Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

NAŘÍZENÍ XXXXXX (ES) x. 2073/2005

ze xxx 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx s xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX EVROPSKÝCH XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx na Xxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,

x ohledem xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin (1), a xxxxxxx xx xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx:

(1)

Xxxxxx xx xxxxxxxxxx cílů xxxxxxxxxxxxx xxxxx je vysoký xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, jak je xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x potravin x lidí.

(2)

Potraviny xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy xxxx xxxxxx xxxxxx či xxxxxxxxxx x množstvích, xxxxx představují xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (XX) x. 178/2002 xxxxxxx obecné xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nichž xxxxxxxxx nesmí být xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxx. Ve xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx veřejného xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx přijatelnosti xxxxxxxx, xxxxxxx s xxxxxxx xx xxxxxxxxxx některých xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx výroby, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií by xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx rizik x xxxxxxxxxx kontrolních bodů (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x dalších xxxxxxxx xx kontrolu xxxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx limit, xxx jehož překročení xxxx být potravina xxxxxxxxxx za nepřijatelně xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx kritéria xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx xxxxxx 4 xxxxxxxx (ES) x. 852/2004 xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, provedení xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu. Xx xxxxx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx metodám xxxxxxxxxx x případě xxxxxxx nejistotu měření, xxxx odběru vzorků, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx, na xxx se kritérium xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxx platí, a xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx přijata x xxxxxxx nesplnění xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků přijímat, xxx zajistili xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 882/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx x dobrých xxxxxxxxx podmínkách zvířat (3) xxxxxx členským xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, na xxxxxxx rizik a x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx kontroly xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx výroby, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx nařízení.

(8)

Sdělení Xxxxxx x xxxxxxxxx Společenství xxx stanovení mikrobiologických xxxxxxxx pro potraviny (4) xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, jakož x zásady pro xxxxxxxxxxx x uplatňování xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxxxxxxx xx měla xxx použita xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx pro veterinární xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx xxx 23. xxxx 1999 stanovisko x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx živočišného původu xxxxxx x lidské xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx důležité, aby xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x formálního xxxxxxxxx xxxxxx x mezinárodně xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx vztahu x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. SCVPH xxxxxx xxxx xxxxxxxxx opatření xx xxxx, než xxxxx k dispozici xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx kritéria.

(10)

SCVPH xxxxxxx vydal xxxxxxxx xxxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. V xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria monocytogenes x potravinách pod 100 XXX/x. Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxx stanovisku ze xxx 22. xxxxxx 2000 souhlas.

(11)

Ve xxxxx 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx xxxxxxxxxx x Vibrio parahaemolyticus. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx údaje, xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx k dispozici, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro patogenní xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx plodech. Doporučil xxxx vytvoření pravidel xxxxxxx praxe, xxx xx zajistilo xxxxxxxxxxx xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. ledna 2002 vydal SCVPH xxxxxxxxxx x virům xxxxxxx Norwalk („Norwalk-like xxxxxxx“, NLV, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jsou pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx XXX xxxxxxxxxxxx x xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx bezpečnou xxxxx. X xxxxxxx uplatňování xxxxxxxxxxxxx indikátorů xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx používat E. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(13)

Xxx 27. xxxxx 2002 xxxxxx SCF xxxxxxxxxx x specifikacím xxx xxxxxxxx z hlediska xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx II xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, pokud xx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx X xxxxxxx A xxxxxxxx 89/662/EHS, x xxxxx xxx o xxxxxxxxx původce, xxxxxxxx 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. xxxxx 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Xx svém xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx normy pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx XXXX X157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx snížení souvisejícího xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx, x xx včetně xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX nebezpečí xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hovězí xxxx x xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx maso x fermentované xxxxxx xxxx x xxxxxxx x něj, syrové xxxxx x výrobky xx syrového xxxxx, xxxxxxx produkty, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. března 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx stafylokokovým xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x xxxxxx, x xxxxxxx mléku určeném xx xxxxxxxxxx a x sušeném xxxxx. Xxxxx toho xx xxxxxxxx xxx stafylokokové xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x sýrů x xxxxxxxx xxxxx.

(16)

Xx xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinách. Podle xxxxxx stanoviska xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx x některé produkty xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, vejce x produkty xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, nepasterizované xxxxx x některé xxxxxxx z něj. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx také xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxxxxxx o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxx xx základě xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a na xxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx XXXXXX) xxxxxxx při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxxxxx xxx 9. září 2004 xxxxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxx rizikům x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx kojenecké xxxxxx. Xxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx představuje značné xxxxxx, jestliže podmínky xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx je častější, xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. EFSA xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x v xxxxxxxx produktu. Kromě xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx zahrnuje xxxx xxxxx xxxxxxxx x životním xxxxxxxxx, xxxxx se často xxxxxxxxx v prostředí xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx možné xxxxxx xxxxx Enterobacteriaceae k xxxxxxx sledování x x případě xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx zahájit xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx velkého xxxxxxxx xxxxxxxx. Při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx však Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx stanovování x xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x XXX. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikace Xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx a xxxx x histaminové xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ryby x xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kritérií Společenství xx mělo xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx xxx některé xxxxxxxxx potravin živočišného xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2004/41/XX xx dne 21. xxxxx 2004, kterou xx zrušují xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx některých xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxx jejich xxxxxxx xx trh x kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 89/662/XXX x 92/118/XXX x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), x rovněž xx nutné stanovit x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx tohoto nařízení xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx kritériích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, xx xxxxxxxxxx Xxxxxx 2001/471/XX ze xxx 8. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxxx xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obecné hygieny xxxxx xxxxxxxx 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx uvádění xx trh a xxxxxxxx 71/118/EHS x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x jeho xxxxxxx xx trh (8) xx x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxx potravinářského xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxx produkt xxxxxxxxxx xxxx takový, xxxx xx xxxx xxxxx xxx tepelně xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jeho xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Podle xxxxxx 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX xx dne 20. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jejich xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx by bez xxxxxx návodu xxxxxx xxxxx vhodným xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxx xx měli xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků brát x potaz xxx xxxxxxxxxxx x vhodné xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx prostředí xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x potravinách.

(23)

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx sami xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx být nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx četnost xxxxxx vzorků na xxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx zajistit xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx metodě, x xxxxx xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem spjata xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xx xxxx měli xxx možnost xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx metody, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx metody, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx metod vede x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx xxxx xxx xxx každé xxxxxxxxx xxxxxx vymezen xxxx xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx nutné umožnit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx indikátorových xxxxxxxxx, xx předpokladu, že xxxx plány xxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky bezpečnosti xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx analyzovat xxxxxx xx výsledcích xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx poukázat xx xxxxxxxxx xxxxx xx výrobním xxxxxxx x mohou provozovateli xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx tím, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx třeba xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tomto xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx by xxxx xxx x zájmu xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx doplněna. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx vědecko-technický x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, změny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxxx hodnocení xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx pro patogenní xxxx x živých xxxxxx, jakmile xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušné xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxxx nebezpečí, xxxx. Vibrio parahaemolyticus.

(28)

Bylo xxxxxxxxx, xx provádění xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x užitkových zvířatech x xxxxxxxxxx z xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 2160/2003 xx dne 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x některých xxxxxx xxxxxxx xxxxxx vyskytujících xx v xxxxxxxxx xxxxxxx (10) xx zajistit, xxx xxxx přijata xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxx x xxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zlepšení xxxxxxxxxxx situace na xxxxxx xxxxxxxxxx.

(29)

X xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylku, která xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, že budou xxxxxxxxx xxxxxxxxx uváděny xxxxx na trh xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx xxxxxx.

(30)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nařízením xxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxxxx Xxxxxxx výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx nařízení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx obecných x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004. Příslušný xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 882/2004, zda xxxx xxxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, x xx xxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx existuje xxxxxxxxx, xx xxxxxx bezpečné, xxxx v xxxxxxxxxxx x analýzou rizik.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx v právních xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zdravotní normy xxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x rámci směrnice Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Xxxxxxxx

Použijí xx xxxx xxxxxxxx:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ se xxxxxx bakterie, xxxx, xxxxxxxx, plísně, xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx kritérium xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx či počtu xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx na xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, objemu, xxxxxx xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx“ xx rozumí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx přijatelné fungování xxxxxxxxx procesu. Xxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx. Stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxx jejímž xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx procesu x souladu x xxxxxxxxxxxx právem;

e)

„xxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx základě xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x vyprodukovaných xx xxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxx „xxxxxxxxxxx xx“, nebo xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti podle xxxxxx 9 a 10 směrnice 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx, která je xxxxxxxxxxx xxxx výrobcem xxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx účinného xxxxxxxxxx či snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„potravinou určenou xxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx určená xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxx léčebné xxxxx“ xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Komise 1999/21/XX (15);

x)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxx materiálu, který/á xxx/x xxxxxx/ x xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx/x xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx znaku xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx celku xxxx xxxxxxxxx nebo x procesu, xxxxx xxxx k jeho xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx, v xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx partie, x xxx xx xxxxxxx. Xxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx x členů xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xx vzorku;

x)

„xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx přijatelných xxxxxxxx xxxxx přílohy X xxx provádění vyšetření xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx opatření x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu.

Xxxxxx 3

Xxxxxx xxxxxxxxx

1.   Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx potraviny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx X. Za xxxxx xxxxxx musejí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x rámci xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX xxxxx x xxxxxxxxxxxx správné xxxxxxxxxx xxxxx přijímat xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx kritéria hygieny xxxxxxxxx procesu;

x)

xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx produktů mohla xxx xxxxxxxx za xxxxxxx předvídatelných xxxxxxxx xxxxxxxxxx, skladování x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxx podle přílohy XX x xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušná xxxxxxxx. To se xxxx xxxxxxx potravin xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x které xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pro veřejné xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx spolupracovat.

Pokyny pro xxxxxxxxx těchto xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kritérií

1.   Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx musejí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx hygienické xxxxx x případě xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xxxxxxxxxxx x příloze X.

2.   X xxxxxx četnosti odběru xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků, nestanoví-li xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídá xxxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx I. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxx rozhodnou v xxxxx svých xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx nebude xxxxxxxx bezpečnost xxxxxxxx.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x provádění xxxxxxxxx x odběru vzorků

1.   Xxxxxxxxxx xxxxxx, jakož x xxxxx x metody xxxxxx vzorků x xxxxxxx X se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx se xxxxxxxxx x xxxx a xxxxxxxx pro zpracování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx příslušná xxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx jako xxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxx ISO 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx monocytogenes xxx xxxxxxx zdraví, musejí x xxxxx xxxxx xxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků vyrábějící xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx sakazakii, musejí x rámci xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Xxxxx jednotek xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx vzorků podle xxxxxxx X xxxx xxx snížen, xxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx disponuje xxxxxxxx xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Xx-xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx I.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx používat xxxx postupy xxxxxx xxxxxx x vyšetření, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xxxx postupy xxxx xxxxxx používání xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x používání xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx na alternativní xxxxxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx na ně xxxxxxxx, xxxxx i xxxxxxxxx xx jiné xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metod xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx I a xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx stranou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x certifikované podle xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx metody xxxxxxxxxx xxxxx mezinárodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxx povolit xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx, xxxxxxx polotovarech x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x tepelně upraveném xxxxx všech druhů xxxxxxxxx x příloze X, musí xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx informoval x xxx, xx je xxxxx je před xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx.

2.   Xx 1. xxxxx 2010 xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 x xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx postupech xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x dalších xxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxx spotřebitelů xxxxxx opatření xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 tohoto xxxxxx.

Kromě xxxx xxxxxx podniknout xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx výsledků, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxxxx. Xxxx tato xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxx-xx xxxxxxxxx xxxxx kritérií bezpečnosti xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx být příslušný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx zpět xxxxx xxxxxx 19 nařízení (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxxx však xxxxxxx nejsou xx xxxxxx maloobchodu x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin, xxxxx xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx ošetřením, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx jiní xxx xx úrovni xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx partii použít x xxxxx xxxxxx, xxx x jakým xxxx xxxxxxx určena, xx předpokladu, xx xxxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx veřejné xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xx xxx xxxxxxx příslušný xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx oddělovaného xxxx (MOM) vyrobeného xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx XXX xxxxxx V xxxxxxxx XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x. 853/2004 x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x výrobě xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx schválených x xxxxxxx x xxxxxxxxx (XX) x. 853/2004.

4.   X případě nevyhovujících xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X kapitole 2.

Xxxxxx 8

Přechodná odchylka

1.   Podle xxxxxx 12 nařízení (XX) č. 852/2004 xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2009 xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jde o xxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx nařízení xxx xxxxxxxx xxxx Salmonella x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx výrobcích určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx stavu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.

2.   Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx tuto xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx musí:

a)

zaručit, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx označování x zvláštního označení, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx XX xxxxxx X xxxxxxxx (XX) x. 853/2004, x xxxxx xxxxxxxx, xxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx uvádění na xxxxxx xxx, a xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x obchodu uvnitř Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx produkty, xx něž xx xxxx xxxxxxxxx odchylka xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx je xxxxx je xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxx;

x)

xxxxxxx xx, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 4 x xxx výsledek xxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx x tuto xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx než xxxxx x pěti xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vyšetření. Zjistí-li xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opatření x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx rizik.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx vyskytující xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx rizik. Xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx salmonel v xxxxxxx upravených tělech xxxxx, xxxx, koz, xxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx pozorované x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx 93/51/EHS xx xxxxxxx.

Xxxxxx 12

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx xx xxx xxx 1. xxxxx 2006.

Xxxx xxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx všech xxxxxxxxx státech.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Markos KYPRIANOU

člen Xxxxxx


(1)  Úř. věst. L 139, 30.4.2004, s. 1, xxxxxxxx v Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, x. 1. Xxxxxxxx ve xxxxx nařízení (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. L 31, 1.2.2002, s. 1).

(3)  Úř. xxxx. L 165, 30.4.2004, s. 1, opraveno x Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Diskusní xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství, x. 34.

(5)  Úř. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 445/2004 (Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33.

(7)  Úř. xxxx. L 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)  Úř. xxxx. X 165, 21.6.2001, s. 48. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. věst. X 165, 21.6.2001, s. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29. Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)  Úř. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55, xxxxxxxx v Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 206, xxxxxxxx v Xx. věst. X 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)  Úř. xxxx. X 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 91, 7.4.1999, x. 29.


XXXXXXX I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx xxxxxxx

2.4

Xxxxxxxx xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx pro odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx vzorků (1)

Limity (2)

Analytická xxxxxxxxxx metoda (3)

Fáze, na xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

10

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, jiné xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx vyrobil

1.3

Potraviny určené x&xxxx;xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 KTJ/g

EN/ISO 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.5

Mleté xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx v 10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx než z drůbeže, xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx za xxxxxx, xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx údržnosti

1.9

Masné xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

nepřítomnost x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx a kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, máslo x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.12

Xxxxxx xxxxx a sušená xxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx výrobky, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.15

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx ml

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.16

Vaření xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx mlži x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během doby xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Stafylokokové enterotoxiny

5

0

neprokázány xx 25 g

evropská xxxxxxxxxx-xx metoda xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Společenství pro xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx kojence do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx kritéria xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.23

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx věku podle xxxxxxxx pro Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx &xxxx;(14)

1

&xxxx;(15)

0

xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (MPN): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx mezi xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

produkty uvedené xx trh během xxxx xxxxxxxxx

1.25

Xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx spojovaných x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zráním x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx z druhů xxx xxxxxxxxxxx s vysokým xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku, xxxxx živých mlžů x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx v souvislosti x&xxxx;xxxxxxxxxx xx E. coli, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx xx nepřítomnost xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx určena x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

L. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které podporují xxxx L. monocytogenes, před xxx, než potraviny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx limit 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této bakterie xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

X. monocytogenes x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx kterákoli xxxxxxx &xx; xxxxx.

Xxxxxxxxxx v různých xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx vzorku.

Stafylokokové xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx vzorku,

nevyhovující, xxxxx xxxx enterotoxiny xxxxxxxx v kterékoli jednotce xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:

1.

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je ≤ m;

2.

nejvýše c/n zjištěných xxxxxx se nachází xxxx m a M;

3.

žádné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx limit X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx zjištěná xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx kritérium vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

3,5 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx upravená xxxx xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

2,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

jatečně xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 xxx XXX/xx2 xxxxx průměrná xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 4833

jatečně xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol

Enterobacteriaceae

2,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

ISO 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx úpravě, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxxx a přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx, ovcí, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, ale xxxx chlazením

zlepšení hygieny xxxxxxx, xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx

2.1.4

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx upravená těla xx xxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx zvířat x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a krůty

Salmonella

50 (24)

7 (25)

nepřítomnost ve 25 x&xxxx;xxxxxxxx vzorku xxxx z krku

EN/ISO 6579

jatečně xxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 KTJ/g

ISO 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti výběru x/xxxx původu xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (28)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5 × 105 KTJ/g

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 KTJ/g

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx a zlepšení x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

5&xxxx;000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené limity xx xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxx se xxxxxx xxxxxxxx xx směsné xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx a počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx skotu, xxxx, koz, xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx průměrná logaritmická xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx je denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxx x&xxxx;x&xxxx;X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx > X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx k získání xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, pokud je xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx m a M.

2.2   Mléko x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx mléko x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx tekuté xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, jakož x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx ošetřené xxxxxxxxx

X. xxxx  (33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 nebo 2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx E. coli &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx surovin

2.2.3

Sýry xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx jsou zjištěny xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx než xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx sýry xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx sýry (xxxxxxx xxxx) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 KTJ/g, musí xxx xxxxxxxxx partie xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana vyrobené xx syrového mléka xxxx x&xxxx;xxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 KTJ/g

EN/ISO 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení hygieny xxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx být xxxxxxxxx xxxxxx vyšetřena na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.8

Xxxxxxxx&xxxx;(36) x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx deserty

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx

2.2.9

Xxxxxx xxxxxxxxx kojenecká výživa x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx zvláštní léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

Nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx minimalizovat kontaminaci; xx-xx x&xxxx;xxxxxxxxxx jednotce xxxxxx xxxxxx přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxxxxxxx a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx kojence xx xxxxx xxxxxx věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx xxxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx přítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxx, Enterobacteriaceae (ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše c/n hodnot xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.3&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx niž xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků vyšetření

Uvedené xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx o mikrobiologické jakosti xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx všechny zjištěné xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýšů x&xxxx;xxxxxxx xx schránkami

E. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z vařených xxxxxx a měkkýšů xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zbavených x&xxxx;xxxxxxxx korýších x&xxxx;xxxxxxxxx xx schránkami:

vyhovující, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > M nebo xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (42)

Fáze, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx v případě xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx proces

zlepšení hygieny xxxxxx, xxxxxx surovin

2.5.2

Nepasterizované xxxxxx a zeleninové xxxxx (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

X. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na každou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx v předkrájeném xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určených k přímé xxxxxxxx) a nepasterizovaných ovocných x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx > X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx nachází mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx se xxxx xxxxxxxxxx metody xxxxxxxxx xxxxx ISO (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx vzorků xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx vyrábějících xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, ovcí, xxx a koňovitých

Destruktivní x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx a pravidla pro xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx popsány v normě XXX 17604.

Během xxxxxxx xxxxxxxxxx xx odebírají xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx technologii xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x&xxxx;xx xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky ze xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx čtyři xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxx 20 xx2. Xxxxxxx-xx xx pro tento xxxx nedestruktivní metoda, xxxx xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxxx xxxxxxx 100 xx2 (50 cm2 x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) na xxxxx místo odběru xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx vzorek, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxxxx místo.

Jsou-li xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx těle, xxxx vyšetřením xx x&xxxx;xxxx připraví xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

Xxx účely xxxxxxxxx na salmonely xx při každém xxxxxxxxxx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx chlazení. Z každého xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xx odebere kousek xxxx x&xxxx;xxxx o přibližné xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx tří xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx pokaždé před xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx tak, aby xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx pro xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx těl, xxxxxxx xxxxx jde x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, mohou xxx zahrnuty xx xxxxxx xxx správnou xxxxx podle článku 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a mechanicky oddělovaného xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxxx, xxxxx vyrábějí xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx zajistilo pokrytí xxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx polotovarů xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx vzorků jatečně xxxxxxxxxx těl xxx xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx aerobních mikroorganismů xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxx, xxxxx xxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vyhovující výsledky.

U odběru xxxxxx mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx a jatečně xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx vyšetření xx xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx týdnů xxxxxxxxx vyhovující xxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx také tehdy, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšetření, které xxxxxxxxx výše uvedené xxxxxxxxxx. Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx xxx xxxxx více xxxxxxx, xxxxx xx x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx programu tlumení xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx, vykazují xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xx-xx xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx množstvích, x&xxxx;xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx.


(1)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; c = počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 se m rovná X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx běžných xxxxxxxx xxxxxxxx u těchto potravin xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx za účelem xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx tomto xxxxxxxx xxxx možná xxxxxxxx kontaminace (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a ovoce, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, nealkoholických xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx xxxx.

(5)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx výrobce xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, že xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx údržnosti. Xxxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxx stanovit xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx musejí xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx překročen.

(6)  1 xx xxxxxxx se xxxxxxxx xx Petriho xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 xx xxxx na xxx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx vztahuje na xxxxxxx před xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který je xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, xx výrobek nepřekročí xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky x&xxxx;xX ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, xxxxxxx x&xxxx;xxxxx údržnosti xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx kategorie. Xx-xx xx xxxxxxx opodstatněné, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx výrobků.

(9)  Toto xxxxxxxxx xx vztahuje xx mechanicky oddělované xxxx (MOM) vyrobené xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx příslušných xxxxxx prokázat, že x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx xxxx zahájením xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx provést xx xxxx, kdy xxx předpokládat xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zjištění bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.

(13)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: Hennekinne xx xx., J. AOAC Xxxxxxxx. Vol. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx slouží jako xxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace.

(15)  Směsný xxxxxx xxxxxxx nejméně x&xxxx;10 jednotlivých živočichů.

(16)  Zejména xxxxx ryb čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Scombresosidae.

(17)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. V takovém xxxxxxx xxxxxxx předpoklad xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 odst. 6 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002, xxxxx xxxxx se má xx xxxxxxxxxxx považovat xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx X., Valle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx of xxxxxxxx xxxxxx involved xx xxxx xxxxxxxxxxxxx. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx G., Xxxxxx X., Malle X., Xxxxxxxxx X., Xxxxxxxxx of matrix xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx HACCP xxxx xxxxxxxxx hygienického xxxxxxx xxxxxxx.

(20)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících vzorek; x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(21)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.1.3–2.1.5 xx x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodou. Denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xx xxxxxxxx xxx, xx se xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, a poté se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x&xxxx;10 xx sobě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx odběr vzorků x&xxxx;xxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny x&xxxx;xxxxx nařízení.

(25)  Počet xxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Hodnota x&xxxx;xxxx být xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx salmonel. X&xxxx;xxxx xxxxx přezkumem xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx regiony x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxx maso xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx xxxxxxx nižší xxx 24 xxxxx.

(27)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx přílohy III xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (ES) č. 853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx hodnoty leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(30)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 2.2.7 xx m rovná M.

(31)  Použije xx xxxxxxxxxx vydání xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx výrobky xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx zde xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx X.xxxx, xx xxxxx bakterií X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx období xxxxx a u sýrů, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxx, xx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx xxxxxxx nepředstavuje xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx enterotoxinů.

(36)  Pouze zmrzliny xxxxxxxxxx xxxxxx složky.

(37)  n = xxxxx jednotek tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.


XXXXXXX II

Studie xxxxx xx. 3 xxxx. 2 xxxxxxxx:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx například pH, xx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx kontaminace x xxxxxxxxx doby xxxxxxxxx, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a údajů x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xxx o jejich xxxx a přežívání.

Xx-xx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx nutné, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxx studie, které xxxxx zahrnovat:

xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx ke xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podmínek skladování,

studie x xxxxxxxxxx růstu xxxx xxxxxxxxx dotčených mikroorganismů, xxxxx xxxxx být x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx přítomny.

Uvedené xxxxxx zohlední xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx.