Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
ZMRAZENÉ XXXXXXXXX
§1
(1) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx na xxxxxxx, při xxxxx xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
b) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx 1 oC xx xxxxx 5 xX) xx povrchu zmrazované xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx za xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx potravinami xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx procesu xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx uvedenými x xxxxxxx x konečná xxxxxxx, xx tepelné xxxxxxxxxxx, xxxx ve xxxxx částech xxxxxxx xxxxx 18 oC x xxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx potraviny xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx krémy a xxxxxxxx máslo.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx obalech xxxxxxx
x) xx xxx x zmrazenou potravinu,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxxx minus 18 xX nebo nižší,
x) xxxxxxx skladování,
x) že xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xx zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx ihned spotřebovat.
(2) Xx obalu xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx informace x xxxx, po xxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx uchovávána spotřebitelem, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Uchování u xxxxxxxxxxxx".
§3
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx media, která xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx zmrazovanou xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) vzduch,
x) xxxx uhličitý,
x) xxxxxxx dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx teploty xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °C nebo xxxxx.
(3) Teplota xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxxx než 10 x3 musí xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx záznam xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladované xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxxx se xxxxxxxxxx xx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx xx výrobu x balení zmrazených xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx vzorků pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normou. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx potraviny se xxxxxxxxxx dopravními prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx schváleným xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 7) Záznamy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x případě, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx delší než 1 xxx, záznamy xx xxxxxxxx do xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx společného stravování x dodávku xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx vzdálenosti 200 xx; x tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x vybavených xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx mrazícím xxxxxxx se teplota xxxx x xxxxx xxxx vzduchu xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx x prodeji v xxxxxxxx zařízení pouze xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x takové xxxxxx, xxxxx xxxxxxx dodržení xxxxxxxxxx podmínek uvedených x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Přechodná x xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx účinnosti dnem 1. dubna 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, výrobu x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | rychlost zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx ze zeleniny | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena tak, xxx xxxxxxxx po xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě | xx spotřebitelských obalech xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - u xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 g xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxxx x xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxx | xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X ve xxxxx xxxxxx výrobku | - výrobky xxxxxx xxxxx balení do 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení nad 250 g xx 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. Xxx výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xx obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x ostatních xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx zmrazená xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve spotřebitelských xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx než 3 x) nejvýše - 10 % - u ostatních xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx kuchané, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, balené xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 5 % x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 g xx 500 g xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx musí xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu bloku, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx xx projevuje xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxx odstranit bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Chuť x xxxx musí xxx charakteristická xxx xxxx xxxx xxx x nesmí vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx popraskaná x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx x xxxx: xxxxxxxxx 5 % svaloviny xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x v xxxxx xx 5 xx x xxxxxxx do 2 mm. Xxx xxxxxxxxx hlavice kostí x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx tyto xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx od xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené ručně xxxxxx do 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 250 g - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Minimální xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx porce x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - obalovaní korýši x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx krevety xx 25 xx x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx získaného x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx přestoupit + 10 °X | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx a xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
zmrazené uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | nesmí xxx nižší než 1,0 xx.x-1 | Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | xxxx xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 cm.h-1 | ||
zmrazené xxxxx xxxxxxx | xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx xxxxxxxx maso | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx xxx xxxxxxxxx do 24 xxx. po xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx nižší než 1,0 cm.h-1 | **) | |
zmrazené xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx být xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx výrobků xxx xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, ale je xxxxx zpracovat xx 1 xxx. od xxxxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 250 g xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x nejvýše - 2 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 g nejvýše - 2 % |
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxx zmrazování, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx optimální vlastnosti xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx | xxxxxx hmotnosti (x %) | přípustná xxxxxxxx (v %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 do – 15,0 xxxxxx | |
xx 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 do – 10,0 včetně | |
xx 10,1 xx 15,0 | od – 4,0 do – 4,0 xxxxxx | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx prostředcích xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxx §4 odst. 1 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
44/2000 Sb, xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx od 19.5.2002
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) XXX 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 a xxxx 7.5
7) Zákon č. 505/1990 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.