Právní předpis byl sestaven k datu 01.12.2010.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.12.2010 do 29.06.2013.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví požadavky xxx čerstvé ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, obsahující xxxxxxx základní xxxxx, xx stadiu technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku,
d) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
f) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence,
g) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, pulpy x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx považují pulpy, xxxxx, šťávy, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, s přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) ovocným xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx - různé xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x kaštanového protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je dovoleno xxxxx xxxx uchovávat x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (pulpou) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx rozmělněna xx xxxx,
x) ovocnou xxxxx - surovina získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kůry, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x dalšímu zpracování,
v) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx x xxxxx, který x ohledem na xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx nebo látky, xxxxx nenáleží k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx v kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se zpracované xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x potravin xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x vyrobených xx xxx nebo xxxx xxxxx xxxxx může xxx xxxx o xxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) u xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx ovoce x xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx výrobku,
e) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx ve 100 x výrobku, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší než 10 mg/kg.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Upravené xxxxxxx chlazené ovoce xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. x), x), x), x) a r) x fyzikálním a xxxxxxxxx požadavkům xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná bowle) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
Účinnost xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (do xxxxxx č. 153/2013 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx ovoce xxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, červeného xxxxxx lze vyrábět xxxxx z nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxx protlak xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x džem x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Extra) a xxxxxx výběrového (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy s xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, okurky x rajčata s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, slív lze xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx řepy.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce se xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí se xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x), x) a x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje jako xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx éterické xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), t), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu výběrového (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(14) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx ještě konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x výraznými xxxxx x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx konzervačního prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zeleninou v xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx výsledná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle §3 xxxx. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xx 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx než 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx x proslazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 oC.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) skořápkovými plody - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx i), x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx či xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx,
x) xxxxxxxx - jádra xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx,
x) kešu xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
i) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx nesmí obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
b) čerstvými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nejsou starší xxx tři xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxxx houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx upravené xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx hub xxxxx přílohy č. 13 a datem xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx dnů ode xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti do xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx x hub x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x českým xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby xxxx xxxx typickou pro xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx či zapaření.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx zabaleny xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx x výrobky x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) bramborami konzumními - hlízy xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx tuberosum X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx vyvinutou a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx s podlouhlými xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx průměrná šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až světle xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé dužniny,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na povrchu xxxx v dužnině xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, změny xxxxx xxxx konzistence xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) zelenými hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 povrchu xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, prasklými xxxx pohmožděnými xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji než 5 xx xx xxxxxxx,
m) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
x) brambory xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) brambory xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx x zemí xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) výrobky x xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 mm x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx zasahující do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxx výrobky x xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v x x 1 xx xxxxxxxxx) | Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | |
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx | 350 | |||
xx xxxxxxx | 250 | |||
x xxxx-xxxxxx | 230 | |||
x xxxxx mučenky (maracuja) | 80 | |||
Džemy | všeobecně | 350 | ||
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx a xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x xxxx-xxxxxx | 160 | |||
x plodů xxxxxxx (maracuja) | 60 | |||
Rosoly výběrové (Xxxxx) | xxxxxxxxx | 450 | ||
x černého xxxxxx, xxxxx, kdoulí, malin | 350 | |||
ze xxxxxxx | 250 | |||
x kešu-jablka | 230 | |||
z xxxxx xxxxxxx (maracuja) | 80 | |||
Rosoly | všeobecně | 350 | ||
z černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx | 250 | |||
xx xxxxxxx | 150 | |||
x kešu-jablka | 160 | |||
z xxxxx mučenky (maracuja) | 60 | |||
Marmelády | všeobecně | 200 | z xxxx xxx. 75 x pocházející z xxxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxxx xx xxxxxxx | 1700 | x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx | |
xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek | 2200 | podíl xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75% | ||
xxxxxxx x xxxxxx | 3000 | |||
xxxxxxx x hrušek x xxxxxx | 3200 | xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30% | ||
Xxxxxxx | xxxxxxxxx | 1500 | ||
x xxxxxxx | 730 | |||
x xxxxx | 640 | |||
Xxxxxxxxx xxxx | 380 | xxxxx ovoce xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx krémem | ||
Ovocný xxxxxxx | ||||
Xxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxx z xxxx (ovocná xxxxx) | x xxxxxxxxx xxxxx | 220 | ||
xx skleněném xxxxx | 450 | |||
Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx | ||||
Xxxxxx |
Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
9,0
|
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 až 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
3,0
|
Xxxxxxxx xx 1.12.2010 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%) | Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%) |
xxxxxxx | xxxxxxx 48 | 0,3 - 2,5 |
džemy všeobecně | nejméně 45 | |
xxxxxx všeobecně | nejméně 45 | |
xxxxxxxxx | xxxxxxx 45 | |
xxxxxxx | xxxxxxx 38 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxxx | xxxxxxx 60 | 0,6 - 2,6 |
xxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxx 29 | 0,6 - 2,5 |
xxxxxxxxxx ovoce | nejméně 70 | xxxxxxxx xx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x klevel x xxxxxxx
Xxxx xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | nad 1000 | |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx včetně xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx) | 2 | 3 | 4 |
xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx xxxxx poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin) | 1 | 2 | 3 |
zlomky xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx) | 2 | 3 | 4 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxxxx | xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx polotuhá až xxxxx, v obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx ovoce, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x děleného xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx x klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx |
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx vinné x xxxxxx x xxxxxxx z hroznů xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx vady, xxxxxx a stopy xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
Xxxx cizí xxxxxxx | Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x) | ||
xx 500 | 501 - 1000 | xxx 1000 | |
xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx | 5 | 7 | 10 |
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx z malin | 5 | 7 | 10 |
Tabulka 4
Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce | ovoce xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané | přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx | Xxxxxxxxxxx x vzhled | Barva | Chuť x xxxx |
xxxxxx ovoce | dostatečně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx xx mrtvých živočišných xxxxxx v jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx | xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
|
|
|
upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
|
|
zelenina x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx zeleninových xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx zahuštěná xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
| &xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Extra”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence x vzhled
|
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně
|
Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, bez xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená a xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky bez xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu
|
|
sterilovaný xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x hrášku xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, s neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x odstraněnými xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
|
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx x nejširším xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
|
Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)
|
|
okurky xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx nepravidelného xxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
2
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek
|
7
|
Tabulka 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek
|
Popis xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
|
|
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
|
2
|
|
poškozená, xxxxx xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
5
|
| &xxxx;
xxxxx, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
|
1
|
|
úlomky, zlomky xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
| &xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
| &xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
| &xxxx;
xxxx rostlinný xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
15
|
&xxxx;
25
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx zelenina
|
Potravina
|
Konzistence x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx vysušená, bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x ojedinělým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu zeleniny xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx
|
Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
| &xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
| &xxxx;
51 až 500
|
&xxxx;
6,0
|
| &xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
| &xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí
|
Složky (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
|
| &xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
od - 4,0 xx + 4,0
|
| &xxxx;
xx 10,0 do 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
| &xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
skořápkové xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
|
mandle
|
jádra
|
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx strouhaný
|
||
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
| &xxxx;
xx 100
|
&xxxx;
- 5
|
| &xxxx;
101 - 250
|
- 3
|
| &xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
| &xxxx;
501 a xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)
|
|
|
celé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
|
5,0
|
0,1
|
|
lískové ořechy
|
jádra
|
|
6,0
|
0,05
|
|
mandle
|
jádra
|
|
6,5
|
0,1
|
|
kešu xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
|
10,0
|
6,5
|
0,5
|
|
neloupané xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
|
|
5,0
|
0,5
|
|
para xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
14,0
|
|
nedovoluje xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
0,5
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (semena)
|
|
6,0
|
nedovoluje xx
|
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx hnědá, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx pachu x xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá
|
|
arašídy xxxx xxxxxx oříšky
|
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx osemení, matné xx xxxxxx na xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx kokosové vody, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 cm
|
skořápka xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí
|
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Sparassis xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Liška xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx cavipes)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Lepista saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxx)
42. Xxxxx pravý/borový (Xxxxxxxxx deliciosus nebo Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Russula xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx máčková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Polnička xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Jidášovo (Xxxxxxxx auricula judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus brasiliensis)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx arvensis)
21. Xxxxx citronová (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Příloha č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx houby xxxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx x hub
|
houby xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
|
|
| &xxxx;
xxxxx a prášek x hub
|
||
|
houbové xxxxxxxx
|
||
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx sušené
|
|
|
bramborová xxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Přípustný xxxxxx vad u xxxxxxxxxx xxxxxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 6 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 mm
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxx hlízy
|
jakékoliv
|
jakékoliv
|
|
rzivost, dutost x jiné vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx než 3 xx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
| &xxxx;
xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu, xxx xx 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxx hlízy
|
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xxxx xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % v rámci 6 % tolerance
|
|
plíseň xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
|
|
mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
|
| &xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
| &xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
|
nepovoluje xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
| &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
|
|
rané
|
menší xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
x toho menší xxx 22
|
0
|
|
|
rané “drobné”
|
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
| &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
|
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
|
do xxxxxx, jako příloha
|
|
B
|
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx
|
| &xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004).
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx mění vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx na xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx normami a xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. května 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy vinné x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxxx lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Komise č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. května 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. dubna 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/ES a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, špenát x xxx švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxx, xx znění nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, lilek a xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx papriku xxxxxxxxxxx.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46 3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Listová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx hrachová xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Plodová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na xxxxxxx x v mezích xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx pozdějších předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx pistácií x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro pěstované xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.