Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (XX) x. 2073/2005

xx dne 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx cílů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx ochrany xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se stanoví xxxxxx zásady a xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx xxx bezpečnost xxxxxxxx a stanoví xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx potravin (2). Mikrobiologická xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx představují nepřijatelné xxxxxx xxx lidské xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx bezpečnost xxxxxxxx, podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x trhu. Xx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x zabránit xxxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravin, xxxxxxx x ohledem xx xxxxxxxxxx některých xxxxxxxxxxx mikroorganismů.

(4)

Mikrobiologická kritéria xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx stanovení přijatelnosti xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, manipulace x distribuce. Používání xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx potravin se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x používáním xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx validaci x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách HACCP x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovující limit, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx být potravina xxxxxxxxxx xx nepřijatelně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, provedení vyšetření x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx limity a xxxxx analytických xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, v nichž xxxxxxxxx platí, x xxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx nesplnění xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx mimo xxxx patřit xxxxxxxx xxxxxxx, hygieny, teploty x údržnosti produktu.

(7)

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx krmiv x xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx kontroly je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxxxxxx, aby provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(8)

Sdělení Komise x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, jakož x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x uplatňování xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxxxxxxx by měla xxx použita při xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx veterinární xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, xx xx důležité, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vycházela x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx x ochraně xxxxxx xxxxxxxxxxxx. SCVPH xxxxxx xxxx přechodná opatření xx xxxx, xxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Listeria xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xx jako xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pod 100 XXX/x. Xxxxxxx xxxxx xxx potraviny (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx k xxxxxx, xx vědecké xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx V. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x virům xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, XXX, xxxxxxxx). X uvedeném xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou xxx xxxxxxxxx přítomnosti xx xxxxxxxxxxxxx XXX xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx stanovení xxxxx xxxxxx čisticího xxxxxxx u xxxxxxx xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx indikátorů xx xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. února 2002 xxxxxx XXX stanovisko x xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx z hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x závěru, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x kapitole 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxx x hygienických předpisech xxx xxxxxx s xxxxxxxx živočišného xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx ně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/XXX, x xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) jsou x xxxxxxxx zdraví spotřebitelů xxxxxxxx, a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 vydal SCVPH xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx xxxx xxxxxxxxxx došel x xxxxxx, že používání xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx souvisejícího xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxx XXXX. SCVPH xxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx VTEC xxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx: xxxxxx nebo nedostatečně xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxxx, mleté maso x fermentované xxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx šťávy.

(15)

Ve xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX stanovisko xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x sýrech, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx toho xx xxxxxxxx pro stafylokokové xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx u xxxx x sušeného xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx představujících xxxxxx xxxxxx pro veřejné xxxxxx syrové xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova, syrové x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, vejce x xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxx, nepasterizované xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx z xxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx šťávy. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x potřebě xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a na xxxxxxx xxxx proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxxxxxx xxx Evropském xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) vydala xxx 9. xxxx 2004 stanovisko x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx výživě. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely x xxxxxxxxxxx kojenecké výživě. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx podmínky xx rekonstituci umožňují xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx xxxxx být xxxxxxx xxxx indikátor xxxxxx. XXXX doporučil xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx xx jejich xxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx však xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxxxxxxxxxxx nebezpečí xxx zdraví. Proto xx xxxxx xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxx sledování x x případě jejich xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx pokynem Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx stanovování x používání mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx výborů XXXXX x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxx týkající xx xxxxxxx ze sušeného xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx x děti x histaminové kritérium xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx potravin živočišného xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2004/41/XX xx dne 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx týkající xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx některých produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x lidské spotřebě x xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xx xxxx směrnice Xxxx 89/662/XXX a 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Rady 95/408/XX (6), x rovněž xx xxxxx stanovit x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx nařízení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx k xxxx, že rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/ES ze xxx 8. xxxxxx 2001 o xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx směrnice 64/433/XXX x hygienických xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx uvádění xx xxx x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxx xxxxxxx xx trh (8) se x účinkem xx 1. ledna 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx do tohoto xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro jatečně xxxxxxxx těla.

(21)

Producent xxxx xxxxxxx potravinářského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxx, xxxx xx bylo xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx bezpečnost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX ze xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx obchodní xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvádí xxxxx x použití xxxx xxxxxxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxxx návodu nebylo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx návod xx měli provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x xxxxx při xxxxxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(22)

Odebírání xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx užitečným xxxxxxxxx xx zjišťování x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx v rámci xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx HACCP x dalších postupů xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x potřebné xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx případech xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků na xxxxxx Společenství, zejména x xxxxx zajistit xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxx by xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx metoda. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx měli xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx metod vede x xxxxxxxxxxx výsledkům. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vzorků. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx plánů xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, včetně používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx plány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx nežádoucí vývoj xx xxxxxxxx xxxxxxx x mohou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx postup vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx měla xxx v zájmu xxxxxxxxxx vývoje x xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx mikrobiologie xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx doplněna. Tento xxxxx xxxxxxxx vědecko-technický x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxx kontrol může xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x užitkových xxxxxxxxx x produktech z xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 2160/2003 ze dne 17. xxxxxxxxx 2003 x tlumení xxxxxxxx x některých jiných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx v xxxxxxxxx xxxxxxx (10) je zajistit, xxx byla přijata xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylku, která xxx umožní xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že budou xxxxxxxxx xxxxxxxxx uváděny xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx státy povinny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx potravinový xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx mikroorganismy x prováděcí pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004. Příslušný xxxxx ověří xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, xxx xxxx xxxxxxxxxx pravidla a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx odběry xxxxxx x vyšetření xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, x xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejsou xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx použije, xxxx xxxx dotčena xxxx zvláštní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxx směrnice Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Definice

Použijí xx xxxx definice:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx helminti x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktu, partie xxxxxxxx nebo procesu xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, objemu, xxxxxx xx partie;

c)

„kritériem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxxx xxxx partie xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx. Stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„partií“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx procesu za xxxxxxxxx totožných okolností x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, nebo datu xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/ES;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx bylo xxxxx xx xxxxxxx upravovat xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„potravinou xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 1999/21/XX (15);

j)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx soubor xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx jednotkami nebo xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x má tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx, xxxxx xxxx k xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, v xxxx xxxx zachovány xxxxx xxxxxx, z xxx xx xxxxxxx. Xxx xx tomu xxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx z členů xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx do xxxxxx;

l)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx vyhovujících xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx I xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x potravinovým xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu.

Xxxxxx 3

Xxxxxx požadavky

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Za xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX xxxxx x uplatňováním správné xxxxxxxxxx praxe xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx podléhající xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxx x nimi manipulováno xxx, xx se xxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

aby kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx produktů mohla xxx dodržena xx xxxxxxx předvídatelných xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx musejí v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, zda xxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména potravin xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, které podporují xxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Listeria xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky xxxxx xxx provádění xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kritérií

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx a ověřování xxxxxxxxx xxxxxxxxx svých xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx hygienické praxe x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I.

2.   O xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx rozhodnou provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nestanoví-li xxxxx příloha X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, přičemž v xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinářských podniků, xxxxx ovšem xxxxxx xxxxxxxx bezpečnost xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Zvláštní ustanovení x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x odběru xxxxxx

1.   Analytické xxxxxx, xxxxx x xxxxx x metody xxxxxx xxxxxx v xxxxxxx I se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x míst x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, pokud je xxxxxx odběr xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx ISO 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x míst a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx počáteční xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x rámci xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx X může xxx xxxxxx, pokud xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx disponuje xxxxxxxx xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx HACCP.

4.   Xx-xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx posoudit xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx být přinejmenším xxxxxxxx plány odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx postupy odběru xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx ke xxxxxxxxxxxx příslušného orgánu xxxxxxxx, že tyto xxxxxxx poskytují xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxx může xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx limitů, xxxxx xx na ně xxxxxxxx, jakož x xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu.

Používání alternativních xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx tehdy, pokud xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx X x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, musejí xxx metody validovány xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech x masných výrobcích xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx těchto výrobků xxxxxxx xx trh xxxxxxxx xxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx důkladně tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxx vyrobených x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující xxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I nevyhovující, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx potřebných x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 xx 4 xxxxxx xxxxxx.

Kromě xxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nepřijatelného xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mezi xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx potravin.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx stažena nebo xxxxxxxx zpět podle xxxxxx 19 nařízení (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebezpečí. Xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx použít x xxxxx xxxxxx, xxx k jakým xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro veřejné xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x že x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xx xxx povolil xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobeného xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX oddílu X xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx výsledky x xxxxxxxx Salmonella xxx xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx použita xxxxx x výrobě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x zařízeních xxxxxxxxxxx x souladu s xxxxxxxxx (XX) č. 853/2004.

4.   X případě nevyhovujících xxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xx přijmou xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx odchylka

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze I xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx Salmonella x mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx státu.

2.   Členské xxxxx využívající tuto xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx označování x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx XX xxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, aby se xxxxxxxx týkala xxxxx xxxxxxxxx produktů xxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxxx xxx, a xxx xxxxxxxx expedované x obchodu xxxxxx Xxxxxxxxxxxx splňovaly kritéria xxxxxxxxx x příloze X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx, xx je xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x tuto xxxxxxxxxx xxxxxxxx, nesmí xxx shledána pozitivní xxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx výsledkům, podniknou xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx situace s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xx přezkoumá x xxxxxxx na vědecko-technický x xxxxxxxxx pokrok, xxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající se xxxxxxxxxxx salmonel x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x ohledem xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Rozhodnutí 93/51/XXX xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Toto nařízení xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

V Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, s. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)  SANCO/1252/2001. Diskusní zpráva x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XX) č. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, s. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 165, 21.6.2001, s. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. věst. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/ES (Xx. xxxx. L 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, s. 206, opraveno x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)  Úř. xxxx. L 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 175, 4.7.1991, s. 35.

(15)  Úř. xxxx. L 91, 7.4.1999, s. 29.


PŘÍLOHA I

Mikrobiologická kritéria xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx a výrobky x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy/jejich xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely (4)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 KTJ/g (5)

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx potravina opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx než x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

nepřítomnost x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx za syrova, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx vyrobené z drůbežího xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny určené x&xxxx;xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence xx xxxxx měsíců xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx přílohy

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 této xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx sakazakii

30

0

nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx rybolovu x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx X.&xxxx;xxxx, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx je xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxx hodnota &xx; limit.

Salmonella x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx v produktech xxxxxxxx z druhů xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxx požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx se nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx se více xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M nebo xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (20)

Limity (21)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, na niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.1.1

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx na vyšetřovaném xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a původu zvířat

2.1.4

Jatečně xxxxxxxx xxxx prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, původu zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx ve 25 g směsného vzorku xxxx z krku

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx původu surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx polotovary

E. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 KTJ/g nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx vztahují xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx upravených xxx, xxx xx limity xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v mletém mase, xxxxxxx polotovarech a mechanicky xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx niž se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.2.1

Pasterizované xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobky (32)

Enterobacteriaceae

5

2

<1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené syrovátky

E. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx procesu, xxx xx přepokládá nejvyšší xxxxx xxxxxxxx E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx nižšímu tepelnému xxxxxxxx než pasterizaci, (35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx z mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx syrovátka (32)

Enterobacteriaceae

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv jednotce xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují na xxxxxxxxxxxx příslušné bakterie,

nevyhovující, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. coli

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.5.1

Předkrájené xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx ovoci x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx šťávách (xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx vzorků

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metody xxxxxxxxx normy XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) a pokyny Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a koňovitých

Destruktivní x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx popsány x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Během každého xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx s ohledem xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx čtyři vzorky xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření na xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxx, x&xxxx;xxx se xxxxxxx vzorek, musí xxxxx nejméně 100 xx2 xx jedno xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx vyšetřením xx x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx o přibližné xxxxxxxxx 10 g. Z vzorků kůže x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, aby xx získalo 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx odběr xxxxxx

Xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx zahrnuty do xxxxxx pro správnou xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a mechanicky oddělovaného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxxxx jatky či xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo pokrytí xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru xxxxxx mletého xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx vyšetření xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl pro xxxxx xxxxxxxxx na Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxx být četnost xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx šest xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx xxxxxx xx xxxx jdoucích xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky. Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx regionální xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx výše xxxxxxx xxxxxxxxxx. Četnost odběru xxxxxx může xxx xxxxx xxxx snížena, xxxxx xx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, mohou xxx xxxx jatky x&xxxx;xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx převyšují x&xxxx;xxxx xxxx mezi m a M.

(2)  U bodů 1.1–1.24 xx m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšetření podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx u těchto xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě:

u takových, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, sušenek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, piva, xxxxxxxxxx xxxx, vína, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx baleních,

u cukru, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx výrobce xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx stanovit průběžné xxxxxx, xxxxx musejí xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx misku x&xxxx;xxxxxxx 140 mm xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx o průměru 90 mm.

(7)  Toto kritérium xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před xxx, xxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx dobu údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Je-li xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx riziko xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx vyšetření partie xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx vzorků, xxxxx xx nutné xxxxxxx xx fázi, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx složený xxxxxxx x&xxxx;10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx předpoklad stanovený x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx P., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx biogenic xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx G., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx xx determination xx biogenic xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 se x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují xxxxx xx xxxxxx odebrané xxxxxxxxxxxx metodou. Denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxxx xxxxxx logaritmická hodnota xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle pravidel xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx stanoveny x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx určena xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X&xxxx;xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx salmonel xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx slouží jako xxxxxxxxx fekální kontaminace.

(28)  Tato xxxxxxxx xx vztahují xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx hodnoty xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(34)  U sýrů, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx E.coli, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a u sýrů, xxxxx xxxxxxxxx xxxx E. coli, xx xx obvykle xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.


XXXXXXX II

Xxxxxx xxxxx xx. 3 xxxx. 2 zahrnují:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx pH, xx, obsah xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx doby xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx a přežívání.

Je-li xx xx základě uvedených xxxxxx nutné, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx zahrnovat:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx dotčenou xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přežití xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx stanovení xxxxxxxxxx vhodně inokulovaného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx přežít v produktu xx různých xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx mohou xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx přítomny.

Xxxxxxx xxxxxx zohlední inherentní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s produktem, xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.