Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 16.06.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze dne 2. xxxxxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx mléko a xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) a h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x společné organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) a podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx veterinární x hygienické xxxxxxxxx xx živočišné produkty3) x xxxxx nařízení, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s obsahem xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) kysaným xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 k této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx zvýšit xxxxx xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx odebráním syrovátky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

e) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x jejich xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx přidány xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx v konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, získaný xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx převládá xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx mléčný výrobek xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx bezvodý xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx obsahující xxxx než 99,3 % hmotnostních mléčného xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek ze xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxxx sušeného xxxxx x xxxxxxxx obohacení xxxxxxx syrovátkou xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx tuku, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi x xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx činidly a xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin a xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx syrovátky x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx výši xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x sušině; může xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx xxx směsí xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného původu5),

w) xxxxxxxxx tepelné xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx až xx xxxxxxx 80 °X,

x) vysokotepelným ošetřením (XXX) tepelné ošetření xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) sterilací mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx konci xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx podle §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx uvedeného v příloze č. 4 k této xxxxxxxx xxx xxxxx x skupiny xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x této vyhlášce.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx a obsahu xxxx x xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx standardizace, xxxxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) U xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, které jsou xxxxxxxx výživovými xxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Mléko x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Tekuté mléko xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx jako mléko xxxx smetana.

(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "trvanlivé mléko" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx pouze xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahujícího více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x ochucení xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x vysokotučné xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přídavku xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx a obsahem xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" xx označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx smetany x přídavkem cukru x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Tento xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx nebo cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x požadavcích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x cukrem, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx odpovídat hodnotě xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx poměr = % sacharózy x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x sušených mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x přidávání xxxxxxxx x minerálních xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovinami x xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčný xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce tabulky 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u xxxxx výrobku označí xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x sušené smetany x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu včetně xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje o xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx xxxxxxxxxx obalu, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného pro xxxxxxxx výživu9), xx xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, kyselinu citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x enzymech10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx neutralizační x xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx podle požadavků xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) čistou hmotností x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,

x) x xxxxxxx dovážených xx třetích zemí xxxxxx xxxx původu x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením složek xxxxx nařízení o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),

b) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 odst. 4 x

x) x xxxxxx bílkoviny xx xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xx d) x xxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.

Kysané xxxx xxxxxxxx mléčné výrobky

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této vyhlášce x v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) a) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx xxxxxx lze xxxxxxx všechny druhy xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "jogurtový" xxx označit mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x syrovátkový xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "čerstvý xxx" xxx označit xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající sýr" xxx označit sýr, x kterého xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx biochemickým x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx sýr, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx, který je xxxxxxx xxxxxxx tavením x xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, který byl xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx horkou xxxxx, xxxxxx párou, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx označí mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x mlékem.

(9) Xxxxxxxx sýr lze xxxxxxx xxxxxx podskupiny, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx výrobků a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx uveden x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx dort", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh se xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x sušině xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx pro příslušnou xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Máslo x mléčné xxxx

(1) Jako "xxxxxxx xxxxx" xxx označit xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" xx označí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx výroby xxx xxxxxxxxx minus 18 °X x nižších,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxx na xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx označí

a) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) U xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx obsah tuku xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Uvádění xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx a mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx na trh xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MRAŽENÉ KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx složek, xxxxx xxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxx xx konečné xxxxxxxx xx zmrazeném xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace xxxxxxx xxxxxxx snížením teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx v souladu x vyhláškou o xxxxxxxxxxx vztahujících se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s rostlinným xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx sladidel, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx vodovými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx získaný zmrazením xxxxx xxxxxxxx x xxxx x cukrů x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x kapalném xxxxx, x zahuštěném stavu xxxxx x práškovém xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx mražených xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx označit rovněž xxxx xxxxxxxx.

Požadavky na xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % xxxxxxxxxx kakaa,

c) xxxxx použitých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx

x) označující xxxxx použitého xxxxx xxxxx.

(2) X názvu xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % hmotnostní.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených krémů xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx a bílkoviny xxxx než xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako xxxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx lze nahradit xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx na 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x chutí x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx xxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx delší xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx odstavce 2 x případě, xx xxx x xxxxxx mražených krémů xx xxxxxxxxxxx, zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam s xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 roku. X případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx uchovává při xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, schopných xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplota xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx dovoleno.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X OLEJE

§26

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x olejem xxxx smíšených xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx a olejů, xxxx jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx tuků x xxxxx, nebo xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,

x) roztíratelným xxxxx xxxxx xxx, xxxx směs xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

h) xxxxxxx roztíratelným tukem xxxxx xxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x tuky xx xxxxx xxxxxx xxxx a tuku x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx je při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož celkový xxxxx tuku xx xxxxx než 90 % hmotnostních x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx ke změnám xxxxxxxxxx oleje x xxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x označování

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx roztíratelných tuků x xxxxxxxxx xxxxx xxxx upraveny x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx unie15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx neplatí pro xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx označí xxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx přímým slunečním xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx tuků, směsných xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx emulgovaných xxxx 15 °C, xxxx

x) x ztužených a xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Jedlé rostlinné x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový olej xx uvádí na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 písm. x) xx h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx mléčných xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus a xxxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 Lactobacilus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx z xxxxxxxx zkvašujících i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x mezofilních x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kysání 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný výrobek x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah kaseinu

více xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 xx 1 X roztoku NaOH xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně než 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Členění mléka x mléčných výrobků xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie konzumního xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. III xxxx IV xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx odstředěné

částečně xxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxxxxx nebo polotučné

plnotučné

Smetana

tekutá

ke xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx bílý

jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx kulturou

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku

máselný xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x plísní xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s lomem

tavený xxxxxx výrobek

tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx ostatní

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1 000 g

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx a xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x nálevu xx odkapání xxxxxx

xx 125 g

- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x složené mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 250 g

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné slazené xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,5

Xxxxxxx 4 - Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxx než 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorce:

    xxxxxxxx tuku v x

% xxxx. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx vody x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, která se xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx x g

Tabulka 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx složek xxxxxx než sýry xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, máselný xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx sladícím účinkem)

ne

ne

ano

Koření x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx výrobku x x množství, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx skořápkové xxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mražený xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx rostlinného xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný xxx

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, ztužené x xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 kg

 - 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění jedlých xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Jedlý xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový olej

vyrobený x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx spp.

Kokosový tuk

vyrobený x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Bavlníkový olej

vyrobený xx xxxxx různých xxxxxxxxxxxxx xxxxx bavlníku Xxxxxxxx spp.

Hroznový olej

vyrobený xx semen xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Brassica xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x jader xxxxx palmy olejové (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá frakce xxxxxxx x palmového xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx speciálním procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx bylo dosaženo xxxxxxx jodového čísla 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze semen xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx napus X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea L. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. a Xxxxxxxx juncea L. xxxx xxxxxxxxx nejvíce 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx rýže (Xxxxx xxxxxx L.)

Světlicový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený ze xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx L.)

Sójový xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Helianthus xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Čl. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu se xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (EU) 2015/1535 ze xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 397/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. x) xx x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška č. 397/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx mléka určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a sušeného xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx potravinářské xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx se živočišnými xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Xx.

7) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x změně některých xxxxxx (xxxxx o xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.

10) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, nařízení Xxxx (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/ES a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. ledna 2012 x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.