Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

o požadavcích xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné předpisy Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx na přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX VÝROBKY

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na veterinární xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) smetanou xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka,

c) kysaným xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx směsi xx použití mikroorganismů xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, podmáslí xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx zahuštěného xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx nebo neslazený, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného mléka xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vysrážením mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx tvarohů x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx srážení xxx xxxxxxxx pomocí syřidla,

j) xxxxxx mléčný výrobek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx tukem bezvodý xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx před xxxxxxx xx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x vysušením sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z odtučněného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx reakcí xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 k xxxx vyhlášce,

s) mléčným xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx získaný odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) laktózou přírodní xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx syrovátky x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; může xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx xxx směsí xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x potlačení xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx teploty 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 písm. x) xx x), xx xxxxxxx k xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx skupiny "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxx údaje o xxxxxx xxxx x xxxxx a mléčných xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx je jakostním xxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxx.

Mléko x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxx, který xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1, x

x) obsahem tuku.

(2) Xxxxxx xxxxx kravské xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) X tekutého xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou smetanu, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.

(5) Názvem "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx pouze tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Označení "xxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x tekutého mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x xxxxxxxxxxx smetany" xx xxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "smetanový xxxx" xx označí xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxx xx xxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx obsahem xxxx x obsahem xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx cukr xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxx ošetřením podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x odstavcem 1.

§8

(1) Trvanlivosti u xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x sušených mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o přidávání xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x mléku xxxxxxx na minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx odstraněním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxx x laktózu.

§9

(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx i xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X sušeného xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx doporučený xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx o obsahu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený mléčný xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx než 20 x xxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx výživu9), se xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských přídatných xxxxxxx a xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx použít xxxxx hydroxidy, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 xxxx. 4,

x) čistou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx trh,

d) x výrobků dovážených xx xxxxxxx zemí xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována šarže.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxx na trh xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4 a

c) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) až x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xxx uvést xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx mohou obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) názvem xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx požadavků uvedených x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx označit xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx označí jogurt, x xxxxxxx byl xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx syrovátky, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % mléčných xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x koncentrované xxxxx. Xx obale xxxxxxx xx uvede xxxx xxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11).

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxxx typu" xxxx "jogurt xxxxxxx xxxxx" xx označí xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx zahájením xxxxxxxx xxxxxxx.

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

Sýry a xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou x

x) jako "tavený xxxxxx výrobek", pokud xxxxxx xxx obsahuje xxxx xxx 5 % laktózy.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx nezrající sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající xxx" xx označí xxx, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx procesům.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx označí sýr, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(5) Jako "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, který xxx po prokysání xxxxxxxx napařením xxxxxx xxxxx, horkou xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(6) Jako "syrovátkový xxx" xx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx syrovátky nebo xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5, 6 a 7.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "sýrový dort", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce tabulce 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx o xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýrů činí xxxxx 1 % xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x sušiny x xxxx x xxxxxxx xxxx xx závadu. Xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx sýrů xxxx xxx nižší xxx plus 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx uvedeného xx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se nepřipouští.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" lze označit xxxxx do 20 xxx xx data xxxxxx.

(2) Jako "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx obal xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xxxxxx xx vnější xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx byla xxxxxxx xxxxx xxx, xx xxxx xxxxx uvede x xxxxxxxxxx hmotnostních.

(6) X koncentrátů mléčného xxxx xx xxxxx xxxx uvádí na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xx xxx

Xxxxx x mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině mraženého xxxxx zejména x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx uváděn xx xxx a xxxxx xx konečné xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx snížením xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °C x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, másla, xxxxx a sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, vyjma xxxxxxxxxxx tuku,

d) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, vody, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x vody a xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx i vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x zahuštěném xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx byla xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 písm. x).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) čokoládový, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx mléčného xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx složka xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx mražených xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k této xxxxxxxx.

(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, hladká, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a velkých xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx a xxxxxxx xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx a bílkoviny xxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx pastami xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx záměrně přidaný xxx.

§23

(1) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému ovocného x maximálně na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x výrazným xxxxxxxx x chutí x hustou konzistencí, xxxx ananas, banán, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstavce 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx mražených xxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx o teplotě xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v místě xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Xxxxxxx ve xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxx než xxxxx 18 °C.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxx uvádění xx xxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů nebo xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx a olejů, xxxx jejich směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými produkty2),

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx směs xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x jedlými xxxxx a xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx získaný xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx tuků x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie15).

(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, směsných xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Jedlé xxxxxxxxx x xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxxx x nich xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx xxxxx xx xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x souladu x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx a oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 124/2004 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx požadavky pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Druh xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx či xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

106 Xxxxxxxxxxxx acidophilus

Jogurty včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z kefírových xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož mikroflora xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces cerevisiae, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného kvašení 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx výrobek x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx: U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx kyselinu mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být xxxxxxxx optimální poměr xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % hmot.)

Obsah vlhkosti

méně xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 g xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx přepočteného xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v destilované xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

odtučněné, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxx/xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx procesu

Mléčný výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx bezvodý

máselný xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx stolní

Složený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx (xxxxxxx přípravek

máslo x xxxxxxxxx alkoholu

Tvaroh

měkký nebo xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx na xxxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx hmotě

s xxxxxx na xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx nálevu, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (ke xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kasein

kyselý

sladký

potravinářský xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přístupné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných výrobků

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx tekutá, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 1&xxxx;000 ml xxxx 1&xxxx;000 g

 - 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 xx xxxx 1&xxxx;000 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého balení

 - 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v nálevu xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

 - 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

&xxxx;- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx a plátkový xxx, xxxxxxxxx tvaroh

do 250 g

 - 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

&xxxx;- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 1,5 % x jednotlivého balení

 - 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah tuku (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Zahuštěná slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 x méně xxx 42,0

Sušené částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x tom xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Polotučný

nejméně 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku v xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;   &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. xxxx v sušině = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; 100 - xxxxxxxx vody x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx sýra

Sýr

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 47,0

Tvrdý

47,0 xx 54,9

Xxxxxxxxx

55,0 xx 61,9

Xxxxxxxxx

62,0 až nejvíce 68,0

Xxxxx

xxxx xxx 68,0

XXXXX = voda v xxxxxxxxxx hmotě sýra, xxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; hmotnost xxxx v x

% XXXXX = _____________________ x 100

                      &xxxx; 100 - xxxxxxxx tuku v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx povrchu

v celé xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx na xxxxxxx

x xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx nejvýše 5 % xxxx. xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem)

ne

ne

ano

Koření x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx xxxxxxx a x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť

Ostatní xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx účinky

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 g

 - 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná sušina (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mražený xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx vodový

12,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x závislosti xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx xxxxxx složky xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx jedlých xxxx x olejů xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx výběrový xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Členění x xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx x xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový xxxx

xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx spp.

Kokosový tuk

vyrobený x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Kukuřičný xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx kukuřice (xxxxxxx Zea mays X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx hořčice bílé (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), hořčice xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Brassica xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx získaná z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmojádrového xxxx frakcionací

Palmový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx bylo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea X. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.)

Sójový olej

vyrobený xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx olej x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej získaný x plodů xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. et Link)

Informace

Právní xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. c) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

274/2019 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx x kaseinátů xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Směrnice Xxxx 2007/61/ES ze xxx 26. září 2007, kterou xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (veterinární xxxxx), ve znění xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx se živočišnými xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx a některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/ES x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (EU) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.