Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. srpna 2001,
kterou se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, určené x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) krví - xxxx získaná xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, xxxx balené, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Hovězí výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 a x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), dále xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx maso xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx na spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) U předem xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čitelně x xxxxx, kde xx xxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v laktaci xxxx xxx odstraněny.
(2) Xxxxxx razítek x masa, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx bez hlavy x xxxxxx půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx druhu xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx savců x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx prohlášena xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u kterého x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x který xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx bílkoviny pojivové xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu hydrolýzy.
§11
Členění xx druhy a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se pohlíží xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % u balení xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx složky xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x nich xxxxxxxx k uvolňování xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx xxxxxxx masného xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. V nákroji xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní části, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx xxxx musí xxx vyrobena x xxxxxxx kýty, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u třídy xxxxxxxxxx lze použít xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x účinností xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx balené xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX RYBOLOVU A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx na xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx; x teplot xx xxxx vyjádří xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému živočišnému xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx vyrábějí xxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec balených xx xxxx x xxxxx
a) I. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx plus 5 xX a xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx nebo etiketa xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx označování podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vypočte x xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx přitom xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx obsah druhů xxxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx škrobu modifikovaného xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek na xxxx barvy odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % hmotnostních
c) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx a xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově růžový, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx o xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná, xx xxxxxx křehká
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx růžově xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx řezu xxxxx světle růžových xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, s výrazně xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx výrobku, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; vložka tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x chuť – jemná xxxx xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští se xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých částí
selský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké kolagenní xxxxx jsou přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx do 3 xx, zaschlý kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až křehký
herkules
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) vůně x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti do 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx do 5 mm, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) povrchový xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx mase a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně vyplněné xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx složení a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx aspiku xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné
c) xxxx a xxxx – příjemná, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
c) chuť x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky masa x velikosti xxx 15 až 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx guláš, příjemně xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx masného xxxxxxx opracovaného výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. hovězího xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx trvanlivosti xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje x xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
do 350 g
-10 %
nad 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x druhové jméno xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx je ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Hamachi xxxx Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx nebo Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx úhoř

Conger

conger

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Saida

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus spp., Xxxxxxxxxx spp., Isistius xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. druhy x čeledí Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x čeledí Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae,

Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia officinalis,

Rossia xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes xxx., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha č. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx EU (1.5.2004).
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x příloha x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, kdy vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx maso.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8a) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx organizaci trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x změně nařízení Xxxx (ES) č. 1184/2006 a (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.