Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
326/2001 Sb.
1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
3. "3" xxx xxxxx nosnic x klecích, xxxx
4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx zemědělství14),
|
Druh |
Xxxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxxx xxxx |
|
xxxxx |
|
|
xxxxx |
|
|
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx |
|
|
xxxx |
|
|
xxxxx maso |
|
|
králík, xxxxxxx maso |
|
|
maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx |
|
|
xxxxxxx |
|
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Tabulka 1
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx výrobek
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx tepelně opracovaný
|
|
|
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
|
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxx
|
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
|
|
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
|
xxxx vepřové
|
30
|
25
|
|
maso xxxxxxx x xxxxxxx
|
15
|
10
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx xx xxxx barvy odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu přípustná, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
|
|
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
|
x) xxxx a xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x koření, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx ohřátí na xxxxx výrobek šťavnatý
|
||
|
kabanos
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu vychladlý xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
|
||
|
vídeňský párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x drobná xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
|
|
|
c) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po ohřátí xx skusu xx xxxxxxx šťavnatý, křehký
|
||
|
jemný xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
|
|
|
c) xxxx a chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
|
||
|
lahůdkový xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx uzenině x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná nebo xxxxxxxxx měkká,
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného masa
|
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x velikosti xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – řez lesklý, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce přípustné,
|
|
|
c) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
|
a) Konzistence – pružná, soudržná
|
|
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
|
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; výrobek xx xxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové dutinky,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – aromatická po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
||
|
xxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 mm
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx nejsou na xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx s plísní xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
|
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
|
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
|
||
|
dunajská xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, zrna x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – příjemná, aromatická, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx slaná, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
|
||
|
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná a xxxxx
|
||
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx xx 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
|
|
|
c) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a vláčná, xxxxxxx po xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx požadavky
|
|
drůbeží xxxxxxxx
|
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
|
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx růžové xxxxx xx mase a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x masa x xxxxxxxxx do 6 xx
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
|
xxxxxxx párek xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xx ohřátí xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, křehký
|
||
|
drůbeží párek xxxxx
|
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – nepravidelná mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, zrnění 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo tukem xx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx do 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
||
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
|
xxxxxxxxx se použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
|
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,
|
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx typická
|
||
|
Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
|
|
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, měkké, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
|
||
|
x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
|
|
hovězí xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
|
|
x) xxxx a chuť – příjemná, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled a xxxxx – xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,
|
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
|
|
|
x) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
|
|
uzený xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,
|
|
|
c) xxxx x xxxx – xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx tuku; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx patrny,
|
|
vepřová xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
|
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
|
a) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
|
x) konzistence – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxx na xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
|
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x velikosti xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (celá klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
|
x) vůně x xxxx – xx xxxx x klobáse, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx xxxxxxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxx jemný
|
50,0
|
-
|
35,0
|
|
Spišský párek
|
45,0
|
-
|
40,0
|
|
Šunkový xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
|
-
|
14,0
|
40,0
|
|
Selský xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
|
Xxxxxxx salám
|
-
|
15
|
50,0
|
|
Ostravská xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
|
Výrobek
|
obsah xxxx
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
|
Xxxxxx xxxxx jemný
|
-
|
50,0
|
30,0
|
|
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
|
Xxxxxxx vídeňský párek
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
|
Drůbeží xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
|
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
|
Xxxxxxx Junior xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx masa
(% xxxx. nejméně)
|
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxxx meat xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
|
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% hmot.
|
|
Játrová xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxx na xxxxxx
|
30,0% xxxx. hovězího xxxx
|
&xxxx; |
|
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% hmot
|
obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
|
Druh |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx. |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X |
|
|
xxxxxxxxxxxx trvanlivý |
Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, a ke xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx polotovar xx považuje i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx soli xxxxxx xxx 1% hmot. |
|
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, aby xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
|
|
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx sardelové xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
|
xx 300 g
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
do 350 g
|
-10 %
|
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 g
|
-10 %
|
nad 350 x
|
-5 %
|
|
|
xx 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
|
xxx 2000 x
|
-2 %
|
|
|
|||
|
Xxxx |
|
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty |
|
vůně |
typická xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx |
|
xxxx |
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí |
|
Xxxxxxxx |
Hmotnostní % |
|
obsah xxxx |
xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0 |
|
obsah xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
|
xxxxxxx pH |
nejvýše 4,5 |
|
Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
|
xx 100 |
- 6 |
|
nad 100 xx 250 |
- 5 |
|
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
|
xxx 500 |
- 2 |
Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxx obchodních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce č. 1 xxxx. a) xxxx x), pokud xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce č. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;
|
1. Xxxxxxxx xxxxxxxx |
2. Xxxxxxx xxxxx |
3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů |
||||
|
Rodové xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
x) xxxxxxx xxxxx |
|
|
XXXX |
||||||
|
Xxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca |
||
|
Cejn |
velký |
Abramis |
brama |
|||
|
Cípal |
Mugil xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mugil |
|||
|
Cípal |
evropský |
Liza |
ramada |
|||
|
Cípal |
zlatý |
Liza |
aurata |
|||
|
Cípal |
pyskatý |
Chelon |
labrosus |
|||
|
Ďas |
mořský |
Lophius |
piscatorius |
|||
|
Ďas |
americký |
Lophius |
americanus |
|||
|
Gavún |
štíhlý |
Atherina |
boyeri |
Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
|
XXxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grenadiér |
||
|
Hoki |
novozélandský |
Macruronus |
novaezelandiae |
|||
|
Hoki |
patagonský |
Macruronus |
magellanicus |
|||
|
Chmurnatka |
tmavá |
Anoplopoma |
fimbria |
Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: xxx xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xüxxxxxxäxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký |
|||
|
Koryféna |
velká |
Coryphaena |
hippurus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Fish |
||
|
Kranas |
dumerilův |
Seriola |
dumerili |
|||
|
Kranasovec |
štíhlý |
Rachycentron |
canadum |
|||
|
Ledovka |
Gobionotothen |
gibberifrons |
||||
|
Limanda |
drsná |
Limanda |
aspera |
|||
|
Lín |
sliznatý |
obecný |
Tinca |
tinca |
||
|
Lipan |
obecný |
Thymallus |
thymallus |
|||
|
Losos |
atlantický |
obecný |
Salmo |
salar |
||
|
Losos |
keta |
pacifický |
Oncorhynchus |
keta |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx královský |
||
|
Makrela |
obecná |
atlantická |
Scomber |
scombrus |
||
|
Makrela |
japonská |
měchýřnatá |
Scomber |
japonicus |
||
|
Makrela |
indopacifická |
australská |
Scomber |
australasicus |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Maréna |
severní |
Coregonus |
lavaretus |
Alternativně xx možné v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx |
||
|
Xxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
|
Mořská xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk |
||
|
Mořská xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového jména xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx |
||
|
Xxxxxx štika |
stříbrná |
americká |
Merluccius |
bilinearis |
Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx |
|
|
Xxxxxx úhoř |
Conger |
conger |
Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx vlk |
|
|
Okoun |
říční |
Perca |
fluviatilis |
|||
|
Pakambala |
kosočtvrtečná |
Scophthalmus |
rhombus |
|||
|
Pangasius |
Pangasius |
hypophthalmus |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec |
||
|
Pelamida |
atlantická |
obecná |
Sarda |
sarda |
Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxx |
||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx |
||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický |
|||
|
Pražma |
tmavá |
Spondyliosoma |
cantharus |
|||
|
Pražma |
královská |
zlatá |
Sparus |
aurata |
Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda |
|
|
Pražman |
obecný |
Pagrus |
pagrus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Medúzovec |
|||
|
Sebastes |
červený |
Sebastes |
marinus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx aquila |
|
|
Smuha |
tmavá |
Sciaena |
umbra |
|||
|
Solea |
evropská |
obecná |
Solea |
solea |
vulgaris |
Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx |
|
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice |
||
|
Sultánka |
nachová |
karmínová |
Mullus |
barbatus |
Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxx |
Xxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie |
||
|
Tolstolobik |
bílý |
Hypophthalmichthys |
molitrix |
|||
|
Tolslolobik |
pestrý |
Aristichtys |
nobilis |
|||
|
Treska |
aljašská |
pestrá |
Theragra |
chalcogramma |
||
|
Treska |
obecná |
skvrnitá |
Gadus |
morhua |
Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx |
|
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxx spp. |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
xxxx |
xxxxxxxxxx- |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
||
|
Xxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá |
||
|
Úhoř |
evropský |
říční |
Anguilla |
anguilla |
||
|
Vlasochvost |
stužkový |
Lepidopus |
caudatus |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná |
||
|
Vyza |
velká |
Huso |
huso |
Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx |
||
|
Xxxx |
xxxxxxx |
Xxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Ryba xxxxxxx Petra |
||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatec |
hrbohlavý |
Dentex |
gibbosus |
|||
|
Zubatec |
obecný |
Dentex |
dentex |
|||
|
Zubatice |
Pagellus spp. |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx |
||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxx xxxxx: vlkouš xxxxxx, vlkouš xxxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
||
|
Xxxxxx |
xxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp., Carcharodon xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
|||
|
XXXXXX |
||||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Humr |
Homarus xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxx |
xxxxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx |
|
|
Xxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Lithodidae |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Caridea spp., xxxxx x xxxxxx Penaeidae, Palaemonidae, Pandalidae, Crangonidae, Aristeidae, Sicyonidae, Sergestidae |
všechny xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxx |
Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae, Cambaridae |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
XXXXXXX |
||||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Chlamys spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Protothaca xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx spp., Eledone xxx., Xxxxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
|
Ježovka |
obecná |
Spaerechinus |
granularis |
|||
|
Ježovka |
dlouhoostná |
Paracentrotus |
lividus |
|||
|
Kalamáry |
rody Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx |
xxxxxxx druhy |
Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxxxxxx, Mactridae, Cooperellidae x Xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxx |
|||
|
Xxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx. |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxx |
Xxxxxxx spp., Perna xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx |
|||||
|
Xxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxx |
|||
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx |
||||
|
Xxxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxxxxxxx |
xxxxx |
|||
|
Xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxx |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx |
|
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx decussata |
|
|
Tapeska |
Ruditapes xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx. |
|||||
|
Xxxxxxx |
Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae |
všechny xxxxx |
||||
|
Xxxx |
Xxxxxxxx xxx. |
xxxxxxx druhy |
||||
Příloha č. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
15) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.