Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), zároveň xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti na xxxxxx členění podle xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami během xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) splňující xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného původu4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a hygienické xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx fyzikální xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

d) jogurtem xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx xxx zvýšit obsah xxxxxx pouze přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx nebo neslazený, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, odtučněného nebo xxxxxxxx odtučněného xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx obojí, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,

x) sušeným mlékem xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx syřidla nebo xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx pomocí syřidla,

j) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx tukem bezvodý xxxxxx tuk xxxxxxx x xxxxx, smetany xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % hmotnostních mléčného xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, s xxxxxxxxx sušeného mléka x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a nejvíce 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, který xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pomocí xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx xxxxxx koagulujících xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx činidly a xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných bílkovin xx základě xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx z xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx s xxxxxxx bezvodé xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; může xxx bezvodá nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx kysacího procesu x xxxx balením x potlačení xxxx xxxxxxxxx aktivity přítomné xxxxxx mikroflóry až xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) sterilací xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °C xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 k této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 písm. x) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx uvedeného v příloze č. 4 x této xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxx údaje x xxxxxx tuku x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxx tuku xxxxxx.

Mléko a xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo v příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxx 1, x

x) obsahem xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx tekutá smetana x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx.

(3) X tekutého xxxxx x tekuté xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného ošetření xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" lze xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx ošetřeny xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx vysokotepelným xxxxxxxxx xxxx sterilací.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X ochuceného xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx u názvu xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx složky nebo xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx krém x vysokotučné xxxxxxx" xx označí xxxxxxx x xxxxxxxxxxx smetany xxx xxxxxxxx cukru. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxx. Dále xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx obsahem xxxx x xxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx x sušené xxxxxx výrobky

§7

(1) Jako xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx smí xxxxxx pouze xxxx xxxxx bílý, cukr xxxx xxxx cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x požadavcích pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x odstavcem 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů x xxxxxxxxxxx látek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky na xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx použít xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tukuprosté sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx sušeného odtučněného xxxxx, se x xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx určeném xxx konečného spotřebitele xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx uvedení do xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x obsahu xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x takto xxxxxxxxx výrobku.

(5) Je-li xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx druhu výrobku.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx ze suroviny xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx chlorovodíkovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxxxx xxx použít xxxxx hydroxidy, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, draselné, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx neutralizační a xxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

§11

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x nařízení x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx na obale xxxxxx

x) názvem druhu xxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) čistou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována šarže.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx na xxx xxxx směsi xx xx obale dále xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4 x

x) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx d) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx nebo xxxxxxxx mléčné xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této vyhlášce x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx xxxx a

c) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx označit všechny xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx označí xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx syrovátky, x xxxxx xxxxxxxx nejméně 5,6 % mléčných xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx. Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11).

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxxx xxxx" xxxx "jogurt xxxxxxx xxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, čehož xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx koncentrovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxx zahájením xxxxxxxx xxxxxxx.

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx označit mléčný xxxxxxx, v němž xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

Sýry x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny,

d) xxxxxxxx ochucující složkou x

x) jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx", xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx nezrajících xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Jako "xxxxxxx xxx" se xxxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "tavený xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx byl tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx sýr, xxxxx xxx po prokysání xxxxxxxx napařením horkou xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx syrovátky nebo xxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5, 6 x 7.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx použít xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx o xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx x sušině x xxxxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxx xxx xxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxxx sýrů x xxxxxxx xxxxx dosahovat xxxxxxx xxxx 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx xxxxxxxxx na xxxxx. Záporné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřipouští.

§16

Máslo x mléčné xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx označit xxxxx do 20 xxx od xxxx xxxxxx.

(2) Jako "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx výroby při xxxxxxxxx minus 18 °X x nižších,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx na obal xxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx označí

a) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxx druhů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx xxxx přidána xxxxx xxx, xx xxxx xxxxx uvede x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(6) X xxxxxxxxxxx mléčného xxxx se xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X s výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx trh xxx teplotě stanovené xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x závislosti xx skupině xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °C a xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx vztahujících se xx některé zmrazené xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x sušeného xxxxx, cukrů nebo xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx sladidel, x xxxxxxxxx dalších složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx a cukrů x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx i vína xxxxxx aromatizovaného vína xxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) zmrzlinovými směsmi xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx stavu, x zahuštěném xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny

Členění mražených xxxxx na druhy, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený krém xx označí názvem xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx složka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 odst. 1 písm. c).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx kakaa,

c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % hmotnostní xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx, nebo

d) xxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx xxxxx mléčného xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx použit xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

(3) U výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx být tato xxxxxx v názvu xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší xxx 3,0 % hmotnostní.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx a mléčné xxxxxxxxx.

(4) Jako xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx nebo konzervovaný xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx krém xxxxxx x mražený xxxx xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx xxxxxxx přidaný xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx jejich xxxxx, x kterých xxxxxxx kyselost šťáv, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl ovocné xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x výrazným xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ananas, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých skořápkových xxxxx nebo past xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx na xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx minus 15 °X. Dopravní prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro záznam xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, záznam xx uchovává xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x xxxxxxx, xx jde x xxxxxx mražených xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v tomto xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx jedním dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Mražený xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x teplotě xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu umístěným xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x místě xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Teplota xx xxxxx bodech mraženého xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx než minus 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx dovoleno.

ČÁST XXXXX

XXXXX TUKY X OLEJE

§26

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) jedlým xxxxx x olejem xxxx smíšených xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx v xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx vyskytují xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx stavu,

b) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, xxxxx nebo xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx tukem x olejem xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx a olejů, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x živočišných xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx xxxx ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx xxxx směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož xxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx lisování bez xxxxxxxxx ohřevu, xxxxx xxxxxxx ke xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx vodou, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění na druhy, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx tuků x xxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11 k této xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Jedlý xxx a jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x rostlinných xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u živočišných xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Jedlé rostlinné x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx z xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx na xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky a xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 124/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Tato xxxxxxxx byla xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx informací v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 písm. x) xx h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx mikroorganismy

Mléčná mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxxxxxxx mléko

Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení

106 Xxxxxxxxxxxx acidophilus

Jogurty xxxxxx xxxxxxxxxxx mléka

protosymbiotická směs Xxxxxxxxxxxxx salivarius subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x kefírových xxx xxxx kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Sacharomyces xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající se x kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 102

Xxxxxx mléčný výrobek x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx mléčného kvašení

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx: X jogurtových xxxxxxx mohou xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx však xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (x % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 včetně

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X roztoku XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 15 xx v 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

více xxx 88,0 včetně

z xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx přítomnost hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx x destilované xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx vápenatého

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x mléčných výrobků xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxx/xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx procesu

Mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem mléčné xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx bezvodý

máselný xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx nebo na xxxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x celé hmotě

s xxxxxx na xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (ke xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kasein

kyselý

sladký

potravinářský xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx nebo 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1&xxxx;000 xx xxxx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx balení

do 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 15,0 % u jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

 - 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 g

 - 2,0 % u jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, porcovaný tvaroh

do 250 x

&xxxx;- 7,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x složené mléčné xxxxxxx

xx 20 g

 - 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 1,0 % u 20 xx balení

nad 250 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (v % xxxx.)

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx než 1,5 x xxxx xxx 26,0

v xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Tabulka 4 - Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt bílý xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt bílý

nejméně 3,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině

Sýr

Tuk x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorce:

                                            &xxxx;      &xxxx; hmotnost xxxx x g

% hmot. xxxx v xxxxxx = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace přírodních xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 47,0

Xxxxx

47,0 xx 54,9

Xxxxxxxxx

55,0 xx 61,9

Xxxxxxxxx

62,0 až nejvíce 68,0

Xxxxx

xxxx xxx 68,0

XXXXX = xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx stanoví xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _____________________ x 100

                   &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx tuku v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx povrchu

s xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x toho Xxxxxxxx xxx

x plísní na xxxxxxx

x plísní xxxxxx xxxxx sýra

dvouplísňový

Tabulka 8 - Klasifikace tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v sušině (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano

obsah nejvýše 5 % hmot. xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx sýru

ano

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx a xxxxxxx zelenina

podle druhu xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx konečnému xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (v % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Suché skořápkové xxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mražený xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx vodový

12,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxxxx v závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, ztužené x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Tabulka 1 - Xxxxxxxx členění xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Jedlý xxx nebo xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, vepřový xxx výběrový xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Členění a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vyrobený x xxxxx podzemnice olejné (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx kokosové (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů bavlníku Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx hroznů xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx alba X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), hořčice xxxxx xxxx žluté (Brassica xxxxxx (X.) Czemajev x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Brassica xxxxx (X.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx x palmojádrového xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Brassica toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx olej nízkoerukový

vyrobený xx semen x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % hmot. xxxxxxx kyseliny z xxxxxxxxx obsahu mastných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx barvířské (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx sezamu (Sesamum xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sóji (Xxxxxxx xxx (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. et Xxxx)

Informace

Právní předpis x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. c) xx x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 397/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

377/2025 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 274/2019 Xx.

x xxxxxxxxx od 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. listopadu 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx mléka xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx směrnice 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniky, x xxxxx xx xxxxxxx xx živočišnými xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Sb.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x přidávání xxxxxxxx x minerálních xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x o způsobu xxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxx a o xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x požadavcích xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 ze dne 13. xxxxx 2012 x obchodních normách xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č.1308/2013.