Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2013.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Sb.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Sb.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) zpracovaným ovocem - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
c) konzervací - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sterilací - tepelná úprava xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) kompotem - xxxxx x nálevem xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, že xxxx xxxxxxx jsou xx xxxxxxxx obsahem xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkým - potravina splňující xxxxxxxxx pro džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a dřeně, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx směsi přírodních xxxxxxxx, vody x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů se xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) povidly - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, švestek), x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce,
x) ovocným xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované xxxxxxx bez použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) ovocem v xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx ovoce, zalitého xxxxxx vodou, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxx přidáním xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx jedlého (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) zázvorem - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) ovocnou xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ovoce,
x) xxxxxx příměsmi - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, které xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - xxxx nebo mrtvý xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§7
Xxxxxxx xx skupiny
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx zpracovaného ovoce xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) xx zpracované xxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
b) u xxxxx v xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím ovoce x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; údaj x obsahu ovoce xx xxxx nacházet xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx protlaků celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxx x xxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx poli jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx než 10 xx/xx,
g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x kaštanového xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx v sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx xxxx více xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx formulací nebo xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx révy xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx skladování.
(4) Označení "rosolová xxxxxxxxx" xxx použít xxx marmelády, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx kůry xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx cukrářských xxxxxxx xxx být v xxxx názvu xxxxxxx xxxxxxx "s xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. f), x), x), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx vykazovat nejméně 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) méně sladkého, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) vyrobených x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a kůra x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx protlaku příslušného xxxxx xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx vsádkové xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxx sladký x džem x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na proužky xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Extra) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx sladkého x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, rebarbory xxx xxxxxxxx červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x rosolu z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx extraktů z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrovému (Xxxxx) speciálnímu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x kdoulí xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 písm. f) xx x) x x) lze přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx jako xxxxx zabraňující pěnění x tekutý xxxxxx.
(11) Při xxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), t), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), nebo
x) xxxxxxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X kompotu xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina sušeného xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce a xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené se xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx látek x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) zeleninou xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) upravenou chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, xxx výsledná koncentrace xxxxxxxx octové činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 je xxxxxxx xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx skupiny.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. x), xxxxx není zahrnut x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx druhem nálevu,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x upravené xxxxxxxx čerstvé zeleniny x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Přípustné xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx balení na 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje x přepravuje odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx plody
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxxxx plody - xxxxx xxxx xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx či solené,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
c) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx suchých xxxxx xxxxx,
x) mandlemi - jádra suchých xxxxx xxxxxxxx obecné,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx ořechy - semena juvie xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx skořápkové xxxxx xxxx označí xxxxxx skupiny a xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Oddíl 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
b) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx xxxxx,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx dní xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) konzervovanými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno členění xxx xx skupiny x podskupiny.
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x čerstvé xxxxx xxxxxxxxx českým xxxxxx xxx podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
x) čerstvé xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx dnů xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx žampiony i xxxxxx jakosti,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x českým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx pěstované, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být pevné xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx očištěné, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx do 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx být nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx klobouku xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, mají xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx houby x xxxx dostatečně vysušené, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx či xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX do 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx houby pěstované xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 6 xX xxxxxx x zabalené x přímému xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené xxxxx musí xxx xxxxxxx do oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x nich
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pozdními - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) bramborami xxxxxxxxxx žlutomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) varným typem - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx povrchu xxxx x dužnině xxxx způsobující nevhodnost xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx se zeleným xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 povrchu xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x konzumních xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
b) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxx užití podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx skvrn vzniklých xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x rzivosti xxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx škůdci x postihujících dužninu.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx slupku, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx vykazovat xxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxx" xx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx brambor konzumních xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu pouze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx č. 1 k xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x minimální xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (v g x 1 xx xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce
 
Džemy
výběrové
(Extra)
Džemy
výběrové
(Extra) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, šípků, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x toho xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx použít švestkovou xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx xx xxxxxxxx švestek
 
 
 
slazená xx xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75%
 
 
 
slazená x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x jablek
 
3200
 
podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30%
 
 
Klevely
 
všeobecně
 
1500
 
 
 
 
z xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx
&xxxx;
640
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx krém
 
 
380
 
podíl xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxx obalu
 
220
 
 
 
ve skleněném xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
 
6,0
 
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
 
-
 
džemy
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
marmelády
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
klevely
 
nejméně 38
 
0,6 - 2,6
 
povidla
 
nejméně 60
&xxxx;
0,6 - 2,6
 
ovocné xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
&xxxx;
xxxxxxxx se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nemusí xxx xxxxxxx x džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx a rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx předpokladu, xx xxxx xxx x xxxxxx výrobků xxxxx xxxx xxxxxx nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy 1 směrnice Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech a xxxxxxxxxxx a kaštanovém xxxxx určených x xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
 
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
 
přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé nad 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx pecek xxxx jejich xxxxx xxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
 
1
 
2
 
3
 
zlomky xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx slupek, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí zachovat xxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx nálev čirý xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u kompotu x peckového xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů dělených,
j) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných barevným xxxxxx a převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx vady, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % povrchu všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx cizích x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx u xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané
 
přirozená, svěží, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx škůdci včetně xxxxxxxxxxxxx živých či xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jakémkoliv stádiu xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx zeleninový xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx byl xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx jiný než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (tj. xxxxx xxxxxx, nerozpustného v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vodou na xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x refraktometrickou xxxxxxx nejméně 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x tabulce 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
obsah xxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně
 
Zelenina xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
 
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx zdravá, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx litů, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo mírně xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx nesmí překročit xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx nejmenšího o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx obalu
 
sterilovaný xxxxxx
&xxxx;
xxxx v mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu
 
kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření
 
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx částí rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících z xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (x xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx barva
 
1
 
dutiny
 
1
 
celkové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% hmot.)
 
odlišně zbarvená (xxxxxx) xxxx
&xxxx;
2
&xxxx;
xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx
&xxxx;
12
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
5
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
 
10
 
15
 
25
Tabulka 5
Xxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx a vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx včetně nepřítomnosti xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez znečištění xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha č. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
 
loupané xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
kokos strouhaný
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 x výše
 
- 1

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
 
5,0
 
0,1
 
lískové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
10,0
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx strouhaný
 
 
3,0
 
nedovoluje se
 
piniové xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dobře xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx vyplňující skořápku
 
osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hnědá xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu x xxxxx, xxxxxx olejnatá
 
mandle
 
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx osemení, matné xx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně mletý
 
bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
 
kokosový xxxxx čerstvý ve xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx hnědá xx xxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx barvy
 
typicky xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx bílé xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Sparassis crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Liška xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Hřib xxxxx (Boletus erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Kozák březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla červenající (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxx gambosa)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx decastes)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius xxxxxxxxxx)
44. Xxxxxx xxxxxxx (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx mlženka (Clitocybe xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
49. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx pinicola) - pouze x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx hnědý (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx ostreatus)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx máčková (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx ježatý (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Žampion xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx citronová (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)

Xxxxxxx č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx a xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx

Příloha x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx nejvýše xx 6 % hmotnosti
 
nárůstky, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx praskliny
 
nad 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 mm
 
skvrny xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, dutost x xxxx vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 mm
 
hnědé xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
 
jakékoliv
 
-
 
obecná strupovitost xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % tolerance
 
nad 1/4 xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx hlízy
 
více xxx 1/8 povrchu x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx v rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 povrchu x/xxxx xxxx xxx 1 vrstva xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx xxxxxx nebo xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
nepovoluje xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx velkosti xxxx (mm)
 
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
 
rané
 
menší xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx 28
 
3
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx xxxxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící varné xxxx.
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 650/2004 Xx.
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky z xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx odchylce od xxxxx x množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví obchodní xxxxx xxx pór x které zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x hrušky a xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES z 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, endivii xxxxxxxxx xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx x rozměrech, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x nařízení č. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx a xxxxx zrušuje nařízení x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x kterým se xxxx xxxxxxxx č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní xxxxx xxx hrachové xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx znění nařízení x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví normy xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxxxx x jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS a xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/ES, nařízení x. 1987/1654/XXX, nařízení x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. května 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxx, lilek a xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46 3030 Ovoce xxxxxxx. Bobulové xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Citrusové xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxx (karambola, papája).
XXX 46 3066 Anona.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46 3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3a) Xx xxxxxx xx základě x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx rady x. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx o xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES z 26. ledna 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.