Právní předpis byl sestaven k datu 21.12.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 21.12.2004 do 21.12.2004.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon") xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, keřů nebo xxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, listy, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx stavu.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
V příloze x. 1 xx xxxxxxx členění xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx x normách xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx x xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx ošetřeno xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
Čerstvé xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx2) nebo technickou xxxxxx.3)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří ovoce x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou výrobcem,
e) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem - potravina vyrobená xx směsi přírodních xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů,
m) xxxxxxx ovocem - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx proslazeným (kandovaným xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným rafinovaným xxxxx5) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) upraveným xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxxx xxxx děleného xxxxx s případným xxxxxxxx ovoce sterilovaného xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx ovoce xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, který x xxxxxxx na ztráty xxxxx xxxxxxx při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - živý xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx druhy ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f), x), x), i) x x) a xxxxxxxxxx xx xxx nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx počtu použitých xxxxx xxxxx,
x) u xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) názvem xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx protlaků, množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku,
e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel a xxxxxxxx xxxxxxxx, celkovým xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx představuje xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx je xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx cukru" xxxx "xxx přidaného xxxxx",
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 18 % xx xx 22 % slovem "xxxxxxx",
x) x kompotů s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx označí
a) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx marmeláda" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxxx spojení "x xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx krémem" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx zpracované xxxxx xxxxxxxx podmínkám vyplývajícím x §6 písm. x), x), x), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 v xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X sušeném ovoci xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx ovoce než xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxxxxx, černého xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx z nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx protlak xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x džem x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na proužky xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx přidávat červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív xxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x ovoce xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx výběrovému (Extra) x kdoulí xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X potravinám xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), g), x), x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé tuky x oleje jako xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx pektin.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx být xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx), nebo
c) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce proslazeného (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x prodeji xxx teplotách xx 0 oC do 5 oC.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravá, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx včetně oliv x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z jedlých xxxxx zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo náhradními xxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx soli,
i) chemicky xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
k) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx koncentrace kyseliny xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, kořeněný, xxxxx),
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, cibulky, okurek, xxx xx xxxxx x hrášek, cibulku, xxxxxx velikostně xxxxxxx x uvedením velikostní xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. teplotou xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx od stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx jsou uvedeny x příloze x. 8 tabulce 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx jsou uvedeny x xxxxxxx x. 7.
(3) V xxxxxx xxxxxxxx x směsích xxxxxx xxxxxxxx se xxxxx vyskytovat škůdci.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx xxx 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx skořápkové xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody - xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx písmeny x) xx k), x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx plody xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plody xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi - xxxxx plody xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (brazilskými ořechy) - semena xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx palmy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - semena borovice xxxxx,
x) pekanovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx pekanového.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
V xxxxxxx x. 9 je xxxxxxx členění suchých xxxxxxxxxxxx plodů na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny; x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx ořechy xx xxxxxxxx;6) přípustné xxxxxxxx xx smyslových požadavků xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx získané xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou starší xxx tři xxx xxx dne sběru,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, zejména drcením, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x prováděcím právním xxxxxxxx1) se označí
a) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx hub xxxxx xxxxxxx x. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx sběru,
d) pěstované xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisem Evropského xxxxxxxxxxxx o xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.8)
(3) X hub xxxxxxxxx x odstavci 1 xx dovoluje perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx rozumí houby, xxxxxx chybí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx v nichž xx xxxxxxxxx škůdci.
(4) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx ložené xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx skladují xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx dosažením xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx loupání,
c) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) odrůdou x podlouhlými hlízami - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než je xxxxxxxx xxxxx hlízy,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx žluté xx xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - brambory x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx hnědou, xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) příměsmi - hrubá ulpělá xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) zelenými xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pokrývající xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - poškození xxxx, které u xxxxxxxxxx brambor raných xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 mm x x konzumních xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx skupiny
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx č. 16 xxxxxxx 4,
c) u xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16.
(2) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx deklarované xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x prosté xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mít xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx než 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx černé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx rané | Brambory xxxxxxxx rané "xxxxxx" | Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx |
velikost xxxx (xx) | xxxxx než 28 | menší xxx 28 xxxxx xxx 17 | xxxxx xxx 35 |
xxxxxxxx xxxx (g) | větší než 20 | xxxxx xxx 20 xxxxx xxx 5 | nestanoví xx |
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 16.
(7) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 17.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx | xxxxxxx | |
peckové | ||
bobulové | ||
skořápkové | ||
plody xxxxx x xxxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx | |
kořenová | ||
listová | ||
lusková | ||
plodová | ||
cibulová | ||
natě | ||
klasy | ||
výhonky |
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x černého xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (maracuja) | 80 | |||
Džemy | všeobecně | 350 | ||
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, kdoulí, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (maracuja) | 80 | |||
Rosoly | všeobecně | 350 | ||
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx ze xxxxxxx | 1700 | x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xx švestek x jablek | 2200 | podíl ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx | 3200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Klevely | všeobecně | 1500 | ||
z meruněk | 730 | |||
z xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx xxxxx xxxx být vnesen xxxxxxxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxx protlak | ||||
Sušené xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) | x xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve skleněném xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
do 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
džemy xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 60 | |
marmelády | nejméně 60 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
proslazené xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
Xxxx xxxx příměsi | Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx o xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich částí xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled |
kompot | ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků stopek x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně zakalený, x xxxxxxx x xxxxxxxx a klikvy xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx a stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vinné x nálevu u xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx u kompotu x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx x převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
Xxxx xxxx příměsi | Počet xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxxxx x stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx plodů u xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce | ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané | přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích příchutí x xxxxx |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
|
|
protlaky
|
|
sušená xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
zelenina x xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
|
|
zelenina xxxxxxxx konzervována
|
|
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx nejméně 4,2 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxx | Xxxxxx “Prima”, “Extra”, “Xxxxxxx” | Xxxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 30,0 | 8,0 - 24,0 | xxxxxxx 24,0 |
xxxxxxx kyseliny xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxx (%) | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxx 2,2 | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx |
xxxxx xxxx (%) | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 3,5 | xxxxxxx 10,0*) | xxxxxxx 10,0*) |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%) | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxxxxxx xx | xxxxxxx 0,2 | xxxxxxx 0,2 |
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled |
sterilovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxx zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým poškozením xxxxxxx u 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm, xxxx xxxx mírně narůžovělé, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxxx | xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, barevně xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření |
rajčatová xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx |
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Popis odchylky (xxxxx odchylek hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx) | Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v kusech) |
okurky xxxxxxxxx | 3 |
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru | 2 |
vzhledové xxxx | 3 |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | 2 |
xxxxxx xxxxxx | 3 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 1 |
xxxxxxxx barva | 1 |
dutiny | 1 |
celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 7 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% hmot.) |
odlišně zbarvená (xxxxxx) zrna | 2 |
poškozená, xxxxx xxxxxxxx zrna | 5 |
tvrdá, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx | 1 |
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx | 12 |
xxxx rostlinný xxxxxxxx | 0,5 (ne více xxx 12 xx2 xxxxxx) |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx cizí xxxxxxx | Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 5 | 10 |
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx | 10 | 15 | 25 |
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
od 3,0 xx 5,0
|
od - 2,0 do + 2,0
|
od 5,0 xx 10,0
|
od - 4,0 xx + 4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx |
xxxxx | ||
xxxxxxx ořechy | ve xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xx xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxx xxxxxxxxx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxx kešu xxxxxx | xxxxxxxxx | |
xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx (burské xxxxxx) | xxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | ||
xxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | |
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxx xxxxxxx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, pumy) | ve xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
do 100
|
- 5
|
&xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
501 a výše
|
- 1
|
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.) | Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.) | |
xxxx xxxxx | xxxxx | |||
xxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 12,0 | 8,0 | 0,4 |
xxxxx | 5,0 | 0,1 | ||
xxxxxxx xxxxxx | xx skořápce | 12,0 | 7,0 | 0,25 |
jádra | 6,0 | 0,05 | ||
sladké xxxxxx | xx xxxxxxxx | 9,0 | 0,4 | |
xxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxxxxxxx xxxxxx | xx skořápce xxxxxxxxx | 6,5 | 0,2 | |
xx skořápce xxxxxxx | 4,0 | 0,2 | ||
xx xxxxxxxx pražené xxxxxx | 4,0 | 0,2 | ||
xxxxx xxxxxxxxx | 6,5 | 0,1 | ||
xxxxx pražená | 4,0 | 0,1 | ||
jádra xxxxxxx xxxxxx | 4,0 | 0,1 | ||
xxxxx xxxx ořechů | nepražená | 7,0 | 0,3 | |
pražená | 3,0 | 0,3 | ||
pražená xxxxxx | 3,0 | 0,3 | ||
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx | xxxxxxxxx nepražené | 10,0 | 6,5 | 0,5 |
neloupané pražené | 4,0 | 0,5 | ||
loupané xxxxxxx | 5,0 | 0,5 | ||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx | 5,0 | 0,5 | ||
xxxx xxxxxx | xx skořápce | 14,0 | nedovolují xx | |
xxxxx | 10,0 | 0,5 | ||
xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | 3,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxxxx kokos pražený | 3,0 | nedovolují xx | ||
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx | xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx*) | 8,0 | xxxxxxxxxx xx | |
xxxxxxx xxxxxx | xxxxx | 6,0 | 0,3 | |
xxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxx | 7,0 | 0,1 |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
Xxxxxxx ořechy a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx polotvrdá xx xxxxx, jádro xxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx, zcela xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx slupkou | Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně mechanicky xxxxxxxxx | Xxxxxx xxxxx až xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx až nažloutlá, xxxxx xx lomu xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx | Xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá |
Sladké xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro špičaté, xxxxxxx | Xxxxx až světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx krémová | Typicky xxxxxxxx bez cizího xxxxx x xxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxx a jádra xxxxxxxx | Xxxxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, jádro xxxxxx | Xxxxx xx řezu xxxxxx | Xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx |
Xxxxx xxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx | Xxxxx xx řezu xxxxxxx | Xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) neloupané x xxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx na xxxxxxx | Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx |
Xxxx ořechy | Skořápka tvrdá, xxxxxxxxx | Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé | Nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně mletý | Bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx | Xxxxx xxxx xx smetanové | Typická, xxxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx poškození | Našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx | Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému prodeji xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Discina xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus placidus) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx májovka (Calocybe xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
41. Xxxx nahloučená (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Líha xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
57. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx použity xxxxx x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
Příloha x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx konzervované
|
|
houby xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx zmrazené
|
||
ostatní xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx |
xxxxxxx x brambor | brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané |
brambory xxxxxxxx xxxxxxx konzervované | |
brambory xxxxxxxx xxxxxx | |
xxxxxxxxxx mouka | |
bramborová xxxx sušená | |
bramborové lupínky xxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené* | |
bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx* | |
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx |
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxx konzumní pozdní |
přítomnost xxxxxx xxxxx nejvýše (% xxxx.) | 2 | 2 |
xxxxxxx nejvýše (% hmot.) | 1 | 2 |
Tabulka 2
Hlízy xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx | Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní | |
celkem xxxxxxx (% xxxx.) | 4 | 6 | |
x xxxx xxxxxxx (% xxxx.) | x xxxxxx xxxxxxxx | 1 | xxxxxxx xxxxxx |
xx suchou xxxxxxxx | 1 | 1 | |
xxxxx xxxxxx | 1 | - |
Xxxxxxxx. X brambor xxxxxxxxxx raných xx xxxxxxxxxx xx vadu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx konzumní | Třídění podle xxxxxxxx xxxx (mm) | Třídění xxxxx xxxxxxxxx xxxx (x) | % hmotnosti xxxx xxxxxxx |
xxxx | xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 20 | 3 |
x xxxx xxxxx xxx 15 | x xxxx xxxxx xxx 10 | 0 | |
xxxx “drobné” | menší než 17 nebo xxxxx xxx 28 | xxxxx xxx 5 nebo větší xxx 20 | 3 |
xxxxxx | xxxxx než 35 | xxxxxxxxx xx | 3 |
x toho xxxxx xxx 28 | 0 |
Tabulka 4
Xxxxx brambor konzumních xxxxx varných typů*)
Varný xxx | Xxxxxxxxxxx | Xxxxx |
X | xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx | xx xxxxxx, xxxx příloha |
B | polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá nebo xxxxx rozvařivá | pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha |
C | měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx a xxxx |
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx varných typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící varné xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování, ve xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. září 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx jablka x xxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx rajčata a xxxxx zrušuje nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx a xxxxxxxxxx x které zrušuje xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx zeleninovou, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx mrkev a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. listopadu 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví normy xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES a xxxxxxxx č. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. července 1983, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx papriku zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46 3030 Ovoce xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Maliny.
XXX 46 3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Citrusové xxxxx a ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46 3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Cukety.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů, (xxxxx x lihu), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro lískové xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx skořápce.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.