Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

o požadavcích xx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx režimy xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x potravinami xxxxx xxxxxx uvádění na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) mlékem xxxxx podle nařízení x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) a předpisů Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) smetanou xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx fyzikální separací x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx kysáním mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k xxxx xxxxxxxx, x kterého xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx pouze přidáním xxxxxx bílkoviny, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) zahuštěným xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx směsi, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx sušené xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx v konečném xxxxxxx přesahovat 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx směsi, x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx syřidla xxxx xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, včetně tvarohů x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

k) xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxx než 90 % hmotnostních xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, smetany xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx obohacení xxxxxxx syrovátkou nebo xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vysokotlaké xxxxxxxxxxxx smetanové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx,

x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) potravinářským kaseinem xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx tuku x xxxxx, částečně odstředěného xxxxx nebo odstředěného xxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody nebo xxxx xxx xxxxx xxxx forem,

v) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry až xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x mléčných výrobků xxxxxxx ošetření xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxx nepřímým ohřevem x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X mléčného xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením podle §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx x názvu xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx nařízení, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(2) Xxxx o čistém xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx xxx druhy x xxxxxxx výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "mléko zahuštěné" x "kysané nebo xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x obsahu xxxx x obsahu xxxx v xxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx údaji.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx z plnotučného xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx být s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 odst. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj x xxxxxx sušiny.

Xxxxx a smetana

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) názvem xxxxx a skupiny,

b) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx mléko xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) U xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x tekutého mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx krém x xxxxxxxxxxx smetany" xx označí xxxxxxx x vysokotučné xxxxxxx xxx xxxxxxxx cukru. Xxxx se tento xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx xx smí xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílý, cukr xxxx xxxx cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx jsou xxxxxxx požadavky na xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, aby v xxxxxxxxxxx mléku nebyl xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxxxx bílkovinami a xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčný xxxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Zahuštěný mléčný xxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx u názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se u xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx x balení xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx o obsahu xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx mléčného xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a enzymech10).

(4) Xxx výrobě potravinářského xxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx hydroxidy, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, draselné, vápenaté, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné mléčné xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4,

x) čistou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) jménem nebo xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který uvádí xxxxxxxxx xx xxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx zemí xxxxxx země původu x

x) datem výroby xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx kterého může xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx dále xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 odst. 4 x

x) x xxxxxx bílkoviny ze xxxxxxxxx a x xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx d) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Jednotlivé skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x společné organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx mohou obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) x) názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx výrobek xxxxxxxxx přídavkem mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx a tvarohy

§14

(1) Xxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx sýrový xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx označit xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající xxx" xxx označit xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx procesům.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xx tepelně xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx x x němž sýr xxxxx nejméně 50 % hmotnostních sušiny xxxxxx výrobku.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx výrobek" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx ošetřen xxxxxxx x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Jako "xxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx prokysání xxxxxxxx xxxxxxxxx horkou xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx označit mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx použít xxxxxxxx "xxxxxx dort", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxx tuku x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Máslo x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx označit xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Jako "xxxxxx xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a

b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku xx xxxxx tuku xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx sýrových xxxxxxx x jiných tavených xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině mraženého xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, smetany, xxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, pevné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx uváděn xx trh a xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x vyhláškou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx tuku,

d) mraženými xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx sladidel, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx vodovými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody x xxxxx xxxx xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené z xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx i xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx xxxxxxxx x x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx nebo polotovary x xxxxxxxx xxxxx, x zahuštěném stavu xxxxx v práškovém xxxxx, určené pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený krém xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený krém xxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, nebo

d) označující xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx xxxx xxx xxxxx, hladká, krémovitá, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx x bílkoviny xxxx xxx xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený krém xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx přidaný xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x kterých xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a chutí x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx konečného spotřebitele xx dodává pouze xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx být vybaven xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu schváleným xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx delší xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nemusí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, zařízení xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, maximálně však xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladě, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx přístrojem pro xxxxxx teplot. X xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 roku. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx krému je xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx do xxxx minimální trvanlivosti.

§25

(1) Mražený xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °C x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, schopných xxxxxx jeho teplotu x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Teplota ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Zmrazování xxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX TUKY X OLEJE

§26

Základní pojmy

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx podmínek stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx a xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx procesů, nebo xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

h) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) tekutým xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx x tuky xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx celkový xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních x xxxxx než 99,5 % hmotnostních,

k) xxxxxx xxxxxxxxx xx studena xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Požadavky na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxxxxx roztíratelných xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx neplatí pro xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx roztíratelné tuky, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx přesáhnout

a) x rostlinných xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u živočišných xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Jedlé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou uváděny xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx xxxxx xx xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx a xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x jedlé tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v souladu xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x předpisů xxx xxxxxx informační společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx h), xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Výrobek

Použité xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x 1 g

Kysané xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx smetana, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx směsné kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, případně xxxxxxxxxx kultury bakterií xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z kefírových xxx nebo kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kysání xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného kysání 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x kombinaci s xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxx kmenů jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X roztoku XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx popela (včetně X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně než 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx podle bodu 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx bílý

jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu

Mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem mléčné xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku

máselný xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající v xxxx xxxxx

x plísní xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx tvrdý (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná bílkovina

Mléčný xxxxxxx ostatní

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx tekutá, kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého balení

Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 g

- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks balení

nad 500 x

- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 g

- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx neslazené plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx než 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko částečně xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx odstředěné

nejvíce 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné mléko

nejméně 26,0 x méně xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Tabulka 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxxxxx sýra

Tuk x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0 x méně než 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Odtučněný

méně xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% hmot. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx vody x g

Tabulka 6 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx k xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx sýra

Sýr

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Tvrdý

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 až 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx, která xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx vody x x

% VVTPH = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x celé hmotě

z xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx a obsahu xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx složek xxxxxx než sýry xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx x tavený xxxxxx výrobek

druhově pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný tuk, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx výrobku x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění mražených xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených krémů

Druh

Celková xxxxxx (v % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: U xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému sorbet xxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, ztužené x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx jedlých xxxx a xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx výběrový hovězí xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový olej

vyrobený x jader plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený xx xxxxx hořčice bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Cossen) a xxxxxxx černé (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x vysokým xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx campestris X., Xxxxxxxx xxxxxx L. x Brassica xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx olej xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Brassica xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx obsahovat xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený x xxxxx rýže (Oriza xxxxxx L.)

Světlicový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx ze semen x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx L.)

Slunečnicový xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx obsahovat nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. xx Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx ode xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x souladu x vyhláškou x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx znění xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

377/2025 Xx.,&xxxx;xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 274/2019 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 ze xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx týkajících se xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a o xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx určeného x lidské xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x xxxxxxxxx druzích xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx spotřebě.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x poskytování informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx potravinářské podniky, x nichž se xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x změně některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x způsobu xxxxxx použití, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 ze xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx olej.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.