Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
ZMRAZENÉ XXXXXXXXX
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, při které xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) rychlostí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (xxx většinu xxxxxxxx xx minus 1 oC xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx k jejímu xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které byly xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx překonána xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx 18 xX x nižší.
(2) Xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslo.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx něž xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx
x) xx xxx x zmrazenou potravinu,
x) datum xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nelze xxxxx zmrazovat,
e) xx zmrazené xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx po xxxxxxxxxx ihned spotřebovat.
(2) Na obalu xxx spotřebitele xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxx smí xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x teplota uchování xxxx typ xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx media, xxxxx xxxxxxxxxx xx přímého xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) oxid xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx.
(2) Mrazírenské xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxx, při minimálním xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x jeho xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(3) Teplota xxxxxxx x mrazírenských xxxxxxxx s výjimkou xxxxxx xxxxxxx než 10 m3 xxxx xxx měřena xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx mrazícího prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Záznamy s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °C.
(5) Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze.
(6) Xxxxx vzorků xxx xxxxxx teploty xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx teploty xx xxxxxxx x souladu x příslušnou českou xxxxxxxxxx xxxxxx. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazených potravin xxxxx 18 oC xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku krátkodobě xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxxx prostředek xxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu. 7) Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx jde x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě.
(3) Zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx boxech x x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X otevřeném xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx zařízení xxxxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx ovlivňování, x x takové xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 1.
(5) Xxxxxxx manipulace xxx prodeji zmrazených xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x závěrečná xxxxxxxxxx
(1) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §2, který xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Ing. Xxx x. r.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 326/1997 Xx.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
úprava xxxx xxxxxxxxxxx | rychlost zmrazování*) | xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx zelenina x xxxxxxx xx zeleniny | xxxxxxx zelenin xx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx x konzistence, xxxxxx xx volena tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. obsah xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx podmínek, teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. |
zmrazené xxxxx x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx mělněné xxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxx, koncentrátů, xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 0,5 xx.x-1 xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx výrobku | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 g nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % balení nad 250 x xx 500 x (s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhu ovoce, xxx cizích xxxxxxx x příměsí rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a pachů. Xxxxxx nedehydrovaný. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx příměsí 0,1 %. Xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. Pro výrobu xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx šetrný xxxxx xx + 10 °X. |
zmrazené xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx | xx spotřebitelských obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení xxx 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx než 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Pokud je xxxxxxxx předem xxxxxxxx xxxxxxxxx, nesmí xxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx zpracování vyšší xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - xxxxxxx xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení nad 250 g - xx 500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (mechanicky) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Teplota xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxx xxxx x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, porcované xxxxxxxxx xxxx filé, mořští xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx | - výrobky xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx balení do 250 x nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x xx 500 x nejvýše - 5 % s xxxxxxxxx jednotlivých xxxx xxx xxxxx xxx 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g xxxxxxx - 6 % balení nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx: xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx než 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx v xxxxxxxxx vzorku. Xxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx na povrchu, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x nelze xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx. Xxxx x xxxx xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxx ryb x xxxxx vykazovat xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx mazlavá x xxxxxxxxx. X xxxxxx xxx nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od xxxxx. Xxxxxx xxx xxxx xxx nepoškozená, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Filety x xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx a xxxxxxx xx 1 xx x v délce xx 5 mm x xxxxxxx xx 2 xx. Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx kostí x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx xxxx hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx masa xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
zmrazené xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxx - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - x xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 nejvýše 4 % | - xxxxxxx balené ručně xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx odlišné xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx filé xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - obalovaní xxxxxx x měkkýši xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx do 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
polotovary xx xxxxxxxxxxxx xxxx obalované | xx separátu xxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Výrobky x xxxxxxx xxxx x xx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxx) 50 %. | ||
surimi | xxxxxxx xxxxxxx převážně x treskovitých xxx, xxxxxxxxxx propíráním xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx polotovar x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx s přídavkem xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 cm.h-1 | Xx xxxxxxxxxx ihned xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx výrobky | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené maso | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | Musí xxx xxxxxxxxx xx 24 xxx. xx xxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx během xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx + 12 °C xxxx xxxxxxxxxxx zchladit xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx + 4 °X | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Zmrazené vaječné xxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, před xxxxxxxxxxx xx výrobků lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx do 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
zmrazené pekařské xxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení do 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 4 % xxxxxx nad 1500 x xxxxxxx - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx zmrazování, při xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx optimální xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
Xxxxxxx 2
přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx | ||
zmrazené zeleninové xxxxx | xxxxxx hmotnosti (x %) | xxxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 3,0 xx 5,0 | xx – 15,0 xx – 15,0 xxxxxx | |
od 5,1 xx 10,0 | xx – 10,0 do – 10,0 xxxxxx | |
od 10,1 xx 15,0 | xx – 4,0 xx – 4,0 včetně | |
nad 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 160/2002 Xx. s xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 326/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx.
x xxxxxxxxx xx 19.5.2002
Xxxxxx předpis x. 326/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x účinností xx 1.1.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterých xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., o veterinární xxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) ČSN XX 12830.
6) ČSN 560290 xxxx 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx.