Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx dne 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), g) x h) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. způsoby xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x uvádění xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, který xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx výrobu potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x farmové xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx zvěře,

g) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Evropské unie3), x xxxxxx x xxxxxxxx o některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí

a) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxxxxx xxxx maso z xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx technologického xxxxx uvedeným x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx kterému xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí jeho xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 měsíců a xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z kastrovaných xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "jalovice" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso ze xxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X samic x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx krevních xxxxxxxx, krevních podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx tříště, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí a xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx skopce x jehňata xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx xx xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX VÝROBKY X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut,

c) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

d) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 °C xx xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx dalších skladovacích xxxxxxxx,

x) technologickým obalem xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který xxxxxxx zůstává jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití chladu,

i) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx x technologickém xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx druhy x skupiny

Členění masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx uvedených v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx masného xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx požadavek xx nevztahuje xx xxxxxxx uvedené v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost vyjádřena x názvu masného xxxxxxx pouze slovy "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x chemické a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx výrobky, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného než xxxxxxxxx xxxx musí xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhu6) x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx je xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce x musí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, shluky koření xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx kýty xx x xxxx xxxxxxx kýty.

(5) Šunky xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx zrněnou surovinu.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx maloobchodu, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x určený x xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx je zakázáno xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx jejich nakrájení x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxx zabalené potraviny, xxxx xxx x xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxxx xxxxx zabalení x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 až 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.

ČÁST XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení a xxxxxxx názvy se xxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury7) xxxxx stanovenými x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je uveden x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Xxxxxxxxx na jakost

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo zmrazených xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx xxx 14 %, xx středně xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody v xxxx musí být xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx trh xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx a ostatních xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx prodávat pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx uvádí xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) metody xxxxx, která xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxx druhů xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx xx xxxx 5 °C xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Pro účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným množstvím xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx uvádět xx xxx pouze uzavřená x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o postupu xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), g), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx čerstvé maso x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové sádlo, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx podle živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, ze xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx VII části 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso hříbat xx stáří nejvýše 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx bylo xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na porážení xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Základní dělení xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx žebro, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx zadní (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx technologického celku x označení výsekového xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Masný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, připouští xx xxxxxx dutinky x ojedinělá drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx po mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé měkké xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx strojně odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx růžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu libové xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxx, lahodná

šunkový salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx dutinky přípustné; xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx v nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx křehký

český xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově růžové xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx kolagenní části xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx xxxx xx xxxxxx x uzení, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Požadavky xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x vypracování - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx tuk v xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - specifická xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx po koření x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx na závadu; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - aromatická xx intenzivní xx xxxxx; chuť přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxx, xxx patrných xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx vybrané trvanlivé xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - pružná až xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, aromatická, výrazně xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x vláčná

lovecký xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x slaná; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx převážně o xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx částic, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx na xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x k xxxxxxx xxxxxxx může být xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx po xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x přírodním xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, po xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, výraznější xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx vypracovaný, xxxxx růžová až xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 mm, xxx být patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x chuť - jemná, xxxxxxx xxx čerstvou uzeninu; xxxxxxx, jemně kořeněná x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) vůně x xxxx - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - kompaktní xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa hnědošedá, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, mírně vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx mase, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická

Vepřové xxxx xx xxxxxxx šťávě

vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po vepřových xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx okrově xxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxx kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx směsi zeleniny, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x xxxx červené x xxxxxx zeleninové xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x chuť - xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah masa (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx tuku

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x fyzikální požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx s klobásou

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 z xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % hmotnostních

Chalupářský guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tepelně xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx;

x sterilovaného výrobku x xxxxxxxx je xxxxxxxx proměnlivé množství xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek na xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), rostlinných a xxxxxx živočišných bílkovin x dalších látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury

Obchodní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 a druhové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) nebo x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, pokud je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx sloupce č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx jméno

b) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako latinský xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Zlak xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx označení: Xxxxxxx skvrnitá nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Merlúza nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Callinectes xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Caridea xxx., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea spp., Xxxxxx spp., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy x xxxxxx Mytilidae

Chobotnice

obecná

Octopus

vulgaris

Chobotnice

Octopus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis spp., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Arcidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah tuku

podle xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném xxxxx.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího masa, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx, x platném xxxxx.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx I xxx 7.1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 a o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy pro xxxxx, x platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.