Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) zákona x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Členění xx xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx xx oběhu §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), d), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z nich, xxxxx a xxxxxxx x nich:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) xxxxxx - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 měsíců xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - maso xxx,
x) kůzlečím masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
(1) Členění xx xxxxx x xxxxxxx je x xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 1.
(2) Členění xx xxxxx, skupiny a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx je
a) x nedělené xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx x příloze x. 1 xxxxxxx 3.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 [xxxx. 2 xxxx. x) xx 1.1.2002] xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx

x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x), x) a w); xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,6)

x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, krev, xxxxxx tuk x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) droby xxxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx drůbež xxxxx "třída jakosti X" nebo "třída xxxxxxx X" a xxxx názvem xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,

x) dělené xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 tabulky 3 x xxxx xxxxx

1. "xxx xxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, nebo

2. "xxx kosti", je-li xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx, xxxx

3. "xxx xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx uváděno xx xxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, bažant, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx příslušného xxxxxxxxxxx druhu; u xxxxxx zvěřiny i xxxxx xxxxxxxxx těla. Xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x zvěřinu xxxxxxxxxxx x farmového xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx obsahem tuku x hmotnostních xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mas.

(2) Xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, dále xxxxxx

x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",

b) registračním xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx schválení xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx číslem posledního xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx, kde xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x kde bylo xxxxxxxx. V xxxxxxx, xx xxxxx země xx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, mohou xx údaje xxxxx xxxxx "Původ:" a xxxx xx doplní xxxxx země,

g) u xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx krávy xxxxxx xxxxxxx x měsících,

takovým xxxxxxxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx listem xxxxx.7)

(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (BSE),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, a xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx výstelky, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx loje, chlupů, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxxxx, jehňat x xxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx mít xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, ojedinělé xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx x vodní drůbež xxxx xxxxx mít xx xxxxx, stehnech, xxxx, xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x zbytky xxx.
(3) X čtvrtí a xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx mícha.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Otisky razítek x masa, xxxxx xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx kuchaná xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx drůbež se xxxxxx do třídy xxxxxxx X nebo xxxxx jakosti B. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X jsou uvedeny x xxxxxxx x. 2 tabulce 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 (xxxx. 3 x 4 xx 1.5.2004) xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na zmrazená xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx x na xxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxxxx masa jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx množství absorbované xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x krůt x xxxxxxx chlazení xxxx kontrola množství xxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxx xx následek zvýšenou xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx a záznam xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) k xxxxxx bílkovin (XX) x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx provádí xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx normách xxxxxxxxx xx 3 měsíce. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx kontrol xx xxxx 1 roku xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxx x xxxxxxx č. 3 tabulce 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Výsledky xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) S xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx potravin.
(2) Xxxxxx xxxx (xxxxxxx, porcování, xxxxxx) a xxxxxxxxxx x masem xxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx prostředí nesmí xxx xxxxx xxx xxxx 12 oC.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené droby xx uvádí do xxxxx pouze balené x za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštním právním xxxxxxxxx.8)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx xx hovězí xxxxxx, xxxxxxx předky, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx do oběhu x xxxx x xxx xxxxx xxxx x droby, xxxxx xxxx vloženy xx xxxxx dutiny x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Dělené xxxxxxx xxxx xx xxxxx do xxxxx x kůží xxxx xxx xxxx x x xxxxx nebo xxx kosti.
(7) Xxxx xxxx xxxxxx játra xxxxxxxxxxx x xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx x xxxxxxxx buněk xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx minimálně 300 g x xxxx xxxxx minimálně 400 x xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx podmínky xxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx2) a xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso a xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx musí xxx přepravováno xx xxxxxxxx stanovených zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(2) V xxxxxx xxxxxxxxxx obalu xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxx x masné výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx přepravních xxxxxxx; xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx přepravním xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx jako xxx xxxxxxxxxx podle §7 x přepravu podle §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu nebo xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx výrobek, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx (max.) = 0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě; xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x výrobek x mletého masa x xxxxxxxxx jedlé xxxx xxxxxx xxx 1 %,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, ve xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx obvykle zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx jakákoliv úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx2) xxx, xxx xxxx zaručena xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,2)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného původu.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx být x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 1.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2 000 g.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx části, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx výrobku podle xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 2, musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze x. 4 xxxxxxx 2 xxx tyto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 4 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením do xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x za xxxxxxxx, které odpovídají xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového xxxx xxxx xxx vyrobena x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx celosvalové, u xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx uvádění xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx nakrájení.
(3) Zabalený xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx být bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xx skladují v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x rozvěšené.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxxxx dnem, xxxxxxxx xxxx deformací x znečištěním.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X NICH
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx prošli xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx údaj o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 uvede, xxx xx xxxxx o xxxx kuchané, xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx lze použít xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx minus 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx mořské ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx minus 1 xX xx xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX Z XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx I. xxxxx xxxxxxx x skladovaná xx podmínek stanovených x §29 odst. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. třídu jakosti, xxxxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx plynů, jejichž xxxxxxx xx odlišné xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v xxxxxxx č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxx živočišným názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx třídění,
x) čerstvých extra X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx etiketou, na xxxxx xx vytištěno xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 písm. x), c) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx písmeno X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 mm,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Při označování xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx plus 5 xX a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx I. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx se mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných obalech.
(8) Do oběhu xx nesmí uvádět xxxxxxx x vajec, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx nejpozději do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx republiky do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. x.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa na xxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx xxxxxxxx drůbežího xxxx
__________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
__________________________________________________________________________
xxxxxxxx maso
kosti
droby
maso syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Charakteristika
_________________________________________________________________________________________
kuře Xxxxxx xxxxxx kosti xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ ___________________________________________________
slepice Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxx Xxxx pohlavní xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vykastrovaný xxxxxx,
xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po xxxxxxxx musí xxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 xxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ 1. xxx drobů, nebo ___________________________________________________
krůta 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ 3. x xxxxx x xxx*) ___________________________________________________
xxxxx xxxxxx - srdce Hřeben hrudní xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ - xxxxxxxxxx xxxxxxx ___________________________________________________
xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti tuhý, xxxxxxxxxxx.
_______________ - krku ___________________________________________________
mladá xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Vrstva xxxxxxxxxx
xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx xxxxxxx tenká xx xxxxx,
xxx může xxxxxxxxx odchylky x xxxxx podle xxxxxxx xxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx. Vrstva xxxxxxxxxx tuku,
která xxxxxxx xxxx xxxx, musí xxx xxxxxxx silná xx xxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx perlička Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, zkostnatělý.
_________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxx drobu, bez xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx nabízí.
Tabulka 3
Členění xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxx a xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Řez
je xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a středem xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx vzniká xxxxxxx xxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx zadní xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx
x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy
provedeny x kloubu.
__________________________________________________________________________________
stehenní xxxxx Xxxxx xxxx dolní stehna xxxxxxxxx.
xxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx svaloviny xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx.
xxxxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45 % xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
__________________________________________________________________________________
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x hrudní x částí xxxxx x kostmi xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx xx obou xxxxxxxx, xxxx jejich xxxx, včetně
svaloviny v xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxx nebo půlená xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx být
jen x xxxxxxxxx prsního svalu.
__________________________________________________________________________________
filety x xxxxx Xxxxxx kost x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, přičemž xxxxxx kost x xxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx
xxxxxxx 3 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx, maigret Filety x xxxxx xxxxxx a xxx x xxxx x podkožním xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Požadavky xx třídy xxxxxxx X x X xxx xxxxxxxxx xxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx X
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx.
Xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx obsahem.
Bez xxxx xxxxx x vůně. Xxx xxxx xxxxx x vůně.
Bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kostí, xxxxxx, Xxx xxxxxxxxxxx zlomených xxxxx, otlaků,
odřenin xxxx xxxxxxxxxxx. xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx
xxxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxx. X xxxxx,
xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxx xxx na xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx vrstva xxxxxxxxxx xxxx. X xxxxxx,
xxxxxx x xxxxxxx hus xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx tuku. X xxx xxxx xxx xxxxxxx silná xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx barvy
a xxxxx xxxxxxxxx xxxx přípustná, xxxxx xxxx málo
viditelná x xxxxxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xx
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx drůbež xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx po
spálení xxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxx xxxx x xxxxxxxxx
x nejsou xx xxxxx x stehnech.
_________________________________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx Xxxxxxxx Hmotnostní xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (x xxxxxxx)
_________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxx xx 1100 po 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 kus) od 1100 xx 2400 xx 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
xx 2400 po 200 (2400, 2600, 2800 xxx.) 100
_________________________________________________________________________________________
xxxxxx drůbeží xxxx xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxxxxx) xx 1100 xx 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
_________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata, xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata a xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx masa
__________________________________________________________________________________________
Metoda xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ze Nejvyšší xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx neděleného množství xxxx x absorbované xxxx u xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx rozmrazování zmrazeného xxxxxxxxxx nedělených kuřat x krůt (x % z
a xxxxxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxx xx vypočítá xxxxx xxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx
% x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (x gramech) upraveného xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx jatečně
upraveného xxxx kuřete xx
xxxx xxxxxxxxxxx během
zpracování
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxxxx
xxxxxxxx x 3,3 3,79 x RP2) + 42 2,0
xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- xx xxxxx lázni
ponořením 5,1 3,93 x RPA1) + 42 4,5
__________________________________________________________________________________________
1) XXX : xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx).
2) RP : xxxxxxxx bílkovin (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx).
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hmotnosti xxxx (X) x xxxxxxxxx xxxxxxxx
(XX) x dělené xxxxxxx (x xxxxxxx)
________________________________________________________
x xxxxxxx chlazení v xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx lázni xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx kuřat x klíční xxxxx xxxx 3,40 3,40 3,40
xxx xx, bez xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx 4,05 4,15 4,30
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx z xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
__________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx stehna, xxxxxx xxxxxx, 3,80 3,90 4,05
xxxxx stehna x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx bez xxxxx x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
___________________________________________________________
Druh Skupina
___________________________________________________________
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx fermentovaný
polotovar
konzerva
polokonzerva
___________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xx výrobu xxxxxxxx masných výrobků
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Název Xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx tepelně xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx ∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxx. 16 % barviv x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 13 % xxxxxx x xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 10 % xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 7 %
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx max. 55 % xxxxxxx x xxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxx xx (xxx) 0,93 nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx 55 % xxxxxxx x xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (max) 0,93 xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________________

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx trvanlivý

Výrobek xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována vnitřní xxxxxxx struktura masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx jiné kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx čerstvé
mořské zmrazené
__________________________________________________________________________________________
ostatní vodní xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby x - xxxxx vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx živočišný rod xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx teplotě x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx vzhledem rozmezí xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX až plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx než plus 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx na
ploutví x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, svým xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí a xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x výměně xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je vyšší xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx smažení xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují se xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % v xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 oC až
plus 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené ryby sušené obsah xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx se xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - studené balení: - xxxx vyzrálé, vláčné, xxx xxxxxxxx se xxx x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx chutí x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx do 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- pasterované provedená účinky odpoví- do 0,3 kg - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, soudržné,
čerstvých xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích z xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v xxxxxx x xxxxxxx méně xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x celých
ryb xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X po xxxx 7 xxx
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx XXXXX X
__________________________________________________________________
xxxxxxx X
_________________________________________
XX. xxxxx X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X konzervovaná
__________________________________________________________________
výrobky x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. třída xxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 4 xx xxxxxx xxxx xxx 6 xx xxxxxx xxxxxxx 9 xx xxxxxx pohyblivá
__________________________________________ nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx balení xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný vývoj xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu bez cizího xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx 7 % xxxxx neodpovídajících požadavků xxx tuto 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx nejvýše: požadavkům xxx xxxx xxxxx
- 1 % vajec s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
______________________________________________________________________________________
Hmotnostní xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x gramech) kusů (v xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX xxxxx xxxxx 73 x xxxx 7,3
X xxxxx xx 63 xx 73 6,4
M střední xx 53 xx 63 5,4
X malá méně než 53 4,5
xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hmotnosti
vejce xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx výrobky.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení o xxxxxxxx organizaci trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx masa x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x zmrazená. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Komise (ES) č. 589/2008 ze dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx o obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.