Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x balenou xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Mikrobiologické požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným v částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují mikrobiologickým xxxxxxxxxx, se v částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, jejich xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxx účely xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, při xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, že bude xxxxxx. V xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx vzorky s xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx vzorků potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxx xxxxxx použití xxxxxxxx, xx xxxx co xx záchytnosti, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx technické xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí jako xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx sníženou xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx v části 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
a) xxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
b) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x mykotoxiny stanovené x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
c) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx jiné xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx způsobené mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) se xxx xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního hygienika XXX, uveřejněný pod x. 75/1990 ve xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx jsou stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx potravin:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu, xxxxxxxxx tepelně opracované, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být před xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné kuchyňské xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smíchání x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obchodně xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny neurčené x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 g
 
masné xxxxxxx x aw xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/g
Pseudomonas xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
negat/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx hmotnosti zkušebního xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx jiných xxx Salmonella xxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxx xxxx Salmonella xxxxxxxxxxxx xxxx xxx od xxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x potravinu, která xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) a xxxx xxxx balením x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx B. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx mezofilní xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx bakterie
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
 
 

neurčené x přímé spotřebě
106/g
 

určené x xxxxx spotřebě
105/g
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx původu a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx č. 2
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx***/
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx vzorkování
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx šarže (xxxxx), xxxx část xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, která xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, provádí xx vyšetření odděleně xxx každou xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx. Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobku, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx jejich hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx, a xx x počtu x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx platí xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx každý xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxx x rozhodném xxxxx c, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx znak tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, xxxxxxx M xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx c.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, tj. xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx posouzena xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x množství xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx připouští u xxxxx vzorků, xxxxx xx nižší xxxx xx xxxxx c;
c xxxxxxxx číslo, xx. xxxxx vzorků x xxxxxx x, u xxxxx xx připouští xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx vzorků x výběru n xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), je hodnota x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Hodnoty m, X jsou xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx shodu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx jednotky xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx;
- v xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx tekutin technikou xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 značí xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 ml vzorku;
b) Xxxx xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx xxxx x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx se roztírá xx xxxxxx, očkují xx x xxxxxxx xxxx dvě paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, přičemž: 0a xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0a xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x značí xxxx xxx 10/xx vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0c značí, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x značí xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx méně než 50/xx vzorku nebo &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx čarou xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx tekutin metodou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v 10 xx vzorku;
- x xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x 25 x xxxx x 25 xx vzorku; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx aplikaci plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx nevyhovující stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků z xxxxxx x xxxx xxxxxxxx hodnota vyšší xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx příklad č. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx zjištěny xxxxxxx xxxxx xxx x a xxxxx xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx nebo více x předepsaných xxxxx (xxx příklad č. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx je x xxxxx xxxxxx z xxxxxx x stanoven xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů, xxxx xxxx x = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. b)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u dvou xxxxxx, x tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sledovaných xxxxxxxxxxxxxx x navážky 25 x interpretace: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx při požadavku xxxxxxxxxxxxx těchto mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx byla xxxxx xxxx její xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx mikroorganismů x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx výrobě nebo xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx). Výrobce (xxxxxxx) xxx zjištění xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx kontrolou xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx na příklad x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. V xxxxxxx, xx xx překročení xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx nevyhovující šarže xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování je xxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxx účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s níž xx kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům,
b) operativní xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) posouzena xxxx vyhovující, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx stoupajícím n xxxxxxx Xx klesá
<: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
<: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Počet xxxxxx xxxxx než x může být xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem není xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m. Xxx xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxx s xxxxxx x až x, xxxx hodnoty 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx < 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/xx.
Xxx xxxxxxx, xxx x je xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx za šikmou xxxxx po xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx xxxxxxx 3 x 3/3,3. Požadavek xx xxx zmírněn xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, xxxxx x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x může xxx xxxxxxx i xxx xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vyšetření xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o správné xxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx nepřesahuje xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 x xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příslušného plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx postupů a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxx xxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx sterility (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by se xxxxx za xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 až 10xxxxx xxxxxxxx při 35 °X xx 37 °X k xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxx - čerstvé i xxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx masné výrobky


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx a porcované xxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx výrobky


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Xxxxxxxxx xxx (xxxxx xxxxx)


x

c

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, zmrazené a xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
POZNÁMKA: Výrobky x mělněných ryb xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx přísadami (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

2

103

5.104
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "polokonzervy"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v oleji, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované nebo x konzervačními xxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx sušené


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

2.102
3.2. Majonézy x majonézy ochucené, xxxxxx včetně omáček, xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

mikroorganismů





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx XXX






M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx výrobky: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Salmonella

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.8. Mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx, xxxxx, dezerty


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, tzv. šlehačka x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx apod.


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně výrobků xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Kvasinky

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx candidum

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x x přísadami


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx sýry x xxxx strouhané (včetně xxxxxxx balených)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Xxxxx sýry xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Plísně

5

2

102

103
4.11. Máslo x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx jiné než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX ZMRZLINY A XXXXXXX XXXXX


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx a xxxx xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Plísně

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, brambory, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x houby


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (kyselé x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx určených pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Potencionálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Kokos xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx přípravu xxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Dětská xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxx složkou
8.3.1. Dětská výživa xxxxxx xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx určená ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x převařené x xxxx zchlazené xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x náplní


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

x

x

X

Escherichia coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

103

104

Koliformní bakterie

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx xxxxxx apod.)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Plísně

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Escherichia coli

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx tvarohovou, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, buchty x xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Cukrářské xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Výrobky xxxxxx xxxxxxxxxxx náplněmi (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx krémy x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx a zmrazené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku apod.


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Plísně

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.103

Plísně

5

3

103

104
10.2.2. Sušené xxxxxxxxxx xxxxxxx instantní


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky zmrazené


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx balení


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Med xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


n

c

x

M

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, čokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Pivo


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0b

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx xxxxxx XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx skladování


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0a

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx x přísadami, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, POKRMŮ, TEKUTÉ XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxx vody


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Tekuté kořenicí x xxxxxxxxxx přípravky


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X XXXXXX XXXX X INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x ovocné xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx a xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX XXXXXXX, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX S XXXXXXXXX OBSAHEM XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx)


x

c

m

X

Koliformní bakterie

5

2

102

5.102

Plísně

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Salmonella

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x domácí přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx apod.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou i xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx vlastní xxxxxx, pomazánky, pěny, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 9)

2

1

102

103

Bacillus xxxxxx

2

1

103

104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé xxxxxxx xxxxxxxxx v potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, dresinky, omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx (nesterilované xxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. přílohové xxxxxxxx, knedlíky s xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx polotovary čerstvé, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, hamburgery)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Staphylococcus xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) náhradní xxxxxxxx,
x) sůl xxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinky,
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
m) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých xxxxxx
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
91/99 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x účinností od 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx v xxxxxx x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx od 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
9) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx tolerují xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56 0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 XXX 56 0081 xxxx nahrazeny XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx nejvýše pravděpodobného xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56 0089) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
ČSN XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56 0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56 0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX ISO 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso a xxxxx výrobky. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií kultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
ČSN ISO 10560 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 2293 (56 0122) Maso x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií, xxxxxxxx x plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx druhů rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Při xxxxxxxxx této xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56 0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
ČSN XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx označování na xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) pro xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx symbol Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx a/nebo uzených xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx x xxxxxxxx Staphylococcus xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxx měsíců x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx za měsíc.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx zjištěný obsah xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx přídatných xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx sýrů ochucených x s xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x řád vyšší.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx povrchu kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Xxxxxxx xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x jejich xxxxxx použití.
27) Nesleduje xx u výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
29) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx řád xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x vaječnou xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".