Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx výběhu,
2. "2" xxx vejce xxxxxx x halách,
3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx
4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Druh |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
xxxxx |
|
xxxxx |
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně opracovaný
|
tepelně xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx polotovar
|
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x směsi xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
|
a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
špekáček
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
|
|
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, po xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
|
|
c) xxxx a xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné,
|
|
c) xxxx a chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) Konzistence – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí
|
||
selský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
|
použití xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx skusu výrobek xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx výrobek vláčný xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
|
a) konzistence – tužší, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
|
||
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, syrové vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
|
připouští xx použití vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
|
|
c) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
drůbeží xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, pružná,
|
připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
|
připouští xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně slaná, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutiny přípustné, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 mm, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
xxxxxxx salám xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx vepřového sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
|
||
Vepřové maso xx vlastní xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; aspik čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
|
b) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx slaná
|
||
Luncheon meat
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx libového x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné
|
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
||
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
|
uzený xxxxxxx bůček
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
|
|
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx patrny,
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně opracovaný
|
a) xxxxxx x barva – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé až xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx jemný
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Spišský xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx salám
|
-
|
15
|
50,0
|
Ostravská klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Výrobek
|
obsah masa
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Drůbeží Gothajský xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior salám
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
další požadavky
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx meat xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
|
další xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné kuchyňské xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli vyšším xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 g
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
xx 1000 g
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
xx 2000 g
|
-4 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty |
vůně |
typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx |
xxxx |
xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Hmotnostní % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
hodnota xX |
xxxxxxx 4,5 |
Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %) |
xx 100 |
- 6 |
nad 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
nad 500 |
- 2 |
Příloha x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx je ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx název |
3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů |
||||
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) druhové jméno |
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle |
||
Halibut |
tmavý |
grónský |
Reinhardtius |
hippoglossoides |
||
Halibut |
bílý |
atlantický |
Hippoglossus |
hippoglossus |
||
Hlavatka |
podunajská |
Hucho |
hucho |
|||
HIavoun |
tuponosý |
Coryphaenoides |
rupestris |
Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Fish |
||
Kranas |
dumerilův |
Seriola |
dumerili |
|||
Kranasovec |
štíhlý |
Rachycentron |
canadum |
|||
Ledovka |
Gobionotothen |
gibberifrons |
||||
Limanda |
drsná |
Limanda |
aspera |
|||
Lín |
sliznatý |
obecný |
Tinca |
tinca |
||
Lipan |
obecný |
Thymallus |
thymallus |
|||
Losos |
atlantický |
obecný |
Salmo |
salar |
||
Losos |
keta |
pacifický |
Oncorhynchus |
keta |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Chui |
|
Losos |
kisuč |
stříbrný |
Oncorhynchus |
kisutch |
||
Losos |
gorbuša |
divoký |
Oncorhynchus |
gorbuscha |
||
Losos |
nerka |
červený |
Oncorhynchus |
nerka |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx královský |
||
Makrela |
obecná |
atlantická |
Scomber |
scombrus |
||
Makrela |
japonská |
měchýřnatá |
Scomber |
japonicus |
||
Makrela |
indopacifická |
australská |
Scomber |
australasicus |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Maréna |
severní |
Coregonus |
lavaretus |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||
Modrák |
vysoký |
ostronosý |
Spicara |
smaris |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara |
|
Modrák |
skvrnitý |
Spicara |
maena |
Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
|
Xxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec |
||
Pelamida |
atlantická |
obecná |
Sarda |
sarda |
Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder |
|
Platýs |
obecný |
velký |
Pleuronectes |
platessa |
||
Platýs |
limanda |
drsnotělý |
Limanda |
limanda |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Doráda |
|
Pražman |
obecný |
Pagrus |
pagrus |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná, Alternativně xx možné použít xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Ančovička |
|
Sardel |
peruánská |
Engraulis |
ringens |
|||
Sardinka |
evropská |
obecná |
Sardina |
pilchardus |
||
Savorin |
Seriolella |
porosa |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Medúzovec |
|||
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx mořský |
||
Siven |
americký |
potoční |
Salvelinus |
fontinalis |
||
Sleď |
obecný |
atlantický |
Clupea |
harengus |
||
Sleď |
obecný |
baltický |
Clupea |
harengus |
membras |
|
Smuha |
vousatá |
Pogonias |
cromis |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento název: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx aquila |
|
Smuha |
tmavá |
Sciaena |
umbra |
|||
Solea |
evropská |
obecná |
Solea |
solea |
vulgaris |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Parmice |
|
Sumec |
velký |
Silurus |
glanis |
|||
Šprot |
severní |
obecný |
Sprattus |
sprattus |
||
Štika |
obecná |
Esox |
lucius |
|||
Tlamoun |
nilský |
Oreochromis |
niloticus |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Saida |
|
Treska |
francouzská |
Trisopterus |
luscus |
|||
Treska |
královská |
Genypterus |
blacodes |
Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Hruj |
||
Treska |
malá |
Trisopterus |
minutus |
|||
Trigly |
Trigla spp. |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra |
||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatice |
Pagellus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš severní |
||
Žralok |
ostnatý |
Squalus |
acanthias |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Triakis xxx., Carcharhinus spp., Xxxxxxxxxx spp., Prionace xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Žralok |
skvrnitý |
Scyliorhinus |
canicula |
|||
Žralok |
větší |
Scyliorhinus |
stellaris |
|||
KORÝŠI |
||||||
Garnát |
Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Humr |
Homarus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx xxx., Maja xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Lithodidae |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x čeledí Penaeidae, Palaemonidae, Pandalidae, Crangonidae, Aristeidae, Sicyonidae, Sergestidae |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Rak |
Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Chione xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp., Eledone xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
Kalamáry |
rody Alloteuthis, Berryteuthis, Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx a Todarodes |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx officinalis, Rossia xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx |
|||||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Ostreidae |
všechny xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (ES) x. 104/2000.