Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 2073/2005

xx xxx 15. listopadu 2005

o xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx EHP)

KOMISE XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x ohledem na Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx (1), a xxxxxxx na xx. 4 odst. 4 x článek 12 xxxxxxxxx nařízení,

vzhledem k xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx ze xxxxxxxxxx cílů xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx práva, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxxxxx hlavní zdroj xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx představují nepřijatelné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na bezpečnost xxxxxxxx, podle xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx není xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx veřejného xxxxxx x zabránit rozdílným xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx harmonizovaná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravin, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rovněž xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, manipulace x distribuce. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, například xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x používáním xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů (XXXXX). Mikrobiologická kritéria xx možné xxxxxx xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx opatření xx xxxxxxxx hygieny. Xx proto xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx x xxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx pro bezpečnost xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx jehož xxxxxxxxxx xxxx být potravina xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx pro jednotlivá xxxxxxxx prostřednictvím xxxxxx xxxxxx, provedení xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx příslušného xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx prováděcí opatření x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v případě xxxxxxx xxxxxxxxx měření, xxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx limity a xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mají xxx x souladu x xxxxxxxxx xxxxxx. Dále xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx opatření týkající xx xxxxxxxxx, xx xxx se kritérium xxxxxxxx, xxxx potravinového xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx platí, a xxxxxx opatření, která xxxx být přijata x případě xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx zajistili xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, může xxxx xxxx xxxxxx kontrola xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x údržnosti xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 882/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx krmiv x xxxxxxxx x xxxxxxxx x zdraví xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (3) xxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx x x přiměřenou xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx je xxxxx provádět v xxxxxxxxxxx fázích xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce xxxxxxxx x cílem xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Komise x strategii Xxxxxxxxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, jakož x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx kritérií. Tato xxxxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx veterinární xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zásad. Ve xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx přechodná xxxxxxxx xx xxxx, než xxxxx k dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. X xxxxx xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Vědecký xxxxx pro xxxxxxxxx (XXX) s xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx dnech 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx SCVPH xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Vibrio parahaemolyticus. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxx jsou v xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx stanovení zvláštních xxxxxxxx xxx patogenní xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx vytvoření pravidel xxxxxxx praxe, xxx xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx hygienické praxe.

(12)

Ve xxxxx 30.–31. ledna 2002 xxxxx SCVPH xxxxxxxxxx k virům xxxxxxx Xxxxxxx („Xxxxxxx-xxxx xxxxxxx“, NLV, noroviry). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx běžné fekální xxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx XXX nespolehlivé x že xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jako xxxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx se xxxx indikátor fekální xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx rovněž xxxxxxxxxx používat X. xxxx, a nikoliv xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx XXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxx x závěru, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx II xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. prosince 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx obchod s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx do Xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xx nevztahují xxxxxxxx xxxxxxxx Společenství xxxxxxx v xxxxxxxx X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/XXX, a xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) jsou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxx pro xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x E. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Ve svém xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx používání xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx snížení xxxxxxxxxxxxx xxxxxx pro spotřebitele. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mohou xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx zdraví, x xx xxxxxx xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hovězí xxxx a xxxxxxxx xxxx x dalších xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxx, syrové xxxxx x výrobky xx syrového xxxxx, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. xxxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x sýrech. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x sýrech, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx zpracování x x sušeném xxxxx. Xxxxx toho xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx u xxxx x xxxxxxxx mléka.

(16)

Ve xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Podle xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx pro veřejné xxxxxx syrové xxxx x některé produkty xxxxxx xx xxxxxxxx xx syrova, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxx xxxx, vejce x xxxxxxxx obsahující xxxxxx vejce, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a některé xxxxxxx z něj. Xxxxxxxxx představují xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx biologická xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxxxxxx xxx Xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx (XXXX) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Došla x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Enterobacter xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x počáteční xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx značné xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxx, xx mohly xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. XXXX doporučil xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxx. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx druhy xxxxxxxx x životním xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx potravin, aniž xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Proto xx xxxxx xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae x xxxxxxx xxxxxxxxx x x případě xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx mikroorganismy.

(18)

Prozatím nebyly xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx potravin. Při xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xx xxxx Komise xxxxxx pokynem Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Zásady stanovování x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx týkající xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx a děti x xxxxxxxxxxx kritérium xxx xxxxxxx ryby x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Xxxxxxxxxxxx xx mělo prospět xxxxxxx díky xxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny a xxxxxxx kritéria jednotlivých xxxxxxxxx států.

(19)

Je xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly zrušeny xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxx na trh x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x rozhodnutí Rady 95/408/XX (6), a xxxxxx xx nutné stanovit x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx kritéria xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx dne 15. xxxxxxxx 1992 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx korýšů x xxxxxxx se xxxxxxxxxx (7). Xx proto xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Vzhledem k xxxx, xx rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxxx xxx pravidelné vnitropodnikové xxxxxxxx xxxxxx hygieny xxxxx xxxxxxxx 64/433/EHS x hygienických otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x jeho uvádění xx trh x xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx otázkách xxxxxxxx xxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxx xxxxxxx xx trh (8) xx x xxxxxxx od 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx těla.

(21)

Producent xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rozhodnout, zda xxxx xxx produkt xxxxxxxxxx xxxx takový, xxxx xx xxxx xxxxx xxx tepelně xxxxxxxxx či jinak xxxxxxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx 3 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejich obchodní xxxxxx x související xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxx k xxxxxxx xxxx xxxxxxx údaj x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xx bez xxxxxx návodu xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Tento xxxxx xx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx x potaz xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v potravinách.

(23)

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách HACCP x dalších postupů xxxxxxx xxxxxxx sami xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x vyšetření. V xxxxxxxxx xxxxxxxxx však xxxx být xxxxx xxxxxxxx harmonizovanou četnost xxxxxx vzorků xx xxxxxx Společenství, xxxxxxx x cílem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxx xxx s každým xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xx však měli xxx xxxxxxx používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx metody xxxxxxxxxx, zejména xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx používání xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vede x xxxxxxxxxxx výsledkům. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx každé kritérium xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, včetně používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx organismů, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ve výsledcích xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx procesu x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxx xxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(26)

Xx třeba xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x tato xxxxxxxx xx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx revizi xx xxxxxxxx. Tento xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický xxxxxx, xxxxx rozšíření a xxxxxx kontaminace, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx stanovit xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx vyvinuty příslušné xxxxxxxxxx xxxxxx. Je xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx nebezpečí, xxxx. Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x užitkových xxxxxxxxx x produktech x xxxx. Cílem xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 2160/2003 ze dne 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x některých jiných xxxxxxx zoonóz vyskytujících xx v potravním xxxxxxx (10) je zajistit, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx a účinná xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx pro xxxx x výrobky z xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx kritéria, xxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx potraviny uváděny xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx státu. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx stanovená xxxxx nařízením jsou x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Stálého xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků dodržovat xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx hygienických xxxxxxxx podle xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Příslušný xxxxx ověří xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, xxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx stanovená x xxxxx xxxxxxxx, aniž xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx, x xx xxx v xxxxx xxxxxxxxx procesů x xxxxxxx xxxxxxxx, u xxxxx existuje xxxxxxxxx, xx nejsou xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rizik.

Toto xxxxxxxx se xxxxxxx, xxxx jsou dotčena xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zdravotní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxx stanovená x xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx směrnice Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Definice

Použijí se xxxx xxxxxxxx:

x)

„mikroorganismy“ xx xxxxxx bakterie, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx prvoci, mikroskopičtí xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktu, xxxxxx xxxxxxxx xxxx procesu xx xxxxxxx nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx na jednotku/y xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xx partie;

x)

„kritériem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxxx xxxx partie xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx;

d)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uváděné xx xxx. Stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

e)

„xxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx předcházející xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, xxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti xxxxx xxxxxx 9 a 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě, xxxx xx bylo xxxxx xx tepelně upravovat xx jinak xxxxxxxxxxx xx účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx kojence“ xx xxxxxx potravina xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné účely“ xx xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

x)

„vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jednou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx způsoby x xxxxx nebo z xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxx znaku zkoumaného xxxxx nebo xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx materiálu xxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, x xxxx xxxx zachovány xxxxx xxxxxx, x xxx je xxxxxxx. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx z členů xxxx xxxx xxxxxx xx stejnou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx přijatelných xxxxxxxx xxxxx přílohy X xxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Xx xxxxx xxxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx maloobchodu, x xxxxx xxxxx xxxxxxx založených na xxxxxxxx HACCP xxxxx x xxxxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx praxe přijímat xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx jejich xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x bylo x xxxx manipulováno xxx, že xx xxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx celou dobu xxxxxxxxx xxxxxxxx mohla xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek xxxxxxxxxx, skladování x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podle xxxxxxx XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dodržována xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxx potravin xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx podniky mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxxx studií xxxxx být xxxxxxxx xx pokynů xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Provozovatelé potravinářských xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií stanovených x xxxxxxx I.

2.   X xxxxxx četnosti xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x správné xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx návod x xxxxxxx potraviny.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x odběru xxxxxx

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxx x metody xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx I se xxxxxxx jako referenční xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx odebírají x míst a xxxxxxxx xxx zpracování xxxxxxxxxxx xxx výrobě xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná xxxxxxxx. Xxx xxxxx odběru xxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx ISO 18593.

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx určené k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx představovat xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x míst a xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x rámci xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx místa xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx přítomnost xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae.

3.   Počet jednotek xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx X xxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxx dokumenty x xxxxxxxxxxx období prokázat, xx xxxxxxxxx účinnými xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Je-li účelem xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx určité xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány odběru xxxxxx stanovené x xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx mohou xxxxxxxx xxxx postupy odběru xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx mohou xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přinejmenším xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx odběru vzorků x xxxxxxxxx analýz xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx alternativní xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx xx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxx mikrobiologické analyty xx povoluje xxxxx x kritérií hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx.

Používání alternativních xxxxxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx referenční xxxxxx uvedené v xxxxxxx I a xxxxx je použita xxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx EN/ISO 16140 xxxx podle jiných xxxxxxxxx mezinárodně přijatých xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx validovány xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx povolit xxxxxxxxx orgán.

Xxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x mletém xxxx, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx všech xxxxx xxxxxxxxx v příloze X, xxxx xxxxxxx xxxxxx těchto výrobků xxxxxxx na xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, že je xxxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarů x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující výsledky

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx stanovených x xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedle xxxxxxx xxxxxxxxxx opatření xxxxxxxxxx x jejich xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 2 až 4 xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx xxxx musejí podniknout xxxxxxxx ke zjištění xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků, xxx zabránili xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx potravin.

2.   Poskytne-li vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených v xxxxxxx I xxxxxxxx 1 nevyhovující xxxxxxxx, xxxx xxx příslušný xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx stažena xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) x. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx maloobchodu a xxxxx nesplňují xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin, xxxxx xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxx xxxxxx použít x jiným účelům, xxx x jakým xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a že x tomto použití xxxx rozhodnuto x xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx hygienické xxxxx x že xxx xxxxxxx příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (XXX) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX xxxxxx X xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení (ES) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Salmonella xxx xxx x potravinovém xxxxxxx použita xxxxx x xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxx schválených x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XX) č. 853/2004.

4.   X případě nevyhovujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze X kapitole 2.

Xxxxxx 8

Přechodná xxxxxxxx

1.   Podle xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 xxxxxxxxx odchylka, xxxxx xxx o xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx státu.

2.   Členské xxxxx využívající tuto xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Členský xxxx xxxx:

a)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx označení, xxxxx nesmí být xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle přílohy XX xxxxxx X xxxxxxxx (ES) x. 853/2004, x cílem xxxxxxxx, aby xx xxxxxxxx týkala xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx uvádění xx xxxxxx trh, x xxx xxxxxxxx expedované x obchodu xxxxxx Xxxxxxxxxxxx splňovaly kritéria xxxxxxxxx x příloze X;

x)

xxxxxxxx, aby xxxxxxxx, xx něž xx xxxx přechodná odchylka xxxxxxxx, byly xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, že xx xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x aby výsledek xxx přijatelný, xxxxx xxx o xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx jedna x xxxx jednotek xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx trendy ve xxxxxxxxxx vyšetření. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxx situace s xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx rizik.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Toto nařízení xx přezkoumá x xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x metodický pokrok, xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x údaje x xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx salmonel x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, prasat a xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Rozhodnutí 93/51/EHS xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Použije xx xxx xxx 1. xxxxx 2006.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1, opraveno x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)  Úř. věst. L 31, 1.2.2002, x. 1. Nařízení ve xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)  SANCO/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Směrnice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. věst. L 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 157, 30.4.2004, x. 33, opraveno x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx rozhodnutí 2004/379/XX (Xx. xxxx. X 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29. Směrnice naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/ES (Xx. xxxx. L 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)  Úř. xxxx. X 325, 12.12.2003, s. 1.

(11)  Úř. věst. X 139, 30.4.2004, s. 55, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 206, opraveno x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, s. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)  Úř. xxxx. X 91, 7.4.1999, s. 29.


PŘÍLOHA X

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1.

Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx z něj

2.2

Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx vzorků xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx k bakteriologickému xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)

Listeria monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx podporují xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g (5)

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

xxxx tím, xxx potravina opustí xxxxxxxxxxxxx kontrolu provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx

1.3

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4) &xxxx;(8)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.4

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.5

Mleté xxxx x&xxxx;xxxxx polotovary xxxxxxxx z drůbežího xxxx xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx xxx z drůbeže, xxxxxx xx spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.8

Masné xxxxxxx určené ke xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx výrobků, u nichž xxxxxxx proces xxxx xxxxxxx výrobku vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upraveném xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx ze syrového xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx pasterizaci (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), vyjma výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx výrobky, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx spotřebě obsahující xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxx xx

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx a měkkýši xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.17

Živí xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx semena (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě) (12)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx referenční xxxxxxxxxx Společenství xxx xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx pro xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx sakazakii

30

0

nepřítomnost v 10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, pláštěnci x&xxxx;xxxx

X. coli &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx a tekutiny mezi xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx ryb xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím histidinu (16)

Histamin

9

 (17)

2

100

mg/kg

200

mg/kg

HPLC (18)

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, vyrobené z druhů xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x pro zvláštní xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx přítomnost této xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, než potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx potravinářského podniku, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou dobu xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx bakterie xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx kterákoli hodnota &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové enterotoxiny x&xxxx;xxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zjištěny x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx jsou enterotoxiny xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v sušené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ≤ x;

2.

xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxx xx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nepřekračují xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx se xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx pokud xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx procesu

2.1   Maso x&xxxx;xxxxxxx z něj

Kategorie potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx vzorků (20)

Limity (21)

Analytická xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx niž xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx a koňovitých (23)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx před chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx kontrol

2.1.2

Jatečně upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, ale xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená těla xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx těla prasat

Salmonella

50 (24)

5 (25)

nepřítomnost xx xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx bezpečnosti x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně upravená xxxx xxxxxxx: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a krůty

Salmonella

50 (24)

7 (25)

nepřítomnost ve 25 g směsného vzorku xxxx x&xxxx;xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu surovin

2.1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx maso (XXX)&xxxx;(28)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx polotovary

E. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 KTJ/g nebo xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx původu surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud je xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx n.

E. coli x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech a mechanicky xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx se xxxx xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

2.2   Mléko a mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx během xxxxxxxxx xxxxxxx, kdy xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx xxxxxxxx mléka

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

104 KTJ/g

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin; xxxxx jsou zjištěny xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx sýry vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx měkké sýry (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně ošetřené xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

Zlepšení xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx zjištěny xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx syrového xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 KTJ/g

ISO 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 KTJ/g

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 nebo 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být příslušná xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) a mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

10

0

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx kontaminaci; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx Salmonella

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx jsou ≤ m,

nevyhovující, pokud xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx ml

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx rybolovu

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (39)

Limity

Analytická referenční xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, na xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků

n

c

m

M

2.4.1

Krunýře x&xxxx;xxxxxxx zbavené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 KTJ/g

ISO/TS 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

E. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z vařených xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýších x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(42)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx k přímé spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v předkrájeném ovoci x&xxxx;xxxxxxxx (určených k přímé xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx šťávách (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx > M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx zkušebních xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx) a pokyny Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx a přepravu xxxxxx xxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Xxxxx každého xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx vzorky x&xxxx;xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx vzorků xx vyberou x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vzorky xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx xxx xxxxx xxxx nedestruktivní metoda, xxxx plocha, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx přežvýkavců) na xxxxx místo odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření na xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx nejméně 100 xx2 xx jedno xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx vzorky xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx xxxxxxxx směsný xxxxxx.

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx při každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z nejméně 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx xxxxxxx xxxxxx xxxx z krku x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx kůže x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xx pokaždé před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx do xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxx 7 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, masných xxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která vyrábějí xxxxx xxxx, masné xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx odeberou xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jednou xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx mění, xxx xx xxxxxxxxx pokrytí xxxxxxx xxx v týdnu.

U odběru xxxxxx mletého xxxx x&xxxx;xxxxxxx polotovarů pro xxxxx xxxxxxxxx na X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xx čtrnáct xxx, xxxxx jsou xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud xxxx xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výsledky. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tlumení xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Četnost odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx v rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx prokáže, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nízké xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, mohou xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, x&xxxx;xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = počet xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxxxxxxx m nebo xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx kritéria xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo jinak xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx tomto xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx a nezpracované xxxxxxxx a ovoce, xxxxx xxxxxxxxxxx semen,

u chleba, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků,

u vod, nealkoholických xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, vína, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, pokud xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx průběh xxxxxxx stanovit průběžné xxxxxx, které musejí xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)&xxxx;&xxxx;1 xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 mm.

(7)  Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx před tím, xxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, který xx xxxxxx, pokud není xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepřekročí xxxxx 100 KTJ/g po xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, xxxxxxx s pH ≤ 5,0 a aw ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx údržnosti pod 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx. Je-li xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx také xxxx kategorie xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) č. 853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, u nichž xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx x&xxxx;xxxxxxxx případné xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx vyšetření xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx klíčení nebo xxxxx vzorků, xxxxx xx nutné xxxxxxx xx xxxx, kdy xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bakterií xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Xxxxxxxxxx xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 jednotlivých xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Engraulidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxx.

(17)&xxxx;&xxxx;Xx xxxxxx maloobchodu je xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, podle xxxxx xx xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx P., Xxxxx X., Bouquelet X., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved in xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Duflos X., Xxxxxx X., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx of xxxxxx xxxxxx in determination xx xxxxxxxx amines xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) and whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). J. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx XXXXX xxxx xxxxxxxxx hygienického xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 se x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx xxxxxxxx xxxxx xx vzorky xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx, xx xx nejprve xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x&xxxx;xxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx hodnot.

(24)  Stanovených 50 xxxxxx xx xxxxx x&xxxx;10 po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle pravidel xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx.

(25)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx určena xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx xxx přezkoumána xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx dosaženého xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X&xxxx;xxxx tímto xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty c.

(26)  Toto xxxxxxxxx xx nevztahuje xx mleté xxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (MOM) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX bodu 3 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzorek; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(30)  U bodu 2.2.7 xx m rovná M.

(31)  Použije xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx normy.

(32)  Kritérium xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxxxx růst X.xxxx, xx xxxxx bakterií X.xxxx xxxxxxx nejvyšší xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx xx obvykle xx xxxxx období xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, že xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(37)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné normy.

(41)  n = xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.


XXXXXXX XX

Xxxxxx xxxxx xx. 3 odst. 2 xxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx například xX, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx systému, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx údržnosti, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx týkají xxxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Je-li to xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského podniku xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx matematické xxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přežití xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v daném xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx stanovení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx přežít x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx skladování,

studie x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx dotčených xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx xx rozumně xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Uvedené xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.