Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx masem rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx masem xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx masem xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
o) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx zvláštním předpise 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
a) xxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x ostatních xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx se xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, prase divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého masa xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx znečištěna xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx kosti, zbytky xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) je bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, skopců, xxxxxx x jehňat,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, zbytky xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 hodin xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx udržováno při xxxxxxx, která není xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) plus 3 xX x drobů,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x u těžkých xxxx do 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx všech xxxx částech xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx dochází k xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x proudění xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x baleného xxxx se proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x více xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx být používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx a výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně ovlivnit xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx jatečných xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, musí xxx přepravována xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo krájené xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani výrobku,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný výrobek, x něhož došlo xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx obal, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx vegetativní xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx svalovou bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx masné výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx je svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody nebo xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx porostlý plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx masa, musí xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, xxxxx byly xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °C x xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x pokryvem koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx balené xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit až x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a výrobků x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod nebo xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být xxxxxx xxxx x tom, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, zda se xxxxx o xxxx xxxxxxx, částečně kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) vejci vejce xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. třídu xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x výrobky ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x na skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx vejce vyznačí x vajec
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo xxxx o xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X chladírenská rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x nejvýše 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší xxx 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 odst. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx xxx xx třídění z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec je 28 dnů xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X a xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx živočišného druhu)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx srdcem
hovězí hlava x jazykem a xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
vepřový xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx játra
telecí xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava s xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °C
 
Tepelně xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 minut.
Tepelně neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky jakost xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření
chuť
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx x x xxxx ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
do 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
nad 250 do 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
s účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) ryby x výrobky x xxxx, určené k xxxxx spotřebě, které xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx než minus 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx jakosti.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.