Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) a x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. x), d), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx včetně,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - maso xxx,
x) kůzlečím xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx u masa, x výjimkou drůbežího xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Hovězí výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, že xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx být součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U předem xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx požadované xxxxx v xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x čitelně x xxxxx, xxx xx xxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky xxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % u xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy a xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x masa, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1xx nevztahuje na xxxxxx čtvrtě, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Nebalené maso xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých živočišných xxxxx savců x xxxxx určených k xxxxxx lidí, která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další úpravy, x něhož neproběhlo xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 dní při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a různých xxxxxxxxxx, jež by xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx výrobky se xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13 xx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx x xxxx xxxxxxxx x uvolňování xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx technologického xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních surovin xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx masa xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
§14a xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx nejpozději do 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx být xx obalu xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx oběhu xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, živí xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx x seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx xxxxxxxxx uvedené x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx živočišný xxx xxxx druh xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních živočichů,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty rybolovu x výrobky z xxxx se xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker a xxxxx. Obsah xxxx x silně solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx více xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x nich musí xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx mohlo dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Evropských společenství13), xx skládá x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx vejce nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.
(2) Xxxxx třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce vhodná x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx A xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých extra X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je vytištěno xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx i xx skořápce podle xxxxxxxx 5 písm. x), c) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v něm xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti B xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X konzervovaná kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při označování xxxxxxx z vajec xxxx xxx uvedena
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy jakosti X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 xX x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx být xxxxx xxx po xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxx xx oběhu jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx pouze výrobky x vajec uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx nejpozději do 30. června 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x děleného jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx maso

maso zvěře xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha č. 3 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší obsah xxxx a pojivové xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% hmot.)
maso savců x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxx s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx vypočte z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx přitom xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx překročeny, xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", musí xxx xxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx pojivové tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, výrobek na xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx o velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x velikosti xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a chuť- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx na xxxxxxx – xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, neodpovídající typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx koření a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně o xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na xxxx x vypracování – xx řezu nepravidelná xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – aromatická xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných bílkovin xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, zrna x velikosti xx 6 xx, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled xx nákroji – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové dutinky,
c) xxxx a xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo tukem xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx skusu xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx použití vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx nákroji – na řezu xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; salám xx skusu xxxxxx
*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx masa spojeny xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,
c) xxxx x xxxx – xx uzeném mase, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx x barva – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, mírná xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a klobása xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. hovězího xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně opracovaný

Výrobek, x kterého bylo xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx vody na xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx trvanlivý

Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
do 350 x
-10 %
do 1000 g
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 g
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx se uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce č. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx č. 3, xxxxx xx ve xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní označení

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Grenadiér

Hoki

novozélandský

Macruronus

novaezelandiae

Hoki

patagonský

Macruronus

magellanicus

Chmurnatka

tmavá

Anoplopoma

fimbria

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrela

máslová

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Okouník xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký název xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Ryba xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon xxx., Xxxxxx spp., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Isistius xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x čeledí Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Chlamys

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Perna xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx spp.,

Crassostrea xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x j) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou se xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx polotovary x xxxxx výrobky.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, maso xxxxx xx farmovém xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx výsek.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní normy xxx xxxxxxx maso.
6b) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh.
6c) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o ekologickém xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. července 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.