Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 20.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx:
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) čerstvým xxxxxx - xxxxx xxxxx x semena xxxxxx, xxxx xxxx xxxxx uváděné xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x syrovém stavu,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bulvy, xxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně xx xxxxxxx xxxx po xxxxxx době xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 1 xx xxxxxxx členění xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx dále označí
a) xxxxxx podskupiny,
b) třídou xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x normách xxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx zeleniny,2) xxxx xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) xxxxxx o xxx, že bylo xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeno xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx chemickými xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků do xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx2) nebo xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, dobře větratelných xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Evropských xxxxxxxxxxxx3b) a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx týkající xx zpracovaného ovoce.
§5x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x účinností xx 22.12.2004
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx známek hniloby x plísní, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx stadiu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx ovoce x xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického nápoje x xxxxxxxxxx ovoce,
c) xxxxxxxxxx - technologický xxxxxx, xxxxx xxxx x zachování xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx výrobcem,
e) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx nebo xxx nálevu, x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody, xxxxx x dřeně, nebo xxxxxxxxxx sladidel, vody x dřeně, jednoho xxxx více druhů xxxxx, přivedené do xxxxxx rosolovité konzistence,
h) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x jedné xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxx, xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
j) xxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx dužniny ovoce,
k) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, přivedená xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřetelnými xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx protlakem - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx (xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx obdobným procesem, x případným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku anebo xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx lihovinou, xxxxxxxxx s přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx s případným xxxxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx xxxx sterilované, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx kaštanu xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) ovocnou xxxxxxxx (xxxxxx) - jedlá xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx která xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,
u) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí ovoce xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) cizími xxxxxxxx - všechny předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k potravině,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx živočich xxxx jeho xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x), x) a x) x xxxxxxxxxx xx tří xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x lihu (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x procentech xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x gramech, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 xX u xxxxxxxx výrobku x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, rosolů, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x kompotů s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xx 18 % xxxxx "x nízkým xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nálevu xxx 18 % xx do 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 22 % xxxxx "x vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou skladování.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx malého xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx xxxxxx pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx krémem" xxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxx za předpokladu, xx zpracované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x fyzikálním x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 x 4.
(3) Xxxxx x lihu (xxxxxx xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx kvasného xxxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxx ovoci xx nesmí vyskytovat xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxx x. 2.
(2) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx vyrábět xxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxxx protlak xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxx.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x šípků, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx přidávat červené xxxxxx šťávy.
(7) Při xxxxxx džemu x xxxxxx z jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx řepy.
(8) Podíl xxxxx xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx odečtením hmotnosti xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx extraktu.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx a xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx jako xxxxx zabraňující xxxxxx x tekutý xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx marmelády xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx x §6 xxxx. a), x), x) x x) xxxxx xxx zpracovány
a) xxxxxxxxxx, chlazením nebo xxxxxxxxx,
x) sublimačním xxxxxxx (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek nejméně 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje odděleně xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k prodeji xxx teplotách xx 0 xX xx 5 oC.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových nealkoholických xxxxxx, dresinků, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx obalu, konzervovaný xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s případnými xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxx, jader) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxxxxxxxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
h) zeleninou x soli - xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx - potravina x čerstvé xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx sterilovaného ovoce x ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx zalitá xxxxxxx xxxxx xxx, aby xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxx
x) botanickým xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx není xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,
x) použitým druhem xxxxxx (xxxx. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx, kořeněný, slaný),
c) xxxxxx skupiny,
d) údajem, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx nebo silně xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, okurek, xxx se xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxx zda se xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx skladování.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny u xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 8 tabulce 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx zeleniny se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0, se xxxx xxxxxxxxx prohřátí xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně xx 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx sterilační xxxxxx, aby xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx kandovaná xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Suché skořápkové xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx písmeny x) xx x), x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx skořápce xxxx xxxx jádra,
b) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) lískovými xxxxxx - xxxxx plody xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx odrůd xxxxxxxxxx olejné,
h) para xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - semena xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx borovice xxxxx,
x) xxxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 9 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x podskupiny.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx; x xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 nebo v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx v příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) čerstvými xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx pěstováním v xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět dní xxx xxx xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx podle xxxxxxx x. 13 x xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) pěstované xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x hub xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx hub podle xxxxxxx x. 13.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, klobouk však xxxx být xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x normě xxx xxxxxxxxx xxxxx.8)
(3) X hub xxxxxxxxx x odstavci 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx požerky xx xxxx místech. Poškozených xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx houbami xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx vyskytují xxxxxx.
(4) X sušených hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, pouze v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx a přepravují xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 6 xX balené x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx skladují xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v prodyšné xxxxx.
(5) Sušené xxxxx xxxx být uváděny xx oběhu balené xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Solanum xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ranými - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx dosažením úplné xxxxxxxx hlíz se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - brambory konzumní x xxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx žluté xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - brambory x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností xxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) zdravými xxxxxxx - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx hnilobu, xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx slupce xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx zeleným xxxxxxxxxx, které pokrývá xxxx než 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 mm x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zasahuje xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) výrobky x brambor - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, zejména loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx skupiny
x) brambory xxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx výrobků x brambor na xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx i xxxx xxxxxx,
x) x brambor xxxxxxxxxx pozdních označí xxxxx xxxxx varného xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxx skupiny.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x příloze x. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx zhoršujících xxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x prosté xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 mm a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakostně xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 16.
(4) Xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx hlíz (xx)

xxxxx než 28

menší xxx 28
xxxxx než 17

xxxxx než 35

hmotnost xxxx (x)

xxxxx než 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

nestanoví xx
(5) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(7) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 17.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány praním xxxx kartáčováním.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx normy3) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

peckové

bobulové

skořápkové

plody xxxxx x subtropů

čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

kořenová

listová

lusková

plodová

cibulová

natě

klasy

výhonky
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (do xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého rybízu, xxxxxx a xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin

350


ze xxxxxxx

250


x kešu-jablka

230


z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60


Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%

xxxxxxx z xxxxxx

3000


xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx z jablek xxxxxxx 30%

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500


x meruněk

730


z xxxxx

640


Xxxxxxxxx xxxx


380

xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx krémem

Ovocný protlak




Sušené xxxxx




Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx




Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx




Xxxxxx



Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 až 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, protlaky a xxxxxxxxxx ovoce

Potravina

Refraktometrická xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (jako xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

xxxxx všeobecně

nejméně 60


xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


marmelády

nejméně 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí příměsi x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx příměsí (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx včetně částeček xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 mm)

2

3

4

přítomnost xxxxx xxxx jejich částí xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x kališních lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x kompotů x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx velikosti, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx povrchové popraskání xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) oddělení xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů nevyzrálých x kompotu x xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx minerálních xxxxxxxx u jahodového xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) vegetační vady, xxxxxx x stopy xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x nežádoucích xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx plodů a xxxxx:

Xxxx cizí příměsi

Počet xxxx cizí příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x stopky x xxxxxxx z xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin

5

7

10
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně stejné xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v obalu xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
zelenina v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
 
zelenina xxxxxxxx konzervována
 
upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx vzorku konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx
1. pH xxxxxx xxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (křís) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Sušená xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny refraktometrická xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx obsahují nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

nejméně 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

obsah xxxx (%)

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

nejvýše 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Sterilovaná xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně

Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx okurek uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx výskyt semen x nerovnoměrných řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx tříděného xxxx být xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, bez stop xxxxxxxxxx a napadení xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx až křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx měkká, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx obalu

kečupy xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx) bez xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx černých xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx poškození, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, které xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytek xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek

7
Tabulka 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků na xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) zrna

2

poškozená, xxxxx xxxxxxxx zrna

5

tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx rostlinný xxxxxxxx

0,5 (ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
 
3,0
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

suché xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve skořápce

jádra

sladké xxxxxx

xx skořápce

jádra

pistáciové ořechy

ve xxxxxxxx nepražené

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxxx xxxx ořechů

nepražená

pražená

pražená xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

loupané xxxxxxx xxxxxx

xxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx složek

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx)

xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
 
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx příměs xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

0,25


jádra


6,0

0,05

sladké xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx xxxxxxxx pražené


4,0

0,2


ve xxxxxxxx pražené xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx pražená xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxx


7,0

0,3


xxxxxxx


3,0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

6,5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


5,0

0,5

xxxx xxxxxx

xx skořápce

14,0


nedovolují se


jádra


10,0

0,5

kokosové xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx


6,0

0,3

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Hmotnostní xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť a xxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxx xxxxxxxx polotvrdá xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku

Osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx nažloutlé, xxxxxxx xxxxxx hnědou xx nahnědlou slupkou

Ořechová, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxxx xxx plodového xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx hnědá až xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xx nažloutlá, xxxxx xx lomu xxxx s nažloutlým xxxxxxxx

Xxxxxxxx, bez cizího xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxx xx světle xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x chuti

Pistáciové xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx rovnoměrně vybarvená xxx skvrn, ve xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx čistá, xxxxx rohlíčkovitého tvaru xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx

Xxxxx xx řezu xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx nahořklá

Arašídy (xxxxxx oříšky) xxxxxxxxx x loupané

Skořápka xxxxx. Xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx až xxxxxx na povrchu

Jádro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx světle xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

Xxxx ořechy

Skořápka tvrdá, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx mletý

Bílá xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx cizích pachutí

Jádra xxxxxxxxx oříšků

Jádra dobře xxxxxxxx, nepoškozená

Jádro xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx hladká, rovnoměrně xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx xxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, nasládlá
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Smrž xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx žlutá (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx pallescens)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx reticulatus)
20. Hřib xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx bovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx slizký (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx rhacodes) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
42. Líha xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Xxxx xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx mlženka (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Hřib xxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx xxxx Boletus xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxx x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx viresceus)
7. Xxxxxxxxx olivová (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Holubinka xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Flammulina xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Kuehneromyces xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx pěstované
 
výrobky x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx x prášek x hub
 
houbové extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x brambor xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx předsmažené*

bramborové plátky xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) připouští xx xxxxx dle xxxxxxx tvarů
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Odrůdová xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxx příměsí

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše (% xxxx.)

2

2

xxxxxxx nejvýše (% hmot.)

1

2
Tabulka 2
Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající

Ukazatel

Brambory konzumní xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x mokrou xxxxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxx


xx xxxxxx hnilobou

1

1


hlízy xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx za vadu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx

Xxxxxxxx konzumní

Třídění podle xxxxxxxx xxxx (xx)

Xxxxxxx xxxxx hmotnosti xxxx (x)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 20

3

x xxxx xxxxx xxx 15

x xxxx xxxxx než 10

0

xxxx “xxxxxx”

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

xxxxx než 5 xxxx xxxxx xxx 20

3

pozdní

menší xxx 35

xxxxxxxxx se

3

z xxxx xxxxx než 28

0
Tabulka 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, jako příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha

C

měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx těst x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost výrobků x brambor


Fyzikální a xxxxxxxx požadavky

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané


Hlízy xxxxx, xxxx neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 mm, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx NaCl x nálevu xxxxxxx 0,8 %
Xxxxxxx 1,4 %
Xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %

Hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnané, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle odrůdy, xxx cizí xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %
Xxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 68 %

Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, bez xxxxxx x xxxx, xxxxx žlutá, příp. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %

Xxxxx vločky, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %

Xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx bez cizího xxxxx x příchutě

Bramborové xxxxxxx smažené

Sušina xxxxxxx 95 %
Xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

Xxxxxx xxxxxxx křehké, křupavé, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, ojediněle xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % hmotnosti xxxxxxx x tmavými skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 mm

Bramborové hranolky xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx nejméně 5 xx

Xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx či vlnitým xxxxx, x xxxxx xxxxx xx stejným xxxxxxx řezem, xxxxxxxxxx, xxxxx stejnoměrná xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), bez xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx křehká, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx vad xxxxxx 8 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx nejvýše 76 %
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) v tuku 1,5 %

Plátky brambor xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, stejnoměrné xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 45 % Xxxxx xxxx nejméně 3 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nepravidelného xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx zlatobéžová, uvnitř xxxxxxxx, konzistence xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x chuť xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 25 %

Xx zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx žlutobílé xxxxx, xx přípravě xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx

Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxx xxx xxxx olej s xxxxxx kyselosti nejvýše 2 mg KOH x 1 g xxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX vložen právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož i xxxxx způsoby jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. xxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x hrušky x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES z 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx na xxx x označování xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata a xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx xx xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES z 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx nařízení x. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx obchodní norma xxx švestky, ve xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx normy xxx xxxxxx x artyčoky, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/ES a xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x melouny xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, kterým xx stanoví norma xxxxxxx pro okurky, xx znění xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, kapustu růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx č. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx x jahody, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1508/XX, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, xxxxxxxx x. 1991/3439/EHS, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Například:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
ČSN 46&xxxx;3051 Xxxxxxx jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx plody. Citrusové xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x subtropů (xxxxx).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx plody. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46 3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Brokolice.
ČSN 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3122 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Listová zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46 3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46 3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx na základě x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., o xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších předpisů, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu), xx znění zákona x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Sb.
6) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie ve xxxxxxxx.
ČSN 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Doporučená terminologie xxx xxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxx a definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.