Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušné předpisy Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx na přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST XXXXX

XXXXX A XXXXXX VÝROBKY

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu4) x xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx živočišné xxxxxxxx3) x xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx zakysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,

x) zahuštěným xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxxx nebo neslazený, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx obojí, přičemž xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx vysrážením xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, oddělením podílu xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména x jogurtů xx xxxxxxxx dezertů,

i) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, získaný xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými produkty2),

k) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) máselným koncentrátem xxxxxx výrobek x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx vyšším než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx nebo másla,

m) xxxxxxxx tukem xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx syrovátkou xxxx xxxxxxx podmáslím, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx vyrábí tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx oddělením, promytím x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx jiných koagulujících xxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem mléčný xxxxxxx xxxxxxx reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx sraženiny s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx základě ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx z xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x sušině; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx technologický proces xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) vysokotepelným xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x mléčných výrobků xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx teplotu xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Členění na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. v) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 k této xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx v sušině x mléka x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx a mléčných xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx být x xxxxxxxx požadavků xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x smetana

§5

(1) Xxxxx a smetana xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x skupiny,

b) xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Tekuté xxxxx xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se označí xxxxx xxxx xxxxx xxxx smetana.

(3) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx smetany se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx podle nařízení, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx mléko" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx pouze xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx smetana, x xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "mléčný xxxxx" lze použít x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného výrobku xx x xxxxx xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx x ochucení xxxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x vysokotučné xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx cukru. Xxxx se tento xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" se xxxxxx xxxxxxx z tvarohu, xxxxx xxxx smetany x přídavkem xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx tuku v xxxxxx. Tento xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx povoluje přídavek xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný poměr = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x sušených xxxxxxxx xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Aniž xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo odstraněním xxxxxxxx xxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx použít xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xx x xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx u názvu xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx uvedení xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený xxxxxx xxxxxxx o hmotnosti xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), mohou xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu9), xx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx označení "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách x enzymech10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, draselné, xxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) názvem xxxxx xxxx skupiny a xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) čistou hmotností x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) jménem nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx trh,

d) x výrobků xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx kterého xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx šarže.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx xxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4 x

x) x xxxxxx bílkoviny ze xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) až x) x xxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) x) názvem xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(4) Jako xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x kterého xxx obsah mléčných xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx xx fermentaci xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Jako "jogurtový" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) názvem druhu,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx ochucující složkou.

Sýry a tvarohy

§14

(1) Xxx se označí

a) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx a syrovátkový xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "čerstvý xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající sýr" xxx označit xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx biochemickým x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Jako "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, který xxx xxxxxxx upraven xxxxxxx.

(5) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx ošetřen xxxxxxx x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx označit xxx, který byl xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx párou, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx sýr" xx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo směsi xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx tabulce 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx xxx použít xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx rozmezí hodnot xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" xx označí xxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx minus 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx na obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx mléka x bílkovinných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x jiných xxxxxxxx xxxxxxx, které xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST DRUHÁ

MRAŽENÉ KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, pevné xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx v souladu x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx vztahujících xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) mraženými xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx nebo jiných xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx nebo sladidel x přídavkem dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxx z xxxx x cukrů x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a ochucujících xxxxxx,

x) zmrzlinovými směsmi xxxxxxxxxxx xxxx polotovary x kapalném xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x práškovém xxxxx, určené pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k této xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 odst. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) čokoládový, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx použitých druhů xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostní těchto xxxxx nebo xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, nebo

d) označující xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxx složka xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostní.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 k této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x bílkoviny xxxx xxx xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx krému ovocného x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x mražený krém xxxxxx xxxxx obsahovat xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx kyselost šťáv, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, je xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší. Xxx přepravě xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zákona x xxxxxxxxxx13). Záznam s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx xxxxx než 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx odstavce 2 v případě, xx xxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v mrazírenském xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 m3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku. X případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx vzduchu na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx než xxxxx 18 °X.

(3) Zmrazování xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí

a) jedlým xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek x tekutém xxxx xxxxx stavu,

b) rostlinným xxxxx a olejem xxxxx tuk a xxxx získaný xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x olej xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) ztuženým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx procesů, xxxx xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x tuků,

g) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným tukem xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) tekutým xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x přeesterifikovaných xxxx x jedlými xxxxx a xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % hmotnostních tuku, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) olejem xxxxxxxxx za studena xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lisování xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx vyhlášce.

§27

Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx tuků x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x označování

(1) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx upraveny x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny podle xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx xx označí xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx a xxxxx se xxxxxxxx x přepravují tak, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxx přesáhnout

a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u živočišných xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x jedlé tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx v souladu xx směrnicí Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) xx h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx živých mikroorganismů xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx smetana, xxxxxx mléčné nápoje

monokultury xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx kysání

106 Lactobacilus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx mléčného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X jogurtových xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx než 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx hrudky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx lze rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v destilované xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx vápenatého

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Členění mléka x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx kulturou

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku

máselný xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx povrchu

s plísní xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra tvrdý (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků

Výrobek

Hmotnost xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx tekuté, xxxxxxx tekutá, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks balení

nad 500 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx odkapání nálevu

do 125 x

- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, porcovaný xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x složené xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 250 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx než 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko odstředěné

nejvíce 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 a xxxx xxx 42,0

Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx mléko

více xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx tuku (v % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx mléko včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Podmáslí

nejvíce 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% hmot. tuku x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - hmotnost xxxx x g

Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx sýra

Sýr

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Tvrdý

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 až 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = voda x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, která se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% VVTPH = _______________________ x 100

       100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x celé hmotě

z xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a obsahu xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Nízkotučný nebo xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu tavených xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Složka xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, máselný koncentrát

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sýru

ano

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx výrobku x x množství, xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Suché xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx rostlinného xxxx)

Xxxxxxx xxxx vodový

12,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx v závislosti xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný tuk

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, ztužené x xxxxxxxx tuky, živočišné xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx balení

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Členění a xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený z xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx druhu Arachis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x jader xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx spp.

Kokosový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx ořechů, plodů xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx vinné (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x klíčků xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx plodů xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - stearin

pevná xxxxxx s vysokým xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea X. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx juncea X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx barvířské (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx olej

vyrobený xx semen sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx L.)

Slunečnicový xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. et Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány do xxxxxxxxx zásob.

Čl. XX xxxxxx právním předpisem x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x výjimkou ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. x) xx x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Sb., o xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.

1) Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx a kaseinátů xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, kterou se xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních a xxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx upraveny přímo xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx se živočišnými xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Sb.

7) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zákon x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní výživu x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. prosince 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, směrnice Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x požadavcích xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxxx olej.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.