Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 21.12.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 21.12.2004 do 21.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx zelenina
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx do xxxxx bezprostředně po xxxxxxx nebo po xxxxxx xxxx skladování x syrovém xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx části, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uváděné xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x syrovém xxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx čerstvého xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx stanoví xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx zeleniny,2) nebo xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx o xxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxx ošetřeno konzervačními xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx do xxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx2) xxxx technickou xxxxxx.3)
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, x xxxxxxx, dobře xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s řízenou xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxxx xx zpracovaného xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní části, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x nealkoholického xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xxxx x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) sterilací - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x dřeně, jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx xx považují pulpy, xxxxx, šťávy, vodné xxxxxxxx a kůry,
i) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx x jednoho xxxx více druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx kašovité, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx - xxxxx xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx x lihu (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxx nebo sterilovaného xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, uzavřená xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým krémem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx která nebyla xxxxxxxxxx xx dřeň,
u) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna na xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená k xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce - xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx ve vodě xxxxxxxxx složky použitého xxxxx,
x) xxxxxx příměsmi - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) xx xxxxxxxxxx xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx hmotnosti použité xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx xx tří nebo xxxx druhů xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce,
b) x xxxxx x lihu (xxxxxxxx bowlí) obsahem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku,
e) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx protlaků, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xx 18 % xxxxx "s xxxxxx xxxxxxx xxxxx" nebo "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 18 % xx do 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx na xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx označí
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx marmeláda" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plodů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx ovoce určeného xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "s marmeládou", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), g), x), x) a r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 a 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 a 4.
(3) Xxxxx x lihu (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxx ovoci xx nesmí xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, ostružin, černého xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx ovocem.
(6) Xxx xxxxxx džemu x xxxxx výběrového (Xxxxx) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx lze xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx extraktu.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. f), x), x), i) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx kůra může xxx přechovávána x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx pH dosahovat xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxx nejméně 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(17) Cizí xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Je-li refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Sušené xxxxx x ovoce xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx ovoce) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx pachy x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, xxxxxxx, zdravá, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) zeleninovým xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx uvedených způsobů, x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x soli - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku,
j) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx činila nejméně 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx, kořeněný, xxxxx),
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x sterilovaného xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx se jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda se xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. teplotou skladování.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(3) V xxxxxx xxxxxxxx x směsích xxxxxx zeleniny xx xxxxx xxxxxxxxxx škůdci.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx musí xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 oC nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x sušené zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx sušené x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx určeném xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotách xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx skořápkové xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody - plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxx xxxx jádra,
b) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxx,
x) sladkými mandlemi - xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (burskými oříšky) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
h) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - semena xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx palmy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - semena borovice xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
V xxxxxxx x. 9 xx xxxxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a podskupiny; x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx ve xxxxxxxx;6) přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Suché xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx nejsou starší xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx výrobky x xxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se označí
a) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx č. 13 x xxxxx sběru,
b) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x třídou xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx a ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx podskupiny x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x třenem. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Pěstované žampiony xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxxxx o normě xxx pěstované xxxxx.8)
(3) X xxx xxxxxxxxx x odstavci 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Čerstvé xxxxx pěstované se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx uváděny xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx brambor odrůd x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx hlíz se xxxxxx odstranitelnou xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) odrůdou x podlouhlými hlízami - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx hlízy,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx žluté dužniny,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx bílé dužniny,
g) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - hlízy brambor xxxxxxxxxx nevykazující xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx ulpělá xxxxxx na slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor s xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, které u xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx hlouběji xxx 3,5 mm a x konzumních brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní se xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx
x) brambory xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a odrůdou; xxx xxxxxx se xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx podle varného xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxxx označení "drobné",
d) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vzhledem xxxxxxxxx deklarované xxxxxx, xxxx být xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx nepopraskané x xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx zhoršujících celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx zeleného vybarvení, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor konzumních xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod slupkou xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 16.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních:

Ukazatel

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx (xx)

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx než 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx (g)

větší xxx 20

xxxxx než 20
větší xxx 5

xxxxxxxxx xx
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 16.
(7) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 17.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podstupiny

Druh

Skupina

Podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx botanického názvu

peckové

bobulové

skořápkové

plody xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé xxxxxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) nebo xxxxxxxxx normy3) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x kešu-jablka

230


z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x šípků

250


ze xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60


Rosoly výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, malin

350


ze xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75%

xxxxxxx x xxxxxx

3000


xxxxxxx x hrušek x xxxxxx

3200

xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Klevely

všeobecně

1500


z xxxxxxx

730


x xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx krémem

Ovocný xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce




Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

džemy všeobecně

nejméně 60


xxxxxx všeobecně

nejméně 60


xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o ploše xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx odpeckovaných surovin)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky)

2

3

4
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá až xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx od smyslových xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá slupka x meruňkového kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % povrchu xxxxx xxxxx x obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně stejné xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx minerálních příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx se

nestanovuje xx

xxxxx xxxx (%)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxxx 10,0*)

těkavé xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx octová (%)

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx zdravá, x vegetačními změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx zakalený s xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek uvolněná xxxxxx nejsou xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr nejdelší xxxxxx nesmí překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, křupavá, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu obalu

sterilovaný xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx být xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx a zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) zrna

2

poškozená, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx skvrnitá, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xx skořápce

jádra

pistáciové xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxxx kešu ořechů

nepražená

pražená

pražená xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jader, xxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx (ořechovec xxxxxxxx, xxxxxx, pumy)

ve xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)

Cizí příměs xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve skořápce

12,0

8,0

0,4


jádra


5,0

0,1

lískové xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx ořechy

ve skořápce xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx skořápce xxxxxxx


4,0

0,2


xx xxxxxxxx pražené xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx pražená


4,0

0,1


jádra xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7,0

0,3


xxxxxxx


3,0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx burské xxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

10,0

6,5

0,5


neloupané xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx solené


5,0

0,5

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

14,0


xxxxxxxxxx xx


xxxxx


10,0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx kokos pražený


3,0

nedovolují xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx jejich xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra


6,0

0,3

pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Hmotnostní xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové požadavky xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tvrdá, jádro xxxxx oddělené od xxxxxxxx, xxxxxxxx, zcela xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx lomu xxxx xx nažloutlé, xxxxxxx světle xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně mechanicky xxxxxxxxx

Xxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx až nažloutlá, xxxxx na lomu xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x jádra xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx suchá xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

Xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxx

Xxxxxxxx rovnoměrně vybarvená xxx skvrn, ve xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx

Xxxxx aromatická, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx x loupané

Skořápka xxxxx. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx světle xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxxx strouhaný

Strouhaný, hrubě xxxx xxxxx xxxxx

Xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích pachutí

Jádra xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, nasládlá

Pekanové xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Našedlá, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž špičatý (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Liška xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx nahloučená (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx fumosum)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx pravý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxx)
48. Sluka svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Clitocybe xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
56. Žampion xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx použity pouze x xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka-kolčaví (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Holubinka mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx aurata)
B. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola xxxxxxxx xxxxx)

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx a prášek x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované

brambory xxxxxxxx sušené

bramborová mouka

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky předsmažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx vařená
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní

přítomnost xxxxxx xxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

2

2

xxxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

1

2
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající

Ukazatel

Brambory konzumní xxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x xxxxxx xxxxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxx


xx xxxxxx hnilobou

1

1


hlízy xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. U xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxx (xx)

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx hlíz (x)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 20

3

x xxxx xxxxx xxx 15

z xxxx xxxxx xxx 10

0

xxxx “xxxxxx”

xxxxx než 17 xxxx větší xxx 28

xxxxx xxx 5 nebo větší xxx 20

3

xxxxxx

xxxxx než 35

xxxxxxxxx se

3

z xxxx xxxxx xxx 28

0
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx varných xxxx*)

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá

do xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící varné xxxx.
Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Informace
Právní xxxxxxx č. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx, xx znění vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a které xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x označování daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx mrkev a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy pro xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x melouny xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví normy xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxx, xxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Ovoce xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x čokoládové bonbony.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x o změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů, (xxxxx o lihu), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x zákona č. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
ČSN 46 3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx skořápce.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.