Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.12.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 22.12.2004 do 29.11.2010.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - jedlé xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx nebo víceletých xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze x. 1 xx xxxxxxx členění čerstvého xxxxx a čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx xxxxxx, pokud xxx stanoví xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) údajem x xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx ovoce
§5x
Xxxxx oddíl3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a upravuje xxxxx požadavky xxxxxxxx xx zpracovaného xxxxx.
§5x vlože xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, který vede x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx a zdravotní xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) sterilací - tepelná úprava xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, nebo xx xxxxx přírodních xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,
j) xxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (jablek, hrušek, xxxxxxx), s přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až xxxx konzistence s xxxxxxx až hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx podíl sušeného xxxxx je xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxxx sterilovaného xxxxx, xxxxxxxx pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo lihovinou, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, popřípadě xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx k přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů kaštanu xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx rostliny zázvoru x čerstvém nebo xxxxxxxxxxxxx stavu, který xx dovoleno xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx dužninou (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním nebo xxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxxxx x xxxxxxx zpracování,
v) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky použitého xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x potravin xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx výrobu 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xx 18 % xxxxx "x nízkým xxxxxxx cukru" xxxx "xxx přidaného xxxxx",
x) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx xx 22 % slovem "slazeno",
i) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Sušené xxxxxx hroznů révy xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx vždy xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou malého xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x rosolem", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), h), x) a r) x fyzikálním x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 a 4.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) musí xxxxxxxxx nejméně 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a musí xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx nesmí vyskytovat xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Extra) xxxxxxxxxx z xxxxxx xxxxx ovoce než xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx protlak xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x džem z xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, dýně, okurky x rajčata x xxxxx ovocem.
(6) Při xxxxxx džemu a xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X potravinám xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x), x) a x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx pektin.
(11) Xxx xxxxxx marmelády xxx xxxxxxxx éterické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. a), x), x) a v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Meruňky a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může xxx přechovávána x xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx pH dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek nejméně 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx u sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx nutno potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx k xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, čerstvá, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninovým xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx náhradními xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
h) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, určená k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx zalitá kvasným xxxxx xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 5 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny.
Účinnost od 22.12.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) použitým xxxxxx xxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) xxxxxx, zda se xxxxx o zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx velikostně netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx použitelnosti,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 tabulce 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 6.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx x. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx než 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx skořápkové xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx k), x xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plody xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pistáciovými xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) jádry kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx ledvinovníku západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - semena xxxxxxxx xxxxx,
x) pekanovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na skupiny x podskupiny
V xxxxxxx x. 9 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx označí názvem xxxxxxx a podskupiny; x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx v xxxxxxxx Evropských společenství x obchodních normách xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx odchylky xx smyslových xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Suché xxxxxxxxxx plody nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
b) čerstvými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx uměle vytvořených, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) sušenými houbami - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx vody činí xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na skupiny x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx ode xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx z xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx č. 13.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x třenem. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx o xxxxx xxx xxxxxxxxx houby.8)
(3) X xxx uvedených x xxxxxxxx 1 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx může být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti perforovaných.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 6 xX xxxxxx x zabalené x xxxxxxx prodeji nejvýše xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně ložené xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být uváděny xx oběhu xxxxxx xxxx zabalené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx odrůd x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx s xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx nebo v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx hnilobu, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx strupovitostí pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 xx a x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx dužniny,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím právním xxxxxxxx1) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx se xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx skupiny.
Xxxxxxxx xx 22.12.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx č. 16.
(2) Hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx být zdravé, xxxx, čisté, xxxxx, xxxxxx nepopraskané x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, být xxx xxxxxxx, hnědých xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, dutosti x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x prosté xxxxxx xxxxx a příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, nesmí mít xxxxxx xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo černé xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 16.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Brambory xxxxxxxx rané "drobné"

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

velikost xxxx (xx)

xxxxx než 28

menší xxx 28
xxxxx než 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx (x)

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podstupiny

Druh

Skupina

Podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx podle předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) nebo xxxxxxx botanického názvu

peckové

bobulové

skořápkové

plody xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

kořenová

listová

lusková

plodová

cibulová

natě

klasy

výhonky
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (do xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v x x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ovoce

Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

350


ze xxxxxxx

250


x kešu-jablka

230


z plodů xxxxxxx (maracuja)

80


Rosoly

všeobecně

350


z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%

xxxxxxx x xxxxxx

3000


xxxxxxx x hrušek x xxxxxx

3200

xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500


x xxxxxxx

730


x xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx




Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220


xx skleněném xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Příloha x. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky a xxxxxxxxxx ovoce

Potravina

Refraktometrická xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

džemy všeobecně

nejméně 60


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

proslazené ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx se
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx cizí příměsi

Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx pecky)

2

3

4
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx plodů díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx mírné zabarvení xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s peckami xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve skupině xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx nejméně 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx protlaky zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx nejméně 4,2 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxx (%)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

nejvýše 10,0*)

těkavé xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně

Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx koření, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, bílé xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x vrcholových litů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx všeobecné požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkovin

sterilované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo příčně xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu vyrovnaná
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx jsou považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytek stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx množství xxxxxx povolených odchylek

7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx hrášek

Popis xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) zrna

2

poškozená, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx více xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Příloha č. 8 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx nepražené

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx (burské oříšky)

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražený

kokos xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)

ve xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx xxxxxxxx xxxxxxx


4,0

0,2


xx xxxxxxxx xxxxxxx solené


4,0

0,2


jádra xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx pražená xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7,0

0,3


xxxxxxx


3,0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

10,0

6,5

0,5


neloupané xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


5,0

0,5

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

14,0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10,0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx se

piniové xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx ve směsi xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, jádro xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx žlutohnědé, xxxxx na xxxx xxxx xx nažloutlé, xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, přirozeně xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx lískových xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxx plodového xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, slupka xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, bez cizího xxxxx x chuti, xxxxxx olejnatá

Sladké mandle xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx mandlí

Skořápka xxxxx xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

Xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová

Typicky xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybarvená xxx xxxxx, ve xxx puklá, jádro xxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě nahořklá

Jádra xxxx oříšků

Jádra xxxxx, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx

Xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) neloupané x loupané

Skořápka xxxxx. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx hořké xxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx

Xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx cizích pachutí

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, nepoškozená

Jádro bílé xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, rovnoměrně xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

Ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx určených x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Choroš šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus subtomentosus)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx placidus) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Boletus xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třenů
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
56. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx pinophylus xxxx Xxxxxxx pinicola) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula xxxxx)

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx a prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové lupínky xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) připouští xx xxxxx dle xxxxxxx tvarů
Účinnost od 22.12.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Odrůdová xxxxxxxxxx x obsah xxxxxx příměsí

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše (% xxxxxxxxx)

2

2

xxxxxxx xxxxxxx (% xxxxxxxxx)

1

2 (xxx. xxxx 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané

Brambory xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% xxxxxxxxx)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% hmotnosti)

s xxxxxx hnilobou

do 1 % x xxxxx 4% xxxxxxxxx

xx 1 % x xxxxx 6% xxxxxxxxx

xx xxxxxx xxxxxxxx

xx 1 % x xxxxx 4% xxxxxxxxx

xx 1 % x rámci 6% xxxxxxxxx

xxxxx zelené

více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx 4 %

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva xxxxxxx
Xxxxxxx 3
Přípustné odchylky xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz (xx)

Xxxxxxx xxxxx hmotnosti xxxx (x)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

nejméně 28

-

3

xxxx xxx xxxxxxxxx velikosti, xxx xxxxx xxxxx xxx 22 xx

xxxxxxxxx xx, xxx žádná xxxxx pod 10 x

-

xxxx “xxxxxx”

17 - 28

-

3

xxxxxx

xxxxxxx 35

-

3
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, polomoučná, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a kaší
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx typy.
Xxxxxxx x. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Sb.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx a čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce od xxxxx x množství xxxxxxx označeného symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx na xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x nařízení č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x nektarinky x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1615/ES.
Nařízení Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a rychlené xxxx xxxxxxx salátové, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, lilek a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy a xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
XXX 46&xxxx;3124 Černý kořen.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46 3160 Zelenina xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, jehož obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o lihu x o xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx a sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.