Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx dne 17. xxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 písm. x), x), g) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se k xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx jatečně upravených xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat xxxx xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropské xxxx2).

§3

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

Označování

§4

Kromě údajů xxxxxxxxx x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx označí

a) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce xxxxxxx 1 a dále xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu na xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx a xxxx z farmové xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx názvem xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, ke kterému xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx xx xxx uvádění na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "kráva".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx možné označit xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "kráva" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky na xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx trh stažené x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx xxxxx v xxxxx vykrvovacího vpichu, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, přívěsků x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí a xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx nevztahuje na xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx skopce x xxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, které xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx xxxxx nabízeno x prodeji spotřebiteli, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx ve všech xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou úpravu xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k prodloužení xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx k přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní při xxxxxxx xxxx 20 °X a xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) vložkou krájená xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 k této xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x mělněného xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, který xxxxxx xxx xxxxxxxx x technologickém obalu,

o) xxxxxxx tepelně opracovaný xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx v technologickém xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx xx uváděn xx trh v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx uvedených v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx polotovar xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx výraz xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V případě, xx xx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx části, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx jiných složek, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 k xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx vyrobena xxx x xxxxxxx kýty xx x xxxx xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx opracovávat, xxxxx xxxx dále zpracován xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx teplotu, jejíž xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx prodeje. Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx bez zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označeny xxxxx zabalení x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx výrobků podle xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx datum xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxxxxx xxxx zabalené x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní pojmy

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, živí xxxxxx xxxx, plazi x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je uveden x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X případech, xxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, x výjimkou zpracovaných xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx je xxxx xxx 14 %, xx středně xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx vody v xxxx xxxx být xxxxx xxx 18 % x skladují xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxxx xx xxx společně x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo zabalené.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx vejcích podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve volném xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx a přepravují x suchu, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx nekolísavé xxxxxxx x rozmezí xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx vodné xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným množstvím xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Majonéza se xxx uvádět na xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 x postupu xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění masa xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, krávy

telecí xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

hovězí maso x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx prasat xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx věku nejvýše 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx stáří nejvýše 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx bylo xxxxxxx x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx a xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x označení výsekového xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (x xxxxx / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Masný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně neopracovaný xxx tepelnou úpravu

trvanlivý xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx rozložené, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 mm, připouští xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zrna,

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; ojedinělé, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně o xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, soudržná

b) xxxxxx v xxxxxxx - na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově růžové xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní části xx spojce patrné; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x chuť - xxxxx vůně xx xxxxxx a uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, řez xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 mm; xxxxxxxxx se ojedinělé xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - aromatická xx uzení, přiměřeně xxxxx a kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných xxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx do 3 xx

x) vůně x xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx po koření x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxx

x) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, směrem x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx v xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- červená, xxxxx zrnění, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx vláčný až xxxxxx; xxxxxxxx nakyslá xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - červená, xxxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; tuková zrna xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx až červená xx xxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, soudržná

c) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x vůně - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně slaná x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, pružná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého koření,

c) xxxx a xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx salám xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký

*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) konzistence - xxxx křehké, xxxxx, mírně vláknité, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

vepřové xxxx

x) vzhled - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx částí,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx přiměřeně xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x tučného masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná, xxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a barva - kompaktní šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně kořeněná, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxx zeleniny, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx semen x xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx kořeněná, xxxxxxxxxxxx, xxxxx pálivost x xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - maso xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, vepřové maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy červené x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x červenohnědé xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové maso xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % hmot.

Játrový sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % hmotnostních.

obsah zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x sterilovaného xxxxxxx x konzervě xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x nákroji - xxxxxxx xx řezu xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. aspikem

c) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah čistých xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks balení

do 2000 x

- 4 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % u 20 ks balení

do 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx a vědeckých xxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx jméno xx sloupce x. 1 x xxxxxxx xxxxx ze sloupce x. 1 písm. x) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx vědecký název xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx x. 3, pokud xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sciaena xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx australský

Štitník

kukaččí

rudý

Aspitrigla

cuculus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Zlak nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx mořský, Mořský xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako druhové xxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní označení: Xxxxxxx skvrnitá xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Merlúza nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Mořská štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Merlúza xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Alternativně je xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Kranas xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: potoční

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Papouščí ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx pargus

Soltýn

obecný

středomořský

Sphyraena

sphyraena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kranas xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Palaemonidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Chobotnice

obecná

Octopus

vulgaris

Chobotnice

Octopus spp., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea spp., Xxxxxxxxxxx spp., xxxxx x čeledě Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Lolliguncula, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Arcidae

všechny druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 69/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x platném xxxxx.

2) Nařízení Komise (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. xxxxxx 2008, kterým se xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx maso, v xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x výrobků x hovězího xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx trh, x xxxxxxx xxxxx.

4) Čl. 2 xxxx. 1 písm. x) nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx I bod 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví společné xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, x platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.