Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx vejce xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj |
|
|
krev |
|
|
mleté xxxx |
|
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
|
xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
|
xxxxxxx |
|
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx vstoupí x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx 1
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxx polotovar
|
|
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
|
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, u sterilovaného xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
|
c) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x koření, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
|
||
|
vídeňský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
|
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx xx 6 mm
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
|
jemný xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx křehká
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – jemná, xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – barva na xxxx růžová, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
|
|
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,
|
|
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) Konzistence – xxxxxx, soudržná
|
|
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
|
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
|
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxx xxxx xx koření x xxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; výrobek xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx částí
|
||
|
selský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
|
herkules
|
Hovězí xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti xx 6 xx, bez xxxxxxx pod obalem,
|
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká x xxxxxx,
|
||
|
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
|
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, tuková xxxx světlejší,
|
|
|
c) vůně x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná
|
|
připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx a xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx ve spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
|
x) vůně a xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx párek xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
|
|
|
c) xxxx x chuť – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 až 50 xx xx spojce xxxxxx xx růžově-červené xxxxx; ojedinělé drobné xxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
|
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru xx 8 mm, smí xxx patrny částice xxxxxxxxx koření,
|
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx junior
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
|
||
|
Vepřové maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx dušeném xxxxxxxx mase, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného masa xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
|
|
hovězí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx soudržné
|
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
|
Xxxxx z uzeného masa
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,
|
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
|
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx kašovitá, xx xxxx mírně xxxxx, roztíratelná,
|
|
|
c) vůně x chuť – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
|
||
|
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,
|
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích pachů x xxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, ojedinělý výskyt xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
|
|
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se připouští, xxx cizích pachů x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
|
c) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
|
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx vídeňský
|
55,0
|
-
|
40,0
|
|
Párek xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
|
Xxxxxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Junior xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
|
Drůbeží xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
|
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
|
Drůbeží Gothajský xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx masa
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx požadavky
|
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
|
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxxx meat xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
|
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
|
Druh |
Skupina |
Charakteristika x technologické požadavky |
|
masný výrobek |
tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx. |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx. |
|
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování plus 20 °C |
|
|
fermentovaný trvanlivý |
Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx k xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx. |
|
|
xxxxxxxxx xxxxx polotovar |
částečně tepelně xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx |
|
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
|
|
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
|
xx 300 g
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
nad 350 g
|
-5 %
|
|
|
xx 2000 g
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
|
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
|||
|
Xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty |
|
vůně |
typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x koření |
|
chuť |
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
|
obsah xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0 |
|
obsah xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
|
hodnota pH |
nejvýše 4,5 |
|
Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (v %) |
|
xx 100 |
- 6 |
|
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
|
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
|
xxx 500 |
- 2 |
Příloha č. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
|
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxx xxxxx |
x) druhové jméno |
b) druhové jméno |
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
|
XXXX |
||||||
|
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná |
|||
|
Candát |
obecný |
Sander |
lucioperca |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mugil |
|||
|
Cípal |
evropský |
Liza |
ramada |
|||
|
Cípal |
zlatý |
Liza |
aurata |
|||
|
Cípal |
pyskatý |
Chelon |
labrosus |
|||
|
Ďas |
mořský |
Lophius |
piscatorius |
|||
|
Ďas |
americký |
Lophius |
americanus |
|||
|
Gavún |
štíhlý |
Atherina |
boyeri |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle |
||
|
Halibut |
tmavý |
grónský |
Reinhardtius |
hippoglossoides |
||
|
Halibut |
bílý |
atlantický |
Hippoglossus |
hippoglossus |
||
|
Hlavatka |
podunajská |
Hucho |
hucho |
|||
|
HIavoun |
tuponosý |
Coryphaenoides |
rupestris |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black code |
||
|
Chňapal |
císařský |
červený |
Lutjanus |
sebae |
Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský |
||
|
Kambala |
Lepidorhombus spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký |
|||
|
Koryféna |
velká |
Coryphaena |
hippurus |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mahi-mahi |
||
|
Kranas |
východní |
Seriola |
quinqueradiata |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Chui |
|
|
Losos |
kisuč |
stříbrný |
Oncorhynchus |
kisutch |
||
|
Losos |
gorbuša |
divoký |
Oncorhynchus |
gorbuscha |
||
|
Losos |
nerka |
červený |
Oncorhynchus |
nerka |
Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
|
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara |
||
|
Modrý witling |
Micromesistisus |
poutassou |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Treska xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
|
Mořská štika |
kanadská |
Merluccius |
productus |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx štika |
kapská |
Merluccius |
capensis |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
|
|
Xxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder |
|
|
Platýs |
obecný |
velký |
Pleuronectes |
platessa |
||
|
Platýs |
limanda |
drsnotělý |
Limanda |
limanda |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx |
||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Sparus xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička |
|
|
Sardel |
peruánská |
Engraulis |
ringens |
|||
|
Sardinka |
evropská |
obecná |
Sardina |
pilchardus |
||
|
Savorin |
Seriolella |
porosa |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský |
||
|
Siven |
americký |
potoční |
Salvelinus |
fontinalis |
||
|
Sleď |
obecný |
atlantický |
Clupea |
harengus |
||
|
Sleď |
obecný |
baltický |
Clupea |
harengus |
membras |
|
|
Smuha |
vousatá |
Pogonias |
cromis |
Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie |
||
|
Tolstolobik |
bílý |
Hypophthalmichthys |
molitrix |
|||
|
Tolslolobik |
pestrý |
Aristichtys |
nobilis |
|||
|
Treska |
aljašská |
pestrá |
Theragra |
chalcogramma |
||
|
Treska |
obecná |
skvrnitá |
Gadus |
morhua |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod |
|
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
|
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
|
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
|
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
|
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
|
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Saida |
|
|
Treska |
francouzská |
Trisopterus |
luscus |
|||
|
Treska |
královská |
Genypterus |
blacodes |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj |
||
|
Treska |
malá |
Trisopterus |
minutus |
|||
|
Trigly |
Trigla spp. |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Beluga |
||
|
Zeus |
ostnatý |
Zeus |
faber |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Petra |
||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatice |
Pagellus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx obecný |
||
|
Zubatice |
jadranská |
Boops |
boops |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Isistius xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
XXXXXX |
||||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Humr |
Homarus spp., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Listorožec |
Scyllaridae |
všechny druhy |
||||
|
Rak |
Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
XXXXXXX |
||||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Chlamys spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Patinopecten spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Mactridae, Cooperellidae x Xxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Plážovka |
vejcorodá |
Littorina |
littorea |
|||
|
Sépie |
Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx spp., Sepiola spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx spp. |
|||||
|
Ústřice |
Ostrea spp., Crassostrea xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Příloha č. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 ze dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x změně xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x zrušení xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000.