Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 15.06.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x členěním xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. teplotní režimy xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) splňující xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) a podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx5) s obsahem xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx zakysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx jejich xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx kysáním mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx xxx zvýšit xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx mléko xxxx obojí, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx přesahovat 25 % obsahu celkové xxxxxx,

x) sušeným mlékem xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx syřidla nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx tvarohů x potravinářských kaseinů; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx dezertů,

i) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx syřidla,

j) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

k) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako vedlejší xxxxxxx při výrobě xxxxx,

x) xxxxxxxx koncentrátem xxxxxx výrobek x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx nebo másla,

m) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx tuk získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx obsahující xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,

x) tradičním pomazánkovým xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí syřidla xxxx jiných xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo jiných xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx činidly a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce,

s) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka, která xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé laktózy xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x sušině; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx směsí xxxx forem,

v) tepelným xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x potlačení nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °C xx dobu zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, a

z) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) xx x), se xxxxxxx x názvu xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(2) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x skupiny výrobků "xxxxxxx tekutá", "smetana xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčné výrobky" xxxxx xxxxxxx "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx x mléka a xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx výživovými xxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxxx požadavků xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx a smetana

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx podskupiny xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 k této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx xxxx xxxxx xxxx smetana.

(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "trvanlivé xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx pouze xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X ochuceného xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx podle vyhlášky x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "smetanový krém x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx cukru. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx a obsahem xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx smetany x xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Zahuštěné a sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze cukr xxxxx bílý, cukr xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony6).

(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx povoluje přídavek xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Přídavek xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx sušení.

(2) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x sušených mléčných xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx látek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze u xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebyl xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx použít xxxxxx xxxxxxx, mléčný xxxxxxxx x laktózu.

§9

(1) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Zahuštěný mléčný xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx slazeného x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x sušené xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), mohou xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx xxxxx výrobku.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xxxxx označení "není xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Při xxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx syřidlo nebo xxxxxxx enzymy koagulující xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxxxx lze použít xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, draselné, vápenaté, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak názvem xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 odst. 4,

x) xxxxxx hmotností x kilogramech xxxx xxxxxxx,

x) jménem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxx,

x) x xxxxxxx dovážených xx třetích zemí xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx kterého může xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxx na trh xxxx xxxxx se xx obale dále xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 odst. 4 a

c) u xxxxxx bílkoviny ze xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) až d) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) a) xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx xxxxxxx všechny xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x kterého xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Jako "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, v němž xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x tvarohy

§14

(1) Xxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx sýrový xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající sýr" xxx xxxxxxx sýr, x kterého xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" se xxxxxx sýr, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobku.

(6) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, xxxxx byl xx prokysání xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx směsi xxxxxxxxx x xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx tabulce 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Máslo x mléčné xxxx

(1) Jako "xxxxxxx xxxxx" lze označit xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" xx označí xxxxx skladované nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx výroby xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,

(3) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum výroby xxxxxx xx obal xxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti označí xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx obsah tuku xxxxx xx celá xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Uvádění xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxx při xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x bílkovinných mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx mraženého xxxxx zejména x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxx je uváděn xx xxx a xxxxx ke konečné xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplotu minus 18 °X a xxxxx v xxxxxxx x vyhláškou x xxxxxxxxxxx vztahujících se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, cukrů nebo xxxxxxxx, s přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) mraženými xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx složek x ochucujících přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxx a xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x cukrů x přídavkem ovoce, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx aromatizovaného xxxx xxxxx xxxxxxxx a x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x zahuštěném xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,

h) sušenou xxxxxxxxxxx směsí práškový xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, který obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx mražených xxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx xxxx balený xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx na jakost

§21

(1) X názvu xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostní těchto xxxxx xxxx jejich xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx složka xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených krémů xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaný xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx mléčný xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako ovocnou xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým postupem.

(5) Xxxxxxx složku u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxx xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Podíl ovocné xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u exotického xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx konzistencí, xxxx ananas, xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx teplota xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx minimální trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx podle xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx mražených xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 m3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Mražený krém xx uchovává xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Teplota xx xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx uvádění xx xxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST TŘETÍ

JEDLÉ XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) jedlým xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se v xxxxxxxxxx na poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx nebo xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx a olej xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo živočišných xxxx x olejů, xxxx jejich směsí, xxxxxx ztužených xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx procesů, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x živočišných xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) tekutým xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx xxxx směs xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x tuky xx xxxxx emulze xxxx x tuku x obsahem 10 % až 90 % hmotnostních xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) koncentrovaným xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % hmotnostních,

k) olejem xxxxxxxxx xx studena xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lisování xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx ke změnám xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho vyčištění xx xxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx a odstřeďování,

l) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Požadavky na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných předpisech Xxxxxxxx unie15).

(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této vyhlášce. Xx neplatí pro xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx roztíratelné tuky, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,

x) x živočišných xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Xxxxx rostlinné x xxxxxxxxx tuky x oleje x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx uváděny xx xxx pouze xxxxxx.

(4) Olivový olej xx uvádí na xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x oleje, ve xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 písm. x) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra výrobku x 1 g

Kysané xx zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné nápoje

monokultury xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxxxx a Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxx kefírové xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx x kvasinkových xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx ve vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 a kvasinky 102

Xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % hmot.)

Kyselý (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně xxx 0,27 xx 1 X roztoku XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx hrudky, které xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

více xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx tlakem

Rozpustnost

téměř xxxxx xxxxxxxxx x destilované xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo částečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx mléčný výrobek

jogurt

jogurt xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys

kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx procesu

Mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného xxxx

xxxxxxx xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx hmotě

s plísní xx xxxxxxx

x plísní xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx tvrdý (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek

tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx tekutá, kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

do 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 g

- 15,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 g

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx ke xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 a xxxx xxx 42,0

Sušené xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Kysané xxxxxx výrobky

Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0 x méně xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx vody x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx;     xxxxxxxx vody x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx čerstvý

nezrající

termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem xx xxxxxxx

x xxxx hmotě

z xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx na povrchu

s xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx x tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, xxxxxxx koncentrát

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx sýru

ano

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x množství, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (v % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx a olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 litru

 - 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx tuky, živočišné xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx balení

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx hovězí xxx, xxxxxx xxx xxx nebo xxxx xxxxx druhu xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx x xxxxx podzemnice olejné (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxx xxxxx xxxxxxxx druhů xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Bavlníkový olej

vyrobený xx semen různých xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený ze xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Cossen) a xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx palmy olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

Palmový xxx

xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Elaeis xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s vysokým xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx bylo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 nebo xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx napus L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Brassica xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx obsahovat xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený x xxxxx rýže (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Carthamus xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx L.)

Slunečnicový xxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx olejové

vyrobený ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea sativa Xxxx. xx Xxxx)

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx a uvádět xx xxx podle xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky, mohou xxx prodávány do xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 ze dne 9. září 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx informační společnosti.

Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 a §18 xxxx. x) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., o xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx krémy a xxxxx tuky a xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx týkajících se xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 o některých xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx směrnice 2001/114/XX x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x poskytování informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx se xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady (XX) č. 853/2004.

5) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx o xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x způsobu xxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. prosince 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/ES x xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x požadavcích xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje z xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxxx olej.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.