Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX XXXXXX (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. listopadu 2005

o xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích pro xxxxxxxxx

(Xxxx x významem xxx EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o založení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin (1), x xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx vysoký xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, jak je xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx dne 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Evropský xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin (2). Mikrobiologická xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z potravin x lidí.

(2)

Potraviny nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx lidské xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) č. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx bezpečnost xxxxxxxx, podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx trh, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxx stáhnout xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x trhu. Ve xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx přítomnost některých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxx vodítkem xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, manipulace x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na zásadách xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xx xxxxx xxxxxx xxx validaci a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost postupů x rovněž xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx za nepřijatelně xxxxxxxxxxxxxx mikroorganismy, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle hodnot xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vyšetření x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx právem a xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v případě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx analytických xxxxxxxx, xxxxx mají xxx x souladu x xxxxxxxxx limity. Dále xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx opatření týkající xx xxxxxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů potravinového xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx opatření, xxxxx xxxx xxx přijata x případě nesplnění xxxxxxxx. Mezi xxxxxxxx, xxxxx musejí provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezujících xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 882/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x úředních kontrolách xx xxxxxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x dobrých xxxxxxxxx podmínkách zvířat (3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zajistit, xxx xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx pravidelně, xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx četností. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx výroby, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení mikrobiologických xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii ke xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Společenství, xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(9)

Vědecký xxxxx pro veterinární xxxxxxxx týkající se xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx dne 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potravinářské xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, xx xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx hodnocení xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx se doporučuje, xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx. XXXXX navrhl xxxx přechodná opatření xx xxxx, xxx xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnocení rizik, xxxxxx přezkoumaná kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx vydal xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Listeria xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx se jako xxx stanovilo xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x potravinách pod 100 XXX/x. Vědecký xxxxx pro xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. června 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx vulnificus x Xxxxxx parahaemolyticus. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou v xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X. vulnificus x parahaemolyticus x xxxxxxxx xxxxxxx. Doporučil xxxx vytvoření xxxxxxxx xxxxxxx praxe, xxx xx zajistilo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. ledna 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx k virům xxxxxxx Norwalk („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, XXX, noroviry). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx běžné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV nespolehlivé x xx xxxxxxxxx xx na odstranění xxxxxxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x měkkýšů xxxx bezpečnou praxí. X případě uplatňování xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx měkkýšů rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx koliformní xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx SCF xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelů. Došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x kapitole 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/XXX xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x hygienických xxxxxxxxxx xxx obchod x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xx Společenství x xxxxxx dovoz xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx se xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx X přílohy A xxxxxxxx 89/662/XXX, a xxxxx jde o xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x považoval xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 vydal XXXXX xxxxxxxxxx k X. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Xx svém xxxxxxxxxx došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX O157 xxxxxxxxxxxxx nepovede k xxxxxxxxxx snížení souvisejícího xxxxxx xxx spotřebitele. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx zaměřené xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx včetně xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx z dalších xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx hovězí xxxx x xxxxxxx x xxx, syrové xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx. Xxxxxxxxx přezkoumání kritérií xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, v xxxxxxx mléku určeném xx xxxxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx pro stafylokokové xxxxxxxxxxxx měla být xxxxxxxxx x sýrů x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. dubna 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx x potravinách. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxxxx xxxx x některé produkty xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, syrové x nedostatečně xxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx masa, xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx. Xxxxxxxxx představují také xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx doporučil, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx schopnosti xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxx proveditelnosti.

(17)

Vědecká xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxxxxxx při Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. září 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě. Xxxxx x závěru, že xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, výživě xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě. Xxxxxxxxxx těchto patogenních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx značné xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxx, xx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. EFSA xxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jejich xxxxxxxxxx ve výrobním xxxxxxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxx. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx zahrnuje xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx zdraví. Xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae k xxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxxxx jejich xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx nebyly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Zásady xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx výborů SCVPH x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx týkající se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, potravin xxx xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Společenství xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx díky xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx ve xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx zrušeny xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx dne 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx původu určených x xxxxxx xxxxxxxx x xxx jejich xxxxxxx na xxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/EHS x rozhodnutí Xxxx 95/408/XX (6), x rovněž xx nutné xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxx.

(20)

Xx xxxxxx nařízení xxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx vařených korýšů x měkkýšů xx xxxxxxxxxx (7). Je xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx k xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 x pravidlech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obecné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x hygienických otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x jeho xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxx 71/118/EHS o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx drůbežího xxxx x jeho xxxxxxx xx trh (8) se x účinkem xx 1. ledna 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rozhodnout, zda xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx by xxxx xxxxx xxx tepelně xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxx bezpečnost x dodržování mikrobiologických xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX ze xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských států xxxxxxxxxx xx označování xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxx povinný údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxxx návodu xxxxxx xxxxx vhodným způsobem xxxxxx. Xxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx při xxxxxxxxxxx o vhodné xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx užitečným xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx hygieny sami xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx. V xxxxxxxxx případech xxxx xxxx xxx nutné xxxxxxxx harmonizovanou četnost xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, zejména x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx úroveň xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x rámci xxxxxx Společenství.

(24)

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx by xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx metoda. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx měli xxx možnost xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx metody, xxx xxxx metody xxxxxxxxxx, zejména pak xxxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vede x rovnocenným xxxxxxxxx. X zajištění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxx každé kritérium xxxxxx vymezen plán xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx plánů xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxx poskytují xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť tyto xxxxxx mohou xxxxxxxx xx nežádoucí xxxxx xx xxxxxxxx procesu x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx by xxxx xxx v zájmu xxxxxxxxxx vývoje x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx mikrobiologie xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxx zahrnuje vědecko-technický x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx i možné xxxxxxxx hodnocení xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx třeba stanovit xxxxxxxx pro patogenní xxxx v xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx budou xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx metody. Je xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, že provádění xxxxxxxx kontrol xxxx xxxxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x produktech x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 2160/2003 ze dne 17. listopadu 2003 x tlumení xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx vyskytujících xx v xxxxxxxxx xxxxxxx (10) je xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx pro maso x xxxxxxx x xxx by měla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx situace xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx kritérií bezpečnosti xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx přísná xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxx xxxxx xx trh xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx použití xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx státy xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx státům.

(30)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu xx xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zdraví zvířat,

PŘIJALA XXXX NAŘÍZENÍ:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologická kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x prováděcí xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, zda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx provádět xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx průkazu x xxxxxx xxxxxx mikroorganismů, xxxxxx toxinů xx xxxxxxxxxx, x xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx existuje xxxxxxxxx, xx xxxxxx bezpečné, xxxx x xxxxxxxxxxx x analýzou xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx pravidla xxx kontrolu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx stanovené x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x rámci směrnice Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxx definice:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, řasy, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ se xxxxxx kritérium xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktu, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a/nebo xx xxxxxxx xxxxxxxx jejich xxxxxx/xxxxxxxxxx xx jednotku/y xxxxxxxxx, xxxxxx, plochy xx partie;

x)

„xxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx fungování xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uváděné xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„partií“ xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx procesu za xxxxxxxxx totožných xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx v xxxxx vymezeného produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 směrnice 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx, která xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx zpracovávat xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx“ xx xxxxxx potravina xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx rozumí dietní xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

j)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotkami xxxx xxxx materiálu, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ a xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx informace o xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu xxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ se xxxxxx vzorek, x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx x xxxxx xxxx dílů xxxxxx xx stejnou pravděpodobnost xxxxxxxx xx vzorku;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx I xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx X. Za xxxxx xxxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x rámci svých xxxxxxx založených xx xxxxxxxx HACCP xxxxx x uplatňováním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx dodávány, xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu;

b)

xxx kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxx mohla xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx XX s xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušná xxxxxxxx. Xx xx xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx Xxxxxxxx monocytogenes x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx studií xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Provádění xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx fungování xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx hygienické xxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, přičemž x xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx x xxxxxx vzorků

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx X se xxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx odebírají x míst x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx tomto xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx ISO 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx svého xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku, xxxxx xxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, musejí x rámci xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x zařízení xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxx I xxxx xxx snížen, pokud xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP.

4.   Xx-xx účelem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx xxxx procesu, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx používat xxxx postupy odběru xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky. Mezi xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x používání xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx na alternativní xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx ně xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx referenční xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx X x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx stanoveného x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx analytické xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx x certifikované xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx splněny požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, že je xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx označování xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující výsledky

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedle dalších xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a dalších xxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx opatření xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 xxxxxx článku.

Xxxxx xxxx musejí podniknout xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx uplatňovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx potravin.

2.   Xxxxxxxx-xx vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X kapitole 1 nevyhovující xxxxxxxx, xxxx xxx příslušný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zpět xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx však xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx, xxx k jakým xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo zdraví xxxxxx x xx x xxxxx použití xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx postupů založených xx zásadách HACCP x xxxxxxx hygienické xxxxx x že xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (MOM) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX oddílu X xxxxxxxx III bodu 3 xxxxxxxx (ES) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella smí xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x výrobě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X případě nevyhovujících xxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx přijmou xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxx xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 přechodná xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené x xxxxxxx X xxxxxx nařízení xxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx mase, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx členského xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx využívající xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Členský xxxx xxxx:

x)

xxxxxxx, aby xxxx používány xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxx x zvláštního xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x identifikačním xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XX xxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 853/2004, x cílem xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx uvádění xx xxxxxx xxx, a xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx uvnitř Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx se xxxx přechodná xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že je xxxxx je před xxxxxxxxx důkladně xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 x aby výsledek xxx xxxxxxxxxx, pokud xxx x xxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx shledána pozitivní xxxx než jedna x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx opatření k xxxxxxx situace s xxxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Přezkum

Xxxx xxxxxxxx xx přezkoumá s xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx a údaje x xxxxxxxxx rizik. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx salmonel v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ovcí, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxx x ohledem na xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx salmonel.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Rozhodnutí 93/51/EHS xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Toto nařízení xxxxxxxx v platnost xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Použije xx xxx dne 1. ledna 2006.

Xxxx nařízení xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Komisi

Markos XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, s. 1. Xxxxxxxx ve xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1, opraveno x Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, s. 1.

(4)  SANCO/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x strategii xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)  Úř. xxxx. L 157, 30.4.2004, s. 33, xxxxxxxx x Xx. věst. L 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx rozhodnutí 2004/379/XX (Xx. věst. L 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55, opraveno x Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 206.

(13)  Úř. xxxx. X 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 175, 4.7.1991, s. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 91, 7.4.1999, s. 29.


PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté maso x&xxxx;xxxxx polotovary x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy/jejich toxiny, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené k přímé xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx určené k přímé xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před tím, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx upraveném stavu

Salmonella

5

0

od 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx salmonel

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx v tepelně xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx a smetana xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléka, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx výrobky, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě) (12)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx a zelenina (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.20

Nepasterizované xxxxxx a zeleninové šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušené dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx xxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx techniky nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu (MPN): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny mezi xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, vyrobené x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx s vyšetřením xx E. coli, xxx xx limit xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx partie (19).

L. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxx zvláštní xxxxxxx účely:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xxxxxxxx, že výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost této xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v ostatních xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ limit,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxx hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v různých xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce vzorku,

nevyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxx m a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M nebo pokud xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log KTJ/cm2 xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky a přezkoumání xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxxx: brojleři x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx z krku

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních kontrol, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

X. coli  (27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti výběru x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx surovin

E. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx polotovary

E. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 KTJ/g nebo cm2

5 000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx bakterií rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx počtu xxxxxx x.

X. coli x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx mase, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxx mase (MOM):

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx a mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (31)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx syrového xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 KTJ/g

EN/ISO 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, kdy xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx >105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.4

Sýry vyrobené x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx z pasterizované xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx hodnoty &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx xxxx z mléka, které xxxx podrobeno xxxxxxx xxxxxxxxx ošetření než xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx tepelného ošetření x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx >105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx v kterékoliv jednotce xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena xx E. sakazakii a bakterie xxxx Salmonella

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a sušených xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae xx xxxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx niž xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx schránkami

E. coli

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

konec xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v krunýře x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx výrobcích z vařených xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx ovoci x&xxxx;xxxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

Neexistují-li xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, použijí xx xxxx referenční xxxxxx xxxxxxxxx normy ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx) a pokyny Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Pravidla xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vzorků xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx vzorky x&xxxx;xxxx xxxxxxx upravených těl. Xxxxx odběru vzorků xx xxxxxxx s ohledem xx porážkovou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v jednotlivých xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx každého xxxxxxx upraveného xxxx. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 xx2. Používá-li xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx odebírá vzorek, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx, z níž se xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx nejméně 100 xx2 xx jedno xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx vzorků xx xxxxxxx upraveném těle, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx účely xxxxxxxxx na salmonely xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx o přibližné xxxxxxxxx 10 g. Z vzorků xxxx x&xxxx;xxxx xx tří xxxxxxx upravených xxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx z jatečně xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx xxx o místa xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxxxx jatky xx xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx maso odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně jednou xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, aby xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx dne x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa x&xxxx;xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a na počet xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx třicet xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x&xxxx;xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, xxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené xxxxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx může xxx xxxxx xxxx snížena, xxxxx xx x&xxxx;xxxxx xxxxxx celostátního xxxx xxxxxxxxxxxx programu tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, která xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx to následně xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx v malých xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 se x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. monocytogenes, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (např. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, nekrájené x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a ovoce, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, piva, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx a čokolády,

u živých mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx platí, pokud xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušného xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx průběh xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx musejí xxx dostatečně nízké, xxx zaručily, xx xxxxx 100 KTJ/g nebude xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Petriho misku x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx na tři Xxxxxxx misky o průměru 90 mm.

(7)  Toto kritérium xx xxxxxxxx na xxxxxxx před tím, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx aw ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, výrobky x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx jsou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx spadat xxxx xxxx kategorie výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) vyrobené xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx doby xxxxx a aw výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx vyšetření xxxxxx xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx fázi, xxx xxx xxxxxxxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Xxxxxxxxxx xx al., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx nejméně x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx živočichů.

(16)  Zejména xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(17)  Na xxxxxx maloobchodu xx xxxxx xxxxxxx jednotlivé xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx případě xxxxxxx xxxxxxxxxx stanovený x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx se xx xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx partie.

(18)  Literatura: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved xx xxxx decomposition. J. AOAC Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Duflos G., Xxxxxx X., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx biogenic amines xx plaice (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx použít x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx HACCP xxxx xxxxxxxxx hygienického xxxxxxx procesu.

(20)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(21)  U bodů 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné normy.

(23)  Limity (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx se nejprve xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx se xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx hodnot.

(24)  Stanovených 50 xxxxxx se xxxxx x&xxxx;10 po sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx je určena xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx být xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx rozšíření xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx státy xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx mleté xxxx xxxxxxxx xx úrovni xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(28)  Tato xxxxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx m rovná X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na výrobky xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx průmyslu.

(33)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(34)  U sýrů, které xxxxxxxxxxx xxxx E.coli, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx nejvyšší xx počátku období xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx xx xxxxxxx xx konci xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx sýrů, u nichž xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(39)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(41)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.


XXXXXXX XX

Xxxxxx xxxxx xx. 3 xxxx. 2 zahrnují:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, obsah soli, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů z výzkumu, xxxxx se týkají xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx jde o jejich xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li to xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

prediktivní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx inokulovaného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx v produktu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx,

studie x xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx zohlední xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.