Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2013.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx ovoce
§5x
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxxx xx zpracovaného ovoce.
§5x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx - ovoce xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek hniloby x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx technologické xxxxxxxx, očištěné, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) zpracovaným ovocem - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx upravena xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a nealkoholického xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx,
x) konzervací - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jakosti x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx xxxxxxx po xxxx uvedenou výrobcem,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx bez xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) džemem výběrovým (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, že xxxx xxxxxxx jsou xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a dřeně, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx získaných x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, vodné extrakty x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy, nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vodných xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) povidly - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx částicemi xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, roztékavé konzistence xx zřetelnými hrubými xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx sladidel, konzervovaná xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
x) sušeným xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxx xxxxxxxx ovoce - xxxxx druhy xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ovocem v xxxx (xxxxxxx bowlí) - potravina z xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zalitého xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami určenými x aromatizaci,
s) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného, uzavřená xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx jedlého (Castanea xxxxxx),
x) zázvorem - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x sirupu,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,
x) ovocnou dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty nutně xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě rozpustné xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovoce xx skupiny.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx xxxx označí
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx druhy ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx v xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x gramech, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; údaj x xxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx představuje množství xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x obsahu přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx ve stejném xxxxxx poli jako xxxxx výrobku x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx výběrových (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx než 10 xx/xx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx vyrobených xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx chlazené xxxxx xx vždy xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele označí
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx kůry citrusů.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx cukrářských xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), h), x) x x) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost xxxxx xxxxxxx 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) vyrobených x xxxxxx druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x kůra x xxxxxxxxxxx plodů.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x jiným xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx přidávat červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx řepy.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se vypočítá xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) K xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 písm. x) xx k) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tuky x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), t), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky možné.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx dehydratačními xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx nutno potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (kandované xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx xx xxxxx xx oběhu při xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, čerstvá, xxxxxx, bez známek xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx zelenina x které xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx nebo obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx snížením xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxxxxx x xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem jedlé xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx octem xxx, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx zpracované zeleniny xx xxxxxxx.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx zahrnut x názvu xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx xx jedná x zeleninový výrobek xxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx vegetativních xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
§17
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; s výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandované xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) skořápkovými plody - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx b) xx i), x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx solené,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského x xxxx odrůd,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) mandlemi - xxxxx suchých xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxx ořechy - semena plodů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx xxxxxx - semena juvie xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
i) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx dále xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx nejsou xxxxxx xxx tři dny xxx dne xxxxx,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět dní xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx činí xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x zmrazováním,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx rostoucí xxxxx xxxxxxxxxxxxx do xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx pěstovaných xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx očištěné, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být xxxxxxxxx nejvýše xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) U xxx uvedených x xxxxxxxx 1 se xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx více než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, jsou xxx cizích xxxxx x chutí, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xx zapaření.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx při teplotách xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx a zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; nebalené, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx vrstvách.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x výrobky x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) bramborami xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx a xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx s průměrnou xxxxxx xxxxx alespoň xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až světle xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
x) xxxxxx xxxxx - označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor konzumních xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, kameny,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy konzumních xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
k) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 povrchu xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xx xxxxx xx skupiny
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a odrůdou; xxx dovozu se xxxxxx i zemí xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx označení "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx odrůdově jednotné x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x uchovatelné xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických prasklin xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx dužninu.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, modré nebo xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx dužniny nad 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 až 28 mm. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 mm.
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů mohou xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Vyhláška č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
250
 
 
 
z kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho min. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx a jablek
 
3200
 
podíl xxxxxx sušiny z xxxxxx nejméně 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
380
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx kaštanovým xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
 
9,0
 
51 xx 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
džemy xxxxxxxx (Extra) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
 
-
 
džemy
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
 
-
 
kaštanový xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
 
ovocné protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
 
proslazené xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx xx
Xxxx.: Xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx a rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx byl u xxxxxx výrobků xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx výběrový (Extra) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX přílohy 1 směrnice Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx o xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx pecky)
 
2
 
3
 
4
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
kompot
 
ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx velikosti, x xxxxxxxx kompotu lehce xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx mírně xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x hroznů xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary nepravidelné x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x kompotů xxxxxxxxx xxxxx zabarvení xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx x kompotů x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez vegetačních xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x dalších organických x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami nebo xxx xxxxx, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx dělené xx xxxxxxxxx xxxxxx díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná, xxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, svěží, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně vysušené, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx zeleninové xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx zeleninový výrobky
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx vodou xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx pyré
 
Rajčatové protlaky xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
 
nejméně 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
 
nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.

Příloha x. 7 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně
 
Zelenina zdravá, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx košťálů x vrcholových litů, x sterilované papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx řezů zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx mít xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx okurky nejmenší x xxxx xxx 50 %, u xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx velikosti, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx jak 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx nálev x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx až xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx škrobů x bílkovin
 
sterilované xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních změn, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx svěží, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, které xxxx x nejširším xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx povolených xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx odchylky
 
Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna
 
5
 
tvrdá, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
 
12
 
cizí rostlinný xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx poškození xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro daný xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x chutí

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
 
od 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx ořechy
 
čerstvé xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)
 
Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové ořechy
 
jádra
 
 
6,0
 
0,05
 
mandle
 
jádra
 
 
6,5
 
0,1
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
 
4,0
 
0,5
 
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje se
 
 
jádra
 
 
10,0
 
0,5
 
kokosové xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ve xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
 
Skupina nebo xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
 
světle hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx hnědá xx xxxxxxxxx, xxxxx na xxxx bílé x xxxxxxxxxx odstínem
 
oříšková, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx, vejčité
 
žlutá až xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské oříšky
 
skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě vláknitá, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky tvoří xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx mladé plodnice, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
12. Choroš xxxxxxxx (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx dubový (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx variegatus)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák březový (Xxxxxxx scaber - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Líha xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrimus)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které mohou xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx zpracování x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx cyanoxantha)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx sametonohá (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx aegerita)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Korálovec xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Žampion xxxx (Agaricus xxxxxxxx)
21. Xxxxx xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby pěstované
 
výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Příloha x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx brambor
 
Ukazatel
 
Brambory xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % hmotnosti
 
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, pořezání, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx hlízy
 
-
 
delší xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu
 
zelené hlízy
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x rámci 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xxxx než 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx choroby
 
nepovoluje xx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikosti hlíz
 
Brambory xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)
&xxxx;
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx menší xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “drobné”
 
menší xxx 17 - xxxx xxxxx než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)
 
Varný xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, lojovitá
 
do xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxx rozvařivá
 
pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx rozvařivá
 
především xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Jednotlivým odrůdám xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx se mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Příloha č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx č.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx byla provedená xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx chyb v xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx odchylce od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx lusky.
Nařízení Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2002/2137/ES z 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x kterým xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové lusky, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. května 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a artyčoky, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/ES a xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny xxxxxxx x melouny xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES ze 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro banány, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX a xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx znění nařízení x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro zelí xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx řapíkatý, špenát x pro švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x xxxxxx, xx znění nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx a xxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové ovoce x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx zrna.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Je xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o lihu x x xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx rady č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx o xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x zákona x. 22/2000 Sb.
6) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Jádra xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx ořechy.
ČSN 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx x sušené xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.