Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx konzervace xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx na xxxxxxx, při které xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx maximální tvorby xxxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxxx 5 xX) xx povrchu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazování xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ve xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 xX x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepovažují zmrzliny, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx máslo.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxxx xx nepostupuje u xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx vztahuje xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) xx jde x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) datum minimální xxxxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) že xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx třeba po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx obalu xxx spotřebitele xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx xxx být xxxxxxxxx uchovávána xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Xxxxxxxxx uvést xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx do přímého xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx použít xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být provozovány xxx, aby xxxx xxxxxxx, xxx minimálním xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx všech xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 m3 xxxx xxx měřena vhodnými xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx skladech x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla měřena xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost skladované xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx se uchovávají xx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x balení zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx vzorků pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx krátkodobě xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx delší xxx 1 rok, záznamy xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(2) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx jde x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx mrazícím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v místě xxxx vzduchu xx xxxxxx vyznačeného maximálního xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx úpravě, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx prodeji zmrazených xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx posuzuje jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx před xxxxxxxxxxx | rychlost zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx | xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx enzymů xxxxxxxxxxxxx xxxxx barvy, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx volena xxx, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení do 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah minerálních xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxxx x výrobky z xxxxx, xxxxxxxx | celé, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx plody, ve xxxxx šťáv, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx xxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X ve xxxxx bodech xxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx u spotřebitele | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx balené xxxxx balení xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx nad 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 g (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x brambor | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 x xx 500 g (x hmotností jednotlivých xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | ryby xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 200 g xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 g nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx ryby musí xxxxxxxxx: méně než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx méně xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx ryb v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx vrstev masa x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx xxx. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, nesmí xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx poškozeno x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x v délce xx 5 xx x xxxxxxx xx 2 mm. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x xxxxx do 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx a vodních xxxxxxxxx x glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 g - do 500 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxxxx, tvarově xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 xx a xxxxxxxxx kroužků do 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x přísad x xxxxxxx panádách teplota xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °C | Xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx x masa xxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 cm.h-1 | Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx být xxxxxxxxx xx 24 xxx. po xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx drůbeží maso, xxxxxxx maso x xxxxxxxxxx | teplota xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx teplotu + 4 °X | nesmí xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx slepičích xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozmrazení xx xxxxxxxxxxx opět xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx balení xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxxx zeleninové xxxxx | xxxxxx xxxxxxxxx (x %) | přípustná xxxxxxxx (x %) |
od 3,0 xx 5,0 | od – 15,0 xx – 15,0 včetně | |
xx 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 xx – 10,0 včetně | |
xx 10,1 xx 15,0 | od – 4,0 xx – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx předpis x. 326/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Sb.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
2) rychlost xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx a o xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.