Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.04.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx mléko a xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění podle xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) mlékem xxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) splňující xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle právních xxxxxxxx upravujících veterinární x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) kysaným xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx bílkoviny, sušeného xxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx smetana xxxx xxxxxx mléko xxxx obojí, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx x konečném xxxxxxx přesahovat 25 % obsahu xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo zráním,

h) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, získaný xxxxxxx xxxxxxxx, nebo x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z mléka, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x mléka, smetany xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného mléka x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, xxxxx xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx před xxxxxxx xx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x mléka xxxx xxxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x odtučněného xxxxx xxxx jiných xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx získaný reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx,

x) laktózou xxxxxxxx xxxxxx mléka, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; xxxx xxx bezvodá xxxx xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x před xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx aktivity přítomné xxxxxx mikroflóry xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) vysokotepelným ošetřením (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) sterilací xxxxx x mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nepřímým xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. v) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx pod xxxxx x xxxxxxx výrobků "xxxxxxx tekutá", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx skupiny "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx jakostní xxxx xxxxxx.

(6) U xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx být s xxxxxxxx požadavků xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Mléko x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven nařízením x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, a

c) obsahem xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx podle nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "trvanlivé mléko" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí pouze xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx doby trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx ošetřením xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného výrobku xx x názvu xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x ochucení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označením "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x vysokotučné smetany" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx smetany xxx přídavku cukru. Xxxx se xxxxx xxxxxxx označí obsahem xxxx x obsahem xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "xxxxxxxxx xxxx" se xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x s obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Tento výrobek xx označí xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx výrobky

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x požadavcích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx hodnotě xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Trvanlivosti x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).

(3) Aniž jsou xxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x mléku xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebyl xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx lze použít xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tukuprosté sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x názvu xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x sušené smetany x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uvedení do xxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx uvedeny pouze xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx pro výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných látkách x xxxxxxxx10).

(3) Při xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky a xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx a xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v nařízení x poskytování informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) jménem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxxxx šarže.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx směsi xx xx obale xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),

b) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a

c) u xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 písm. x) xx d) x údaje podle xxxxxxxx 2 písm. x) lze uvést xxxxx x průvodní xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných výrobků xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se týkají xxxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx jogurt lze xxxxxxx xxxxxxx druhy xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx po fermentaci xxxxxxx na xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Jako "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

Xxxx a xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) obsahem tuku xxxx tuku x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů termizovaných.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, x kterého xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Jako "xxxxxx xxx" xx xxxxxx sýr, který xxx tepelně xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xx tepelně xxxxxxx tavením, obsahuje xxxx než 5 % xxxxxxx a x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx výrobku.

(6) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí mléčný xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, který byl xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, horkým xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "syrovátkový xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x mlékem.

(9) Xxxxxxxx sýr xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této vyhlášce xxxxxxxxx 5 až 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků xx uveden v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx tuku x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx příslušnou xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Xxxxx x mléčné xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" se označí xxxxx skladované xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx výroby při xxxxxxxxx minus 18 °X x xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx másla je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum výroby xxxxxx na xxxx xxxxxx pro spotřebitele xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx skladu xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx na celá xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Uvádění xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx a mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, smetany x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (UHT) xxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x bílkovinných mléčných xxxxxxx, tavených xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x jiných tavených xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx xx uváděn xx trh a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx některé zmrazené xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, zejména smetany, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx zmrazením našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx sladidel, x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx vodovými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxx mražený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x cukrů x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx polotovary x kapalném xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx označí xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx složka xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx §21 odst. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx označit rovněž xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx na jakost

§21

(1) X názvu xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx použitých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx xxxxxx mléčného xxxxxxx, který xxx xxxx složka použit xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x alkoholickou složkou xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx hrudek, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx x xxxxxxxxx xxxx než xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx xxxxx nebo xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx krému ovocného x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x dalšího xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx krému ovocného x maximálně xx 15 % hmotnostních x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx maximálně na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xx přepravuje dopravním xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx podle xxxxxxxx 2 v případě, xx xxx x xxxxxx mražených xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší. Xxxxxxx vzduchu v xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx jedním dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx se xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Mražený xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx x teplotě xxxxx 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx boxech a xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx se teplota xxxx x místě xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx mraženého xxxxx xxxxx doby xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Zmrazování xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxx není dovoleno.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ TUKY X OLEJE

§26

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kyselin x triacylglycerolu vyskytují xx normálních podmínek x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk a xxxx xxxxxxx ze xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem jedlý xxx a olej xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, který xxx získán přeesterifikací xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných olejů x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx xxxx ztužených xxxx přeesterifikovaných tuků, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx organizaci trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx a xxxx xx formě xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxx než 90 % hmotnostních x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx získaný pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ohřevu, které xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx oleje a xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx podle xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx tuky a xxxxxx xxxxxxxxxxxx tuky, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků a xxxxxxxx emulgovaných tuků 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x oleje a xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx a xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Tato xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických xxxxxxxx x předpisů pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx mléčných xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 g

Kysané xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx kysané xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z kefírových xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X jogurtových xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 včetně

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 g xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx krémově bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v destilované xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx vápenatého

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxx x mléčných výrobků xx xxxxx, skupiny x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 odst. III xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx odstředěné

částečně xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný xxxx xxxxxxxx mléčný výrobek

jogurt

jogurt xxxxxxxxx

xxxxxx bílý

jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx mléko nebo xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxx ošetřený po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx jemný

polotučný

tučný

termizovaný

tvrdý

Sýr

přírodní

čerstvý

zrající

zrající xxx xxxxx

xxxxxxx v xxxx hmotě

s plísní xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx tvrdý (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

potravinářský xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1 000 g

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 g

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx xxxxxxxx nálevu

do 125 x

- 15,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 500 g

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 g

- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 250 g

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx ke xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina tukuprostá (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx než 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mléčná sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Sušené xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

v tom xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Kysané xxxxxx výrobky

Kysané mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Kysaná smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 a xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 a xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% hmot. tuku x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace přírodních xxxx podle konzistence xx xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 až 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx;   &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% XXXXX = _______________________ x 100

       100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra podle xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a obsahu xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Složka xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný tuk, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx taveném sýru

ano

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx a x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxx objemová odchylka

Mražený xxxx

xx 100 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

nad 500 g

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx skořápkové xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx použité ochucující xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Rostlinný xxxx

xx 1 litru

 - 4,0 % x jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný tuk

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx tuky, živočišné xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx balení

0,5 až 5,0 kg

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění jedlých xxxx a xxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx členění xxxxxxx tuků x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený x xxxxx xxxxxxxxxx olejné (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový xxxx

xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x dužiny (xxxxx) xxxxxxxxxx ořechů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx různých xxxxxxxxxxxxx druhů bavlníku Xxxxxxxx spp.

Hroznový olej

vyrobený xx semen xxxxxx xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx frakce x xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

Palmový xxx

xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Elaeis xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x palmového tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx frakcionovaný - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxx L. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx obsahovat xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxx (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze semen x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxxxx světlice barvířské (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx olej

vyrobený xx semen xxxx (Xxxxxxx max (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % hmot. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx a uvádět xx xxx podle xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx trh nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx ustanovení

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx informací v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. c) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx týkajících xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx mléka xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, kterou se xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx určeného k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x změně nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x zrušení směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx potravinářské podniky, x xxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.

7) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x přidávání xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zákon o xxxxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/ES a xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx vztahujících xx na xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje a xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 ze xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.