Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do oběhu §29
Přechodné xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého býka, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců včetně,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
m) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
q) xxxxxxxx masem - xxxx hříbat ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§2
Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
(1) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx je x xxxx, s výjimkou xxxxxxxx drůbeže a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v příloze x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx je
a) x nedělené xxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 1 tabulce 2,
x) x děleného xxxxxxxxx masa xxxxxxx x příloze x. 1 xxxxxxx 3.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 [xxxx. 2 písm. x) xx 1.1.2002] xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx

x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy x. 1 tabulky 1 x dále xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 písm. x) xx x), x) a x); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,6)

x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx x zvěřina xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, krev, xxxxxx xxx a xxxxxx mleté maso, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) droby xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxxxx, x názvem xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,

x) nedělená drůbež xxxxx "třída jakosti X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" x xxxx názvem xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 2,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 tabulky 3 x xxxx xxxxx

1. "xxx xxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx kůže, xxxx

2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx

3. "xxx xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx x xxx kůže,

g) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, bažant, xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; u xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx. Xxxx xx uvede, xxx xx jedná x xxxxxxx pocházející x farmového chovu,

h) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx procenty xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxx.

(2) Xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx při xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx

x) xxxxx "xxxxx xxxx", "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",

b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx číslem xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx, kde xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx údaje xxxxx xxxxx "Původ:" x xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxxx xxxx pocházejícího x xxxx, xxxxx xxxx krávy xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx listem xxxxx.7)

(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxxxxx upravená xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx tělo
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, skopců, koz, xxxxxx, jehňat a xxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx mít xx xxxxx, stehnech, xxxx, zadní xxxxx xxxx x křídlech xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx per.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx kuchaná xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxxx xxxxxxx B. Xxxxxxxxx xx třídy xxxxxxx X a X xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 2 tabulce 1.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 (xxxx. 3 x 4 xx 1.5.2004) xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na zmrazená xxxxxxxx kuřata, chlazená xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx a na xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx masa xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 tabulkách 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x nedělených xxxxx x xxxx x procesu xxxxxxxx xxxx kontrola xxxxxxxx xxxx uvolněné ze xxxxxxxxxx xxxxx rozmrazováním xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx norem. Xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, vystavených x xxxxxxx chlazení xxxxxxx látek majících xx následek xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx způsobem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx uchová xx xxxx jednoho xxxx.
(4) Xxxxxxxx poměru xxxxxx xxxx (X) k xxxxxx bílkovin (XX) x děleného xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx jedenkrát xx 3 měsíce. X xxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx po xxxx 1 roku xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 3 tabulce 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx snížit xx xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xx zaznamenají a xxxxxx se uchová xx xxxx 1 xxxx.
(5) S masem xx xxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx potravin.
(2) Xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x manipulace x masem musí xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxx 12 oC.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze balené x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.8)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx předky, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx a telecí xxxxx xxx hlavy.
(5) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx xx xxxxx x xxxx a xxx xxxxx xxxx x droby, xxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Dělené xxxxxxx xxxx se xxxxx do xxxxx x kůží xxxx xxx xxxx x x xxxxx xxxx xxx kosti.
(7) Xxxx xxxx kachní xxxxx xxxxxxxxxxx x kusů, x xxxxxxx xxxxxxx x závislosti na xxxxxx k přetučnění x zvětšení buněk xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 x x xxxx játra xxxxxxxxx 400 x xxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxxxx barvu.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx2) a xxxx xxxx xxx chráněno xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a ostatní xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxx obalu xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) drůbež x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxxx, xx jsou xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; nebalené xxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxx x nepropustném xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx podle §7 x přepravu podle §8.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu,2)
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxxxx bylo ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením xx definovaných podmínek) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 oC,
e) fermentovaným xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 oC,
f) xxxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě; za xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x výrobek x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1 %,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jakákoliv xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem2) tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,2)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxxx masných xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx nebalené.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx masného výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx být x xxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 1.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x balení do 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx výrobku podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 4 tabulce 2 xxx tyto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, že je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka", musí xxx označen xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 4 tabulky 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx chráněny xxxxxxxxxx nebo společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx jen xx xxxxxxx x za xxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovenou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(5) X masnými xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového masa xxxx xxx vyrobena x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx použita vepřová xxxx xxxxxx.
§14a
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zabalený xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx být bezprostředně xx zabalení označen xxxxx zabalení x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech x nepropustným xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x znečištěním.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z NICH
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro lidskou xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušení,
e) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas x ryb xxxx xxxxxxx živočichů a xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x xxxxx určených x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx obalu uveden xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se údaj xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx musí být xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx výrobku x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx.
(5) Xx obalu xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx kuchané, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 5 oC.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu při xxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 2 oC.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xx xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx xxxx zabalené.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) vejci xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx čištěná,2)
b) čerstvými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx X. třídu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx skladováním za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, u xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx xx skupiny x podskupiny
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x xxxxxxx x. 8.
§26
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx dále u xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx uvede x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x v něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx jakosti X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx tříd jakosti x hmotnostních skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den po xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze výrobky x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z vajec, xxx surovina nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx a skupiny, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
__________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
králík, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxx nedělené xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxxx hrudní kosti xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ ___________________________________________________
slepice Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxx Xxxx pohlavní xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxx xx věku xxxxxxx 140 xxx. Xx xxxxxxxx xxxx xxx
xxxxxx xxxxxxxxx nejméně 77 xxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ 1. xxx drobů, nebo ___________________________________________________
krůta 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ 3. x xxxxx x xxx*) ___________________________________________________
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxxxxxxxx xxxxxxx ___________________________________________________
xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti tuhý, xxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxx ___________________________________________________
xxxxx xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý. Xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx,
xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx středně silná xx xxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx uvede xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx vzniká xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxx
xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx čtvrtka, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxx příčným xxxxx půlky.
__________________________________________________________________________________
neoddělené zadní xxxxxxx Xxx xxxxx čtvrtky xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, holenní x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx stehno Stehenní xxxx xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx
x kloubu.
__________________________________________________________________________________
spodní xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx
xxxxxxxxx x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxx dolní stehna xxxxxxxxx.
xxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, vřetenní, xxxxxxx, xxxxxxxx, záprstní x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx pažní xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x loketní xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x
xxxx xxxxxxxxx souvislosti xxxxxx xx xxxxx odděleně.
perliččí __________________________________________________________________________________
neoddělená xxxxxx Xxx xxxxxx x xxxxxx kuse, spojená xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx
xxxxxxxx xxxxx nejvýše 45 % xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
__________________________________________________________________________________
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx žeber x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx xx obou xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx část. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx
xxx z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx Xxxxxx kost x chrupavkou xxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx x přirozené
souvislosti, xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx mohou dosáhnout
nejvýše 3 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxx xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx z xxxxx kachen a xxx x xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx sval, xxx xxxxxxxxx svalu xxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xx xxxxx jakosti X x B xxx xxxxxxxxx xxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X Xxxxxxxxx na třídu xxxxxx X
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx látek x xxxxxxx. Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příměsí.
Bez znečištění xxxx, vnitřnostmi xxxx xxxxxx obsahem. Bez xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxx xxxx xxxxx x xxxx. Xxx xxxx chutě x xxxx.
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, Xxx xxxxxxxxxxx zlomených xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxx svalstvo, xxxx xxxxxxx
xxxxxx a xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx prsa. X xxxxx,
xxxxxxx kachen x xxxx xxxx xxx na prsou, xxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. X xxxxxx,
xxxxxx x xxxxxxx hus xx dovolena silnější xxxxxxxx
xxxxxx tuku. X xxx xxxx xxx xxxxxxx silná až xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxx být čistá x nepoškozená, lehké xxxxx barvy
a xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou málo
viditelná x xxxxxxxxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx je rovně xxxxx xxxxxxxxx konců xxxxxx do
červena xxxx xxxxxx odstranění.
Zmrazená drůbež xxxxx xxxxxxxxx žádné xxxxx xx
xxxxxxx xxxxxx xxxx těch, jež xxxx xxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxx kategorie
_________________________________________________________________________________________
Název Hmotnost Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (x xxxxxxx)
_________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxx xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 kus) od 1100 xx 2400 xx 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
xx 2400 xx 200 (2400, 2600, 2800 xxx.) 100
_________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx maso xx 1100 po 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 balení) od 1100 po 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chlazená xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx a xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vody x absorbované xxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx rozmrazování zmrazeného xxxxxxxxxx nedělených xxxxx x xxxx (x % x
x překračující xxxx uvedené kuřete xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
% x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxx drůbeže
zmrazeného jatečně
upraveného xxxx xxxxxx xx
xxxx xxxxxxxxxxx během
zpracování
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxx 1,5 3,65 x RPA1) + 42 0,1
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxxxx
xxxxxxxx x 3,3 3,79 x XX2) + 42 2,0
xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- ve xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x RPA1) + 42 4,5
__________________________________________________________________________________________
1) XXX : xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxx (xxxxxxxxx podle technických xxxxx).
2) XX : xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx technických xxxxx).
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx
(XX) u dělené xxxxxxx (x gramech)
________________________________________________________
v xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx v případě xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx s postřikem ve xxxxx lázni ponořením
__________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx xxxxx x klíční xxxxx xxxx 3,40 3,40 3,40
xxx ní, xxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x kůží 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx stehna, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx 4,05 4,15 4,30
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x krůty xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
__________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, spodní xxxxxx, 3,80 3,90 4,05
xxxxx xxxxxx x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx x bez kůže 3,95 3,95 3,95
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 1
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
___________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxx Xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx ∙ nejvyšší obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxx. 16 % xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 13 % xxxxxx x xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ standardní obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 10 % xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 7 %
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx max. 55 % xxxxxxx x hovězí xxxx,
xxxxxxx xxxxxx xx (xxx) 0,93 xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx max 55 % xxxxxxx x hovězí xxxx,
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (xxx) 0,93 xxxxxxxxxxx xx použití
paprikáš rostlinné xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________________

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech částech xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé ryby x - xxxxx vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx xxx tělní
dutina xxxxxxxxxx střevním
obsahem nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný rod xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů,
- xxxxxxxxxxx musí vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx svalovině uzené xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX až
(zbavené a) uzení xxxx 8 oC
hlav x studeným
vnitřností, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx horkým
dutiny břišní kouřem -
x xxxxxxxx rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx nebo
kuchané bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - ryby xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % odpovídajícím xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx olej x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °C
a skladovány
___________________________________________________________________________________________
solené xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně xxxxxxxx 10 až 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 až 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené sardele sardelová xxxxx: xxxxx xxxx nejvýše 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx při x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní xx 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx plus chlazených
zbavené xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx a xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx při x
- pasterované provedená účinky odpoví- do 0,3 kg - 10 % xxxxxxx v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a
zených xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx z xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a
živočichů 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x ne- a) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx a x oleji 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
autoklávu e) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x tomatě x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x celých
ryb rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X po dobu 7 dnů
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx XXXXX X
__________________________________________________________________
xxxxxxx X
_________________________________________
XX. třída X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X konzervovaná
__________________________________________________________________
výrobky x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx pro jednotlivé xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. xxxxx xxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx vejce X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx tvaru normálního xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx přípustné
___________________________________________________________________________________________
vzduchová xxxxxxx xxxx xxx 4 mm xxxxxx xxxx než 6 xx vysoká nejvýše 9 xx xxxxxx xxxxxxxxx
__________________________________________ xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
x xxxx jakostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx se do xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx zárodku nepostřehnutelný vývoj xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx pachu bez cizího xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx 7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxx xxx xxxx 7 % xxxxx neodpovídajících
jakosti vajec třídu, xxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
- 1 % vajec s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % prasklých xxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (x xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX xxxxx xxxxx 73 a xxxx 7,3
X xxxxx xx 63 xx 73 6,4
X střední xx 53 xx 63 5,4
X malá méně než 53 4,5
xxxxxxxxx se nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx nižší xxxxxxxxx
xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 odst. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
264/2003 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), g), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud jde x označování hovězího xxxx a xxxxxxx x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx a eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež celá x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (ES) č. 589/2008 ze dne 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.