Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 2073/2005

ze dne 15. xxxxxxxxx 2005

o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx na čl. 4 odst. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx potravinového xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 178/2002 ze dne 28. ledna 2002, xxxxxx se stanoví xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hlavní zdroj xxxxxxxxxx x potravin x lidí.

(2)

Potraviny xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx xxxxxx toxiny či xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx obecné xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nichž xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx stáhnout xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x trhu. Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x zabránit xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx přijatelnosti potravin, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx potravin se xxxxxxxxx xxxxxxxxx preventivním xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx kontrolních bodů (XXXXX). Mikrobiologická xxxxxxxx xx xxxxx použít xxx validaci x xxxxxxxxx postupů založených xx xxxxxxxx HACCP x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikroorganismy, pro xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004 xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků dodržovat xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nápravných xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx právem x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx prováděcí opatření x analytickým xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx měření, xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx limity a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mají xxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Dále xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, a xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx nesplnění xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx přijímat, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxxxx kontrola xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 882/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x dobrých xxxxxxxxx podmínkách xxxxxx (3) xxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxx zajistit, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravidelně, na xxxxxxx xxxxx x x přiměřenou xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx fázích výroby, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii ke xxxxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, xxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Xxxx xxxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx xxxxxx (SCVPH) xxxxx dne 23. xxxx 1999 stanovisko x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Zdůraznil, že xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x formálního hodnocení xxxxxx x mezinárodně xxxxxxxxxxx xxxxx. Ve xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx x ochraně xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx xxxxxxxxx opatření xx xxxx, než xxxxx x dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. V tomto xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx xx jako xxx stanovilo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. září 2001 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x Xxxxxx vulnificus x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx k závěru, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx pro patogenní xxxxxxxxxxxxxx V. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravidel xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, XXX, xxxxxxxx). X uvedeném stanovisku xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV nespolehlivé x xx spoléhání xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx ke stanovení xxxxx xxxxxx čisticího xxxxxxx x měkkýšů xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx indikátorů se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x nikoliv xxxxxxx xxxxxxxxxx bakterie.

(13)

Dne 27. února 2002 xxxxxx SCF stanovisko x xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx x hlediska xxxxxx spotřebitelů. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx předpisech xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, pokud xx xx ně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v kapitole X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/XXX, a xxxxx xxx x xxxxxxxxx původce, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx používání xxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 vydal XXXXX xxxxxxxxxx k E. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy pro xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx XXXX O157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny zaměřené xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zdraví, x xx xxxxxx xxxxxx VTEC. XXXXX xxxxx tyto kategorie xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx: xxxxxx nebo nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x případně xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, mleté maso x xxxxxxxxxxxx hovězí xxxx x xxxxxxx x něj, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx SCVPH stanovisko xx stafylokokovým xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobcích, xxxxxxx v sýrech. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x sýrech, v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx a x xxxxxxx mléku. Xxxxx xxxx by xxxxxxxx pro stafylokokové xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxx x sušeného mléka.

(16)

Ve xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx syrova, xxxxxx x nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x něj. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťávy. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x potřebě xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií bylo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx schopnosti xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) vydala xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Došla x závěru, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely x xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx. Xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx představuje xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx rekonstituci xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxx Enterobacteriaceae xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx prostředí, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v prostředí xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx možné xxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x x případě xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodní pokyny xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx xx velkého xxxxxxxx potravin. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx výborů XXXXX x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, potravin pro xxxxxxx x děti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxx prospět xxxxxxx díky xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx některé xxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/ES xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx některé xxxxxxxx týkající xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxx na xxx x kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX a 92/118/XXX x rozhodnutí Rady 95/408/XX (6), a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx včleněna xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx (7). Je xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/ES xx xxx 8. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx vnitropodnikové xxxxxxxx obecné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/EHS x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx a xxxxxxxx 71/118/XXX o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx drůbežího xxxx x jeho xxxxxxx xx trh (8) xx x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, je třeba xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx potravinářského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx by bylo xxxxx xxx tepelně xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxx bezpečnost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX ze dne 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se označování xxxxxxxx, jejich xxxxxxxx xxxxxx a související xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvádí xxxxx k použití xxxx xxxxxxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx by xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem xxxxxx. Xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx brát x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx užitečným xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x vyšetření. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx nutné xxxxxxxx harmonizovanou xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, zejména x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxx by xxxx xxx s každým xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx měli xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx analytické metody, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, zejména xxx xxxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxx používání těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx vzorků. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiných plánů xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx indikátorových xxxxxxxxx, xx předpokladu, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx třeba xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx x zájmu xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Tento xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx třeba stanovit xxxxxxxx pro patogenní xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty příslušné xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, že provádění xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx zvířatech x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) x. 2160/2003 xx xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x některých xxxxxx xxxxxxx xxxxxx vyskytujících xx v potravním xxxxxxx (10) je xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx potravinového xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx maso x výrobky x xxx by měla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx je vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx kritéria, xxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx budou xxxxxxxxx potraviny uváděny xxxxx na trh xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx xxxxx povinny xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx státům.

(30)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zdraví zvířat,

PŘIJALA XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx

Toto nařízení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx provádění xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, zda jsou xxxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx stanovená x xxxxx nařízení, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx odběry xxxxxx x vyšetření xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jiných mikroorganismů, xxxxxx toxinů xx xxxxxxxxxx, a xx xxx v xxxxx xxxxxxxxx procesů x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx existuje podezření, xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, a xxxxxxx zdravotní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx:

x)

„mikroorganismy“ se xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx prvoci, mikroskopičtí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo procesu xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx na xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx partie;

c)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se rozumí xxxxxxxxx vymezující přijatelnost xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na trh;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx přijatelné fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty uváděné xx trh. Stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx hygienu xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx totožných okolností x xxxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx datu „spotřebujte xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx bylo xxxxx xx xxxxxxx upravovat xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„potravinou určenou xxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx určenou xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxx xxxxxxxx Komise 1999/21/ES (15);

x)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx materiálu, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx x který/á xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu xxxx x procesu, xxxxx xxxx k xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx partie, x xxx je odebrán. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, kde xxxxx x xxxxx xxxx dílů xxxxxx xx xxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xx xxxxxx;

l)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx X xxx provádění xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxxxxx odběru vzorků, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx přílohy X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx výroby, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX xxxxx x xxxxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx přijímat xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx byly dodávány, xxxxxxxxxxxx a bylo x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxx kritéria xxxxxxxxxxx potravin platná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx dodržena za xxxxxxx předvídatelných xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přílohy XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx celou xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména potravin xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 nařízení (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx vyšetření xxxxx kritérií

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx a ověřování xxxxxxxxx xxxxxxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxxxx X.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx, přičemž x xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx stanovené x příloze X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx povaze a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxx ovšem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Zvláštní xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x odběru xxxxxx

1.   Analytické xxxxxx, jakož i xxxxx x metody xxxxxx vzorků v xxxxxxx X xx xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx odebírají x míst x xxxxxxxx xxx zpracování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx jako xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat riziko Xxxxxxxx monocytogenes pro xxxxxxx zdraví, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx vzorky pro xxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx, xxxxx představují xxxxxx Xxxxxxxxxxxx sakazakii, musejí x rámci xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxx xxx snížen, pokud xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxx dokumenty z xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx disponuje xxxxxxxx xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Je-li xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx stanovené x xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx postupy xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Mezi xxxx postupy xxxx xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické xxxxxxx xx povoluje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

Používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx tehdy, xxxxx xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx I a xxxxx je použita xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přijatých xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx xxx xxxxxx validované x certifikované xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxx povolit xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx splněny požadavky xx bakterie rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x masných xxxxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 není xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující xxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx stanovených v xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx postupech xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 tohoto xxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx opětovnému xxxxxxx nepřijatelného xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx uvedených v xxxxxxx X kapitole 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx nebo partie xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 nařízení (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, které však xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx maloobchodu x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, mohou xxx podrobeny dalšímu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx partii xxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxx x jakým xxxx původně xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx a že x xxxxx xxxxxxx xxxx rozhodnuto x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx hygienické xxxxx a že xxx povolil xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx III xxxx 3 nařízení (XX) x. 853/2004 s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x zařízeních schválených x xxxxxxx s xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xx xxxxxxx opatření xxxxxxxxx v xxxxxxx X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xx uděluje nejpozději xx 31. xxxxxxxx 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx rodu Salmonella x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx členského xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

a)

zaručit, xxx xxxx používány odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nesmí být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx XX xxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 853/2004, x cílem xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx uvádění xx xxxxxx xxx, x xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodu xxxxxx Xxxxxxxxxxxx splňovaly xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx produkty, xx něž xx xxxx xxxxxxxxx odchylka xxxxxxxx, byly xxxxxxxx xxxxxxxx s uvedením xxxxxxxxxxx, že xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, xx xxx provádění xxxxxxxxx xxxxx kritéria Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x xxx xxxxxxxx xxx přijatelný, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx jedna x pěti xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx trendů

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx trendy xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx situace x xxxxx zabránit výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx rizik.

Xxxxxx 10

Přezkum

Toto xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx, prasat x xxxxxxx xx přezkoumá x ohledem na xxxxx pozorované v xxxxxxxxx salmonel.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx nařízení xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2006.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1, opraveno x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)  Úř. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)  Úř. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48. Rozhodnutí ve xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. xxxx. L 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, x. 55, opraveno v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx x Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 229, 30.8.1980, s. 1.

(14)  Úř. věst. L 175, 4.7.1991, s. 35.

(15)  Úř. věst. X 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX I

Mikrobiologická kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx a výrobky x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx pro kojence x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, jiné xxx xxx kojence x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti

1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx maso (MOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx výrobků, u nichž xxxxxxx proces nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx určené ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx tepelnému ošetření xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti

1.20

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx xxx Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx sakazakii

30

0

nepřítomnost v 10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, pláštěnci x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx techniky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx rybolovu x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx z druhů xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

2

200

mg/kg

400

mg/kg

HPLC (18)

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx xxxxxx mlžů x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, před xxx, xxx potraviny xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxx bakterie xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v ostatních xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx kterákoli hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx v produktech xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxx m a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M nebo xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx niž xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

2,5 log KTJ/cm2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx po úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx vyšetřovaném xxxxx&xxxx;xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená těla xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx, původu zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: brojleři x&xxxx;xxxxxxx a krůty

Salmonella

50 (24)

7 (25)

nepřítomnost xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx vzorku xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx maso

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti výběru x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (28)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx výběru a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx cm2

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se limity xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, koz, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx je denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx každém xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobky (32)

Enterobacteriaceae

5

2

<1 KTJ/ml

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, kdy xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx procesu, kdy xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx jsou zjištěny xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx sýry) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx mléka xxxx z mléka, které xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (32)

Enterobacteriaceae

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxx minimalizovat kontaminaci; xx-xx v kterékoliv jednotce xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X.&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce vzorku.

E. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx rybolovu

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx niž xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýšů a měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx výrobcích x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx a měkkýšů se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, pokud xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, pokud xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v krunýře zbavených x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx surovin

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx referenční xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx vyberou s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky ze xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx odpovídající celkem 20 xx2. Používá-li xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx metoda, xxxx plocha, z níž xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx se použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx salmonely xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx upraveného těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx ze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx získalo 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx článku 7 nařízení (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odeberou xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Xxx odběru xxxxxx xx každý xxxxx mění, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého masa x&xxxx;xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx vyšetření xx X.&xxxx;xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx vyšetření na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx třicet xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx výše xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx může být xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx na základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx xx následně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx tomto xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v konečném xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx a nezpracované xxxxxxxx a ovoce, vyjma xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, sušenek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, piva, jablečného xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků v lahvích xxxx baleních,

u cukru, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po celou xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx konci xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje na xxxxxxx xxxx tím, xxx opustí bezprostřední xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx aw ≤ 0,92, xxxxxxx s pH ≤ 5,0 a aw ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx údržnosti xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx případné xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nutné xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zjištění xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx al., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx fekální kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat jednotlivé xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx tvořících vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž hodnoty xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx m rovná X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(23)  Limity (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická hodnota xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx se xxxxx x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx je určena xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx účelem zohlednění xxxxxxx dosaženého xxx xxxxxxxxx rozšíření salmonel. X&xxxx;xxxx tímto přezkumem xxxxx xxxxxxx státy xxxx regiony x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx používat xxxxx hodnoty x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx nižší xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx slouží jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx k dalšímu zpracování x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx růst X.xxxx, xx počet xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx růst E. coli, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepředstavuje riziko xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů.

(36)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(37)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(39)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = počet xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(41)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.


XXXXXXX II

Studie podle xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx vlastností xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, obsah xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, možností kontaminace x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx dostupné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Xx-xx to xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, provede xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

prediktivní matematické xxxxxxxxxx pro dotčenou xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů xxxxx xxxx přežití xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vhodně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx růst xxxx přežít v produktu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx růstu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx mohou být x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Uvedené xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx související x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.