Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
b) jatečně xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) a xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx skotu, prasat, xxxx, koz a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx masem maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím masem xxxx telat xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 kg,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) drůbežím xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
p) králičím xxxxx xxxx králíků,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx opracování těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání masa,
x) mletým xxxxx xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) výsekové maso xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx označování xxxxxxx "droby" xx xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
d) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx hmotnostní procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx maso se xxxxxx názvem xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx jatečného xxxx,
f) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx x u xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x mletého masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kůže,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x výjimkou ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být odstraněny.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x výjimkou krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX u xxxxx,
x) plus 2 xX u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Skladování
(1) Při skladování xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech a xxxxxxxxxx na xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxxx prostoru nesmí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx nesmí xxxxx xx zvýšení xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxx, hříbata a xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, koz, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx vozidla x xxxxxxxx podložkou splňující xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx přepravním xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
a) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u něhož xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x xxxxxxxxx látek x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx jen tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx šunky xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx narušený.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx být xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem koření xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx mírném proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a ostatní xxxxx živočichové využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx nedošlo xx xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx x ryb xxxx vodních xxxxxxxxx x dalších surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx uveden xxxx o xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x ostatních vodních xxxxxxxxx xxxx použita xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx skladují, xxxxxxxxxx x nabízejí k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění svými xxxxx.
(4) Polotovary x xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx balené nebo xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx vejce xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx vajec xxxxx X xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx které je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx musí být xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx uchovávají při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx nižší xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vejce X. xxxxx jakosti A.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 dnů od xxxx snášky. Xxxxx xxxxxxx čerstvých xxxxx xx nejpozději 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx z vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen v xxxxxxx §6 zákona.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx zvířat
druh
|
druh
|
vepřové xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx hlava x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí maso x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
|
hovězí xxxx x jícnu
|
telecí xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí brzlík
|
telecí xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx žlázy xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x mozkem bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx žaludky
|
skopová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí vemeno
|
krůtí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx ledviny
|
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx výrobek
|
Teplota výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx opracovaný
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx může být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx s xxxxx xxxxxxx xxxxxx, určené x přímé spotřebě xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní při xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °C a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx konzervy
|
Jsou xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x jejichž xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx vodní živočichové
|
podle xxxxxxxxxxxx živočišných rodů xxxx druhů
|
čerstvé
zmrazené
|
výrobky x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů
|
podle jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
|
|
II. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. třída xxxxxxx
|
XX. třída jakosti
|
|
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx než 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx kontroly xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
|
|
Bílek
|
průhledný
|
průhledný
|
|
Zárodek
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx tělíska
|
nepřípustná
|
nepřípustná
|
|
Vaječný xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx xxxxx
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
S xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx hmotnostně tříděna.
|
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx a barva
|
v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření
|
chuť
|
nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx pH
|
nejvýše
|
4,5
|
Přípustné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx deklarovaný xx xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx v %
|
do 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 do 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 písm. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx termostatovou zkouškou xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx při teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, určené k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx být xxxxxxxx xx teplotu xxxxx než xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx pro výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.