Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
x) skopovým masem xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx perliček,
x) xxxxxxx masem maso xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso králíků,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx drůbežího masa x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
f) zvěřina xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx maso xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x mletého xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x hmotnostních procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) musí xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin a xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx vepřové kůže,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí xxxx, xxxxxx, zbytků xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) se xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) plus 3 xX u xxxxx,
x) xxxx 2 xX u mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxx a xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx dochází k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, balení) a x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Při xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx nesmí dojít xx zvýšení teploty xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x přepravě xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx a výrobků, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x telata xxxx xxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x potravinami.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx technologií, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin, x prodloužení xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x xxxxxxxxx, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle zůstává xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx vegetativní xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Označování
(1) Masné výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xx x xxxxxxxx masných výrobků xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx jen tehdy, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx v xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx charakteristické xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních obalů xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k prodeji xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami a xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx směsi xxx z xxx xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx musí být xxxx uvedeny podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb x ostatních vodních xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména drcená xxxx mělněná.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx nesmějí uvádět xx oběhu potraviny x výrobky, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx ani xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
c) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena skladováním xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx byla prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) balených XX. třídy jakosti X se označí x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx označování xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo ovál x průměru 12 xx x v xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx nejméně 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy jakosti X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) II. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X a xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx nižší než 5° C x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx uvedená v §26 odst. 4 xxxx. x) xxxx xxx sedmý xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx oběhu musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx, vajec x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Seznam xxxxx xxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí hlava x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx xxxxx,xxx jazyku
vepřový xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx s podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx játra
telecí xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx mozek
hovězí xxxxx
xxxxxx tlama opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx žlázy xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °C
 
Tepelně xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha č. 5 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx výrobky
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky
Tepelně xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
Masné konzervy
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů
čerstvé
zmrazené
výrobky x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. třída jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a vracející xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx cizího xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx velká
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx 100
- 6
nad 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx při teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °C po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx výsek. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.