Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. listopadu 2005

o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx (1), a xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x článek 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx potravinového xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx práva, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Mikrobiologická xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx x lidí.

(2)

Potraviny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx představují xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) č. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx na trh, xxxx-xx bezpečná. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a postupu xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, například prováděním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Mikrobiologická xxxxxxxx xx xxxxx použít xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx HACCP x dalších xxxxxxxx xx kontrolu hygieny. Xx proto vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx překročení xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikroorganismy, xxx xxx jsou kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) č. 852/2004 xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria. Xx xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx odběru vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek, xxxxx mají xxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx potravinového xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx, která xxxx být xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx dodržování xxxxxxxx vymezujících xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, může xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách zvířat (3) xxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxx zajistit, aby xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx fázích xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená v xxxxx nařízení.

(8)

Sdělení Xxxxxx x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Společenství, jakož x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Tato xxxxxxxxx xx měla xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(9)

Vědecký xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x formálního xxxxxxxxx xxxxxx x mezinárodně xxxxxxxxxxx zásad. Xx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx mikrobiologická kritéria xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx x ochraně zdraví xxxxxxxxxxxx. SCVPH xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx doby, xxx xxxxx k dispozici xxxxxxxx hodnocení xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx vydal zvláštní xxxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx se xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxx 100 KTJ/g. Xxxxxxx xxxxx pro potraviny (XXX) s těmito xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx stanovisku ze xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxx údaje, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx k dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx V. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx plodech. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx zajistilo uplatňování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Norwalk-like xxxxxxx“, XXX, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx fekální xxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx XXX xxxxxxxxxxxx x že xxxxxxxxx xx xx odstranění xxxxxxxxx bakterií xxxx xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxx trvání čisticího xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X případě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx x oblastech xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx koliformní bakterie.

(13)

Dne 27. února 2002 xxxxxx SCF xxxxxxxxxx x specifikacím xxx xxxxxxxx x hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x závěru, že xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/XXX ze xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx dovoz do Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xx nevztahují xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v kapitole X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) jsou z xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx salmonely.

(14)

Ve xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 vydal XXXXX xxxxxxxxxx k E. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx svém xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny zaměřené xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx potravinového xxxxxxx xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx rizik xxx veřejné xxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxx VTEC. XXXXX xxxxx tyto xxxxxxxxx xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx zdraví: xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hovězí xxxx a xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x fermentované xxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxx, xxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx šťávy.

(15)

Ve xxxxx 26.–27. března 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x sýrech, v xxxxxxx xxxxx určeném xx zpracování a x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx toho xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 přijal XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx stanoviska patří xx kategorií potravin xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nepasterizované xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z něj. Xxxxxxxxx představují xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx doporučil, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx představuje značné xxxxxx, xxxxxxxx podmínky xx rekonstituci xxxxxxxx xxxxxxx. Enterobacteriaceae, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx mohly xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX doporučil xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx produktu. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx představovaly xxxxxxxxx xxx zdraví. Proto xx xxxxx použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx na specifické xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx potravin. Při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx však Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx výborů SCVPH x XXX. Byly xxxxxxxxxx xxxxxx specifikace Xxxxxx týkající xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx x děti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Společenství xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx třeba xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx xxxxxx xx směrnicích, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx potravin a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu určených x lidské spotřebě x xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx x kterou se xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx nařízení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/XXX xx dne 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx se xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX ze xxx 8. xxxxxx 2001 x pravidlech xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hygieny xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxx xxxxxxx xx trh x xxxxxxxx 71/118/XXX o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx (8) xx x účinkem od 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxx xx tohoto xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx produktu xxxx rozhodnout, xxx xxxx xxx produkt xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx by xxxx xxxxx jej xxxxxxx xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jeho xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x související xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx potravin uvádí xxxxx k xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx potraviny, xxxxxx by xxx xxxxxx návodu nebylo xxxxx vhodným způsobem xxxxxx. Tento návod xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x potaz při xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(22)

Odebírání xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí může xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx postupů xxxxxxx hygieny sami xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x vyšetření. X xxxxxxxxx případech však xxxx xxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx četnost xxxxxx vzorků xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, zejména x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx úroveň xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v rámci xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx by měla xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xx však xxxx xxx možnost používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx pak xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vede x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X zajištění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxx každé kritérium xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx. Je xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx indikátorových xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx poskytují xxxxxxxxxx záruky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx analyzovat xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx tyto xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx třeba umožnit xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x tato xxxxxxxx by xxxx xxx v zájmu xxxxxxxxxx vývoje x xxxxxxx bezpečnosti potravin x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Tento xxxxx zahrnuje xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxxx rozšíření a xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx spotřebitelů, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx x živých xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx mikrobiální xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx provádění xxxxxxxx kontrol může xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx salmonel x užitkových xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 2160/2003 xx xxx 17. listopadu 2003 x tlumení xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx vyskytujících xx x potravním xxxxxxx (10) xx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx odpovídajících xxxxxxxx potravinového řetězce. Xxxxxxxx xxx xxxx x výrobky z xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx umožní xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxx na trh xxxxxx členského xxxxx. Xxx použití xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx státům.

(30)

Opatření stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x souladu se xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx působnosti

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx ověří xxxxx xxxxxxxx (ES) x. 882/2004, xxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení, aniž xx dotčeno xxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx toxinů xx xxxxxxxxxx, a xx xxx v rámci xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxx xxxx dotčena xxxx xxxxxxxx pravidla xxx kontrolu mikroorganismů xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx stanovená v xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 854/2004 (12) a xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx:

a)

„xxxxxxxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxx, viry, xxxxxxxx, xxxxxx, řasy, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx helminti x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, xxxxxx, plochy xx xxxxxx;

c)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na trh;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx rozumí kritérium xxxxxxxxx přijatelné fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx xxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxxx právem;

e)

„xxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx identifikovatelných xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx procesu xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx v xxxxx vymezeného xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

g)

„potravinou xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxx nutné xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxxxxx úroveň;

h)

„potravinou xxxxxxx xxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx kojence xxxxx xxxxxxxx Komise 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné xxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„vzorkem“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx nebo x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu x má xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dotyčném xxxxx xxxx materiálu nebo x procesu, který xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, x xxxx jsou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx. Xxx je xxxx xxxxxxx x prostého xxxxxxxxxxx vzorku, kde xxxxx x členů xxxx xxxx xxxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku;

l)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx získávání xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx přílohy X xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá kritéria xxxxxxxxxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx opatření v xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, včetně maloobchodu, x xxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx suroviny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx xxxx dodávány, xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, že xx xxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

b)

xxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx produktů mohla xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx provádět xxxxxx podle xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dodržována příslušná xxxxxxxx. Xx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxxx mohou xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx provádění xxxxxx xxxxxx spolupracovat.

Pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxxx studií xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx rozhodnou provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxx případech xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxx rozhodnou v xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx potraviny.

Xxxxxxx odběru xxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebude xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx ustanovení x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx vzorků

1.   Analytické xxxxxx, xxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxx vzorků v xxxxxxx X xx xxxxxxx jako referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx odebírají x xxxx a xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx odběr xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, aby xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx tomto xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrábějící xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx zdraví, xxxxxx x rámci svého xxxxx odběru vzorků xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců věku, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx x zařízení xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx x plánech xxxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx X xxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx účinnými xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Je-li xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx určité xxxxxx xxxxxxxx xxxx procesu, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx I.

5.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx používat xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx x vyšetření, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky. Xxxx xxxx postupy xxxx xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků x používání xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx alternativní xxxxxxxxxxxxxx a podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx na xx xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxxx xx jiné xxx xxxxxxxxxxxxxxx analyty xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx.

Používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metod xx xxxxxxxxxx tehdy, pokud xxxx xxxx metody xxxxxxxxxx xxxxx referenční xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx X a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx stanoveného x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx xxxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx bakterie rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx všech xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X, musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx označit, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxx, že xx xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx označování xxxxx odstavce 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx výsledky

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx stanovených v xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x jejich postupech xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx opatření xxxxx xxxxxxxx 2 až 4 xxxxxx článku.

Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx nevyhovujících výsledků, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nepřijatelného mikrobiologického xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx patřit xxxxxx uplatňovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx I xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx nesplňují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx dotyčné xxxxxxxxx. Xxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx xxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx partii použít x jiným xxxxxx, xxx x jakým xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxx zdraví xxxxxx x že x xxxxx xxxxxxx xxxx rozhodnuto v xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx a xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX oddílu V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x výrobě tepelně xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx přijmou xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx odchylka

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 přechodná odchylka, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxxxx X xxxxxx nařízení xxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx upraveném xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx státu.

2.   Xxxxxxx xxxxx využívající xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Členský xxxx musí:

a)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x zvláštního označení, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX xxxxxx I xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx trh, x xxx produkty expedované x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx se xxxx přechodná xxxxxxxx xxxxxxxx, byly zřetelně xxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, xx xxx provádění xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx článku 4 x aby xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx než xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx trendů

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx trendy xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Přezkum

Xxxx nařízení xx přezkoumá x xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický xxxxxx, xxxx xx vyskytující xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx rizik. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx salmonel v xxxxxxx upravených xxxxxx xxxxx, ovcí, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx pozorované x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Rozhodnutí 93/51/EHS xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx dnem xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Použije xx ode xxx 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx státech.

V Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 1.

(2)  Úř. xxxx. L 31, 1.2.2002, s. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, s. 1).

(3)  Úř. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1, opraveno x Xx. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Komise (XX) x. 445/2004 (Xx. věst. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx rozhodnutí 2004/379/XX (Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 109, 6.5.2000, x. 29. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. věst. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)  Úř. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55, xxxxxxxx v Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx x Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)  Úř. xxxx. X 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)  Úř. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx výrobky

2.3

Vaječné výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g (5)

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx a pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx z drůbeže, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (9)

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v tepelně upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo mléka, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx výrobky, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx spotřebě)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 g

evropská xxxxxxxxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušené dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců xxxx xxxxx xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 této xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx rybolovu x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

2

200

mg/kg

400

mg/kg

HPLC (18)

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených k přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, než xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ limit,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; limit.

Salmonella x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, pokud xxxxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx v produktech xxxxxxxx z druhů ryb xxxxxxxxxxx s vysokým množstvím xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx tyto požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx c/n zjištěných xxxxxx se xxxxxxx xxxx m a M;

3.

žádné zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M nebo pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M.

Kapitola 2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých (23)

počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx po xxxxxx, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx z krku

EN/ISO 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v hospodářstvích xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, vyjma vyšetření xxxxxxx upravených xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx než c/n vzorků,

Po každém xxxxxxxxxx se zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v mletém mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx c/n hodnot nachází xxxx m a M a zbývající zjištěné xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx hodnot &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx pasterizované xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxxx E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci, (35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx výroby; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana vyrobené xx syrového xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty >105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká výživa x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx X.&xxxx;xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; M nebo se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx ml

100 KTJ/g nebo xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zbavené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx schránkami

E. coli

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z vařených xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ m,

přijatelný, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx a měkkýších xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.5.1

Předkrájené ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v předkrájeném xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určených k přímé xxxxxxxx) a nepasterizovaných xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx, použijí se xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků xx xxxxxxx a v závodech vyrábějících xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx xxxx popsány x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Používá-li xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní metoda, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx přežvýkavců) na xxxxx místo xxxxxx xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx z různých xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx účely xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx z nejméně 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx chlazení. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx kousek xxxx z krku x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx článku 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx nebo mechanicky xxxxxxxxxx maso xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Den odběru xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx dne x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx X.&xxxx;xxxx a na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx po xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx program xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx se v rámci xxxxxx celostátního nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx malé xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx m nebo xxxx xxxx m a M.

(2)  U bodů 1.1–1.24 se m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx není xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx potravin xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx tomto xxxxxxxx xxxx možná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (např. xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx v konečném xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx a nezpracované xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx semen,

u chleba, sušenek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, piva, jablečného xxxx, vína, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx v lahvích xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx platí, pokud xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti příslušného xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx průběh xxxxxxx xxxxxxxx průběžné xxxxxx, které xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx překročen.

(6)  1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx misku x&xxxx;xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx kritérium xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před xxx, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, xxxxxxx s pH ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 dní xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky opodstatněné, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx kategorie výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nutné xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx předpokládat xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Xxxxxxxxxx xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx složený nejméně x&xxxx;10 jednotlivých živočichů.

(16)  Zejména xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx nebezpečnou považovat xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx of biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx xx determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx merlangus). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)  Výsledky vyšetření xxx xxxxxx použít x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx xxxxxxxxx hygienického xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(23)  Limity (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx xxxxxxxx pouze xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá xxx, xx se nejprve xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx se xxxxx x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx vzorkování podle pravidel xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Hodnota x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx c.

(26)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx maso xxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx E.coli, xx počet bakterií X.xxxx obvykle xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, že xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů.

(36)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(41)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.


XXXXXXX XX

Studie xxxxx xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx vlastností produktu, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxx konzervantů a druh xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů x xxxxxxx, xxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx a přežívání.

Je-li xx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přežití pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx přežít x xxxxxxxx xx xxxxxxx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx růstu xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a používání přítomny.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx inherentní xxxxxxxxxxx související x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a skladování.