Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) a xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) drůbežím xxxxx xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
o) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
p) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo ve xxxxxxxx chovu, zejména xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx kosti získané xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx,
u) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
x) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, krůta a x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxx xx označuje xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx x u xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
h) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x hmotnostních xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x výjimkou drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové kůže,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků vnitřností x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx mícha.
(4) Mléčné žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxx zchlazeno nejpozději xx 2 hodin x u těžkých xxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (expedice), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °C xx dobu z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Skladování
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx na xxxx 2 xX.
(3) Xxx skladování masa xxxxx stejné teploty xxxxxxx v §5 xxx relativní vlhkosti xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx proudění xxxxxxx a relativní xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) nebalené xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Při přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, skot, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx ovcí, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx podlahy x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x nebalené xxxxx výrobky,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 minut,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx bez další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx složení surovin, x prodloužení trvanlivosti,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx probíhá technologické xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) technologickým opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného původu,
x) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x technologických obalech xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx procent uvedeného xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí být xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx na xxxxx 5 °C v xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelného opracování xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx teplotu uvedenou x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x prodeji spotřebiteli.
§16
Skladování
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o tom, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx svalovina než xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxx uvádět xx oběhu xxxxxxxxx x xxxxxxx, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx nekuchané xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx podmínek stanovených x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající požadavkům xx II. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X xx xx obalu uvede x datum třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxx x na xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. x), c) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx vejce vyznačí x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x x xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm a x něm písmeno X nejméně 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) II. třídy xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx výrobků z xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxx než 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx čerstvých vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx surovina xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxx
|
xxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx bez xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx mozku,bez jazyku
|
|
vepřový xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí maso x xxxxx
|
|
xxxxxx hlava xxx kůže s xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxxx maso x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
|
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx celé xxxxx
|
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx vemeno
|
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
|
koňské xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
|
xxxxx výrobek
|
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
|
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody x proběhnutím zracího xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
|
Masné xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
|
druh
|
skupina
|
podskupina
|
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
| &xxxx;
|
XX. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
|
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
| &xxxx; |
X. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
|
| &xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního tvaru
|
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
| &xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx a vracející xx do středové xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
|
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
|
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
|
|
XL xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
|
X xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
|
S xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
|
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
||
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
|
xxxx
|
&xxxx; |
|
xxxxxxxxxxx x barva
|
v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích předmětů x hrudek vaječné xxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
|
xxxx
|
xxxxxxx, po xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
|
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x g xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x %
|
|
do 100
|
- 6
|
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, která nabývá xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °C po xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.