Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ KOMISE (XX) x. 2073/2005

ze dne 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx (1), a xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 x článek 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx vysoký xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx v nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 178/2002 xx dne 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady a xxxxxxxxx potravinového práva, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx v množstvích, xxxxx xxxxxxxxxxx nepřijatelné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (ES) x. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nichž xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxxx, x xxxx. Ve xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx zdraví x zabránit xxxxxxxxx xxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravin, xxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx vodítkem xxx stanovení přijatelnosti xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, manipulace x xxxxxxxxxx. Používání xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx možné použít xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xx proto vhodné xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx xxxxxxxxxxx limit, xxx jehož překročení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. To xx mělo zahrnovat xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro jednotlivá xxxxxxxx prostřednictvím xxxxxx xxxxxx, provedení xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x souladu s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x analytickým metodám xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx limity x xxxxx analytických xxxxxxxx, xxxxx xxxx být x souladu x xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bodů potravinového xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx platí, x xxxxxx opatření, xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x případě nesplnění xxxxxxxx. Mezi xxxxxxxx, xxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx přijímat, xxx zajistili xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, může xxxx xxxx patřit xxxxxxxx xxxxxxx, hygieny, xxxxxxx x údržnosti produktu.

(7)

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 882/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx ověření xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách xxxxxx (3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx kontroly byly xxxxxxxxx pravidelně, xx xxxxxxx xxxxx a x přiměřenou xxxxxxxx. Xxxx kontroly je xxxxx provádět x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx s cílem xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovali xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx nařízení.

(8)

Sdělení Xxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx pro potraviny (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v právních xxxxxxxxxx Společenství, jakož x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Tato xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(9)

Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx xxxxxx k lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx důležité, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x formálního xxxxxxxxx xxxxxx x mezinárodně xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx zdraví xxxxxxxxxxxx. SCVPH navrhl xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx, než xxxxx k xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnocení xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 KTJ/g. Vědecký xxxxx pro xxxxxxxxx (XXX) s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. června 2000 souhlas.

(11)

Ve xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX stanovisko x Vibrio xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx k závěru, xx xxxxxxx údaje, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx x dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxx patogenní xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x parahaemolyticus x xxxxxxxx xxxxxxx. Doporučil xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe.

(12)

Ve xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x virům xxxxxxx Norwalk („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X uvedeném stanovisku xxxxx x xxxxxx, xx běžné fekální xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx přítomnosti xx xxxxxxxxxxxxx NLV nespolehlivé x xx xxxxxxxxx xx na odstranění xxxxxxxxx bakterií jako xxxxxxxxxx xx stanovení xxxxx xxxxxx čisticího xxxxxxx u měkkýšů xxxx xxxxxxxxx praxí. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx měkkýšů xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx X. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria stanovená x xxxxxxxx 4 xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. prosince 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx obchod x xxxxxxxx živočišného xxxxxx xx Společenství x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xx nevztahují xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx X přílohy A xxxxxxxx 89/662/XXX, x xxxxx jde x xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x považoval xx xxxxxxxxxx používání xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx verocytotoxin (XXXX). Ve xxxx xxxxxxxxxx došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX O157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx xxxxxxx souvisejícího xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx pokyny xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx rizik xxx veřejné xxxxxx, x xx xxxxxx xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx VTEC xxxxxxxxx xxx xxxxxxx zdraví: xxxxxx xxxx nedostatečně xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx a případně xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx maso x fermentované hovězí xxxx x xxxxxxx x xxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX stanovisko xx stafylokokovým xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx výrobcích, xxxxxxx x sýrech. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, v xxxxxxx mléku xxxxxxx xx zpracování x x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx xx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx u xxxx x xxxxxxxx mléka.

(16)

Ve xxxxx 14.–15. dubna 2003 přijal XXXXX xxxxxxxxxx x salmonelám x xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxx stanoviska xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx pro veřejné xxxxxx xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxx x produkty xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z něj. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx také xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x potřebě xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií bylo xxxxxxx na základě xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx při Evropském xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v počáteční xxxxxxxxx xxxxxx, výživě xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kojenecké výživě. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxx, xx xxxxx být xxxxxxx xxxx indikátor xxxxxx. XXXX xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx i x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx prostředí, xxxxx xx často xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxx xx představovaly nebezpečí xxx xxxxxx. Xxxxx xx možné xxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx sledování x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokyny xxx mikrobiologická kritéria xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xx xxxx Xxxxxx xxxxxx pokynem Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ a xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x XXX. Byly xxxxxxxxxx xxxxxx specifikace Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx sušeného xxxxx, potravin xxx xxxxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx xx stanoví xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx, xxxxx byly zrušeny xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxxx xx xxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX a 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), a xxxxxx xx nutné stanovit x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx Xxxxxx 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx korýšů x měkkýšů xx xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, že xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX ze xxx 8. xxxxxx 2001 o pravidlech xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx hygieny xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx x xxxx uvádění xx xxx x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xx xxx (8) xx x xxxxxxx od 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx třeba xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx produktu xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xx bylo xxxxx jej tepelně xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX xx dne 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx obchodní xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx by xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx návod xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx při xxxxxxxxxxx x vhodné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií.

(22)

Odebírání xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí xxxx xxx užitečným nástrojem xx zjišťování a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx patogenních xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx.

(23)

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx xxxx x rámci xxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších postupů xxxxxxx hygieny sami xxxxxxxxxx x potřebné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Společenství.

(24)

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx metodě, a xxxxx by xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem xxxxxx xxxxxx referenční metoda. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx však měli xxx možnost xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx metody, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vede x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx musí být xxx každé xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx. Je xxxx xxxxx umožnit xxxxxxxxx jiných plánů xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx, xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx předpokladu, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx třeba xxxxxxxxxx xxxxxx ve výsledcích xxxxxxxxx, xxxxx tyto xxxxxx xxxxx poukázat xx xxxxxxxxx vývoj xx xxxxxxxx procesu x mohou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx xxxxx umožnit xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx x tato xxxxxxxx xx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx vývoje x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářské mikrobiologie xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx doplněna. Xxxxx xxxxx zahrnuje xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx spotřebitelů, xxxxx x možné xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik.

(27)

Zejména xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx x živých xxxxxx, xxxxxxx budou xxxxxxxxxx vyvinuty xxxxxxxxx xxxxxxxxxx metody. Je xxxxxx nutné vyvinout xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx přispět xx xxxxxxx xxxxxxxxx salmonel x užitkových xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 2160/2003 xx xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx salmonel x xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx v potravním xxxxxxx (10) xx xxxxxxxx, xxx xxxx přijata xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce. Xxxxxxxx pro xxxx x xxxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zlepšení xxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx kritérií bezpečnosti xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx státům xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx přísná xxxxxxxx, xxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uváděny xxxxx xx xxx xxxxxx členského státu. Xxx xxxxxxx této xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx x ostatním xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx xxxxxxxxx jsou x souladu xx xxxxxxxxxxx Stálého výboru xxx potravinový řetězec x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Předmět a xxxxxx působnosti

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx některé xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x zvláštních xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx ověří podle xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx právo xxxxxxxxxxx xxxxxx provádět xxxxx odběry xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx průkazu x xxxxxx xxxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx, a xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx procesů x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx nejsou bezpečné, xxxx x xxxxxxxxxxx x analýzou xxxxx.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx jsou dotčena xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx kontrolu mikroorganismů xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 80/777/EHS (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx helminti x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a/nebo xx xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx na jednotku/y xxxxxxxxx, xxxxxx, plochy xx partie;

c)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx produkty xxxxxxx xx trh;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx výrobního procesu“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx jejímž xxxxxxxxxx xxxx vyžadována xxxxxxxx xxxxxxxx x cílem xxxxxx xxxxxxx procesu x souladu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

e)

„xxxxxx“ xx xxxxxx skupina nebo xxxxxx identifikovatelných xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx za xxxxxxxxx totožných xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „spotřebujte xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 směrnice 2000/13/ES;

x)

„potravinou xxxxxxx x přímé xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx“ xx xxxxxx potravina xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxx xxxxxxxx Komise 1999/21/XX (15);

j)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx materiálu x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx informace x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu nebo x xxxxxxx, xxxxx xxxx x jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx xx xxxxxxx. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vzorku;

l)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx získávání vyhovujících xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx I xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot stanovených xxx xxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Xx xxxxx xxxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx maloobchodu, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX spolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přijímat xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxx x nimi xxxxxxxxxxxx xxx, že se xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxx kritéria xxxxxxxxxxx potravin xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx dodržena xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xx výrobu xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxx XX x cílem xxxxxxxx, zda jsou xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dodržována xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx se xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx, které podporují xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x které xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx xxx veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx spolupracovat.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxx xxx zahrnuty xx pokynů pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 nařízení (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Provádění xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxxxx X.

2.   O xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx-xx xxxxx příloha X xxxxxxxx četnost xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx případech xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx povaze x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx ovšem xxxxxx xxxxxxxx bezpečnost potravin.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxx I xx xxxxxxx jako referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx se xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxx zpracování xxxxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx, pokud xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná xxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx ISO 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx monocytogenes xxx xxxxxxx xxxxxx, musejí x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x míst a xxxxxxxx pro zpracování.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx přítomnost xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxx X může xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx disponuje účinnými xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx HACCP.

4.   Xx-xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx posoudit xxxxxxxxxxxx xxxxxx partie xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx přinejmenším xxxxxxxx plány xxxxxx xxxxxx stanovené x xxxxxxx X.

5.   Provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxx používat xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx tyto xxxxxxx xxxxxxxxx přinejmenším xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxx postupy může xxxxxx xxxxxxxxx alternativních xxxx odběru xxxxxx x používání xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x podle xxxxxxxxxxxxxxxxx limitů, xxxxx xx xx xx xxxxxxxx, jakož x xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx povoluje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx, pokud xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx I a xxxxx je použita xxxxxxxxxxx metoda certifikovaná xxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx stanoveného x xxxxx EN/ISO 16140 xxxx xxxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přijatých xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxx xxxx analytické metody xxx metody xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx validovány xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx musí povolit xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx upraveném xxxxx xxxxx druhů xxxxxxxxx v xxxxxxx X, musí xxxxxxx xxxxxx těchto výrobků xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx označit, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx, xx xx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. ledna 2010 xxxx označování xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výrobků vyrobených x xxxxxxxxx masa xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující xxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezených x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx potřebných x xxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxx opatření podle xxxxxxxx 2 až 4 xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX a xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx být příslušný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx podle xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx nesplňují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ošetřením, které xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx jiní xxx na úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxx účelům, xxx x xxxxx xxxx xxxxxxx určena, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xx x xxxxx xxxxxxx xxxx rozhodnuto v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx x xx xxx povolil xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx mechanicky oddělovaného xxxx (MOM) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella xxx xxx x potravinovém xxxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných výrobků x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx (XX) č. 853/2004.

4.   X případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx výrobního xxxxxxx xx xxxxxxx opatření xxxxxxxxx v příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Xxxxxxxxx odchylka

1.   Podle xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2009 xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx upraveném xxxxx xxxxxxxxx na vnitrostátní xxx členského xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx tuto xxxxxxx xxxx povinny xxxx skutečnost oznámit Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Členský xxxx xxxx:

x)

xxxxxxx, xxx xxxx používány xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x zvláštního xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx přílohy XX xxxxxx X xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx týkala xxxxx xxxxxxxxx produktů xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx trh, x xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx v xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxx xx xxxx přechodná odchylka xxxxxxxx, byly xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x aby výsledek xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx o xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx pozitivní xxxx než xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, podniknou xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx výskytu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Přezkum

Xxxx nařízení xx xxxxxxxxx s xxxxxxx na xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxx se vyskytující xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx a xxxxx x hodnocení xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx salmonel x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x ohledem xx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Xxxxxxxxxx 93/51/XXX xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie.

Použije xx xxx dne 1. ledna 2006.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a přímo xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. listopadu 2005.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)  Úř. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Úř. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)  SANCO/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx předpisech Společenství, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, s. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, s. 33, opraveno v Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, s. 11.

(8)  Úř. věst. X 165, 21.6.2001, s. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, x. 55, opraveno v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 206, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)  Úř. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 91, 7.4.1999, x. 29.


PŘÍLOHA I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx hygieny výrobního xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx výrobky

2.3

Vaječné výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx uvedené xx xxx během doby xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx potravina xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx pro xxxxxxx a pro zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.4

Mleté xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxx ke spotřebě xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx stavu

Salmonella

5

0

od 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z jiných xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx proces nebo xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx určené ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1. ledna 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.10

Želatina x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx a smetana xxxxxxxx xx syrového xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému ošetření xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx vejce, vyjma xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx a sušené xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx měsíců xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.24

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

 (17)

2

100

mg/kg

200

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby údržnosti

1.26

Produkty xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx histidinu (16)

Histamin

9

2

200

mg/kg

400

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx xx trh během xxxx údržnosti

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx mlžů x&xxxx;xxxxxx ostnokožců, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx E. coli, xxx xx limit xxxxxxxx xx směsný vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřované xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

L. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx této bakterie xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;X.&xxxx;xxxx v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx kterákoli xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výživě x&xxxx;xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určených xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx xxxxxxx je ≤ m;

2.

nejvýše c/n zjištěných xxxxxx xx nachází xxxx m a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M nebo xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, na niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická hodnota

5,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 log KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 denní průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 log XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená těla xxxxx, ovcí, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx zvířat

2.1.4

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.5

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx z krku

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx&xxxx;(26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo původu xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx maso (MOM) (28)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 KTJ/g nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx výběru x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx vztahují na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vyšetření xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx posledních xxxxxx xxxxxxxxxx k získání xxxxx xxxxxx x.

X. coli x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx c/n hodnot nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M.

2.2   Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx pasterizované tekuté xxxxxx výrobky (32)

Enterobacteriaceae

5

2

<1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx účinnosti xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx vyrobené z tepelně xxxxxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké xxxx (xxxxxxx xxxx) vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx z pasterizované či xxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí být xxxxxxxxx xxxxxx sýra xxxxxxxxx xx stafylokokové xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana vyrobené xx syrového mléka xxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx ošetření xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx; xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx >105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx kojenecká výživa x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

Nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx určena xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx partie vyšetřena xx X.&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx dietních xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx bakterie určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx metoda (38)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.3.1

Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

konec výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx v krunýře a lastury xxxxxxxxx výrobcích z vařených xxxxxx a měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx v krunýře xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx je jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx ovoce x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

výrobní xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity se xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určených k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx odběr xxxxxx x přípravu zkušebních xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx pravidla xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx konkrétnější xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu zkušebních xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx metody xxxxxxxxx normy ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) a pokyny Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech vyrábějících xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx vyšetření

Pravidla xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx odběru xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx vzorků xxxx popsány v normě XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z pěti xxxxxxx upravených těl. Xxxxx odběru xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx vzorků pro xxxxxxxxx na Enterobacteriaceae x&xxxx;xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx vzorky xx xxxx míst každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Používá-li xx pro tento xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx plocha, x&xxxx;xxx xx odebírá xxxxxx, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxx odběru vzorků xxxxxx xxxxxxxxx houbičky. Xxxxxx, x&xxxx;xxx se xxxxxxx xxxxxx, musí xxxxx xxxxxxx 100 xx2 na xxxxx xxxxxxx místo.

Jsou-li vzorky xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx drůbeže

Pro xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z nejméně 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx xxxxxxx kousek xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10 g. Z vzorků xxxx x&xxxx;xxxx ze tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx xxx, zejména xxxxx xxx o místa xxxxxx vzorků, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených těl, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx potravinářských podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx maso, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx polotovarů pro xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx odběru vzorků x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx salmonel x&xxxx;xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx se v rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx to xxxx xx základě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx to následně xxxxxxxxx xxxxx, mohou xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx převyšují m nebo xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxx xxxxxxxx není xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, sušenek x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků,

u vod, nealkoholických xxxxxx, piva, jablečného xxxx, xxxx, lihovin x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx v lahvích xxxx baleních,

u cukru, medu x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx stanovit průběžné xxxxxx, xxxxx musejí xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx naočkuje xx Petriho xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto kritérium xx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx bezprostřední xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx ke xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(8)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 a aw ≤ 0,94, výrobky x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx pod 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx spadající xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že x&xxxx;xxxxxxxx případné doby xxxxx a aw výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx fázi, xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Hennekinne xx xx., J. AOAC Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx slouží jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx Xxxxxxxxxx, Clupeidae, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(17)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx odebrat jednotlivé xxxxxx. V takovém případě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx xx xx xx nebezpečnou považovat xxxx partie.

(18)  Literatura: 1. Xxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx G., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Internat. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx účinnosti HACCP xxxx správného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují pouze xx xxxxxx odebrané xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Denní xxxxxxxx logaritmická hodnota xx xxxxxxxx tak, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, a poté xx xxxxxxxx xxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx se získá x&xxxx;10 xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxxx odběru vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx nařízení.

(25)  Počet xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx být přezkoumána xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx dosaženého xxx xxxxxxxxx rozšíření salmonel. X&xxxx;xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx c.

(26)  Toto xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxx maso xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku nižší xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(28)  Tato xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx mechanicky oddělované xxxx (XXX) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx jednotek vzorku, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx hygieny.

(34)  U sýrů, xxxxx xxxxxxxxxxx růst E.coli, xx xxxxx xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx počátku xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx to xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti příslušných xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepředstavuje riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx zmrzliny xxxxxxxxxx mléčné složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se nejnovější xxxxxx příslušné normy.


XXXXXXX XX

Studie podle xx. 3 xxxx. 2 xxxxxxxx:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a druh xxxxxxxxx xxxxxxx, při xxxxxxxxxx podmínek skladování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx z výzkumu, xxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx o jejich xxxx a přežívání.

Xx-xx xx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, provede xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx studie, které xxxxx xxxxxxxxx:

prediktivní matematické xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přežití pro xxxxxxx mikroorganismy x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx stanovení xxxxxxxxxx xxxxxx inokulovaného xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx v produktu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek skladování,

xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx distribuce, xxxxxxxxxx a používání přítomny.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx související x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.