Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou pitnou xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické požadavky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx vyhovují mikrobiologickým xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxx počet xxxxxx, skupin x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx jen xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx, kterým xx xxx účely xxxx vyhlášky xxxxxx xxxxx, při xxxxxx xxxxxxxxx vzorek xxxxxxxxxxxx xxxxx má stejnou xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výběr, xx něhož jsou xxxxxxxx vzorky s xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx objem, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické normy, xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, přesnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx výsledků xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x danému xxxxx, xx sníženou xxxxxxx hodnotou xxxx xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x B. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxx xxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx x xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx sterilitou xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx množit (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Ministerstva zdravotnictví x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx republiky - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.
§6
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Stráský x. x.
Xxxxxxx k xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxx plánů vzorkování (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx xxxx stanoveny x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx obecně xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxx xx xxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx až xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x vroucí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx neurčené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx jejuni/coli

 
 
potraviny určené x xxxxx spotřebě
negat/25 x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx výrobky x xx nižší xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
104/g
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě
10/g
Salmonella xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
negat/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx spp.
všechny xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx aureus
 
 
potraviny neurčené x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x přímé xxxxxxxx
102/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx spotřebě
negat/25
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x potravině, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx xxx xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx upuštěno, jde-li x xxxxxxxxx, která xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx svým xxxxxxx x xxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx riziko.
Část B. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie potravin
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
105/g
 

nikoli x xxxxx spotřebě
106/g
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
 
 

živočišného xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
105/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
106/g
 

určené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx potraviny x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
růst plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx okem

Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx potravin
Nejvyšší mezní xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
5. Aplikace xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, která xx xxxxxxx z xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx odděleně xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx nebo předepsaným xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxx vzorek odebírá xxxxxxxxx jednotka výrobku, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xx jejich xxxxxxxxx xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "výběrová xxxxxxxx"), kdy se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx vyberou xxxxxx x xxxxx, a xx v počtu x náhodným xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx odběr xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dávky se xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx každý znak xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, tj. xxxx vzorkování;
c) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x, X, xxxxxxx M xx povoleno x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx symbolů:
n xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx šarže xxxxxxx (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx xxxxx, tj. xxxxx xxxxxx x xxxxxx n, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx pouze xxxxxxx x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx hodnota x vyjádřena xxxxx x hodnota M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx normách. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou počítání xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx vzorku, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku určeném x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 značí nejvýše 20 mikroorganismů x 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo x 1 ml či 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 xx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, inokulum 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, xxxxxx xx a xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx x xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0a značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx &xx; 10/g xxxxxx) 0c xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 0,2 ml xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 5/ml vzorku) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku. (0x xxxxx xxxx než 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/g xxxxxx)
- x objemu vzorku xxxxxxx k vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle nula; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx xxxxxx;
- x navážce xxxx xxxxxx vzorku určených x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx navážky nebo xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x následným xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx: Dávka xxxx xxxx xxxx se xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx interpretuje xxxx nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x byla xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X pro xxxxx xxxx xxxx x předepsaných znaků (xxx xxxxxxx č. 1);
6.2.4.2. u xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx zjištěny xxxxxxx xxxxx než x x xxxxx xxxx xxxxx M, x xx pro xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx x = 0, x xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. b)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X xx proškrtnuto, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: u xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x interpretace: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx znak)
n
c
m
M
5
2
103
104
zjištěno: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx, u tří xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx c
Příklad x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx z xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx určitých xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx určené x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx však xx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x dalším xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. o xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx výrobě xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx takto xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x využitím xxxxxxx xxxxxxxxxx kontrolních bodů) x x xxxxxxx xxxxxxxxx překročení. Při xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx potravin x xxxxx. V případě, xx xx překročení xxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x potravin, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx vzorkování:
a) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx údajem x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxxx x xxxxxxxxx čísle x x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plánu xxxxxxxxxx přísluší xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vyjadřující xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x xxx xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx její část xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) operativní xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pravděpodobnosti jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; x = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx x
(x)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
&xx;
60,0
0,01
&xx;
70,0
&xx;
&xx;
Xx 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 bude xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx výběru x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx n xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx ještě vyhovujících xxxxxxxx v %
&xx;: Xx menší než 0,005

Xxxxxxx x. 5
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
&xx;
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
&xxxx;
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
&xxxx;
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: zastoupení ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx menší xxx 0,005

Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro xxxx xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx xxxxxx
7.1. Počet xxxxxx xxxxx než x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m. Pro xxxxxxx, kdy x xx vyjádřeno xxxx xxxx s xxxxxx x xx d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/xx
0x
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/xx
0x
&xx; 15/xx
0x
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
Pro případy, xxx m xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx za šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Požadavek xx tak xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x trojnásobně xxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx původce onemocnění x potravin uvedené x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť x xxxxxx případech xx xxxxx ani xxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, x to za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o xxxxxxx xxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x xxxxx případě xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxx 3 x se xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx.
8. Zkoušení xxxxxxx opracovaných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx postihnout xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; jejich xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx dodržením stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx za podmínek xxxxx xxxxxx, znamená, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xx 102. Xxxxxxxx xxxxxxxx sterility xx provádí před xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX PODSKUPINY POTRAVIN
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A VÝROBKY X DRŮBEŽÍHO XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX
1.1. Xxxx, xxxx porcované, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx drobů - čerstvé i xxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx masné výrobky


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, určené x tepelné xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-
2.4. Výrobky x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných xxx xxxxxx x tepelné xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami (xxxx. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx přísad (kaviár, xxxx, sardelová xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky xxxx.)


x

x

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxx výrobky xxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx kravské xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků


n

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0d

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX






X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 18)




10/0,1 xx
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní bakterie

5

0

0b

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Mléčné pudinky, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx v xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx: xxx xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky fermentované, xxxxxx, čerstvé xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx z podmáslí, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.


x

c

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (termizované) xxxxxxx xxxxxx výrobků ochucených x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102
4.10. Sýry
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Plísně 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.6. Tavené sýry xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx mikroorganismů 21)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx máslo


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Plísně

5

2

102

5.102
6.2. Emulgované xxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X ZELENINA, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x její xxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x xxxx
7.2.1. Xxxxxxx obsahující předvářenou (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, houby, ovoce


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx ovoce


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx konzervované
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx určených pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx xxxxx apod.


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Plísně

5

2

0x

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Potencionálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXX Z XXXXXXXX, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx přípravu xxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104
8.2. Instantní xxxxxx x krupicové xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, cereálně-mléčná, xxxxxxxx x ovocnou xxxx jinou složkou
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Staphylococcus aureus

5

1

0x

102
8.3.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx tekutině


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Těstoviny
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených xxxx x náplní


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s náplní


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx


x

c

x

X

Escherichia xxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Dehydrované sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx


x

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103
8.6.3. Sójové xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena rostlin x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, dýňová, xxxxx xxxxxx apod.)


n

c

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelném xxxxxxxxxx (xxx, pohanka, xxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, corn xxxxxx, xxxxxxxxxxx, ochucené, xxxxx x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

1

102

103

Salmonella 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx xxx xxxxx x šroty x xxxxx xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxx tvarohovou, povidlovou, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx nebo xxxxxx


x

x

x

M

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Dětské xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

50

5.102

Plísně

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

5.102

Xxxxxx

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x pudinkovými xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, smetanovými xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx počet mikroorganismů

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Xxxxxx

2

1

102

103
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x dezerty x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx xxxx.


x

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové knedlíky, xxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx typu chips (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X XXX
11.1. Xxxxx a tekuté xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx balení


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
11.2. Xxx xxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102
12. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Enterobacteriaceae

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, polevy


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Enterobacteriaceae

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x nápoje x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

0

10

-

Xxxxxxxx 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0c

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Nealkoholické xxxxxx sycené XX2 x nesycené
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx době xxxxxxxxxx


n

x

m

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx ovocné xxxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Kvasinky

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Nápoje x xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx složkou


n

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X PŘÍPRAVĚ XXXXXXX, XXXXXX, POKRMŮ, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxx cereus

5

3

103

105

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

104

5.104

Bacillus cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX A INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx xxxx, xxxxxx směsi x xxxxx x xxxxx xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

104

105
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x výjimkou xxxxxxxx x kakaových


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X POTRAVINY X XXXXXXXXX XXXXXXX XXXXXXXXXX XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x přísadami


x

x

x

X

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx xxxxxx (z xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx)


x

x

m

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx kultury (xxxxxx pro kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Mlékařské kultury x xxxxxx přípravě xxxxxxxx xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-
18.3. Jedlá xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx faktorů x xxxxxxxx denní dávkou 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, vitaminů, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Vícesložkové xxxxxxxxx x posílení organismu, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx diety xxxx.


n

x

x

M

Celkový xxxxx mikroorganismů

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. XXXXXXX STUDENÉ X XXXXX KUCHYNĚ
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, obložené chlebíčky, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, nakládané xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, pěny, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Escherichia xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx jídel xxxxxxxxxxxxx xx službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉM XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary)


x

x

x

X

Koliformní bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, x kombinaci se xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x aromata,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) sůl kuchyňská (xxx bylinných xxxxxx xxxx xxxxxx zeleniny),
x) xxxxx oleje xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) nečokoládové xxxxxxxxxx,
x) xxxx pražená x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx složení, technologii xxxxxxxx k jejich xxxxxx x své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx antimikrobiálních xxxxx apod.) jsou xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx předpis č. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx redakčním xxxxxxxx v xxxxxx x. 38/99 Sb.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty x xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Nesleduje xx u xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx nižší.
7) Sleduje xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx odběru vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x část 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 4833 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
ČSN XXX 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 25 °C.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX ISO 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Staphylococcus xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7937 (56 0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6391 (56&xxxx;0097) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X na xxxxxxxxxx.
ČSN 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného xxxxxxx x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX ISO 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX ISO 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx opracované poživatiny x hermeticky uzavřených xxxxxxx. Stanovení xX.
XXX ISO 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7251 (56&xxxx;0107) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxx pravděpodobného počtu.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
ČSN ISO 5541/1 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Mléko - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů - Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56 0122) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx a plísní.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56 0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Horizontální xxxxxx xxxxxxx x stanovení xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx
16) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx aureus x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx dvěma xxxxxx za měsíc.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx zvláštní xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx přídatné.
20) U xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší.
21) X xxxxxxxx xxxx ochucených x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hodnoty x řád vyšší.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx hodnoty x = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Nehodnotí xx x xxxxxxx.
25) Sleduje xx u xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx a jejich xxxxxx použití.
27) Xxxxxxxxx xx x výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Nesleduje xx x výrobků xxxxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx jako xxxxxx syrovou potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Xxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím xxx "Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".