Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo
4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx maso |
kosti |
|
droby |
|
syrové sádlo, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu |
|
zvěřina |
|
drůbeží xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% hmot.)
|
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
|
25
|
25
|
maso xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx x králičí
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Výrobek
|
Třída xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
tepelně opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx jakosti
|
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
|
a) konzistence - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx na xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx a chuť - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x mírně vytavený xxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx křehký, po xxxxxx šťavnatý
|
||
vídeňský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx částic,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – jemná, po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
lahůdkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
|
||
spišský xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
|
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx růžově xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, na xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx xx nákroji – na xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx salám
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
|
x) Xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn špeku xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
|
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na řezu x vypracování – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx a xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně znatelná xx kulturní plísni
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) vůně x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx až xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká a xxxxxx,
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx výrobku sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx xxx uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Smyslové požadavky
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek vídeňský
|
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná,
|
|
c) xxxx x chuť – přiměřeně slaná, xx xxxxxx xx xxxxx je výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – pevná, soudržná
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 mm, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx křehký
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně tuhý,
|
||
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx částí,
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
|
||
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť aspiku xxxxxxxxx slaná
|
||
Luncheon xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx nepravidelná se xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx se xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
x) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá hmota,
|
uzený xxxxxxx bůček
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
|
||
Játrová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích pachů x příchutí
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
|
x) konzistence – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x chuť – xx pečeném hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
-
|
15
|
50,0
|
Xxxxxxxxx klobása
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Dunajská xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Výrobek
|
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
|
Drůbeží špekáček
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Kuřecí xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx vídeňský párek
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
|
další požadavky
|
Hovězí xxxx ve vlastní xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
|
další xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
|
|
Maďarský xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx. |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný |
Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C |
|
fermentovaný xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx k tepelné xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z mletého xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx polotovar |
částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx zachována obchodní xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
|
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
|
sardelová xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
do 350 x
|
-10 %
|
|
do 1000 g
|
-6 %
|
do 350 g
|
-10 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
do 2000 g
|
-4 %
|
xxx 350 x
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření |
chuť |
nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
obsah xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
hodnota xX |
xxxxxxx 4,5 |
Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx ml) |
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 xx 250 |
- 5 |
xxx 250 do 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 xxxx. x) xxxx x), pokud xx ve sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
1. Xxxxxxxx označení |
2. Xxxxxxx název |
3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů |
||||
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
XXXX |
||||||
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca |
||
Cejn |
velký |
Abramis |
brama |
|||
Cípal |
Mugil xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grenadiér |
||
Hoki |
novozélandský |
Macruronus |
novaezelandiae |
|||
Hoki |
patagonský |
Macruronus |
magellanicus |
|||
Chmurnatka |
tmavá |
Anoplopoma |
fimbria |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black xxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx modrý xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký |
|||
Koryféna |
velká |
Coryphaena |
hippurus |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui |
|
Losos |
kisuč |
stříbrný |
Oncorhynchus |
kisutch |
||
Losos |
gorbuša |
divoký |
Oncorhynchus |
gorbuscha |
||
Losos |
nerka |
červený |
Oncorhynchus |
nerka |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos královský |
||
Makrela |
obecná |
atlantická |
Scomber |
scombrus |
||
Makrela |
japonská |
měchýřnatá |
Scomber |
japonicus |
||
Makrela |
indopacifická |
australská |
Scomber |
australasicus |
Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp. |
všechny druhy |
||||
Manta |
Mobula xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh |
||
Maréna |
peleď |
Coregonus |
peled |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
Mořská xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
|
Mořský úhoř |
Conger |
conger |
Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Úhořovec xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx |
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec |
|
Pelamida |
východní |
Sarda |
orientalis |
Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec |
|
Perletník |
nádherný |
Lampris |
guttatus |
|||
Plachetník |
širokoploutvý |
Instiophorus |
platypterus |
|||
Platýs |
malý |
říční |
Platichthys |
flesus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Ančovička |
|
Sardel |
peruánská |
Engraulis |
ringens |
|||
Sardinka |
evropská |
obecná |
Sardina |
pilchardus |
||
Savorin |
Seriolella |
porosa |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský |
||
Siven |
americký |
potoční |
Salvelinus |
fontinalis |
||
Sleď |
obecný |
atlantický |
Clupea |
harengus |
||
Sleď |
obecný |
baltický |
Clupea |
harengus |
membras |
|
Smuha |
vousatá |
Pogonias |
cromis |
Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx aquila |
|
Smuha |
tmavá |
Sciaena |
umbra |
|||
Solea |
evropská |
obecná |
Solea |
solea |
vulgaris |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx |
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice |
||
Sultánka |
nachová |
karmínová |
Mullus |
barbatus |
Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice |
|
Sumec |
velký |
Silurus |
glanis |
|||
Šprot |
severní |
obecný |
Sprattus |
sprattus |
||
Štika |
obecná |
Esox |
lucius |
|||
Tlamoun |
nilský |
Oreochromis |
niloticus |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie |
||
Tolstolobik |
bílý |
Hypophthalmichthys |
molitrix |
|||
Tolslolobik |
pestrý |
Aristichtys |
nobilis |
|||
Treska |
aljašská |
pestrá |
Theragra |
chalcogramma |
||
Treska |
obecná |
skvrnitá |
Gadus |
morhua |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod |
|
Treska |
pacifická |
bílá |
Gadus |
macrocephalus |
||
Treska |
jednoskvrnná |
skvrnitá |
Melanogrammus |
aeglefinus |
||
Treska |
tmavá |
šedá |
Pollachius |
virens |
||
Treska |
evropská |
pollak |
Pollachius |
pollachius |
||
Treska |
merlan |
bezvousá |
Merlangius |
merlangus |
||
Treska |
polární |
severní |
Boreogadus |
saida |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx |
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá |
||
Úhoř |
evropský |
říční |
Anguilla |
anguilla |
||
Vlasochvost |
stužkový |
Lepidopus |
caudatus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná |
||
Vyza |
velká |
Huso |
huso |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
||
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra |
||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
Zubatice |
Pagellus xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec štíhlý |
||
Zubatka |
pruhovaná |
Anarhichas |
lupus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias spp., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
XXXXXX |
||||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Sclerocrangon xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Humr |
Homarus spp., Metanephrops xxx., Nephrops xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Panaeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
||||
Rak |
Eusatcus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
XXXXXXX |
||||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Chione xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp., Eledone spp., Pareledone xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Nototodarus, Ommastrephes, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx a Todarodes |
všechny druhy |
Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
Xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx spp., Sepiola spp. |
všechny xxxxx |
||||
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae |
|||||
Slávka |
jedlá |
Mytilus |
edulis |
|||
Slávka |
novozélandská |
Perna |
canaliculus |
|||
Srdcovka |
všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento název: xxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
Xxxxxxx |
Xxxxxx spp., Crassostrea xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
Příloha č. 11 vložena právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s účinností xx 13.12.2014
15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x zrušení nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000.