Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 20.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - jedlé xxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx zeleninou - xxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, plody xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx stavu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 1 je xxxxxxx členění xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx označí
a) xxxxxx podskupiny,
b) třídou xxxxxxx,
x) názvem odrůdy, xxxxx tak stanoví xxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x normách pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx o xxx, xx xxxx xxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeno konzervačními xxxx jinými chemickými xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xx dřevěných xxxxxxxxxx.
Oddíl 2
Xxxxxxxxxx ovoce
§5x
Xxxxx xxxxx3a) zapracovává xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) a upravuje xxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x xxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s účinností xx 22.12.2004
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x zachování požadované xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - ovoce x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedené xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, vodné xxxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená do xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny ovoce,
k) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité konzistence xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, jader, xxxxx, xxxxxxxx) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x případným přidáním xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx sušeného xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxxx v xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo lihovinou, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx sterilovaného xxxx xxxxxxxx čerstvé xxxx sterilované, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx vody, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - jedlý xxxxx xxxxxxxx zázvoru x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, xxxxx xxxxxxx xxx kůry, xxxxxx, jader, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx hrubě xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná pasírováním xxxxxxx xxxxx ovoce xxxxx xxxxxxx zbaveného xxxx, xxxxxx, jader x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem a xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) vodním xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx výluh x xxxxx, který s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x potravině,
x) xxxxxxx - živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx skupiny.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx druhem xxxx xxxxx ovoce x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), g), x), x) x x) x xxxxxxxxxx xx tří xxxx xxxx druhů ovoce xxxx být xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce,
b) x xxxxx v lihu (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx protlaků, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky při 20 oC x xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xxx 18 % xx xx 22 % xxxxxx "xxxxxxx",
x) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx názvem "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou skladování.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx plodů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx krájené xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x jeho názvu xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx podmínkám xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavkům na xxxxxx podle xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 1 a 2.
(2) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxx v lihu (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx kvasného xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx xxxxx vyskytovat xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx podíl ovoce x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x xxxxxxx x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx ovoce než xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxxx, červeného xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx výběrového (Extra) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, dýně, xxxxxx x rajčata s xxxxx ovocem.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx výběrového (Extra) x šípků, xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx, xxxx, rebarbory xxx přidávat červené xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx šťávu z xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx odečtením xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxxx xxxxxxx extraktu.
(9) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxx se xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), g), x), x) x x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx pektin.
(11) Xxx výrobě marmelády xxx přidávat éterické xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Ovocné xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. a), x), x) x x) xxxxx být xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Meruňky a xxxxx xxxxxx pro xxxxxx džemu výběrového (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx x sušeného xxxxx mohou xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se skladuje x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 oC.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravá, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) zpracovanou xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx způsobů, x přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sušenou zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidel,
g) zeleninou xxxxxxxxxxx nebo kandovanou - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x případným přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx použití,
k) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx činila xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx zpracované xxxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) botanickým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitým xxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, kořeněný, slaný),
c) xxxxxx skupiny,
d) údajem, xxx xx xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx xxxx silně xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx velikostní xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx vyskytovat xxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx rovno 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) U xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx musí dosáhnout xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x sušené xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx skořápkovými plody - plody nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, ve skořápce xxxx jako xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) lískovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi - xxxxx xxxxx xxxxxxxx obecné,
e) pistáciovými xxxxxx - sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - plody odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) piniovými xxxxxx - semena borovice xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy - suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 9 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx; x kokosových xxxxxx x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12 nebo v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x obchodních xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice xxxxxxx xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx volně xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx uměle vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx dne xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx upravené xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx druhy xxx jsou makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, granulací x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx označí
a) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované českým xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx č. 13 x xxxxx sběru,
b) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx xxx xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x třídou xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx z xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx pěstovaných žampionů, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx očištěné, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x normě xxx xxxxxxxxx houby.8)
(3) X hub xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx však tři xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx plodnic úlomky xxxx požerky na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují při xxxxxxxxx od 0 xX do 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 oC do 6 oC balené x xxxxxxxx k xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx ložené xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Sušené houby xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx odrůd x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory konzumní x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - brambory x xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx kuchyňského xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x mokrou hnilobu, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - hrubá ulpělá xxxxxx na xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) strupovitými xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x konzumních brambor xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x brambor xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx xxxxxx xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních označí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx uvedeného x xxxxxxx č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx konzumních raných xxxxxx barva xxxxxxx, xxxx hlíz a xxxxxxxxx označení "drobné",
d) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx být xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nepopraskané x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx i vnitřních xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx pohmožděnin, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx cizích xxxxx a příchutí.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 mm a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx nebo černé xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx xx velikost xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních:

Ukazatel

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxx (xx)

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx než 35

xxxxxxxx xxxx (x)

xxxxx xxx 20

xxxxx než 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx xx
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(7) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx výrobků z xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 17.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podstupiny

Druh

Skupina

Podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx a subtropů

čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x kešu-jablka

230


z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80


Džemy

všeobecně

350


z xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x plodů xxxxxxx (maracuja)

60


Rosoly xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx švestkovou dřeň, xxxxxxxxx lekvar x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%

slazená x xxxxxx

3000


xxxxxxx z hrušek x xxxxxx

3200

xxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Klevely

všeobecně

1500


z xxxxxxx

730


x xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl ovoce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem

Ovocný protlak




Sušené xxxxx




Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovoce




Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220


xx skleněném xxxxx

450


Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
 
3,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky a xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích příměsí x klevel x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx xxxxxx částeček xxxxx x ploše xxx 5 mm2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Kompoty

Potravina

Konzistence x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx xxxxxxx lehce xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx polotuhá až xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx opalizující, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x kompotů x xxxxxxxx a klikvy xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) síťovité xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x obalu x broskvového kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 mg/kg xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x použitých druhů xxxxx,
x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů a xxxxx:

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ovoce, xxx cizích příchutí x pachů

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
zelenina x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx kyseliny xxxxxx xx sterilovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx než xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx povlak (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o koncentraci 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx minerálních xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx činit xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx xxxx uvedeny x tabulce 1. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Prima”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

nejméně 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx se

nestanovuje xx

xxxxx xxxx (%)

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

nejvýše 10,0*)

xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxx 0,2

nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně

Zelenina zdravá, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, konzistence měkká xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, tvar xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x feferonů xx xxxxx výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů košťálů x xxxxxxxxxxx litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx s xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x směsí jednotlivé xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x více jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího o xxxx xxx 50 %, konzistence pevná, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx s xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu obalu

sterilovaný xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x obalu konzistence xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, bez stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx polovina xxxx tvořit poškození xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx rajčat, bez xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, bez xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx deformací, bez xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé

Popis odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (v kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek

7
Tabulka 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek

Popis xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zrna

5

tvrdá, svraštělá, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx zrna

1

úlomky, xxxxxx xxxxx x volných xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx více xxx 12 cm2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx u sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v obsahu x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx nebo xxxxx

10

15

25

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
 
od - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx plody

vlašské ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

kokos xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

xx xxxxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx nejvýše (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)

celé xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx ořechy

ve skořápce xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx skořápce xxxxxxx


4,0

0,2


xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7,0

0,3


xxxxxxx


3,0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

10,0

6,5

0,5


neloupané xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx solené


5,0

0,5

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

14,0


xxxxxxxxxx se


jádra


10,0

0,5

kokosové xxxxxx

xxxxxxxxx kokos nepražený


3,0

nedovolují xx


xxxxxxxxx xxxxx pražený


3,0

nedovolují xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Hmotnostní xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx směsi xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx vyvinutá polotvrdá xx tvrdá, jádro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku

Osemení xxxxxxxxxx, xxxxx xx lomu xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hnědou xx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx nažloutlá, xxxxx xx lomu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, bez cizího xxxxx x chuti, xxxxxx olejnatá

Sladké mandle xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxx xx světle xxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybarvená xxx xxxxx, ve xxx puklá, xxxxx xxxxxx

Xxxxx na xxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

Xxxxx xxxx oříšků

Jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxx čistá. Xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, matné až xxxxxx na povrchu

Jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx světle xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, bez hořké xxxxx

Xxxx ořechy

Skořápka xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, nasládlá

Pekanové xxxxxx

Xxxxxxxx hladká, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx hnědá

Ořechová, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely
A. Houby xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Ramaria xxxxx) - jen xxxxx plodnice
6. Lišák xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx pro průmyslové xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx žemlička (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx luridus)
17. Hřib xxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
18. Xxxx smrkový (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx klouzek strakoš (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx obecný (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx elegans)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx březový (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Lepista xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Xxxxx xxxxxxx (Lactarium deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx silvaticus) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus brunescens) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Xxxx xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx použity xxxxx x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx nigricans)
3. Holubinka-kolčaví (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx pěstované
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Límcovka xxxxxxxx žlutá (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx comatus)
15. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní výroby x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxx extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx konzervované

brambory xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx krokety předsmažené*

bramborová xxxx vařená
*) připouští xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx příměsí

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše (% xxxx.)

2

2

xxxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

1

2
Xxxxxxx 2
Hlízy xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x xxxxxx hnilobou

1

hniloby xxxxxx


xx xxxxxx hnilobou

1

1


hlízy xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (xx)

Xxxxxxx xxxxx hmotnosti hlíz (x)

% xxxxxxxxx hlíz xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 20

3

x xxxx xxxxx než 15

x xxxx xxxxx xxx 10

0

xxxx “xxxxxx”

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

xxxxx než 5 nebo větší xxx 20

3

xxxxxx

xxxxx xxx 35

xxxxxxxxx xx

3

x xxxx xxxxx xxx 28

0
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx varných typů*)

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, nerozvařivá, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, nerozvařivá xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha

C

měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx a xxxx
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící varné xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 17 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x brambor


Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané


Hlízy xxxxx, xxxx neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, celkový xxxxxx vad xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované x xxxxxx

Xxxxx XxXx x nálevu xxxxxxx 0,8 %
Xxxxxxx 1,4 %
Xxxxx podíl x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %

Xxxxx čisté, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx chuti, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %
Číslo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, nudliček, x xxxxxxx nejvýše 10 xx, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, ojedinělé xxxxxx skvrny, čistá xxxx bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %

Xxxxx vločky, xxxxx xx bílé xx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx kaše sušená

Sušina xxxxxxx 87 %

Xxxxx xxxxxxxxx, sypká, nažloutlé xxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

Sušina nejméně 95 %
Xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

Xxxxxx xxxxxxx křehké, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx vyrovnaná, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 mm

Bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

Xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jenom xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx stejnoměrná bez xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx 8 %

Bramborové xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxx) v xxxx 1,5 %

Plátky brambor xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

Bramborové xxxxxxx předsmažené

Sušina nejméně 45 % Xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx mírně nepravidelného xxxxx, barva xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx křupavá, xxxxxx xxxxx, nemazlavá, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 25 %

Xx zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Xxx xxxxxx předsmažených x smažených xxxxxxx xx používá xxx xxxx olej s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 mg XXX x 1 x xxxx a bodě xxxxxxxxx xxxxxxx 170° X.
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x účinností xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a uvedené xx xxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013

Informace
Právní předpis č. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX k XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx pór x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x eskariol x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx xx trh x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES z 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx rajčata a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx xxxxxx révy xxxxx x xxxxxx xx xxxx nařízení č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. června 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx, ve xxxxx nařízení č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. května 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx a artyčoky, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX a xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. listopadu 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx melouny cukrové x xxxxxxx vodní, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx znění xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx norma xxxxxxx xxx xxxxxx, xx znění nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x xxx švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX a xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, nařízení x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, nařízení x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxx, lilek x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Například:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx x xxxxx plody.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46 3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany jedlé.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x ananas.
XXX 46&xxxx;3063 Fíky xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (karambola, xxxxxx).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Mango.
XXX 46 3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Černý xxxxx.
XXX 46 3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3135 Xxxxxxxxx xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46 3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Kopr.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na základě x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx zákon), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x xxxxxx České xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx daních, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46&xxxx;3088 Mandle xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx na xxxxx a xxxxxx xxxxx a definice xxx.
8) Nařízení Xxxxxx č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.