Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 18.04.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

o požadavcích xx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a složení xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x členěním na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

ČÁST PRVNÍ

MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx a hygienické xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu4) x xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx procesu,

e) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx xx xxxxxxx xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx přesahovat 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx mlékem xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, včetně tvarohů x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nad xxxxxxxx xxxxxx syřidla,

j) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) máselným xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % hmotnostních xxxxxxx x mléka, xxxxxxx nebo másla,

m) xxxxxxxx tukem xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx obsahující xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného mléka x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, xxxxx xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx před xxxxxxx xx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x vysušením sraženiny xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základě ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx permeátem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně získává xx syrovátky s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; může xxx bezvodá xxxx xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx být směsí xxxx forem,

v) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry až xx teploty 80 °X,

x) vysokotepelným xxxxxxxxx (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxx a mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením podle §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx x názvu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx polotekutých xxxxxxx spadajících xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx xxx druhy x xxxxxxx výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "mléko zahuštěné" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx výrobků podle xxxx vyhlášky jsou xxxxxxxxxx údaji.

(5) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx z plnotučného xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx jakostní xxxx xxxxxx.

(6) U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx údaji, xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx jakostní údaje x xxxx x xxxxxx sušiny.

Xxxxx x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx a xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx xx xxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx smetana.

(3) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Jako "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, které nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx mléko" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí pouze xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx smetana, x xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx složky xxxx xxxxx x ochucení xxxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx označí obsahem xxxx a xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" xx označí xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx smetany x xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxx. Xxxxx výrobek xx označí obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Zahuštěné x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx nebo cukr xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony6).

(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Přídavek xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx odpovídat hodnotě xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a minerálních xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).

(3) Xxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx, x to xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby v xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. K xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx permeát, xxxxxx xxxxxxxx x laktózu.

§9

(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného odtučněného xxxxx, xx x xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X sušeného xxxxx x sušené smetany x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx stavu včetně xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx pouze xx skupinovém obalu, x výjimkou xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx výživu9), se xx obalu xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx kyselinu mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx citrónovou, xxxxxxxx octovou, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx kultury mléčného xxxxxx, pokud splňují xxxxxxxxx nařízení o xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx a enzymech10).

(4) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné mléčné xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxx názvem xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx provozovatele potravinářského xxxxxxx, který uvádí xxxxxxxxx na xxx,

x) x výrobků xxxxxxxxxx xx xxxxxxx zemí xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx dále xxxxxx

x) slovem "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 x

x) u xxxxxx bílkoviny xx xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) až x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) lze uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této xxxxxxxx x v příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx ochucujících přísad.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx výrobek xx xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx xxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx složkou.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez přidané xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nejméně 5,6 %

§13

(1) Xxxx "jogurtový" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) názvem xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx mléčný xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx termizovaných.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx sýr, x xxxxxxx po xxxxxxxxx došlo x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobku.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxxx tavením x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "pařený xxx" xxx xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx horkou xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(8) Xxxx "syrovátkový sýr" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vysrážením xxxxxxxxx xxxx směsi xxxxxxxxx s mlékem.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx v příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Xxxxx x mléčné xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" se označí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx minus 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx na obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Tradiční pomazánkové xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx složkou.

(5) U xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx obsah xxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx trh při xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X s xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx xxxxxx, pevné xxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve zmrazeném xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx teplotu minus 18 °X x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) mraženými krémy xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x sušeného xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x rostlinným xxxxx mražené krémy xxxxxxxx zmrazením xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx vodovými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, určené pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx xxxxx práškový xxxxxxxxxxx nebo práškový xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx mražených xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx nahrazena xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx krém balený xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % hmotnostní kakaa,

c) xxxxx použitých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx nebo xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) označující xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx použit xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) U výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených krémů xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx záměrně xxxxxxx xxx a bílkoviny xxxx než xxxxxx xxx x mléčné xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, ovocnou dřeň, xxxxxxx šťávu nebo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx x citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, u kterých xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých skořápkových xxxxx xxxx past xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze x technologických důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx trh

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xx přepravuje dopravním xxxxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota výrobku xxxxxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx označen datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx než 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstavce 2 x případě, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v mrazírenském xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být měřena xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx byla měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx krému je xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Teplota ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx minus 18 °X.

(3) Zmrazování xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx uvádění xx xxx není xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXX X OLEJE

§26

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx x olejů, xxxx xxxxxx směsí, xxxxxx ztužených tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx procesů, nebo xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk podle xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) tekutým xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx xxxx směs xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s jedlými xxxxx x tuky xx formě emulze xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % hmotnostních xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) koncentrovaným tukem xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 90 % hmotnostních x xxxxx xxx 99,5 % hmotnostních,

k) xxxxxx xxxxxxxxx xx studena xxxx získaný pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx lisování xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxxx vodou, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx vyhlášce.

§27

Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x označování

(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx roztíratelných xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných předpisech Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky a xxxxxx roztíratelné tuky, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx skladují x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota při xxxxxxxxxx xxxxx přesáhnout

a) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx tuků, směsných xxxxxxxxxxxxxx tuků a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, nebo

c) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x živočišné tuky x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx olej xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 77/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 124/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 ze dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé mléčné xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra výrobku x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx kysané xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxxxxxx kultury bakterií xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx xxxx kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx mléčného kysání, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx x kvasinkových xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 x kvasinky 102

Xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 včetně

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 x xxxxxx

Xxxxx popela (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx krémově bílá

Vzhled

připouští xx hrudky, xxxxx xxx rozmělnit mírným xxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx cizí xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx vápenatého

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx bodu 1 xxxx. III xxxx XX přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

Odtučněné xxxx xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx stolní

Tvaroh

měkký xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx hmotě

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x solném xxxxxx, bílý

pařený

extra tvrdý (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka

Mléko tekuté, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 g

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

nad 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek, bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

nad 1 000 g

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 g

- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, porcovaný xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné slazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstředěné

nejvíce 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 x méně xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Tabulka 4 - Kysané xxxxxx výrobky

Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxx než 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx v xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx než 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 a xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x méně xxx 25,0

Odtučněný

méně xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx tuku x x

% hmot. tuku x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 až 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxx podle následujícího xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx v x

Xxxxxxx 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr zrající

na xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx uvnitř hmoty xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx mléčných výrobků

Složka xxxx než xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Suché skořápkové xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (obsah rostlinného xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx krému sorbet xxxxx v závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx pro obsah xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 litru

 - 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, živočišné xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx jedlých xxxx x olejů xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx členění xxxxxxx tuků x xxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx xxxx xxxxx druhu živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx tuky a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený z xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx L.)

Bavlníkový olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Kukuřičný olej

vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (L.) Czemajev x Cossen) x xxxxxxx černé (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxxx palmy xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx bodem tání xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

Palmový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx tání získaná x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx krystalizace xxx, xxx bylo dosaženo xxxxxxx jodového xxxxx 60 nebo více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx napus L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea L. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Brassica xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený x xxxxx rýže (Xxxxx xxxxxx L.)

Světlicový olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx obsahovat nejméně 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx max (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % hmot. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. xx Link)

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx zásob.

Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. září 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 397/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. c) až x), která nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 397/2016 Xx., o xxxxxxxxxxx na mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x sbližování xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Směrnice Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx směrnice 2001/114/ES x některých druzích xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x zrušení směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární péči x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx veterinárních x xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx potravinářské xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx a některých xxxxxxx látek do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x změně xxxxxxxxx xxxxxx (zákon o xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx určených xxx zvláštní xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 ze xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx.

17) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č.1308/2013.