Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.10.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze xxx 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se k xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx během xxxxxx uvádění na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx zvířat, xxxxxx x uvádění xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx spotřebu získaná x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x farmové xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Evropské xxxx2).

§3

Členění na druhy x skupiny

Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx údajů xxxxxxxxx x přímo použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx se xxxxx o zvěřinu xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx technologického celku, xx označí xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxx kromě údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 měsíců a xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx odstraněny, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx trh xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx výsekové maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x jehňata xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, kde xx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx masa xxxx "rozmrazeno".

(4) Mleté xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx určený k xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx všech xxxxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k prodloužení xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity vody xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým obalem xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,

i) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx metodami založenými xx principu hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 a 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně opracovaný xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx masa, xxxxx xx uváděn xx xxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 x této vyhlášce.

Označování

§10

(1) Xx masné xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx polotovar xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx při jeho xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx uvedené v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx živočišného xxxxx xxxx výraz xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro jiné xxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Šunky xxxxxxxx x jiného než xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce tabulkách 2 x 3 xxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx označen třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x složení xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx tak, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového masa xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx xxxx xx z xxxx xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx opracovávat, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx surovina xxx xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx tepelně ošetřeny xx všech xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °C xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx nakrájení x místě xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx před xxxxxxx xx místa prodeje xx účelem xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nakrájení x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx zabalené potraviny, xxxx být v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx označeny xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) U xxxxxxx výrobků podle xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxx dodáním xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou se xxxxxxx na trh xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, živí xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,

b) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní xxxxxxxx a xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx obchodních označení x vědeckých názvů, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé produkty xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a druhu, xxx cizích xxxxx x pachů.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx x nesolené, xxxxx xxxx v xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu x akvakultury, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí uvádět xx trh společně x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) registračního kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Gallus gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °C xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx jiné okyselující xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Údaj o xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x uchovává xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání zásob.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických xxxxx x předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x nich.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, vejce x xxxxxxx x nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx čerstvé maso x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové xxxxx, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení masa xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx mladého xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, krávy

telecí maso

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého skotu

maso xxxxxxxxx Z podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso krokodýlů, xxxxx bylo získáno x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, telecího a xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx kosti).

Tabulka 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx polotovar

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Příloha č. 6 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx až tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx tuk

c) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - pružná, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 xx 10 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - výrobek xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) vůně x xxxx - čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a vypracování - barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x nákroji - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx nezpracovatelných částí, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x chuť - xx čerstvé uzenině, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 mm; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx části xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek pod xxxxxx do 3 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx vláčný

turistický xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx živočišných druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxx, pružná xx xxxx

x) vzhled xx řezu a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x okraji tmavší; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - aromatická xx intenzivní xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx lesklý, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx vláčný, xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx zrnění, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti xx 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - příjemná, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x slaná; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x x okrajům xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx nakyslá xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, soudržná

c) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx a vůně - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně slaná x kořeněná, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx šťavnatý

drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy po xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zrn x masa xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, výraznější xx použité paprice; xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso,

připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná,

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, dovolují xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx světlého, případně x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 xx 50 mm xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx x chuť - jemná, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, jemně kořeněná x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - kompaktní xxxxx, z xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) konzistence - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně tuhý,

c) xxxx x xxxx - příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně vláknité, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové maso

a) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X pastovitá,

c) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx drsná,

c) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - tužší kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x vůně - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx vybrané masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x řezy červené x zelené xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx hnědé omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové maso xx xxxxxxx xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx jater nejméně 26,0 % hmot.

Pasta x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. hovězího xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % hmotnostních.

obsah zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x sterilovaného xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, jednotlivé xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel karagenanu x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx pasty x xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 g

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx rodové jméno xx xxxxxxx x. 1 x druhové xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx odpovídající vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx sloupci x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx součást nebo xxxx xxxxxxx název xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx latinský xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx africký, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné jako xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangasianodon hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Kranas xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) tento xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového jména xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx spp., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Pražma xxxxxx, Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krevety

Pandalus xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Chobotnice

obecná

Octopus

vulgaris

Chobotnice

Octopus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Illex, Lolliguncula, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., tapes xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Sepiella xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Informace

Právní předpis x. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:

376/2025 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 69/2016 Sb., o xxxxxxxxxxx na xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich

s xxxxxxxxx xx 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, v xxxxxxx znění.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x označování xxxxxxxx xxxx a výrobků x xxxxxxxx masa, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx trh, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

5) Příloha I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx konzervované xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx stanoví společné xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx společných obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x platném xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy pro xxxxx, v platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.