Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) vepřovým xxxxx xxxx prasat,
x) telecím xxxxx xxxx telat ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x hmotnosti xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx xxx,
x) koňským masem xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, hus, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) žijící xxxxx nebo ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo lojem xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) mletým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx názvem xxxxxxx a dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 písm. x) až r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx i xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx maso se xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx tuk x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého masa xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x hmotnostních xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x jehňat,
x) nesmí vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, zbytky plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx mícha.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků a xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx zchlazeno nejpozději xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, v xxxxx dochází k xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx prostředky použité x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata a xxxxxxx domestikovaní lichokopytníci, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx jatečně opracovaná xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx mas,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °C xx dobu xxxxxxxxx 10 minut,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená nebo xxxxxx xxxx díla,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití chladu,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx masný výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x jiného xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx kýty, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet x xxxxxxxxxx vody nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí být xxxx a nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx charakteristické pro xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není určený xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx na minus 5 °X v xxxxx xx xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx být co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Skladování
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx mírném proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx až x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a ostatní xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx nebo xxxxx xxx z ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx a látek xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx použita xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí do xxxxx při teplotě xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx při xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx nesmějí uvádět xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
c) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx uvede x datum třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x vajec
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx hmotnostní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx o xxxxxxx 12 mm x x něm písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. třídy jakosti X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí být xxxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx nad 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší než 5° X x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec je 28 dnů od xxxx snášky. Datum xxxxxxx čerstvých vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 xxxxxx.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx živočišného xxxxx)
|
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
|
druh
|
vepřové xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxxx
|
xxxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
|
xxxxxx játra
|
telecí hlava xxx kůže bez xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx loupané
|
telecí xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
vepřové celé xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx maso x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava s xxxxxxx a mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx celé osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx žaludky
|
skopová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx játra
|
husí xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
koňské ledviny
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x kterých xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx jejich dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx živočichové
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
|
|
II. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída xxxxxxx
|
||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx vejce
A
|
vejce
B
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
|
normálního xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx středové xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx tělíska
|
nepřípustná
|
nepřípustná
|
|
Vaječný xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx třídu, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 vejce x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v kilogramech
|
XL xxxxx xxxxx
|
73 a xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 do 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx hmotnostně tříděna.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x hrudek xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření
|
chuť
|
nakyslá, po xxxxxxxxx přísadách, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx deklarovaný na xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
|
do 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx jakosti.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.