Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti na xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, určené x xxxxxxx na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, který xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx tuková xxxx určená pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí

a) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx na xxxxxxx, maso ostatních xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxxx názvem příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx z xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx, ke kterému xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis jeho xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx jeho xxxxxx xxxx popisným xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "mladý býk" xx možné označit xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Jako "jalovice" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx jatečně upraveného xxxx se u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx částí v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, přívěsků x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx balené.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, které bylo xxxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx xxxx přímo xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxx xx všech xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx plus 20 °X x za xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx obalem xxxx, xx kterém xxxxxxx technologické opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává jeho xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx v obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx v technologickém xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx uváděn xx trh v xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx na potraviny xxxxxxxx.

(2) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx uvedených x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo masného xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx při jeho xxxxxx. Tento požadavek xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze slovy "x (název živočišného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx výrobky, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Šunky xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx masa xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 a 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X případě, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x musí být xxxxxx označen xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx příchutě nebo xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Technologické požadavky

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, musí být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo společně xxxxxx, který xxxx xxxxxx pro spotřebitele.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx jen x vepřové xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx nejvyšší jakosti x třídy výběrové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx standardní xxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx teplotu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 °C působící xx dobu nejméně 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx nakrájení x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx zabalení označeny xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxx datum xxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx trh xxxxxx nebo zabalené x výjimkou prodeje x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

ČÁST TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, živí xxxxxx xxxx, plazi x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx názvů, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X případech, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx být xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx uvádět xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx uvádí xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx z

a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx volném xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v souladu x požadavky ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x suchu, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x rozmezí xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Majonézy

(1) Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx vaječné žloutky x xxxxxxx emulgací xxxxxxx rostlinných olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost majonézy xxxx uvedeny v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět xx xxx pouze uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx trh přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny uvedené xx trh nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), g), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. r.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

mleté maso

maso xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení masa xxxxxxxxxx druhem nebo xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx podle živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso mladého xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové maso

maso xxxxxxxxxx maso prasat xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx selat

skopové xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxx nejvýše 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců

králičí xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx bylo získáno x o jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x zvěře x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Základní dělení xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx zadní (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výsekového xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (x kostí / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 g

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou úpravu

trvanlivý xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx převážně o xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná; po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx koření patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x chuť - xxxxx, po čerstvé xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx skusu křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a vypracování - xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a chuť - po čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x nákroji - xx řezu xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, výrobek na xxxxx šťavnatý

gothajský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - na řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně o xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; ojedinělé, xxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní části xx spojce patrné; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx x velikosti xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx a vypracování - xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx ojedinělé xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na řezu x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx části jsou xxxxxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx trvanlivý výrobek, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx do 6 mm, ojedinělé xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx závadu; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx až xxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - červená, xxxxx změní, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - červená, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx paprice, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; tuková zrna xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx řezu xxxxxxx xx sytěji xxxxxx xx xxxxxxx xx použité xxxxxxx x k xxxxxxx xxxxxxx může být xxxxxx, xxxxxx zrna xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží špekáček

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx po xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx a ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 mm xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx kůže

a) konzistence - pevná, soudržná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - na řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x slaná

drůbeží xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx použití vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx a xxxx - příjemná, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx přiměřeně slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná se xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a chuť - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C pastovitá,

c) xxxx x chuť - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx a vytaveného xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,

c) chuť x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx vepřový xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx okrově xxxxx hmota,

b) konzistence - xxxxx kašovitá, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - masný xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zeleninové xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x chuť - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, paprice x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx pálivost v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx hovězím xxxx x použité xxxxxxxx, mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x xxxx červené x xxxxxx zeleninové xxxxxxx x červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x chuť - xx mase x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx x klobásou

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % hmotnostních

Chalupářský xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % hmot.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny x xxxxxxx drobně rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx na xxxx přípustná, rovněž xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek na xxxxx x tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx pasty x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

do 350 x

- 10 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx produktů rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx sloupce x. 1 a druhové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) nebo x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, pokud xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx součást xxxx xxxx vědecký název xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, pokud xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx obecný, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigla xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Clarias garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Mořská xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Merlúza xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx název: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Alternativně je xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon spp., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Nephrops xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Palaemonidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Venerupis spp., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Arcidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks balení

nad 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní předpis č. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x o zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx I xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

5) Příloha I xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované sardinky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx společné xxxxxxxx normy pro xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro některé xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1379/2013 ze xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (ES) č. 1224/2009 x o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx zemědělství x o změně xxxxxx č. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.