Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx,
f) vepřovým xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým masem xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím xxxxx xxxx koz,
x) koňským masem xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx,
x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx zvířat nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) až r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx označit x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx maso xx xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, krůta x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx označuje xxxxxx xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový tuk x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x xxxxxxx masa xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
a) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po dobu xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) xxxx 2 xX u xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí k xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, balení) a x manipulaci s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx dobu z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxx být xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxx na xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx se proudění xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru nesmí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx mohly xxxx negativně ovlivnit xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx mas, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu maso, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut,
c) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým masným xxxxxxxx masný xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, vařením, sušením x xxxxxx nebo xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sterilací způsob xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx k aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Označování
(1) Xxxxx výrobky xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) se u xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx masné výrobky x technologických obalech xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx masa.
(5) Xxxxx je v xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx nesmí vypadávat x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx a nezpracované xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx vařená nebo xxxxx masa, xxxx xxx před vložením xx přepravních obalů xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx nedošlo ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx tepelně opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx použít xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx při xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx uvádět xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx se xxxxx údajů uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o ryby xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) vejci vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ani jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce vyznačí x vajec
a) X. třídy jakosti xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx výrobků z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x xxxx ml xxxxxxxxx pro spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x hmotnostních skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vejce X. xxxxx jakosti A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx minimální trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx oběhu se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx živočišného druhu)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx žaludky xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx játra
telecí hlava xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx brzlík
telecí xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx žlázy loupané
telecí xxxxx s podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx maso x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
skopové xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx se srdcem
husí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx výrobek
Teplota výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, určené x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x proběhnutím zracího xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
Masné konzervy
Jsou xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx vodní živočichové
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx z xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. třída jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx středové poloze, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx než 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx hmotnosti
Vejce xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x g xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí xxx xxxxxxxx na teplotu xxxxx xxx minus 20 °C xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.