Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce a xxxxxxx x nich
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
c) krví - krev xxxxxxx xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx a do 24 měsíců včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx ve věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx ve věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx masem - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), výsekové xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x balené xxxxx xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, zajíc, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx divoká podle xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; dále se xxxxx, zda xx xxxxx x maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), dále xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "kráva".
(3) X případě, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení do 300 x,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být odstraněny.
(2) Otisky razítek x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx se uvádí xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx xxxxx x telecí půlky xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Nebalené xxxx xxxx být prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, která xxxxxx prohlášena xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx další úpravy, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, pasterovaný,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,
m) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx masných výrobků,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx nebo syrového xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx zvířat x xxxxx masného výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x musí xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % u xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
d) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx x pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx považují xxxxxx xxxxxxx x žvýkací xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx x masném xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X nákroji xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X nákroji xxxxx být nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx technologického xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x nepropustným dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, u xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u třídy xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech na xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností od 1.7.2009
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději do 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, živí xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) xxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x teplot xx xxxx vyjádří xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx chutí x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxxxxx xxxxx z čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx x nich xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, obsah xxxx x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x výrobky z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, kterým xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě, x xx nejvýše xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx informace pro xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx dále x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx A se xx obalu xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx extra X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx B xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx jakosti B xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u balení xxx 300 g xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy jakosti X xx uchovávají xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která je xxxxx xxx xxxx 5 xX a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx oběhu jako xxxxx I. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx data xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x neprodyšných obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze používat xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 písm. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx maso

králík, xxxxxxx maso

maso xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x pojivové xxxxx x xxxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx výrobě masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx pojivových xxxxx (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx mas x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx vypočte x xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx hodnoty nejvyššího xxxxxx xxxx x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx obsah druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx pojivové tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx šunky
Skupina
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah čistých xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx řezu xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxx masově růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx ohřátí xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – jemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, po čerstvé xxxxxxx a paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx čerstvé uzenině x paprice, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx klobása
vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – na řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx přípustné; velikost xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x chuť – jemná xxxx xx koření a xxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx surovin o xxxxxxxxx xx 3 xx, zaschlý kroužek xxx xxxxxx xx 3 mm
c) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx výkyvy xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx fermentované masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
použití vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti xx 6 mm, xxx xxxxxxx pod obalem,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx do 5, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx a vláčná, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x masa o xxxxxxxxx do 6 xx
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené
a) konzistence – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, typická pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších kouscích xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx připouští
hovězí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) chuť x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx kašovitá, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, případně x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx opracovaný
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se připouští, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Hovězí xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Gothajský xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior salám
-
50,0
25,0
Tabulka 12
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx konzervy
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx masa
 
Maďarský xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut a xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx trvanlivosti xx 21 dní při xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx jsou xxxxxx x tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
do 1000 x
-6 %
do 350 g
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
nad 350 x
-5 %

nad 2000 g
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x g xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 xxxx. a) xxxx x), pokud xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující rodové x xxxxxxx jméno, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx nebo jako xxxxxxx název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx název

3. Synonyma xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mugil

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Cípal

pyskatý

Chelon

labrosus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Ďas

americký

Lophius

americanus

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx australský

Kambala

Lepidorhombus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Mahi-mahi

Kranas

východní

Seriola

quinqueradiata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx v obchodními xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Spikara

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Tunec

Pelamida

východní

Sarda

orientalis

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tunec

Perletník

nádherný

Lampris

guttatus

Plachetník

širokoploutvý

Instiophorus

platypterus

Platýs

malý

říční

Platichthys

flesus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Sparus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Okouník xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolslolobik

pestrý

Aristichtys

nobilis

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Sclerocrangon xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp.,

Crangon spp.,

Panaeus xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Aequipecten

spp., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; značení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Mactridae,

Cooperellidae x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx decussata

Tapeska

Ruditapes xxx., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 vložena právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. s xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), které nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x EU (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx xxxxxxxx chovu x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx výsek.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží maso.
6x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x systému xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1760/2000, pokud xxx x označování hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. května 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8c) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx konzervované pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé tuňáky.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty rybolovu, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x x změně xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000.