Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.10.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016 do 31.12.2025.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx dne 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx přímo použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx se x xxxxx a přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXX

§2

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x farmové xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování potravin xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x dále xxxxxxxxx podle živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu na xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx druhu xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, zda se xxxxx x zvěřinu xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx názvem xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx starších než 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "býk" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 měsíců.

(4) Xxxx "xxxxx" je xxxxx označit xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné označit xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx samičího pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxx žlázy odstraněny, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx otisku xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx se u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se uvádí xx xxx xxxxxxx x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx nebalené musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x třásní masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx či xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené droby xx xxxxx na xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez hlavy, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, které xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx je xxxx přímo xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x mleté xxxx balené.

XXXX XXXXX

XXXXX VÝROBKY X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx ve všech xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, u kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X a xx xxxxxxxx dalších skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým opracováním xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) obsahem tuku xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh v xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo podle xxxxxx uvedených x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx výrobek nebo xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této vyhlášce. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení o xxxxxxxx organizaci trhu6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx být xxxx části, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Povrch xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx kombinace základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového masa xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx z xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy výběrové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx standardní xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x xxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x opakovaně xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx tepelně ošetřeny xx xxxxx částech xx teplotu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 °X působící xx xxxx nejméně 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními živočichy xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx stanovenými x xxxxxxx obchodních xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.

(4) Solené xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx je xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

ČÁST XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se uvádí xx vejcích xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), xx xxxxxx x

x) metody xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx dosah slunce, xxx nekolísavé xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx okyselující xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj o xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx uvádí v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx xxxxxx xx xxx pouze uzavřená x neprodyšných obalech x uchovává xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve xxxxx xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. xxxxxx 1998 o postupu xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti, x xxxxxxx znění.

§24

Zrušuje se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x balené čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx maso

do 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx masa xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, ze xxxxx maso xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x výkrmu, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso jehňat xx xxxx nejvýše 12 měsíců

kozí maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří nejvýše 12 xxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx xxxx získáno x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x zvěře x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Základní xxxxxxxxxxxxx celky hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x označení výsekového xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx označením - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx fermentovaný

konzerva

polokonzerva

masný xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx rozsahu a xxxxx vytavený xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutinky x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu masově xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) vůně a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx hladký, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxx, po čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná

c) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, nesmí xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx - xx řezu barva xxxxxx růžových kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 cm, x výrazně bílými xxxxxxxx tučné suroviny, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, změny barvy, xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná

šunkový salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, výrobek na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; patrny částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký

Tabulka 2

Požadavky xx některé xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných a xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx vzduchové dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxx kroužek pod xxxxxx do 3 xx

x) vůně a xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx vláčný

turistický xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx tmavší; xxxxxxx masově xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx v xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, měkké a xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - aromatická xx intenzivní xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - pružná až xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a vypracování - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

herkules

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na skusu xxxxxxx vláčný xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně o xxxxxxxxx do 6 xx, bez xxxxxxx xxx obalem,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x okrajům xxxxxx; tuková xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x xxxxx; příjemně xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx tukových nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx na řezu xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx až xxxxxxx xx xxxxxxx paprice x x xxxxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxx, xxxxxx zrna xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, soudržná

c) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle až xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený tuk

d) xxxx x vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx a použité xxxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 mm

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, křehký

drůbeží xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso,

připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx a vypracování - xx řezu xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx přípustná,

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx jemný

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, dovolují xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) šunkový xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, případně x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 mm ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský salám

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na nákroji - na xxxx xx vychlazený výrobek xxxxxx masové růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) xxxx x chuť - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx šťávě

hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý běložlutým xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx aspikem; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx xxxx, aspik xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx a chuť - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, jemně kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; chuť xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x tučného masa xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx x vytaveného xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X pastovitá,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s ložisky xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Pasta z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x vůně - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na složení x smyslové xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - masný xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, paprice x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná, sladkokyselá, xxxxx pálivost x xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled a xxxxx - maso xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, povrchově xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx pečeném xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxx zahuštěná,

c) xxxx x chuť - xx xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x drůbežího masa

Výrobek

obsah xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % hmot.

Pasta x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx tepelné úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % hmot. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % hmotnostních.

obsah zeleninové xxxxxxx: nejméně 4,5 % hmotnostních

Chalupářský guláš

10,0

obsah xxxxxxx xxxxxxx 12 % hmot.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx na řezu xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x polotovary x xxxx, upravené produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx pasty a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury

Obchodní označení xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx odpovídající xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx sloupci x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx sloupci x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové jméno

a) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigla cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Mořský xxx, Okoun mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chilský xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx druhové xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxxxx obchodní označení: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx použít tento xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Isurus xxx., Xxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx, Alternativně xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx xxx., Mithrax xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny druhy

Rak

Euastacus xxx., druhy z xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Jasus xxx., druhy x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Aristeidae, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Garnely

Langusta

zelená

Panulirus

gracilis

Krab

kamčatský

Paralithodes

camtschaticus

Listorožec

Scyllaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Sepiella xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Mactridae, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 do 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Informace

Právní předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

376/2025 Xx.,&xxxx;xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 69/2016 Sb., o xxxxxxxxxxx na maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2026

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném znění.

2) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. června 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx, v xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/ES x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z hovězího xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, pokud jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího masa, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx, x platném xxxxx.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx I xxx 7.1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx znění.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx xxx některé xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.