Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 15.12.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx maso, masné xxxxxxx, produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a složení xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. teplotní xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx upravených xxx zvířat, určené x xxxxxxx xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním jatečně xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx krve, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx získaná x jatečně upravených xxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x farmové xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Členění na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě xxxxx uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Evropské unie3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxxx

x) xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx z xxxxxxx xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulky 3, x dělené xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, zda se xxxxx o zvěřinu xxxx maso z xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx uvedeným x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí jeho xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxx kromě xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx.

§6

Požadavky na xxxxxx

(1) X xxxxx v xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx uvádí xx xxx stažené x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, zabalené xxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx či tvrdých xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx droby xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx půlky bez xxxxx, xxxxxxx skopce x xxxxxxx xxxxxx x xxx hlavy.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, které bylo xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde je xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx masa xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXXXXX X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x za případně xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) obsahem tuku xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x této xxxxxxxx,

x) paštikou tepelně xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, který xxxxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) masným xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx polotovar5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx x technologických xxxxxxx se pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x názvu masného xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx skutečnost vyjádřena x xxxxx masného xxxxxxx pouze slovy "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx razítek. X xxxxxxx nesmí být xxxxxxxxxxxx části, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx nebo uzená xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x vepřové kýty xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx maloobchodu, včetně xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx v chlazeném xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a opakovaně xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracován xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx jiného typu xxxxxxx nebo pokud xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx všech xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx účelem jejich xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx prodeje.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxxx xxxxx zabalení x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 až 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx xxxx datum xxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx xxxx, živí ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, plazi x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení a xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx obchodních xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx musí vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx je xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx x nesolené, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx živočichové x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx uvádět xx trh společně x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXX XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxx xxxx8), xx xxxxxx x

x) metody xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x rozmezí xx xxxx 5 °C xx xxxx 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět na xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná ustanovení

§23

Tato vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x postupu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx společnosti, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx maso

Výrobek

Hmotnost balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks balení

do 1000 g

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové sádlo, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx podle živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, ze xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého skotu

maso xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx prasat xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx nejvýše 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří nejvýše 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu u xxxxxxx x xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa na xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx zadní (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx technologického xxxxx x označení výsekového xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx kosti).

Tabulka 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (x kostí / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 ks balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx pro konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, křehká, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx výrobek křehký, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx pórovitost x xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx po xxxx x použité paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 cm, x xxxxxxx bílými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné ve xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku,

c) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx šťavnatý

gothajský xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně x xxxxxxx do 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky jsou xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx části xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx se ojedinělé xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx části jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) vzhled xx řezu a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x mozaice xxxxxx na závadu; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxx, xxx patrných xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) vzhled v xxxxxxx x vypracování - xxx lesklý, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 mm, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx zrnění, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se ojedinělý xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx a vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx výrobku sytěji xxxxxx, x okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x xxxxx; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika bez xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx xxxx xxxxxxx xx sytěji xxxxxx xx xxxxxxx xx použité paprice x x okrajům xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x přírodním střevě

b) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek tmavé xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx růžové až xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx aspikem nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, drůbeží strojně xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx salám xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso

a) xxxxxx - kompaktní xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - maso křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx po xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové maso

a) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a vytaveného xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, při 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxxxxx xxxx zeleninové xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) vzhled x xxxxx - maso xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, povrchově xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx o xxxxxxxxx asi 15 xx 30 mm x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí maso, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x xxxx - xx mase x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na vybrané xxxxx výrobky

Výrobek

obsah masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x fyzikální požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx opracované výrobky x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx salám

40,0

40,0

Drůbeží Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk a xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx jater nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx nejméně 14,0 % hmotnostních.

obsah zeleninové xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x gumy euchemy), xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmrazené produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx balení

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové jméno xx sloupce č. 1 a druhové xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) nebo b), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx sloupce x. 2 obsahující xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx součást xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx sloupci x. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Chňapal

velký

Aprion

virescens

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Smuha

královská

šedá

Argyrosomus

regius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Štitník

kukaččí

rudý

Aspitrigla

cuculus

Alternativně je xxxxx xxxx latinský xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigla xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Okoun mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: vroubený

Kanic

červenohnědý

červený

Epinephelus

morio

Kanic

hnědotečkovaný

Epinephelus

chlorostigma

Kanic

žlutomodrý

Epinephelus

flavocaeruleus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tuňák

černý

Euthynnus

lineatus

Tuňák

malý

atlantický

Euthynnus

alletteratus

Tuňák

východní

Euthynnus

affinis

Štítník

šedý

Eutrigla

gurnardus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Mořská xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Mustelus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Lamna xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Etmopterus spp., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Petra, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea spp., Xxxxxx spp., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea spp., Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx a Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx macrosoma, Sepiella xxx., Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha č. 12 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 69/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

376/2025 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 69/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx maso, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 o poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx I bod 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx stanoví společné xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, v platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.