Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) skopovým masem xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx perliček,
x) xxxxxxx masem maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) zvěřina xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x mletého xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x hmotnostních procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) musí xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin a xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové kůže,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) plus 3 xX u xxxxx,
x) xxxx 2 xX u mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx a xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení) a x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx nesmí dojít xx zvýšení teploty xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x přepravě xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx a výrobků, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x prodloužení xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle zůstává xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Masné výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xx x xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx jen tehdy, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx v xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních obalů xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k prodeji xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami a xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx směsi xxx z xxx xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx musí být xxxx uvedeny podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb x ostatních vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména drcená xxxx mělněná.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmějí uvádět xx oběhu potraviny x výrobky, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
c) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena skladováním xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx byla prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) balených XX. třídy jakosti X se označí x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo ovál x průměru 12 xx x v xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy jakosti X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší než 5° C x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx uvedená v §26 odst. 4 xxxx. x) xxxx xxx sedmý xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx oběhu musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx, vajec x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí hlava x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
|
vepřový xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx s podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí xxxx x hlavy
|
vepřový xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
|
xxxxxx játra
|
telecí xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx tlama opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx žlázy xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařené
|
koňská hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx krky
|
kozí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Příloha x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha č. 5 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
|
Masné konzervy
|
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
-
-
-
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx A
|
|
II. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
|
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a vracející xx do xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
M xxxxxxx
|
xx 53 do 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Příloha č. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí
|
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx tuku xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
obsah xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
nad 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx při teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °C po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx výsek. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.