Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx porážkou jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx ovcí,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve stáří xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, daňka, srnce, xxxxxxx, prasete xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx,
u) krví xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
x) syrovým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx získaná xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx označování xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
d) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, krůta a x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) zvěřina xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) výsekové maso xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina a xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
a) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx zbytky sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) je xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx částí xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx a jehňat,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x mléčné bradavky xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x výjimkou xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která není xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x výsekového masa,
x) xxxx 3 xX x drobů,
x) xxxx 2 xX u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx x u těžkých xxxx xx 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx ve všech xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci x xxxxx (expedice), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nezbytně xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí být xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx být maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x více xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě osob, xxxxxx a xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách prasata x telata nebo xxxx jatečně opracovaná xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx vleže x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx uloženy xxxxxxxx x samostatných xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x ostatní xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) masným výrobkem xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx složení surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, popřípadě dalších xxxxxxx, látek aromatizujících x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx xxxx, ve xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, při kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně a xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,
x) dílem rovnoměrně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků.
(3) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je v xxxxx xxxxxxx použito xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, které xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °C v xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx tepelného opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx úkony vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky se xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx x xxx xxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx a látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx obalu xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx x výrobků x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx xxx uveden xxxx x xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmějí uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx balené nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x ryby xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X NICH
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno v příloze č. 8.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
d) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx se xx xxxxxxxx vejce vyznačí x vajec
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x průměru 12 xx x v xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx výrobků z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, která xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx den xx třídění z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxxxx do oběhu xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx čerstvých xxxxx xx nejpozději 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X a xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se nesmí xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx výrobků, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x období xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxxx mozek
hovězí xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x jícnu
telecí xxxxx xxx kůže s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava s xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk s xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx výrobek
Teplota výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx opracované
Jsou xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx a xxxxx xxxx vlivem uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin k xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx obsahu xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
Masné konzervy
Jsou xxxxx výrobky nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
výrobky x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. xxxxx jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, kulatý, xx středové xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx xxxxxxxxxx tříděna.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku xxxxx
xxxxxxx xxxxx
10,0 xx 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx deklarovaný xx xxxxx x x xxxx xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) ryby x xxxxxxx x xxxx, určené x xxxxx spotřebě, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °C xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.