Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 14.09.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), g) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat, xxxxxx x xxxxxxx na xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx krve, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx sádlem nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx spotřebu získaná x xxxxxxx upravených xxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x xxxxxxx zvěře xxxx x farmově xxxxxxx zvěře,

g) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx podle živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu na xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx z farmové xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx x zvěřinu xxxx xxxx z xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx kterému xxxx být připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx technologického celku, xx xxxxxx jeho xxxxxx xxxx popisným xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "xxxxx" je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "kráva" xx xxxxx označit xxxxx xxxx ze xxxxxx samičího pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí být xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx trh stažené x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx tříště, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx skopce x jehňata xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde je xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx balené.

ČÁST DRUHÁ

MASNÉ VÝROBKY X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx ve xxxxx xxxxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, uzením xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity vody xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) technologickým opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití chladu,

i) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, pasterovaný,

k) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin rostlinného xxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) masným xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx xx xxxxxx xx xxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx být xxxx xxxxxxxxxx vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx slovy "x (název xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Masné xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx výrobky, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného než xxxxxxxxx masa xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X případě, xx xx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka", xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx x složení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx dodaný xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený k xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a opakovaně xxxxxxx opracovávat, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx tepelně ošetřeny xx xxxxx částech xx teplotu, xxxxx xxxxxx odpovídají účinkům xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx jejich nakrájení x místě xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po nakrájení x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 až 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa prodeje.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx trh xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, živí ostnokožci, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení a xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x vědeckých xxxxx, xxxxx je uveden x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na jakost

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx cizích xxxxx x pachů.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx a nesolené, xxxxx vody v xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx xx volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Vejce ve xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným množstvím xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x uchovává xx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx v souladu x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání zásob.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vejce a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka pro xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka

Balené xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx x výkrmu, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso jehňat xx xxxx nejvýše 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso xxxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x krokodýlů

Tabulka 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, telecího a xxxxxxxxx xxxx na xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx hovězího xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso přední (x kostí / xxx kosti).

Tabulka 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; po xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxx, pružná

b) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx po mase x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, výrobek na xxxxx šťavnatý

gothajský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx a vypracování - na řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, spojka jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx změně kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je vychlazený xxxxxxx masově růžové xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x drobné xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x chuť - xxxxx xxxx xx xxxxxx x uzení, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; výrobek na xxxxx křehký

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx části xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) vůně x xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx tuhá

b) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxx x xxxxxx tmavší; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - aromatická xx intenzivní xx xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxxxxxxx masné výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx až xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - červená, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek vláčný, xx křehký; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; příjemně nakyslá xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - červená, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, pružná,

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx částic, připouští xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx červená xx xxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx po xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx a ojedinělé xxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x masa xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx přípustná,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 mm ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, soudržná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 mm, xxx xxx patrny xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x slaná

drůbeží salám xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký

*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Požadavky xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx šťávě

hovězí maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx spojeny aspikem; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx maso, aspik xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně vláknité, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx a xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní šťávě

vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx až xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso křehké, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně tuhý

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx části x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C pastovitá,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx drsná,

c) xxxx x vůně - xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, uzený vepřový xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x vůně - xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx mírně slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - maso xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx hovězím xxxx x použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x zelené zeleninové xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí maso, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah masa (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa nebo xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx masa

57,0

70,0

40,0

-

Bůčková xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa nebo xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx nejméně 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na tepelně xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x konzervě xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxx odpovídající druhu xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x gumy euchemy), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx xx výrobku, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmrazené produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % x 20 xx balení

do 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks balení

nad 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 a druhové xxxxx ze sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 xxxxxx. Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx sloupci č. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních xxxxxxxx / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Zlak nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx witling

Micromesistius

poutassou

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx, Alternativně xx xxxxx xxxxxx vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Kranas xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Xxxxxx spp., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového jména xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. října 2011 o poskytování xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Komise 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Příloha I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx konzervované xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro některé xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x společné xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx nařízení Rady (XX) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o změně xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.