Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 16.06.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze dne 17. xxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 písm. x), x), g) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx členění podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx krve, určené xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx získaná x xxxxxxx upravených xxx zvířat xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) masem x farmové zvěře xxxx x farmově xxxxxxx zvěře,

g) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Členění xx xxxxx x skupiny xx u masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, uvedeno x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx z farmové xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu podle přílohy č. 2 x této xxxxxxxx tabulky 3, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx zvěře,

c) xxxxxxxx xxxx názvem technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, xx kterému xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx xxxxx označit xxxxxx technologického xxxxx, xx označí jeho xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Jako "býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "jalovice" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx maso xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) X samic x xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx umístěné na xxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx se xxxxx xx trh stažené x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx vpichu, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx výsekové xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí na xxx xxxxx balené.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx a spotřebiteli xx nabízeno x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx xxxx přímo nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x xx případně xxxxxxx skladovacích podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx definovaných xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity vody xx xxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx plus 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx xxxxxxx chladu,

i) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, pasterovaný,

k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x bílkovin rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx metodami založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x mělněného xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx být naražený x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

o) xxxxxxx tepelně opracovaný xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) masným xxxxxxxxxxx x technologickém xxxxx masný xxxxxxxxx5) x homogenizovaného xxxx, xxxxx xx uváděn xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx masné xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx xxxx podle xxxxxx uvedených v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx masného xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx polotovar xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje na xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, může být xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx slovy "x (název živočišného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x kterých xxxx x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Šunky vyrobené x xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "šunka", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx části, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx části, xxxx xxxx a kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx masných výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 k této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, zejména xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx není xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxx x vepřové xxxx xx x masa xxxxxxx kýty.

(5) Šunky xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxx standardní xxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobek dodaný xx xxxxxxxxxxx, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx surovina pro xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx zmrazení a xxxxxxx opracování xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich rozbalení x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx rozbalení.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx prodeje x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, živí ostnokožci, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, plazi x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení x xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vědeckých xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx vyhlášce.

§18

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, platí xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx v obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x nesolené, xxxxx vody v xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a skladují xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx uvádět xx xxx společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se uvádí xx vejcích xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxx xxxx8), xx xxxxxx z

a) metody xxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx xxxxxx v xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx nosnic xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Vejce ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx dosah xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x rozmezí xx xxxx 5 °C xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx jiné okyselující xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 k této xxxxxxxx.

(3) Údaj x xxxxxx xxxxxxxx se x polotuhých xxxx xxxxxxxxxxxx studených ochucených xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§23

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx maso

Výrobek

Hmotnost balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, ze xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxx maso

maso xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx k výkrmu, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx věku nejvýše 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx krokodýlů, xxxxx xxxx xxxxxxx x x jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu x xxxxxxx a xxxxx x farmového chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze nahradit xxxxxxxxx označením - xxxxxx maso přední (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx polotovar

do 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a vůně - příjemná po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutinky x ojedinělá xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek šťavnatý, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) vzhled x nákroji - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený tuk, xxxxxx nezpracovatelných částí, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu výrobku,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná

šunkový salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx ve spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx šťavnatý

gothajský salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx a uzení, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Požadavky xx některé trvanlivé xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx se ojedinělé xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) vůně a xxxx - aromatická xx xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx řezu x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk v xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx do 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx koření x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx tuhá

b) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem x xxxxxx tmavší; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti do 6 mm, ojedinělé xxxxxx ve velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx nejsou xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxx, bez patrných xxxxxx částí

Tabulka 3

Požadavky xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxx až xxxx

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva řezu xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 mm, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx vzduchových xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek vláčný, xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - barva xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně odděleného xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx tukových a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika xxx xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xx řezu xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx červená xx použité xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně kořeněná, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx špekáček

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx světle xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní částice xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, jemná pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx na skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek jemný

drůbeží xxxx, drůbeží strojně xxxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině x po drůbežím xxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) šunkový xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxx, případně x tmavšího xxxx, xxxxx 10 až 50 xx xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský salám

drůbeží xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, soudržná,

b) xxxxxx na xxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x slaná

drůbeží xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Požadavky xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

hovězí maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a chuť - příjemná, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - maso křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx přiměřeně slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

vepřové xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X pastovitá,

c) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně slaná, xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx a vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) chuť x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx vepřový xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx kašovitá, xx řezu mírně xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x cibule, xxxxxxxxx xxxxxx semen x xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx na divoko

hovězí xxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx zeleninové xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) vzhled - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (celá xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně zahuštěná,

c) xxxx a xxxx - xx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx vybrané xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % hmot. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso nejméně 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx čistých svalových xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) vzhled x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, rovněž xxxxxxxxx menší dutinky, xxxxxxxx xxxx. aspikem

c) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x tenkých xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

do 2000 x

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých xxxxx produktů xxxxxxxx x akvakultury

Obchodní xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 a xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 písm. x) xxxx x), xxxxx je ve xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx odpovídající vědecký xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, pokud xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních označení / vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ombrina.Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx latinský xxxxx použít xxxxx xxxxx: Trigla xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Okoun mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Chilský xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus xxxxxxxxxx x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Beluga

Tolstolobik

bílý

Hypophthalmichthys

molitrix

Tolstolobec

pestrý

Hypophthalmichthys

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Robalo xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Myliobastis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Kranas xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název :Okouník xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: velkooký

Tuňák

žlutoploutvý

Thunnus

albacares

Lipan

obecný

podhorní

Thymallus

thymallus

Lín

obecný

Tinca

tinca

Vidlatka

černoskvrnná

Trachinotus

baillonii

Kranas

obecný

Trachurus

trachurus

Stavrida

Trachurus

trachurus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Scylla xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx spp. druhy x čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx druhy

Rak

Euastacus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Pandalidae, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea spp., Xxxxxxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Lolliguncula, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Xxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Sepiella xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 250 do 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx maso, v xxxxxxx znění.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. října 2011 x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Příloha X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx společné xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Nařízení Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx zemědělství x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.