Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) a xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, prasat, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x hmotnosti xxxxxxx 41 kg,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx maso xxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) drůbežím masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, hus, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti a xxxxx těl jatečně xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny
Členění xx skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
a) xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při označování xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, xxxxx a x děleného x xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx označuje xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx zvěřiny i xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, se označují xxxxx použitelnosti,
h) x xxxxxxx masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx xxxxx xxxx x hmotnostních procentech.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx znečištěna xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, skopců, xxxxxx x jehňat,
x) nesmí vykazovat xxxxxx dehydratace a xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx xxxx x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x výsekového masa,
x) plus 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x u xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx dochází k xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso x xxxxx smí být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx spotřebitelsky xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech a xxxxxxxxxx na xxxx 2 oC.
(3) Xxx skladování masa xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v rozmezí 85 - 95 % x proudění xxxxxxx v xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
b) nebalené xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx prostředky použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x přepravě osob, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, skot, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx prasata x telata nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx mas, musí xxx přepravována xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx skladování x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, pokud xx nejedná o xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě dalších xxxxxxx, látek aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) se u xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny nebalené.
(4) Označení masa xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, jako xxxxxxx vařená xxxx xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které xxxx xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx tepelného opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Skladovací xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A VÝROBKY X NICH
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
d) výrobky x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx živočichů x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním předpise 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx obalu výrobku xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx svalovina xxx xxxxxxxx, zejména drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xx skladují, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx při xxxxxxx xx -1 °C xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx obalu uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X se xxxx doplní odstranitelnou xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx které xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx vejce xxxxxxx x vajec
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm x x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. třídy xxxxxxx B konzervovaná xxxxxxxxxxx x uhlopříčkami 16 a 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx majonéz jsou xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než 5° C x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 odst. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx se xxxxx xxxxxx výrobky z xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu se xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních živočichů x výrobků x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx jen v xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové plíce xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s podjazyčím
hovězí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx prané x xxxxxxx
xxxxxx maso x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx srdce
skopové xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx slezina
krůtí xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
koňská slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské ledviny

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx vlastností x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx skladování do 15 °C x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
Masné xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx masa sterilovaná x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová bublina
méně xxx 4 mm xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx a vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní skupina
Hmotnost 1 vejce v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření
chuť
nakyslá, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx v x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
nad 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx termostatovou zkouškou xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.