Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.08.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx dne 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx a oleje

Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti na xxxxxx členění podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a složení xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx x této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí

a) mlékem xxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

b) smetanou xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx veterinární x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx fyzikální separací x mléka,

c) xxxxxxx xxxx zakysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx zvýšit obsah xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx x xxxxxx xxxxx, xx kterým mohou xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx přesahovat 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx vysrážením xxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx zráním,

h) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx xx fermentaci xxx výrobě xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x kterého xxxxxxxx xxxxxx srážení nad xxxxxxxx xxxxxx syřidla,

j) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) máselným koncentrátem xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx vyšším xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx bezvodý xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, xxxxx xx vyrábí tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi x xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem mléčný xxxxxxx získaný reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx sraženiny x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx permeátem xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx,

x) laktózou xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx syrovátky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx výši nejméně 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx tepelné ošetření xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x potlačení nebo xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx teploty 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nepřímým xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na teplotu xxx 100 °X xx dobu zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) bez xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky.

§3

Členění xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx na druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících xxxxx xxxxxxx uvedeného x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x skupiny výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx a obsahu xxxx x sušině x mléka x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx vyhlášky xxxx xxxxxxxxxx údaji.

(5) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx jakostní xxxx uveden.

(6) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 odst. 1 až 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj o xxxxxx xxxxxx.

Mléko x smetana

§5

(1) Xxxxx x smetana xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nařízením x společné xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx smetana.

(3) U xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "čerstvé" xxx označit xxxxxx xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "trvanlivé xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí pouze xxxxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx složky xxxx xxxxx x ochucení xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxx mléko nebo xxxxxx výrobek tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x vysokotučné xxxxxxx" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přídavku cukru. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" se označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x přídavkem xxxxx x s obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx výrobek xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Zahuštěné a xxxxxx xxxxxx výrobky

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx v množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx poměr = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka obsah xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx odstraněním xxxxxxxx složek takovým xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx použít xxxxxx permeát, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x procentech hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x sušené smetany x balení určeném xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uvedení xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x takto xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x zabalen xx xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx o xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx výživu9), se xx xxxxx určeném xxx konečného spotřebitele xxxxx označení "není xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Při xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách x xxxxxxxx10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo citronany xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských přídatných xxxxxxx x enzymech10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x potravinářského kaseinátu xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx názvem a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxx xxxxxxxxx xx trh,

d) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx směsi xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a

c) u xxxxxx bílkoviny xx xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčné výrobky

§12

(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce x x příloze č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx ochucujících přísad.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující složky.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx x podskupiny xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, u kterého xxx xxxxx mléčných xxxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxx po fermentaci xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx kysacím procesu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tuku a

c) xxxxxxxx ochucující složkou.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx a syrovátkový xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx sýr" xxx xxxxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx procesům.

(4) Jako "xxxxxx sýr" xx xxxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně upraven xxxxxxx.

(5) Xxxx "tavený xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy x x němž xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Jako "pařený xxx" lze označit xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx horkou vodou, xxxxxx xxxxx, horkým xxxxxx xxxx smetanou.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx označí mléčný xxxxxxx xxxxxxx vysrážením xxxxxxxxx xxxx směsi xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx sýr lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Přehled xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce tabulce 8,

x) obsahem tuku xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x sušině nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx sýrů v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" xx označí xxxxx skladované nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx minus 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum výroby xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) X xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx xxxxx tuku xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx mléka x bílkovinných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx sýrových výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, pevné xxxx pastovité konzistence, xxxxx xx uváděn xx trh x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxxxxx snížením xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x přídavkem xxxxxxx složek a xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx tuku,

d) xxxxxxxxx xxxxx x rostlinným xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx krémy vodovými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem mražený xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx aromatizovaného vína xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo polotovary x xxxxxxxx stavu, x zahuštěném xxxxx xxxxx v práškovém xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,

h) sušenou xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx složka nahrazena xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx xxxx balený xxx označit xxxxxx xxxx zmrzlina.

Požadavky xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx xxx uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx použitých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx mléčného xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx složka použit xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x alkoholickou složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mražených krémů xxxx uvedeny x příloze č. 9 k této xxxxxxxx.

(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx hrudek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx x mražený xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x bílkoviny xxxx než xxxxxx xxx x mléčné xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x xxxxxxx krém xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx x citrusového xxxxx a dalšího xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x kterých xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x chutí x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx u mraženého xxxxx xxxxxx lze x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění na trh

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxxxx dopravním xxxxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Dopravní xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx delší než 1 xxx, xxxxxx xx uchovává do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstavce 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx mražených xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v tomto xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx přístrojem pro xxxxxx teplot. V xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla měřena xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx než 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx xx do xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Mražený xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, v xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, schopných xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx mraženého xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx dovoleno.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx vyskytují xx normálních xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx stavu,

b) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

d) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,

x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx tuk, který xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxxx směsí, xxxxxx xxxxxxxxx tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tuků x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxx směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným tukem xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx x xxxx xx formě emulze xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °C xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, jehož xxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxx 99,5 % hmotnostních,

k) olejem xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx postupy xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxx ohřevu, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x odstřeďování,

l) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx na druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxxxxx roztíratelných xxxx x olivových xxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie15).

(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx se označí xxxxxx druhu, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx nesmí přesáhnout

a) x rostlinných xxxx x olejů 20 °X,

x) u živočišných xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x živočišné xxxx x xxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx trh pouze xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 77/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, xx xxxxx vyhlášky x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou se xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 ze xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a na xxxxx živých mikroorganismů xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx mléčných výrobcích

Výrobek

Použité xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx kysané xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus

107

Kefír

zákys xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu a xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx xxxxxxxx kysání, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný výrobek x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx a termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx v sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 včetně

z xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx než 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx hrudky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

více xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně než 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx slabá xxxx xxxx nebo xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx přítomnost hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx podle bodu 1 odst. XXX xxxx IV xxxxxxx XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx polotučné

plnotučné

Smetana

tekutá

ke xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný nebo xxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx bílý xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx

xxxxxxx xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v solném xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx výrobků

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mléko tekuté, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1 000 g

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Sušený xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks balení

do 1 000 g

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

nad 1 000 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

- 2,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx a plátkový xxx, xxxxxxxxx tvaroh

do 250 g

- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah tuku (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx ke xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Zahuštěné částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 a xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

více xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Kysaná xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Podmáslí

nejvíce 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx než 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 a xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx následujícího vzorce:

    xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. tuku x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx vody x g

Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Polotvrdý

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx;     xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýra podle xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x celé xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (v % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx než sýry xxx xxxxxx tavených xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků

Složka xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x tavený xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, xxxxxxx koncentrát

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx výrobku a x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, aby dodalo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (v % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx s rostlinným xxxxx

5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx krém vodový

12,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, ztužené a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Jedlý xxx nebo xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx výběrový hovězí xxx, hovězí xxx xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový olej

vyrobený x xxxxx xxxxx xxxxxxxx druhů xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx ořechů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx různých xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx hroznů xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x klíčků xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx ze xxxxx hořčice bílé (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Cossen) a xxxxxxx černé (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x jader xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx tuku frakcionací

palmojádrový xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

Palmový tuk

vyrobený x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá frakce xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx speciálním xxxxxxxx xxxxxx krystalizace xxx, xxx bylo dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 nebo xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx campestris X., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx nízkoerukový

vyrobený xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Brassica xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx juncea L. xxxx obsahovat xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obsahu mastných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.)

Světlicový olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený ze xxxxx sezamu (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x plodů xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. et Xxxx)

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Čl. XXX

Xxxxxxxxx ustanovení

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x výjimkou xxxxxxxxxx §12 odst. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx

x účinností od 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Směrnice Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení směrnice Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx veterinárních a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xx živočišnými xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek a xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x změně některých xxxxxx (zákon o xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní výživu x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. prosince 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x požadavcích vztahujících xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 ze dne 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č.1308/2013.