Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 21.12.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 21.12.2004 do 21.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Čerstvé ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) čerstvým xxxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx, keřů xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx stavu,
b) xxxxxxxx zeleninou - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, plody xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx uváděné do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x syrovém stavu.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze x. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a čerstvé xxxxxxxx na skupiny x podskupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx podskupiny,
b) třídou xxxxxxx,
x) názvem xxxxxx, xxxxx xxx stanoví xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx odrůdy, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeno konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx dřevěných xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx stadiu technologické xxxxxxxx, očištěné, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
f) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem - potravina xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, pulpy x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
h) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x jedné xxxx xxxx surovin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx x citrusových xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, xxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, přivedená xx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
k) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx částmi dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx ovocem - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx sušeného xxxxx je xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx proslazeným (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým krémem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x xxxxx kaštanu xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx dovoleno sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx ovoce xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx zpracování,
v) vodním xxxxxxxxx ovoce - xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - živý xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx skupiny
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), i) a x) x vyrobených xx xxx nebo xxxx druhů xxxxx xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nahrazen slovy "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx xxxxx,
x) u xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) názvem skupiny,
d) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx protlaků, množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxx xxx výrobu 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 g xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xx 18 % xxxxx "s xxxxxx xxxxxxx cukru" xxxx "xxx xxxxxxxxx cukru",
h) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx xx 22 % slovem "slazeno",
i) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze označovat xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "rosolová marmeláda" xxx použít pro xxxxxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou malého xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx ovoce určeného xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx nebo cukrářských xxxxxxx xxx xxx x jeho názvu xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx krémem" nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) a r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxx v lihu (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx nesmí xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx č. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx z jiných xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Extra) a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z jahod, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, slív lze xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx pro výrobu xxxxxx a rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx vodných extraktů x xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx extraktu.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí se xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x citrusových xxxxx.
(12) Ovocné suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. a), x), x) x v) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), nebo
c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx přechovávána v xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx u sušeného xxxxx mohou činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx ovoce) xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx, přepravuje x xxxxxx x xxxxxxx xxx teplotách od 0 xX do 5 oC.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) zpracovanou xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx včetně xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninovým xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx sladidel,
h) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
k) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 5 je xxxxxxx xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx skupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, kořeněný, xxxxx),
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, cibulky, okurek, xxx xx xxxxx x hrášek, cibulku, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny u xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 tabulce 2.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(3) V xxxxxx xxxxxxxx x směsích xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx nebo rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH je xxxxx než 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx teplotě nejvýše 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x vůněmi; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx skořápkové xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx skořápkovými plody - xxxxx xxxx xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), v xxxxxxx xxxx upraveném xxxxx, ve xxxxxxxx xxxx xxxx jádra,
b) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x jeho xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - suché xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi - xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) jádry kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
h) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx ořechy) - xxxxxx juvie xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx borovice xxxxx,
x) pekanovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 9 xx xxxxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a podskupiny; x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze x. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x obchodních xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Suché xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx volně xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dny xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx vody činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx dne sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) pěstované xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx podskupiny x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však xxxx být xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx žampiony xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x normě xxx xxxxxxxxx houby.8)
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx místech. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx klobouku xxxx v xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx a přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 6 xX balené x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) odrůdou x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté dužniny,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
g) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx vady xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx hnilobu, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) příměsmi - xxxxx ulpělá xxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, které u xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx x x konzumních brambor xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 mm xx dužniny,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) se
a) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle varného xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx zhoršujících xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, být xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx než 3 xx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "drobné"

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx (xx)

xxxxx xxx 28

menší xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx (x)

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
větší xxx 5

nestanoví se
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx odchylky na xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(7) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 17.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podstupiny

Druh

Skupina

Podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) xxxx xxxxxxxxx normy3) xxxx xxxxxxx botanického názvu

peckové

bobulové

skořápkové

plody xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) xxxx xxxxxxxxx normy3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

kořenová

listová

lusková

plodová

cibulová

natě

klasy

výhonky
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ovoce

Džemy xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350


xx zázvoru

250


z xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx mučenky (maracuja)

80


Džemy

všeobecně

350


z xxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx x xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60


Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, malin

350


ze xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxxx

xxxxxxxxx

350


x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx mučenky (maracuja)

60


Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek

2200

podíl ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75%

xxxxxxx x xxxxxx

3000


xxxxxxx x xxxxxx x jablek

3200

podíl xxxxxx xxxxxx x jablek xxxxxxx 30%

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500


x xxxxxxx

730


x xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl xxxxx xxxx xxx vnesen xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx protlak




Sušené xxxxx




Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce




Ovoce z xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Příloha x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce

Potravina

Refraktometrická xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (jako kyselina xxxxxxxxx) (%)

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

xxxxx všeobecně

nejméně 60


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se
Tabulka 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé nad 10 mm)

2

3

4

přítomnost xxxxx xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)

2

3

4
Smyslové požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx slupek, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, bez xxxxxx a xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) vykrystalizované xxxx kyseliny vinné x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x peckového ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x kompotu x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů x xxxxx:

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené chlazené xxxxxxx ovoce

ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx ovoce

přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina
 
zelenina v xxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx z xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx mletých sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxx (%)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

nejvýše 10,0*)

xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx octová (%)

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

nejvýše 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx zdravá, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x tvarovými x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx částí, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx jde-li o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

sterilovaná xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x síle xx 5 xx, bílé xxxx mírně narůžovělé, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx mít deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, nezakřivené, dužnaté, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, bez xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx částic s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx částicemi přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx považovány xxxxxx xxxxx, které xxxx v nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na sterilované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (v kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx barva

1

dutiny

1

celkové množství xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna

5

tvrdá, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna

1

úlomky, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě

12

cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh cizí xxxxxxx

Xxxxx kusů cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo lusky

10

15

25

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
od 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 do + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

jádra

sladké xxxxxx

xx skořápce

jádra

pistáciové ořechy

ve xxxxxxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané pražené

loupané xxxxxxx solené

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražený

kokos xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx složek

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx mandle

ve xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx skořápce xxxxxxx


4,0

0,2


xx xxxxxxxx pražené xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7,0

0,3


pražená


3,0

0,3


pražená xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

6,5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx pražené xxxxxx


5,0

0,5

xxxx xxxxxx

xx skořápce

14,0


nedovolují xx


xxxxx


10,0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx kokos xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx se

piniové xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

xxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

7,0


0,1
Poznámka:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % hmotnosti.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx tvrdá, jádro xxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxx, vyvinuté, zcela xxxxxxxxxx skořápku

Osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na lomu xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx nažloutlá, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx mandle xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro špičaté, xxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybarvená xxx xxxxx, ve xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě nahořklá

Jádra xxxx oříšků

Jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx x loupané

Skořápka čistá. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, bez xxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé

Nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx

Xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx bílé xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxx xx tmavě hnědá

Ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a pěstovaných xxxxxxx hub určených x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Discina perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha klubčitá (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Líha xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Lactariu xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Špička xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Žampion xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
57. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka-kolčaví (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Hnojník xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Ucho Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx krokety předsmažené*

bramborová xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx dle xxxxxxx xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Odrůdová xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx odrůd xxxxxxx (% xxxx.)

2

2

xxxxxxx nejvýše (% xxxx.)

1

2
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x mokrou xxxxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxx


xx suchou xxxxxxxx

1

1


xxxxx xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. U xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)

Třídění xxxxx hmotnosti hlíz (x)

% hmotnosti xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

xxxxx xxx 20

3

x xxxx xxxxx xxx 15

x xxxx nižší než 10

0

xxxx “drobné”

menší xxx 17 nebo větší xxx 28

nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20

3

xxxxxx

xxxxx xxx 35

xxxxxxxxx se

3

z xxxx xxxxx xxx 28

0
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá

pro xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx rozvařivá

především pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx se mohou xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Příloha x. 17 k vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004).
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx jejich označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx plody, ve xxxxx nařízení č. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx jablka x hrušky x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o rozměrech, xxxxxxx xx xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx x nektarinky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní normy xxx melouny xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro banány, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se stanoví xxxxx jakosti pro xxxx, ve znění xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx xxx okurky, xx znění nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx a kapustu xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti pro xxx, xxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46 3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx a višně.
XXX 46&xxxx;3030 Ovoce xxxxxxx. Bobulové ovoce x xxxxx plody.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx plody tropů x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46 3130 Zelenina xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Kopr.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx na základě x x mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona České xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x lihu), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Sb. x zákona č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46 3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.