Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 15.06.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x nich

Ministerstvo zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx uvádění na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxx x uvádění na xxx,

x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx spotřebu xxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx zvířat nebo xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x přímo použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x zákoně x xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, názvem skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x dále xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx zvířete xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, maso ostatních xxxxxx názvem živočišného xxxxx,

x) zvěřina a xxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulky 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx o zvěřinu xxxx xxxx z xxxxxxx zvěře,

c) xxxxxxxx xxxx názvem technologického xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; výsekové maso, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku, xx xxxxxx jeho xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxx kromě údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "jalovice" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "kráva" xx xxxxx označit xxxxx maso xx xxxxxx samičího pohlaví xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X xxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx žlázy odstraněny, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx otisku xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx trh stažené x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, zabalené xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx vcelku x xxx xxxxx.

(3) X nebaleného výsekového xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx nabízeno v xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, kde xx xxxx přímo xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXXXXX X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, u kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx za definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x za xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, pasterovaný,

k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx zvířat bez xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 x této xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx masný polotovar5) x homogenizovaného masa, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Členění xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx uvedených v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx použít, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx, může být xxxx skutečnost xxxxxxxxx x názvu masného xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Masné xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx vyrobené x xxxxxx než xxxxxxxxx masa xxxx xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx je tepelně xxxxxxxxxx masný výrobek xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx x musí xxx xxxxxx označen xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx výrobku, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, shluky koření xxxx xxxxxx složek, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového xxxx xx vyrobena xxx x vepřové kýty xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx celosvalové, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx maloobchodu, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x xxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x opakovaně xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracován xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx nakrájení x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, které xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx účelem xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx následující xx xxx jejich rozbalení x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx prodeje xxxx zabalené xxxxxxxxx, xxxx být x xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označeny xxxxx xxxxxxxx a xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před dodáním xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx prodeje x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, živí xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními živočichy xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx názvů, xxxxx je xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky xx jakost

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.

(3) Zpracované produkty xxxxxxxx x akvakultury, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x nesolené, xxxxx xxxx v xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x skladují xx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, ostatní xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx uvádět xx trh xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a ostatních xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX ČTVRTÁ

VEJCE A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx číslo producenta, xxxxx xx uvádí xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, a to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx vodné xxxx xxxxxxxxxx ocet a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět na xxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), g), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. r.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx čerstvé maso x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

do 1000 g

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové sádlo, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx podle živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx Y xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců

koňské maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx bylo xxxxxxx x x jehož xxxxxxxxx nezávadnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na porážení xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx na xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx žebro, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx zadní (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výsekového xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx drobná měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná, po xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx odděleného masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 xx 10 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx telecí maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx koření patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - barva xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx a xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) xxxxxx x nákroji - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x kolagenních xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx - na řezu xx vychlazený výrobek xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

český xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je vychlazený xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx o velikosti xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx a vypracování - xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx se ojedinělé xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, přiměřeně xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x xxxxx tučných zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx tuhá

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, směrem x xxxxxx tmavší; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x velikosti do 6 xx, ojedinělé xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx v xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; příjemně nakyslá xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx převážně o xxxxxxxxx do 5 xx, mozaika xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx xxxx xxxxxxx xx sytěji xxxxxx až červená xx xxxxxxx paprice x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx špekáček

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, soudržná

c) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk

d) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx slaná, výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, dovolují xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský salám

drůbeží xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xx řezu xx vychlazený výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu křehký

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx kořeněná x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé až xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý

c) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, hovězí xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - po vepřových xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx a xxxxx - kompaktní xxxx xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx xxxxx,

x) chuť x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx a příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní, xxxxxx nebo okrově xxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx složení x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx semen x paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x chuť - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy červené x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně zahuštěná,

c) xxxx a xxxx - xx xxxx x klobáse, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah masa (% hmot. nejméně)

čistá xxxxxxx xxxxxxxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% hmot. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx vlastní šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx na divoko

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

10,0

obsah xxxxxxx nejméně 12 % hmot.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx čistých svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

a) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x sterilovaného výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx na řezu xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x gumy xxxxxxx), xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x polotovary x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, vyjma xxxxxxxxx pasty x xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx a vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, pokud xx xx sloupci č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx vědecký název xxxxxx také synonymum xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx jméno

Rodové jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ombrina.Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sciaena xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Mořský xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxx: vroubený

Kanic

červenohnědý

červený

Epinephelus

morio

Kanic

hnědotečkovaný

Epinephelus

chlorostigma

Kanic

žlutomodrý

Epinephelus

flavocaeruleus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tuňák

černý

Euthynnus

lineatus

Tuňák

malý

atlantický

Euthynnus

alletteratus

Tuňák

východní

Euthynnus

affinis

Štítník

šedý

Eutrigla

gurnardus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx lososovitý nebo Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) tento xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení použít xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Erimacrus spp., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx macrosoma, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x o zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 ze xxx 11. prosince 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, kterým se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém zemědělství x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.