Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

294/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1
Mikrobiologické požadavky a mikrobiologické vyšetřování §2 §3
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §4
Závěrečná ustanovení §5 §6
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx balenou pitnou xxxx, balenou stolní xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx a balenou xxxxxxxx xxxxxxxxx vodu xxxxxxx xxxxxxxx předpis. 1)
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 x 2 xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Pro xxxxxxxx x xxxxxxxxx, zda xxxxxxxxx vyhovují mikrobiologickým xxxxxxxxxx, se x částech 1 a 2 xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, skupin x xxxxx mikroorganismů, xxxxxx xxxxxxxxxx x mezní xxxxxxx. Nižší xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxx v části 2 xxxxxxx, může xxx xxxxxxxx xxx za xxxxxxxx stanovených x části 1 xxxxxxx.
§3
(1) Xxxxxx se odebírají xxxxxxxx výběrem, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky rozumí xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. V epidemiologicky xxxxxxxxx případech x xxx haváriích se xxxxxx odebírají výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx účely xxxx xxxxxxxx rozumí xxxxx, xx xxxxx jsou xxxxxxxx vzorky x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx.
(2) Pokud xx pro xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx záchytnosti, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, se sníženou xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx překročeny tolerované xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx potravin x části 2 xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 část X. a X. x x tabulce č. 2.
(2) Potraviny xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
x) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a X. přílohy,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx stanovené x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
c) xxxx xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx metabolity xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než xxxxxxxxx x xxxxx 1 x tabulkách č. 1 x 2 přílohy, x to v xxxxxxxx, xxxxx by xxxxx ohrozit zdraví xxxx,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx zjištěny xxxxxxxxx xxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xx pro xxxxx této xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx xx xxxxxxxx oběhu xxxxxx (část 1 bod 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§5
Xxxxxxx xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx x xxxxxx obaly, a xxxxxxxx x částce 71/1991 Xx.
§6
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxx x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Část 1
XXXXXXXXX XXXXXX X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx specifikovány ve xxxxx xxxxx vzorkování (část 2).
2. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx X. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx hlavní xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx sterilní.

Tabulka x. 1
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx A. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25 x
Xxxxxxxxxxx perfringens

 
 
potraviny xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a dětskou xxxxxx
102/x
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
 
všechny xxxxx xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25 x
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxx 0,92
&xx; 100/x
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

&xxxx;
xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
10/x
Xxxxxxxxxx xxx.
xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx
xxxxx/50 x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx*/
xxxxx/25 x
Xxxxxxxx xxx.
xxxxxxx potraviny
negat/25 x
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě
105/g
 
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

x xxxxx spotřebě
102/g
 

nikoli x přímé xxxxxxxx
103/x
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

&xxxx;
&xxxx;
xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x přímé xxxxxxxx
xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx/25 x
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx čarou
aw: xxxxx xxxxxxxx xx vnitřní xxxxxxxx xxxxxxxxx (měřitelný xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx xxxxxxx x obsahem xxxx x xxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Při xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx Salmonella xxxxx xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být od xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upuštěno, jde-li x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx svému xxxxxxxxxx a kuchyňskému xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxxxx xxxx.) x xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx nepředstavuje xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx kažení
Mikroorganismus
Kategorie xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx hodnota
Aerobní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;

x xxxxx xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
106/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
108/x
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
 
 
potraviny xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu
105/g
 
k xxxxx xxxxxxxx
103/x
Xxxxxxxxxxx coli

 
 
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
104/x
&xxxx;
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
10/x
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ke kulturní xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx potravinách xxxxxxxxxxxx fermentované xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx pro kojeneckou x dětskou výživu
 
 

neurčené x přímé spotřebě
106/g
 

určené x přímé xxxxxxxx
105/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx
107/x
&xxxx;

xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
108/x
Xxxxxxxx
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
107/x
Xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
103/x
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx součástí xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxx plísní xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2
Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx potraviny
negat***/
Mykotoxiny - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ neprokazatelné xxxxxx XXXX
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Vzorkovaným xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx (dávka), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx dodávka, xxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx.
5.3. Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx kusový xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nekusových xxxxxxx.
5.4. Vzorek xx xxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx xx vzorkovaného xxxxx. Pro účely xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, popř. xxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxxxx xxxx jiné xx jejich hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se provádí xxxxxxxxx xxxxxx výběrem (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), xxx se x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx v části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výběru x xxxxxxx x.
6.1. Xxx výběrové xxxxxxxx xx vyberou vzorky x xxxxx, x xx v počtu x xxxxxxxx výběrem (§3 xxxx. 1).
6.2. Xxxxxx požadavků x xxxxxxxx, které platí xxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) xxxxx xxxxx xxxx skupin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx k xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx každý xxxx xxxxx o xxxxxxx xxxxxx x a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) pro xxxxx znak tolerované xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x, X, xxxxxxx X xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx x.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx určený x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx rozhodnout, xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxx její xxxxxxxxxxxx xxxx) bude xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx;
x xxxxxxxx mikroorganismů, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxx vzorků xxxxxx n;
M xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xxxxx připouští u xxxxx xxxxxx, xxxxx xx nižší xxxx xx rovná c;
c xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx vzorků z xxxxxx n, u xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx M.
Pokud xx x xxxxx xxxxxx x výběru n xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M se xxxxxxxxxxx), xx hodnota x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx m, X jsou stanoveny xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx meze xxx xxxxxxxxx shodu xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Jako xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx počítání xxxxxxx; xxxx mikroorganismy xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx vzorku xxxxxxx x vyšetření, jak xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx po xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx tekutin technikou xxxxxxxxxx filtrace; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 mikroorganismů x 10 ml xxxxxx;
x) Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 xx či 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx nebo x 1 xx xx 0,2 ml ředění 10-1 xxxxxx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx 1 ml xx zalévá xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xx x xxxxxxx xxxx dvě paralelní xxxxxx. Xxxxxxxxx xx xxxx nula s xxxxxx x až x, přičemž: 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx být prokazatelné xxx xxxxxx 1 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0a xxxxx xxxx xxx 1/xx xxxxxx) 0x xxxxx, xx mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 vzorku (0x xxxxx méně xxx 10/ml xxxxxx xxxx &xx; 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (0x značí xxxx xxx 5/ml xxxxxx) 0x xxxxx, že xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při roztěru 0,2 ml xxxxxx 10-1 xxxxxx. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k vyšetření, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx; xxxxxxxxx se u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
- x navážce nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx uvedeny xx xxxxxx čarou po xxxxx xxxx; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx tekuté xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním na xxxxxxxx půdy x xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zkoušení xxx aplikaci xxxxx xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx část xx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xx interpretuje xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, pokud:
6.2.4.1. x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx nebo xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. x většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, byly xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx x x nižší xxxx xxxxx M, x xx xxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx č. 2);
6.2.4.3. v xxxxxxxxx, xxx xx u xxxxx xxxxxx z xxxxxx n stanoven xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx c = 0, x xx xxxxxxxxx /xxxxx 6.2.3. b)/ xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 a X je xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxx xxxxxxx x. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Xxxx xxxxxxxxxx (pro jeden xxxx)
x
x
x
X
5
1
102
103
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx 5.103/x xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx X
Xxxxxxx x. 2:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
x
x
X
5
2
103
104
xxxxxxxx: xxxxxxx maximálně m xxxxx x xxxx xxxxxx, x xxx xxxxxx xxxxxxx 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/ml xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Xxxx xxxxxxxxxx (xxx jeden xxxx)
x
x
x
X
5
0
0/25
-
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 g xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx určené k xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx mikroorganismů
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, maximálně xxxx xx nejvyšších mezních xxxxxx, xxxxxxxx příslušný xxxxx státního xxxxxx x xxxxxx nakládání x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx tolerovaných xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x x dalším xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx hygienicko-sanitačních xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (dovozce) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx příčin překročení (xxxxxxx na příklad x využitím systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx xxxxxxxx příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx nejvyšších mezních xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx, vydá xxxxxxxxx orgán státního xxxxxx příkaz k xxxxxxxxx nevyhovující xxxxx xxxx její části.
6.2.6. Xxxxxxxx plánu xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx výběru n x xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx x x jeho účinnost xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx tento xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, x níž xx xxxxxxxxxxxx šarže xxxx její část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.

Xxxxxxx x. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
x = 0; n = 10
xxxxxxxx % xxxxxxxxxxxxxx jednotek x xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx. xxxxx xxxxxx xxxxx rozsahu n
(p)
5
10
1,0
0,95
0,90
2,0
0,90
0,82
3,0
0,86
0,74
4,0
0,82
0,67
5,0
0,77
0,60
10,0
0,59
0,35
20,0
0,33
0,11
30,0
0,17
0,03
40,0
0,08
0,01
50,0
0,03
<
60,0
0,01
<
70,0
<
<
Pa 0,95 (první xxxxx xxxxxxx x. 3): x 95 případech xx 100 xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vzorku) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xx rozsah výběru x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx xxxxx než 0,005

Tabulka x. 4
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx zastoupení nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 1; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,92
0,74
0,53
0,34
0,19
0,09
0,03
0,01
&xx;
1
0,95
0,87
0,70
0,50
0,31
0,17
0,08
0,03
0,01
&xxxx;
2
0,90
0,83
0,66
0,47
0,29
0,16
0,07
0,02
&xx;
&xxxx;
3
0,86
0,79
0,62
0,44
0,27
0,15
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
4
0,82
0,74
0,59
0,41
0,25
0,13
0,06
0,02
&xxxx;
&xxxx;
5
0,77
0,70
0,55
0,38
0,23
0,12
0,05
0,01
&xxxx;
&xxxx;
10
0,59
0,53
0,41
0,27
0,16
0,07
0,03
0,01
&xxxx;
&xxxx;
20
0,33
0,29
0,21
0,13
0,06
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
30
0,17
0,14
0,09
0,05
0,02
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,06
0,04
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení nevyhovujících xxxxxxxx x %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005

Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
xx
 
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
0,99
0,94
0,84
0,68
0,50
0,32
0,16
0,06
0,01
1
0,95
0,94
0,89
0,79
0,64
0,47
0,29
0,15
0,05
0,01
2
0,90
0,90
0,85
0,75
0,60
0,43
0,27
0,13
0,04
<
3
0,86
0,85
0,81
0,71
0,57
0,40
0,24
0,12
0,04
 
4
0,82
0,81
0,76
0,67
0,53
0,38
0,22
0,10
0,03
 
5
0,77
0,70
0,72
0,63
0,50
0,35
0,20
0,09
0,02
 
10
0,59
0,58
0,55
0,47
0,36
0,23
0,12
0,05
0,01
 
20
0,33
0,32
0,29
0,24
0,16
0,09
0,03
0,01
<
 
30
0,17
0,16
0,14
0,11
0,06
0,02
<
<
 
 
40
0,08
0,08
0,06
0,04
0,02
<
 
 
 
 
50
0,03
0,03
0,02
0,01
<
 
 
 
 
 
60
0,01
0,01
0,01
<
 
 
 
 
 
 
70
<
<
<
 
 
 
 
 
 
 
pd: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx jednotek x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005

Tabulka č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx dávky xxxx vyhovující 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx: x = 3; n = 5
xx
xx
&xxxx;
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
0
1,00
1,00
0,99
0,97
0,91
0,81
0,66
0,47
0,26
0,08
1
0,95
0,95
0,94
0,92
0,86
0,77
0,62
0,44
0,23
0,07
2
0,90
0,90
0,90
0,87
0,81
0,72
0,58
0,40
0,21
0,05
3
0,86
0,86
0,85
0,83
0,78
0,68
0,54
0,37
0,18
0,04
4
0,82
0,82
0,81
0,79
0,73
0,64
0,50
0,34
0,16
0,03
5
0,77
0,77
0,77
0,75
0,69
0,60
0,47
0,31
0,14
0,02
10
0,59
0,59
0,58
0,56
0,52
0,43
0,32
0,18
0,06
&xx;
20
0,33
0,33
0,32
0,30
0,27
0,20
0,12
0,04
&xx;
&xxxx;
30
0,17
0,17
0,16
0,15
0,12
0,07
0,03
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
40
0,08
0,08
0,07
0,06
0,04
0,02
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
50
0,03
0,03
0,03
0,02
0,01
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
60
0,01
0,01
0,01
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
70
&xx;
&xx;
&xx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx: zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
7. Zkoušení xxxxxxx xxxxx xxxxxx
7.1. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx být xxxxxxx xxx vyšetření, xxxxx účelem xxxx xxxxxxxx šarži. X xxxxx případě se xxxxxxxx vzorky posuzují xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Pro xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno xxxx xxxx x xxxxxx x xx d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
3x
0x
&xx; 3/ml
0b
< 30/g xxxx &xx; 30/ml
0c
< 15/xx
0x
&xx; 150/x xxxx &xx; 150/ml.
Pro xxxxxxx, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx hmotnosti xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx, jak je xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx. Xxxx ustanovení xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx xxxxxxx x tabulce č. 1 části X, xxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Počet xxxxxx nižší xxx x může být xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, jehož xxxxxx xx posoudit xxxxx, x xx xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx xxxxxxxx předchozích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx vzorky xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, pokud zjištěné xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx xxxxxxxxxx hodnot 3 x xx xxxxxxx xxxxx vyšetření xxxxx příslušného plánu xxxxxxxxxx stanoveného x části 2 xxxxxxx.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx přítomnosti Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx; jejich xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx postupů x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx bodů. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxx nahrazen xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (§4 xxxx. 3). Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx by xx xxxxx za podmínek xxxxx množit, xxxxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx po 7 až 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x xxxxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx xx 102. Xxxxxxxx obchodní sterility xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, popřípadě v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X VÝROBKY X DRŮBEŽÍHO MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX DRUHY XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxxxx, včetně drobů - xxxxxxx x xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx úpravě nebo xxxxxxxxxx - čerstvé x xxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 15)

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě (např. xxxxxx xxxxx, lososová xxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

2.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.5.1. Xxxxxxxxxx a porcované xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky


x

c

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

Xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

5

2

5.104

6

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.6. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
1.6.1. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx


n

x

x

M

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0d

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
1.7. Živočišný xxx (xxxxx másla)


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx ryby x xxxxxx xxxxx, určené x xxxxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.2. Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 16)

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.3. Xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 20)

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Výrobky x xxxxxxxxx xxx xxxxxx k tepelné xxxxxx viz 20.2.
2.4.1. Výrobky marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (např. x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0d

5.102

Bacillus xxxxxx

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

104

106
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxx. x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx)


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

2

103

5.104
2.5. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, bez xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (kaviár, xxxx, xxxxxxxxx pasta, xxxxx v xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx.)


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.103

Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.5.2. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x konzervačními přísadami


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx


x

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

2.104

105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0d

2.102
3.2. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

102

103
4. MLÉKO A XXXXXX XXXXXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů



105


Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.2. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.104

5.105

xxxxxxxxxxxxxx





Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.3. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx XXX


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.4. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx a xxxxx x přípravě zmrzlin x xxxxxxxx xxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Salmonella

10

0

0/25

-

Staphylococcus auerus

5

2

0x

2.102
4.5. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT






X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18)




10/0,1 ml
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu
4.6.1. Xxxxxx mléčné xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: viz xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx čerstvé


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

2

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

10

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

1

0x

102

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, dezerty
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.8.2. Xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. xxxxxxxx x xxxxxx: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx kysaná xxxx.


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

5.102

2.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx

5

3

5.103

5.104

Plísně xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

3

102

103
4.9.3. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x s xxxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0b

102

Xxxxxxxxxxxxxx auerus

5

2

0x

102
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxx 2)

5

2

102

5.102

Sulfitredukující xxxxxxxxxx

5

2

0x

102
4.10.3. Xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)


n

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103
4.10.4. Měkké sýry xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxx monocytogenes

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
4.10.5. Xxxxxxxx sýry


x

c

x

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

5.103

Staphylococcus aureus

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-
4.10.6. Xxxxxx xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21)

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0b

102

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 3)

5

3

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx xxxx xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4)

5

3

102

5.102
5. XXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5)

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxx bakterie 22)

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("xxxxxxxx")


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

102

103

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

50

Xxxxxx

5

2

102

5.102
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

2.102

103

Xxxxxx

5

2

102

5.102
7. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX, XXXXX XXXXXXXXXX XXXXX
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx k rychlé xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná čerstvá xxxxxxxx x xxxx xxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx šťávy x xxxxxx spotřebě


x

x

x

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxx

2

1

102

103
7.2. Zmrazená xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, brambory, xxxxx, xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.102

2.103
7.2.2. Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

5.103

2.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Plísně

5

2

103

5.103
7.3. Sušená xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Xxxxxx zelenina x xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
7.3.2. Xxxxxx xxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Kvasinky

5

2

104

105

Xxxxxx

5

2

103

104
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, masozeleninové x kombinované xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx trvanlivé (xxxxxx x xxxxxxxx) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x kojeneckou xxxxxx Musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Ovocné x xxxxxxxxxx výrobky hermeticky xxxxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

2

50

2.102
7.4.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx apod.


n

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102

Xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

0d

2.102
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6)

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

0

102

-
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0d

2.102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

10

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 31)

5

0

102

-
8. XXXXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx směsi xxx xxxxxxxx těst


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

103

104
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

5.102

5.103
8.3. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, cereálně-mléčná, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

104

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

0x

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

102
8.3.2. Dětská xxxxxx určená xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

2

5.103

5.104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0x

102

Xxxxxxxxxx

10

0

0/50

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx 19) 31)

5

0

50

-
8.4. Xxxxxxxxx
8.4.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx ochucených


x

x

m

X

Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

103

104

Staphylococcus xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

106

5.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

103

104

Xxxxxxxx cereus

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxx perfringens

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
8.5. Xxxx, luštěniny


x

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

1

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

104

5.104
8.6. Xxxxxx xxxxxxx
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, xxx xxxx.) xxxxxx x tepelné xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů

5

3

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx typu xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.105

2.106

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

2.102

103

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

103
8.6.3. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx pastérované


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

104

5.104

Koliformní xxxxxxxx

5

2

0x

102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x přímé spotřebě (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx semena xxxx.)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

3

104

105
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx rostlin xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (mák, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxx

5

3

5.104

5.105
8.7.3. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli

5

2

103

104

Xxxxxx

5

3

104

105
8.8. Xxxxxx výrobky xxxx xxxxxx, xüxxx, xxxx xxxxxx, extrudované, xxxxxxxx, xxxxx a xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx.


x

x

x

X

Escherichia coli

5

1

102

103

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

5.103

5.104

Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx k přímé xxxxxxxx

5

2

5.104

2.105
9. XXXXXXXX X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx výrobky s xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx)


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

0x

102

Staphylococcus xxxxxx

2

1

0x

2.102
9.2. Xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

104

105
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené


n

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Plísně

5

2

5.102

5.103
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

0b

102

Salmonella

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

5.102
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, sněhové xxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

104

105

Koliformní xxxxxxxx

2

1

50

5.102

Xxxxxx

2

1

102

5.102
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, konzervovanými xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

2

1

105

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

102

5.102

Plísně

2

1

102

103
9.4.3. Xxxxxxxxx a xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx, x ovocem


x

x

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

5.105

5.106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

2

1

102

5.102

Kvasinky

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.4.4. Cukrářské výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, smetanovými xxxxx


x

x

m

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

2

1

106

107

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

103

104

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

2

1

102

5.102

Xxxxxxxx

2

1

5.104

2.105

Plísně

2

1

102

103
9.5. Pekařské x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, ke xxxxxxxx xx tepelné úpravě


x

x

x

X

Escherichia xxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Bacillus xxxxxx

5

2

103

104

Plísně

5

2

104

105
10. ŠKROBÁRENSKÉ XXXXXXX X VÝROBKY X BRAMBOR
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x xxxxxxx x xxxxxx, xxx. šlehačka x xxxxxx apod.


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

2

0x

2.102

Xxxxxx

5

2

103

5.103
10.2. Xxxxxxx x xxxxxxx
10.2.1. Xxxxxx bramborové xxxxxxx (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

103

5.103

Xxxxxx

5

3

103

104
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Koliformní xxxxxxxx

5

2

102

103

Staphylococcus xxxxxx

5

1

0x

2.102

Plísně

5

2

102

103
10.2.3. Předsmažené xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx


n

c

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxx

5

2

102

103
10.2.4. Bramborové xxxxxxx xxxx chips (xxxxxxxxxx i xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx.)


x

x

m

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 23)

5

2

103

104

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx 7)

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

102

103
11. XXXXXXXX XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx drobné xxxxxxxxxxxxxx balení


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
11.2. Med xxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0x

102
12. KAKAO, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXXXXX
12.1. Kakaový xxxxxx, výrobky x xxxxxxxx xxxxxxxxx nápojů


x

x

x

M

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

3

5.103

5.104
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx


x

c

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

105

5.105

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

5

2

5.102

5.103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

102

5.102

Xxxxxx

5

2

102

103
13. PIVO, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Pivo


n

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

103
13.2. Xxxx révová a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx xxx 20 % xxx.


x

c

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

10

-

Kvasinky 24)

5

1

0x

2.102
13.3. Emulzní xxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

10

102

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 25)

5

0

0/25

-

Xxxxxxxx aureus

5

2

103

5.103
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx CO2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

10

-

Kvasinky

5

2

102

103
14.1.2. Xxxxxx upravené x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx


n

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

2

0x

5.102

Xxxxxxxxxx bakterie

5

1

0/10

10/10

Xxxxxxxx

5

1

0/10

10
14.2.1. Xxxxxx, ovocné xxxxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

0

0x

-

Xxxxxxxx

5

1

0x

2.102
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx


x

c

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxx

5

2

102

5.102
14.3. Xxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxx xxxxxxx


x

x

x

M

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxx 8)

5

0

0/25

-

Staphylococcus xxxxxx

5

1

102

5.102
15. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXX XXXXXXX, XXXXXX, XXXXXX, TEKUTÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx


x

c

x

M

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

103

Bacillus xxxxxx

5

3

103

105

Clostridium xxxxxxxxxxx

5

3

102

5.103

Plísně

5

3

103

104
15.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx přípravky


n

c

x

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

102
16. KOŘENÍ, XXXXX XXXXXX X SUCHÉ XXXXXXXX XXXXXXXXX


x

x

x

X

Koliformní bakterie

5

1

104

5.104

Xxxxxxxx xxxxxx

5

2

103

104

Xxxxxxxxxxxxxx aureus

5

2

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

2

102

103

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105

Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx Aspergillus xxxxxx 19) 31)

5

2

102

5.103
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX A XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Bylinné x ovocné čaje, xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxx


n

x

x

M

Xxxxxxxxxxx xxxx

5

0

102

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxx

5

2

104

105
17.2. Instantní xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

0b

102
18. XXXXXXXXX SE ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, XXXXX KULTURY, XXXXX SŮL XXXXXXXX XXXX X PŘÍSADAMI X POTRAVINY X XXXXXXXXX OBSAHEM NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx vlastnostmi
18.1.1. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5

1

102

103
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pektin (z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxxxxx bakterie

5

2

102

5.102

Xxxxxx

5

2

103

104
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx pro kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

5

2

103

5.104

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-
18.2.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx x domácí xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

0

0d

-
18.3. Jedlá sůl xxxxxxxx, x přísadami, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx


n

x

m

X

Xxxxxxxxxxx coli 9)

5

0

102

-

Xxxxxx 9)

5

2

103

104
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx 26)
18.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 27)

5

2

103

5.103

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

0

0x

-
18.4.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, v prášku, xxxxxx xxxx.)


x

c

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

1

102

103

Xxxxxx

5

2

5.104

5.105
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organismu, xxx sportovce, pro xxxxxxxx diety xxxx.


n

c

x

X

Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx

5

3

5.104

5.105

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

102

5.102

Xxxxxxxxxx

5

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

2

102

5.102
19. VÝROBKY XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, nakládané xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 28)

2

1

2.105

106

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxx xxxx

2

1

102

103

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx aureus 9)

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

103

104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11)

2

1

103

104

Xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104
19.2. Xxxxxxx teplé kuchyně xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (mimo xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování)


x

x

x

X

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29)

2

1

104

5.104

Xxxxxxxxxx bakterie

2

1

102

103

Xxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxx

2

0

0/25

-
19.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, omáčky, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)


n

x

m

X

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

5

2

50

5.102

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

5

1

0x

2.102

Xxxxxxxxxx 30)

5

0

0/25

-
20. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX MIKROVLNNÉM XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

103

104

Salmonella

2

0

0/25

-

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

102

103
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, pizza, hamburgery)


x

x

x

X

Koliformní xxxxxxxx

2

1

5.103

5.104

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

2

1

102

103

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

2

1

5.102

5.103

Salmonella

2

0

0/25

-
Část 3
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx potraviny
a) xxxxxxxx (x obsahu xxxxxxx xxx 20 % objemových),
b) xxxx,
c) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a aromata,
x) xxxxxxxx sladidla,
x) xxx kuchyňská (xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx sušené xxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxx x xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
i) xxxxxxxxx pečivo (xxx xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinky,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
l) xxx pravý,
x) xxxxxx náhrady xxxxx xx teplých xxxxxx
xx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx složení, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx apod.) jsou xxxxxxxxx xx mikrobiologicky xxxxxxxxxx.

Informace
Xxxxxx předpis x. 294/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 294/97 Xx., o xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 20.5.99
a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x částce x. 38/99 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 294/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. s xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx jejich xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx xxxxx.
3) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
4) U xxxxxxxxxxxxx másla x xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x tvarohem nebo xxxxxxxx.
6) X xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Jen x xxxxxxx obsahujících xxxxxx živočišného xxxxxx.
9) X xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx vyšší.
11) Sleduje xx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0080 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx x 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 ČSN 56 0081 xxxx nahrazeny ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx ředění xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx koliformních xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56 0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX ISO 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro metody xxxxxxx bakterií xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
ČSN ISO 7937 (56 0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx.
XXX XXX 7932 (56 0092) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx průkaz xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae s xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx.
XXX 56&xxxx;0100 Xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, b 12.86, x 7-8.87, d 10.88, e 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx xxx mikrobiologickém xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 11289 (56 0104) Xxxxxxx xxxxxxxxxx poživatiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xX.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr vzorků.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx x příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx resuscitace - Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX ISO 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia enterocolitica.
XXX XXX 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
ČSN XXX 6610 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx jednotek mikroorganismů xxxxxxxxx kolonie - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Mléko x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx plísní xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN XXX 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Stanovení počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56 0121) Xxxxx x mléčné výrobky - Xxxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 2293 (56&xxxx;0122) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
XXX XXX 7698 (56 0123) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX XXX 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx xxxx skupiny xxxxxxxxxxxxxx xx postupuje xxxxx XXX XXX 7937 (56&xxxx;0091) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Xxxxxxxxxx.
XXX 56 0090 : 1987 Potravinářské xxxxxxx. Průkaz botulonických xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx.
ČSN XXX 13721 (56&xxxx;0125) Xxxx x masné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 xX.
13) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx použití, xxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx a identitu xxxxxxxxxx látek x xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx přídatné.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx u xxxxxxx xxx
16) X xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Salmonella.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x minimálně xxxxx xxxxxx xx xxxxx.
18) Po xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 xxx.
19) Při xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 přílohy x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
20) X xxxxxxx masa xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
22) Pro xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x = 5, x = 2, x = 3.102, M = 103.
23) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx.
24) Xxxxxxxxx xx x burčáku.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Potraviny xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 xxxx. d) xxxxxxxx č. 336/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Nesleduje xx x xxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
28) Xxxxxxxxx xx x výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx hodnota x xxxxx řád xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Xxx, xxx se v xxxxxxx xxxxxxx pojmu "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx flavus", rozumí xx xxx xxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".