Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
ze xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané úpravou xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší než 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx u xxxx, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, uvedeno v příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) maso názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx maso6a), výsekové xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx maso a xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, muflon, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx, x dělené xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; dále xx xxxxx, xxx xx xxxxx x maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx se xxx uvádění xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 x x xxxxx použitelných předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X případě, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx provedla, a xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čitelně v xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, stanovují xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x telecí půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx prohlášena za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x přímé spotřebě xxx další úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx plus 20 xX,
f) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších surovin x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) určené x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx kůží, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx uvedené v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx je xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
x) 5 % u xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx kosterní svaloviny xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx vypadávat z xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek, pokud xxxxxx charakteristickým znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, musí xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, x xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx výběrové x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uvedeno xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označen xxxxx zabalení a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení, který xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx balených musí xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích chutí x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx z xxxx xx vyrábějí xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx z xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Sardelová xxxxx může obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah xxxx x nich xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, které xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx skládá x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx nejvýše xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) čerstvých extra X se obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) balených II. xxxxx jakosti X xx xxxxxx i xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx jakosti B xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) U balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx než plus 5 xX x xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Příloha č. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxx č. 3 k vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx jako složka xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx vypočte z xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxxxxx xxxxx překročeny, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx odpovídajícím způsobem xxxxxx a xx xxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
a) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx ložiska xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý
vídeňský párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx vypracován, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se použití xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx je na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx uzenině x paprice, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x velikosti asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx kostky, změny xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx spojce přípustné,
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso
a) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek masově xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně rozložená,
c) xxxx x xxxx – jemná vůně xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; výrobek xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx řezu x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, zaschlý kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx fermentované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až křehký
herkules
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx do 6 mm, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx slaná, na xxxxx křehká x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – tužší, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx do 5, xxx shluku tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) povrchový vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové barvy xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x masa x xxxxxxxxx do 6 xx
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx na skusu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx slaná, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) chuť x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) vůně x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x částice xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 až 30 xx x řezy xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx xxxxx, příjemně xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x klobása xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků

Druh

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, u xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx všech částech xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx z mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 x
-10 %
do 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné hmotnosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 x druhové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 xxxx. x) xxxx b), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 uvedeno, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých názvů

Rodové xxxxx

x) druhové

jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Hamachi xxxx Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx název: Síh

Marlín

indopacifický

Makaira

mazara

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx štika

evropská

Merluccius

merluccius

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy:

Merlúza xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořský úhoř

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx vlk

Okoun

říční

Perca

fluviatilis

Pakambala

kosočtvrtečná

Scophthalmus

rhombus

Pangasius

Pangasius

hypophthalmus

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Platýs

malohlavý

červený

Microstomus

kitt

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Pražma xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, vlkouš severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Triakis xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon xxx., Xxxxxx xxx., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Heptranchias

spp., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

Charybdis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Maja xxx., Mithrax spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae,

Cambaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Chlamys

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Cardiidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) tento název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s účinností xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), g), x), i) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx používaných x xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx polotovary x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso zvěře xx xxxxxxxx chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx maso.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro prevenci, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Xxxx (ES) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (ES) č. 104/2000.