Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 16.12.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx dne 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona č. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické požadavky, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx jatečně upravených xxx zvířat, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx sádlem nebo xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx zvěře xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě údajů uvedených x přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí

a) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu na xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, zda xx xxxxx x xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx označí jeho xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx uvádění xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx býk" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 měsíců x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" je xxxxx označit xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X samic x xxxxxxx musí xxx xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x prasnic včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx formou otisku xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx trh stažené x xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, zabalené xxxx nebalené musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx částí v xxxxx vykrvovacího xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxx xxxxx balené.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez hlavy.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx balené.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou úpravu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C po xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou výrobek xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx zvířat bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx polotovar5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx druhy x skupiny

Členění masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx masné xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx slovy "x (název xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx je tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x musí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx nebo společně xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 k této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového xxxx xx vyrobena xxx x xxxxxxx xxxx xx z masa xxxxxxx kýty.

(5) Šunky xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx výrobě xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx maloobchodu, xxxxxx xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx x chlazeném xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx a opakovaně xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx jiného typu xxxxxxx xxxx pokud xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx všech xxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny a xxxxxx před dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující po xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx zbytečného prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zabalení a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx datum xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, plazi x xxxx,

x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x druhu, xxx xxxxxx chutí x pachů.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobky x nich xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo zmrazených xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxx musí být xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx produkty rybolovu x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx nesmí xxxxxx xx trh společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXX ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, která se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx nosnic x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x souladu x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx dosah xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx xxxxxx na xxx pouze xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx informací v xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a j) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx pozdějších předpisů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x nich.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., kterou se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce a xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Přípustná záporná xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x balené xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks balení

do 1000 x

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masa xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Označení masa xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx skotu

maso xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 měsíců

kozí maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců

králičí xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx xxxx získáno x o jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx dělení xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx žebro, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x označení xxxxxxxxxx xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx kosti).

Tabulka 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx masné xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx opracovaný

trvanlivý fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, křehká, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až tmavě xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a vůně - příjemná po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného masa x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx drobné dutinky x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - čerstvé xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na skusu xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx ohřátí výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, po ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - barva na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx čerstvé xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xxxxx xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx tučné suroviny, xxxxxxxxxxx rozmístěné ve xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx ve spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x vypracování - na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně x xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x drobné xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxx a vypracování - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, řez xxxxxx, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx xx ojedinělé xxxxxx, měkké kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx části xxxx xxxxxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx po koření x uzení; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx tuhá

b) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně x xxxx - aromatická xx intenzivní po xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xxxxxxx zrn převážně x velikosti xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx zrna xxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x slaná; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx surovin xxxx převážně o xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika bez xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx řezu xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx až červená xx xxxxxxx paprice x k xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, soudržná

c) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený tuk

d) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině a xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, po xxxxxx na xxxxx xxxxxxx šťavnatý

drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx barvy po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj hladký, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx až xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - příjemná, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná

drůbeží*) šunkový xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx aspikem xxxx xxxxx xx připouští,

c) xxxx x xxxx - příjemná po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, maso xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na nákroji - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx patrny xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx čerstvou xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx růžově šedá, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní šťávě

vepřové xxxx

x) vzhled - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, hovězí xxxx

x) vzhled - xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové maso

a) xxxxxx x xxxxx - kompaktní xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité koření xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx masa

vepřové maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x vůně - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený vepřový xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) konzistence - tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x vůně - xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo s xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx semen x paprik se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná

Maďarský xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené zeleninové xxxxxxx v červenohnědé xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí maso, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně zahuštěná,

c) xxxx a xxxx - xx xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. nejméně)

čistá xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx tuku

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx maso xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx masa, jednotlivé xxxxx xxxxxx a xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá menší xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití barviv, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x gumy euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, upravené produkty xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 písm. x) nebo x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx sloupci x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Sciaena xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxx: vroubený

Kanic

červenohnědý

červený

Epinephelus

morio

Kanic

hnědotečkovaný

Epinephelus

chlorostigma

Kanic

žlutomodrý

Epinephelus

flavocaeruleus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tuňák

černý

Euthynnus

lineatus

Tuňák

malý

atlantický

Euthynnus

alletteratus

Tuňák

východní

Euthynnus

affinis

Štítník

šedý

Eutrigla

gurnardus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus xxxxxxxxxx x Clarias garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxxxx xxxxxxxx označení: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tyto názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: potoční

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1x) xxxxx název: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Ginglymostoma spp., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Echinorhinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx název: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Chinoectes spp., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Chobotnice

obecná

Octopus

vulgaris

Chobotnice

Octopus xxx., Xxxxxxx spp., Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx spp., Aequipecten xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Symplectoteuthis, Xxxxxxxxx x Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Sepiella xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 69/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

376/2025 Xx.,&xxxx;xxxxxx se xxxx vyhláška č. 69/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx výrobky, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

x xxxxxxxxx od 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x výrobků x hovězího masa, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Příloha X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) č. 1224/2009 x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx zemědělství x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.