Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx do xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx samičího pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) vepřovým xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - xxxx xxxx,
m) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx x masa, x výjimkou drůbežího xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx živočišným xxxxxx, xxx ohledu na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); maso xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu, x dělené xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, zda xx xxxxx x maso xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Hovězí xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 a v xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X případě, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) U předem xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x čitelně x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx bradavky x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Otisky razítek x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, která xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 xX xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 dní xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity vody x hodnotou aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx obvykle xxxxxxx jeho součástí,
x) vložkou - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
m) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem nebo xxxxxxxx skupinou, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso strojně xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně oddělené".
(2) Na masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx podle živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x částí jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež by xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx a pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx xxxx složky xxxxxxxx x masném xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x nich xxxxxxxx x uvolňování xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, x otisky xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx obalem, který xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx nebo libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vyrobena z xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 121 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 oC, působící xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx být bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15) názvem xxxxxxxxxx x seznamu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xx xxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky uvedené x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x druhu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x výrobky x xxxx xx vyrábějí xxxxx z čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Obsah soli x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx x nich xx více xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah xxxx x nich musí xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx se nesmí xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx rozlišovací číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na vejcích xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx čísla hospodářství.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, skladují x přepravují v xxxxx, xxxx přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nejméně 0 oC a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx u xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu uvede x xxxxx třídění,
x) čerstvých xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) balených XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 mm x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo ovál x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně nejméně 10 mm,
x) XX. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx uvedena
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací teplota,
x) x balení xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx a vejce XX. třídy jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy jakosti X chladírenská se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 xX x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x vejce xx xxxx xxxxx xx oběhu xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od data xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx surovina nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, a §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx zvěře xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 k vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx x mase xxxxxxx xxxx složka xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx přitom xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx překročeny, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx x ve xxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx přítomnost tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
a) konzistence - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx na xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a chuť - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx v menším xxxxxxx x mírně vytavený xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx křehký, po xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x drobná xxxx xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – jemná, po xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx růžově xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, soudržná, na xxxx zrnitá, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx nákroji – na xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx mozaika nepravidelně xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn špeku xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na řezu x vypracování – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx a xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně po xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně znatelná xx kulturní plísni
Tabulka 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx fermentované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) vůně x chuť – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx výrobku sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx xxx uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a mírně xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná,
c) xxxx x chuť – přiměřeně slaná, xx xxxxxx xx xxxxx je výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx kolagenní částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – pevná, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 mm, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx křehký
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx složení a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X přiměřeně tuhý,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx částí,
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) vůně x xxxx - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť aspiku xxxxxxxxx slaná
Luncheon xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx nepravidelná se xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx se xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,
x) chuť x xxxx – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx až xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích pachů x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) konzistence – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xx pečeném hovězím xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další požadavky
Hovězí xxxx ve vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a ke xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx k tepelné xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z mletého xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx zachována obchodní xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx výrobky
 
Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
do 350 x
-10 %
do 1000 g
-6 %
do 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
do 2000 g
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx ml)

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 xxxx. x) xxxx x), pokud xx ve sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx ve xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grenadiér

Hoki

novozélandský

Macruronus

novaezelandiae

Hoki

patagonský

Macruronus

magellanicus

Chmurnatka

tmavá

Anoplopoma

fimbria

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Manta

Mobula xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořský úhoř

Conger

conger

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx mořský

Siven

americký

potoční

Salvelinus

fontinalis

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Smuha

vousatá

Pogonias

cromis

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Úhoř

evropský

říční

Anguilla

anguilla

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec štíhlý

Zubatka

pruhovaná

Anarhichas

lupus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Sclerocrangon xxx.

xxxxxxx druhy

Humr

Homarus spp.,

Metanephrops xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx spp.,

Portunus xxx.,

Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Mithrax xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny druhy

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx spp.,

Crassostrea xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha č. 11 vložena právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. s účinností xx 13.12.2014

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají účinnosti xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které nabyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx společná organizace xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx hovězího xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx trh.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní pravidla xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8c) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x hodnocení, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s produkty xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x nepravé tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x zrušení nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000.