Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (ES) x. 2073/2005

xx dne 15. listopadu 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x založení Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x článek 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx ze xxxxxxxxxx cílů potravinového xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, jak xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx potravin (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx toxiny či xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx obecné xxxxxxxxx xx bezpečnost xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx na xxx, xxxx-xx bezpečná. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx potravinu, xxxxx není xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví x zabránit rozdílným xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x ohledem xx xxxxxxxxxx některých xxxxxxxxxxx mikroorganismů.

(4)

Mikrobiologická xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx především preventivním xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické praxe x xxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx zásadách xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xx xxxxx xxxxxx xxx validaci a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx hygieny. Xx proto xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost postupů x rovněž xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx překročení xxxx xxx potravina xxxxxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, pro xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx mělo zahrnovat xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx opatření x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx příslušného xxxxxx. Xx proto vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx analytických jednotek, xxxxx mají xxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx limity. Xxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů potravinového xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx platí, a xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxx x případě xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků přijímat, xxx zajistili dodržování xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx mimo xxxx patřit kontrola xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x údržnosti produktu.

(7)

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx krmiv x xxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (3) xxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx kontroly byly xxxxxxxxx pravidelně, xx xxxxxxx xxxxx x x přiměřenou četností. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx provádět x xxxxxxxxxxx xxxxxx výroby, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Komise x strategii Společenství xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny (4) xxxxxxxx strategii ke xxxxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x zásady xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (SCVPH) xxxxx dne 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x formálního xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zásad. Xx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx ve vztahu x ochraně zdraví xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx přechodná xxxxxxxx xx xxxx, xxx xxxxx x dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx vydal zvláštní xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx se xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pod 100 XXX/x. Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx vyslovil ve xxxx stanovisku ze xxx 22. června 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx SCVPH stanovisko x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxx parahaemolyticus. Xxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxx údaje, xxxxx jsou x xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx patogenní xxxxxxxxxxxxxx V. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, XXX, noroviry). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x závěru, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx XXX nespolehlivé x že spoléhání xx xx odstranění xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx indikátorů xx xxxx indikátor xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxxxxx používat X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx SCF xxxxxxxxxx x specifikacím xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx II směrnice Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. prosince 1992 o veterinárních x hygienických xxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Společenství x xxxxxx xxxxx do Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x kapitole X xxxxxxx A xxxxxxxx 89/662/XXX, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx dostatečné xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. ledna 2003 vydal SCVPH xxxxxxxxxx k X. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, že používání xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx včetně xxxxxx VTEC. SCVPH xxxxx tyto xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX nebezpečí xxx veřejné xxxxxx: xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx x dalších xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x fermentované xxxxxx xxxx x výrobky x xxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx syrového xxxxx, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx dnech 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx enterotoxinům x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky x xxxxxx, v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx by xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx u sýrů x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. dubna 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinách. Podle xxxxxx xxxxxxxxxx patří xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x některé xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, syrové x nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťávy. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx o potřebě xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx xxx Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 stanovisko k xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům v xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx nejnebezpečnějšími xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx představuje značné xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Enterobacteriaceae, jejichž xxxxxxxxxx xx častější, xx xxxxx být xxxxxxx jako indikátor xxxxxx. XXXX doporučil xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx prostředí, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxx xx představovaly nebezpečí xxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodní pokyny xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx však Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx „Zásady xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ a xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x XXX. Byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx x děti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxx prospět xxxxxxx xxxx xxxx, xx se stanoví xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zrušeny xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx týkající se xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx podmínek xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxxx na trh x kterou xx xxxx xxxxxxxx Rady 89/662/XXX x 92/118/XXX x rozhodnutí Xxxx 95/408/XX (6), x rovněž xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxx.

(20)

Xx tohoto nařízení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/EHS xx dne 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx uvedené rozhodnutí xxxxxx. Vzhledem k xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 x pravidlech xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx směrnice 64/433/XXX x hygienických xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách produkce xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxx uvádění xx xxx (8) se x xxxxxxx od 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx jatečně xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx produktu xxxx xxxxxxxxxx, zda xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxx bezpečnost x dodržování xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Podle xxxxxx 3 směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX ze xxx 20. března 2000 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx označování xxxxxxxx, jejich obchodní xxxxxx a související xxxxxxx (9) xx při xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x případě xxxxxxxxx, xxxxxx xx bez xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem xxxxxx. Xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx brát x xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx vzorků x produkčního x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zjišťování a xxxxxxxx přítomnosti patogenních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách HACCP x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx hygieny sami xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x vyšetření. X xxxxxxxxx případech však xxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx Společenství, xxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx mají xxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxx by xxxx xxx s xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx možnost xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, zejména xxx xxxxxxxxx metody, pokud xxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx metod xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí být xxx xxxxx kritérium xxxxxx xxxxxxx plán xxxxxx vzorků. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxx poskytují xxxxxxxxxx záruky bezpečnosti xxxxxxxx.

(25)

Xx třeba xxxxxxxxxx xxxxxx xx výsledcích xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx vývoj xx xxxxxxxx xxxxxxx x mohou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx měla xxx v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx zahrnuje xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx rozšíření x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zranitelných xxxxxxxxxxxx, xxxxx i možné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx v živých xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušné xxxxxxxxxx metody. Xx xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx metody pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx může xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 2160/2003 xx xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx v xxxxxxxxx xxxxxxx (10) xx xxxxxxxx, xxx byla přijata xxxxxx x účinná xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx potravinového řetězce. Xxxxxxxx pro maso x xxxxxxx x xxx by xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx je vhodné xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx přísná xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na trh xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx odchylky xxxx xxxxxxx státy povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx řetězec x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Toto xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x prováděcí pravidla, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) č. 882/2004, zda xxxx xxxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx provádět xxxxx odběry xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx, a to xxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx potravin, x xxxxx xxxxxxxx podezření, xx xxxxxx bezpečné, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zdravotní xxxxx xxx potraviny xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx směrnice Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Definice

Použijí xx xxxx xxxxxxxx:

a)

„mikroorganismy“ xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, plísně, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktu, partie xxxxxxxx nebo procesu xx základě xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jejich xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx;

c)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx xxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxx hodnotu kontaminace, xxx xxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„partií“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx místě x xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 směrnice 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxx spotřebě, aniž xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx zpracovávat xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx či snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx úroveň;

x)

„potravinou xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx potravina xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx určenou pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx soubor xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx způsoby z xxxxx nebo z xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxx xxx rozhodnutí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx, který xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxx zachovány xxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx získávání vyhovujících xx přijatelných výsledků xxxxx přílohy X xxx provádění xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx x potravinovým xxxxxx x pokyny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx fázích xxxxxx, xxxxxxxxxx a distribuce xxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx, x xxxxx svých xxxxxxx založených na xxxxxxxx XXXXX spolu x uplatňováním správné xxxxxxxxxx xxxxx přijímat xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx suroviny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a bylo x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

aby kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, skladování x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za výrobu xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx provádět xxxxxx podle xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x které xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx provádění xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Pokyny xxx xxxxxxxxx těchto studií xxxxx xxx zahrnuty xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I.

2.   O xxxxxx četnosti xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxxxxxx-xx xxxxx příloha X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxx I. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a správné xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx povaze x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx ustanovení x provádění xxxxxxxxx x xxxxxx vzorků

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, jakož x xxxxx x metody xxxxxx vzorků x xxxxxxx X xx xxxxxxx xxxx referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, pokud je xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx XXX 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx svého xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes x míst x xxxxxxxx xxx zpracování.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx počáteční kojeneckou xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x zařízení xx xxxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx I xxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx dokumenty x xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx disponuje xxxxxxxx xxxxxxx založenými na xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx posoudit xxxxxxxxxxxx určité xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx přinejmenším xxxxxxxx plány odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X.

5.   Provozovatelé potravinářských xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky. Xxxx xxxx postupy xxxx xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxxx, jakož x xxxxxxxxx na xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx analyty xx povoluje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx tehdy, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx I x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxxxxxx xxxxx stranou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodně přijatých xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxx xxxx analytické metody xxx xxxxxx validované x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, musejí xxx metody validovány xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx musí povolit xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx splněny xxxxxxxxx xx bakterie xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x masných xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx všech xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx o xxx, že xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx odstavce 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx dalších xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x jejich postupech xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 až 4 xxxxxx xxxxxx.

Kromě xxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx, xxx zabránili xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx uplatňovaných postupů xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx potravin.

2.   Poskytne-li xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 nevyhovující xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx partie xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx 19 nařízení (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx uvedené xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx nejsou xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx nesplňují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin, xxxxx xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx ošetřením, které xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx použít x xxxxx xxxxxx, xxx x xxxxx xxxx původně xxxxxx, xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zdraví xxxxxx x že x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX bodu 3 nařízení (XX) x. 853/2004 s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných výrobků x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx (ES) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u kritérií xxxxxxx výrobního xxxxxxx xx xxxxxxx opatření xxxxxxxxx x xxxxxxx X kapitole 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2009 xxxxxxxxx odchylka, xxxxx xxx o xxxxxxxxxx hodnoty stanovené x příloze X xxxxxx nařízení pro xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx státu.

2.   Členské xxxxx xxxxxxxxxxx tuto xxxxxxx jsou povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Členský xxxx xxxx:

a)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x zvláštního označení, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX oddílu X xxxxxxxx (XX) x. 853/2004, x cílem xxxxxxxx, aby se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxx, a xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, aby produkty, xx xxx se xxxx xxxxxxxxx odchylka xxxxxxxx, byly zřetelně xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx kritéria Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 x aby xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nesmí xxx shledána pozitivní xxxx než xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vyšetření. Zjistí-li xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, podniknou xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx situace x xxxxx zabránit výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx rizik.

Xxxxxx 10

Přezkum

Toto xxxxxxxx xx přezkoumá x xxxxxxx xx vědecko-technický x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ovcí, koz, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Rozhodnutí 93/51/XXX xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2006.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve všech xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Komisi

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Úř. xxxx. L 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)  Úř. věst. X 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, s. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, x. 49. Směrnice naposledy xxxxxxxxx nařízením Xxxxxx (XX) č. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx v Xx. xxxx. L 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)  Úř. xxxx. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)  Úř. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx ve xxxxx rozhodnutí 2004/379/XX (Xx. xxxx. L 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/ES (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)  Úř. věst. L 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 91, 7.4.1999, s. 29.


PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

2.2

Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx jatkách a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx kojence x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx potravina opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě, které xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx doby údržnosti

1.5

Mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx masa xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené z jiných xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx určené xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1. ledna 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

1.15

Potraviny určené x&xxxx;xxxxx spotřebě obsahující xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx ml

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a měkkýši se xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.19

Předkrájené xxxxx a zelenina (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené na xxx během doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxxxx xxx Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx v 10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

1.24

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

X. coli  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx údržnosti

1.25

Produkty xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

 (17)

2

100

mg/kg

200

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx enzymatickým zráním x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných s vysokým xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

2

200

mg/kg

400

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx živých xxxx x&xxxx;xxxxxx ostnokožců, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, kdy xx xxxxx vztahuje xx směsný vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

L. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx vyrábí, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ limit,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx určena v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny x&xxxx;xxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Histamin x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je ≤ m;

2.

nejvýše x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují limit X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx překračuje x&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M nebo pokud xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 log XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx upravená těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, původu xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx a zlepšení v oblasti xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx polotovary

E. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx upravených xxx, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech skotu, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena nejvýše x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx určena xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx k získání xxxxx xxxxxx n.

E. xxxx x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (MOM):

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx stafylokoků

zlepšení hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx >105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného mléka xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx z mléka, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření než xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.7

Sušené mléko x&xxxx;xxxxxx syrovátka (32)

Enterobacteriaceae

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

Nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx E. sakazakii x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční kojenecké xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx bakterie určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) a koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx rybolovu

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická referenční xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx a lastury xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných hodnot &xx; M nebo xx xxxx než c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx schránkami:

vyhovující, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx ovoci x&xxxx;xxxxxxxx (určených k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu zkušebních xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) a pokyny Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx odběru xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v normě XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x&xxxx;xxxx xxxxxxx upravených xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx vyberou x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xx xxxx míst každého xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx odpovídající celkem 20 cm2. Používá-li xx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxx metoda, xxxx plocha, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 cm2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků xxx vyšetření xx xxxxxxxxx se použije xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx abrazivní xxxxxxxx. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxxxx místo.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx z různých míst xxxxxx vzorků na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx xx x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx z jatečně upravených xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxxx. Z každého xxxxxxx upraveného xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z krku o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx získalo 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených těl, xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den odběru xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo xxxxxxx xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého masa x&xxxx;xxxxxxx polotovarů pro xxxxx vyšetření na X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx vyšetření xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx čtrnáct xxx, pokud xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx výše xxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx snížena, xxxxx xx v rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx převyšují m nebo xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(4)  Pravidelné xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx kritéria není xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, které jsou xxxxxxx ošetřeny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků,

u vod, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků v lahvích xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx průběh xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx musejí xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Petriho xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx xx tři Xxxxxxx xxxxx o průměru 90 mm.

(7)  Toto kritérium xx vztahuje xx xxxxxxx před tím, xxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ke spokojenosti xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx údržnosti xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx považovány xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Xx-xx xx vědecky opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx případné doby xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx riziko salmonel.

(11)  Pouze xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx klíčení nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx xx., J. AOAC Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.

(17)  Na xxxxxx maloobchodu xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stanovený x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx X., Xxxxxx C., Xxxxx X., Bouquelet S., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(21)  U bodů 2.1.3–2.1.5 se m rovná X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx jednotlivého výsledku xxxxxxxxx, a poté xx xxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx nařízení.

(25)  Počet xxxxxx, x&xxxx;xxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx dosaženého při xxxxxxxxx rozšíření salmonel. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx členské státy xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx salmonel používat xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx mleté xxxx xxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx m rovná X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(32)  Kritérium xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zpracování x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx nejvyšší xx xxxxxxx období xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxx růst E. coli, xx xx obvykle xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.


XXXXXXX XX

Studie podle xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx vlastností xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, možností xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů x xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nutné, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx studie, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx matematické xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx inokulovaného xxxxxxxxx mikroorganismu xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx x xxxxxxxx po dobu xxxxxxxxx xx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx podmínek distribuce, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx přítomny.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx související s produktem, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.