Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

XXXXXXXX KOMISE (XX) x. 2073/2005

xx dne 15. xxxxxxxxx 2005

x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx

(Xxxx x xxxxxxxx xxx XXX)

XXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXX,

x xxxxxxx xx Xxxxxxx o xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství,

s xxxxxxx xx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx (1), x xxxxxxx na xx. 4 xxxx. 4 x xxxxxx 12 xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxx x xxxxx důvodům:

(1)

Jedním xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx vysoký xxxxxx xxxxxxx veřejného xxxxxx, jak xx xxxxxxxxx v xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (2). Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v potravinách xxxxxxxxxxx hlavní xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxx.

(2)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx toxiny xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx představují xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxx.

(3)

Xxxxxxxx (ES) x. 178/2002 stanoví xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx xxx, xxxx-xx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxx. Xx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx veřejného xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bezpečnostní xxxxxxxx přijatelnosti potravin, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(4)

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx vodítkem xxx stanovení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x distribuce. Používání xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx by xxxx být nedílnou xxxxxxxx provádění postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x dalších xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx.

(5)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x používáním xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx kontrolních xxxx (XXXXX). Xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xx možné xxxxxx xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx HACCP x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx. Xx proto vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx postupů x rovněž xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx jehož xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

(6)

Xxxxx článku 4 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xxxxxx provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx dodržovat xxxxxxxxxxxxxxx kritéria. To xx xxxx zahrnovat xxxxxxxxx podle xxxxxx xxxxxxxxxxx pro jednotlivá xxxxxxxx prostřednictvím odběru xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx právem a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx měření, xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx analytických xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx xx vhodné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx týkající xx potraviny, na xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx potravinového xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx platí, x xxxxxx opatření, která xxxx xxx přijata x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přijatelnost xxxxxxx, xxxx mimo xxxx xxxxxx kontrola xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(7)

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 882/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxxx kontrolách xx účelem xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxx se xxxxx x potravin x xxxxxxxx x zdraví xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx podmínkách zvířat (3) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zajistit, aby xxxxxx kontroly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, na xxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniků xxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená x xxxxx xxxxxxxx.

(8)

Xxxxxxx Xxxxxx x strategii Společenství xxx xxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx pro xxxxxxxxx (4) xxxxxxxx strategii xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx by xxxx xxx xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(9)

Xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx (XXXXX) xxxxx dne 23. xxxx 1999 xxxxxxxxxx x hodnocení mikrobiologických xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx, že xx důležité, xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx mikrobiologická kritéria xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. XXXXX xxxxxx xxxx přechodná opatření xx xxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx rizik, xxxxxx přezkoumaná xxxxxxxx.

(10)

XXXXX xxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. V tomto xxxxxxxxxx xx doporučuje, xxx xx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx 100 XXX/x. Vědecký xxxxx xxx xxxxxxxxx (XXX) x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx ze xxx 22. xxxxxx 2000 xxxxxxx.

(11)

Xx dnech 19.–20. xxxx 2001 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x Xxxxxx vulnificus x Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxx k xxxxxx, xx xxxxxxx údaje, xxxxx jsou x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx stanovení zvláštních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X. xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx praxe, xxx xx xxxxxxxxx uplatňování xxxxxxx hygienické xxxxx.

(12)

Xx xxxxx 30.–31. xxxxx 2002 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx k xxxxx xxxxxxx Xxxxxxx („Norwalk-like xxxxxxx“, XXX, xxxxxxxx). X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x závěru, xx xxxxx fekální xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx NLV nespolehlivé x xx spoléhání xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií jako xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx trvání čisticího xxxxxxx u xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X případě uplatňování xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx měkkýšů rovněž xxxxxxxxxx xxxxxxxx E. xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx koliformní bakterie.

(13)

Dne 27. xxxxx 2002 xxxxxx SCF xxxxxxxxxx x specifikacím xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx. Došel x závěru, xx xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxxxxx 4 xxxxxxx II xxxxxxxx Xxxx 92/118/EHS xx xxx 17. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx předpisech xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx Xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xx Xxxxxxxxxxxx, xxxxx se xx ně nevztahují xxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx X xxxxxxx X xxxxxxxx 89/662/XXX, a xxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, směrnice 90/425/XXX (5) xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xx dostatečné xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx.

(14)

Xx xxxxx 21.–22. ledna 2003 xxxxx XXXXX xxxxxxxxxx x X. xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (XXXX). Ve xxxx xxxxxxxxxx došel x xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx XXXX O157 xxxxxxxxxxxxx nepovede x xxxxxxxxxx snížení souvisejícího xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx zaměřené xx xxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx řetězce xxxx xxxxx xxxxxxx xx snížení xxxxx xxx veřejné xxxxxx, x to xxxxxx xxxxxx XXXX. XXXXX xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx XXXX xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx: xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx x dalších xxxxxxxxxxx, mleté xxxx x xxxxxxxxxxxx hovězí xxxx x xxxxxxx x něj, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxxxx semena a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx.

(15)

Xx xxxxx 26.–27. března 2003 xxxxxx XXXXX xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x sýrech. Xxxxxxxxx přezkoumání xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxx. Xxxxx toho xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx měla být xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx mléka.

(16)

Ve xxxxx 14.–15. xxxxx 2003 přijal SCVPH xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vysoké xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx syrové xxxx x některé produkty xxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa, xxxxx x produkty xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, nepasterizované xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx z něj. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx semena x xxxxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx. Xxxxx doporučil, aby xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií bylo xxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xx xxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxxxxx.

(17)

Xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (komise XXXXXX) xxxxxxx při Xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (EFSA) xxxxxx xxx 9. xxxx 2004 xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx a pokračovací xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx x xxxxxx, že xxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx umožňují xxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xx mohly xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx. EFSA doporučil xxxxxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jejich xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxx xx představovaly xxxxxxxxx xxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx použít xxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x x případě jejich xxxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.

(18)

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx mezinárodní xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potravin. Při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií xx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx „Xxxxxx stanovování x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny XXX/XX 21 – 1997“ x xxxxxx xxxxxx xxxxxx XXXXX x SCF. Xxxx xxxxxxxxxx platné xxxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx pro xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu. Xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xx mělo xxxxxxx xxxxxxx díky tomu, xx se xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny a xxxxxxx kritéria xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(19)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx xxxxxxxxx pro některé xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx směrnicích, xxxxx xxxx zrušeny xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2004/41/XX xx xxx 21. xxxxx 2004, xxxxxx xx zrušují některé xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxx jejich xxxxxxx na trh x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Rady 89/662/XXX x 92/118/EHS x xxxxxxxxxx Xxxx 95/408/XX (6), a rovněž xx nutné xxxxxxxx x ohledem xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(20)

Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stanovená v xxxxxxxxxx Komise 93/51/XXX xx xxx 15. xxxxxxxx 1992 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x měkkýšů se xxxxxxxxxx (7). Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx rozhodnutí xxxxxx. Xxxxxxxx x xxxx, že rozhodnutí Xxxxxx 2001/471/XX xx xxx 8. xxxxxx 2001 o pravidlech xxx pravidelné xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obecné hygieny xxxxx směrnice 64/433/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxx xxxxxxx xx xxx a xxxxxxxx 71/118/XXX x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx produkce xxxxxxxxx drůbežího xxxx x jeho xxxxxxx xx xxx (8) xx x xxxxxxx xx 1. xxxxx 2006 xxxxxxx, xx třeba xxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(21)

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx rozhodnout, zda xxxx xxx produkt xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxx by bylo xxxxx jej tepelně xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x dodržování xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx článku 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX xx xxx 20. xxxxxx 2000 x sbližování právních xxxxxxxx xxxxxxxxx států xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx obchodní xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx (9) se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvádí xxxxx x použití xxxx xxxxxxx údaj x xxxxxxx potraviny, xxxxxx by bez xxxxxx návodu xxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem xxxxxx. Xxxxx návod xx měli provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx podniků brát x xxxxx při xxxxxxxxxxx o vhodné xxxxxxxx odběru vzorků x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(22)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zjišťování x xxxxxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v potravinách.

(23)

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx by xxxx v xxxxx xxxxx xxxxxxx založených xx zásadách XXXXX x dalších xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x potřebné xxxxxxxx xxxxxx vzorků x xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx případech xxxx xxxx xxx nutné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx četnost xxxxxx vzorků xx xxxxxx Společenství, zejména x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx kontrol, xxxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

(24)

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx metodě, a xxxxx by měla xxx x každým xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx referenční metoda. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx vede x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxx harmonizovaného xxxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx plán xxxxxx xxxxxx. Xx xxxx xxxxx umožnit xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(25)

Xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx tyto xxxxxx mohou xxxxxxxx xx nežádoucí vývoj xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nápravných xxxxxxxx xxxx xxx, xxx xx xxxxxx vymkne xxxxxxxx.

(26)

Xx třeba umožnit xxxxxxxxxxx mikrobiologických xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx bezpečnosti xxxxxxxx x potravinářské xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx. Tento xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx x xxxxxxxxx pokrok, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx kontaminace, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx x možné xxxxxxxx hodnocení xxxxx.

(27)

Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx patogenní xxxx x živých xxxxxx, jakmile budou xxxxxxxxxx vyvinuty příslušné xxxxxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx mikrobiální nebezpečí, xxxx. Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.

(28)

Xxxx xxxxxxxxx, xx provádění xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx salmonel x xxxxxxxxxx zvířatech x xxxxxxxxxx x xxxx. Xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) x. 2160/2003 xx xxx 17. xxxxxxxxx 2003 x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx x potravním xxxxxxx (10) je xxxxxxxx, xxx byla xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx xx odpovídajících xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxx maso x xxxxxxx x xxx xx měla xxxxxxx xxxxxxxxx zlepšení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx prvovýroby.

(29)

V xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx naplňovat xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uváděny xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx státy povinny xxxx skutečnost xxxxxxx Xxxxxx a ostatním xxxxxxxx státům.

(30)

Opatření xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x souladu se xxxxxxxxxxx Stálého výboru xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zdraví xxxxxx,

XXXXXXX XXXX XXXXXXXX:

Xxxxxx 1

Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx nařízení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx pravidla, xxxxx musí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx provádění xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx článku 4 nařízení (XX) x. 852/2004. Xxxxxxxxx xxxxx ověří xxxxx xxxxxxxx (ES) x. 882/2004, zda jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, aniž xx dotčeno xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx provádět xxxxx odběry xxxxxx x vyšetření za xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, a xx xxx v rámci xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx bezpečné, xxxx x souvislosti x analýzou rizik.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxx jsou xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x právních xxxxxxxxxx Společenství, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx stanovené x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 853/2004 (11), xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovená v xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 854/2004 (12) x xxxxxxxxxxxxxxx kritéria xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 80/777/XXX (13).

Xxxxxx 2

Definice

Použijí xx xxxx definice:

x)

„xxxxxxxxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, řasy, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx kritériem“ se xxxxxx kritérium vymezující xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx základě nepřítomnosti, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x/xxxx na xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxx/xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx/x xxxxxxxxx, objemu, plochy xx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx, které se xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx na trh;

x)

„xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu“ xx rozumí kritérium xxxxxxxxx xxxxxxxxxx fungování xxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uváděné xx trh. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx kontaminace, xxx xxxxxx překročení xxxx xxxxxxxxxx nápravná xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxxx xxxxxx;

e)

„xxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx identifikovatelných produktů xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx totožných xxxxxxxxx x vyprodukovaných na xxxxxxx místě v xxxxx xxxxxxxxxx produkčního xxxxxx;

x)

„xxxxx xxxxxxxxx“ xx xxxxxx období xxxxxxxxxxxxx xxx datu „spotřebujte xx“, nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx 9 x 10 xxxxxxxx 2000/13/XX;

x)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx nebo výrobcem xxxxxx x xxxxx xxxxxx spotřebě, aniž xx bylo xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx snížení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx;

h)

„xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx“ se xxxxxx xxxxxxxxx určená xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx směrnice Xxxxxx 91/321/XXX (14);

x)

„xxxxxxxxxx určenou pro xxxxxxxx léčebné xxxxx“ xx xxxxxx dietní xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 1999/21/XX (15);

j)

„xxxxxxx“ xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jednou nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx, xxxxx/x xxx/x vybrán/ x xxxxxxx způsoby x xxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx materiálu x který/á má xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx tvořit xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx celku xxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx, který xxxx k xxxx xxxxxx;

x)

„xxxxxxxxxxxxxxxx vzorkem“ xx xxxxxx xxxxxx, v xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxx xx odebrán. Xxx je xxxx xxxxxxx u prostého xxxxxxxxxxx vzorku, xxx xxxxx z xxxxx xxxx xxxx partie xx xxxxxxx pravděpodobnost xxxxxxxx xx vzorku;

x)

„dodržováním xxxxxxxxxxxxxxxxx kritérií“ xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx výsledků xxxxx xxxxxxx X xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx hodnot xxxxxxxxxxx xxx jednotlivá kritéria xxxxxxxxxxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 3

Obecné xxxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikrobiologická xxxxxxxx podle přílohy X. Xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX xxxxx x uplatňováním správné xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x zajištění xxxx,

x)

xxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx podléhající jejich xxxxxxxx xxxx dodávány, xxxxxxxxxxxx x bylo x nimi xxxxxxxxxxxx xxx, xx xx xxxxxx kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx dodržena xx xxxxxxx předvídatelných podmínek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.

2.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx výrobu xxxxxxxx musejí x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podle přílohy XX x cílem xxxxxxxx, xxx xxxx xx xxxxx dobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. To xx xxxx zejména xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx Listeria monocytogenes x xxxxx mohou xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx provádění těchto xxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx pokynů pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 nařízení (XX) č. 852/2004.

Xxxxxx 4

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx založených na xxxxxxxx HACCP a xxxxxxx hygienické xxxxx x xxxxxxx potřeby xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx X.

2.   X xxxxxx xxxxxxxx odběru xxxxxx rozhodnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxx xxxxxxx odběru xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx stanovené x xxxxxxx X. Xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx praxe, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx odběru xxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx povaze a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

Xxxxxx 5

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx

1.   Analytické xxxxxx, xxxxx i xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx X se xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

2.   Xxxxxx xx xxxxxxxxx x míst x xxxxxxxx xxx zpracování xxxxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx kritéria. Xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx se jako xxxxxxxxxx metoda použije xxxxx ISO 18593.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrábějící xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx riziko Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx svého xxxxx odběru vzorků xxxxxxxx vzorky xxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx xxxxx určené xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, musejí x xxxxx svého xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx.

3.   Počet xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxx I může xxx snížen, xxxxx xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx období xxxxxxxx, xx disponuje účinnými xxxxxxx založenými xx xxxxxxxx XXXXX.

4.   Je-li účelem xxxxxxxxx zvláště xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx procesu, xxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx plány odběru xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx X.

5.   Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx používat xxxx xxxxxxx odběru xxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx orgánu xxxxxxxx, že tyto xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx záruky. Xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx alternativních xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xx ně xxxxxxxx, jakož i xxxxxxxxx na xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx procesu.

Používání xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx referenční xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx X a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx stranou xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx XX/XXX 16140 xxxx podle jiných xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxx-xx si xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx podniku používat xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx validované x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx 3, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a jejich xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxxxxx

1.   Xxxx-xx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx všech druhů xxxxxxxxx v xxxxxxx X, musí výrobce xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx, xx xx xxxxx je před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

2.   Xx 1. ledna 2010 není xxxxxxxxxx xxxxx odstavce 1 x mletého xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx vyrobených x drůbežího xxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxx 7

Nevyhovující výsledky

1.   Xxxx-xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx I xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářských xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx potřebných x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xx 4 xxxxxx článku.

Xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zjištění xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx opětovnému xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Mezi tato xxxxxxxx mohou xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx postupů xxxxxxxxxx na xxxxxxxx XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

2.   Poskytne-li xxxxxxxxx xxxxx kritérií xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxx 1 xxxxxxxxxxxx výsledky, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx stažena nebo xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx 19 xxxxxxxx (XX) č. 178/2002. Xxxxxxxx uvedené na xxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx maloobchodu x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin, xxxxx xxx xxxxxxxxx dalšímu xxxxxxxxxx ošetřením, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx partii použít x xxxxx xxxxxx, xxx k xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xx x tomto použití xxxx rozhodnuto v xxxxx postupů xxxxxxxxxx xx zásadách XXXXX x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

3.   Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (MOM) vyrobeného xxxxxxxxxx podle xxxxxxx XXX oddílu X xxxxxxxx XXX xxxx 3 nařízení (ES) x. 853/2004 s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxx xxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx použita pouze x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx (ES) x. 853/2004.

4.   X xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx procesu xx xxxxxxx opatření xxxxxxxxx v příloze X xxxxxxxx 2.

Xxxxxx 8

Přechodná odchylka

1.   Podle xxxxxx 12 xxxxxxxx (XX) x. 852/2004 xx uděluje xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2009 xxxxxxxxx odchylka, xxxxx jde o xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze X xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx výrobcích určených xx xxxxxxxx x xxxxxxx upraveném stavu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxx členského státu.

2.   Členské xxxxx xxxxxxxxxxx tuto xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx oznámit Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxx:

x)

xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx označování x xxxxxxxxxx označení, xxxxx xxxxx být xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx přílohy XX xxxxxx I xxxxxxxx (ES) č. 853/2004, x cílem xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx týkala pouze xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxx, x xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx X;

x)

xxxxxxxx, xxx produkty, xx něž se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, byly xxxxxxxx xxxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx, xx xx xxxxx xx před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx;

x)

xxxxxxx se, xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Salmonella xxxxx xxxxxx 4 x xxx xxxxxxxx xxx přijatelný, xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxx odchylku, xxxxx xxx shledána xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxx 9

Xxxxxxx xxxxxx

Provozovatelé xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx musejí xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx vyšetření. Xxxxxx-xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx výsledkům, podniknou xxx zbytečného xxxxxxx xxxxxxxxx opatření k xxxxxxx situace x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxx 10

Xxxxxxx

Toto xxxxxxxx xx přezkoumá x xxxxxxx na vědecko-technický x metodický xxxxxx, xxxx se vyskytující xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x údaje x hodnocení xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx tělech xxxxx, xxxx, xxx, xxxxxxxxxx, prasat x xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxx 11

Zrušení

Rozhodnutí 93/51/XXX xx zrušuje.

Xxxxxx 12

Toto xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx v Úředním xxxxxxxx Evropské unie.

Xxxxxxx xx xxx dne 1. xxxxx 2006.

Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x celém xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

X Xxxxxxx xxx 15. xxxxxxxxx 2005.

Xx Xxxxxx

Xxxxxx XXXXXXXXX

xxxx Xxxxxx


(1)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx x Xx. xxxx. L 139, 30.4.2004, x. 1.

(2)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 31, 1.2.2002, x. 1. Nařízení ve xxxxx xxxxxxxx (XX) x. 1642/2003 (Xx. xxxx. X 31, 1.2.2002, s. 1).

(3)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 30.4.2004, x. 1, xxxxxxxx v Xx. xxxx. X 165, 30.4.2004, x. 1.

(4)&xxxx;&xxxx;XXXXX/1252/2001. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx, x. 34.

(5)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 62, 15.3.1993, x. 49. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx xxxxxxxxx Komise (XX) x. 445/2004 (Xx. věst. X 62, 15.3.1993, x. 49).

(6)  Úř. xxxx. X 157, 30.4.2004, x. 33, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 157, 30.4.2004, s. 33.

(7)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 13, 21.1.1993, x. 11.

(8)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. L 165, 21.6.2001, x. 48. Xxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxxx 2004/379/XX (Xx. věst. L 165, 21.6.2001, x. 48).

(9)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, s. 29. Xxxxxxxx naposledy xxxxxxxxx směrnicí 2003/89/XX (Xx. xxxx. X 109, 6.5.2000, x. 29).

(10)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. L 325, 12.12.2003, x. 1.

(11)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 55, xxxxxxxx x Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, x. 55.

(12)&xxxx;&xxxx;Xx. xxxx. X 139, 30.4.2004, s. 206, xxxxxxxx x Xx. věst. L 139, 30.4.2004, x. 206.

(13)&xxxx;&xxxx;Xx. věst. X 229, 30.8.1980, x. 1.

(14)  Úř. xxxx. L 175, 4.7.1991, x. 35.

(15)  Úř. věst. X 91, 7.4.1999, s. 29.


XXXXXXX I

Mikrobiologická xxxxxxxx xxx potraviny

Kapitola 1.

Kritéria xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;2.

Xxxxxxxx hygieny xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1

Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

2.2

Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.3

Xxxxxxx výrobky

2.4

Produkty xxxxxxxx

2.5

Xxxxxxxx, xxxxx a výrobky x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxx&xxxx;3.

Xxxxxxxx xxx odběr xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1

Xxxxxx pravidla pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

3.2

Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a v závodech xxxxxxxxxxxx xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx&xxxx;1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx/xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(1)

Xxxxxx&xxxx;(2)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(3)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

1.1

Xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx kojence x&xxxx;xxxxxxxxx určené x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely (4)

Listeria monocytogenes

10

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 11290-1

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.2

Xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx xxx xxx xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

100 XXX/x&xxxx;(5)

XX/XXX 11290-2&xxxx;(6)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;(7)

XX/XXX 11290-1

před xxx, xxx xxxxxxxxx opustí xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx podniku, xxxxx xx vyrobil

1.3

Potraviny určené x&xxxx;xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx L. monocytogenes, xxxx než pro xxxxxxx x&xxxx;xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx&xxxx;(4)  (8)

Listeria xxxxxxxxxxxxx

5

0

100 XXX/x

XX/XXX 11290-2 (6)

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.4

Mleté xxxx a masné polotovary xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.5

Xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx z drůbežího masa xxxxxx ke spotřebě x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.6

Xxxxx maso x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxx než x&xxxx;xxxxxxx, xxxxxx ke xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx údržnosti

1.7

Mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX)&xxxx;(9)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.8

Xxxxx xxxxxxx určené ke xxxxxxxx xx syrova, xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx výrobku vyloučí xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.9

Xxxxx xxxxxxx vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxx xxxx určené xx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xx 1.&xxxx;xxxxx 2006

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

xx 1.&xxxx;xxxxx 2010

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.10

Xxxxxxxx a kolagen

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx během xxxx xxxxxxxxx

1.11

Xxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx&xxxx;(10)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 g

EN/ISO 6579

produkty xxxxxxx xx trh xxxxx doby údržnosti

1.12

Sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (10)

Salmonella

5

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx uvedené xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.13

Xxxxxxxx&xxxx;(11), xxxxx výrobků, x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.14

Xxxxxxx xxxxxxx, vyjma xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx výrobní xxxxxx xxxx složení xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.15

Potraviny xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě xxxxxxxxxx xxxxxx vejce, vyjma xxxxxxx, u nichž xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx riziko xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx ve 25 x&xxxx;xxxx ml

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx doby xxxxxxxxx

1.16

Xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx se xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.17

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.18

Xxxxxxxxx xxxxxx (určená x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)&xxxx;(12)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 x

XX/XXX 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.19

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.20

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx šťávy (xxxxxx k přímé xxxxxxxx)

Xxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxxx xx 25 g

EN/ISO 6579

xxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.21

Xxxx, sušené xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v kapitole 2.2 xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5

0

xxxxxxxxxxx xx 25 x

xxxxxxxx xxxxxxxxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx pro xxxxx&xxxx;(13)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx doby xxxxxxxxx

1.22

Xxxxxx počáteční kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxxx účely xxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx věku xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 xxxx přílohy

Salmonella

30

0

nepřítomnost xx 25 x

XX/XXX 6579

produkty xxxxxxx na xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.23

Sušená xxxxxxxxx kojenecká xxxxxx x&xxxx;xxxxxx dietní xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx 2.2 této xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

30

0

xxxxxxxxxxxx x&xxxx;10 x

XXX/XXX 22964

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.24

Xxxx xxxx x&xxxx;xxxx ostnokožci, xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx

X. xxxx  (14)

1

 (15)

0

při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (XXX): 230/100&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

XXX/XX 16649-3

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx údržnosti

1.25

Produkty xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx množstvím xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

&xxxx;(17)

2

100

xx/xx

200

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx

1.26

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(16)

Xxxxxxxx

9

2

200

xx/xx

400

xx/xx

XXXX&xxxx;(18)

xxxxxxxx uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxx ostnokožců, pláštěnců x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xx E. coli, xxx xx xxxxx vztahuje xx xxxxxx vzorek.

Výsledky xxxxxxxxx vypovídají x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(19).

X. xxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx pro kojence x pro xxxxxxxx xxxxxxx účely:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxx xxx, xxx potraviny xxxxxx bezprostřední kontrolu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx vyrábí, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx poukazují xx nepřítomnost xxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

X. xxxxxxxxxxxxx v ostatních xxxxxxxxxxx určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx a E. coli v živých xxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ xxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx &xx; limit.

Salmonella x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na nepřítomnost xxxxxxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx jednotce xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx sakazakii x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx potravinách xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených xxx xxxxxxx xx šesti xxxxxx xxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxx bakterie,

nevyhovující, pokud xx xxxxxxxxxx této xxxxxxxx xxxxxx v kterékoli xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx tyto požadavky:

1.

zjištěná xxxxxxxx hodnota xx ≤ m;

2.

nejvýše c/n zjištěných xxxxxx se nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X;

3.

xxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx X,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxx se xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxx zjištěných xxxxxx &xx; X.

Xxxxxxxx&xxxx;2. Kritéria xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

2.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxx xxxxxx&xxxx;(20)

Xxxxxx&xxxx;(21)

Xxxxxxxxxx referenční xxxxxx&xxxx;(22)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx

x

x

x

X

2.1.1

Xxxxxxx xxxxxxxx těla xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx aerobních xxxxxxxxxxxxxx

3,5 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

1,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx logaritmická xxxxxxx

2,5 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx úpravě, xxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

2.1.2

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx&xxxx;(23)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

4,0 log XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

5,0 xxx XXX/xx2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 4833

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx před xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx porážky x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

2,0 xxx XXX/xx2 denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

3,0 xxx KTJ/cm2 xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

XXX 21528-2

xxxxxxx xxxxxxxx těla xx xxxxxx, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx procesních xxxxxxx

2.1.3

Xxxxxxx upravená xxxx xxxxx, xxxx, koz x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

2&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx&xxxx;xxxxxxx upraveného xxxx

XX/XXX 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx, ale xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přezkoumání xxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx zvířat

2.1.4

Jatečně xxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

5&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla

EN/ISO 6579

xxxxxxx upravená xxxx xx úpravě, xxx xxxx chlazením

zlepšení xxxxxxx xxxxxxx a přezkoumání procesních xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx původu

2.1.5

Jatečně xxxxxxxx xxxx drůbeže: brojleři x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxx

Xxxxxxxxxx

50&xxxx;(24)

7&xxxx;(25)

xxxxxxxxxxxx xx 25 x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx z krku

EN/ISO 6579

xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kontrol, xxxxxx xxxxxx a opatření xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2.1.6

Xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů (26)

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx původu xxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx v oblasti výběru x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

2.1.7

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (MOM) (28)

počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů

5

2

5 × 105 XXX/x

5 × 106 XXX/x

XXX 4833

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

X. coli &xxxx;(27)

5

2

50 XXX/x

500 KTJ/g

ISO 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a zlepšení v oblasti xxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxx

2.1.8

Xxxxx xxxxxxxxxx

X. xxxx &xxxx;(27)

5

2

500 XXX/x&xxxx;xxxx cm2

5 000 XXX/x&xxxx;xxxx xx2

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx limity xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx jakosti vyšetřovaného xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx, xxx, koňovitých x&xxxx;xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx m a M,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnota &xx; X.

Xxxxxxxxxx v jatečně xxxxxxxxxx xxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx určena xxxxxxx x&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

xxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx&xxxx;x/x&xxxx;xxxxxx,

Xx každém xxxxxxxxxx xx zhodnotí xxxxxxxx xxxxxxxxxx deseti xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxx xxxxxx x.

X. xxxx x&xxxx;xxxxx kolonií xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v mletém xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a mechanicky xxxxxxxxxxx mase (XXX):

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx m a M a zbývající zjištěné xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx se více xxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(29)

Xxxxxx&xxxx;(30)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(31)

Xxxx, xx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.2.1

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx pasterizované xxxxxx xxxxxx xxxxxxx&xxxx;(32)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

&xx;1 XXX/xx

5 XXX/xx

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a prevence xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx

2.2.2

Xxxx xxxxxxxx z tepelně xxxxxxxxxx xxxxx či xxxxxxx xxxxxxxx syrovátky

E. xxxx  (33)

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

x&xxxx;xxxxxxx okamžiku během xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx bakterií X.&xxxx;xxxx &xxxx;(34)

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.3

Xxxx vyrobené xx xxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

104 XXX/x

105 XXX/x

XX/XXX 6888-2

x&xxxx;xxxxxxx okamžiku xxxxx xxxxxxxxx procesu, kdy xx přepokládá xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx příslušná partie xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.4

Xxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx tepelnému xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx,&xxxx;(35) x&xxxx;xxxxxxx sýry vyrobené x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx mléka xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

2.2.5

Xxxxxxxxx xxxxx sýry (xxxxxxx sýry) xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xx silněji xxxxxxx ošetřeného xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx&xxxx;(35)

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 nebo 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx &xx;105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.2.6

Xxxxx a smetana xxxxxxxx xx syrového xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx nižšímu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx

X. coli &xxxx;(33)

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx

2.2.7

Xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx syrovátka (32)

Enterobacteriaceae

5

0

10 XXX/x

XXX 21528-1

xxxxx xxxxxxxxx procesu

kontrola xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx kontaminace

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx; pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxx >105 XXX/x,&xxxx;xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

2.2.8

Zmrzlina (36) a mražené xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

10 XXX/x

100 XXX/x

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby

2.2.9

Sušená xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx potraviny xxx xxxxxxxx léčebné xxxxx určené xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx věku

Enterobacteriaceae

10

0

Nepřítomnost x&xxxx;10 x

XXX 21528-1

konec xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx výroby x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xx-xx v kterékoliv xxxxxxxx xxxxxx určena přítomnost Xxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxxx partie xxxxxxxxx xx E. sakazakii a bakterie xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx každou xxxxxxxxxxxx jednotku xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx vypovídají o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx počáteční xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx účely xxxxxxxx xxx xxxxxxx do xxxxx měsíců věku:

vyhovující, xxxxx xxxxxxx zjištěné xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx příslušné bakterie,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx jednotce xxxxxx.

X. xxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxxxx (ostatní xxxxxxxxx potravin) a koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo se xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi m a M.

2.3   Vaječné xxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán odběru xxxxxx&xxxx;(37)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(38)

Xxxx, xx xxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.3.1

Xxxxxxx výrobky

Enterobacteriaceae

5

2

10 XXX/x&xxxx;xxxx xx

100 XXX/x&xxxx;xxxx xx

XXX 21528-2

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx opětovné xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vyšetření

Uvedené xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx vyšetřovanou xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx vyšetření xxxxxxxxxx o mikrobiologické xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx procesu.

Enterobacteriaceae ve xxxxxxxxx výrobcích:

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

2.4&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(39)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;(40)

Xxxx, xx xxx xx kritérium xxxxxxxx

Xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.4.1

Xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx korýšů a měkkýšů xx xxxxxxxxxx

X. xxxx

5

2

1 XXX/x

10 XXX/x

XXX/XX 16649-3

xxxxx xxxxxxxxx procesu

zlepšení xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XX/XXX 6888-1 xxxx 2

xxxxx výrobního xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z vařených xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx xxxxxxxxxx:

xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx zjištěné hodnoty ≤ m,

přijatelný, xxxxx xx xxxxxxx c/n hodnot xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx jedna nebo xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; X&xxxx;xxxx xx xxxx než c/n hodnot xxxxxxx xxxx m a M.

Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx v krunýře zbavených x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xx schránkami:

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxx ≤ x,

xxxxxxxxxxxx, xxxxx je jedna xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx &xx; M nebo xx xxxx než x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

2.5&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx, ovoce x&xxxx;xxxxxxx x&xxxx;xxxx

Xxxxxxxxx potravin

Mikroorganismy

Plán xxxxxx xxxxxx&xxxx;(41)

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx referenční metoda (42)

Fáze, xx xxx xx xxxxxxxxx vztahuje

Opatření x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

x

x

x

X

2.5.1

Xxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (xxxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx)

X. coli

5

2

100 KTJ/g

1 000 XXX/x

XXX 16649-1 xxxx 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

2.5.2

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zeleninové šťávy (xxxxxx x&xxxx;xxxxx spotřebě)

E. xxxx

5

2

100 XXX/x

1&xxxx;000 KTJ/g

ISO 16649-1 nebo 2

xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx hygieny výroby, xxxxxx surovin

Interpretace xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotku vzorku.

Výsledky xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyšetřovaného xxxxxxx.

X. xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx) a nepasterizovaných xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (určených x&xxxx;xxxxx spotřebě):

vyhovující, pokud xxxx všechny xxxxxxxx xxxxxxx ≤ x,

xxxxxxxxxx, xxxxx se nejvýše x/x&xxxx;xxxxxx nachází xxxx x&xxxx;x&xxxx;X&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx ≤ m,

nevyhovující, xxxxx xx xxxxx xxxx více xxxxxxxxxx xxxxxx > M nebo xx více xxx x/x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

Xxxxxxxx 3. Pravidla xxx odběr xxxxxx x přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx

3.1&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx vzorků x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků

Neexistují-li konkrétnější xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx a přípravu xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx XXX (Xxxxxxxxxxx organizace pro xxxxxxxxxxx) x&xxxx;xxxxxx Codexu Xxxxxxxxxxxx.

3.2&xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx a masné xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x&xxxx;xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx i nedestruktivní xxxxxx xxxxxx vzorků, xxxxx míst odběru xxxxxx a pravidla xxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxx popsány x&xxxx;xxxxx XXX 17604.

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx se odebírají xxxxxxxxx vzorky z pěti xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xx porážkovou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx závodech.

Při xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxx xx Enterobacteriaceae x&xxxx;xx počet xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx upraveného těla. Xxxxxxxxxxxx metodou xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx 20 cm2. Xxxxxxx-xx xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx, z níž xx xxxxxxx vzorek, xxxxx alespoň 100 xx2 (50 xx2 x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxx xxxxxx xxxxxx xxx vyšetření xx xxxxxxxxx xx použije xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx, x&xxxx;xxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 100 xx2 xx xxxxx xxxxxxx xxxxx.

Xxxx-xx xxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx míst xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx upraveném xxxx, xxxx xxxxxxxxxx se x&xxxx;xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených xxx xxxxxxx

Xxx xxxxx xxxxxxxxx na salmonely xx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx namátkové xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx 15 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx xxxxxxx kousek xxxx x&xxxx;xxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10&xxxx;x.&xxxx;X&xxxx;xxxxxx xxxx x&xxxx;xxxx xx xxx xxxxxxx upravených těl xx xxxxxxx před xxxxxxxxxx vytvoří xxxxxx xxxxxx tak, xxx xx xxxxxxx 5 × 25 g konečných xxxxxx.

Xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx vzorků z jatečně xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx jde x&xxxx;xxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx 7 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;852/2004.

Xxxxxxx odběru xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx upravených těl, xxxxxxx masa, masných xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, která xxxxxxxx xxxxx maso, masné xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Den xxxxxx xxxxxx xx každý xxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx dne x&xxxx;xxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx X.&xxxx;xxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů x&xxxx;x&xxxx;xxxxxx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx pro xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx na vyšetření xxxxxx xx xxxxxxx xxx, pokud xxxx xx šest po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

X&xxxx;xxxxxx xxxxxx xxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx snížena xx xxxxxxxxxxxxx, pokud jsou xx xxxxxx po xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx může xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xx uplatňován xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx tento xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx. Četnost xxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xx v rámci xxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, že xxxxxxx, xxxxx jatky xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx salmonel.

Je-li xx xxxx na xxxxxxx xxxxxxx rizik opodstatněné x&xxxx;xxxxxxx-xx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx orgán, xxxxx xxx malé jatky x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxxx v malých množstvích, x&xxxx;xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxx xxxxxx vyňaty.


(1)  n = xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(2)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx 1.1–1.24 xx x&xxxx;xxxxx X.

(3)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(4)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx podmínek xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx:

x&xxxx;xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx za xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx X.&xxxx;xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny x&xxxx;xxxxxxxx xxxxx),

x&xxxx;xxxxxxx, nekrájené x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x&xxxx;xxxxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxx,

x&xxxx;xxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx, jablečného xxxx, xxxx, xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx výrobků x&xxxx;xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxx, xxxx x&xxxx;xxxxxxxxxx, včetně výrobků x&xxxx;xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx,

x&xxxx;xxxxxx mlžů.

(5)  Toto xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx celou xxxx xxxxxxxxx. Provozovatel xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxx xxx dostatečně xxxxx, xxx xxxxxxxx, xx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xxxxxx xx xxxxx doby xxxxxxxxx překročen.

(6)  1 ml xxxxxxx xx naočkuje xx Xxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx 140 mm xxxx xx xxx Xxxxxxx misky x&xxxx;xxxxxxx 90 xx.

(7)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který je xxxxxx, xxxxx není xxxxxxx xx spokojenosti xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx 100 XXX/x&xxxx;xx xxxxx xxxx údržnosti.

(8)  Výrobky x&xxxx;xX ≤ 4,4 xxxx xx ≤ 0,92, výrobky s pH ≤ 5,0 x&xxxx;xx ≤ 0,94, výrobky x&xxxx;xxxxx xxxxxxxxx xxx 5 xxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx spadající xx xxxx kategorie. Je-li xx vědecky opodstatněné, xxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(9)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx mechanicky xxxxxxxxxx xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

(10)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx, x&xxxx;xxxxx xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx prokázat, xx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx doby xxxxx x&xxxx;xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(11)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(12)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx partie xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx vzorků, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxx, xxx xxx předpokládat nejvyšší xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Salmonella.

(13)  Literatura: Xxxxxxxxxx xx xx., X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. Xxx. 86, Xx 2, 2003.

(14)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.

(15)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(16)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxx ryb čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Pomatomidae, Scombresosidae.

(17)  Na xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx jednotlivé xxxxxx. X&xxxx;xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x&xxxx;xx.&xxxx;14 xxxx.&xxxx;6 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;178/2002, xxxxx xxxxx xx má xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(18)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxx: 1. Xxxxx P., Valle X., Xxxxxxxxx S., Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx involved in xxxx decomposition. X.&xxxx;XXXX Xxxxxxxx. 1996, 79, 43–49.

2. Xxxxxx G., Xxxxxx C., Xxxxx X., Xxxxxxxxx S., Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx in xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx (Pleuronectes xxxxxxxx) and whiting (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx). X. XXXX Xxxxxxxx. 1999, 82, 1097–1101.

(19)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx vyšetření xxx rovněž xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxxxxx HACCP xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx procesu.

(20)  n = počet xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= počet jednotek xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(21)  U bodů 2.1.3–2.1.5 se x&xxxx;xxxxx X.

(22)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx příslušné xxxxx.

(23)&xxxx;&xxxx;Xxxxxx (x&xxxx;x&xxxx;X)&xxxx;xx vztahují pouze xx vzorky odebrané xxxxxxxxxxxx metodou. Denní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx vypočítá tak, xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jednotlivého xxxxxxxx xxxxxxxxx, a poté xx xxxxxxxx průměr xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(24)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx 50 xxxxxx xx získá x&xxxx;10 xx sobě xxxxxxxx vzorkování xxxxx&xxxx;xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxxx x&xxxx;xxxxx nařízení.

(25)  Počet vzorků, x&xxxx;xxxxx xx určena xxxxxxxxxx salmonely. Xxxxxxx x&xxxx;xxxx být xxxxxxxxxxx xx xxxxxx zohlednění xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. X&xxxx;xxxx tímto přezkumem xxxxx členské xxxxx xxxx xxxxxxx s nízkým xxxxxxxxxx xxxxxxxx používat xxxxx xxxxxxx x.

(26)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx maso xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxxx výrobku xxxxx xxx 24 hodin.

(27)  E. coli xxx slouží jako xxxxxxxxx fekální xxxxxxxxxxx.

(28)&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx oddělované xxxx (XXX) xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxx&xxxx;XXX xxxxxx&xxxx;X&xxxx;xxxxxxxx&xxxx;XXX xxxx 3 xxxxxxxx (XX) x.&xxxx;853/2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(29)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx m a M.

(30)  U bodu 2.2.7 xx x&xxxx;xxxxx X.

(31)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(32)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx zpracování x&xxxx;xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(33)&xxxx;&xxxx;X.&xxxx;xxxx zde xxxxxx jako xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(34)&xxxx;&xxxx;X&xxxx;xxxx, které xxxxxxxxxxx xxxx X.xxxx, xx počet xxxxxxxx X.xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;x&xxxx;xxxx, xxxxx xxxxxxxxx růst X.&xxxx;xxxx, xx xx obvykle xx xxxxx období xxxxx.

(35)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxx, u nichž xx xxxxxxx schopen xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx nepředstavuje riziko xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(36)&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxx.

(37)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx jednotek xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx leží xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(38)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.

(39)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x&xxxx;x&xxxx;X.

(40)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xx nejnovější xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(41)&xxxx;&xxxx;x&xxxx;= xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxx; c = xxxxx xxxxxxxx vzorku, jejichž xxxxxxx xxxx mezi x&xxxx;x&xxxx;X.

(42)&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxx příslušné xxxxx.


XXXXXXX II

Xxxxxx xxxxx xx. 3 xxxx. 2 xxxxxxxx:

specifikace xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx produktu, xxxx xxxxxxxxx xX, xx, xxxxx soli, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx systému, při xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, možností kontaminace x xxxxxxxxx xxxx údržnosti, x

xxxxxxxxxx xxxxxxxx vědecké xxxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx.

Xx-xx xx xx základě xxxxxxxxx xxxxxx nutné, provede xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxx:

xxxxxxxxxxx matematické xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxxx faktorů xxxxx xxxx přežití xxx xxxxxxx mikroorganismy x xxxxx xxxxxxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismu xxxx xxxx xxxxxx v produktu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,

xxxxxx x xxxxxxxxxx růstu nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx související x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a skladování.