Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s významem xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx je vysoký xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, jak je xxxxxxxxx v nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se stanoví xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx lidské xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (ES) x. 178/2002 xxxxxxx obecné xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xx trh, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx bezpečná, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx veřejného zdraví x xxxxxxxx rozdílným xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx kontrolu hygieny. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx přijatelnost postupů x xxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx limit, xxx xxxxx překročení xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx jsou kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004 musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků dodržovat xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx prostřednictvím xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx proto xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx měření, xxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek, xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx limity. Xxxx xx vhodné stanovit xxxxxxxxx opatření týkající xx xxxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx nesplnění xxxxxxxx. Mezi opatření, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxx, xxx zajistili xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxxxx kontrola xxxxxxx, hygieny, teploty x údržnosti xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x úředních kontrolách xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x potravin x xxxxxxxx o zdraví xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (3) xxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravidelně, na xxxxxxx xxxxx x x přiměřenou xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a distribuce xxxxxxxx s cílem xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxxx Společenství xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x přezkoumání xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x zásady pro xxxxxxxxxxx a uplatňování xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxxxxxxx xx xxxx xxx použita při xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx veterinární xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx dne 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx. XXXXX navrhl xxxx přechodná opatření xx xxxx, xxx xxxxx x dispozici xxxxxxxx hodnocení rizik, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Listeria xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pod 100 KTJ/g. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx stanovisku ze xxx 22. června 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. září 2001 xxxxxx XXXXX stanovisko x Vibrio xxxxxxxxxx x Xxxxxx parahaemolyticus. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx patogenní xxxxxxxxxxxxxx V. vulnificus x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx plodech. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Norwalk-like xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X xxxxxxxx stanovisku xxxxx x xxxxxx, xx běžné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xx xx odstranění xxxxxxxxx bakterií xxxx xxxxxxxxxx xx stanovení xxxxx trvání čisticího xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx indikátorů xx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x nikoliv xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX stanovisko x specifikacím xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů. Došel x závěru, že xxxxxxxxxxxxxxx kritéria stanovená x kapitole 4 xxxxxxx II xxxxxxxx Xxxx 92/118/XXX ze xxx 17. xxxxxxxx 1992 x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, pokud xx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx X xxxxxxx A xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx k X. xxxx produkující xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Ve svém xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx VTEC X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx spotřebitele. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny zaměřené xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx potravinového xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx rizik xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxx XXXX. SCVPH xxxxx tyto xxxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx VTEC xxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx: xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxx, syrové xxxxx x výrobky xx xxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx stafylokokovým xxxxxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x sýrech, v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx měla xxx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. dubna 2003 přijal SCVPH xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxx xxxxxxxxxx patří xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx představujících vysoké xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxxxx maso x některé xxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx syrova, syrové x xxxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxx masa, xxxxx x xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxx, nepasterizované xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx x něj. Xxxxxxxxx představují xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťávy. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií bylo xxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. září 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě. Xxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejnebezpečnějšími xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, jestliže xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Enterobacteriaceae, jejichž xxxxxxxxxx je xxxxxxxx, xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. EFSA xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobním xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx druhy přítomné x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae k xxxxxxx sledování a x případě xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx nebyly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potravin. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx však Komise xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx stanovování x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x SCF. Byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx x histaminové xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x produkty rybolovu. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx xxxx prospět xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podmínek xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx původu určených x xxxxxx spotřebě x xxx xxxxxx xxxxxxx na xxx x kterou xx xxxx xxxxxxxx Rady 89/662/XXX x 92/118/EHS x rozhodnutí Rady 95/408/XX (6), x rovněž xx xxxxx stanovit x xxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx tohoto xxxxxxxx xxxx včleněna xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená v xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/XXX xx dne 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx vařených korýšů x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa x jeho uvádění xx xxx a xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx (8) se x xxxxxxx od 1. ledna 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx pro jatečně xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx potravinářského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx takový, xxxx xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxx bezpečnost x dodržování mikrobiologických xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx obchodní xxxxxx a související xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxx x použití xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx potraviny, xxxxxx xx bez xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx návod xx měli provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x produkčního a xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí xxxx xxx xxxxxxxxx nástrojem xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x potravinách.

(23)

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxx xxxxxxx hygieny xxxx xxxxxxxxxx o potřebné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vyšetření. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx však xxxx xxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx by xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem xxxxxx xxxxxx referenční xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx však xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx pak xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx metod xxxx x rovnocenným xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx kritérium xxxxxx xxxxxxx plán xxxxxx vzorků. Je xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx indikátorových xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx třeba analyzovat xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx tyto xxxxxx mohou xxxxxxxx xx xxxxxxxxx vývoj xx výrobním procesu x mohou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nápravných opatření xxxx tím, xxx xx postup xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx umožnit xxxxxxxxxxx mikrobiologických kritérií xxxxxxxxxxx x tomto xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx by měla xxx x zájmu xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx bezpečnosti potravin x xxxxxxxxxxxxx mikrobiologie xxxxxxxx podrobena xxxxxx xx xxxxxxxx. Tento xxxxx xxxxxxxx vědecko-technický x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx rozšíření x xxxxxx kontaminace, xxxxx xxxxxxxx zranitelných xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik.

(27)

Zejména xx xxxxx stanovit xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxx x živých xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx metody pro xxxxx mikrobiální xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx provádění xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx salmonel x užitkových xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 2160/2003 ze xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x tlumení xxxxxxxx x některých xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x potravním xxxxxxx (10) xx xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx na tlumení xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx potravinového xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxx x výrobky x xxx by xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zlepšení xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx prvovýroby.

(29)

V případě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx umožní xxxxxxxxx xxxx přísná xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že budou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx xxxxxx členského xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx státy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx státům.

(30)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Stálého výboru xxx potravinový řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx nařízení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxx provádění obecných x zvláštních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, zda jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxxxxx právo xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx odběry vzorků x xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx toxinů xx xxxxxxxxxx, a xx xxx x rámci xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxx podezření, xx nejsou bezpečné, xxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rizik.

Toto xxxxxxxx xx použije, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x rámci xxxxxxxx Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxx definice:

x)

„mikroorganismy“ se xxxxxx xxxxxxxx, viry, xxxxxxxx, plísně, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, mikroskopičtí xxxxxxxxx helminti a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, partie xxxxxxxx xxxx procesu xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx počtu xxxxxxxxxxxxxx a/nebo na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx partie xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx se nevztahuje xx produkty xxxxxxx xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx hygienu xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„partií“ xx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx identifikovatelných produktů xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x vyprodukovaných xx xxxxxxx místě x xxxxx vymezeného xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, xxxx datu xxxxxxxxx trvanlivosti podle xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxx nutné xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx zpracovávat xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely“ xx xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx, který/á xxx/x xxxxxx/ a xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x má xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx zkoumaného xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxx xxx rozhodnutí x xxxxxxxx celku xxxx xxxxxxxxx xxxx x procesu, xxxxx xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxx zachovány xxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx. Xxx je xxxx xxxxxxx x prostého xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx z xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku;

l)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vyhovujících xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx opatření v xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx příslušná mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Xx tímto xxxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX spolu x uplatňováním správné xxxxxxxxxx praxe xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx suroviny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx byly xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu;

x)

xxx kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxx xx celou xxxx xxxxxxxxx produktů mohla xxx xxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dodržována xxxxxxxxx xxxxxxxx. To se xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx mohou xxxxxxxxxxxx xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx provádění xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Provádění vyšetření xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx hygienické praxe x případě potřeby xxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx rozhodnou provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx I xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx četnosti xxxxxxxxx x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx návod x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebude xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx ustanovení x provádění xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

1.   Analytické xxxxxx, jakož x xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx X se xxxxxxx xxxx referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx pro zpracování xxxxxxxxxxx při výrobě xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná xxxxxxxx. Xxx xxxxx odběru xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě, které xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx zdraví, xxxxxx x xxxxx svého xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxxxxxx sakazakii, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru vzorků xxxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Počet jednotek xxxxxx x plánech xxxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx I může xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxx dokumenty x xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx HACCP.

4.   Xx-xx účelem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx přinejmenším xxxxxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X.

5.   Provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx příslušného orgánu xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přinejmenším xxxxxxxxxx záruky. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx alternativních xxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx alternativní xxxxxxxxxxxxxx a podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, které xx xx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx na xxxx xxx mikrobiologické xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze x kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx alternativních xxxxxxxxxxxx metod je xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx I x xxxxx xx použita xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx orgán.

Xxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx výrobcích xxxxxxxx ke spotřebě x xxxxxxx upraveném xxxxx všech xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků xxxxxxx xx trh xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx, že je xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 není označování xxxxx xxxxxxxx 1 x mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů a xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Jsou-li xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovených v xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx postupech xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx zdraví spotřebitelů xxxxxx opatření xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 tohoto xxxxxx.

Xxxxx xxxx xxxxxx podniknout xxxxxxxx ke zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx mohou xxxxxx xxxxxx uplatňovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX a dalších xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I xxxxxxxx 1 nevyhovující xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx uvedené xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxx potravin, mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ošetřením, které xxxxxxxx xxxxxxx nebezpečí. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxx xx úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxx k xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xx x xxxxx použití xxxx rozhodnuto x xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx hygienické xxxxx x že xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobeného xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX bodu 3 nařízení (XX) x. 853/2004 s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxx schválených x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XX) č. 853/2004.

4.   X xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x kritérií xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx přijmou xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xx uděluje xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hodnoty stanovené x xxxxxxx X xxxxxx nařízení pro xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech a xxxxxxx xxxxxxxxx určených xx spotřebě v xxxxxxx upraveném xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx musí:

x)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx označování x zvláštního xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX xxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx trh, a xxx produkty xxxxxxxxxx x obchodu uvnitř Xxxxxxxxxxxx splňovaly xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxx xxxxxxxxx odchylka xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxx důkladně tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx provádění vyšetření xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx článku 4 x aby výsledek xxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx pozitivní xxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx trendů

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxxxx trendy ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Zjistí-li xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx výsledkům, podniknou xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opatření k xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xx přezkoumá s xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický xxxxxx, xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x údaje x hodnocení xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx přezkoumá x ohledem xx xxxxx pozorované x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Xxxxxxxxxx 93/51/EHS xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx ode xxx 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

člen Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx x Xx. věst. L 165, 30.4.2004, s. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, x. 34.

(5)  Úř. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, opraveno v Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, s. 33.

(7)  Úř. věst. X 13, 21.1.1993, s. 11.

(8)  Úř. věst. L 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. xxxx. L 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směrnicí 2003/89/XX (Xx. věst. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)  Úř. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55, xxxxxxxx v Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx v Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 229, 30.8.1980, s. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)  Úř. xxxx. X 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

2.2

Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x&xxxx;xxxxx polotovary k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy/jejich xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (3)

Fáze, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx vyrobil

1.3

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx a masné polotovary xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx masa xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 g

od 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo a smetana xxxxxxxx ze syrového xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx a sušená xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž výrobní xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (určená x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx a zelenina (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.20

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx přílohy

Salmonella

30

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určené pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. coli  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx enzymatickým zráním x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx z druhů xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých xxxx x&xxxx;xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, kdy xx xxxxx xxxxxxxx xx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx partie (19).

L. xxxxxxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, před xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx je vyrábí, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v ostatních xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx kterákoli hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx přítomnost příslušné xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx v produktech xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota je ≤ x;

2.

xxxxxxx c/n zjištěných xxxxxx xx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M nebo xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale před xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání procesních xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx biologické bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže: brojleři x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 g směsného vzorku xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx maso

počet kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx a zlepšení v oblasti xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx se zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. xxxx x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx hodnot &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M.

2.2   Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx referenční metoda (31)

Fáze, xx niž se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované mléko x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx výrobky (32)

Enterobacteriaceae

5

2

<1 KTJ/ml

5 XXX/xx

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx  (33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, kdy xx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxxx X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx procesu, xxx xx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin; xxxxx xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, které bylo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx podrobeno nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli  (33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.7

Sušené mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

Nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx jednotce xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx a bakterie xxxx Salmonella

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (38)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků vyšetření

Uvedené xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýšů x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx výrobcích x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v krunýře zbavených x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (42)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx ovoci x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) a nepasterizovaných ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx šťávách (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx vzorků

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu zkušebních xxxxxx, použijí xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) a pokyny Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx vyrábějících xxxxx maso a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní i nedestruktivní xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx odběru vzorků xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx v jednotlivých xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx míst xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxx metoda, xxxx plocha, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření na xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxx, x&xxxx;xxx se xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx jedno xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx vzorků na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx vyšetřením se x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají namátkové xxxxxx z nejméně 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z krku x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří směsný xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx pro odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx polotovarů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxxxxxx. Četnost odběru xxxxxx xxxx být xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují nízké xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx v malých množstvích, x&xxxx;xxxxxxxxx xx četnost xxxxxx xxxxxx xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx m a M.

(2)  U bodů 1.1–1.24 se x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx potravin xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx odstranění X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx není možná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v konečném xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, nekrájené x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a ovoce, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků,

u vod, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků v lahvích xxxx baleních,

u cukru, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, pokud xx výrobce schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, které musejí xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zaručily, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx misku x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx xxx Xxxxxxx misky o průměru 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx tím, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx ke spokojenosti xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx aw ≤ 0,92, xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 5,0 a aw ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx výrobce schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx a aw xxxxxxx xxxxxxxxxx riziko xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxx klíčení xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx provést xx xxxx, xxx xxx předpokládat xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Hennekinne xx al., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Vol. 86, Xx 2, 2003.

(14)  E. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu xx xxxxx odebrat xxxxxxxxxx xxxxxx. V takovém xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stanovený x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx se xx xx nebezpečnou xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx P., Xxxxx X., Bouquelet S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx HACCP xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(20)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Denní xxxxxxxx logaritmická hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx se xxxxx x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx být xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx na úrovni xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx slouží xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(30)  U bodu 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx M.

(31)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx zde xxxxxx xxxx indikátor xxxxxx hygieny.

(34)  U sýrů, xxxxx xxxxxxxxxxx růst X.xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx počátku období xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.


XXXXXXX II

Studie xxxxx xx. 3 xxxx. 2 xxxxxxxx:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx například pH, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx konzervantů x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, možností xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx doby xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů x xxxxxxx, xxxxx se týkají xxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx jde x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, provede xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx zahrnovat:

xxxxxxxxxxx matematické xxxxxxxxxx pro dotčenou xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx přežít v produktu xx různých xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx růstu nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.