Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
b) kostmi - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) krví - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx syrovým xxxxx - tuková xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím xxxxx - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným druhem, xxx xxxxxx na xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), k) xx q); xxxx xxxxxxxxx zvířat názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, muflon, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x dělené xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx o maso xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (BSE)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Aniž xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
b) 6 % x xxxxxx xx 1 000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx se uvádí xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Ustanovení odstavce 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez hlavy x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx pro xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, která xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - výrobek xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC po xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) došlo x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u kterého x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx za definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek určených x aromatizaci,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx kterém probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
i) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, pasterovaný,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx masných výrobků,
x) xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových nebo xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení masa xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso strojně xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx v jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx pro výrobu xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx a xxxxxxx xxxxx. Použití této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x nevztahuje xx na označování xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost a xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx vařená nebo xxxxx masa, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xxxx xxx vyrobena z xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx výběrové x xxxxxxx kýty xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14a
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x účinností xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxx uvedeno xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx ostatními xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxxxx v příloze č. 11 x této xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx podmínkách xxxxxxxxxx; x xxxxxx xx xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x výrobky z xxxx se xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx soli x silně solených xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx do xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému nepříznivému xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx na xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx xxxxxxxx vhodná x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx obalu majonézy xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx A xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 mm x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) II. xxxxx xxxxxxx B xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně nejméně 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X balených xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce určená xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx xxx xxxx 5 xX a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx od data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx surovina nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování podle §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx maso

králík, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx a směsi xxxxx mas x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx hodnoty nejvyššího xxxxxx tuku a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jsou splněna xxxxxxx ostatní "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x ve xxxxxxx musí xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx pojivové xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, škrobu (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx svaly patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx v menším rozsahu x mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť x xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx křehká
nepřipouští se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po ohřátí xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xx xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx je xx xxxx xxxxxx červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami tučné xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – pružná, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx xxxxxxxxx částice x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně o xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx plísni, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
c) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; zrna převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; drobné, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – aromatická xx intenzivní po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně znatelná xx kulturní xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx fermentované masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až křehký
herkules
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) vzhled xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx o xxxxxxxxx do 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, na skusu xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx x chuť – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, křehký
drůbeží párek xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 mm, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; salám xx skusu křehký
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové maso xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx uzeném mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní částice, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx x použité xxxxxxxx, mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 až 30 xx x xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa a xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx nebo masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 dní xxx xxxxxxx skladování plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x mletého xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 x
-10 %
do 1000 g
-6 %
xx 350 g
-10 %
nad 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx jméno xx sloupce x. 1 xxxx. a) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx rodové x druhové xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní označení

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) druhové

jméno

b) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořský xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve sloupci 1x) tento název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Triakis xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Nephrops spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Callinectes spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp., Maja xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Chlamys

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), i) a x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, maso zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7a) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, xxxxxxx x zmrazená. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, pokud xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.

Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx organizaci xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000.