Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 18.09.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), b), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti na xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, jež jsou xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx předpisů upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx veterinární x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v plazmě) xxxxxxx fyzikální xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx jejich směsi xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, podmáslí xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx zvýšit xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx zahuštěného xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx smetana xxxx sušené xxxxx xxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx sušeného xxxxx xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % obsahu xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx mlékem xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx zráním,

h) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx může být x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) máselným xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx vyšším než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxx másla,

m) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností obohacení xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vysokotlaké xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi x xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx srážením xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx nebo jiných xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx sraženiny x xxxxxxxxxxxxxxx činidly a xxxxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx z xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) laktózou přírodní xxxxxx xxxxx, která xx běžně získává xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx výši xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x sušině; může xxx bezvodá nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx forem,

v) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx teplotu xxx 100 °X xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) bez xxxxxxxx uzávěru, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, který prošel xx konci výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. x) xx x), se xxxxxxx x názvu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx polotekutých xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx pod druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x obsahu xxxx v xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx být jakostní xxxx uveden.

(6) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Tekuté xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx z kravského xxxxx xx označí xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) U xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx doby trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx ošetřením nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. U ochuceného xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx u názvu xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" lze označit xxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x xxxxxxxxxxx smetany" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx smetany xxx přídavku xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" xx označí xxxxxxx x tvarohu, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem cukru x s obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx tuku v xxxxxx. Tento xxxxxxx xx xxxxxx obsahem xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Zahuštěné x sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx smí xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle vyhlášky x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xxxx odpovídat hodnotě xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx látek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a minerálních xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Aniž jsou xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, lze u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx takovým xxxxxxxx, aby v xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx xxx použít xxxxxx permeát, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx slazeného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx doporučený xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxx x xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x zabalen ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx mléčného xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx označení "xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx syřidlo xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx kultury, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x potravinářských přídatných xxxxxxx x enzymech10).

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxx názvem xxxxxxxxxx podle požadavků xxxxxxxxx v příloze č. 2 x této vyhlášce; x potravinářského xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x kilogramech nebo xxxxxxx,

x) jménem nebo xxxxxxxxx názvem a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků dovážených xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx původu x

x) datem xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx kterého může xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx se xx xxxxx dále xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 odst. 4 a

c) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a x xxxxx kaseinátů obsahem xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) lze uvést xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.

Kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce x x příloze č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) x) názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx druhy xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Jako "jogurtový" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tuku a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx sýrový xxxxxxx, xxxxxx mléčný xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze označit xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, x kterého xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx výrobek" se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je tepelně xxxxxxx tavením, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy x x němž sýr xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxx mléčný xxxxxxx" xx xxxxxx mléčný xxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxx párou, xxxxxx xxxxxx xxxx smetanou.

(8) Xxxx "syrovátkový xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný vysrážením xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx s mlékem.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků xx uveden v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku v xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Obsah xxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx pro příslušnou xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Máslo x mléčné xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx minus 18 °X x nižších,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) X xxxxxxxxxxx mléčného tuku xx xxxxx xxxx xxxxx xx celá xxxxxxxx hmotnostní.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X s xxxxxxxx xxxxx, smetany x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x bílkovinných mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tavených xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MRAŽENÉ XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, smetany, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x přídavkem xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s rostlinným xxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené z xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx sladidel x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) sorbetem mražený xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x cukrů x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx alkoholu x x přídavkem xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo polotovary x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený xxxx xx označí názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený xxxx xxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx §21 odst. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx jakost

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, nebo

d) xxxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx názvem mléčného xxxxxxx, který xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx jeho xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v nerozmělněné xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx záměrně xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx než mléčný xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako ovocnou xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný výrobek xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx krému ovocného x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x dalšího xxxxx xxxx jejich xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně na 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a chutí x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ananas, xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx past xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty mraženého xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Dopravní xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxx xx uchovává xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx prostředek nemusí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém se xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx xxx teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X a nižší. Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx skladů menších xxx 10 x3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx až xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx o teplotě xxxxx 18 °X x nižší, v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, schopných xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx teplota xxxx v místě xxxx vzduchu na xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx mraženého xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx uvádění xx xxx xxxx dovoleno.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a olej xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx jejich xxxxx, xxxxxx ztužených tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx x olejů, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx směs ztužených xxxx přeesterifikovaných tuků, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x přeesterifikovaných xxxx x jedlými xxxxx a tuky xx formě xxxxxx xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % hmotnostních tuku, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, jehož xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx než 99,5 % hmotnostních,

k) xxxxxx xxxxxxxxx xx studena xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx druhu, skupiny x podskupiny podle xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx tuky x xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx na xxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx trh přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky a xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou se xxxxxxx požadavky pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x oleje, ve xxxxx vyhlášky č. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a oleje, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 ze dne 9. září 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx v. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx mléčných xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx mléko, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná smetana, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx směsné kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. bulgaricus

107

Kefír

zákys xxxxxxxxxx x kefírových xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx mikroflóra xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx laktózu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného kysání 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové kultury xxxxxxxxx xxxxx produkující xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx kaseinu xxxxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx slabá xxxx xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxx 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

Odtučněné xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo částečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx bílý xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx výrobek x xxxxxx kulturou

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx procesu

Mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx

xxxxxxx xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx v xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x solném xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 g

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

do 1 000 g

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx a xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 g

- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 250 x

- 1,5 % x jednotlivého balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx polotučné

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Sušené xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a méně xxx 26,0

v xxx xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % hmot.)

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0

Jogurt xxxx

xxxx než 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx než 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Nízkotučný

nejméně 10,0 a méně xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx v xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 51

Tvrdý

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;     &xxxx;   &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% XXXXX = _______________________ x 100

       100 - xxxxxxxx xxxx v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem xx xxxxxxx

x xxxx hmotě

z xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Nízkotučný xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených složek xxxxxx xxx sýry xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx tuk, xxxxxxx, máselný koncentrát

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní xxxxxxxx

xxxxx xxxxx výrobku x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx výrobku charakteristickou xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 g

 - 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx použité ochucující xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % hmot. nejméně)

Ovocná xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mražený xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx mléčný

6,0

2,5

Mražený xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro obsah xxxxxxx skořápkových plodů.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx a olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx olej

do 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.

Členění jedlých xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tuků a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Jedlý xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx hovězí xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Členění x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený z xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový xxxx

xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx bavlníku Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx hroznů xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x klíčků xxxxxxxx (xxxxxxx Zea mays X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený ze xxxxx hořčice xxxx (Xxxxxxx alba X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový tuk xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx z palmojádrového xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá frakce xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx krystalizace xxx, xxx xxxx dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 nebo více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx napus X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea L. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % hmot. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.) xxxx obsahovat nejméně 70 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx olej x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej xxxxxxx x plodů olivovníku (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx prodávány do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x účinností od 1.1.2020

Čl. XXX

Xxxxxxxxx ustanovení

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.

1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. prosince 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Směrnice Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou se xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/ES a 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx produkty, které xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Evropských xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Sb.

7) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Zákon č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx o xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, nařízení Xxxx (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x požadavcích vztahujících xx xx některé xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx oleje z xxxxxxxx a o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 ze xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx olej.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č.1308/2013.