Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze xxx 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx maso, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx z nich, xxxxx a xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, zákona x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx a přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx jatečně upravených xxx zvířat, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx těl,

c) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx krve, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx získaná x xxxxxxx upravených xxx xxxxxx nebo xxx bourání masa,

e) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Evropské xxxx2).

§3

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx u masa, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx údajů uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx z farmové xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k této xxxxxxxx tabulky 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx názvem technologického xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx nelze označit xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx v §4 xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "býk" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx pouze xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X samic x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx umístěné xx xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx u xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx částí x xxxxx vykrvovacího xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí na xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx vcelku x xxx xxxxx.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízeno x xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, xxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX VÝROBKY X MASNÉ XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 °C x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx hodnotu aw(max.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 °X x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým obalem xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické opracování xxxxxxx x který xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný,

k) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 x této xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx v technologickém xxxxx masný xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx druhy x skupiny

Členění xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v technologických xxxxxxx se pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx požadavek xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx výrobek méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného masa x celkového xxxxxx xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (název živočišného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) masem".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 a 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x částí jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx razítek. V xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx části, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Povrch xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

Technologické požadavky

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx nebo xxxxx xxxx, musí být xxxx vložením do xxxxxxxxxxx obalů chráněny xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx kombinace základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového xxxx xx vyrobena xxx x vepřové kýty xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx výběrové xxxx celosvalové, u xxxxx třídy standardní xxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x určený x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx je zakázáno xxxxxxx x opakovaně xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracován xxxx surovina pro xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx zmrazení a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx musí xxx tepelně ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 °X působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx nejpozději x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx rozbalení x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx po nakrájení x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx účelem xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx xxxxxxxxxx prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxx být bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zabalení x xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel potravinářského xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v místě xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxxx před dodáním xx xxxxx prodeje.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.

ČÁST XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, plazi x žáby,

b) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní xxxxxxxx x xxxxxxx názvy xx xxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, platí xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 6.

(2) Čerstvé produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta může xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x skladují xx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí uvádět xx trh xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se uvádí xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx z

a) xxxxxx xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve volném xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v souladu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx jiných druhů xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx vodné fázi xxxxxxxxxx ocet a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx uvádí v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x uchovává xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), h), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce a xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Jurečka x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Přípustná záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso x balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx maso,

Balené xxxxxxx xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masa xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

hovězí maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx VII xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxx produktů pocházejících x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x zvěře x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Základní xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx přední (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx technologického celku x označení výsekového xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx kosti).

Tabulka 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / bez kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % u 20 ks balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a masných xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, křehká, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx je xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx převážně o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu masově xxxxxx, obsah jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; po xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx je vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx po ohřátí xxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná

c) vůně x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x nákroji - xx řezu barva xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 cm, x výrazně bílými xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx šťavnatý

gothajský salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Požadavky xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně odděleného xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných xxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx xxxx

x) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, směrem x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, ojedinělé xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx závadu; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; chuť přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xx vybrané trvanlivé xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně odděleného xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx až xxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzduchových xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný až xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - barva xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, na xxxxx xxxxxx a xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, pružná,

b) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x slaná; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx řezu xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx až xxxxxxx xx xxxxxxx paprice x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

drůbeží debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx barvy po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx oddělené xxxx,

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) vzhled v xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, pružná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová až xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - jemná, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, jemně xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx salám xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) xxxx x chuť - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx křehký

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé až xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x chuť - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx soudržné

c) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx a barva - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx lichoběžníkovitého xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, jemně kořeněná, xxx xxxxxx pachů x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,

x) xxxx x vůně - xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, uzený vepřový xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x vůně - xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - masný xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx pálivost v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové maso xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa nebo xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx xxxx nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % hmotnostních

Chalupářský guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x konzervě xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx patrny a xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx tuku na xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx menší dutinky, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití barviv, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gumy xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované produkty xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

do 2000 g

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 350 x

- 10 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx odpovídající vědecký xxxxx podle xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx součást xxxx xxxx vědecký název xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, pokud xx xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Vědecký xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx jméno

a) xxxxxxx jméno

b) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx obchodní označení: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx nebo Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Alternativně je xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx pargus

Soltýn

obecný

středomořský

Sphyraena

sphyraena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Štítník

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Kanic

půlměsíčný

Variola

louti

Mečoun

obecný

Xiphias

gladius

Pilobřich

ostnitý

Zeus

faber

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x čeledí Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx z čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých přísadách, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x g nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx doplňován.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx pravé a xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Rady (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.