Právní předpis byl sestaven k datu 29.04.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 19.05.1999 do 29.04.2004.
§1
Xxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx stolní xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 1)
Mikrobiologické xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx vyšetřování
§2
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x částech 1 a 2 xxxxxxx této vyhlášky.
(2) Xxx kontrolu x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx, se x částech 1 x 2 xxxxxxx stanoví počet xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx je xxxxxx x části 2 xxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v části 1 přílohy.
§3
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx vyhlášky rozumí xxxxx, při xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kontrolované xxxxx má xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx. X epidemiologicky xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxxxx se xxxxxx odebírají výběrem xxxxxxxx, xxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx něhož xxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx záměrem, a xxxxxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, není xxxxxx.
(2) Xxxxx xx pro xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxx, xxxxxx xxxxxx přepravy xx xxxxxxxxxx x xxxxxx mikrobiologického zkoušení xxxxxxx xxxx metody, xxx které xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, xxxx být při xxxxxx xxxxxxx doloženo, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxx normy. 12)
§4
Xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnotí xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx trvanlivostí, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovené xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxxxxx x části 2 přílohy, xxxxx xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx v xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. a B. x x tabulce č. 2.
(2) Xxxxxxxxx se x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, jestliže:
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx 1 tabulce č. 1 xxxx X. x X. přílohy,
x) xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny x mykotoxiny xxxxxxxxx x části 1 tabulce č. 2 přílohy,
x) xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x mikrobiální xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x části 1 x tabulkách č. 1 x 2 xxxxxxx, x xx v xxxxxxxx, které by xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx,
d) nebyly xxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo
x) xxxx xxxxxxxx nežádoucí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mikroorganismů.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xx pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, které xx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx (část 1 xxx 8 xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§5
Zrušuje xx xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx věcí Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX, xxxxxxxxxx xxx x. 75/1990 xx xxxxxx Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx v částce 71/1991 Sb.
§6
Tato xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Stráský x. x.
Příloha x xxxxxxxx x. 294/1997 Xx.
Xxxx 1
XXXXXXXXX ZÁSADY X XXXXX
1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (část 2).
2. Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxxxx A. a X.
3. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx toxiny a xxxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x tabulce č. 2.
4. Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx tyto xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx: potraviny, xxxxx se xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxx potraviny, které xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx: xxxxxxxxx, které xx xxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, zejména pečení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx opracované, xxxxxxxxxx uzavřené x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Tabulka x. 1
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxx X. Bakteriální xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxxx cereus
|
potraviny xxxxxxxx x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx/xxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
102/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157
|
|||
všechny xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25
|
||
Xxxxxxxx monocytogenes
|
|||
potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
||
&xxxx; |
xxxxx výrobky x aw nižší xxx 0,92
|
&xx; 100/x
|
|
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
104/g
|
|
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
10/x
|
||
Xxxxxxxxxx xxx.
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu
|
negat/50 x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxx potraviny*/
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxx spp.
|
všechny potraviny
|
negat/25 x
|
|
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
102/g
|
|
nikoli x přímé xxxxxxxx
|
103/x
|
||
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
negat/25
|
|
Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx/25 x
|
xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
xx: vodní xxxxxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx);
xxxxxxxxxx souvisí x xxxxxxx vody x potravině, xxxxxx xxxxxx od xxxx xx xxxxx.
*/ Xxx xxxxxxx salmonel xxxxxx xxx Xxxxxxxxxx typhi xxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx choleraesuis xxxx být xx xxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx upuštěno, xxx-xx x potravinu, xxxxx xxxxxxxx ke xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx opracování (xxxxxxx, xxxxxxx apod.) a xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxx X. Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx)
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x xxxxx spotřebě
|
106/g
|
|
potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroflóry
|
|||
živočišného původu
|
107/g
|
||
rostlinného xxxxxx
|
108/x
|
||
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
105/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx xxxxxxxx
|
103/x
|
|
Xxxxxxxxxxx coli
|
|||
potraviny xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx
|
104/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
10/x
|
|
&xxxx; |
x xxxxx spotřebě
|
||
Mikroorganismy xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složky
|
|||
potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | ||
&xxxx; |
xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx
|
106/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxx x přímé spotřebě
|
105/g
|
|
živočišného xxxxxx
|
107/x
|
||
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
108/x
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx určené k xxxxx spotřebě s výjimkou xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kulturní xxxxxxxxxx
|
107/x
|
|
Xxxxxx
|
xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx
|
103/x
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx okem
|
Xxxxxxx č. 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxx
|
Xxxxxxxxx potravin
|
Nejvyšší xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny
|
všechny xxxxxxxxx
|
xxxxx***/
|
Xxxxxxxxxx - nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 13)
***/ xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx RPLA
|
5. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
5.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx xxxxx (xxxxx), xxxx xxxx xxxx xxxxxxx.
5.2. Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx z xxxx xxxxx, provádí xx vyšetření xxxxxxxx xxx xxxxxx šarži.
5.3. Xxxxxxxxx výrobku xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx předepsaným xxxxxxxx vymezené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nekusových xxxxxxx.
5.4. Xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx výrobku xxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxx xxxxx. Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx odebírá xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxx. xxxx jednotek (x xxxxxxxxxx mimo xxxx xx xxxxxx hmotnosti xx xxxxxx).
6. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním výběrem (xxxx jen "xxxxxxxx xxxxxxxx"), kdy xx x xxxxxxxxx šarže, xxxxxxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým požadavkům, xxxxxxxxxx x části 1 x 2 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledku xxxxxxxxx jednoho xxxxxx x xxxxxxx x.
6.1. Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorky x šarže, x xx v xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx (§3 odst. 1).
6.2. Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxx xxx odběr xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxx plán xxxxxxxxxx.
6.2.1. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v části 2 xxxxxxx zahrnují:
a) výčet xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx (xxxxx xxxxx);
x) xxx xxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx n x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx c, xx. xxxx xxxxxxxxxx;
x) xxx xxxxx znak xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx m, X, xxxxxxx X xx povoleno v xxxxxxxxxx xx c.
6.2.2. Xxxxxxxx xxxxxxx:
x xxxxxx xxxxxx, xx. počet xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx rozhodnout, zda xxxxxxxxxx šarže výrobku (xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující xxxx xxxxxxxxxxxx stanoveným mikrobiologickým xxxxxxxxxx;
x množství mikroorganismů, xxxxx xx xxxxxxxxx x všech xxxxxx xxxxxx x;
X množství xxxxxxxxxxxxxx, které se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx vzorků, který xx xxxxx xxxx xx xxxxx x;
x xxxxxxxx xxxxx, xx. xxxxx xxxxxx z xxxxxx x, x xxxxx xx připouští xxxxxxx M.
Pokud xx x všech xxxxxx x xxxxxx n xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x, (M xx xxxxxxxxxxx), xx hodnota x vyjádřena xxxxx x xxxxxxx M xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx x, X xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výsledků xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. 12)
6.2.3. Xxxxxx xxxxxxxxx x, X:
x) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- x 1 x xxxx v 1 xx vzorku; xxxxxxxxx se plotnovými xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), xxxx. 105 xxxxx xxxxxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx tolerované xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx čarou po xxxxxxxxxxx počtu mikroorganismů; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx technikou xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 20/10 xxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxxxx x 10 xx vzorku;
b) Xxxx požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
- v 1 xx xx 0,2 xx tekutého xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx v 1 xx xx 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami, xxxxxxxx 1 ml xx xxxxxx agarovou xxxxx, xxxxxxxx 0,2 xx xx roztírá xx xxxxxx, očkují xx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx se xxxx xxxx s xxxxxx x xx x, xxxxxxx: 0a xxxxx, že mikroorganismy xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx zalití 1 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x značí xxxx xxx 1/ml xxxxxx) 0b xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx při xxxxxx 1 xx xxxxxx 10-1 xxxxxx (0x xxxxx xxxx xxx 10/xx xxxxxx xxxx < 10/x xxxxxx) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx prokazatelné xxx xxxxxxx 0,2 xx xxxxxxxx neředěného xxxxxx (0x značí xxxx xxx 5/xx vzorku) 0x xxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx roztěru 0,2 xx xxxxxx 10-1 vzorku. (0d xxxxx xxxx xxx 50/xx xxxxxx xxxx &xx; 50/x xxxxxx)
- x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx je xxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx; xxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx. 0/10 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů v 10 xx vzorku;
- x navážce xxxx xxxxxx vzorku určených x vyšetření, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx nula; vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx navážky xxxx xxxxxx objemu vzorku xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx podezřelých xxxxxxx; xxxx. 0/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx; 0/1 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
6.2.4. Xxxxxxxxxxxx výsledků zkoušení xxx xxxxxxxx plánů xxxxxxxxxx: Xxxxx xxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx x výsledek xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx:
6.2.4.1. x jednoho nebo xxxx xxxxxx z xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx X xxx xxxxx nebo více x xxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxx x. 1);
6.2.4.2. u většího xxxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxx hodnotou x, byly xxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx x x xxxxx xxxx xxxxx X, x xx xxx xxxxx xxxx více x předepsaných xxxxx (xxx xxxxxxx x. 2);
6.2.4.3. x xxxxxxxxx, xxx xx x xxxxx vzorků x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxx c = 0, m xx vyjádřeno /xxxxx 6.2.3. x)/ xxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx x xx x xxxx xxxx 0/10 či 0/25 xx 0/1 x X xx xxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx prokázány (xxx xxxxxxx č. 3).
Xxxxxxx x. 1:
Plán xxxxxxxxxx (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
1
|
102
|
103
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx xxxxxx xx sledovaném xxxxx 5.103/g xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx M
Příklad x. 2:
Xxxx vzorkování (xxx xxxxx xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
2
|
103
|
104
|
xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx u xxxx xxxxxx, x tří xxxxxx hodnoty 5.103/xx, 7.103/xx, 1.104/xx xxxxxxxxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxx x
Xxxxxxx x. 3:
Plán vzorkování (xxx jeden xxxx)
x
|
x
|
x
|
X
|
5
|
0
|
0/25
|
-
|
xxxxxxxx: x xxxxxxx vzorku xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 25 x xxxxxxxxxxxx: xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx k xxxxxxxxx xxx požadavku xxxxxxxxxxxxx těchto xxxxxxxxxxxxxx
6.2.5. Xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx část xxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, rozhodne příslušný xxxxx xxxxxxxx dozoru x xxxxxx xxxxxxxxx x potravinou, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx potraviny, míře xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx a x xxxxxx významným xxxxxxxxxx (např. x xxxxxxxxxx doprodeji xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx-xxxxxxxxxxx opatření xx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx okruh xxxxxxxxxxxx). Xxxxxxx (xxxxxxx) xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx překročení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxx překročení (xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů) x x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx potravin x xxxxx. X xxxxxxx, xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx mezních xxxxxx stanovených xxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x potravin, xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx.
6.2.6. Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x jeho účinnost xx vyjádřena xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx. Každému plánu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, s xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx užitých xxxxx xxxxxxxxxx a statisticky xxxxxxxxx pravděpodobnosti xxxx xxxxxxx v tabulkách č. 3 xx 6.
Xxxxxxx č. 3
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované xxxxx xxxx vyhovující 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zastoupení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x této xxxxx xxx plány xxxxxxxxxx
x = 0; x = 5
c = 0; x = 10
skutečné % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
|
xxxxx vyšetřených xxxxxxxx, xx. xxxxx vzorků xxxxx xxxxxxx x
|
|
(x)
|
5
|
10
|
1,0
|
0,95
|
0,90
|
2,0
|
0,90
|
0,82
|
3,0
|
0,86
|
0,74
|
4,0
|
0,82
|
0,67
|
5,0
|
0,77
|
0,60
|
10,0
|
0,59
|
0,35
|
20,0
|
0,33
|
0,11
|
30,0
|
0,17
|
0,03
|
40,0
|
0,08
|
0,01
|
50,0
|
0,03
|
&xx;
|
60,0
|
0,01
|
&xx;
|
70,0
|
&xx;
|
&xx;
|
Xx 0,95 (xxxxx řádek xxxxxxx x. 3): x 95 xxxxxxxxx xx 100 xxxx xxxxx obsahující xx xxxxxxxxxxx 1 % xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxx 5; xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx Xx klesá
<: Xx xxxxx než 0,005
Xxxxxxx č. 4
Pravděpodobnost xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x závislosti xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 1; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
0,92
|
0,74
|
0,53
|
0,34
|
0,19
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
&xx;
|
1
|
0,95
|
0,87
|
0,70
|
0,50
|
0,31
|
0,17
|
0,08
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
2
|
0,90
|
0,83
|
0,66
|
0,47
|
0,29
|
0,16
|
0,07
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
3
|
0,86
|
0,79
|
0,62
|
0,44
|
0,27
|
0,15
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
4
|
0,82
|
0,74
|
0,59
|
0,41
|
0,25
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,55
|
0,38
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
10
|
0,59
|
0,53
|
0,41
|
0,27
|
0,16
|
0,07
|
0,03
|
0,01
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
20
|
0,33
|
0,29
|
0,21
|
0,13
|
0,06
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,14
|
0,09
|
0,05
|
0,02
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
pm: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx x. 5
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx kontrolované dávky xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nevyhovujících x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxx xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 2; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
|
0
|
1,00
|
0,99
|
0,94
|
0,84
|
0,68
|
0,50
|
0,32
|
0,16
|
0,06
|
0,01
|
1
|
0,95
|
0,94
|
0,89
|
0,79
|
0,64
|
0,47
|
0,29
|
0,15
|
0,05
|
0,01
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,85
|
0,75
|
0,60
|
0,43
|
0,27
|
0,13
|
0,04
|
<
|
3
|
0,86
|
0,85
|
0,81
|
0,71
|
0,57
|
0,40
|
0,24
|
0,12
|
0,04
|
|
4
|
0,82
|
0,81
|
0,76
|
0,67
|
0,53
|
0,38
|
0,22
|
0,10
|
0,03
|
|
5
|
0,77
|
0,70
|
0,72
|
0,63
|
0,50
|
0,35
|
0,20
|
0,09
|
0,02
|
|
10
|
0,59
|
0,58
|
0,55
|
0,47
|
0,36
|
0,23
|
0,12
|
0,05
|
0,01
|
|
20
|
0,33
|
0,32
|
0,29
|
0,24
|
0,16
|
0,09
|
0,03
|
0,01
|
<
|
|
30
|
0,17
|
0,16
|
0,14
|
0,11
|
0,06
|
0,02
|
<
|
<
|
|
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
<
|
|
|
|
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
<
|
|
|
|
|
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
<
|
|
|
|
|
|
|
70
|
<
|
<
|
<
|
|
|
|
|
|
|
|
pd: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: zastoupení ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
&xx;: Xx xxxxx xxx 0,005
Xxxxxxx č. 6
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx 14) x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x ještě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v této xxxxx pro plán xxxxxxxxxx: c = 3; x = 5
xx
|
xx
|
|||||||||
&xxxx; |
0
|
10
|
20
|
30
|
40
|
50
|
60
|
70
|
80
|
90
|
0
|
1,00
|
1,00
|
0,99
|
0,97
|
0,91
|
0,81
|
0,66
|
0,47
|
0,26
|
0,08
|
1
|
0,95
|
0,95
|
0,94
|
0,92
|
0,86
|
0,77
|
0,62
|
0,44
|
0,23
|
0,07
|
2
|
0,90
|
0,90
|
0,90
|
0,87
|
0,81
|
0,72
|
0,58
|
0,40
|
0,21
|
0,05
|
3
|
0,86
|
0,86
|
0,85
|
0,83
|
0,78
|
0,68
|
0,54
|
0,37
|
0,18
|
0,04
|
4
|
0,82
|
0,82
|
0,81
|
0,79
|
0,73
|
0,64
|
0,50
|
0,34
|
0,16
|
0,03
|
5
|
0,77
|
0,77
|
0,77
|
0,75
|
0,69
|
0,60
|
0,47
|
0,31
|
0,14
|
0,02
|
10
|
0,59
|
0,59
|
0,58
|
0,56
|
0,52
|
0,43
|
0,32
|
0,18
|
0,06
|
&xx;
|
20
|
0,33
|
0,33
|
0,32
|
0,30
|
0,27
|
0,20
|
0,12
|
0,04
|
&xx;
|
&xxxx;
|
30
|
0,17
|
0,17
|
0,16
|
0,15
|
0,12
|
0,07
|
0,03
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
40
|
0,08
|
0,08
|
0,07
|
0,06
|
0,04
|
0,02
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
50
|
0,03
|
0,03
|
0,03
|
0,02
|
0,01
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
60
|
0,01
|
0,01
|
0,01
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
70
|
&xx;
|
&xx;
|
&xx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xx: xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx: xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v %
&xx;: Xx xxxxx než 0,005
7. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vzorků
7.1. Xxxxx xxxxxx nižší xxx x xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx. V xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx zjištěné množství xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hodnoty 3 x. Xxx xxxxxxx, xxx x xx vyjádřeno xxxx xxxx s xxxxxx x až d, xxxx xxxxxxx 3 x:
x
|
3x
|
0x
|
&xx; 3/xx
|
0x
|
&xx; 30/x xxxx &xx; 30/ml
|
0c
|
< 15/xx
|
0x
|
&xx; 150/x nebo &xx; 150/xx.
|
Xxx případy, xxx x xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx, xxxx. 0/10, xxxx hodnota 3 x 3/3,3. Xxxxxxxxx xx tak zmírněn xx xxxxxxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxxxxxx sníženém xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx určeného ke xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx původce onemocnění x potravin xxxxxxx x tabulce č. 1 xxxxx X, neboť v xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx hmotnost xxxxxx určeného xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.2. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx, xxxxx účelem xx xxxxxxxx šarži, x xx xx xxxxxxxxxxx, že dosahované xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhovující x xxxxxx o správné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx bodů. Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx zkoušené xxxxxx xxxxxxxx xxxx ještě xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxxxx xxxxxxx 3 x.
7.3. Xxx překročení xxxxxx 3 m xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx příslušného xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x části 2 přílohy.
8. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Plány xxxxxxxxxx xxx takové xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Clostridium xxxxxxxxx x/xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx žádným xxxxxx aplikovatelným xxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx dodržením xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxx xxxxxxxxxx je pro xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx (§4 odst. 3). Xxxxxxxxxxxx životaschopných xxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx se xxxxx za xxxxxxxx xxxxx množit, znamená, xx při xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nedojde xx 7 xx 10xxxxx xxxxxxxx xxx 35 °X xx 37 °X x většímu xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxx na 102. Xxxxxxxx obchodní sterility xx provádí xxxx xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Část 2
XXXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
1. XXXX X MASNÉ VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X XXXXX XXXXX XXXX
1.1. Maso, xxxx xxxxxxxxx, dělené, xxxxxx, včetně xxxxx - čerstvé x xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.2. Xxxxx xxxx syrová, xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx x xxxxxxx úpravě nebo xxxxxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 15) | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.3. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě (např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.4. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
n | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.5.1. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
Bakterie xxxxxxxx xxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 6 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.6. Xxxxxxx opracované xxxxxxx xxxxxxxxxx balené
1.6.1. Xxxxxxxx sterilované musí xxxxxxxx podmínky xxxxxxxx xxxxxxxxx
1.6.2. Xxxxxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
1.7. Živočišný xxx (xxxxx xxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx x tepelné úpravě
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.2. Xxxxx, smažené a xxxxxx xxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 16) | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.3. Xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 20) | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.4. Výrobky x xxx hermeticky xxxxxxxxxx
XXXXXXXX: Xxxxxxx x mělněných xxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxx 20.2.
2.4.1. Výrobky marinované xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxx. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx klostridia | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 5.102 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 106 |
2.4.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (např. x rosolu, xxxxx, xxxxxx, remuládě)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
2.5. Hermeticky xxxxxx xxxx "xxxxxxxxxxxx"
2.5.1. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx nepasterované, xxx xxxxxxxxxxxxx přísad (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx tyčinky apod.)
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.5.2. Xxxxxxxxxx balené xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x konzervačními přísadami
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
2.6. Xxxx konzervy xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx.
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 2.104 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus auerus | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
3.2. Majonézy x majonézy xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4. MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
4.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přímý prodej
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 105 | |||
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.2. Xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx psychrofilních | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
xxxxxxxxxxxxxx | ||||
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.3. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x ošetřovaných XXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 2.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0d | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.4. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků s xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků
n | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
4.5. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sterilované a xxxxxxxx UHT
M | ||||
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 18) | 10/0,1 ml |
4.6. Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
4.6.1. Sušené mléčné xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0b | - |
Salmonella | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
5 | 0 | 0x | - |
4.6.2. Xxxxxxxx-xxxxxx xxxxxxx: xxx xxxx. 8.3.
4.7. Xxxxxxxxx, xxxxxx, tvarohové xxxxx xxxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx candidum | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.8. Xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
4.8.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.8.2. Xxxxxxx, xxxxx x dezerty v xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku: viz xxxx. 10.1, xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx bázi xxxxx xxx 4.4.
4.9. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx tvarohové xxxx
4.9.1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx.
x | c | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.9.2. Xxxxxx včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx sýry xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 5.102 | 2.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Kvasinky | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx jiné xxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
4.9.3. Tepelně xxxxxxxxxx (termizované) výrobky xxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x x přísadami
n | c | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx auerus | 5 | 2 | 0d | 102 |
4.10. Xxxx
4.10.1. Xxxx xx syrového xxxxx
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx x xxxx strouhané (xxxxxx xxxxxxx balených)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx 2) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0b | 102 |
4.10.3. Polotvrdé xxxx (xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx)
n | x | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.10.4. Měkké xxxx xxxxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.5. Xxxxxxxx xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
4.10.6. Tavené xxxx xxxxxx sýrů xxxxxxxxxx x x přísadami
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 21) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
4.11. Xxxxx x xxxxxxxxxxx máslo
4.11.1. Xxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx xxxx xxx Geotrichum xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
4.11.2. Xxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 3) | 5 | 3 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx xxxx než Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 4) | 5 | 3 | 102 | 5.102 |
5. XXXXXX ZMRZLINY X XXXXXXX XXXXX
x | x | m | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5) | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 22) | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
6. JEDLÉ XXXX X XXXXX
6.1. Xxxxxxxxx jedlné xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ("panenské")
x | x | x | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 50 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
6.2. Xxxxxxxxxx xxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
7. XXXXXXXXXX XXXXX X XXXXXXXX, SUCHÉ XXXXXXXXXX PLODY
7.1. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxx směsi, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
7.1.1. Krájená xxxx strouhaná xxxxxxx xxxxxxxx a xxxx xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
7.1.2. Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
7.2. Xxxxxxxx zelenina, xxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx bezmasé xxxxxxx x nich
7.2.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxx) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 2.103 |
7.2.2. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (neblažírovanou) zeleninu, xxxxxxxx, xxxxx, ovoce
n | x | x | X | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 2.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Plísně | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
7.3. Sušená xxxxxxxx x ovoce
7.3.1. Sušená xxxxxxxx x houby
x | x | m | X | |
Escherichia coli | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
7.3.2. Xxxxxx xxxxx
x | x | m | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
7.4. Xxxxxx x zeleninové xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
7.4.1. Xxxxxx, zeleninové, masozeleninové x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxx x nekyselé) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
7.4.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 50 | 2.102 |
7.4.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxxx směsi xxxx.
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
7.5. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 6) | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
5 | 0 | 102 | - |
7.6. Xxxxx xxxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 10 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně Aspergillus xxxxxx 31) | 5 | 0 | 102 | - |
8. MLÝNSKÉ X XXXXXX XXXXXXX, XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXX X LUŠTĚNIN, XXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxx, xxxxxxx, kroupy, xxxxx, moučné xxxxx xxx xxxxxxxx xxxx
n | c | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
8.2. Instantní xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx výživy
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
8.3. Dětská xxxxxx cereální, xxxxxxxx-xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx jinou složkou
8.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxx úpravě
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
5 | 0 | 0x | - | |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 0x | 102 |
8.3.2. Dětská xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx obnovení x xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 10 | 0 | 0/50 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
5 | 0 | 50 | - |
8.4. Těstoviny
8.4.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxxxxx nebo x náplní
x | x | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 105 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.4.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 106 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
8.5. Xxxx, xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Escherichia xxxx | 5 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 5.104 |
8.6. Xxxxxx výrobky
8.6.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx, drť apod.) xxxxxx x tepelné xxxxxx
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
8.6.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu xxxxxxxxxxx xxxx zmrazené
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.105 | 2.106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 2.102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 103 |
8.6.3. Xxxxxx jogurty, xxxxxx x obdobné xxxxxxx pastérované
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 104 | 5.104 |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
8.7. Xxxxxx xxxxxxx
8.7.1. Xxxxxx semena rostlin x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx.)
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.7.2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx, xxxxxxx, xxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
8.7.3. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 104 | 105 |
8.8. Xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, müsli, xxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxx pro xxxxx x xxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 5.104 | 2.105 |
9. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
9.1. Xxxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx výrobky)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 104 | 105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 0x | 2.102 |
9.2. Xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
9.3. Xxxxxxxxx xxxxxx
9.3.1. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx máčené
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Plísně | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
9.3.2. Xxxxxx xxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Koliformní bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
9.4. Xxxxxxxxx x pekařské xxxxxxx
9.4.1. Xxxxxxxxx xxxxxxx neplněné, sněhové xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 2 | 1 | 104 | 105 |
Koliformní bakterie | 2 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
9.4.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxxxx pasterovanými, xxxxxxxxxxxxxx xxxx.)
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.3. Cukrářské x xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx máslovými, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a pudinkovými xxxxx a náplněmi, xxxxxxx, x xxxxxx
x | c | x | X | |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 5.105 | 5.106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.4.4. Xxxxxxxxx výrobky xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx náplní, xxxxxxxxxxx xxxxx
x | x | m | M | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 2 | 1 | 106 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.104 | 2.105 |
Xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
9.5. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, ke spotřebě xx xxxxxxx úpravě
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
10. XXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXX
10.1. Xxxxx, xxxxxxx, krémy x dezerty v xxxxxx, xxx. šlehačka x prášku apod.
n | x | x | M | |
Celkový xxxxx mikroorganismů | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
10.2. Výrobky x brambor
10.2.1. Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobky (xxxxxxxxx, bramborové xxxxxxxx, xxxxxx xxxx.)
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
10.2.2. Sušené bramborové xxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.3. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx
n | c | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
10.2.4. Bramborové xxxxxxx typu xxxxx (xxxxxxxxxx x ochucené, xxxxxxxx apod.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 23) | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx 7) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
11. PŘÍRODNÍ XXXXXXXX X MED
11.1. Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
11.2. Xxx xxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 0x | 102 |
12. XXXXX, XXXXXXXX A XXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
12.1. Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x | c | x | M | |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 3 | 5.103 | 5.104 |
12.2. Xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx
x | c | m | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 105 | 5.105 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13. XXXX, VÍNO, XXXXXXXX
13.1. Pivo
x | x | x | M | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
13.2. Xxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx etanolu xxxxxx než 20 % xxx.
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Kvasinky 24) | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
13.3. Emulzní xxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0c | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 25) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
14. XXXXXXXXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx sycené XX2 x xxxxxxxx
14.1.1. Xxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 10 | - |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
14.1.2. Xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5 | 2 | 0b | 5.102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10/10 |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0/10 | 10 |
14.2.1. Xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | M | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 0 | 0x | - |
Xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
14.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 0x | 2.102 |
Xxxxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
Plísně | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
14.3. Nápoje v xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxx. mléčnou složkou
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Salmonella 8) | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 5.102 |
15. DEHYDROVANÉ VÝROBKY X XXXXXXXX POLÉVEK, XXXXXX, XXXXXX, XXXXXX XXXXXXXX PŘÍPRAVKY
15.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx vroucí xxxx
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 105 |
Clostridium xxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 102 | 5.103 |
Xxxxxx | 5 | 3 | 103 | 104 |
15.2. Tekuté xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 1 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0x | 102 |
16. XXXXXX, SMĚSI XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 1 | 104 | 5.104 |
Bacillus cereus | 5 | 2 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 5 | 2 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
5 | 2 | 102 | 5.103 |
17. XXXXXXX X OVOCNÉ XXXX X XXXXXXXXX XXXXXX
17.1. Bylinné x xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxx x čajem xxxxxx
n | x | x | X | |
Xxxxxxxxxxx coli | 5 | 0 | 102 | - |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxx | 5 | 2 | 104 | 105 |
17.2. Xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových
x | c | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 0x | 102 |
18. XXXXXXXXX XX ZAHUŠŤUJÍCÍMI XXXXXXXXXXX, ČISTÉ XXXXXXX, XXXXX XXX XXXXXXXX XXXX X XXXXXXXXX X POTRAVINY X XXXXXXXXX XXXXXXX NUTRIČNÍCH XXXXXXX
18.1. Xxxxxxxxx xx zahušťujícími xxxxxxxxxxx
18.1.1. Xxxxxxxx včetně xxxxxxx ochucených x x xxxxxxxxx
x | c | x | X | |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxx perfringens | 5 | 1 | 102 | 103 |
18.1.2. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx kůry)
x | x | x | X | |
Koliformní bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxx | 5 | 2 | 103 | 104 |
18.2. Xxxxx xxxxxxx (xxxxxx xxx kontaminující xxxxxxxxxx)
18.2.1. Droždí xxxxxxx a lyofilizované, xxxxx xxxxxxxx
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
18.2.2. Xxxxxxxxx kultury x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
Salmonella | 5 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 5 | 0 | 0x | - |
18.3. Xxxxx xxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
18.4. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dávkou 26)
18.4.1. Speciální xxxxxxxxx s obsahem xxxxxxxxx, xxxxxxxx, kombinované xxxx. (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
n | x | x | M | |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 27) | 5 | 2 | 103 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 0 | 0x | - |
18.4.2. Xxxxxxxxx potraviny obsahující xxxxxxxxx části (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
x | x | m | X | |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 1 | 102 | 103 |
Plísně | 5 | 2 | 5.104 | 5.105 |
18.4.3. Xxxxxxxxxxxx přípravky x xxxxxxxx organismu, xxx sportovce, xxx xxxxxxxx xxxxx xxxx.
x | x | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5 | 3 | 5.104 | 5.105 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
Xxxxxxxxxx | 5 | 0 | 0/25 | - |
Staphylococcus xxxxxx | 5 | 2 | 102 | 5.102 |
19. XXXXXXX XXXXXXX X XXXXX XXXXXXX
19.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx chlebíčky, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx)
n | x | m | X | |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 28) | 2 | 1 | 2.105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx 9) | 2 | 1 | 102 | 103 |
Bacillus xxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 11) | 2 | 1 | 103 | 104 |
Xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
19.2. Xxxxxxx xxxxx kuchyně xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | x | X | |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 29) | 2 | 1 | 104 | 5.104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
19.3. Xxxxxx, dresinky, xxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
x | x | x | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5 | 2 | 50 | 5.102 |
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 5 | 1 | 0d | 2.102 |
Xxxxxxxxxx 30) | 5 | 0 | 0/25 | - |
20. POLOTOVARY XXXXXX KE XXXXXXXX XX XXXXXXXX XXXXXXXXXX XXXX XXXXXXXXXXX XXXXXX
20.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
x | c | m | X | |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 2 | 1 | 103 | 104 |
Salmonella | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxxxxxxxxxxxx aureus | 2 | 1 | 102 | 103 |
20.2. Xxxxxx a xxxxxxxxxxx polotovary čerstvé, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxx masa, x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx)
x | x | x | X | |
Koliformní xxxxxxxx | 2 | 1 | 5.103 | 5.104 |
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 2 | 1 | 102 | 103 |
Staphylococcus xxxxxx | 2 | 1 | 5.102 | 5.103 |
Xxxxxxxxxx | 2 | 0 | 0/25 | - |
Xxxx 3
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxx
a) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxx),
b) xxxx,
c) potravinářská xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxx (xxx bylinných xxxxxx xxxx xxxxxx zeleniny),
x) jedlé xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
h) xxxxx a xxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxx xxxxx),
x) xxxxxxxxx pečivo (bez xxxxxx nebo xxxxx),
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxx pravý,
x) xxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx nápojů
xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx x své xxxxxxxxxx x hlediska xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xx, xX, obsah antimikrobiálních xxxxx xxxx.) xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 294/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ve znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
91/99 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX x. 294/97 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 20.5.99
x xxxxxx provedená redakčním xxxxxxxx x xxxxxx x. 38/99 Sb.
Právní xxxxxxx x. 294/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 132/2004 Sb. x xxxxxxxxx xx 30.4.2004.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
2) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx hodnoty x xxx vyšší.
3) Nesleduje xx x xxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx smetany.
4) X xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx zeleniny se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
5) Xxxxxxxxx xx u výrobků x tvarohem xxxx xxxxxxxx.
6) U xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
7) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxxx.
8) Xxx x xxxxxxx obsahujících xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
9) U xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x jeden xxx vyšší.
10) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxx xxx xxxxx.
11) Xxxxxxx xx xxxxx u xxxxxxxxxxxxx výrobků.
12) XXX 56&xxxx;0080 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx mikrobiologické xxxxxxxx. Xxxxx a 8.89.
XXX 56&xxxx;0081 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Příprava xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení. Xxxxx x 8.89. Xxxxxx 6.1 xx 6.11 x xxxx 7 ČSN 56&xxxx;0081 xxxx xxxxxxxxx ČSN XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 4833 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4832 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX XXX 4831 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7954 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 25 °X.
XXX XXX 6579 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
XXX XXX 6888 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Staphylococcus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Clostridium xxxxxxxxxxx. Technika počítání xxxxxxx.
ČSN XXX 7932 (56 0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 8523 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx.
ČSN ISO 6391 (56&xxxx;0097) Xxxx x masné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx.
XXX 56 0100 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx běžného užívání x xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx.
Xxxxx x 2.84, x 12.86, x 7-8.87, x 10.88, x 12.88.
XXX XXX 6887 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7218 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení.
XXX XXX 11289 (56&xxxx;0104) Xxxxxxx opracované xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx. Xxxxxxxxx pH.
XXX XXX 3100-1 (56&xxxx;0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Odběr xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Odběr xxxxxx.
XXX XXX 3100-2 (56&xxxx;0106) Maso a xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Příprava analytických xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN XXX 7251 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
XXX XXX 7402 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx - Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií.
XXX XXX 8914 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
XXX XXX 10273 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 8261 (56&xxxx;0111) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx analytických vzorků x ředění pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX XXX 6610 (56 0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx jednotek mikroorganismů xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X.
XXX XXX 5541/1 (56&xxxx;0113) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C.
XXX XXX 6611 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X.
ČSN ISO 6730 (56&xxxx;0120) Xxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 6,5 °X.
XXX ISO 10560 (56 0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.
XXX ISO 2293 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx - Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (Xxxxxxxxxx xxxxxx).
ČSN XXX 7698 (56&xxxx;0123) Xxxxxxxx, luštěniny x xxxxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx.
XXX ISO 10272 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx.
Metodický postup xxx stanovení skupiny xxxxxxxxxxxxxxxxxx klostridií. Xxx xxxxxxxxx této skupiny xxxxxxxxxxxxxx se postupuje xxxxx XXX ISO 7937 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx, xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx. 9.4.
XXX XX 12824 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx.
ČSN 56 0090 : 1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Clostridium xxxxxxxxx.
XXX XX XXX 11290-1 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx. Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a stanovení xxxxx Xxxxxxxx monocytogenes - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu.
XXX XXX 13721 (56 0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 xX.
13) Čl. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxx x identitu xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx.
14) xxx xxxxxxxxxxxxxxx posouzení xxxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx Xx
15) xxxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx xxx
16) U xxxxxxx x přísadou xxxxxx x/xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx o xxx vyšší s xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxx.
17) Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx za xxxxx.
18) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx dobu 15 dnů.
19) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx *)
*) Xx. 19 xxxxxxx x. 3 xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 298/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx jejich xxxxxxx, xxxxxx označování xx xxxxxxx, požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx doplňky x xxxxx xxxxxxxx.
20) U xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
21) X xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xx připouštějí xxxxxxx x řád xxxxx.
22) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx hodnoty x = 5, x = 2, m = 3.102, X = 103.
23) Xxxxxxxxx xx x výrobků xx xxxxxxx kořeněných.
24) Xxxxxxxxx xx x xxxxxxx.
25) Sleduje xx x xxxxxxxxx xxxxxx.
26) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx §1 xxxx. 4 písm. d) xxxxxxxx x. 336/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxx pro zvláštní xxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
27) Xxxxxxxxx xx u xxxxxxx x xxxxxxxx mikroflórou.
28) Nesleduje xx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx mikroflórou.
29) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx toleruje hodnota x jeden xxx xxxxx.
30) Sleduje xx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
31) Tam, xxx xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxxxx xx xxx též "Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxx".