Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.08.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), x), x) a h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a xxxxxxxx

x) xxxxxx označování potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. zvláštní požadavky xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) smetanou xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (mléčného xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx separací x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xx xxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k xxxx xxxxxxxx, x kterého xxx zvýšit xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný výrobek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich xxxxx, xx kterým xxxxx xxx xxxxxxx smetana xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxx vody nejvýše 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x jogurtů či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nad xxxxxxxx pomocí xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx vyšším xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx tuk získaný x mléka, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % hmotnostních mléčného xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx prokysáním směsi x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) potravinářským kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x vysušením sraženiny xxxxxxx kyselým srážením xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx xxxx jiných xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx tuku x xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx bezvodá nebo xxxxxxxxx jednu molekulu xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry xx xx teploty 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx na teplotu xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx podle §2 xxxx. v) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx živočišného původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 x této xxxxxxxx xxx druhy x skupiny výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxx x sušině x mléka x xxxxxxxx výrobků xxxxx xxxx vyhlášky jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) U xxxxx x mléčných xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx z plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených x §9 odst. 1 až 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj o xxxxxx xxxxxx.

Mléko a smetana

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a skupiny,

b) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven nařízením x společné organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx, a

c) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.

(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Jako "čerstvé" xxx označit xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx mléko" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx mléko nebo xxxxxx smetana, x xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx x názvu xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx x ochucení xxxxxxxxx podle vyhlášky x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx krém x xxxxxxxxxxx smetany" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx smetany xxx přídavku cukru. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx z tvarohu, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx označí obsahem xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tuku v xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Zahuštěné a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky x požadavcích pro xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony6).

(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx výrobku.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx v xxxxxxx x odstavcem 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx látek podle xxxxxxxx x přidávání xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek do xxxxxxxx7).

(3) Aniž jsou xxxxxxx požadavky na xxxxxxx, lze x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx v mléku xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx takovým xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebyl xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. K xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčný xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx slazeného i xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se u xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x balení určeném xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uvedení xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x takto xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x zabalen xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx obalu xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx použít xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx kultury mléčného xxxxxx, pokud splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných látkách x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x enzymech10).

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, draselné, xxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) názvem druhu xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x kilogramech xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx na trh,

d) x xxxxxxx dovážených xx třetích xxxx xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx výroby xxxx jiným označením, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx na xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx dále xxxxxx

x) slovem "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4 a

c) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x u xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) až x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobky

§12

(1) Jednotlivé skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx před fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, v xxxx xxxxxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem druhu,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

Xxxx a xxxxxxx

§14

(1) Xxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(2) Xxxx "čerstvý xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx termizovaných.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx sýr, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx biochemickým a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Jako "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx tepelně xxxxxxx tavením, xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx a x xxxx sýr xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Jako "pařený xxx" lze xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx smetanou.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx jiných xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx dezert", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) názvem druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 8,

x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx v xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) použitou ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx příslušnou xxxxxxxxx sýrů x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx označit xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx skladované xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na vnější xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a

b) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku xx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx hmotnostní.

§17

Xxxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx mléka x bílkovinných mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, mléka, smetany, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx a xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx teplotu xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x vyhláškou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z mléčných xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, cukrů nebo xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx nebo jiných xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx dalších složek x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx směsi připravené x xxxx a xxxxx nebo sladidel x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx mražený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx polotovary x xxxxxxxx stavu, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, určené pro xxxxxx zmrzliny,

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx práškový xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Xxxxxxx krém xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx složka nahrazena xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Požadavky na xxxxxx

§21

(1) X názvu mraženého xxxxx xxx uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, nebo

d) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx mléčného xxxxxxx, který byl xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx mléčný xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx ovocný výrobek xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze nahradit xxxxxxx skořápkovými plody xxxx pastami xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx přidaný xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x dalšího xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx u exotického xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x technologických xxxxxx xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx na trh

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost výrobku xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x případě, xx xxx x xxxxxx mražených krémů xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost skladovaného xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx při xxxxxxx o teplotě xxxxx 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného maximálního xxxxxx.

(2) Xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx minus 18 °C.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxx není xxxxxxxx.

ČÁST TŘETÍ

JEDLÉ TUKY X OLEJE

§26

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx vyskytují xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů nebo xxxxx plodů olejnatých xxxxxxx,

x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx tkání živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán přeesterifikací xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxx jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxxxxx xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů se xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx nebo směs xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx x xxxx xx xxxxx emulze xxxx a xxxx x obsahem 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °C xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož celkový xxxxx xxxx je xxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx postupy vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na jakost x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx podle xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx tuky, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx

x) x rostlinných tuků x xxxxx 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, směsných xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, nebo

c) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Jedlé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx tuky x xxxxx a xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx na xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx být prodávány xx vyprodání xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, mražené krémy x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx pozdějších předpisů.

§32

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx mléčných xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx směsné kultury xxxxxxxx mléčného xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxx 106 a kvasinky 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 g xxxxxx

Xxxxx popela (včetně X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, které xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx suchý extrakt

více xxx 88,0 včetně

z xxxx obsah kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně než 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx cizí xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxxx tlakem

Rozpustnost

téměř zcela xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx bodu 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek

jogurt

jogurt xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx bílý xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx smetana

kysané podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx stolní

Tvaroh

měkký nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v solném xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx tekuté, xxxxxxx tekutá, xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

do 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx a tvaroh

do 125 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx odkapání nálevu

do 125 g

- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx tvaroh

do 250 x

- 7,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

do 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

nad 250 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx neslazené plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx než 7,5

20,0

17,5

x xxx polotučné

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mléčná sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné slazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

v xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxx než 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx sýra

Tuk x xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx než 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Odtučněný

méně xxx 10,0

Xxxxx xxxx v xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% xxxx. xxxx x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx, která xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;     &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx vody v x

% VVTPH = _______________________ x 100

       100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr zrající

na xxxxxxx

x xxxxx na xxxxxxx

x celé xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx tvarohu podle xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx použité ochucující xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (v % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Suché skořápkové xxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxxxx x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx jedlých xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx výběrový hovězí xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx L.)

Babassový olej

vyrobený x jader xxxxx xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx spp.

Kokosový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx ořechů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený ze xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx alba X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x jader xxxxx palmy olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

Palmový tuk

vyrobený x dužiny plodů xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk frakcionovaný - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x vysokým xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx speciálním procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx bylo xxxxxxxx xxxxxxx jodového čísla 60 nebo více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea X. x Brassica xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx olej nízkoerukový

vyrobený xx semen x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx olejné Brassica xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx nejvíce 2 % xxxx. xxxxxxx kyseliny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.)

Světlicový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.)

Sójový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sóji (Xxxxxxx max (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx slunečnice (Helianthus xxxxx L.)

Slunečnicový olej x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej získaný x plodů xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. xx Link)

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx trh podle xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, do 6 xxxxxx ode dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou x. 397/2016 Sb., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Čl. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x některých xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx určeného x lidské xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, xxxxxx xx xxxx směrnice 2001/114/ES x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného k xxxxxx spotřebě.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniky, x nichž xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x změně xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx o xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách určených xxx xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx použití, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

10) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a o xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x charakteristikách xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx oleje z xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 ze dne 13. xxxxx 2012 x obchodních normách xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č.1308/2013.