Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxx výrobky, mražené xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx zákona č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami během xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXXX A XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) a podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících veterinární x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx v plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této vyhlášce, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, podmáslí nebo xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx bílkoviny, sušeného xxxx zahuštěného mléka, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx mléčný výrobek, xxxxxxx nebo neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx xx smetany xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % obsahu xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx syřidla xxxx xxxxxx vhodných koagulačních xxxxxxx, oddělením podílu xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx nebo zráním,

h) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinů; xxxxxxxxxx xxxx být x xxxxxx složka xxxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx dezertů,

i) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x xxxxxxx převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx pomocí xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx koncentrátem xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % hmotnostních xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx nebo másla,

m) xxxxxxxx tukem bezvodý xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, smetany xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním pomazánkovým xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x xxxxxxxx obohacení xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx homogenizací před xxxxxxx do obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx oddělením xxxxxxxx x mléka nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x mléka, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx koagulujících xxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx sraženiny x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx permeátem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin x xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx získává xx syrovátky s xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednu molekulu xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího procesu x xxxx xxxxxxx x potlačení xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) tepelné ošetření xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) sterilací xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxx a mléčných xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X mléčného xxxxxxx, xxxxx prošel xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 písm. u) xx x), se xxxxxxx x názvu xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x skupiny xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx hmotnostní odchylky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x této vyhlášce.

(4) Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny x plnotučného xxxxx xxx standardizace, xxxxxx xxx xxxxx tuku xxxxxx.

Xxxxx x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx a skupiny,

b) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven nařízením x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 1, x

x) obsahem tuku.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x kravského xxxxx xx xxxxxx pouze xxxx mléko xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx nařízení, kterým xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx ošetřeny xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx prodloužení xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx sterilací.

§6

(1) Označení "mléčný xxxxx" xxx použít x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X ochuceného xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" lze označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx smetany xxx přídavku xxxxx. Xxxx xx tento xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" se označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem cukru x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxx. Xxxx xx xxxxx výrobek označí xxxxxxx tuku v xxxxxx nebo obsahem xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Zahuštěné x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x požadavcích pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, čokoládu x čokoládové bonbony6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Přídavek xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxx ošetřením podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Trvanlivosti x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x odstavcem 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx sušení.

(2) U xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů x xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx a některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).

(3) Aniž jsou xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka obsah xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx v xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx poměr mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulky 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného odtučněného xxxxx, se x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X sušeného xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx označení "xxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx kultury mléčného xxxxxx, pokud splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak názvem xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx specifikace xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x kilogramech xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx na trh,

d) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx zemí xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx xx trh xxxx směsi se xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) slovem "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),

b) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4 x

x) u xxxxxx bílkoviny xx xxxxxxxxx a x xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xx x) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.

Kysané xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x této xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx se týkají xxxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx nebo zakysaný xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxx tuku a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtu xxx xxxxxxx ochucující xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx označí xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nebyly xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11).

(6) Xxxx "xxxxxx řeckého typu" xxxx "xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xx označí xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Sýry x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx označí

a) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a syrovátkový xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny,

d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) xxxx "xxxxxx xxxxxx výrobek", pokud xxxxxx xxx obsahuje xxxx než 5 % laktózy.

(2) Jako "xxxxxxx sýr" xxx xxxxxxx nezrající sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "tavený xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx solí.

(5) Jako "xxxxxx sýr" xx xxxxxx sýr, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx napařením horkou xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx mlékem nebo xxxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx syrovátky nebo xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(7) Přírodní xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5, 6 a 7.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "sýrový dort", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "salámový tavený xxx".

(3) Tvaroh se xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx nebo podskupiny xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx od hodnot xxxxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx obsah xxxx x xxxxxx x xxxx a tvarohu xxxx na závadu. Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxx xxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx sýrů x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 4 % hmotnostní xx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx.

§16

Xxxxx a xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx označit xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" xx označí xxxxx skladované xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx distributor x xxxxx xxxxxxxxxxxxx označí xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx přidána xxxxx xxx, xx xxxx xxxxx uvede x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(6) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxx xxxx xxxxx na xxxx procenta xxxxxxxxxx.

§17

Uvádění xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx x mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, smetany x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazeném xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx teplotu xxxxx 18 °C a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx vztahujících xx xx některé zmrazené xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx tuku,

d) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem mražený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx a cukrů x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu x x přídavkem xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) zmrzlinovými směsmi xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx stavu, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx směsí práškový xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x této xxxxxxxx.

§19

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Mražený xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený xxxx xxxxxx xx označí xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx složka nahrazena xxxxxxx skořápkovými plody xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx označit xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx jakost

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % hmotnostní kakaa,

c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostní.

§22

(1) Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx hrudek, xxxxxxx xxxxxxxx a velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx záměrně xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx než xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx složku u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.

§23

(1) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx na 15 % hmotnostních x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x kterých xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x chutí x xxxxxx konzistencí, xxxx ananas, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx u mraženého xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx prostředek nemusí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 2 x případě, xx xxx o xxxxxx mražených krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 x3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teplot. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx krému xx xxxxx než 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Mražený xxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech a xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx v místě xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Teplota xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxx 18 °C.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxx xxxxxxx na xxx není xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx stavu,

b) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx tuk a xxxx získaný xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a olej xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo jejich xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) tekutým xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx směs xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx emulze xxxx x xxxx x obsahem 10 % xx 90 % hmotnostních xxxx, xxxxx je při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx celkový xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) olejem xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lisování xxx xxxxxxxxx ohřevu, které xxxxxxx ke změnám xxxxxxxxxx oleje x xxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 k xxxx vyhlášce.

§27

Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx označí xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Uvádění na xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů 20 °X,

x) u živočišných xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, xxxx

x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx rostlinné x xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx trh pouze xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené krémy x jedlé xxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v souladu xx směrnicí Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx informační společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx a xx xxxxx živých mikroorganismů xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx mléčných xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx dále xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxx, smetanový zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, kysané xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxxxxxxx mléko

Lactobacillus acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx mléka

protosymbiotická xxxx Xxxxxxxxxxxxx salivarius xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Leuconostoc, Lactococcus x Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx společenství

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx se x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx bakterií xxxxxxxx kvašení v xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x kvasinky 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx: U xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx přidávány xxxxx xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou nebo xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální poměr xxxx základních kmenů xxxxxxxxx kultury.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně než 0,27 ml 1 X roztoku XxXX xx 1 g xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx v 25 x

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, které xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx vápenatého

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 odst. XXX xxxx XX přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

odtučněné, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx polotučné, xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxx/xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného tuku

máselný xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xxxxxxx přípravek

máslo x xxxxxxxxx alkoholu

Tvaroh

měkký xxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx hmotě

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (ke strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx sýrový xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kasein

kyselý

sladký

potravinářský xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, mléčné výrobky xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx xxxx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1&xxxx;000 xx xxxx 1&xxxx;000 g

 - 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 g

 - 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % x 20 xx balení

nad 1&xxxx;000 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 g

 - 10,0 % u jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx odkapání nálevu

do 125 g

 - 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500 g

 - 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, porcovaný xxxxxx

xx 250 g

 - 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x složené mléčné xxxxxxx

xx 20 x

&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx mléčné výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (v % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx mléko odstředěné

nejvíce 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x méně xxx 26,0

x tom xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,5

Tabulka 4 - Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx sušiny tukuprosté (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxx

Xxx v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Polotučný

nejméně 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; hmotnost xxxx x x

% xxxx. xxxx v xxxxxx = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;                                  &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 47,0

Tvrdý

47,0 xx 54,9

Xxxxxxxxx

55,0 xx 61,9

Xxxxxxxxx

62,0 xx xxxxxxx 68,0

Xxxxx

xxxx xxx 68,0

XXXXX = voda x xxxxxxxxxx hmotě xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx;   &xxxx;    hmotnost xxxx v g

% XXXXX = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x plísní xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx sýra

dvouplísňový

Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

nejvíce 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově nepojmenovaný

Máslo, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx sůl

ano

ano

ano

Bakteriální xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné potraviny

ano

ano

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx skořápkové xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx rostlinného xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx složky xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný roztíratelný xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx balení

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Xxxxxxxx členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx hovězí xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx druhu živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vyrobený z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx xxxx vinné (Vitis xxxxxxxx L.)

Kukuřičný xxxx

xxxxxxxx x klíčků kukuřice (xxxxxxx Zea mays X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx bílé (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (L.) Czemajev x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx palmy olejové (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx získaná x xxxxxxxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Elaeis xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx bylo dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea X. x Brassica toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx olejné Brassica xxxxx L., Brassica xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený z xxxxx xxxx (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Carthamus xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx barvířské (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený ze xxxxx sezamu (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx olej

vyrobený xx semen sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx L.)

Slunečnicový xxxx x vysokým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x plodů xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. et Xxxx)

Informace

Právní předpis č. 397/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx na mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx týkajících xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x některých druzích xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx potravinářské podniky, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Sb.

7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a minerálních xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxx a x xxxxx směrnice Rady 83/417/XXX, xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (ES) x. 258/97.

11) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x požadavcích xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx potraviny.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 xx dne 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.