Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.


Vyhláška, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx jakost §4 §5
Xxxxxxx xx oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Členění xx xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky na xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné ustanovení §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x uvádění do xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
c) xxxx - xxxx získaná xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx při xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého býka, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) vepřovým xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - maso xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
(1) Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 1.
(2) Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) x xxxxxxxx drůbeže xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 3.

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 [xxxx. 2 xxxx. x) xx 1.1.2002] xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx

x) xxxx názvem xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) xx t), x) x x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,

b) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx uvedeným v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,6)

x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx maso balené, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx a balená, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) droby xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxxxx, a xxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx "třída xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" a xxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,

f) xxxxxx xxxxxxx xxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 1 tabulky 3 x xxxx xxxxx

1. "xxx kůže", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx do xxxxx xxx xxxx, xxxx

2. "xxx xxxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx, xxxx

3. "xxx xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx uváděno do xxxxx vykostěné x xxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu; x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx jatečného xxxx. Xxxx se xxxxx, xxx xx jedná x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx balené xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x hmotnostních procentech, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxx.

(2) Xxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx uvádění xx oběhu, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, dále xxxxxx

x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "xxxxx",

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx zvířete,

c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx schválení xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx číslem posledního xxxxx,

x) datem xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx, kde xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx. X xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx xx všech xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxx:" x xxxx se doplní xxxxx xxxx,

x) u xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx, volka xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx prokazatelná xxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)

(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx upravené tělo
a) xxxx xxx bez xxxxxx, vpichů, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zbytky sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kůže,
c) xxxx být bez xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxxxx, jehňat a xxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) drůbeže xxxx mít xxxxxx xxxx, vnitřní xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx peří. Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxx navíc xxx xx prsou, stehnech, xxxx, zadní části xxxx a křídlech xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx per.
(3) X xxxxxx a xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x masa, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený králík xx xxxxx xx xxxxx stažený a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxxx xxxxxxx B. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A x X xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 (xxxx. 3 x 4 xx 1.5.2004) xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise.2)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxxxx x příloze x. 3 tabulkách 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx absorbované xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx a krůt x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontrola množství xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx kuřat xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx za xxx hodin. X xxxxxxxxxx kuřat, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx chlazení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx následek xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx rozmrazováním, xxx je xxxxx xxxxxxxx celkové xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx kontrol se xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx po xxxx jednoho xxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (W) x xxxxxx bílkovin (XX) x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx normách jedenkrát xx 3 měsíce. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx kontrol xx xxxx 1 xxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce 2, xxxx xx četnost xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx za 6 xxxxxx. Výsledky kontrol xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx uchová xx xxxx 1 xxxx.
(5) S xxxxx xx nesmí provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx potravin.
(2) Xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxx 12 xX.
(3) Xxxxxxxx výsekové maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.8)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx bez xxxxx.
(5) Xxxxxxxx drůbež se xxxxx xx xxxxx x xxxx x xxx xxxxx nebo x droby, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx dutiny x xxxxxxxxxxx obalu.
(6) Dělené xxxxxxx xxxx se xxxxx xx xxxxx x kůží xxxx xxx xxxx a x kostí nebo xxx xxxxx.
(7) Xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx, x kterých xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx x zvětšení xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx minimálně 300 x x xxxx xxxxx minimálně 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxx barvu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx2) x xxxx xxxx být chráněno xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného masa,
b) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx přepravováno xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být společně
a) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx masné xxxxxxx,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx maso x xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; nebalené xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx přepravním xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx jako pro xxxxxxxxxx xxxxx §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Nebalené maso xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx maso xxxx xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, pokud xx nejedná x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, o xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu,2)
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x něhož neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx (max.) = 0,93 a x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx (xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě plus 20 xX,
x) masným xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx; za xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1 %,
x) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx probíhá technologické xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
h) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx2) xxx, xxx xxxx zaručena xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,2)
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx bez bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
§11
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xx xxxxx výrobky v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(3) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx použít jen xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
d) 2 % u balení xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx se stanovují
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx části, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx části, shluky xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
(3) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobku podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxx 2 xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky.
(4) X xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy x. 4 xxxxxxx 2.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(4) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(5) X xxxxxxx výrobky xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového xxxx xxxx být xxxxxxxx x vepřové kýty, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx konzumní xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx nakrájení.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, při xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx přepravují xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) rybami x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx surovin, přídatných x xxxxxxxxx látek x xxxxx určených x aromatizaci, xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x nich se xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X polokonzerv x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx obalu uveden xxxx o konkrétních xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx výrobku x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx obalu výrobků xx kromě údajů xxxxxxxxx x odstavci 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(2) Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxx 5 oC.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx v xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 2 oC.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx nesmí uvádět xx xxxxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo zabalené.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX Z XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. xxxxx jakosti, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno v xxxxxxx x. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx A xx xx xxxxx uvede x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx i xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 oC x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx xxxx 5 oC a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx uvádí xx xxxxx jako xxxxx I. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx je 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí uvádět xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx označování podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx a xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx děleného drůbežího xxxx
__________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
__________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxx xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
králík, králičí xxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxx xxxxxxxx drůbeže xx druhy a xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Charakteristika
_________________________________________________________________________________________
kuře Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 140 dnů. Po xxxxxxxx musí xxx
xxxxxx xxxxxxxxx nejméně 77 xxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx krůta Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ 1. xxx xxxxx, xxxx ___________________________________________________
xxxxx 2. x droby, nebo Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ 3. s xxxxx x bez*) ___________________________________________________
mladá xxxxxx - srdce Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxxxxxxxx xxxxxxx ___________________________________________________
xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ - xxxx ___________________________________________________
xxxxx husa Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Vrstva xxxxxxxxxx
xxxx, která xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxx středně tenká xx xxxxx,
xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
xxxxx pokrývá xxxx tělo, xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx silná.
_______________ ___________________________________________________
mladá xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, zkostnatělý.
_________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxx drobu, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa xx xxxxx x xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx půlicím xxxxxxxx řezem xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxx
xx xxxxx středem xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx, zadní xxxxxxx Xxxxxx a xxxxx xxxxxxx vzniká příčným xxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx čtvrtky xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x lýtkové xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx
x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x lýtková kost xxxxxx svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti. Řezy
provedeny x kloubu.
__________________________________________________________________________________
stehenní xxxxx Xxxxx xxxx dolní xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, vřetenní, xxxxxxx, zápěstní, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx přípustné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxx souvislosti xxxx xxxxxxxx x loketní xxxx včetně svaloviny x
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxx.
xxxxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx xxxxxx x xxxxxx kuse, xxxxxxx xxxxx xxxxxx, která xxxx
xxxxxxxx xxxxx nejvýše 45 % xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
__________________________________________________________________________________
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, nebo jejich xxxx, včetně
svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx prsní část. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx
xxx z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx x prsou Klíční kost x xxxxxxxxxx prsní xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx mohou xxxxxxxxx
xxxxxxx 3 % x xxxxxxx hmotnosti tohoto xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx z xxxxx xxxxxx a xxx x kůží x podkožním tukem xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx svalu prsního.
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X xxx xxxxxxxxx drůbež
_________________________________________________________________________________________
Požadavky xx třídu jakosti X Xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxx X
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx, neporušená, xxx cizích látek x příměsí. Čistá, xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxx.
Xxx znečištění xxxx, vnitřnostmi xxxx xxxxxx obsahem. Bez znečištění xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxx xxxx xxxxx a vůně. Xxx cizí xxxxx x xxxx.
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kostí, otlaků, Xxx xxxxxxxxxxx zlomených xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx. odřenin nebo xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx
xxxxxx a xxxx zmasilá, široká x xxxxxxxx xxxx. X kuřat,
mladých kachen x xxxx musí xxx na xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx a hřbetu xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. X slepic,
kachen x xxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx. X xxx xxxx být xxxxxxx silná xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx tuku.
Kůže xxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx barvy
a xxxxx xxxxxxxxx jsou přípustná, xxxxx xxxx xxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx se xx prsou nebo xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx do
červena nebo xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx žádné xxxxx xx
xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxx malé a xxxxxxxxx
x xxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx tříděné podle xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxx záporná
(v xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (x xxxxxxx)
_________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxx xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxx) xx 1100 xx 2400 po 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
xx 2400 xx 200 (2400, 2600, 2800 xxx.) 100
_________________________________________________________________________________________
xxxxxx drůbeží maso xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxxxxx) xx 1100 xx 100 (1100, 1200, 1300 atd.) 50
_________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx uvolněné xx Xxxxxxxx xxxxxxx přípustné Nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx neděleného množství xxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x chlazených
kuřete xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx (v % x
x překračující xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
% x xxxxxxxxx hmotnosti xxxxxx (v xxxxxxx) xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxxxx
xxxxxxxx s 3,3 3,79 x XX2) + 42 2,0
xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x RPA1) + 42 4,5
__________________________________________________________________________________________
1) RPA : xxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx).
2) XX : xxxxxxxx bílkovin (xxxxxxxxx xxxxx technických xxxxx).
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hmotnosti vody (X) x hmotnosti xxxxxxxx
(XX) x dělené xxxxxxx (x xxxxxxx)
________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx ponořením
__________________________________________________________________________________________
filety x prsou xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx 3,40 3,40 3,40
xxx ní, xxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, s xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, stehna 4,05 4,15 4,30
neoddělené xxxxx xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx x kůží
__________________________________________________________________________________________
prsní xxxxx x xxxxx xxx kůže 3,40 3,40 3,40
__________________________________________________________________________________________
prsa x xxxxx s xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, 3,80 3,90 4,05
xxxxx stehna x kůží
__________________________________________________________________________________________
stehna x xxxxx xxx xxxxx x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Tabulka x. 1
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
___________________________________________________________
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobků
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Název Xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx ∙ nejvyšší obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxx. 16 % xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx min. 13 % barviv x xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 7 %
__________________________________________________________________________________
trvanlivý vysočina obsah xxxx xxx. 55 % xxxxxxx x xxxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxx xx (max) 0,93 nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bílkoviny
trvanlivý
salám
__________________________________________________________________________________
trvanlivý poličan obsah xxxx xxx 55 % xxxxxxx x xxxxxx xxxx,
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (max) 0,93 xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________________

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování plus 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx od
deklarované
hmotnosti***
___________________________________________________________________________________________
čerstvé xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy,
ostatní vodní povrchové xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných ryb xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx xxxx - celé, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a 8 oC při xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX až
(zbavené a) uzení xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° C.
zbavené Po vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx do 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 xx - 5 % xxxxxxxxxxxxx deklarované- rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí a xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x výměně xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které budou xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: skladují se xxx x
xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v izotermických
solených xxx xxx,2) jiker x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 xx 1 xX xx plus chlazených
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x slabě xxxxxxxx 6 až 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 oC xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx nejvýše 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx skladují xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx se xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % cizích xxxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
- xx tepla kuchané (x - základní do 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo strojně
hlavou xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx plus chlazených
zbavené připravena xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx a marinováním 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- pasterované provedená účinky xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % teplotě v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 oC působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 oC xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a
zených ryb podle xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx xxxxxx xx výrobcích z xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx být nejméně:
částí, x ne- a) s xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx vlastní xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě x x oleji 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) v tomatě x ostatní méně xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí zpracování2)
převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °C xx dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 xxx
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
__________________________________________________________________
Druh Skupina Podskupina
__________________________________________________________________
vejce I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx EXTRA X
__________________________________________________________________
xxxxxxx X
_________________________________________
XX. třída X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X xxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. xxxxx xxxxxxx XX. třída xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx X xxxxx X
XXXXX A
___________________________________________________________________________________________
skořápka čistá, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx tvaru normálního tvaru, xxxxxxxxxxx,
xxxxx znečištění x xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 4 xx xxxxxx xxxx než 6 xx vysoká nejvýše 9 xx xxxxxx pohyblivá
__________________________________________ nejvýše xx xxxxxxxx délky xxxxx
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx balení xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx viditelný, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx pohyblivý x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx obsah bez xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxx 7 % xxxxx neodpovídajících
jakosti xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
- 1 % vajec x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % prasklých xxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx vejce
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (v xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX xxxxx xxxxx 73 a xxxx 7,3
X xxxxx xx 63 xx 73 6,4
X xxxxxxx xx 53 xx 63 5,4
X xxxx xxxx xxx 53 4,5
xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx (v x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní předpis č. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z nich, xxxxx a výrobky x nich
s účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX x EU (1.5.2004); a příloha x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), i) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx zvěře xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6b) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx jejich kontroly x hodnocení, ve xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx znění nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby a xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx pro xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.