Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
ZMRAZENÉ XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx teploty xxx xxx mrazu na xxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
b) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx od minus 1 xX do xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x souladu x xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po tepelné xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx vztahuje xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx xx xxxxx obalech uvedeno
x) že xxx x xxxxxxxxx potravinu,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxxx minus 18 xX nebo xxxxx,
x) xxxxxxx skladování,
x) xx xxxxxxxxx xx rozmrazení nelze xxxxx xxxxxxxxx,
e) xx xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx spotřebovat.
(2) Na xxxxx xxx spotřebitele xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x době, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx uchovávána spotřebitelem, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx typ xxxxxxxxx xxxxxxxx. Informaci uvést xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
a) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Mrazírenské xxxxxx xxxx být provozovány xxx, aby byla xxxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx cirkulaci, xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx výrobku minus 18 °X xxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxxx než 10 x3 xxxx xxx xxxxxx vhodnými xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx uchovávají xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx manipulace xx xxxxxxxxxx potravinami xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, aby nedošlo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx pro xxxxxx teploty zmrazené xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx teploty xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší. Při xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Záznamy s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označeny xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(2) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx xxxxxxxx 1 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx prostředek vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Zmrazené potraviny xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x mrazícím xxxxxxx xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx nižší x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x místě xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx nabízet x prodeji x xxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x takové xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx prodeji zmrazených xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Přechodná x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Označení zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena xxx, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx kuchyňské xxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx až xx xxxxxxxx teploty - 18 °X ve xxxxx bodech výrobku | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez cizích xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx povoleno za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx u xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx xx xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování vyšší xxx – 5 °X. |
zmrazené xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % balení nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g (x hmotností xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx filé, xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 x nejvýše - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se projevuje xxxxxx xxxx žlutými xxxxxxxx na povrchu, xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ryb. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx druh xxx x nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesy. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx xx kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x rozkladnými xxxxxxx. Filety a xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Lze xxxxxxxxx hlavice kostí x xxxxx xx 2 mm xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx oddělit od xxxxxxxxx (obsah xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx u glazovaných xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - z xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) balení do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Minimální xxxxx masa ve xxxxxxxxxxxxxxx balení: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx nepravidelných xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx xx 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx získaného x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X | Výrobky x xxxxxxx filé x xx xxxxx x xxxxxxx (karbanátky, burgery) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zbavený xx vodě rozpustných xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx proteinu | Surimi xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx a jiných xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx xxxxx než 1,0 xx.x-1 | Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx. | ||
zmrazené maso x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
zmrazené xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nižší xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °C | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °C | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx po rozmrazení xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, ale je xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx xxxxx balení xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx u jednotlivých xxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | složky xxxxxxxxx (x %) | xxxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 do – 15,0 včetně | |
xx 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 xx – 10,0 včetně | |
xx 10,1 xx 15,0 | xx – 4,0 xx – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. prosince 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 44/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zmrazené xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 odst. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx předpisu 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx ještě zachovány xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx zákon).
5) XXX XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o metrologii, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx.