Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
b) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - maso xxxxxx xx stáří nejvýše 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) maso názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx q); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx tržním druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v odstavci 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "býk", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, a xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii skotu (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx hlavy x telecí půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx o mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem - výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u kterého x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho součástí,
x) vložkou - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných výrobků,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Na xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, než xxxxxxxxx xxxx, musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx označen rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, nelze xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 g,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se stanovují
x) 10 % x balení xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx výrobků vymezených x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být cizí xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x xxxxxxxxx části, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x nepropustným dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických požadavcích xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, u xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx lze použít xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení označen xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s pokryvem xxxxxx nebo s xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx mořští xxxx, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx obalu xxxxxx xxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Požadavky xx jakost
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx produkty rybolovu15), xxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx živočišný xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x výrobky z xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx z xxxx xx více xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě nasolených 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx může obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx do oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx skládá x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě, x to xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx skořápce xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx ke zpracování xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx se při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x xxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo ovál x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 g xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx den po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx uvádí xx oběhu xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x mase xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx obsah druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx šunky
Skupina
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx a chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx ohřátí na xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx o velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření patrny; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx o velikosti xx 6 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx spojce přípustné,
c) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx fermentované masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – tužší, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn převážně x velikosti xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx uprostřed xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx vláknité, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – příjemná, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) chuť x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx loje v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky masa x xxxxxxxxx xxx 15 až 30 xx a xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx guláš, příjemně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx masa a xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické a xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty plus 70 °C po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, a ke xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné látky,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 g
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 g
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 g
-4 %
nad 350 g
-5 %

nad 2000 g
-2 %

Příloha x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení obsahuje xxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), pokud xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, některou jeho xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) druhové

jméno

b) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx witling

Micromesistius

australis

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Hejk

Mořský xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx možné použít xxxxxxx název: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mořský jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Somniosus

spp., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx xxx., Maja xxx., Mithrax spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Chlamys

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx vědecký název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 pozbyly platnosti xxxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx zvěře xx farmovém chovu x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx výsek.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud jde x obchodní normy xxx drůbeží xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a výrobků x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež celá x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Sb.
8c) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití látek xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, ve xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx o informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx konzervované sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty rybolovu, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.