Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx stolní xxxx, xxxxxxx kojeneckou xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x mikrobiologické vyšetřování
§2
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v částech 1 x 2 xxxxxxx této xxxxxxxx.
(2) Xxx kontrolu x hodnocení, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví xxxxx xxxxxx, skupin a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, než xx xxxxxx v části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx jen za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem, kterým xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, při xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případech a xxx haváriích xx xxxxxx odebírají xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxx účely xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož xxxx xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx záměrem, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx libovolný xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Xxxxx xx pro xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy, xxxx xxx při xxxxxx použití doloženo, xx xxxx co xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x danému xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx tolerované xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. a X. x v tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx stanovené x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. xxxxxxx,
x) xxxxxxxx mezní hodnoty xxx xxxxxxxxxxx toxiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 2 xxxxxxx,
c) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x xx v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxx zdraví xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky xxxxxx nepřítomnost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xx xxxxx za xxxxxxxx oběhu xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vyvolávajících xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx se xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Stráský x. x.
Příloha x xxxxxxxx č. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx účely této xxxxxxxx se obecně xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx ohřevu, a xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx až xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.
Xxxxxxx č. 1
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 g
|
|
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
|
< 100/g
|
||
Pseudomonas xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
10/g
|
||
Salmonella xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
xxxxx/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx ostatní xxxxxxxxx*/
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxx spp.
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
102/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
negat/25
|
|
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (enteropatogenní sérotypy)
|
|||
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx za xxxxxx čarou
aw: vodní xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x obsahem xxxx x potravině, xxxxxx xxxxxx xx nuly xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx salmonel jiných xxx Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx paratyphi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (pečením, xxxxxxx apod.) x xxxx xxxx balením x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx riziko.
Část X. Xxxxxxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé spotřebě
|
106/g
|
|
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx původu
|
107/g
|
|
rostlinného xxxxxx
|
108/x
|
||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
103/g
|
|
Escherichia coli
|
|||
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx kulturní xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx fermentované složky
|
|||
potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou výživu
|
|||
neurčené x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
107/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx viditelný xxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx část nebo xxxxxxx.
5.2. Xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx šarží, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku xx xxxxxx jednotlivý xxxxxx xxxxxxx xxxx předepsaným xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx je xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx ze vzorkovaného xxxxx. Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx jednotky, xxxx. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx jejich xxxxxxxxx xx objemu).
6. Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx xx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx její xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x xxxxx, x xx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků a xxxxxxxx, xxxxx platí xxx odběr vzorků, xxxxxx zkoušení x xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx jako xxxx xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx xxxxxxxx:
x) výčet xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx předepsaných x xxxxxxxxx (výčet xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx xxxx tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, přičemž X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx určený k xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx xxxx kontrolovaná xxxx) xxxx posouzena xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx xx připouští x všech vzorků xxxxxx x;
X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxx u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xx rovná x;
x xxxxxxxx číslo, tj. xxxxx xxxxxx x xxxxxx n, x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx X.
Xxxxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx hodnota x, (X xx xxxxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxxx nulou x xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zkoušek. Xxxxxxxxxxx meze pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx vyjádření x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx x 1 xx vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako mikroorganismy xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx vzorku, 5.103 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 mikroorganismů x 1 x xxxx v 1 xx vzorku;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx xx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 ml či 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, xxxxxx xx x xxxxxxx xxxx dvě xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxx x až x, xxxxxxx: 0a xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0a značí xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx méně xxx 10/xx vzorku xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x značí, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vzorku (0x značí xxxx xxx 5/xx xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx. (0x xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx nebo &xx; 50/g xxxxxx)
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx u xxxxxxxxxxxxx tekutin xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; např. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 10 xx vzorku;
- x navážce nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx celé xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx nepřítomnosti mikroorganismů x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků zkoušení xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x jednoho xxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx n xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx x, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x x nižší xxxx xxxxx X, x to pro xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x případech, xxx je x xxxxx xxxxxx z xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. b)/ xxxx xxxx x příslušným xxxxxxx x xx x nebo xxxx 0/10 xx 0/25 xx 0/1 x X je xxxxxxxxxxx, xxxx u xxxxxxx xxxx více xxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismy prokázány (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: u jednoho xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx hodnoty X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
2
|
103
|
104
|
zjištěno: xxxxxxx xxxxxxxxx m xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/ml, 7.103/xx, 1.104/ml xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx znak)
n
|
c
|
m
|
M
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
zjištěno: x jednoho xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx z navážky 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x navážce (xxxxxx) xxxxxx určené k xxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx šarže xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, maximálně však xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx nakládání x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx hodnot, xxxxx mikroorganismů x x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx určený okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx zjištění xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení tolerovaných xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x zábraně xxxxxxxxx překročení. Xxx xxxxxxxxxx nejvyšších xxxxxxx xxxxxx rozhodne xxxxxxxxx xxxxx státního xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. V případě, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx nevyhovující xxxxx xxxx její xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx vzorkování xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru n x údajem x xxxxxxxxx xxxxx c x jeho xxxxxxxx xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx plán xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx její část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x statisticky xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx x. 3
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx jednotek (ekvivalentních xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x roven 5; xx stoupajícím x xxxxxxx Xx xxxxx
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
Xxxxxxx č. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 2; n = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
&xx;
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx jednotek x %
&xx;: Xx menší xxx 0,005
Xxxxxxx x. 6
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: x = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx nevyhovujících xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx vyhovujících xxxxxxxx x %
&xx;: Xx menší než 0,005
7. Xxxxxxxx nižšího xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx šarži. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x. Xxx xxxxxxx, kdy x xx xxxxxxxxx jako xxxx s xxxxxx x xx d, xxxx hodnoty 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/g xxxx < 30/xx
|
0x
|
&xx; 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x nebo &xx; 150/ml.
|
Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx určeném x xxxxxxxxx, jak je xxxxxx xx šikmou xxxxx po čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx nebo hmotnosti xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx. Toto ustanovení xx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x potravin uvedené x tabulce č. 1 části X, xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxx hmotnost xxxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx nesnižuje.
7.2. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x může xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx posoudit xxxxx, x xx za xxxxxxxxxxx, xx dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx x správné xxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxx x tomto případě xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx jako ještě xxxxxxxxxx, pokud zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 m.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 m xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 2 přílohy.
8. Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx potravin Plány xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx neuvádějí, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx botulotoxinů xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx plánem xxxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je pro xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx za podmínek xxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X až 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx obchodní sterility xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx 2
XXXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX XXXX, ZVĚŘINA X DALŠÍ DRUHY XXXX
1.1. Xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, včetně xxxxx - xxxxxxx i xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx masa xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx výrobky tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Bakterie xxxxxxxx kvašení | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky obchodní xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (kromě xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx části, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx
x | c | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Xxxxxxx x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných xxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Xxxxxxx marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | c | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Xxxxxxxxxx balené xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx rybí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)
n | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx pasterované xxxx x xxxxxxxxxxxxx přísadami
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Xxxxxxxx x majonézy ochucené, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. XXXXX A XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý xxxxxx
n | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
mikroorganismů | ||||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Mléčné výrobky xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx XXX
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
4.5. Xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
M | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 xx |
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 0 | 0d | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, mléčné, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx mléčné pudinky, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Pudinky, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x prášku: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx fermentované, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, podmáslí, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx mléko, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx apod.
n | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx a x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx sýry, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxxxxxxxx (včetně xxxxxxx xxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 102 |
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx vakuově xxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX XXXXX
x | c | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. JEDLÉ XXXX A OLEJE
6.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx lisované za xxxxxxx ("xxxxxxxx")
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx xxxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx spotřebě
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Kvasinky | 2 | 1 | 103 | 104 |
Plísně | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
x | c | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Sušená xxxxxxxx a ovoce
7.3.1. Xxxxxx zelenina x houby
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx ovoce
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, xxxxxxxxxx, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x xxxxxxxx) včetně xxxxxxx určených xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sterility.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
n | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Jádra xxxxxxx skořápkových plodů
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX ROSTLIN
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, moučné směsi xxx xxxxxxxx těst
n | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Xxxxxx xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Dětská xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Staphylococcus aureus | 5 | 1 | 0d | 102 |
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx tekutině
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s náplní
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, luštěniny
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (plátky, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Sójové xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pastérované
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx rostlin
8.7.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, dýňová, xxxxx xxxxxx apod.)
n | x | x | M | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx apod.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Naklíčená semena xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, extrudované, ochucené, xxxxx a xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx apod.
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx xxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx pečivo
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Dětské xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské a xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx, tukovými, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x xxxxxx
x | c | x | M | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Kvasinky | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo zdobené xxxxxxxxxxx xxxxxx, smetanovými xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxx, xx spotřebě xx xxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx, tzv. xxxxxxxx x prášku apod.
x | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Xxxxxxx x brambor
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Xxxxxx bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx (xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx apod.)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ SLADIDLA X XXX
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx pro drobné xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. KAKAO, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Enterobacteriaceae | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | x | m | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, XXXX, XXXXXXXX
13.1. Xxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx a xxxxxx přírodní, vína xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 20 % xxx.
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Xxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. NEALKOHOLICKÉ XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Kvasinky | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. DEHYDROVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx po tepelné xxxxxx xxxx po xxxxxxx vroucí xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
n | c | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, XXXXX XXXXXX A XXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX A XXXXXX XXXX X INSTANTNÍ XXXXXX
17.1. Xxxxxxx x xxxxxx čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x nápoje x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
18. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX SŮL OCHUCENÁ XXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Potraviny xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx a x přísadami
x | x | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Tekuté přípravky xxxxxxxxxx pektin (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
18.2.1. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
x | c | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0b | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx bázi xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, v xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Vícesložkové přípravky x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx apod.
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX STUDENÉ X TEPLÉ XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx i xxx xxxxxxxx (např. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky vlastní xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Escherichia xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Sulfitredukující xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve službách xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx cereus | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx směsi x xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx pokrmů (nesterilované xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | x | m | X | |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zmrazené (xxxx. xxxxxxxx kulinárně xxxxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Část 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx potraviny
x) xxxxxxxx (o xxxxxx xxxxxxx nad 20 % xxxxxxxxxx),
x) xxxx,
x) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) náhradní sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx tuky,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx polev),
x) xxxxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) káva xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx teplých nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, neboť pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx x xxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) jsou xxxxxxxxx xx mikrobiologicky xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Sb.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
2) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx hodnoty o xxxxx xxx nižší.
7) Sleduje xx pouze x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxx živočišného původu.
9) U xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
10) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
11) Sleduje xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 a část 7 XXX 56 0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx přípravu ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX ISO 7954 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7932 (56 0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
ČSN XXX 8523 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 6391 (56 0097) Maso x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Změna x 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Část 1: Odběr vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx a příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx.
XXX ISO 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu.
XXX ISO 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Mikrobiologie - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx enterocolitica.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků x ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX ISO 5541/1 (56 0113) Xxxxx x mléčné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
XXX ISO 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
XXX XXX 10560 (56 0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda).
XXX XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx postup xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx XXX ISO 7937 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxxx konfirmace podle xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx botulonických xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
ČSN EN XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Listeria monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich použití, xxxxxx označování na xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx jako vyhovující xx xxxxx xxxxxx Xx
15) stanovuje xx xxx x xxxxxxx mas
16) X xxxxxxx x přísadou xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx kouřem se xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší x xxxxxxxx Staphylococcus aureus x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx zjištěný v xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X po dobu 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, jejich označování xx obalech, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx přídatných xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx přídatné.
20) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) U xxxxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí hodnoty x xxx vyšší.
22) Xxx xxxxxxx x tvarohem xxxx xxxxxxx x = 5, c = 2, x = 3.102, X = 103.
23) Nesleduje xx x výrobků xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. x) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx potravin xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
29) U xxxxxxx obsahujících jako xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
30) Sleduje xx u výrobků x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx flavus", xxxxxx xx jím též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".