Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 20.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich:
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Čerstvé ovoce x čerstvá zelenina
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx bezprostředně po xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době skladování x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X xxxxxxx x. 1 xx xxxxxxx členění xxxxxxxxx xxxxx x čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxx xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx podskupiny,
b) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx odrůdy, xxxxx tak stanoví xxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x normách xxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx stanoví xxxxxxxxx xxxxx,3)
x) údajem x xxx, že xxxx xxxxxxx ovoce nebo xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx konzervačními xxxx jinými chemickými xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx zařazují xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx jakosti, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx2) nebo xxxxxxxxxx xxxxxx.3)
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce a xxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx odděleně, v xxxxxxx, xxxxx větratelných xxxxxxxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx na dřevěných xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx oddíl3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Evropských xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x vlože právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx, xxx známek hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, xx stadiu technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxx x která byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, který vede x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx působení mikroorganismů xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx výrobcem,
e) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx,4) xxxx x nezahuštěné xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
g) džemem - potravina vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,
h) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů xx považují pulpy, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
i) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedená xx xxxxxx rosolovité konzistence,
j) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx (xxxxxx, hrušek, xxxxxxx), x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx až xxxx konzistence s xxxxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx přídavku, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, roztékavé xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (bez xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu vody, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
m) xxxxxxx ovocem - xxxxx konzervované xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx rafinovaným xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x přidanými xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny čerstvé xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - potravina vyrobená xx směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Castanea sativa),
s) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx zázvoru x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, který xx xxxxxxxx sušit xxxx uchovávat v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,
u) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx ovoce xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, jader x xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) vodním xxxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx složky xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 2 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx ovoce dále xxxxxx
x) použitým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), i) x x) x xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx bowlí) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, množstvím xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, celkovým xxxxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx stupně,
f) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "s xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx xxxxxxxxx xxxxx",
x) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 18 % xx do 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x kompotů x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 22 % xxxxx "s vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů révy xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx ovoce xx xxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxx nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx plodů, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx určeného xxx výrobu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx být x jeho názvu xxxxxxx spojení "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" nebo xxxxxx těchto spojení xxxxx xx předpokladu, xx zpracované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vyplývajícím x §6 xxxx. x), x), x), x) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx tabulky 1 v příloze x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulkách 3 x 4.
(3) Xxxxx x xxxx (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx nesmí xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx je xxxxxx x xxxxxxx x. 2.
(2) Při výrobě xxxxx, džemu výběrového (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxx x citrusových xxxxx.
(3) Xxxx výběrový (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx vyrábět xxxxx x nezahuštěného xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ovoce xxxx nezahuštěný protlak xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx výběrový (Extra) x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů lze xxxxxxx jen z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx proužky xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx ovocem.
(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxx výběrového (Xxxxx) x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx džemu a xxxxxx z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x xxxxx se xxxxxxxx odečtením xxxxxxxxx xxxx použité xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), rosolu a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xx xxx přidat xxxx xxxxxxxxxx vonné (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), x) a x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, desertní (xxxxxxxx) xxxx, ořechy, xxxxxxxxxx byliny, koření, xxxxxxx, vanilin, vanilkové xxxxxxxx x xxx4) xxxx částečnou nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x oleje xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx pektin.
(11) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx přidávat éterické xxxxx z citrusových xxxxx.
(12) Xxxxxx suroviny xxxxxxxxxx v §6 xxxx. x), x), x) a x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx za xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx xX xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx činit xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) nižší xxx 70 %, xx nutno potravinu xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxx k xxxxxxx xxx teplotách od 0 xX xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - zelenina xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx nežádoucích xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sterilovanou xxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx s případnými xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním soli, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidanými přírodními xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx sladidel,
g) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x soli - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - potravina x čerstvé celé xxxx dělené zeleniny x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilované, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x ochucujících přísad, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx, aby xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Členění xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu1) se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) použitým xxxxxx xxxxxx (např. sladkokyselý, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) údajem, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xx jedná x hrášek, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením velikostní xxxxx zpracované zeleniny, xxxxxxxxx xxx se xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx netříděnou,
f) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. datem xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jsou uvedeny x příloze x. 8 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(3) X sušené xxxxxxxx x směsích xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx škůdci.
§16
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx pH je xxxxx nebo rovno 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx než 4,0, xx xxxx dosáhnout xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 oC xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, xxx došlo x usmrcení xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx zeleniny xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx odděleně od xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx; x výjimkou sušené x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Suché xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), v xxxxxxx nebo upraveném xxxxx, ve xxxxxxxx xxxx xxxx jádra,
b) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx ořešáku xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) lískovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxx,
x) sladkými xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx západního,
g) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) piniovými xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) pekanovými xxxxxx - suché plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
V xxxxxxx x. 9 je xxxxxxx xxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů na xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx označí názvem xxxxxxx a xxxxxxxxxx; x xxxxxxxxxx ořechů x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 11.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 12 xxxx x xxxxxxxx Evropských společenství x obchodních xxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx normách.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx škůdce.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx volně xxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - houby upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx xxxx makroskopicky xxxxxxxxx,
e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, granulací a xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
V příloze č. 14 xx uvedeno xxxxxxx xxx na skupiny x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13 x datem sběru,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx dobou použitelnosti xx xxx dnů xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů ode xxx sběru,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x ostatní xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx hub podle xxxxxxx x. 13.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a čerstvé xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x nadměrně xxxxx. Mohou být xxxxxxxxx nejvýše jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxx xxx pěstované houby.8)
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X sušených xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx xxxxxx.
(2) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a přepravují xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Čerstvé xxxxx xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx houby xxxx být uváděny xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx konzumní sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx s xxxxx vyvinutou x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxx až xxxxxx žluté xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx hlízami - hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx způsobující xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
i) xxxxxxxx - hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx brambor xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx a x xxxxxxxxxx brambor xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx další xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Členění xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) brambory konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) se
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x odrůdou; xxx xxxxxx se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
c) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
d) xxxxxxx x brambor xxxxxx názvem xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x xxxxxxx č. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx nepopraskané a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, být xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx hlíz, nenamrzlé x prosté xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx než 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx šedé, xxxxx xxxx černé xxxxxx xxx slupkou xxxxxxxxxx do hloubky xxxxxxx xxx 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx xxxxxxx konzumních:

Ukazatel

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx rané "xxxxxx"

Xxxxxxxx konzumní pozdní xxxxxxxxxx nebo oválného xxxxx

xxxxxxxx hlíz (xx)

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx než 17

xxxxx xxx 35

hmotnost xxxx (x)

xxxxx xxx 20

xxxxx xxx 20
xxxxx xxx 5

xxxxxxxxx se
(5) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx č. 16.
(7) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 17.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx výrobky x xxxxxxx se uvádějí xx oběhu xxxxx xxxxxxxxx nebo zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), h), i), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx čerstvého xxxxx xxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2) nebo xxxxxxxxx xxxxx3) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

peckové

bobulové

skořápkové

plody xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) nebo xxxxxxxxx normy3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx názvu

kořenová

listová

lusková

plodová

cibulová

natě

klasy

výhonky
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.6.2013 (do xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 kg xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g x 1 xx xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x plodů xxxxxxx (maracuja)

60


Rosoly výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x černého xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

350


ze xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80


Rosoly

všeobecně

350


z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, kdoulí, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60


Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x pocházející x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek

1700

k xxxxxx je možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek x jablek

2200

podíl xxxxxx xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75%

xxxxxxx x xxxxxx

3000


xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx ovocné xxxxxx z xxxxxx xxxxxxx 30%

Klevely

všeobecně

1500


z meruněk

730


z xxxxx

640


Xxxxxxxxx xxxx


380

xxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx ovoce




Ovoce x xxxx (ovocná bowle)

v xxxxxxxxx xxxxx

220


xx xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx




Xxxxxx



Příloha x. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1
Kompoty, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, protlaky a xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (jako kyselina xxxxxxxxx) (%)

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

xxxxx všeobecně

nejméně 60


xxxxxx všeobecně

nejméně 60


xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x ploše xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx odpeckovaných xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxx zachovat xxxxxxxx, nálev xxxx xx opalizující, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx zakalený, x kompotů x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný výskyt xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, se zbytky xxxxxxx x stopek x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých u xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) vykrystalizované xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx z hroznů xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx svraštělá xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nevyzrálých x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxx dělených,
j) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xx některém x xxxxxxxxx druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % povrchu xxxxx xxxxx v obalu,
m) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx:

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx příměsi x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x kompotů x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin

5

7

10
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx stopek, xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx druhům ovoce, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (kysaná) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx konzervována
 
upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx popela xx xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných xxxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobcích, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx hrášek xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (xxxxxx) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx nálev (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx protlaky
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxxx přídavkem soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nesmí xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxxx x koncentraci 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % činit xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. U xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové výrobky xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické sušiny xxxxxxx rajčatovou surovinou.
Tabulka 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx pyré

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

xxxxxxx 2,2

xxxxxxxxxxx se

nestanovuje xx

xxxxx xxxx (%)

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxxx 10,0*)

xxxxxx xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx se

nejvýše 0,2

xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx a upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x tvarovými x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nerozpadavá, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx poškozením nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x síle do 5 mm, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x vrcholových litů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx kopru xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x cizích xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, ve xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx okurky xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx dané velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx nejmenšího x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx být xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx velikosti xxxx xxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, bez cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx mechanických xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mírně xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými špičkami x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí x xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % lusků xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x škůdci) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx tmavých částic xxxxxxxxxxxxx x koření

rajčatová xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen x xxxxxx částí rajčat, xxx černých částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, bez xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx xxxxxxxx fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx sterilované xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx povolených xxxxxxxx

7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx cizí xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx

10

15

25

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
 
5,0
 
nad 1000
 
3,0
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x zeleninových salátů x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
od 3,0 do 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

suché xxxxxxxxxx plody

vlašské ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx nepražené

ve skořápce xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxxx xxxx ořechů

nepražená

pražená

pražená xxxxxx

xxxxxxx (burské xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

para ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx složek

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, pumy)

ve xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

8,0

0,4


jádra


5,0

0,1

lískové xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx mandle

ve xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx skořápce pražené


4,0

0,2


ve xxxxxxxx pražené xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx xxxxxxx


4,0

0,1


xxxxx xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx kešu xxxxxx

xxxxxxxxx


7,0

0,3


xxxxxxx


3,0

0,3


xxxxxxx xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx burské xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

6,5

0,5


xxxxxxxxx pražené


4,0

0,5


loupané xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


5,0

0,5

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

14,0


xxxxxxxxxx se


jádra


10,0

0,5

kokosové xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx xxxxx pražený


3,0

nedovolují xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra


6,0

0,3

pekanové xxxxxx

xx skořápce

7,0


0,1
Poznámka:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo jejich xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % hmotnosti.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost

Skupiny

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx vlašských ořechů

Skořápka xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, jádro vyvinuté xxxxxxxx, omezeně mechanicky xxxxxxxxx

Xxxxxx hnědá až xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx mandlí

Skořápka xxxxx xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x chuti

Pistáciové xxxxxx a jádra xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, jádro xxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx slabě xxxxxxxx

Xxxxx xxxx oříšků

Jádra čistá, xxxxx rohlíčkovitého xxxxx xxxx ledvinkovitého xxxxx, xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx x loupané

Skořápka xxxxx. Xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx až xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, bez hořké xxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx nažloutlé

Nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, bez hořké xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx mletý

Bílá xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx dobře xxxxxxxx, nepoškozená

Jádro xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, suchá, xxx xxxxxxxxxxxx poškození

Našedlá, xxxxxx xx tmavě xxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxx volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx conica)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx cibarius)
8. Xxxxx xxxxx (Cantharellus xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka mlynářka (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxx)
19. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx placidus) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
27. Xxxxxxx slizký (Suillus xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - jen xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx saeva)
35. Xxxxxxx fialová (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx ostreatus)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus pulmonarius)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Líha xxxxxxx (Lyophyllum xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
46. Ryzec xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
50. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
52. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Žampion xxxxx (Aqaricus brunescens) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, které xxxxx xxx xxxxxxx pouze x sušení xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravinářským xxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx mustelina)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Holubinka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx hnědý (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx mačková (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Opěnka xxxxxxx (Kuehneromyces mutabilis)
13. Xxxxxx sklepní (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Xxxxxxxx auricula xxxxx)

Příloha x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x hub
 
houbové xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Členění výrobků x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx vařená
*) xxxxxxxxx xx xxxxx dle xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx konzumní xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní

přítomnost xxxxxx xxxxx xxxxxxx (% hmot.)

2

2

příměsi xxxxxxx (% xxxx.)

1

2
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx neodpovídající

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx konzumní pozdní

celkem xxxxxxx (% xxxx.)

4

6

x xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x mokrou xxxxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxx


xx xxxxxx xxxxxxxx

1

1


xxxxx xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx raných se xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx hmotnost xxxx

Xxxxxxxx konzumní

Třídění xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)

Třídění xxxxx hmotnosti xxxx (x)

% hmotnosti xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

nižší xxx 20

3

x xxxx xxxxx než 15

x xxxx xxxxx xxx 10

0

xxxx “xxxxxx”

xxxxx než 17 xxxx xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 5 xxxx větší xxx 20

3

pozdní

menší xxx 35

xxxxxxxxx se

3

z xxxx xxxxx než 28

0
Xxxxxxx 4
Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx xxxx*)

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, nerozvařivá, lojovitá

do xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx č. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx výrobků x xxxxxxx


Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


Xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 mm, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x nálevu

Obsah NaCl x xxxxxx nejméně 0,8 %
Xxxxxxx 1,4 %
Xxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %

Xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

Sušina xxxxxxx 87 %
Xxxxx xxxxxxxxxxxx nejméně 68 %

Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, xxxxx xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx bez xxxxxxxxx, xxx cizí chuti

Bramborová xxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %

Xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx příchutě x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx sušená

Sušina xxxxxxx 87 %

Xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

Sušina nejméně 95 %
Xxxxx xxxx xxxxxxx 42 %

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx slaná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, povoleno 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx úlomků xx 20 xx

Xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

Xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx stejnoměrná xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, kašovitá, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxx 8 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx 1,5 %

Plátky brambor xxxxxxxx xx vlnitého xxxx, bez cizích xxxxx a příchutí, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

Bramborové xxxxxxx předsmažené

Sušina nejméně 45 % Xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, barva xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, uvnitř xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně x xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxx nejméně 25 %

Xx xxxxxxxxx xxxxx drobné xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx přípravě kašovitá xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx

Xxx xxxxxx předsmažených x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx XXX x 1 g xxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x zpracovanou zeleninu, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx xxxx provedená xxxxxxxx o opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x účinností xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx znění xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Komise č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro jablka x hrušky x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx pro stolní xxxxxx révy vinné x xxxxxx se xxxx nařízení x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES x 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx a nektarinky x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx nařízení č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx melouny cukrové x xxxxxxx vodní, xx xxxxx nařízení x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, kterým xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. února 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti xxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/EHS x nařízení č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx norma xxxxxxx pro xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx, kapustu xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x pro švestky, xx znění nařízení x. 2000/1135/XX, nařízení x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx a jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. července 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/EHS, nařízení x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/ES a xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 2001/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx ovoce.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
ČSN 46 3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x lesní plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46&xxxx;3033 Maliny.
XXX 46&xxxx;3050 Skořápkové xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3060 Čerstvé xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46 3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x subtropů (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Anona.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Fenykl xxxxxx.
3a) Je xxxxxx xx xxxxxxx x x mezích xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství xxxxxxxxx.
3x) Směrnice Xxxx 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x kaštanovém krému xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Zákon č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x. 455/1991 Sb., x živnostenském podnikání (xxxxxxxxxxxx zákon), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x lihu), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx ve skořápce.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
XXX 46 3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Xxxxxxxx Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.