Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, určené x xxxxxxx xx xxxxx,
b) xxxxxx - xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
f) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 měsíců včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Xx.
§2
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a skupiny xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx xxxxxx na xxxxxxx, podle §1 xxxx. e), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) balené xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx maso a xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu, x dělené zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx o maso xxxxx z xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx do xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v odstavci 1 x x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx xx požadované xxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čitelně v xxxxx, xxx je xxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, stanovují se xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx odstraní xxxxxxxxxxxxx před prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx bez hlavy x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Nebalené maso xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx krájené čerstvé xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím technologickým xxxxxxxxxxx (zráním, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) čistou svalovou xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení masa xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso strojně xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx masa, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem druhu x xxxxxxx podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx x jakékoli xxxxxxxx podobě, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2 000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
b) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx maso x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní svaloviny xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných výrobků xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx cizí xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masného xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx nezpracované xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx jsou specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx technologického xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, působící xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxx uvedeno xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v den xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx mořští plži, xxxxx x žáby,
x) čerstvými ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelných předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx balených musí xxx xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx podmínkách skladování; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx deklarované xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15), xxxxx požadavky uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky z xxxx xx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx více xxx 14 %, xx xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx xxx nižší než 18 % a xxxxxxxx se při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě, x xx nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená v xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx etiketou, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených II. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 mm,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která je xxxxx než xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), j) a x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. r.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx x mase xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx vypočte x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx hodnoty nejvyššího xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", musí xxx xxxxx xxxxx xxxx odpovídajícím způsobem xxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - výrobek xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého masa, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx ložiska tuku xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % hmotnostních
c) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx o velikosti 6 až 10 xx, připouští se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná zrna xxxxxxxxxxx částic,
c) vůně x xxxx – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a chuť – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx růžově xxxxxxx xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx kořeněná, výrazněji xx uzení, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x drobné vzduchové xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké kolagenní xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – jemná xxxx xx xxxxxx a xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem do 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; drobné, měkké xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní po xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx až křehký
herkules
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx výrazně slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx zrna světlá,
c) xxxx a chuť – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, typická xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, pevná,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se použití xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
připouští xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná,
c) xxxx a chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
a) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx junior
drůbeží xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, měkké, xxxxx xxxxxxxx, aspik při 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°C xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx a chuť – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x chuť – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Hovězí na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx loje v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx a zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx a klobása xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické a xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx ve xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Charakteristika x technologické požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti čerstvého xxxx, a xx xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
do 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 g
-5 %
do 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné hmotnosti x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx b), pokud xx xx sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx jméno, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx code

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx witling

Micromesistisus

poutassou

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx nebo Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy:

Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx vlk

Okoun

říční

Perca

fluviatilis

Pakambala

kosočtvrtečná

Scophthalmus

rhombus

Pangasius

Pangasius

hypophthalmus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pangas

Parma

obecná

Barbus

barbus

Parmice

indická

Parupeneus

indicus

Pelamida

chilská

tichomořská

Sarda

chiliensis

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma obecná,

Alternativně xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ropušnice

obecná

Scorpaena

srofa

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, vlkouš severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp.,

Carcharodon spp., Xxxxxx xxx., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Callinectes xxx., Xxxxxxxx spp.,

Charybdis spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx spp., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) tento xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny druhy

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. s účinností xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x uvedené do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy vstoupila x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), i) a x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, maso xxxxx xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zemědělské produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx drůbeží xxxx.
6b) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx jde x označování xxxxxxxx xxxx a výrobků x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000.