Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx
4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxxx maso |
|
kosti |
|
|
droby |
|
|
syrové xxxxx, xxxxxx xxx |
|
|
xxxx |
|
|
xxxxx maso |
|
|
králík, xxxxxxx maso |
|
|
maso xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
|
xxxxxxx |
|
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.
Xxxxxxx 1
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx výrobek
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových xxxxx (% hmot.)
|
|
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx mas x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
|
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
|
Skupina
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah čistých xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled v nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
Výrobek
|
Základní suroviny
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxx masově růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
|
||
|
vídeňský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x chuť – jemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx a paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
|
spišský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – xx čerstvé uzenině x paprice, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx klobása
|
vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx na xxxxxxx – na řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx částice použitého xxxxxx
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
|
|
|
c) xxxx x chuť – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu křehký
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
|
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx surovin o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
|
|
|
c) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
poličan
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
|
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
|
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod obalem,
|
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
|
c) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
|
|
|
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx a vláčná, xxxxxxx xx paprice
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x masa o xxxxxxxxx do 6 xx
|
|
|
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx vídeňský
|
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) konzistence – pevná, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
|
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
|
||
|
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
|
|
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
|
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
|
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
|
|
xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
|
x) chuť x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
|
||
|
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
|
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx kašovitá, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
|
||
|
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx patrny,
|
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx s klobásou
|
masný xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
||
|
Hovězí xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxxxxx guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
|
Xxxxxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Junior xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxx špekáček
|
-
|
45,0
|
45,0
|
|
Kuřecí xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
|
Drůbeží xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
|
Drůbeží Gothajský xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
|
Xxxxxxx Junior salám
|
-
|
50,0
|
25,0
|
|
Výrobek
|
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
|
další xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% hmot.
|
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxx xx xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
|
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
|
Druh |
Skupina |
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx. |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný |
Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx trvanlivosti xx 21 dní při xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X |
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot. |
|
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
| &xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
|
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
|
xx 300 g
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
|
|
do 1000 x
|
-6 %
|
do 350 g
|
-10 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
|
xx 2000 x
|
-4 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
||
|
nad 2000 g
|
-2 %
|
|
|
|||
|
Xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a xxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
|
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0 |
|
obsah xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
|
hodnota pH |
nejvýše 4,5 |
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x g xxxx ml) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %) |
|
xx 100 |
- 6 |
|
nad 100 do 250 |
- 5 |
|
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
|
xxx 500 |
- 2 |
Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 xxxx. a) xxxx x), pokud xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující rodové x xxxxxxx jméno, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx nebo jako xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
|
1. Xxxxxxxx označení |
2. Xxxxxxx název |
3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx |
||||
|
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
|
XXXX |
||||||
|
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecná |
|||
|
Candát |
obecný |
Sander |
lucioperca |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mugil |
|||
|
Cípal |
evropský |
Liza |
ramada |
|||
|
Cípal |
zlatý |
Liza |
aurata |
|||
|
Cípal |
pyskatý |
Chelon |
labrosus |
|||
|
Ďas |
mořský |
Lophius |
piscatorius |
|||
|
Ďas |
americký |
Lophius |
americanus |
|||
|
Gavún |
štíhlý |
Atherina |
boyeri |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
|
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx australský |
||
|
Kambala |
Lepidorhombus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mahi-mahi |
||
|
Kranas |
východní |
Seriola |
quinqueradiata |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Chui |
|
|
Losos |
kisuč |
stříbrný |
Oncorhynchus |
kisutch |
||
|
Losos |
gorbuša |
divoký |
Oncorhynchus |
gorbuscha |
||
|
Losos |
nerka |
červený |
Oncorhynchus |
nerka |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Losos xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara |
|
|
Modrák |
skvrnitý |
Spicara |
maena |
Alternativně xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Spikara |
||
|
Modrý xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
|
Mořská xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
|
|
Xxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Tunec |
|
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec |
|
|
Perletník |
nádherný |
Lampris |
guttatus |
|||
|
Plachetník |
širokoploutvý |
Instiophorus |
platypterus |
|||
|
Platýs |
malý |
říční |
Platichthys |
flesus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Limanda xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx |
||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda |
|
|
Pražman |
obecný |
Pagrus |
pagrus |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Ančovička |
|
|
Sardel |
peruánská |
Engraulis |
ringens |
|||
|
Sardinka |
evropská |
obecná |
Sardina |
pilchardus |
||
|
Savorin |
Seriolella |
porosa |
Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec |
|||
|
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Okouník xxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie |
||
|
Tolstolobik |
bílý |
Hypophthalmichthys |
molitrix |
|||
|
Tolslolobik |
pestrý |
Aristichtys |
nobilis |
|||
|
Treska |
aljašská |
pestrá |
Theragra |
chalcogramma |
||
|
Treska |
obecná |
skvrnitá |
Gadus |
morhua |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod |
|
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
|
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
|
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
|
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
|
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
|
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra |
||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatice |
Pagellus spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Očnatec xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
XXXXXX |
||||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Sclerocrangon xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxx |
Xxxxxxx spp., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
Xxxxxx spp., Lithodes spp., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax spp., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Crangon spp., Panaeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Strašek |
kudlankovitý |
Squila |
mantis |
|||
|
MĚKKÝŠI |
||||||
|
Hřebenatkv |
Pecten xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten spp., Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx spp., Chione xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
|
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
|
Kalamáry |
rody Alloteuthis, Berryteuthis, Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice |
|||
|
Mandlovka |
evropská |
Glycymeris |
glicymeris |
|||
|
Mušle |
Veneridae, Mactridae, Cooperellidae x Xxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Plážovka |
vejcorodá |
Littorina |
littorea |
|||
|
Sépie |
Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx spp., Sepiola spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx decussata |
|
|
Tapeska |
Ruditapes xxx., xxxxx spp., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.