Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.


Xxxxxxxx, kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - MASO §1
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na jakost §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx na xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx xx oběhu §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Účinnost §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. srpna 2001,
kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx získané xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná při xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) krávou - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx masem - xxxx koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§2
Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
(1) Členění xx xxxxx x xxxxxxx je u xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx je
a) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) x děleného xxxxxxxxx xxxx uvedeno x příloze x. 1 xxxxxxx 3.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 [xxxx. 2 xxxx. x) xx 1.1.2002] xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se xxxxxx

x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x), x) a x); xxxx ostatních zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,

b) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,6)

x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) droby xxxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxxxx, x názvem xxxxxx xxxx části xxxx,

x) nedělená drůbež xxxxx "xxxxx jakosti X" xxxx "třída xxxxxxx B" x xxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 2,

f) dělené xxxxxxx maso názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy x. 1 xxxxxxx 3 x xxxx slovy

1. "xxx xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží maso xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, xxxx

2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží maso xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx, xxxx

3. "xxx xxxxx x kůže", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxx kůže,

g) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; u xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla. Xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx x zvěřinu pocházející x xxxxxxxxx chovu,

h) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahem xxxx x hmotnostních xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx procenty jednotlivých xxxxx použitých xxx.

(2) Xxxxxx maso balené, xxxxxxxx i xxxxxxxx xx při xxxxxxx xx oběhu, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx

x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "xxxxx",

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx zvířete,

c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx posledního xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx, xxx xx zvíře xxxxxxxx, xxx xxxx vykrmeno x xxx xxxx xxxxxxxx. X xxxxxxx, xx název xxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, mohou xx xxxxx xxxxx xxxxx "Původ:" x xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxxx xxxx pocházejícího x býka, volka xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx,

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxxxx prokazatelná vazba xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx listem skotu.7)

(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX),2) xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxxxxx upravená xxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx tělo
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx x pohmožděnin,
b) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Slepice x xxxxx xxxxxx xxxx navíc xxx xx prsou, stehnech, xxxx, zadní části xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x zbytky xxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx jatečně upravených xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažený x xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xx třídy xxxxxxx X nebo xxxxx jakosti X. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 (xxxx. 3 x 4 od 1.5.2004) xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.2)
(2) Technologické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata, chlazená xxxxxxxx kuřata x xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx absorbované xxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x procesu xxxxxxxx xxxx kontrola xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx kuřat xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx norem. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx jatkách xxxxxxxxxx jednou xx xxx hodin. U xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx kontrolu xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx chemicky, x xx způsobem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx normách. Xxxxxxxx kontrol se xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx po xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx poměru xxxxxx xxxx (W) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 3 xxxxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx kontrol xx xxxx 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 3 tabulce 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx snížit xx xxxxxxxxx za 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx zaznamenají x xxxxxx se xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) X masem xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx čerstvosti.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Úprava xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx po dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx xxxx 12 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.8)
(4) Ustanovení xxxxxxxx 3 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx předky, tele xxxxxxx vcelku xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
(5) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx x xxxx x xxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx dutiny x xxxxxxxxxxx obalu.
(6) Xxxxxx xxxxxxx maso se xxxxx xx xxxxx x kůží xxxx xxx kůže x x xxxxx xxxx xxx kosti.
(7) Husí xxxx kachní xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx x zvětšení xxxxx xxxxx, musí xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 g x xxxx játra xxxxxxxxx 400 x xxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx2) x xxxx xxxx xxx chráněno xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného masa,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx přepravováno xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(2) V xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx přepravních xxxxxxx; nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx jako pro xxxxxxxxxx podle §7 x xxxxxxxx podle §8.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, o xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu,2)
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování surovin xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 oC,
f) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx; za xxxxx polotovar se xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx xxxxxx xxx 1 %,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
h) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem2) tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,2)
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxxx masných xxxxxxx označí
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx nebalené.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem druhu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, shluky xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
(3) V xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 2 xxx tyto xxxxxxxxxx xxxxx výrobky.
(4) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", musí xxx označen třídou xxxxxxx podle přílohy x. 4 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů s xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx a za xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
(5) X masnými xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového xxxx xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, x třídy xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx z vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 oC, působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxx xxxxxx nakrájení.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků platí xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxxxxx x rozvěšené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech x nepropustným xxxx, xxxxxxxx xxxx deformací x znečištěním.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení,
e) xxxxx polotovarem tepelně xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx živočichů a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx údaj xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx údaj o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná svalovina xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx mělněná.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx nebo nekuchané.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx minus 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx od xxxxx 1 xX xx xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ostatními potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx čištěná,2)
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající požadavkům xx I. třídu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) chladírenskými vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx obalu xxxxx x datum třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx a v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx nejméně 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při označování xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a vejce XX. xxxxx jakosti X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den xx xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx a vejce xx xxxx uvádí xx xxxxx jako xxxxx I. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx mohou xxxxxx pouze xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina nebyla xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 odst. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx na xxxxx x xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
__________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
králík, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxx nedělené xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ ___________________________________________________
slepice Xxxxxx xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vykastrovaný kohout,
poražený xx věku xxxxxxx 140 xxx. Xx xxxxxxxx xxxx xxx
xxxxxx xxxxxxxxx nejméně 77 xxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx krůta Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ 1. xxx drobů, xxxx ___________________________________________________
xxxxx 2. x xxxxx, nebo Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ 3. x xxxxx a xxx*) ___________________________________________________
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxxxxxxxx žaludku ___________________________________________________
kachna - xxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxx ___________________________________________________
xxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý. Vrstva xxxxxxxxxx
xxxx, která xxxxxxx xxxx tělo, musí xxx středně xxxxx xx tenká,
tuk může xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx podle xxxxxxx xxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx. Vrstva xxxxxxxxxx xxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, musí xxx xxxxxxx silná xx xxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx se xxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Členění xxxxxxxx drůbežího xxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx vzniká půlicím xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxx
xx xxxxx středem hrudní xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx, zadní xxxxxxx Xxxxxx x zadní xxxxxxx xxxxxx příčným xxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx provedeny v xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx stehno Stehenní kost xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx
x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx stehno Holenní x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx
xxxxxxxxx x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxx xxxxx stehna xxxxxxxxx.
xxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxx Xxxxx pažní, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x články xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx svaloviny křídel xx přípustné xxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x loketní xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
xxxxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx hřbetu, xxxxx xxxx
xxxxxxxx podél xxxxxxx 45 % xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x částí xxxxx x xxxxxx pánve xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx po xxxx xxxxxxxx, nebo xxxxxx xxxx, včetně
svaloviny v xxxxxxxxx souvislosti. Řezy xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx řízek krůty xxxx být
jen z xxxxxxxxx xxxxxxx svalu.
__________________________________________________________________________________
filety x xxxxx Xxxxxx kost x xxxxxxxxxx prsní xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x přirozené
souvislosti, xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx dosáhnout
nejvýše 3 % x xxxxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx kachen a xxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx prsního.
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xx třídy xxxxxxx X x B xxx nedělenou xxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxx xx xxxxx jakosti X Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx X
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx xxxxx x příměsí.
Bez znečištění xxxx, vnitřnostmi nebo xxxxxx obsahem. Bez znečištění xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx.
Xxx cizí xxxxx a xxxx. Xxx xxxx xxxxx x vůně.
Bez viditelných xxxxxxxxx kostí, xxxxxx, Xxx viditelných xxxxxxxxx xxxxx, otlaků,
odřenin xxxx xxxxxxxxxxx. odřenin nebo xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx musí mít xxxx vyvinuté xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx zmasilá, široká x xxxxxxxx xxxx. X xxxxx,
xxxxxxx kachen x xxxx xxxx xxx na xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. X slepic,
kachen x mladých hus xx dovolena silnější xxxxxxxx
xxxxxx xxxx. U xxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx vrstva
podkožního xxxx.
Xxxx xxxx xxx xxxxx x nepoškozená, lehké xxxxx xxxxx
x xxxxx xxxxxxxxx xxxx přípustná, xxxxx xxxx xxxx
xxxxxxxxx x nenacházejí xx xx xxxxx nebo xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx konců xxxxxx do
červena xxxx xxxxxx odstranění.
Zmrazená xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx žádné xxxxx xx
xxxxxxx xxxxxx xxxx těch, xxx xxxx xxxx a xxxxxxxxx
x nejsou na xxxxx a xxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx u zmrazené xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x gramech) (v xxxxxxx) xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (x xxxxxxx)
_________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxx xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxx) xx 1100 xx 2400 po 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
xx 2400 po 200 (2400, 2600, 2800 xxx.) 100
_________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx maso xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 balení) od 1100 xx 100 (1100, 1200, 1300 atd.) 50
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chlazená xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx uvolněné xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx
xxxxxxxxxx neděleného množství vody x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nedělených xxxxx x xxxx (x % x
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kuřete xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
% x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (x gramech) upraveného xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx jatečně
upraveného xxxx xxxxxx xx
xxxx xxxxxxxxxxx během
zpracování
__________________________________________________________________________________________
- vzduchem 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxxxx
xxxxxxxx x 3,3 3,79 x RP2) + 42 2,0
postřikem
__________________________________________________________________________________________
- xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
__________________________________________________________________________________________
1) XXX : xxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin (xxxxxxxxx xxxxx technických xxxxx).
2) RP : xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx technických xxxxx).
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) x hmotnosti xxxxxxxx
(XX) u xxxxxx xxxxxxx (x gramech)
________________________________________________________
v xxxxxxx chlazení v xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx lázni xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx 3,40 3,40 3,40
xxx ní, bez xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x kůží 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, stehna 4,05 4,15 4,30
neoddělené zadní xxxxxxx x přední
čtvrtky xxxxxx s xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
__________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x kůží 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx stehna, xxxxxx xxxxxx, 3,80 3,90 4,05
xxxxx stehna x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx x bez xxxx 3,95 3,95 3,95
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
___________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xx výrobu xxxxxxxx masných xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxx Xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx ∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxx. 16 % xxxxxx x rostlinné bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 13 % xxxxxx a xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ standardní obsah xxxxxxx svalových nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 10 % xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 7 %
__________________________________________________________________________________
trvanlivý vysočina obsah xxxx xxx. 55 % xxxxxxx a xxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxx xx (xxx) 0,93 xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bílkoviny
trvanlivý
salám
__________________________________________________________________________________
trvanlivý poličan obsah xxxx xxx 55 % xxxxxxx x xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (xxx) 0,93 nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________________

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 dní při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx čerstvé
mořské zmrazené
__________________________________________________________________________________________
ostatní vodní xxxxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x ryb xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx xxx tělní
dutina xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh
ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx 80 %, ryby xxxxxxxx x xxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, při xxxxxxx x nebo strojně
- xxxx xxxx nasolují x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 oC
hlav x studeným
vnitřností, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx dokonale xxxxxxx skladují xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx tukové xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx xxxxxxx, při - xx smažení xx xxxxxxx xxx
xxxxx budou xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx balení: obsah xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 kg - 10 % x silně xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 až 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 oC xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx sardele sardelová xxxxx: xxxxx soli xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 g - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - základní xx 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých přetlakových do 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez cizích xxxxx a
zených ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx vlastní xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx šťávě a x oleji 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- z
poživatelných
vnitřností x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se termostatovou xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X po xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx EXTRA X
__________________________________________________________________
xxxxxxx A
_________________________________________
II. třída X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X xxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx na slepičí xxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. xxxxx xxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx vejce X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, nepoškozená, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 4 xx xxxxxx xxxx xxx 6 xx xxxxxx xxxxxxx 9 xx xxxxxx xxxxxxxxx
__________________________________________ xxxxxxx xx poloviny délky xxxxx
x xxxx jakostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx zárodku nepostřehnutelný vývoj xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx tělíska nepřípustná nepřípustná
___________________________________________________________________________________________
vaječný xxxxx xxx xxxxxx pachu bez xxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx 7 % xxxxx neodpovídajících požadavků xxx tuto 7 % xxxxx neodpovídajících
jakosti xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % prasklých vajec
___________________________________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx vejce
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (v xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX xxxxx velká 73 x více 7,3
L xxxxx xx 63 xx 73 6,4
X xxxxxxx xx 53 xx 63 5,4
X xxxx xxxx xxx 53 4,5
xxxxxxxxx se xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hmotnosti
vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly platnosti xxxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx xxxxxxxx chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6x) Nařízení Rady (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní normy xxx xxxxxxx xxxx.
6b) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx přenosných spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x xxxxxxxxx, čerstvá x zmrazená. Metody xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci úředních xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické požadavky xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx pro vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.