Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx maso koz,
x) koňským xxxxx xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, slepic, xxxxxx, hus, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
p) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, daňka, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx při xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z výsekového xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním xxxxxxxx 7) jsou xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
a) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx na pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,
x) výsekové maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x částí jatečného xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
h) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx obsah xxxx x hmotnostních procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx xxxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
a) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků a xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx není xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u těžkých xxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx ve všech xxxx xxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Uvádění do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, balení) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (expedice), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx dobu z xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Skladování
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx relativní vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu nestanovuje.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxx xxxx,
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x potravinami.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx nejedná x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx součástí,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sterilací způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) se x xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx tvořených jedním xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx v xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "šunka", musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx kýty, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na minus 5 °C v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx zchlazeny na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx x xxx xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx o tom, xx xxx zpracování xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx mělněná.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx při teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx výrobků xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x ryby xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nekuchané.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající požadavkům xx II. xxxxx xxxxxxx, jejichž trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x datum xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx doplní odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Extra X",
d) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x na skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a v xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx nejméně 3 xx vysokým,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x nejvýše 18 °C.
(2) Xxxxx II. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, která xx xxxxx xxx 5° C x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx odstraněna a xxxxx xx xxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními předpisy. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx se xxxxx xxxxxx výrobky z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků z xxxx, vajec a xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí hlava xxx mozku,bez jazyku
|
vepřový xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí xxxx x hlavy
|
vepřový xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx žaludky prané x ztužené
|
hovězí maso x jícnu
|
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx se srdcem
|
hovězí xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx žlázy xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
vepřové celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx brzlík
|
koňské xxxx x hlav
|
telecí ledviny
|
kuřecí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
slepičí játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx žaludky
|
skopová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx hlava s xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
koňské xxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °C xx dobu minimálně 10 minut.
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx jejich dílo xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako je xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx nebo vlivem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx masa sterilovaná x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha č. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
|
|
II. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx vysoká
|
v době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx a vracející xx do xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x barva
|
v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x koření
|
chuť
|
nakyslá, po xxxxxxxxx přísadách, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx tuku xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx v x xxxx xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, musí xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx než minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.