Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny

326/97 Sb.

Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
Přechodná a závěrečná ustanovení §5 §6
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX XXXXXXXXX
§1
(1) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx konzervace potravin xxxxxxxx teploty pod xxx mrazu na xxxxxxx, při které xx zpomaluje xxxx xxxxxxxxx xxxxxx fyzikálních, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx maximální xxxxxx xxxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxxxx xx minus 1 oC do xxxxx 5 oC) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hodinu,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx minimálně x souladu x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, byla xx xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 oC x xxxxx.
(2) Xx zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx živočišného xxxxxx, na xxx xx vztahuje xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx obalech uvedeno
x) xx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx skladování,
x) že xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx zmrazovat,
x) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x době, xx xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x teplota xxxxxxxx xxxx typ xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) vzduch,
x) xxxx uhličitý,
x) kapalný xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx teploty xxxxxxx x xxxx cirkulaci, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobku xxxxx 18 °X nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 10 m3 musí xxx měřena vhodnými xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx je delší xxx 1 rok, xxxxxxx se uchovávají xx xx data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x balení xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x souladu x příslušnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx dopravními xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; v xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.
(3) Zmrazené potraviny xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě. X otevřeném mrazícím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
(2) Označení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Technologické xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Tabulka 1


xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

rychlost xxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx zelenina a xxxxxxx ze xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, chuti x xxxxxxxxxxx, úprava xx volena tak, xxx zelenina po xxxxxxxxxx xxxx připravena xx xxxxxxxxx úpravě

xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4%
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu zpracování xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx z xxxxx, protlaky

xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx přísad, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xx po xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx bodech výrobku

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g do 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 %
xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x pachů. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X.

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxxxxx součásti potřebovaly xxxxxxx xxxx tepelné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 cm.h-1

- výrobky xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx nad 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
balení nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 %
- x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx teplota x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx – 5 °X.

xxxxxxxx výrobky x xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx než 0,5 xx.x-1

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 %
balení xxx 500 x do 1500 g nejvýše - 2 %
xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) xxxxxxx - 10 %
- u xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 %
xxxxxx xxx 500 g xx 1500 x nejvýše - 4 %
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X.

xxxxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxx xxxx x hlavou a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - předupraveni


- xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx
balení xx 250 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xx 250 x do 500 x xxxxxxx - 5 %
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx vyšší xxx 200 x nejvýše - 7 %
xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 %
xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 %

Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % dehydratace xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx povrchu, xxxxx prolínají xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx druh xxx x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx procesy. Konzistence xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být mazlavá x pastovitá. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx k oddělování xxxx xx xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, nesmí xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: maximálně 5 % xxxxxxxxx může xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v délce 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 xx x průměru xx 2 mm. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x xxxxx do 2 mm xxxxx xxx tyto hlavice xxxxxx oddělit xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx a xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx kontrolovaných xxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx:
- x xxxxxxxxxxx ryb xxxx xxxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- x xxxxxx xxx

ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 nejvýše 4 %

- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 %
balení xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 5 %
balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 %
balení nad 1500 xxxxxxx - 1 %
- xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné
xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 %

Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
- xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 %
- xxxxxxxx xxxxxx 50 %
- xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 %
xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 mm 40 %.

xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx masa xxxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x přísad x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X



Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xx prstů x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, burgery) 50 %.

xxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx



Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobků imitujících xxxxxxx x xxxx xxxxx a jiných xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.

zmrazené uzené xxxxxxx balené xxxx xxxxxxx


xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

xxxxxxxx maso x xxxxx spotřebitelsky xxxxxx

xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X

1,0 xx.x-1



zmrazené xxxxx xxxxxxx

při xxxxxx uzenin xx xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx zmrazené xxxx

xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1


Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxxx během xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx nižší než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1


**)

xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx

xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X

xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1


Zmrazené xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx nepřípustné xxxx xxxxxxxx, před zpracováním xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx na -2 xx - 5 °X, xxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 %
xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 %
xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 %



xxxxxx


- xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx)
balení xx 250 x xxxxxxx - 10 %
xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 %
xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 %
balení xxx 1500 g xxxxxxx - 2 %

Poznámky:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
Tabulka 2


přípustné odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx (x %)

přípustná xxxxxxxx (v %)


xx 3,0 xx 5,0

xx – 15,0 xx – 15,0 xxxxxx


od 5,1 xx 10,0

xx – 10,0 xx – 10,0 xxxxxx


xx 10,1 xx 15,0

xx – 4,0 do – 4,0 včetně


xxx 15,1

xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. x xxxxxxxxx xx 19.5.2002

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
44/2000 Sb, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 326/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zmrazených xxxxxxx
3) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx a x xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x část 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx.