Právní předpis byl sestaven k datu 01.12.2010.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.12.2010 do 29.06.2013.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (do xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx známek hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce x která xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilací - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem nebo xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, pulpy x dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
i) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, přivedená xx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
k) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se zřetelnými xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx ovoce (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
m) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx podíl sušeného xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxxx xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx kořen rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x sirupu,
t) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx část xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x jádřinců, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx nakrájeným xxxx xxxxxxxxxx, xxx která xxxxxx rozmělněna na xxxx,
x) ovocnou xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx na xxxxxx nutně xxxxxxx xxx řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx rozpustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx mrtvý xxxxxxxx nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; x potravin definovaných x §6 písm. x), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx ovoce xxxx xxx údaj o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxx použitých druhů xxxxx,
x) u xxxxx x xxxx (ovocných xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, množstvím ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, rosolů, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x ovocných xxxxxxxx, xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx sladidel v xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 g výrobku, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u hotového xxxxxxx x tolerancí +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší xxx 10 mg/kg.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx révy xxxxx xxx označovat xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vždy na xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plodů, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx názvu xxxxxxx spojení "x xxxxxx", "x marmeládou", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), g), h), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 v xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
Účinnost od 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je uveden x příloze x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, ostružin, černého xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx džemu x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx lze xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx pro xxxxxx xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx přidat list xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X potravinám xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), g), x), x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx éterické xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), t), x) x x) xxxxx být xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (kandovaného xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním procesem.
§11
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx a přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx se uvádí xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx celá, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké až xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí zeleniny (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx v xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) upravenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvé xxxx xxxx dělené xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx dále označí
a) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx zeleniny podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny x zeleniny mléčně xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů jednotlivých xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, aby xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx do oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx nebo xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx b) xx x), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice olejné,
x) xxxx ořechy - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve vyhlášce x způsobu označování xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - houby získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou starší xxx tři dny xxx dne sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - houby upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub podle přílohy č. 13 x datem xxxxx,
b) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx ode xxx sběru,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx výrobky x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, bez xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub není xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace do 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři otvory, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.
(3) X sušených xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx dostatečně vysušené, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x zabalené x přímému prodeji xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být xxxxxxx xx oběhu xxxxxx nebo xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - hlízy brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - brambory xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s hlízami xxxxx xx světle xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx bělomasými - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným typem - označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,
h) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 5 mm xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx přímou spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 16 tabulce 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a nedeformované, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné hlízy, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, bez xxxxxxxxx zapříčiněných škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 mm. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 až 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx raných a xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx kulovitého nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx na velikost xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x kešu-jablka | 230 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x xxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x šípků | 250 | |||
ze xxxxxxx | 150 | |||
x kešu-jablka | 160 | |||
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 80 | |||
Xxxxxx | xxxxxxxxx | 350 | ||
x černého xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx | 250 | |||
xx zázvoru | 150 | |||
z xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx) | 60 | |||
Xxxxxxxxx | xxxxxxxxx | 200 | x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx xx švestek | 1700 | k xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xx švestek x xxxxxx | 2200 | xxxxx ovocné xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx | 3200 | xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Klevely | všeobecně | 1500 | ||
z xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx ovoce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce | ||||
Ovoce x xxxx (xxxxxx bowle) | v xxxxxxxxx obalu | 220 | ||
ve xxxxxxxxx xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 45 | |
xxxxxx všeobecně | nejméně 45 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 45 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 70 | xxxxxxxx se |
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel a xxxxxxx
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx včetně částeček xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx pecky) | 2 | 3 | 4 |
Smyslové požadavky xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx polotuhá až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x děleného xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx |
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x kompotu z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v obalu x broskvového xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x kompotu x xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x kompotu x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx x převládající xxxx xx některém x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů x xxxxx:
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxx a xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů | 5 | 7 | 10 |
uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx | 5 | 7 | 10 |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x xxxx |
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů |
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx | Xxxxx | Xxxx x vůně |
sušené xxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti živých xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chutí |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
|
|
|
upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxxx
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Pokud xxxx ve skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx mletých sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. podíl xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Xxxxx, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje se
|
|
obsah xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
nejvýše 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
|
těkavé xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
nejvýše 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx všeobecně
|
zelenina zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx do 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových litů, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx deklarovanou xxxxx xxxx kratší xxxxx, průměr nejdelší xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, konzistence pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu
|
|
sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx být nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
|
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
|
|
okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného tvaru
|
2
|
|
vzhledové xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx barva
|
1
|
|
dutiny
|
1
|
|
celkové xxxxxxxx xxxxxx povolených odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx hrášek
|
Popis xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
|
2
|
|
poškozená, mírně xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx kusů cizí xxxxxxx v obsahu x xxxxxxxxx (g)
|
||
|
do 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx známek poškození xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha č. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
|
501 xx 1000
|
5,0
|
|
nad 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x xxxxx
| &xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
od - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
|
nad 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
skořápkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx pražené solené
|
||
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
|
|
|
kokos strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
- 2
|
| &xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Příloha č. 11 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
| &xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, bez xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, vejčité
|
žlutá až xxxxxx hnědá, xx xxxx bílá xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
strouhaný, xxxxx xxxx jemně mletý
|
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx pachutí
|
|
kokosový xxxxx čerstvý ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx pletivo (endosperm), xxx kokosové xxxx, xx sklizení a xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxxx bílé barvy
|
typicky xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx až xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Příloha č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž špičatý (Xxxxxxxxx conica)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Ramaria xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx mladé plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Xxxx xxxxx (Boletinus xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx smrkový (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx klouzek strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus placidus) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Macrolepiota xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx ústřičná (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx deliciosus xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - pouze z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx nigricans)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx judae)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
|
granuláty z xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Příloha č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené
|
|
|
bramborové lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se název xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx x. 16 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxx nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, pořezání, xxxxxxxx, otlaky, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
|
-
|
delší než 3 mm
|
|
hnědé skvrny xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
|
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu
|
|
zelené xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx oloupání x 1 % xxxx x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx odrůda nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx hlíz
|
Brambory xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší než 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
|
0
|
|
|
rané “xxxxxx”
|
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx větší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)
| &xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx rozvařivá
|
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx příloha
|
|
C
|
měkká, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. s účinností xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx ovoce a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich, jakož x další způsoby xxxxxx označování, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx plody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro jablka x hrušky a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x xxxxxxxx č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx švestky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx mrkev a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx melouny cukrové x xxxxxxx vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. března 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/ES, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx se stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, renklódy a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové ovoce x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx a ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3135 Pekingské xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová zelenina.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x o změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x zákona České xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx lískové xxxxxx ve xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.