Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.08.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze xxx 17. xxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Evropské xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxxx

x) maso, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina a xxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx názvem technologického xxxxx uvedeným v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění na xxx kromě údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx ve věku xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "kráva" xx xxxxx označit xxxxx xxxx ze xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx formou otisku xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx bez hlavy, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, které xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx masa xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxx tepelnou úpravu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, uzením xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx obalem xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx pojivové tkáně x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx opracovaný xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx naražený v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx x technologickém xxxxx xxxxx polotovar5) x homogenizovaného xxxx, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Členění xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx druhy x xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6 x této vyhlášce.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo masného xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek nebo xxxxx polotovar xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento požadavek xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x celkového xxxxxx xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x xxxxxxx jsou x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx masa musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci trhu6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, ze kterého xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx označen xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna ze xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx kombinace xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx vyrobena jen x xxxxxxx xxxx xx x masa xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x opakovaně xxxxxxx opracovávat, pokud xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx všech xxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx dodáním xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx xxxxxxxxxx prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou se xxxxxxx xx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx plži, plazi x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní xxxxxxxx a xxxxxxx názvy se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx stanovenými x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 10 k xxxx vyhlášce.

§18

Požadavky xx jakost

(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx musí vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se tepelně xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx je xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx trh xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód určující xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx vejcích podle xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který vyjadřuje xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx uchovávají x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, a to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx gallus xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx nekolísavé xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané emulgací xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět xx xxx xxxxx uzavřená x neprodyšných xxxxxxx x uchovává xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických norem x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), g), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx maso

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení xxxx xxxxxxxxxx druhem nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx mladého xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, krávy

telecí maso

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx k výkrmu, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx nejvýše 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 měsíců

králičí maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x o jehož xxxxxxxxx nezávadnosti bylo xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx masa na xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Základní xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výsekového xxxx lze nahradit xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx balení

do 1000 g

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx a xxxxx vytavený xxx

x) xxxx a vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) vůně x xxxx - čerstvé xxxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx křehký, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx po ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - barva na xxxx růžová, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x chuť - po čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x nákroji - xx xxxx barva xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx bílými xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx rozmístěné ve xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, výrobek xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně o xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - pružná, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; ojedinělé, xxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky jsou xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx koření

c) vůně x xxxx - xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx je vychlazený xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx vůně xx xxxxxx a uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - aromatická xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x mozaice xxxxxx xx závadu; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx na xxxxxx

x) vůně x xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxx, xxx patrných xxxxxx částí

Tabulka 3

Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxxx xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách a xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; průměrně až xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - červená, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v nákroji x vypracování - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x slaná; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx na xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx použité paprice x k okrajům xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx zrna xxxxxx,

x) vůně a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx po xxxxxxx; xxxxxxxx nakyslá chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží špekáček

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený tuk

d) xxxx x vůně - příjemná po xxxxxxx uzenině a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx šťavnatý

drůbeží debrecínský xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x masa xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx xx nákroji - xxxxx vypracovaný, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, maso xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, soudržná,

b) xxxxxx na nákroji - na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx čerstvou xxxxxxx; xxxxxxx, jemně xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx křehký

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,

b) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně tuhý

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx vepřovém mase, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx vepřového xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx x chuť - příjemná, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x barva - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,

x) chuť x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx vepřový xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - tužší kašovitá, xx řezu xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx na složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - masný xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled a xxxxx - maso xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, povrchově xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x xxxx červené x zelené xxxxxxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

čistá xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

(% hmot. nejvíce)

obsah xxxx

(% hmot. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx a xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx

Xxxxxx na divoko

30,0 % xxxx. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx čistých svalových xxxxxxxx - nejméně 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a chuť - typická pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gumy xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx sloupce x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx odpovídající vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx a druhové xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx synonymum xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx obchodních xxxxxxxx / vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx tmavá

Chňapal

velký

Aprion

virescens

Stříbrnice

atlantská

Argentina

silus

Smuha

královská

šedá

Argyrosomus

regius

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx australský

Štitník

kukaččí

rudý

Aspitrigla

cuculus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxx mořský, Mořský xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Merlúza nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) tento xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus spp., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx obecný, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Petra, Zeus xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Callinectes xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx spp., Portunus xxx., Scylla spp., Xxxx spp., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Arcidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 do 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx, x platném znění.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí pravidla x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx trh, x platném znění.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx I xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

7) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.