterilované fazolové xxxxx | xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření |
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx |
xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx |
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx) | Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx) |
xxxxxx xxxxxxxxx | 3 |
xxxxxx nepravidelného tvaru | 2 |
vzhledové xxxx | 3 |
xxxxxxxxxx poškození | 2 |
zbytek xxxxxx | 3 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
xxxxxxxx barva | 1 |
dutiny | 1 |
celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx | 7 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx odchylky | Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky (% hmot.) |
odlišně zbarvená (xxxxxx) xxxx | 2 |
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna | 5 |
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx | 1 |
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx | 12 |
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 0,5 (xx více xxx 12 xx2 xxxxxx) |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
Druh xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g) | ||
do 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx | 10 | 15 | 25 |
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 až 500
|
6,0
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 3,0 do 5,0
|
od - 2,0 do + 2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx |
xxxxx | ||
xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx nepražené | |
ve xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx | ||
xxxxx nepražená | ||
jádra pražená xxxxxx | ||
xxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxx pražené | ||
loupané xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxx solené | ||
para xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxx ořechy | kokos xxxxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx) | xx xxxxxxxx |
Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 100
|
- 5
|
&xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
&xxxx;
501 a výše
|
- 1
|
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx vody nejvýše (% xxxx.) | Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.) | |
xxxx xxxxx | xxxxx | |||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 12,0 | 8,0 | 0,4 |
xxxxx | 5,0 | 0,1 | ||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 12,0 | 7,0 | 0,25 |
xxxxx | 6,0 | 0,05 | ||
xxxxxx mandle | ve xxxxxxxx | 9,0 | 0,4 | |
xxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx | 6,5 | 0,2 | |
xx xxxxxxxx pražené | 4,0 | 0,2 | ||
ve xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 4,0 | 0,2 | ||
xxxxx xxxxxxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxx pražená | 4,0 | 0,1 | ||
jádra xxxxxxx xxxxxx | 4,0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxx ořechů | nepražená | 7,0 | 0,3 | |
pražená | 3,0 | 0,3 | ||
pražená xxxxxx | 3,0 | 0,3 | ||
xxxxxxx nebo burské xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | 10,0 | 6,5 | 0,5 |
xxxxxxxxx xxxxxxx | 4,0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx | 5,0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx solené | 5,0 | 0,5 | ||
para xxxxxx | xx xxxxxxxx | 14,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxx | 10,0 | 0,5 | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | 3,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxxxx xxxxx pražený | 3,0 | nedovolují xx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx jejich xxxxx*) | 8,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxx oříšky | jádra | 6,0 | 0,3 | |
pekanové xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1 |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxx | Xxxx a xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ořechů | Skořápka xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxx, vyvinuté, zcela xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx lomu xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou slupkou | Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx xxx plodového xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně mechanicky xxxxxxxxx | Xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a chuti, xxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a jádra xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx suchá xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx | Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až krémová | Typicky xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x chuti |
Pistáciové xxxxxx a jádra xxxxxxxx | Xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, ve xxx puklá, jádro xxxxxx | Xxxxx xx xxxx xxxxxx | Xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě nahořklá |
Jádra xxxx oříšků | Jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx | Xxxxx xx řezu xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx nahořklá |
Arašídy (xxxxxx oříšky) xxxxxxxxx x loupané | Skořápka xxxxx. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx xx povrchu | Jádro xxxxxx krémové xx xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx, bez hořké xxxxx |
Xxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé | Nasládlá, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx | Xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí |
Jádra xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx bílé xx xxxxxxxxx | Xxxxxxx, nasládlá |
Pekanové xxxxxx | Xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození | Našedlá, světle xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Destice xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Liška obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib dutonohý (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Hřib xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Líha xxxxxxx (Xxxxxxxxxx connatum)
44. Xxxxx xxxxx (Lactariu xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius oreades)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
54. Žampion xxxxx (Aqaricus campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
57. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka-kolčaví (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
houby xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
&xxxx;
xxxxx a prášek x xxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
|
||
houbové xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx |
xxxxxxx z xxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované | |
brambory xxxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxxxxx mouka | |
bramborová xxxx xxxxxx | |
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx | |
xxxxxxxxxx lupínky předsmažené | |
bramborové xxxxxxxx předsmažené* | |
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx |
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx konzumní xxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx (% xxxxxxxxx) | 2 | 2 |
xxxxxxx nejvýše (% hmotnosti) | 1 | 2 (xxx. xxxx 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx) |
Xxxxxxx 2
Xxxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx rané | Brambory xxxxxxxx pozdní | |
celkem xxxxxxx (% hmotnosti) | 4 | 6 | |
z xxxx xxxxxxx (% xxxxxxxxx) | x xxxxxx xxxxxxxx | xx 1 % x rámci 4% xxxxxxxxx | xx 1 % v xxxxx 6% xxxxxxxxx |
xx xxxxxx xxxxxxxx | xx 1 % x xxxxx 4% xxxxxxxxx | xx 1 % x xxxxx 6% xxxxxxxxx | |
xxxxx xxxxxx | xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx u 1 % xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx 4 % | xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx 3
Přípustné odchylky xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz
Brambory konzumní | Třídění xxxxx xxxxxxxx hlíz (xx) | Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (x) | % hmotnosti xxxx xxxxxxx |
xxxx | xxxxxxx 28 | - | 3 |
xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxx 22 xx | xxxxxxxxx xx, xxx xxxxx xxxxx xxx 10 x | - | |
xxxx “drobné” | 17 - 28 | - | 3 |
xxxxxx | xxxxxxx 35 | - | 3 |
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
Xxxxx typ | Konzistence | Užití |
A | pevná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx | xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx |
X | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo slabě xxxxxxxxx | xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx |
X | xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx |
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x kombinace xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx varné typy.
Příloha č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s účinností xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky z xxxx, xxxxx i xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností od 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx byla provedená xxxxxxxx o opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx pro xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x hrušky x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx rajčata x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx hrachové xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní norma xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxxx vodní, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/ES a xxxxxxxx č. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx a višně.
XXX 46&xxxx;3030 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý kořen.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx na xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x lihu x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.