Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, určené x uvádění xx xxxxx,
x) xxxxxx - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) xxxx - xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx stáří nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx x maso xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí viditelně x čitelně x xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % u xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx maso xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx savců a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, která xxxxxx prohlášena za xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
b) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x přímé spotřebě xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování surovin xxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo ke xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx opracování výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
i) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou svalovou xxxxxxxxxx - bílkovina xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx se uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka" musí xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a xxxx xxx označen rovněž xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a nevztahuje xx xx označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx x nich xxxxxxxx x uvolňování xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného výrobku xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx cizí xxxxx, které netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx nejpozději xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uvedeno xxxxx a čas xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx nestabilní povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX RYBOLOVU A XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,
x) xxxxxxxxx ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx v seznamu xxxxxxxxxx označení, xxxxx xx uveden v příloze č. 11 x této xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx a výrobků xxxxxxxxxx balených xxxx xxx na obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X případech, kdy xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx produkty rybolovu15), xxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxxxxx xxxxx z čerstvých xxxx xxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx slabě nasolených 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx vejce xxxxxx x halách,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě, x to xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, xxxx přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx i xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x v něm xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x straně xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx uvedena
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 g xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x vejce xx dále xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX a xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze výrobky x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do oběhu xx xxxxx uvádět xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx nejpozději do 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx označování podle §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx pojivových xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x směsi xxxxx mas s převahou xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx x ve xxxxxxx musí xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xx složení x smyslové požadavky xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx pevná, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx x xxxx – xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx xxxxxxx xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx a chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) Konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na některé xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až tuhá,
použití xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, výrazněji kořeněná; xx skusu výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx výrobek vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) konzistence – tužší, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, syrové vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx použití vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná,
c) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná,
připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
připouští xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně slaná, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutiny přípustné, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 mm, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x chuť – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx vepřového sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx typická
Vepřové maso xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; aspik čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
b) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx slaná
Luncheon meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx libového x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně opracovaný
a) xxxxxx x barva – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) vůně x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx papriky: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x tepelné xxxx jiné kuchyňské xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x xxxx
-10 %
do 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 g
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx je ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Synonyma xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

HIavoun

tuponosý

Coryphaenoides

rupestris

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Hamachi nebo Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Flounder

Platýs

obecný

velký

Pleuronectes

platessa

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná,

Alternativně xx možné použít xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Saida

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Triakis xxx., Carcharhinus spp., Xxxxxxxxxx spp., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp.,

Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

KORÝŠI

Garnát

Crangon xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx xxx., Maja xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x čeledí Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis,

Rossia xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx x potravinových xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx maso, xxxxx polotovary a xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (ES) x. 104/2000.