Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušné předpisy Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx se k xxxxx a přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí

a) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x společné organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) splňující xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) a podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx veterinární x hygienické xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % hmotnostních ve xxxxx xxxxxx (mléčného xxxx x plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) kysaným xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí, syrovátky xxxx jejich směsi xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí nebo xxxxxx xxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx procesu,

e) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx kterým mohou xxx xxxxxxx smetana xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx v konečném xxxxxxx přesahovat 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou smetanou xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx částečně odtučněného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsi, s xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx vysrážením xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo zráním,

h) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x jogurtů xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, nebo x kterého převládá xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx při xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx tukem xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x mléka, xxxxxxx xxxx másla obsahující xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx prokysáním xxxxx x termizací s xxxxxxx homogenizací xxxx xxxxxxx do obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx kyselým srážením xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x mléka, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx jiných xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce,

s) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx z xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) laktózou xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx kysacího xxxxxxx x před balením x potlačení xxxx xxxxxxxxx aktivity přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) sterilací mléka x mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) bez xxxxxxxx uzávěru, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prošel xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx podle §2 xxxx. u) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx xxx xxxxx x skupiny výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx xxxxxxx "jogurt" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx nebo objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx u xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx této xxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly vyrobeny x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, nemusí xxx xxxxx xxxx xxxxxx.

Xxxxx x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x společné organizaci xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) nebo v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx smetana x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.

(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, u kterých xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "mléčný xxxxx" xxx použít x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx x ochucení xxxxxxxxx xxxxx vyhlášky x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označením "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x vysokotučné xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x obsahem xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxx xx xxxxx výrobek označí xxxxxxx xxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle vyhlášky x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové bonbony6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx hodnotě xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx vitaminů x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze u xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x mléku xxxxxxx na minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby v xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx permeát, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulky 2.

(2) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného odtučněného xxxxx, se u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx uvedení do xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x obsahu xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx mléčný xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx xxxxxxxxxx obalu, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx označení "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný bílkovinný xxxxxxx musí být xxxxxxx ze suroviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Při xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, kyselinu citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx kultury mléčného xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x enzymech10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx syřidlo xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x enzymech10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na obale xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxx názvem xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x potravinářského xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx na xxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx původu x

x) datem xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx kterého xxxx xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) slovem "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a

c) x xxxxxx bílkoviny ze xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xxx uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx se týkají xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující složky.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx bílý xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtu bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx označí jogurt, x kterého byl xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx obsahuje nejméně 5,6 % xxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xx xxxxxxx záměrně xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11).

(6) Jako "xxxxxx xxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx koncentrovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx zahájením xxxxxxxx xxxxxxx.

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tuku a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) obsahem sušiny,

d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou x

x) xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx", xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xx označí xxx, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx.

(4) Xxxx "tavený xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxx" se xxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx horkou xxxxx, xxxxxx párou, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxx "syrovátkový xxx" se označí xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx syrovátky x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx tabulkách 5, 6 a 7.

§15

(1) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh xx xxxxxx

x) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Přípustná odchylka x údaje x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx od hodnot xxxxxxxxx xx obalu. Xxxxx xxxxx xxxx x sušiny x xxxx a xxxxxxx xxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxxxxxxx sýrů xxxx xxx xxxxx xxx plus 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx sýrů a xxxxxxx xxxxx dosahovat xxxxxxx xxxx 4 % xxxxxxxxxx xx xxxxx uvedeného xx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" lze xxxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxx xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 měsíců xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx minus 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx sůl, se xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(6) X xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx procenta xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh při xxxxxxx od 2 °X xx 8 °X s výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx mléka x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tavených xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, pevné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxx xx konečné xxxxxxxx xx zmrazeném xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx snížením teploty xx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx x souladu x vyhláškou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, másla, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx i xxxx xxxxxx aromatizovaného xxxx xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo polotovary x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x práškovém xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x této xxxxxxxx.

§19

Členění na skupiny x podskupiny

Členění xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx názvem xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx byla xxxxxx xxxxxx nahrazena xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 písm. c).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx xxx uvést xxxxx

x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx krému mléčného xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx mléčného xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx použit xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mražených krémů xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx musí xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x mražený xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx x bílkoviny xxxx než xxxxxx xxx x mléčné xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx lze použít xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými plody xxxx xxxxxxx ze xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx záměrně přidaný xxx.

§23

(1) Podíl ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x citrusového xxxxx x dalšího xxxxx xxxx jejich xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kyselost xxxx, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx x hustou konzistencí, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx past xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx krém určený xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota výrobku xxxxxxxxxx zvýšit xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Dopravní prostředek xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx uchovává xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle odstavce 2 x případě, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v tomto xxxxxxx musí být xxxxxxxx prostředek vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší. Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx skladě, s xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx přístrojem pro xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx krému xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx do xxxx minimální trvanlivosti.

§25

(1) Mražený xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx 18 °C x nižší, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, schopných xxxxxx xxxx teplotu x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se teplota xxxx v místě xxxx vzduchu na xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Teplota xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxx 18 °C.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxx není xxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx vyskytují xx normálních podmínek x xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,

b) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx tuk a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxxxxxx xxxxxx procesů, nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx x tuků,

g) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx xxxx ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx xxxx směs xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x tuky xx xxxxx emulze xxxx x tuku x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) koncentrovaným xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx tuku je xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx studena xxxx získaný pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx lisování xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho vyčištění xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx vyhlášce.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx roztíratelných xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx upraveny x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Jedlý xxx a xxxxx xxxx xx označí xxxxxx druhu, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx nesmí přesáhnout

a) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx emulgovaných xxxx 15 °C, xxxx

x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Xxxxx rostlinné x živočišné xxxx x oleje x xxxxxxx x xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx a uvedené xx trh xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. září 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x předpisů xxx xxxxxx informační společnosti.

§33

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx bakterií mléčného xxxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx acidophilus

Jogurty xxxxxx xxxxxxxxxxx mléka

protosymbiotická xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus

107

Kefír

zákys xxxxxxxxxx x kefírových xxx nebo kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx společenství

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Torulopsis xxxx Xxxxxxx xxxxxx x mezofilních a xxxxxxxxxxxx kultur bakterií xxxxxxxx kvašení v xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx: X jogurtových xxxxxxx xxxxx být xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány kmeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální poměr xxxx základních kmenů xxxxxxxxx kultury.

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (x % hmot.)

Kyselý (v % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 včetně

více xxx 90,0 včetně

z xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx než 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 15 xx v 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx krémově bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit mírným xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx x destilované xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx vápenatého

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx podle xxxx 1 odst. III xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx neslazené

částečně odtučněné xxxx xxxxxxxxx, slazené xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxx/xxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx mléčného tuku

máselný xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx s xxxxxxxxx alkoholu

Tvaroh

měkký xxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx hmotě

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (ke xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

potravinářský xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přístupné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x xxxxxxxx výrobků

Výrobek

Hmotnost xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kysaný xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx xxxx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 1&xxxx;000 xx nebo 1&xxxx;000 g

 - 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 xx xxxx 1 000 g

 - 1,5 % u xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého balení

 - 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 g

- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 x

&xxxx;- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks balení

nad 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx odkapání nálevu

do 125 x

&xxxx;- 15,0 % u jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného tuku x složené xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % u 20 xx balení

do 250 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks balení

nad 250 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx neslazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné slazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x tom xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt bílý xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x sušině

Sýr

Tuk v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;   &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. xxxx x xxxxxx = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;                                  &xxxx; &xxxx;&xxxx;   100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 6 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle konzistence xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 47,0

Tvrdý

47,0 xx 54,9

Xxxxxxxxx

55,0 xx 61,9

Xxxxxxxxx

62,0 až xxxxxxx 68,0

Xxxxx

xxxx než 68,0

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;     &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;    xxxxxxxx xxxx x g

% XXXXX = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;    &xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x plísní xx xxxxxxx

x plísní xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence a xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx měkký nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Obecný přehled xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Složka xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, smetana, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy se xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx krémů

Druh

Celková xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx skořápkové xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx rostlinného xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx ovocného a xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx složky xxxx xxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx olej

do 1 litru

 - 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % u xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Členění jedlých xxxx x olejů xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx xxxxxxxx hovězí xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx tuky a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Bavlníkový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx různých xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Kukuřičný xxxx

xxxxxxxx x klíčků kukuřice (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx hořčice xxxx (Xxxxxxx alba X. xxxx Xxxxxxxx hirta Xxxxxx), hořčice hnědé xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx palmy xxxxxxx (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx získaná x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx frakce s xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - stearin

pevná xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx krystalizace xxx, xxx bylo dosaženo xxxxxxx jodového čísla 60 nebo xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxx řepky olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx campestris L., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Brassica xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx kyseliny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx L.) xxxx obsahovat xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sezamu (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx olej

vyrobený ze xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx olej x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. et Link)

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 odst. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až x), která nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx týkajících xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x o xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. prosince 2001 x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, kterou xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x xxxxxxxxx druzích xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX a nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární péči x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniky, x xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx použití, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

10) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx vztahujících xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx.

17) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.