Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x nich:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové části xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, určené x uvádění do xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx masem - xxxx mladého xxxx, xxxx, volka, jalovice, xxxxx,
f) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx a do 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx u xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) se xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) výsekové xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, droby, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x částí jatečného xxxx; dále se xxxxx, xxx xx xxxxx x maso xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Hovězí výsekové xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx x odstavci 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx viditelně x xxxxxxx v xxxxx, kde je xxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx maso7) x xxxxxx čerstvé drůbeží xxxx
x) 10 % x balení xx 300 g,
b) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy a xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) masem pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx savců x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx prohlášena xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx vody x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 dní při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se x masných xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx použitelnosti, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití masa xxxxxxx odděleného, včetně xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že je xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx v jakékoli xxxxxxxx podobě, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx x masném xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx cizí xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx složení masného xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obalem, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x technologických požadavcích xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx použít xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
§14a xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 hodin od xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx nebo s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx balených xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x teplot xx xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx jakost
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 minut, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému živočišnému xxxx a druhu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx z xxxx xx více xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah xxxx x nich xxxx xxx xxxxx než 18 % a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx do oběhu xxxxxxxx s ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

ODDÍL 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx chovu, která xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx vhodná x lidské spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, mimo přímý xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx A se xx obalu xxxxx x xxxxx třídění,
x) čerstvých extra X se xxxx xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Extra A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na skořápce xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná kosočtverec x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a vejce XX. xxxxx jakosti X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x vajec uzavřené x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx ošetřena v xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x děleného jatečně xxxxxxxxxx těla drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x pojivové xxxxx x mase xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx xxxxxxx z xxxxxx obsahu xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a ve xxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx barva xxxxxx xx tmavě růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx
x) chuť x xxxx – příjemná xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx ohřátí na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek na xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx skusu výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, neodpovídající typu xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx spojce xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso
a) konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně rozložená,
c) xxxx a chuť – xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na řezu x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) vůně x chuť – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, přiměřená po xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx fermentované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx tento výrobek, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku tukových x libových xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) povrchový vzhled – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť x vůně – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x masa o xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx až růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) vzhled na xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé až xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť aspiku xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části v malém xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx tuku; jemně xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx x barva – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ojedinělý výskyt xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x chuť – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Hovězí xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) konzistence – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti xxx 15 až 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, příjemně xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na divoko
30,0% xxxx. hovězího xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% hmot
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx masný polotovar xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, aby xxxx zachována obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 g
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxx xxxxx ze xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx b), pokud xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx č. 2 obsahující rodové x druhové xxxxx, xxxxx xx ve xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx code

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx nebo Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy:

Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

stříbrná

americká

Merluccius

bilinearis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx úhoř

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder

Platýs

obecný

velký

Pleuronectes

platessa

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Očnatec štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

Charybdis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Mithrax spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx z čeledi Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis,

Rossia xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx spp.,

Crassostrea xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx EU (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich
s účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které nabyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží maso.
6b) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Sb.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, pokud xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000.