Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx chladem xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) vepřovým xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 215 kg,
x) xxxxxxxx masem xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx kůzlat ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx maso koz,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, hus, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) až r). Xxxx x ostatních xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" se xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx se xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, krůta a x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx x u xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x balené xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx zářezů, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx bez xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, zbytků vnitřností x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx těl velkých xxxxxxxxx zvířat musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x masa, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx králík se xxxxx do xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než
a) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) plus 2 xX u xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx krev zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx není vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x těžkých xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 4 xX.
(4) X masem xx xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx vedoucí k xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, balení) x x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx teplota xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx proudění xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Při přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx prostředky použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx vleže x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky mohou xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x potravinami.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso smí xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx nebo xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx k přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo směsi xxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx probíhá technologické xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x množství stanovených xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Označování
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují názvem xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx je svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, musí xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx chráněny obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx neopracované masné xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které byly xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °C v xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx zchlazeny na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k prodeji xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou úpravou xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx nebo sušení,
x) rybím polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx z xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x ostatních vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků z xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x nabízejí k xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx nekuchané.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
c) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§25
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec balených xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A se xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo etiketou, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X xx xxxxxx x na skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x d).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxx musí xxx xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce určená xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °X.
(7) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx živočišného druhu)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx opařené
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx maso x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx se xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx játra
koňská slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, xxxx je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a zrání xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, sušení x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů
podle jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx bublina
méně xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx cizího xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní skupina
Hmotnost 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx než 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx hmotnostně tříděna.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých přísadách x koření
chuť
nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, bez xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v x xxxx ml
přípustná záporná xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
do 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x výrobky x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy č. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma jakosti. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.