Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.
Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
397/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
Základní pojmy §2
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3
Označování §4
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11
Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13
Máslo a mléčné tuky §16
Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17
ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY
Základní pojmy §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21 §22 §23
ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE
Základní pojmy §26
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27
Požadavky na jakost a označování §28
Uvádění na trh §29
Přechodná ustanovení §30
Účinnost §33
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů
Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
397
XXXXXXXX
xx xxx 2. xxxxxxxx 2016
x xxxxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Předmět xxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje
a) xxxxxx označování potravin, x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se x xxxxx a přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,
1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx během xxxxxx uvádění xx xxx,
3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,
4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXXX PRVNÍ
MLÉKO A XXXXXX VÝROBKY
§2
Základní pojmy
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného původu4) x xxxxxxxx podle xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),
b) smetanou xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx veterinární x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních ve xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 k této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ze smetany xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx směsi, xx xxxxxx mohou xxx přidány xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx obojí, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % hmotnostních,
g) xxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx xxxx zráním,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx tvarohů x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinů; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx fermentaci xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, nebo x xxxxxxx převládá xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla,
m) xxxxxxxx xxxxx bezvodý xxxxxx tuk xxxxxxx x mléka, smetany xxxx xxxxx obsahující xxxx xxx 99,3 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx obohacení xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pomocí vysokotlaké xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx prokysáním směsi x xxxxxxxxx x xxxxxxx homogenizací před xxxxxxx xx obalu,
o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx oddělením xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x vysušením sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x mléka, splňující xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx jiných koagulujících xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této vyhlášce,
r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 3 k xxxx vyhlášce,
s) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx,
x) mléčným permeátem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx přírodní xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx výši nejméně 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; může xxx bezvodá xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx směsí xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),
w) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx teploty 80 °X,
x) vysokotepelným xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x mléčných výrobků xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) bez xxxxxxxx uzávěru, a
z) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx se zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§3
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 x této xxxxxxxx.
§4
Označování
(1) X mléčného xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením podle §2 písm. x) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).
(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx uvedeného x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "jogurt" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx u xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx standardizace, nemusí xxx obsah xxxx xxxxxx.
Mléko x xxxxxxx
§5
(1) Xxxxx x smetana xx označí
a) xxxxxx xxxxx x skupiny,
b) xxxxxx podskupiny xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 1, x
x) xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.
(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se označí xxxxxx tepelného ošetření xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).
(4) Xxxx "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.
(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx mléko" nebo "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx prodloužení xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
§6
(1) Označení "mléčný xxxxx" xxx použít x tekutého mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx o ochucení xxxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.
(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxx "smetanový krém x vysokotučné smetany" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx smetany xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx tento xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x tvarohu, xxxxx xxxx smetany x xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxx. Xxxx se xxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx obsahem xxxx a obsahem xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobky
§7
(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se smí xxxxxx xxxxx cukr xxxxx bílý, xxxx xxxx xxxx cukr xxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x směsi kakaa x cukrem, čokoládu x čokoládové bonbony6).
(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:
xxxxxxx xxxxx = % xxxxxxxxx x 100
________________________________
% xxxxxxxxx + % vody
(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx 1.
§8
(1) Trvanlivosti u xxxxxxxx mléčných výrobků xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx sušení.
(2) U xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x sušených mléčných xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek podle xxxxxxxx x přidávání xxxxxxxx x minerálních xxxxx x některých xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).
(3) Aniž xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx mléka xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, a xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebyl xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxx x laktózu.
§9
(1) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce tabulky 2.
(2) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xx x názvu xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x balení určeném xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx stavu včetně xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x hmotnosti xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), mohou xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx obalu, x výjimkou xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobku.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx pro výživu xxxxxxx do 12 xxxxxx".
§10
(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ze suroviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5).
(2) Xxx xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).
(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).
(4) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, draselné, xxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx neutralizační x xxxxxxx činidlo, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx a enzymech10).
§11
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obale xxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x potravinářského xxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4,
x) čistou xxxxxxxxx x kilogramech nebo xxxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,
x) x xxxxxxx dovážených xx xxxxxxx xxxx xxxxxx země xxxxxx x
x) xxxxx výroby xxxx jiným označením, xxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxxxx šarže.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx směsi se xx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),
x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 odst. 4 x
x) x xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx a u xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) až d) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky
§12
(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx mléčných výrobků xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx ochucujících xxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující složky.
(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx požadavků uvedených x příloze č. 1 a xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx tuku x
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(4) Xxxx bílý xxxxxx xxx xxxxxxx všechny xxxxx jogurtu xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxx "řecký xxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % mléčných xxxxxxxx, které nebyly xx xxxxxxx záměrně xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxx xx uvede xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11).
(6) Xxxx "xxxxxx řeckého typu" xxxx "xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xx označí xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx přidáním koncentrovaných xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§13
(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) xxxxxxx xxxx x
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
Sýry x tvarohy
§14
(1) Xxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, tavený xxxxxx xxxxxxx x syrovátkový xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) xxxx "tavený xxxxxx výrobek", pokud xxxxxx sýr obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.
(2) Xxxx "xxxxxxx sýr" xxx xxxxxxx nezrající xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" se označí xxx, x kterého xx xxxxxxxxx došlo x dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx.
(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx označí xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, horkou xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(6) Jako "xxxxxxxxxxx xxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx syrovátky x xxxxxx.
(7) Xxxxxxxx sýr xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5, 6 x 7.
§15
(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx použít xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx dezert", "sýrová xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(3) Tvaroh xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce tabulce 8,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx technologické tolerance xxxx v xxxxxx x přírodních xxxx xxxx být nižší xxx xxxx 5 % hmotnostních, x xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx dosahovat xxxxxxx plus 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxx na xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxx a xxxxxx xxxx
(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" lze xxxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.
(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" se označí xxxxx skladované xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X a nižších,
(3) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Datum výroby xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu xxxxxx na vnější xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti označí xxxxxxxx.
(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx označí
a) xxxxxxx xxxxxx a
b) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx druhů koncentráty xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxx, se xxxx obsah xxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.
(6) X koncentrátů mléčného xxxx se obsah xxxx xxxxx na xxxx procenta xxxxxxxxxx.
§17
Uvádění mléka a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx
Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, smetany a xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx sterilací, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx sýrových výrobků x jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx na trh xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČÁST DRUHÁ
MRAŽENÉ XXXXX
§18
Xxxxxxxx xxxxx
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx pastovité konzistence, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxx xx konečné xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx12),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, vyjma xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x práškovém xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 7 x této xxxxxxxx.
§19
Členění xx skupiny x podskupiny
Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x této xxxxxxxx.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Mražený xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).
(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xx jakost
§21
(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx kakaa,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % hmotnostní těchto xxxxx nebo jejich xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.
(2) V názvu xxxxxxxxx krému mléčného xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx názvem mléčného xxxxxxx, který xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový nebo xxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.
§22
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, hladká, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x bílkoviny xxxx než xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxx složku u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx vodový x mražený krém xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx xxxxxxx přidaný xxx.
§23
(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx x citrusového xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kyselost xxxx, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x maximálně na 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx s výrazným xxxxxxxx a xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx na xxx
§24
(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx dodává pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxx krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X nebo nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost výrobku xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nemusí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x xxxxxxx, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování a xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x nižší. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx přístrojem pro xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx teplotu v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx do xxxx minimální trvanlivosti.
§25
(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx při xxxxxxx x teplotě xxxxx 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx teplota xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.
(2) Xxxxxxx ve xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxx 18 °C.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx dovoleno.
XXXX XXXXX
XXXXX TUKY X XXXXX
§26
Xxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx tkání živočichů xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxxxxxx xxxxxx procesů, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých tuků x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x živočišných olejů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxx roztíratelným tukem xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) tekutým xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x tuky xx xxxxx emulze xxxx x tuku x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx celkový xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních a xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xx studena xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ohřevu, které xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx xxxxx a xxx jeho xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx vyhlášce.
§27
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx tuků a xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
§28
Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových xxxxx xxxx upraveny x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx unie15).
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2).
§29
Xxxxxxx na xxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, směsných xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx
x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx x živočišné tuky x oleje a xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx uváděny xx trh xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xx xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§31
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a oleje.
2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. září 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Druh xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxx či xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx dále xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxx, smetanový xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx |
106 |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxx |
107 |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx x kefírových xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx mikroflora xx xxxxxx z xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus i xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus a xxxx Leuconostoc, Lactococcus x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104 |
Kefírové xxxxx |
xxxxx skládající xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx valida x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx výrobek x bifidokulturou |
Bifidobacterium sp. x kombinaci s xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kvašení |
106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: U xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou být xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxx xxxxxxx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxx (x % xxxx.) |
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx |
xxxx xxx 84,0 xxxxxx |
xxxx xxx 90,0 včetně |
z xxxx xxxxx kaseinu |
více xxx 95,0 včetně |
více xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
xxxx xxx 2,0 včetně |
Obsah bezvodé xxxxxxx |
xxxx než 1,0 xxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 g xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) |
xxxx xxx 7,5 xxxxxx |
xxxx xxx 2,5 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxx xxx 15 xx v 25 x |
xxxx xxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx ve 25 x |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx |
0,75 xx/xx |
|
Xxxx |
xxx xxxxxx xxxxx |
|
Xxxxx |
xxxx xx xxxxxxx bílá |
|
Vzhled |
připouští xx xxxxxx, které xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx |
Příloha x. 3 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx (x % xxxx.) |
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxx než 8,0 xxxxxx |
Xxxxx kaseinu xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 88,0 včetně |
z xxxx obsah xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxx xX |
6,0 xx 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxx xxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx |
0,75 xx/xx |
Xxxx |
xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo xxxxxx |
Xxxxx |
xxxx xx krémově xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. III xxxx IV xxxxxxx XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 |
xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx polotučné, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
xxxxxx |
||
Xxxxxx nebo xxxxxxxx mléčný xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx/xxxxx |
xxxxxxxxx mléko |
||
acidofilní xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx |
xxxxxxx xxx xxxx mléčný xxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
xxxxxxx xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx roztíratelný xxx (xxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx tučný nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx nebo xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx |
||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xx povrchu s xxxxxx uvnitř hmoty dvouplísňový v xxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx |
||
xxxxx xxxxx (ke strouhání) tvrdý polotvrdý poloměkký měkký |
||
tavený |
roztíratelný s xxxxx |
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek |
potravinářský xxxxxx |
xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kysaný xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxxxxx |
xx 250 xx xxxx 250 g |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 xx nebo 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení |
|
do 1&xxxx;000 ml xxxx 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 1&xxxx;000 ml xxxx 1&xxxx;000 g |
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 1&xxxx;000 g |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 0,5 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxx výrobek |
do 250 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 0,5 % x 20 ks xxxxxx |
||
xxx 1&xxxx;000 x |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx a xxxxxx |
xx 125 g |
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
xx 250 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 1,0 % u 20 xx balení |
||
do 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx x nálevu xx odkapání nálevu |
do 125 x |
&xxxx;- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 g |
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 500 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 500 x |
&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxx |
xx 250 g |
- 7,0 % u jednotlivého xxxxxx |
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x složené xxxxxx xxxxxxx |
xx 20 x |
&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení |
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 x |
&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 250 g |
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxxx |
10,0 |
Xxxxxxx ke xxxxxxx |
30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
35,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
Druh xxxxxxx |
Xxxxx tuku (x % hmot.) |
Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
26,5 |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 7,5 |
25,0 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx než 7,5 |
20,0 |
17,5 |
x xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx odstředěné mléko |
nejvíce 1,0 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx tuku (x % xxxx.) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx |
xxxxxxx 16,0 |
14,0 |
|
Zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxx mléko |
nejméně 8,0 |
28,0 |
|
Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0 |
24,0 |
20,0 |
x xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
24,0 |
20,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (v % hmot.) |
Sušená xxxxxxx |
xxxxxxx 42,0 |
Xxxxxx plnotučné xxxxx |
xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0 |
Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxx než 1,5 a xxxx xxx 26,0 |
v xxx xxxxxxxxx |
14,0 xx 16,0 |
Sušené xxxxxxxxxx mléko |
nejvíce 1,5 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky
Druh výrobku |
Obsah xxxx (v % xxxx.) |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx smetana |
nejméně 10,0 |
|
Xxxxxx xxxxx xxxxxx jogurtového |
nejméně 0,5 |
8,0 |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
7,0 |
Xxxxxx bílý xxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
|
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxx 3,0 |
8,2 |
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxx |
Xxx x xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxx xxx 10,0 |
Xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx xxxx x g
% hmot. xxxx x sušině = _____________________ x 100
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - hmotnost xxxx x g
Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx sýra
Sýr |
% XXXXX |
Xxxxx tvrdý |
nejvíce 47,0 |
Xxxxx |
47,0 xx 54,9 |
Xxxxxxxxx |
55,0 až 61,9 |
Xxxxxxxxx |
62,0 xx xxxxxxx 68,0 |
Xxxxx |
xxxx než 68,0 |
XXXXX = voda x xxxxxxxxxx hmotě xxxx, xxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorce:
&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; hmotnost xxxx x x
% XXXXX = _____________________ x 100
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx v x
Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx zrání
Sýr |
Charakteristika |
Sýr xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxx xxxxxxx |
xx xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx |
|
x celé xxxxx |
|
x xxxx Plísňový xxx |
x plísní xx xxxxxxx |
x plísní uvnitř xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx |
Xxx x xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxx |
xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx |
15,0 až 25,0 |
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxx 5,0 |
Xxxxxxx 9 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx xxx sýr |
Tavený xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr |
Tavený sýrový xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx koncentrát |
pouze pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxxx xxxxxx složky |
ne |
ano obsah xxxxxxx 5 % hmot. xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx sýru |
ano |
Jedlá sůl |
ano |
ano |
ano |
Bakteriální xxxxxxx |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxx*) |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxx (xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx) |
xx |
xx |
xxx |
Xxxxxx a xxxxxxx zelenina |
podle xxxxx xxxxxxx a x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxx |
xxx |
*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx účinky
Příloha č. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xx 100 g |
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.: |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
x xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx. |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxx (v % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxx skořápkové xxxxx (v % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
8,0 |
||||
Xxxxxxx krém xxxxxx |
6,0 |
2,5 |
|||
Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx |
5,0 (xxxxx rostlinného xxxx) |
||||
Xxxxxxx krém xxxxxx |
12,0 |
||||
Xxxxxxx xxxx ovocný |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
||
Mražený krém xxxxxx |
12,0 |
25,0 |
7,0 |
Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka |
Rostlinný xxxx |
xx 1 xxxxx |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk |
1 xx 15 xxxxx |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxx 15 xxxxx |
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx balení |
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
0,5 až 5,0 kg |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 5 kg |
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a olejů xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
Jedlý xxx nebo xxxxx xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx druhu živočicha |
|
ztužený |
plně částečně |
|
pokrmový |
||
roztíratelný17) |
||
směsný xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx tuky x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx. |
Xxxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx ořechů, xxxxx xxxxx kokosové (Xxxxx xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů bavlníku Xxxxxxxx xxx. |
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.) |
Kukuřičný xxxx |
xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.) |
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Koch). |
Palmojádrový xxx |
xxxxxxxx x jader xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - olein |
tekutá xxxxxx získaná x xxxxxxxxxxxxxx tuku frakcionací |
palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x palmového tuku xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx frakcionovaný - xxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx speciálním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx xxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx napus X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea X. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx |
Xxxxxxx olej xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Brassica xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx juncea X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx kyseliny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxx olej |
vyrobený z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx olej |
vyrobený xx semen světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx L.) |
Sójový xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx max (X.) Xxxx.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx x vysokým obsahem xxxxxxxx olejové |
vyrobený xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx L.) xxxx obsahovat xxxxxxx 75 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. xx Xxxx) |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. c) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.
Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
274/2019 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2020
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x sbližování xxxxxxxx předpisů členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x kaseinátů xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.
Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx mléka xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.
Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004.
5) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.
6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Sb.
7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.
8) Zákon č. 477/2001 Sb., x obalech a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu x x způsobu xxxxxx použití, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxx x x xxxxx směrnice Rady 83/417/XXX, xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.
11) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.
12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.
16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x charakteristikách xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x obchodních xxxxxxx xxx olivový xxxx.
17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č.1308/2013.