Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.12.2010.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.12.2010 do 29.06.2013.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x další způsoby xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx zpracovaného xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (do xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilací - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
f) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx x xxxxx, nebo xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx získané x citrusových xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
j) xxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxx přídavku, přivedená xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx ovoce,
k) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, přivedená xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z jedlé xxxxx xxxxx (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) směsí xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx podíl xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx v lihu (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxxx sterilovaného xxxxx, zalitého pitnou xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx jedlého (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx konzervovaném xxxxx, xxxxx je dovoleno xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (pulpou) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx celým, nebo xxxxx nakrájeným nebo xxxxxxxxxx, ale xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, xxxxxx, xxxxx a pecek, xxxxx xxxx rozmělněna xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx nutně vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx nebo látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Účinnost xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (do xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny; x xxxxxxxx definovaných x §6 xxxx. x), g), x), x) x x) x xxxxxxxxxx xx xxx xxxx více xxxxx xxxxx může xxx údaj o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "směs xxxxx" xxxx uvedením xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) obsahem xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx ovoce x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x výrobku, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 refraktometrické xxxxxx,
x) u džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx výrobku xx xxxxx xxx 10 mg/kg.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou skladování.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x jeho xxxxx xxxxxxx spojení "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x rosolem", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx zpracované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. x), g), h), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze x. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx bowle) xxxx obsahovat nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Účinnost xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx je uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Při výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx ovoce xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem výběrový (Xxxxx) z šípků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx nezahuštěný protlak xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti ovoce.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxxx z xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, okurky x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx výběrového (Extra) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x jahod, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu z xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) při xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce xx xxxxxxxx odečtením xxxxxxxxx xxxx použité xxx xxxxxx vodných extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu výběrovému (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x), x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) víno, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x med4) xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), t), x) x v) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx také jinými xxxxxxxxxxxxxx procesy, než xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx než 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými pachy x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx oběhu při xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx zeleniny (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, určená x xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx octem xxx, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx zpracované zeleniny xx xxxxxxx.

§14
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx zeleniny xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx xxxx zahrnut x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Sušená a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxxxx plody - xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - jádra xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx odrůd,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých plodů xxxxx,
d) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - semena plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx juvie xxxxxxx,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx pinie.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx nesmí obsahovat xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx xxxxxx starší xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§23
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx pěstované českým xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 a xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
c) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx názvem xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, klobouk xxxx xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx xxx xxxxxxx 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku nebo x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby xxxx xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x chutí, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx houby a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x přepravují xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a zabalené x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx nebo zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo zabalené.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou bez xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx s průměrnou xxxxxx hlízy alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s hlízami xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx konzumními bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x mokrou xxxxxxx, změny xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx zemina xx xxxxxx hlízy, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými hlízami - poškození xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx pozdních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 mm do xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
b) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx vyhlášce o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx vzhledem xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé a xxxxxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky delší xxx 3 mm x nesmí xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 xx. Velikost xxxx ostatních brambor xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 mm.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx odrůd xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx právním předpisem x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350


xx zázvoru

250


z xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60


Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x kešu-jablka

230


z plodů xxxxxxx (maracuja)

80


Rosoly

všeobecně

350


z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek

1700

k xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%

xxxxxxx z xxxxxx

3000


xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500


x meruněk

730


z xxxxx

640


Xxxxxxxxx xxxx


380

xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx




Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle)

v xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx




Xxxxxx



Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Xxxxxxxx od 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

džemy xxxxxxxxx

xxxxxxx 45


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 45


xxxxxxxxx

xxxxxxx 45


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x klevel a xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx včetně částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních lístků, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a sedimentu, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx u kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x kompotu x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx a xxxxx:

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx plodů x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x peckami xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům ovoce, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx 5
Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx živých xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich vývoje, x ojedinělým výskytem xxxxxxxxxxx organických xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx zeminou xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. podíl xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx nejméně 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx a rajčatový xxxxxxx obsahují xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx pyré zahuštěná xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
 
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje se
 
obsah xxxx (%)
 
nejvýše 3,5
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
 
nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně
 
Zelenina zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx košťálů x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx výskyt semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, okurky bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x hrášku tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x bílkovin
 
sterilované fazolové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, barevně xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx z koření
 
rajčatová xxxx a zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx považovány xxxxxx plody, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Povolené xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx počet výskytu xxxxxxxx (x kusech)
 
okurky xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx stopek
 
3
 
nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx barva
 
1
 
dutiny
 
1
 
celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx anorganických xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 do + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1

Příloha x. 11 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
 
celé xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
 
5,0
 
0,5
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (semena)
 
 
6,0
 
nedovoluje xx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
 
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
vlašské xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře oddělené xx skořápky, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
skořápka tvrdá, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx mletý
 
bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx conica)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib dubový (Xxxxxxx reticulatus)
20. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx portentosum)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx brunescens) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx použity xxxxx x sušení xxx xxxxx průmyslové xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička topolová (Xxxxxxxx aegerita)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx auricula xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx citronová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx růžová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní výroby x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše vařená
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
zhojené xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, xxxxxx x jiné xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx do 1 % v rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z toho xxx. 1 % xxxxxx nalepené na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
 
rané
 
menší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, nerozvařivá, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
*) Jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx č. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx i xxxxx způsoby jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pór x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx kuchyňskou x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx normami a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxxx lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x melouny xxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro banány, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES z 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. května 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní xxxxx.
XXX 46 3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46 3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Směrnice Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx krému xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x živnostenském xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) ČSN 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií bez xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.