Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 18.05.2002 do 31.12.2005.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro zmrazené potraviny
326/97 Sb.
Zmrazené potraviny §1
Označování §2
Technologické požadavky §3
Uvádění do oběhu §4
PŘÍLOHA : Technologické požadavky a požadavky na jakost, výrobu a balení zmrazených potravin
č. 44/2000 Sb. - Čl. II
č. 160/2002 Sb. - Čl. II
XXXXXXXX POTRAVINY
§1
(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxx xxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xx zpomaluje nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x mikrobiologických xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rychlost xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tvorby xxxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx 1 oC xx xxxxx 5 xX) xx xxxxxxx zmrazované xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx za hodinu,
x) zmrazenými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, které byly xxxxxxxxx xxxxxxx zmrazování xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx krystalů xxxx překonána xxxxxxxxx x souladu s xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxx částech výrobku xxxxx 18 xX x xxxxx.
(2) Xx zmrazené xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslo.
(3) Xxxxx této xxxxxxxx xx nepostupuje x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxx zvláštní xxxxx. 4)
§2
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisu 1) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx uvedeno
x) xx xxx x xxxxxxxxx potravinu,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 18 xX xxxx xxxxx,
x) teplota xxxxxxxxxx,
x) že xxxxxxxxx xx rozmrazení xxxxx xxxxx zmrazovat,
e) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx balené xxxxxxx xx xxxxx po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxx spotřebitele xxxx xxx uvedena informace x xxxx, po xxxxxx xxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx uchování xxxx typ mrazicího xxxxxxxx. Informaci xxxxx xxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx".
§3
Technologické xxxxxxxxx
(1) Jako xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, lze xxxxxx xxxxx
x) xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx dusík.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vzduchu x jeho xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobku minus 18 °C nebo xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxxx než 10 x3 musí xxx xxxxxx vhodnými xxxxxxxxx pro záznam xxxxxx. 5) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označeny xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxx xxxxx 15 °X.
(5) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx zmrazených xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze.
(6) Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx teploty xx xxxxxxx v souladu x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normou. 6)
§4
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx 15 oC. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx přístrojem xxx záznam teploty xxxxxxx schváleným xxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu. 7) Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potraviny xx delší xxx 1 xxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(2) Dopravní prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pro záznam xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 x xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxx do xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxxx nábytku xxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxxx minus 18 xX xxxx xxxxx x vybavených xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x místě xxxx xxxxxxx na xxxxxx vyznačeného maximálního xxxxxx.
(4) Nebalené xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x prodeji x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x jejich xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x x xxxxxx úpravě, xxxxx zajistí dodržení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1.
(5) Veškerá xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx za takových xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxxxxxxx xxx minus 15 °X.
§5
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§6
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx §2, xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 326/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx potravin
Tabulka 1
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxxx*) | xxxxxxxxx xxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx | xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx omezení xxxxxxxx xxxxxx způsobujících xxxxx barvy, xxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx xx volena tak, xxx zelenina xx xxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx úpravě | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - 500 x nejvýše - 3 % balení xxx 500 g xx 1500 x xxxxxxx - 2 % balení nad 1500 nejvýše - 1 % - xxxxxxx xxxxxx strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx kusů xxxxx xxx 3 g) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4% xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxx xxxxxxxxxx zpracovanému druhu xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Povrch xxxxxxxxxxxxx. Xxx. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1%. Přebalování xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, teplota xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxx vyšší xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx ovoce x xxxxxxx x xxxxx, protlaky | celé, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xx směsích, xxx přísad, s xxxxxxxxx, předvařené, xxxxxxxxxxxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalech xxxxx být xxxxx xxx 0,5 cm.h-1 xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxxxx - 18 °X xx xxxxx xxxxxx výrobku | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx xx 250 x nejvýše - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % balení nad 250 g xx 500 x (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) xxxxxxx - 10 % - x xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 6 % xxxxxx nad 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Výrobky odpovídají xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx x příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxx nedehydrovaný. Max. xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 0,1 %. Přebalování xx xxxxxxxx za xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx být xxxxx xxx - 5 °X. Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx xxxxxx ohřev xx + 10 °X. |
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx složky xxxxxx xxxxxxx se obvykle xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx součásti xxxxxxxxxxx xxxxxxx dobu xxxxxxx xxxxxx x spotřebitele | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky balené xxxxx xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x nejvýše - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 2 % xxxxxx xxx 1500 nejvýše - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x (s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 g xxxxxxx - 2 % | Xxxxx je xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx být xxxx teplota x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx – 5 °X. |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx | převaření xxxxxxxxxxxxx | ve spotřebitelských xxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx 0,5 xx.x-1 | - výrobky xxxxxx ručně xxxxxx xx 250 g xxxxxxx - 5 % xxxxxx nad 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx nad 500 x xx 1500 g xxxxxxx - 2 % xxxxxx nad 1500 xxxxxxx - 1 % - výrobky xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 g (x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx vyšší xxx 3 x) nejvýše - 10 % - x xxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x nejvýše - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Přebalování xx povoleno xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx - 5 °X. |
xxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx | xxxx celé x hlavou x xxxxxxxxxxx, částečně xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx vykostěné xxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx - předupraveni | - xxxxxxx xxxxxx, dělené, balené xxxxx balení do 250 g nejvýše - 6 % xxxxxx xx 250 x do 500 x nejvýše - 5 % s xxxxxxxxx jednotlivých kusů xxx xxxxx než 200 x xxxxxxx - 7 % xxxxxx xxx 500 x do 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 10 % xxxxxx xxx 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % xxxxxx xxx 1500 x nejvýše - 2 % | Xxxxxxxx xxxxxx ryby xxxx xxxxxxxxx: méně xxx 10 % xxxxxxxxxxx xxxxxx povrchu xxxxx, xxxx xxxx xxx 10 % dehydratace xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx bloku xxxx ryb. Chuť x vůně xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx svaloviny, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxx ryb nesmí xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx od kosti. Xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx a xxxx: xxxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx 10 xx x xxxxxxx xx 1 xx x x xxxxx xx 5 mm x průměru xx 2 mm. Lze xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xx 2 xx xxxxx xxx tyto hlavice xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx min. 80 %). Xxxxxxxxxxx je xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. | |
xxxxxxxx polotovary x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx obalované | xxxxxxxxxx se vyrábějí xxxxxxxx: - x xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx ryb - xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx - z xxxxxx xxx | xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 xxxxxxx 4 % | - xxxxxxx balené xxxxx xxxxxx do 250 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 250 x - xx 500 x xxxxxxx - 5 % balení xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 3 % balení xxx 1500 xxxxxxx - 1 % - xxxxxxx plněné xxxxxxx (xxxxxxxxxx) balení xx 250 g xxxxxxx - 10 % xxxxxx nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 2 % | Xxxxxxxxx xxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx: - xxxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxx x xxxx xxxxx 65 % - xxxxxxxx xxxxxx 50 % - xxxxxxxxx korýši x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xx 25 mm x xxxxxxxxx xxxxxxx do 40 xx 40 %. |
xxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx s xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxx v xxxxxxx panádách xxxxxxx xxxx xx separaci xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X | Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xx prstů x xxxxxxx (karbanátky, burgery) 50 %. | ||
xxxxxx | xxxxxxx získaný xxxxxxxx x treskovitých ryb, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x získání xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx | Surimi xx polotovar x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx. | ||
xxxxxxxx uzené xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx | xxxxx xxx nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xx rozmrazení ihned xxxxxxxxxxx. | ||
xxxxxxxx xxxx x droby xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | maso xxxxxxxxxx xx + 7 °X | 1,0 xx.x-1 | ||
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx | při xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zmrazené maso | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxx být xxxxxxxxx do 24 xxx. po zchlazení. | |
xxxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx polotovarů xxxx xxx xxxxx než + 12 °X xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx + 4 °X | xxxxx xxx xxxxx xxx 1,0 cm.h-1 | **) | |
xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx | xx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx zchladí xx + 4 °X | xxxxx být nižší xxx 1,0 xx.x-1 | Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx lze xxxxxxxxx xx -2 xx - 5 °X, xxx je xxxxx xxxxxxxxx xx 1 xxx. xx xxxxxxxxxx. | |
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | nepečené | - xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xx 250 x xxxxxxx - 5 % balení nad 250 x xx 500 x xxxxxxx - 3 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 2 % xxxxxx xxx 1500 x xxxxxxx - 1 % | ||
xxxxxx | - xxxxxxx plněné strojně (xxxxxxxxxx) xxxxxx xx 250 g nejvýše - 10 % xxxxxx xxx 250 x do 500 x nejvýše - 6 % xxxxxx xxx 500 x xx 1500 x xxxxxxx - 4 % balení xxx 1500 g nejvýše - 2 % |
Poznámky:
*) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků.
**) Xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x výrobky x xxxx
Tabulka 2
přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx u jednotlivých xxxxxx | ||
zmrazené xxxxxxxxxx xxxxx | složky hmotnosti (x %) | přípustná xxxxxxxx (v %) |
xx 3,0 xx 5,0 | od – 15,0 do – 15,0 xxxxxx | |
xx 5,1 xx 10,0 | od – 10,0 do – 10,0 xxxxxx | |
xx 10,1 xx 15,0 | od – 4,0 xx – 4,0 xxxxxx | |
xxx 15,1 | xx – 2,0 xx – 2,0 xxxxxx |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2000.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 44/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.4.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx přepravovat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx §4 xxxx. 1 x dosud xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 160/2002 Xx. x účinností xx 19.5.2002
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §2, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
44/2000 Xx, xxxxxx xx mění xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.4.2000
160/2002 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 326/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx.
s xxxxxxxxx od 19.5.2002
Právní xxxxxxx x. 326/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 366/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
2) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxx xxxxxxxxx vlastnosti xxxxxxxxxx xxxxxxx
3) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
4) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx).
5) XXX XX 12830.
6) ČSN 560290 část 2 xx. 6.2.4. - 6.2.4.4 x xxxx 7.5
7) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb.