Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.
Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
397/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
Základní pojmy §2
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3
Označování §4
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11
Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13
Máslo a mléčné tuky §16
Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17
ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY
Základní pojmy §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21 §22 §23
ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE
Základní pojmy §26
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27
Požadavky na jakost a označování §28
Uvádění na trh §29
Přechodná ustanovení §30
Účinnost §33
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů
Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
397
VYHLÁŠKA
ze xxx 2. xxxxxxxx 2016
o požadavcích xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné předpisy Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx na přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje
a) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,
x) druhy potravin x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,
1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,
4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.
XXXX XXXXX
XXXXX X XXXXXX VÝROBKY
§2
Základní xxxxx
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) smetanou xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka,
c) kysaným xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx směsi xx použití mikroorganismů xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, podmáslí xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx zahuštěného xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx nebo neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vysrážením mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx tvarohů x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,
x) tvarohem xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx pomocí syřidla,
j) xxxxxx mléčný výrobek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx tukem bezvodý xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx před xxxxxxx xx obalu,
o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x vysušením sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 k xxxx vyhlášce,
s) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx získaný odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) laktózou přírodní xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx syrovátky x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; může xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx xxx směsí xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x potlačení xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx teploty 80 °X,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),
x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
§3
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny
Členění xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.
§4
Označování
(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 písm. x) xx x), xx xxxxxxx k xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx skupiny "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.
(3) Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx údaje o xxxxxx xxxx x xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx je jakostním xxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx.
Mléko x xxxxxxx
§5
(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxx, který xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1, x
x) obsahem tuku.
(2) Xxxxxx xxxxx kravské xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou smetanu, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.
(5) Názvem "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx pouze tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
§6
(1) Označení "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x tekutého mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxx "smetanový xxxx x xxxxxxxxxxx smetany" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.
(4) Jako "smetanový xxxx" xx označí xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxx xx xxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx obsahem xxxx x obsahem xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx cukr xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:
cukerný xxxxx = % sacharózy x 100
________________________________
% xxxxxxxxx + % xxxx
(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxx ošetřením podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x odstavcem 1.
§8
(1) Trvanlivosti u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x sušených mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o přidávání xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).
(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x mléku xxxxxxx na minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx odstraněním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxx x laktózu.
§9
(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx i xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 2.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
(4) X sušeného xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx doporučený xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx o obsahu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený mléčný xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx výživu9), se xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx do 12 xxxxxx".
§10
(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5).
(2) Xxx xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).
(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských přídatných xxxxxxx a xxxxxxxx10).
(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx použít xxxxx hydroxidy, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).
§11
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 xxxx. 4,
x) čistou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx trh,
d) x výrobků dovážených xx xxxxxxx zemí xxxxxx xxxx xxxxxx x
x) datem xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována šarže.
(2) Xxxxxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxx na trh xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),
x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4 a
c) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) až x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xxx uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky
§12
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx mohou obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx požadavků uvedených x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x této xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxx xxxx jogurt xxx označit xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.
(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx označí jogurt, x xxxxxxx byl xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx syrovátky, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % mléčných xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x koncentrované xxxxx. Xx obale xxxxxxx xx uvede xxxx xxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11).
(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxxx typu" xxxx "jogurt xxxxxxx xxxxx" xx označí xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx zahájením xxxxxxxx xxxxxxx.
§13
(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx x
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
Sýry a xxxxxxx
§14
(1) Xxx xx xxxxxx
x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,
x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou x
x) jako "tavený xxxxxx výrobek", pokud xxxxxx xxx obsahuje xxxx xxx 5 % laktózy.
(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx nezrající sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxx "zrající xxx" xx označí xxx, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx procesům.
(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx označí sýr, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Jako "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, který xxx po prokysání xxxxxxxx napařením xxxxxx xxxxx, horkou xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(6) Jako "syrovátkový xxx" xx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx syrovátky nebo xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5, 6 a 7.
§15
(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "sýrový dort", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(3) Xxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce tabulce 8,
x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx x
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx o xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýrů činí xxxxx 1 % xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x sušiny x xxxx x xxxxxxx xxxx xx závadu. Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx sýrů xxxx xxx nižší xxx plus 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx uvedeného xx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se nepřipouští.
§16
Xxxxx x xxxxxx xxxx
(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" lze označit xxxxx do 20 xxx xx data xxxxxx.
(2) Jako "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx obal xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xxxxxx xx vnější xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(5) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx byla xxxxxxx xxxxx xxx, xx xxxx xxxxx uvede x xxxxxxxxxx hmotnostních.
(6) X koncentrátů mléčného xxxx xx xxxxx xxxx uvádí na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xx xxx
Xxxxx x mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXXX XXXXX
XXXXXXX KRÉMY
§18
Základní xxxxx
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině mraženého xxxxx zejména x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx uváděn xx xxx a xxxxx xx konečné xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx snížením xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °C x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),
x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, másla, xxxxx a sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, vyjma xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, vody, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x vody a xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx i vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x zahuštěném xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x
x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§19
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx byla xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 písm. x).
(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
§21
(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx
x) čokoládový, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,
b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx mléčného xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx složka xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.
(3) U xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.
§22
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx mražených xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k této xxxxxxxx.
(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, hladká, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a velkých xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Mražený krém xxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx a bílkoviny xxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.
(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx pastami xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx záměrně přidaný xxx.
§23
(1) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx ovocné xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému ovocného x maximálně na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x výrazným xxxxxxxx x chutí x hustou konzistencí, xxxx ananas, banán, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.
Xxxxxxx xx xxx
§24
(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstavce 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx mražených xxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§25
(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx o teplotě xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v místě xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.
(2) Xxxxxxx ve xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx než xxxxx 18 °C.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxx uvádění xx xxx xxxx xxxxxxxx.
XXXX XXXXX
XXXXX XXXX X XXXXX
§26
Xxxxxxxx pojmy
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů nebo xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx a olejů, xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými produkty2),
h) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx směs xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx a xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
§27
Členění na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xxxxxxx tuků x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
§28
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie15).
(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).
§29
Xxxxxxx xx trh
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, směsných xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx
x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
(3) Jedlé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.
(4) Olivový xxxx xx xxxxx xx xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).
§30
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x souladu x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.
Xxxxxxxxx ustanovení
§31
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx a oleje.
2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 124/2004 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx požadavky pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Druh xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxx či xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx |
106 |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení |
106 Xxxxxxxxxxxx acidophilus |
Jogurty včetně xxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx |
107 |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx z kefírových xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož mikroflora xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces cerevisiae, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104 |
Xxxxxxxx xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx |
xxxxxxxx mléčného kvašení 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx výrobek x bifidokulturou |
Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx |
106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kyselinu mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být xxxxxxxx optimální poměr xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx kasein
Sladký (v % xxxx.) |
Xxxxxx (x % hmot.) |
|
Obsah vlhkosti |
méně xxx 12,0 xxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx xxx 84,0 xxxxxx |
xxxx xxx 90,0 xxxxxx |
x xxxx obsah xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx než 2,0 xxxxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxxx kyselost |
méně xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 g xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5) |
xxxx xxx 7,5 xxxxxx |
xxxx než 2,5 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxx xxx 15 xx x 25 x |
xxxx xxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
|
Xxxxxxxxx obsah xxxxx |
0,75 xx/xx |
|
Xxxx |
xxx xxxxxx xxxxx |
|
Xxxxx |
xxxx xx xxxxxxx xxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx (x % hmot.) |
|
Obsah xxxxxxxx |
xxxx než 8,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx přepočteného xx suchý xxxxxxx |
xxxx xxx 88,0 xxxxxx |
x xxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xxxx než 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxx pH |
6,0 až 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) |
xxxx než 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
Xxxxxxxxx xxxxx olova |
0,75 xx/xx |
Xxxx |
xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo xxxxxx |
Xxxxx |
xxxx xx krémově xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v destilované xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 |
zahuštěné |
odtučněné, slazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
xxxxxx |
||
Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx/xxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys |
||
kysaná xxxx xxxxxxxx smetana |
||
kysané xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx procesu |
||
Mléčný výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxx mlékárenské a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx bezvodý |
|
máselný xxxxxxxxxx |
||
xxxxxxx xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxx stolní |
||
Složený xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xxxxxxx přípravek |
|
máslo x xxxxxxxxx alkoholu |
||
Tvaroh |
měkký nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxx |
||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxx hmotě s xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx nálevu, xxxx xxxxxx |
||
xxxxx xxxxx (ke xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx x xxxxx |
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx kasein |
kyselý sladký |
potravinářský xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxx výrobek xxxxxxx |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Přístupné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných výrobků
Výrobek |
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka |
Mléko xxxxxx, xxxxxxx tekutá, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xx 250 xx xxxx 250 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 xx xxxx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xx 1&xxxx;000 ml xxxx 1&xxxx;000 g |
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
xxx 1&xxxx;000 xx xxxx 1&xxxx;000 g |
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
xxx 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 250 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek |
do 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého balení |
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx |
||
xxx 1&xxxx;000 g |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx x xxxxxx |
xx 125 x |
&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
xx 250 g |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx v nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx |
xx 125 x |
&xxxx;- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 x |
&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 2,0 % x 20 xx balení |
||
do 500 x |
&xxxx;- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 500 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxxxxx a plátkový xxx, xxxxxxxxx tvaroh |
do 250 g |
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 20 x |
&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 x |
&xxxx;- 1,5 % x jednotlivého balení |
|
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
xxx 250 g |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx
Xxxx výrobku |
Obsah tuku (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxx |
10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx |
30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
35,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
26,5 |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 7,5 |
25,0 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5 |
20,0 |
17,5 |
x xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Zahuštěná slazená xxxxxxx |
xxxxxxx 16,0 |
14,0 |
|
Xxxxxxxxx slazené xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 8,0 |
28,0 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0 |
24,0 |
20,0 |
x xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
24,0 |
20,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % hmot.) |
Sušená xxxxxxx |
xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxx mléko |
nejméně 26,0 x méně xxx 42,0 |
Sušené částečně xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0 |
x tom xxxxxxxxx |
14,0 xx 16,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky
Druh xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (v % xxxx.) |
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx smetana |
nejméně 10,0 |
|
Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,5 |
8,0 |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
7,0 |
Jogurt xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
|
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxx 3,0 |
8,2 |
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx
Xxx |
Xxx x xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 45,0 |
Polotučný |
nejméně 25,0 |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxx xxx 10,0 |
Xxxxx tuku v xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx xxxx x x
% xxxx. xxxx v sušině = _____________________ x 100
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx vody x x
Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx sýra
Sýr |
% XXXXX |
Xxxxx xxxxx |
xxxxxxx 47,0 |
Tvrdý |
47,0 xx 54,9 |
Xxxxxxxxx |
55,0 xx 61,9 |
Xxxxxxxxx |
62,0 až nejvíce 68,0 |
Xxxxx |
xxxx xxx 68,0 |
XXXXX = voda v xxxxxxxxxx hmotě sýra, xxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; hmotnost xxxx v x
% XXXXX = _____________________ x 100
&xxxx; 100 - xxxxxxxx tuku v x
Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
Xxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
Xxx xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxx xxxxxxx |
xx xxxxxxx |
x xxxxx xx povrchu |
|
v celé xxxxx |
|
x xxxx Xxxxxxxx xxx |
x xxxxxx na xxxxxxx |
x xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx
Xxxxxx |
Xxx x xxxxxx (x % hmot.) |
Tučný |
nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx |
15,0 xx 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxx 5,0 |
Xxxxxxx 9 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx
Xxxxxx xxxx xxx sýr |
Tavený xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx pojmenovaný |
druhově xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
xx |
xxx xxxxx nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx |
xxx |
Xxxxx xxx |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxx*) |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem) |
ne |
ne |
ano |
Koření x xxxxxxx zelenina |
podle xxxxx xxxxxxx a x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť |
||
Ostatní xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx |
xxx |
xxx |
*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky
Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mražených xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xx 100 x |
&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
xxx 500 g |
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx |
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
Mražený xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.: |
mléčný |
vanilkový |
|
s xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx. |
Xxxxxxxxxx mléčná sušina (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx tuk (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Mražený xxxx xxxxxxxxx |
8,0 |
||||
Xxxxxxx xxxx xxxxxx |
6,0 |
2,5 |
|||
Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx |
5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx) |
||||
Xxxxxxx xxxx vodový |
12,0 |
||||
Mražený xxxx xxxxxx |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
||
Xxxxxxx krém xxxxxx |
12,0 |
25,0 |
7,0 |
Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x závislosti xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx složky xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
Výrobek |
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx |
xx 1 xxxxx |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx |
1 xx 15 xxxxx |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxx 15 xxxxx |
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
0,5 xx 5,0 xx |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 5 kg |
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx jedlých xxxx x olejů xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx výběrový xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 2 - Členění x xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxx x xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.) |
Babassový xxxx |
xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx spp. |
Kokosový tuk |
vyrobený x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx spp. |
Hroznový xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx L.) |
Kukuřičný xxxx |
xxxxxxxx x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Zea mays X.) |
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxx xx xxxxx hořčice bílé (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), hořčice xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Brassica xxxxx (X.) Xxxx). |
Xxxxxxxxxxxx xxx |
xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein |
tekutá xxxxxx získaná z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmojádrového xxxx frakcionací |
Palmový xxx |
xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx frakcionací |
palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein |
tekutá frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx bylo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea X. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Oriza xxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx olej |
vyrobený xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.) |
Sójový olej |
vyrobený xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (L.) Xxxx.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxxxxxxxx olej x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx |
Xxxxxxx olej |
olej získaný x plodů xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. et Link) |
Informace
Právní xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. c) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
274/2019 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.1.2020
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx x kaseinátů xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.
Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxx 2007/61/ES ze xxx 26. září 2007, kterou xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (veterinární xxxxx), ve znění xxxxxxxxxx předpisů.
Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.
Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx se živočišnými xxxxxxxx.
4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.
5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.
6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx a některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.
8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/ES x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.
11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.
12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.
13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.
16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (EU) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.
17) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.